Dodaj do ulubionych

Marek "Wałek" Wałkuski w Polsce

01.08.03, 09:48
Dzisiaj w nocy ok. 3:00 Piotr Stelmach poinformował, że spotkał w drzwiach,
obecnie smętnego, gmachu na Myśliwieckiej Marka Wałkuskiego.

WAŁEK! WRAAAAAAAAAAAAAAAAAACAJ!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: martka Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.wspolczesna.pl 01.08.03, 10:08
      Wałek wróć!!! Baronowi już dziękujemy.
    • Gość: xz Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 10:57
      Jakże pan Marek ma w Polsce nie być, skoro jeszcze 30.07 prowadził ZD3, obok
      Kuby Strzyczkowskiego i Macieja Sianeckiego zresztą. Pewnie jednak wraca do
      swoich Stanów, w każdym razie agencja reklamy PR dziś już nie oferuje go na
      sprzedaż. Cóż zresztą pan Marek miałby w dzisiejszej trujce robić?
      • Gość: koliber Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 11:29
        Nie wiem co to za wizja. Ale pomyliłeś imiona- Tomasz Sianecki.
        • Gość: xz Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 11:41
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> Nie wiem co to za wizja. Ale pomyliłeś imiona- Tomasz Sianecki.

Niczego nie pomyliłem. Wyjaśnienie niżej w wątku "Sprzedam Wronę".

• tuhanka Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce 01.08.03, 11:53
            Agencja Reklamy Polskiego Radia się pomyliła. Po prostu. Czy dobrze
            zrozumiałam, że po pojawieniu się wątku o sprzedaży Wrony tekst zniknął ze
            strony radiowej?
            • Gość: xz Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 11:59
              Właśnie tak. Chłopcy trujki nie słuchają, ale jednak ktoś czyta chyba forum.
            • tuhanka Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce 01.08.03, 12:00
              Tak jak myślałam - nagle w ekspresowym tempie zaktualizowali stronę.
              Profesjonaliści! Jakby ktoś nie poruszył tego na forum, to pewnie dalej by
              sobie wisiało na stronie szacownej instytucji.
          • Gość: koliber Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 13:12
            Przepraszam. Ale nie przypuszczałem że w AR PR pracują tacy profesjonaliści.
    • Gość: Janusz Wałek wracaj...do Stanów IP: 195.85.227.* 01.08.03, 11:04
      Do zapowiadania plejlisty i pogody wystarczy Baron. Nie wyobrażam sobie Wałka w
      takiej Trujce, Laskowski musiałby zmienić koncepcję poranka.
      Zresztą, skąd przekonanie że powrót Wałka oznaczałby powrót do porannej
      audycji ? Osobowości radiowe nie są chyba zbyt cenione przez dErekcję, o czym
      świadczy zastąpienie Strzyczkowskiego i Sianeckiego Kowalewskim.

• Gość: xz Re: Wałek wracaj... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 11:38
        Ostatecznie z redaktora prowadzącego ZD3 pan Wałkuski awansował na poważnego
        korespondenta, gdyby miał więc powrócić np. na stanowisko dyrektora PRIII to
        czemu nie? Ostatecznie trochę ważnych "nie do ruszenia" ostatnio trochę jednak
        poruszano; o Starachowicach pewnie w trujce też dyskutuje się na tyle często,
        że pani "trujce" czytającej ostatnie wiadomości Starachowice "przeniosły się"
        na lotnisko do Wrocławia...
        • chlebia Re: Wałek wracaj... 01.08.03, 13:41
          Gość portalu: xz napisał(a):

o Starachowicach pewnie w trujce też dyskutuje się na tyle często,
          > że pani "trujce" czytającej ostatnie wiadomości Starachowice "przeniosły się"
          > na lotnisko do Wrocławia...

O co ci chodzi?

A tak będąc w temacie Barona
          • elfinka8 Re: Wałek wracaj... 01.08.03, 13:49
            Zgadzam sie- Łukawski jest ciekawszy, jednak wciąż dostaje tylko zastepstwa-
            wyjatkiem jest tylko sobota:)
            • chlebia Re: Wałek wracaj... 01.08.03, 13:56
              Balonika ktoś powinien przekłuć, to jego nadęcie słychać na kilometr! Łukawski
              ma przynajmniej poczucie humoru.
              • Gość: Greg F. Re: Wałek wracaj... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 14:21
                chlebia napisała:

> Balonika ktoś powinien przekłuć, to jego nadęcie słychać na kilometr!
                Łukawski
                > ma przynajmniej poczucie humoru.

Wystarczy przestawić litery w jego nazwisku i już wiadomo, komu należy się
                scheda po Wałku ;-).
                • Gość: koliber Re: Wałek wracaj... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 15:38
                  Gość portalu: Greg F. napisał(a):

> chlebia napisała:
                  >
                  > > Balonika ktoś powinien przekłuć, to jego nadęcie słychać na kilometr!
                  > Łukawski
                  > > ma przynajmniej poczucie humoru.

Brawo: WAŁKUSKI, ŁUKAWSKI, Że też wcześniej nikt na to nie wpadł.
                  >
                  > Wystarczy przestawić litery w jego nazwisku i już wiadomo, komu należy się
                  > scheda po Wałku ;-).
                • raszefka Re: Wałek wracaj... 05.08.03, 14:13
                  Greg!!!! Ty to masz łeb :))))))
                  • tuhanka Re: Wałek wracaj... 05.08.03, 14:27
                    Raszefka!!! Możesz zajrzeć do Onetu? Mamy do Ciebie sprawę :))
                    • raszefka Pędzę lecę :) 06.08.03, 09:37

• Gość: Lesiek Re: Wałek wracaj... IP: 195.205.139.* 01.08.03, 14:06
            O ile sobie przypominam, lotnisko we Wrocławiu nazywa się _Strachowice_ -
            pewnie komuś się znów coś pomyliło.
        • Gość: jarek Re: Wałek wracaj... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.03, 05:05
          Gość portalu: xz napisał(a):

> ... Starachowice "przeniosły się"
          > na lotnisko do Wrocławia...

To się często zdarza... nie tylko w 3
          j.
    • Gość: Gość Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: 195.245.217.* 01.08.03, 14:12

Wałek niestety nie prędko wróci do Trójki. Jest bardzo zadowolony z pobytu za
      oceanem. Ma jeszcze kilka lat do końca kontraktu, ale już zastanawia się nad
      jego przedłużeniem. Nie sądzę też, by stanowisko dyrektora stacji bardzo by go
      interesowało. Doskonale wie, co wiąże się z tą funkcją, tym bardziej w obecnej
      sytuacji mediów w Polsce.

Może pojawi się u Niedźwiedzia dziś?

G
      • Gość: ts Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.echostar.pl 01.08.03, 21:30
        może ma ktoś jakąś poranna zd3 Wałka nagraną - chętnie
        bym się uśmiechnął
    • Gość: RADIO Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.radio.com.pl 04.08.03, 17:55
      Wałek jest na urlopie. Po 2 tygodniach wraca da Stanów. Sorka...
    • strange_little_girl Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce 05.08.03, 13:51
      a ja sie przyznam, wiem że może już troszkę po czasie i nie do końca na
      temat...., ale kiedy usłyszałam w radiu od pana Wałka że sie przenosi to nawet
      łezka mi się w oku zakręciła.....ale to prawda-teraz nie wyobrażam sobie co
      miałby tu do roboty...a tak to go czasami w Wiadomościach oglądam....;)
      • Gość: Ewa Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.acn.waw.pl 05.08.03, 23:55
        Mam pytanie. Co Was fascynuje w Wałkuskim? Pomijam jego głos- może się podobać
        lub nie.
        Czy nikt z Was nie zauważył jego dyletanctwa? Miał komentarz w poranku do
        wszystkiego i niestety bardzo często jego wypowiedzi były na poziomie Leppera-
        znam się na wszystkim i mówię to, co wszystkim sie podoba. Jego wypowiedzi na
        tematy ekonomiczne czy prawnicze były żenujące i bardzo populistyczne.
        Nie zauważyliście tego?
        • Gość: Lesiek Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: 195.205.139.* 06.08.03, 07:55
          Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Mam pytanie. Co Was fascynuje w Wałkuskim? Pomijam jego głos- może się
          podobać lub nie.

Głos jest mało istotny. Mnie fascynuje w Wałkuskim poczucie humoru i
          fantastyczna interakcja ze słuchaczami.

> Czy nikt z Was nie zauważył jego dyletanctwa? Miał komentarz w poranku do
          > wszystkiego i niestety bardzo często jego wypowiedzi były na poziomie Leppera-
          > znam się na wszystkim i mówię to, co wszystkim sie podoba. Jego wypowiedzi na
          > tematy ekonomiczne czy prawnicze były żenujące i bardzo populistyczne.

Hmm... nie zaprzeczę, że Wałkowi z tą swoją ironią zdarzało się wpadać w pewną
          demagogię, ale zasadniczo nie przekraczał granic zdrowego rozsądku - czego nie
          mogę choćby o Kubie Strzyczkowskim powiedzieć, żeby pozostać tylko przy
          Trójkowych prowadzących.

• Gość: ewa Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 10:34

Hmm... nie zaprzeczę, że Wałkowi z tą swoją ironią zdarzało się wpadać w
            pewną demagogię, ale zasadniczo nie przekraczał granic zdrowego rozsądku -
            czego nie mogę choćby o Kubie Strzyczkowskim powiedzieć, żeby pozostać tylko
            przy Trójkowych prowadzących.

Zgadzam się z Tobą. Myślę,że masz dużo racji. Strzyczkowski jest nie do
            pokonania.
        • bl.anka Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce 06.08.03, 11:30

> Mam pytanie. Co Was fascynuje w Wałkuskim? Jego wypowiedzi na
          > Nie zauważyliście tego?

Ranki Wałkuskiego miały charakter. Były wyraziste. Wciągały słuchaczy. Facet
          miał talent i kapitalne pomysły na audycje. Mam gdzieś wypowiedzi na "tematy
          ekonomiczne czy prawnicze".
          Człowiek budził się wcześniej po to tylko, aby posłuchać, co dzisiaj wymyślił
          Wałkuski.

A dzisiaj? Kto wstanie godzinę wcześniej, aby posłuchać Barona?!
        • Gość: Jureek Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: 212.185.202.* 06.08.03, 11:57

> Mam pytanie. Co Was fascynuje w Wałkuskim? Pomijam jego głos- może się podobać
          > lub nie.
          > Czy nikt z Was nie zauważył jego dyletanctwa? Miał komentarz w poranku do
          > wszystkiego i niestety bardzo często jego wypowiedzi były na poziomie Leppera-
          > znam się na wszystkim i mówię to, co wszystkim sie podoba. Jego wypowiedzi na
          > Nie zauważyliście tego?

Tak, zauważyłem.
          Jura
    • ich1 Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce 07.08.03, 00:11
      A dla mnie to wszystko ma klimat stypy. Można było nie lubić Wałkuskiego,
      Sianeckiego etc., ale przynajmniej było co posłuchać. A teraz? Przecież jak
      słucham porannej audycji, to jakby ktoś mi szeptał do ucha "jesteś debilem,
      dawaj kasę, jesteś debilem, dawaj kasę,jesteś debilem,dawaj kasę". Strasznie
      mi smutno. Po przyjściu Laskowskiego czuję się jakby mi ktoś bliski umarł...
      • Gość: Janusz Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: 195.85.227.* 07.08.03, 07:10
        ich1 napisał:

> A dla mnie to wszystko ma klimat stypy. Można było nie lubić Wałkuskiego,
        > Sianeckiego etc., ale przynajmniej było co posłuchać. A teraz? Przecież jak
        > słucham porannej audycji, to jakby ktoś mi szeptał do ucha "jesteś debilem,
        > dawaj kasę, jesteś debilem, dawaj kasę,jesteś debilem,dawaj kasę". Strasznie
        > mi smutno. Po przyjściu Laskowskiego czuję się jakby mi ktoś bliski
        umarł...

i to jest właściwie cała prawda o trujce :((
      • Gość: koliber Re: Marek 'Wałek' Wałkuski w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 12:15
        Z poranną ZD3 nie jest tak źle, gorzej jest w TŚ u "redaktora" "Archiw" "bardzo
        pięknie i gorąco dziękującego" "pięć zdań na jednym wdechu" Rokosa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka