Dodaj do ulubionych

Raport Komisji Śledczej - finał

05.04.04, 10:43
Chyba nie było na tym forum tego tematu bo od ponad roku wszyscy się już z
nim oswoili smile
A tu dzisiaj... niespodzianka wink

Komisja Śledcza jako ostateczny raport przyjęła... poprawkę zgłoszoną przez
specjalistkę od czerwonych skarpetek i pionowych ciągów komunikacyjnych...

I na co były dziesiątki godzin przesłuchań państwowych urzędników łżących
prosto w twarz albo odmawiających odpowiedzi gdyż ta mogłaby ich narazić na
odpowiedzialność ZA SKŁADANIE FAŁSZYWYCH ZEZNAŃ (ergo: niejaka Sokołowska
powiedziała że czegoś nie powie bo skłamie)
Badania dysków i dokumentów mówiące jasno co znikło i kiedy...

A tu proszę... przyszedł do komisji jeden chłopek z Szamboobrony, drugi
chłopek z PSL nie przyszedł i powstała demokratyczna większość głosów za tezą
że Włodek Czarzasty, Ola Jakubowska, Lesiu Nikolski i Don "Zero" Millerone to
ludzie o kryształowych charakterach i czystych rękach...

Ciekawe co jeszcze czerwona hołota uzgodniła z Szamboobroną i PSL'em...
Obserwuj wątek
    • userid Re: Raport Komisji Śledczej - finał 05.04.04, 11:07
      A co dobrego zrobił w tej komisji Szanowny Pan Poseł Rokita,
      Wielka Nadzieja Białych, Mąż Opacznościowy?
      Nic, poza załatwieniem jakichś kretyńskich, osobistych porachunków
      z Agorą czy też z Michnikiem.
      Jego zwolennicy powiedzą zapewne że to nieprawda,
      że kupę zrobił, trudno się z tym niezgodzić, bo to po prostu czuć.
      • franzmaurer Re: Raport Komisji Śledczej - finał 05.04.04, 11:40
        userid napisał:

> A co dobrego zrobił w tej komisji Szanowny Pan Poseł Rokita,
        > Wielka Nadzieja Białych, Mąż Opacznościowy?

Ach, zadajesz Waść pytanka retoryczne...
        Znajdź sobie płaszczyznę porównawczą - wnikliwe pytania posłanki Anitki o
        toalety, rozważania Królowej Brony na temat 'jakim człowiekiem jest Niemczycki'
        czy wyznania jakiegoś ćwoka na temat wypełniania PIT'u wraz z żoną...

Jak sobie znajdziesz taką płaszczyznę to sobie sam znajdziesz odpowiedź na
        postawione pytanie...

Może nawet dojdziesz do tego samego wniosku - że Ostatnią Nadzieją Czerwonych
        okazali się: ciołek po zawodówce z Szamboobrony, stetryczały dziadek
        wypieprzony z Ligi Polkich Rodzin i odwieczny działacz PSL...

Takie to trzy "osobowości" ocaliły (jak na razie) interesy Agory z szajką
        Don "Zero" Millerone...
        • userid Re: Raport Komisji Śledczej - finał 05.04.04, 12:00
          widzisz - od czerwonej Anitki, jej kolesi z SLD czy od głupków z Samoobrony i
          LPR dostaliśmy dokładnie to czego się spodziewaliśmy czyli g...
          Od Rokity oczekiwałem czegos więcej, a dostałem to samo.
          Płaszczyzna porównawcza - pytania Anitki o kible w GW są tylko śmieszne ale
          teza Rokity "Przyszła Agora do Michnika" jest po prostu żałosna i żenująca.
          • franzmaurer Re: Raport Komisji Śledczej - finał 05.04.04, 13:01
            userid napisał:

> Płaszczyzna porównawcza - pytania Anitki o kible w GW są tylko śmieszne ale
            > teza Rokity "Przyszła Agora do Michnika" jest po prostu żałosna i żenująca.

To tylko jakaś tam teza - jedna z wielu...
            Bardziej żenujące są fakty - wieczorne wizyty Łuczywo i Michnika u Millera i
            Jakubowskiej w celu załatwienia prywatnych interesów...

Ta sama gazeta wyciąga teraz jako sensację "Kaczmarka z kapelusza" i historyjkę
            o spotkaniu notabli dotyczącą podpisania kontraktu...

Jak Michnik z Kulczykiem zajmują się Orlenem to jest afera...
            Jak Miller z Jakubowską ubijają wieczorem interesik z Łuczywo to wszystko jest
            git...

Raport Błochowiak o nachlanym oszuście który spadł przypadkiem do gabinetu
            Michnika żeby upiec własną pieczeń za 17 milionów to jakaś zupełna parodia
            która... JEST WSZYSTKIM NA RĘKĘ - i Millerowi i Michnikowi...
            • viper39 Re: Raport Komisji Śledczej - finał 05.04.04, 18:48
              tak sobiew mysle panowie, nie sledzac tego co sie dzialo codziennie na
              przesluchaniach ale wiedzac mniej wiecej co sie tam dzialo, to w pewnym czasie
              zapowiadalo sie ze nalecz chce przywalic SLD, co sie stalo ze SLD nie
              przywalono???.. komu zalezalo aby ten raport osmieszyl komisje?... osmieszyl
              moze nie cala komisje ale dwoje ludzi rokite i ziobro ktorzy najbardziej
              walczyli aby dowiedziec sie prawdy...
              dwoje ludzi nic nie zrobi w komisji jesli inni sa przeciwko nim, chciano
              osmieszyc komisje i zrobiono to z premedytacja, samoobronie nic nie pomoze ani
              nie zaszkodzi kazdy wie co oni potrafia, SLD tez wiadomo co potrafia... UP sie
              nie liczy, choc myslalem ze nalecz pomysli o swojej przyszlosci w SDPL, a
              jednak sie mylilem, to zwykly szmaciarz z brazowym nosem od wchodzenia gleboko
              w tylek SLD...
              ale to co sie stalo to ma jeszcze glebsze podloze... chciano poprostu
              skompromitowac wszelkiego rodzaju komisje ktore moga sie pojawic w przyszlosci
              aby rozpatrywac grzeszki SLD i ewentualnie samoobrony... i to jest sedno tego
              smutnego serialu ktorym pasjonowali sie ludzie nie wiedzac ze na koniec gowno z
              tego bedzie...

co do kaczmarka... to ten dopiero jest szmaciarz, i pewnie nie trzeba tu nic
              dodawac... kazdy wie i zna co on potrafi....
              • robisc Re: Raport Komisji Śledczej - finał 05.04.04, 20:33
                viper39 napisał:

UP sie
                > nie liczy, choc myslalem ze nalecz pomysli o swojej przyszlosci w SDPL, a
                > jednak sie mylilem, to zwykly szmaciarz z brazowym nosem od wchodzenia
                gleboko w tylek SLD...

Chyba sie pomyliłeś. To raport Nałecza, który popierali Ziobro i Rokita,
                przepadł w starciu z wersją Błochwiak.
                • viper39 Re: Raport Komisji Śledczej - finał 05.04.04, 22:58
                  no to ladnie pani od koloru skarpetek i WC, ma swoja wersje ....
                  to juz kompletna komedia, a co do samoobrony to jednak sie nie mylilem byli
                  towarzysze sie popieraja...... niech to diabli....
    • robisc Re: Raport Komisji Śledczej - finał 05.04.04, 20:18
      Wywiad z Rokitą. Tym razem mu wierzę.

www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=67300&loc=1
    • robisc Łączny kontra Nałęcz w TVN 24 05.04.04, 21:38
      Obejrzałem sobie te wymianę zdań. Trzeba przyznać, że poseł Łączny godnie
      zastąpił Beger. Trudno to sobie wyobrazić, ale jest od niej jeszcze głupszy.

Pochanke i Nałecz zaptyali Łącznego jak to możliwe, że Wódz ogłasza wszem i
      wobec, ze Rywingate to największa afera III RP, a poseł Samoobrony głosuje za
      wersją raportu, która stwierdzQ, że żadnej afery nie było, a Rywin to taki
      sobie zwykły oszust. Nie bedę silił sią na przytaczanie odpowiedzi Łącznego, z
      tej prostej przyczyny, ze nie umiem jej przytoczyć. Trudno cytuje się debila.
      • franzmaurer Re: Łączny kontra Nałęcz w TVN 24 06.04.04, 07:25
        robisc napisał:

> Obejrzałem sobie te wymianę zdań. Trzeba przyznać, że poseł Łączny godnie
        > zastąpił Beger. Trudno to sobie wyobrazić, ale jest od niej jeszcze głupszy.

Też się uśmiałem choć był to gorzki śmiech bo takich chłopków roztropków może
        być już niedługo w sejmie 30%, wieczorkiem zobaczyłem jeszcze starcie dziadka
        Kopczyńskiego z posłem Ziobro - też było śmiesznie bo "niezależnemu" dziadkowi
        nerwy puściły i zaczął do Ziobry mowić 'per' Zero wink)
        • franzmaurer Ale kiepsko wyszparowana ;) 06.04.04, 09:54
          Tak przy okazji odwiedziłem www.blochowiak.pl żeby poczytać ten "raport" - i
          rzecz która mnie zwaliła z nóg to zdjęcie Anitki - tak kiepsko wyszparowanej
          postaci to dawno nie widziałem wink
          • robisc Re: Ale kiepsko wyszparowana ;) 06.04.04, 22:37
            franzmaurer napisał:

> Tak przy okazji odwiedziłem www.blochowiak.pl żeby poczytać ten "raport" - i
            > rzecz która mnie zwaliła z nóg to zdjęcie Anitki - tak kiepsko wyszparowanej
            > postaci to dawno nie widziałem wink

Hmm.. to brzmi równie dwuznacznie jak komentarz z dzisiejszego meczu Ligi
            Mistrzów, że jednen z piłkarzy Chelsea wszedł twardo w piłkarza Arsenalu smile))
    • wolo ... M A Ć 05.04.04, 21:53
      • wolo Re: ... M A Ć 05.04.04, 22:04
        wolo napisał:
        noŻESZKURWAMAĆNAWET OBURZENIA NIE MOŻNA WYRAZIĆ
        • robisc Re: ... M A Ć 05.04.04, 22:11
          wolo napisał:

> wolo napisał:
          > noŻESZKURWAMAĆNAWET OBURZENIA NIE MOŻNA WYRAZIĆ

Oburzenie jest całkiem na miejscu. A serwer Gazety doprowadzi mnie kiedyś do
          szału sad
    • robisc Ciekawe - zauważyli wypowiedź Wojtery 05.04.04, 22:32
      Wojtera: Raport komisji śledczej to lipa
      Adam Wojtasiewicz 05.04.2004

5.4.Warszawa (PAP) - Raport komisji badającej aferę Rywina to jedna wielka
      lipa, finał prawie półrocznych prac komisji okazał się kpiną z prawdy,
      uczciwości i zwykłej ludzkiej przyzwoitości - oświadczył prezes UPR Stanisław
      Wojtera w przesłanym w poniedziałek PAP komunikacie.

Sejmowa komisja śledcza badająca aferę Rywina zakończyła w
      poniedziałek prace, przyjmując jako ostateczne sprawozdanie raport
      Anity Błochowiak (SLD). W swym raporcie Błochowiak napisała m.in.,
      że Rywin, przychodząc do Agory, nie był wysłannikiem grupy
      trzymającej władzę, bowiem taka grupa w ogóle nie istniała.

Wojtera zapowiedział demonstrację UPR pod Sejmem przeciwko
      raportowi komisji śledczej.

Jego zdaniem, układy polityczne, a przede wszystkim ordynarna
      zmowa części polityków, wzięły górę nad uczciwością i prawdą.
      "Dzisiejsze obrady komisji śledczej stały się pogrzebem
      najwyższych wartości, jakimi powinni kierować się przedstawiciele
      narodu, badający jedną z największych afer III Rzeczpospolitej" -
      uważa lider UPR.

Sejm powinien odrzucić raport komisji śledczej i nakazać jej
      dalszą pracę nad raportem. "Prawdy nie da się oszukać,
      przemilczeć, czy ukryć" - podkreślił.
      • klip-klap Re: Ciekawe - zauważyli wypowiedź Wojtery 05.04.04, 22:49
        To dobre podejście,skoro media tak się rozwodzą nad tą bzdurną i czasu niewartą
        aferą,to należy to wykorzystać.Szczególnie,że sprawa raportu ostatecznego ma tu
        wydźwięk symboliczny.
        • viper39 Re: Ciekawe - jak dlugo 06.04.04, 14:17
          no wlasnie jak dlugo w polsce beda mozliwe takie wlasnie przekrety, jak dlugo
          nic nikt nie zrobi z tym....
          na codzien, wiekszosc ludzi oglada jakis dziennik, czyta prase ktora rozumie,
          czyli jakies SE, oraz koniecznie NIE urbana... i wlasnie z takich (lub im
          podobnych) zrodel czerpia swoja wiedze (sa tez slowa od ludzi ktorzy sa dla
          prostych ludzi w jakis sposob autorytetami...).... do ludzi dociera prosty
          jezyk, ktory moga zrozumiec, nie docieraja do nich aluzje, i fakty oczywiste o
          ktorych mowic nie trzeba jesli sie ma polowe tylko mozgu (tak nam sie wydaje),
          dlatego intelektualisci w polsce przegrywaja z matolami typu lepper czy
          blochowiak, przyznaje sie ze czytalem tylko streszczenie raportu, mozna to
          okreslic tak, napisal to ktos kto wiedzial co ma byc napisane ale to nie byla
          blochowiak, wiedziano z gory jaki bedzie efekt pracy tej komisji, ujajono
          rokite ziobre i nalecza (choc tego ostatniego jakos szacunkiem nie darze),
          zrobiono komedie z ludzi, rywin w sumie wyszedl ok na tej imprezie... reszta
          ludzi czysta jak lza... pani blochowiak bedzie miala sie dobrze bo walczyla dla
          SLD, kolesie nie zapomna tego, bedzie miala niezla kariere polityczna mimo ze
          jest cymbalem politycznym, w sejmie mamy kupe idiotow, zapowiada sie ze bedzie
          ich wiecej, az strach pomyslec co moze byc .....
          znaczy moze w polsce byc mexyk...
          • robisc Re: Ciekawe - jak dlugo 06.04.04, 21:37
            viper39 napisał:

> znaczy moze w polsce byc mexyk...

To w Meksyku jest gorzej nier u nas?
      • cesarok Re: Ciekawe - zauważyli wypowiedź Wojtery 06.04.04, 18:08
        robisc napisał:

>... finał prawie półrocznych prac komisji okazał się kpiną z prawdy,
        > uczciwości i zwykłej ludzkiej przyzwoitości - oświadczył prezes UPR Stanisław
        > Wojtera w przesłanym w poniedziałek PAP komunikacie.

Mnie się wydaje, że ta komisja pracowała ponad rok. Reszta się zgadza, ale
        można się tego było spodziewać po składzie Komisji.
    • przycinek.usa na spokojnie. Somoobronie powinno spasc poparcie 07.04.04, 04:23
      Wydaje mi sie, ze ludzie nie sa az tak glupi, aby po tym wydarzeniu nie
      skojarzyc, ze Samoobrona glosowala za SLD.

Nie wiem jak wy, ale ja sadze, ze chyba Samoobronie spadnie teraz troche
      poparcie. Tak powinno byc w normalnym spoleczenstwie. Jak sadzicie?
      Bedzie jakis sondaz?

• userid Re: na spokojnie. Somoobronie powinno spasc popar 07.04.04, 09:52
        Moim zdaniem ludzie są głupsi niż ci się wydaje
        a my nie jesteśmy normalnym społeczeństwem.
        Efekt nietrudno przewidzieć.
        • robisc Sondaż - Lepper bezkonkurencyjny 07.04.04, 10:18
          userid napisał:

> Moim zdaniem ludzie są głupsi niż ci się wydaje
          > a my nie jesteśmy normalnym społeczeństwem.
          > Efekt nietrudno przewidzieć.

A o to potwierdzenie:

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040407/kraj/kraj_a_13.html
          • userid Z drugiej strony.. 07.04.04, 10:21
            zakładając że jesteś NORMALNYM, MĄDRYM Polakiem,
            KOGO z czystym sumieniem poprzesz???
            KOGO????????????????????????????????
            • robisc Re: Z drugiej strony.. 07.04.04, 22:23
              userid napisał:

> zakładając że jesteś NORMALNYM, MĄDRYM Polakiem,
              > KOGO z czystym sumieniem poprzesz???
              > KOGO????????????????????????????????

Był to cały wątek na ten tamat. Zaraz go podniosę, bo jest coraz bardziej
              aktualny.
          • franzmaurer Re: Sondaż - Lepper bezkonkurencyjny 07.04.04, 14:13
            I dalej prawi swoje dyrdymały...

www.radio.com.pl/news/iar/default.asp?newsID=1137835
            Sygnały Dnia - Andrzej Lepper
            07.04.2004 08:06

Przewodniczący Samoobrony Andrzej Lepper oświadczył, że zasiadający w komisji
            śledczej poseł z jego ugrupowania, Jan Łączny, zagłosował za wersją raportu w
            sprawie afery Rywina autorstwa posłanki Anity Błochowiak tylko po to, by
            Samoobrona miała możliwość przedstawienia w Sejmie swojej wersji wydarzeń.
            Andrzej Lepper zapowiedział w "Sygnałach Dnia" na antenie Programu Pierwszego
            Polskiego Radia, że Samoobrona nie poprze raportu Anity Błochowiak. Zdaniem
            Leppera, główni winni w aferze Rywina to prezydent Aleksander Kwaśniewski i
            premier Leszek Miller. Gość Polskiego Radia powiedział, że w swoim raporcie
            Samoobrona będzie domagać się postawienia przed Trybunałem Stanu prezydenta i
            szefa rządu. Andrzej Lepper dodał, że - według Samoobrony - w grupie
            trzymającej władzę, której istnienie neguje w swoim raporcie Anita Błochowiak -
            mogli znajdować się również Adam Michnik, Aleksandra Jakubowska, Robert
            Kwiatkowski i Lech Nikolski. Andrzej Lepper powtórzył, że nie poprze żadnego
            rządu utworzonego przez Sojusz Lewicy Demokratycznej. Dodał, że jego
            ugrupowanie opowiada się za przedterminowymi wyborami. Przewodniczący
            Samoobrony powiedział, że w razie zwycięstwa wyborczego, rząd utworzony przez
            jego ugrupowanie będzie starał się zapewnić wszystkim na początku minimum
            egzystencji, czyli około 450-500 złotych miesięcznie. Docelowo - powiedział
            Andrzej Lepper - Samoobrona chce, by wszyscy obywatele mieli zapewnione minimum
            społeczne, czyli 900 złotych miesięcznie.
      • franzmaurer Re: na spokojnie. Somoobronie powinno spasc popar 07.04.04, 10:16
        przycinek.usa napisał:

> Wydaje mi sie, ze ludzie nie sa az tak glupi, aby po tym wydarzeniu nie
        > skojarzyc, ze Samoobrona glosowala za SLD.
        > Nie wiem jak wy, ale ja sadze, ze chyba Samoobronie spadnie teraz troche
        > poparcie. Tak powinno byc w normalnym spoleczenstwie. Jak sadzicie?

Ech... maj dier... powiem tak: chyba nie za bardzo wiesz gdzie my żyjemy wink
        W tym kraju ludzie podpisują umowy kredytowe z których wynika że zapłacą 120%
        odsetek... jest sporo takich dla których poseł Łączny ma spory autorytet choć
        ja dałbym mu gumowce, waciak i widły...
      • wolo Re: na spokojnie. Somoobronie powinno spasc popar 07.04.04, 12:54
        przycinek.usa napisał:

> Wydaje mi sie, ze ludzie nie sa az tak glupi, aby po tym wydarzeniu nie
        > skojarzyc, ze Samoobrona glosowala za SLD.
        >

Mam taką nadzieję. Niezby wielką. Lepper został złapany na braku konsekwencji
        ale próbuje z tego wybrnąć i robi to wcale nie tak głupio. Ciekawe jak zachowa
        się w Sejmie - ale myślę, że Miller się przeliczył jeżeli liczy na sojusznika
        Leppera. Dla Millera i tak nie ma już miejsca. Jeżeli Lepper będzie się ostro
        stawiał w Sejmie to wyjdzie na to, że to on jest konsekwentny a niekonsekwenty
        jest np. Nałęcz, czy nawet Ziobro z Rokitą głosujący na raport Nałęcza.

Oprócz tego popatrz ile niekonsekwencji było w ostatnich ruchach PO.
        Wymienię tylko kilka z nich:

1) Nicea albo śmierć - sztandarowe hasło partii, której elektorat jest
        racjonalny i proeuropejski. Wycofywali się z tego hasła mniej energicznie niż
        Lepper z głosowania.;

2) PO jest partią ludową. To jest żałosne - chcieli zaanektować część
        elektoratu Samoobrony (może LPR i Kaczyńskich) a tracą swój. Do wyborców nie
        należy się podlizywać tylko ich zdobywać swoimi racjami. Próby populizacji PO
        zawsze kończyć się będą spadkiem poparcia. Tak poza tym, czy naprawdę powinno
        zależeć im na tym żeby przejąć elektorat Samoobrony?

3) Starcie Lepper-Rokita. Akt odwagi ze strony Rokity. Niestety w ostatecznym
        rozrachunku Rokita się ubabrał i tyle.

4) Trzymanie w PO Piskorskiego i S-ki.

Myślę, że można dodać inne.

Samoobronie może nie spadnąć - ale jedna rzecz jest dobra. SLD jest pogrzebane
        i już z tego nie wyjdzie. W tym przypadku zadecyduje nie tyle brak konsekwencji
        ile właśnie konsekwentne trzymanie się fałszu i obłudy.
        • franzmaurer Re: na spokojnie. Somoobronie powinno spasc popar 07.04.04, 14:36
          wolo napisał:

> 1) Nicea albo śmierć - sztandarowe hasło partii, której elektorat jest
          > racjonalny i proeuropejski. Wycofywali się z tego hasła mniej energicznie niż
          > Lepper z głosowania.;

Hasło może i poszło ad acta ale głównie z powodu 11 marca w Hiszpani.
          Póki co nie ma jeszcze rozsądnego modelu kompromisu - mówi się tylko o jakimś
          tajnym trzecim modelu liczenia głosów.
          Hasło było jedyną konkretną odpowiedzią na "kompromis" w którym głosy należą do
          Francji i Niemiec.
          Od wyborów w Hiszpani minął miesiąc i myślę że dopiero jak nowy rząd tam
          okrzepnie dojdzie jednak do wniosku że że wariant niemiecko-francuski jest
          jednak nie do przyjęcia.
          Hiszpanie i tak już kłócą się z Francją o rolnictwo - wzmocnienie pozycji
          Francji, lidera jeśli chodzi o forsowanie kołchozowej polityki rolnej
          absolutnie nie leży w interesie Hiszpani i prędzej czy później nowy rząd zda
          sobie z tego sprawę.

> 2) PO jest partią ludową. To jest żałosne - chcieli zaanektować część
          > elektoratu Samoobrony (może LPR i Kaczyńskich) a tracą swój.

Kompletnie się z tym nie zgadzam. Gdzie widzisz 'ludowość' PO??
          Jak sobie wyobrażasz próbę aneksji elektoratu Szamboobrony przez PO????

Zagrywka PO to obliczony na "efekt pierwszego" - z jednej strony mieliśmy
          osierocony elektorat rozpadającego się SLD, z drugiej strony ludzi nie
          identyfikujących się specjalnie z PiS czy LPR ale reagujących elergicznie na
          posła Łącznego i kolegów...

W "wojnie z barbarzyńcami" PO chce przejąć nie tyle sympatyków Leppera co
          wszystkich "niezdecydowanych".

Główny błąd taktyczny polega na użyciu zbyt napastliwego stylu - trzeba było
          wyjąć Lepperowi jego broń z dłoni - ogłosić wojnę ze złodziejami i
          hochsztaplerami vide:
          www.radio.com.pl/news/iar/default.asp?newsID=1117474
          Szef zespołu ekspertów Samoobrony Kazimierz Zdunowski został oskarżony przez
          warszawską prokuraturę o wyłudzenia pieniędzy z banków - dowiedziało się "Życie
          Warszawy".

Trzeba było ogłosić wojnę ze złodziejami i zacząć od zaplecza Leppera zamiast
          wyimaginowanych barbarzyńców...

> 4) Trzymanie w PO Piskorskiego i S-ki.
          Pełna zgoda - Piskorski, Lewandowski, Buzek na listach PO to bramko samobóczje
          pokazujące że w PO także panuje kolesiostwo sad(
          • wolo Re: na spokojnie. Somoobronie powinno spasc popar 07.04.04, 16:41
            1) Nicea albo śmierć

Tu nie chodzi o to czy hasło jest słuszne czy też nie, tylko o to jak wpłynęło
            ono na wizerunek PO. I niestety nie sądzę aby hasło to nie przysporzyło PO
            głosów.

2) Ludowość PO.

Ja tej ludowości nie widzę. W ogóle to mam pewien problem z określeniem PO, bo
            brak jest klarownego programu. To PO ogłosiło, że jest partią ludową. I moim
            zdaniem zrobili głupio - bo takie określenie nie pasuje do PO - jak już są
            platformą obywatelską to po co jeszcze silić się na bycie ludową platformą
            obywatelską? Rokita jest postrzegany przez wielu jako populista i "ludowość" PO
            utrwala ten obraz a nie o to chyba chodzi.

A tak na koniec to i tak chyba zagłosuję na PO.
            • przycinek.usa glosowanie na PO? Nie dziekuje. 07.04.04, 19:38
              Baaaardzo Cie prosze, NIE glosuj na PO.

Musze zadzwonic do konsulatu, bo jak tak dalej pojdzie, to trzeba bedzie
              skrzyknac chlopakow, wyrobic jakies dokumenty, chocby paszport i zaglosowac w
              tych wyborach. Trzeba odebrac pare glosow tym kombinatorom. W USA jest 10
              milionow uspionych glosow na 29 milionow w Polsce. Cholera, to juz prawie 15
              lat jak sie te same mordy wymieniaja wladza w Polsce. Zaraz, KLD, UD, UW, AWS,
              a teraz PO?! NIGDY! Co wy tam wyprawiacie?!
              Rozumiem Wasze racje, ale ja mam tu kolezanke, ktora pracowala wysoko w
              ministerstwie Srodowiska za Buzka i ja juz sie nasluchalem. To juz lepsza
              Samoobrona. To juz lepiej zeby w ogole rzadu nie bylo. Jak PO w rzadzie.

• eles Re: glosowanie na PO? Nie dziekuje. 07.04.04, 19:52
                przycinek.usa napisał:
                ...
                > To juz lepsza Samoobrona.
                ...
                przycinek, ty nie bluźnij wink
                a na wszelki wypadek szykuj robote dla paru milionow Polakow ktorzy beda
                musieli znowu za chlebem do Hameryki kiedy ta zgraja jednak dorwie sie do
                koryta.
                • przycinek.usa Re: glosowanie na PO? Nie dziekuje. 07.04.04, 22:32
                  No to rozumiesz juz, jak ja sie czuje, jak ktos chce glosowac na PO!
                  He he hehe.

PO - nie dziekuje. Samoobrona? Hmm. Mowy nie ma!
                  • wolo Re: glosowanie na PO? Nie dziekuje. 08.04.04, 10:51
                    Mam do wyboru:

1.SLD i UP lub SLD-UP
                    2.SDPL
                    3.LPR
                    4.PiS
                    5.LPR
                    6.ZSL
                    7.PO
                    8. Partie kanapowe, o których nie wiem nic lub bardzo niewiele. Te o których
                    wiem bywają skrajnymi skrzydłami tych powyżej. Jaki jest mój wybór.
                    • franzmaurer Re: glosowanie na PO? Nie dziekuje. 08.04.04, 10:59
                      wolo napisał:

> 6.ZSL

ZSL to był chyba za Malinowskiego wink)
                      • wolo Re: glosowanie na PO? Nie dziekuje. 08.04.04, 11:30
                        franzmaurer napisał:

> wolo napisał:
                        >
                        > > 6.ZSL
                        >
                        > ZSL to był chyba za Malinowskiego wink)
                        >

Jeden pies. LPR też umieściłem dwukrotnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka