Dodaj do ulubionych

Andrzej Lepper nie zyje

05.08.11, 18:16
sami wiecie ze nie znosilem tego czlowieka
ale szkoda czlowieka ktory byl tez ojcem, bratem, byc moze dziadkiem i dzieckiem kogos, Ci ludzie dzis rozpaczaja co sie stalo

i teraz byc moze to co ciekawsze... moze i nie tylko ciekawe...

1. komu przeszkadzal Lepper? - napewno przeszkadzal PO-paprancom, mogl sporo namieszac w wyborach, chlopi na wsi mieli go za Janosika ktory jednak sluchal glosu wsi... moze juz nie tak wielkie poparcie ale jednak mial
w czasach gdy kazdy glowa sie bedzie liczyl na totalna wladze mogl namieszac PO-paprancom
2. czy wierzycie w samobojstwo chlopa? - mnie bedzie w nie ciezko uwierzyc, sam nie wiem co o tym myslec, wyglada to jakos bardzo dziwnie....
3. gdzie sie "przytula" chlopi po smierci ich "wodza" - i tu ciekawostka, PSL byc moze bardzo zyskac i to bardzo na tej smierci, chlopi potrzebuja wodza...
4. kto wskoczy na jego miejsce? bo to ze jest PSL to niekoniecznie jest to partia ktora reprezentuje chlopow....

to takie pare szybkich punkcikow....
Obserwuj wątek
    • byly-kadi-lak Re: Andrzej Lepper nie zyje 05.08.11, 21:16
      Ta, samobojstwo. Podcial sobie tetnice, strzelil w glowe a na koncu sie powiesil.

Oczywiscie, zwolennicy bandyckiego rzadu i bandytow u wladzy dostana paradokslanie znow orez do reki- kto nie wierzy w samobojstwo ten spiskowiec, malo postapowy tuman i cwiok PiS-owski. Stara ugrana spiewka. Jak ze Smolenskiem i paroma innymi sprawami.
      Zielona wyspa Europy ma byc , dobrobyt i szczescie a komu nie pasuje to do piachu.
    • klip-klap Re: Andrzej Lepper nie zyje 05.08.11, 23:32
      > 2. czy wierzycie w samobojstwo chlopa? - mnie bedzie w nie ciezko uwierzyc, sam
      > nie wiem co o tym myslec, wyglada to jakos bardzo dziwnie....

Nie bardzo, biorac pod uwage plotki o ruskich zwiazkach.
      Pytanie jest tylko czemu teraz i czy ma to cokolwiek wspolnego z wyborami.
      • llukiz Re: Andrzej Lepper nie zyje 06.08.11, 00:01
        > Pytanie jest tylko czemu teraz i czy ma to cokolwiek wspolnego z wyborami

www.wprost.pl/ar/102149/Bogdan-Gasinski-zatrzymany/
        wyborcza.pl/1,76842,630568.html
        Jeśli wierzyć w teorie "spiskowe", to sprawa wydaje się oczywista. Gasiński jako informator Leppera dowiedział się czegoś wartościowego, jak go zwinęli to się im wygadał, a Lepper wyposażony w wiedzę, jako osoba groźna, musiał zniknąć. Tyle tylko że z poziomu internetu to bardzo trudno czegoś być pewnym co tam się wydarzyło i pozostaje nam gdybać tak jak z katastrofą smoleńską.
        • llukiz sprostowanie 08.08.11, 12:58
          Ten Gasiński zapewne ze sprawą nie ma nic wspólnego, bo to jakiś krętacz, oszust itp, który zapewne nabrał kiedyś leppera z tym klewkami i talibami. Ale dziwi mnie jedna rzecz. Gdy podawałem te linki, to dałbym sobie palca uciąć że widniały przy notkach daty sprzed kilku dni, czyli że zatrzymano Gasińskie tuż przed śmiercią leppera. Dziś klikam i widzę jak byk rok 2007. Dziwne.
    • byly-kadi-lak Samobojstwo staje sie pomalu polska tradycja 06.08.11, 01:52
      Jak bigos albo czysta wodka.
      Ile tego bylo? Lepper o tyle nietypowy ze powiesil "sie" nie w wiezieniu, wiezienia byly jakos ostatnio takimi miejscami na samobojstwa, chocby to spektakularne, Baraniny.
      Jaki sily musza dzalac na czlowieka, zeby sie powiesil na kracie?
      Lepper to dla mnie byl typ, co raczej by kogos zabil niz sam siebie a ty prosze zycie "sobie" chlop odebral. Kto i jak musialby go zapedzic w kozi rog by tego typu charakter sie na to zdecydowal.
      Robi sie bardzo straszno.
      RIP, Andrew !
    • remmm-o Re: Andrzej Lepper nie zyje 06.08.11, 09:26
      Ja napiszę tak, pewnie to znacie?
      """... wykształceni” to nadchodząca postać współczesnej ciemnoty. A trzeba nam wiedzieć, że nie ma nic gorszego, niż ciemnota mniemająca, iż jest oświecona. Zwyczajna ciemnota wie, że jest ciemna i - zdając sobie sprawę z rozmiarów własnej ignorancji – jest ciekawa świata i chłonna, podczas gdy ciemnota oświecona tego nie wie i myśląc, że zjadła wszystkie rozumy, ma skłonność do pogardzania wszystkim, czego nie może pojąć; -Stanisław Michalkiewicz"""

I to najbardziej pasuje do Andrzeja, on jako prosty lecz szczery, inteligentny człowiek powoli powoli stawał się coraz to bardziej świadom całego syfu, poznał ten chlew o środka, umiał się w nim poruszać lepiej jak większość jego uczestników.

Andrzejek nie pieprzył okrągłych gadek , ale mówił (CZĘŚCIOWO JAKO POPULISTA) niewygodną prawdę a to co mówił to się w większości sprawdziło.
      Darli z niego łacha ile wlezie (takie działanie obniża jego wiarygodność).

On z tym co powiedział kiedyś, a co się w większości sprawdziło, sprawdza, sprawdzi, mógł bardzo zaszkodzić sporej grupie, z której to on obecnie darł by łacha i zyskał by ogromnie na popularności.
      Andrzej mógł zdobyć bardzo niewygodne informacje, a kto jak kto on by o tym powiedział.

W jego samobójstwo nikt normalny nie uwierzy, to nie ten typ człowieka.
      Jackowski jeśli ktoś nie wierzy w jego dar jasnowidzenia, to musi przyznać ze aby osiągnąć taki sukces musi znać b.dobrze naturę i psychikę ludzką.

Napisał tak:
      wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Lepper-ganil-mnie-za-papierosy-nie-poszedlby-na-sznur,wid,13665182,komentarz.html
      "....Krzysztof Jackowski, znany jasnowidz, a prywatnie - jak sam o sobie mówi - przyjaciel Andrzeja Leppera, nadal nie wierzy w to, że lider Samoobrony popełnił samobójstwo. - To nie był człowiek, który poszedłby na sznur...
      Często do mnie przychodził i najbardziej zapamiętam to, że za każdym razem ganił mnie za to, że palę papierosy. Dbał o zdrowie, kondycję fizyczną, więc trudno mi uwierzyć, że mógł targnąć się na swoje życie, powiesić na sznurku we własnym biurze. Szok! - mówi jasnowidz.

Ostatni raz Andrzej Lepper kontaktował się z Jackowskim pięć dni temu i - jak relacjonuje jasnowidz - w jego głosie słyszał optymizm: - Zadzwonił do mnie i wspominał, że dogaduje się z dwoma partiami chłopskimi, chcą założyć przedwyborczą koalicję. To był człowiek, który chciał działać, wbrew wszystkiemu, co wydarzyło się w jego życiu politycznym.

- Andrzej był politykiem kontrowersyjnym, więc sądzę, że policja powinna głębiej się przyjrzeć okolicznościom jego śmierci, a nie tak szybko oceniać, że doszło do samobójstwa. Patrząc z psychologicznego punktu widzenia mogę stwierdzić, że to nie był typ samobójcy. Znam mnóstwo ludzi, którzy odebrali sobie życie, ale on nie pasował nigdy do tej grupy. Był waleczny, choć przeżywał ciężki okres. Gdy Samoobrona się załamała miał problemy finansowe, ale nie poddał się. Przypominał mi takiego Himilsbacha polityki i wielu ludziom, nawet jego przeciwnikom politycznym będzie go brakowało - podkreśla Jackowski.

Jasnowidz pytany, czy motywem śmierci polityka mogły być problemy rodzinne związane z chorobą syna, mówi: - Andrzej często opowiadał o problemach zdrowotnych syna, martwił się tym. Ale też przeżył wiele burzliwych sytuacji w swoim życiu, stworzył partię z niczego, był aresztowany, sądzony, zamieszany w seksaferę, aferę gruntową i sobie poradził. Nie sądzę, by choroba dziecka popchnęła go do takiego czynu. Zresztą to nie było tak, że o problemach dziecka dowiedział się nagle. Zresztą to nie było tak, że o problemach dziecka dowiedział się nagle. Jego syn chorował od ponad roku, Andrzej zdążył się z tą sytuacją oswoić.

- Gdy się dowiedziałem o jego śmierci jechałem samochodem. Wyłączyłem silnik i zacząłem krzyczeć. W głowie mi się nie mieści, że odszedł człowiek, którego zapamiętam jako prostego, dobrego, otwartego na ludzi. Nigdy nie puszył się, nawet jak wszedł do wielkiej polityki - opowiada jasnowidz z Człuchowa. """
      • remmm-o Re: Andrzej Lepper nie zyje 07.08.11, 02:47
        > On z tym co powiedział kiedyś, a co się w większości sprawdziło, sprawdza, spra
        > wdzi, mógł bardzo zaszkodzić sporej grupie

Ja wiem ze (dla mądrych inaczej) cytowanie Endriu to dno totalne,
        Ale posłuchajmy tego co mówił:
        Tu tylko maleńki przykład tego co mówił (znalezione w sieci)

urbas.blog.onet.pl/6790841,432581028,1,200,200,89262925,432835136,8168169,50,forum.html
        """""
        Odszedl Wielki Patriota. Choc nie we wszystkim sie z nim zgadzalem to w wiekszosci mial ten czlowiek racje. Andrzej Lepper upamietnil sie w historii Polski na wiele sposobow. Dla mnie wystarczy sam fakt ze stworzyl Związek Zawodowy Rolnictwa "Samoobrona" aby go docenic. A tutaj kilka cytatow:

Fragment listu do Jacka Kuronia:

"Dając przykład wrażliwości na wszelkie przejawy niesprawiedliwości społecznej przekazuje nam Pan trafne diagnozy, dotyczące przemian ustrojowych w Polsce, które nie tylko często otwierają naszym Rodakom oczy na zakulisowe działania rządzących naszym krajem, ale również ukazują niekorzystną dla społeczeństwa ich politykę. Właśnie ten sposób pojmowania krzywdy ludzkiej stawia Pana w roli autorytetu moralnego i sumienia tych, którzy doprowadzili Polskę do stanu obecnego. Poprzez działalność społeczną i charytatywną, wskazuje Pan drogę jak można i należy pomagać biednym i poszkodowanym w wyniku transformacji ustrojowej."

Andrzej o potrzebie zbudowania klasy sredniej w Polsce:
        "Dziś rynek cierpi na brak pieniędzy. Byłem na spotkaniu Polskiej Rady Biznesu, gdzie tacy ludzie jak Jan Kulczyk i wielu innych najbogatszych przedsiębiorców mówili, że mogliby produkować więcej i tworzyć dzięki temu nowe miejsca pracy. Niestety, ich produkcji nie miałby kto kupić." Dodam od siebie ze tak oto kapitalizm zamienia sie w korporacjonizm i zabija sam siebie bo bogaci sie bogaca a biedni biednieja i po jakims czasie nikt nie moze sie bogacic bo biedni nie maja za co zyc bo bogaci wszystko im zabrali i teraz chca z ludzi zrobic niewolnikow.

Andrzej dobrze rozumial ze prywatyzacja mediow ma skutek konsolidacji i ulatwienia propagandy korporacyjnej:
        "Generalnie jesteśmy za tym, żeby media nie były w prywatnych rękach, do tego stopnia, żeby mógł pan Michnik kształtować opinię."

Tutaj piekny opis kto rzadzi Polska od 1989:
        "Gdyby on [Leszek Balcerowicz] był jeden mógłbym – mówiąc po męsku – porządek z nim jednego dnia zrobić, ale on nie jest jeden. „Solidarność” powstała – doradcą był Balcerowicz. Następnie rządziła prawica – był Balcerowicz. Teraz rządzi lewica – jest Balcerowicz. Był Wałęsa – był Balcerowicz, jest Kwaśniewski – jest Balcerowicz."

Tutaj o tym ze patriota moze byc tez lewicowcem:
        "Gierek może być wzorem do naśladowania. Zostawił dużo mieszkań, dróg, zakładów pracy. Ludzie mieli pracę, dochody i może nie do końca byli szczęśliwi, ale na pewno bezpieczni." Dodam tez ze bezpieczenstwo jest jednym z czynnikow szczescia.

Tutaj Andrzej o tym jak sie kolonizuje narody w 21-wszym wieku uzywajac prywatyzacji czyli neoliberalizmu:
        "Hitler, aby zająć te ziemie, potrzebował czołgów, armat, samolotów i karabinów. Kohl i Schröder to kontynuują. Potrzebna im jest marka, dzisiaj zastąpiły ją euro i dolar, i w ten sposób przyjdą. Niech młode pokolenie nie wierzy tym obłudnikom, którzy mówią, że to nam nie grozi."

Wielkie slowa motywacji przeciw neoliberalizmowi:
        "Jeżeli my importujemy igły, nakrętki, podkładki, śrubki, bieliznę, ręczniki, pościel, wszystko inne, to co? Tacy głupi jesteśmy jako Polacy, że nie potrafimy już nic wyprodukować?"

Bez komentarza:
        "Najbardziej niebezpieczną dla Polski nacją jest nacja żydowska. Oni są wszędzie. Wszędzie intrygują. Potrafią do przesady nagłośnić najdrobniejsze fakty ich dotyczące aż do znudzenia. Ale tego, że w Polsce wiesza się z rozpaczy ponad 3 tysiące ludzi rocznie, nikt nie widzi."

Ja tez sie upominam...:
        "No i oczywiście – Prawo i Sprawiedliwość: „godność narodowa”. Ojej. No tu już też... To śmiechu warte! O czym wy mówicie? O godności narodowej? O poszanowaniu majątku narodowego? O godności ludzi? Bo godność narodowa to również godność obywateli naszego państwa. I wy mówicie o tej godności? Szargał Lepper godność. Świętości naruszył wszystkie. Tak! Bo upomina się o biednych ludzi. I będzie się upominać! Czy będzie wicemarszałkiem czy nie! Czy będzie posłem, czy nie będzie! Będzie się upominać!"

Odwaga:
        "Politycy w Polsce do błędów się nie przyznają. Ja mam odwagę to zrobić."

Andrzej krotko i na temat:
        "Rewolucja lat dziewięćdziesiątych nie miała na celu dobra obywateli. Jej celem było zniszczenie przemysłu i zawłaszczenie własności przez obcy kapitał."

Patriotyzm gospodarczy:
        "Spójrzmy, ile przez te wszystkie lata Unia Europejska w Polsce zarobiła. Ile sprzedała staroci, samochodów, maszyn, narzędzi rolniczych, budowlanych, sprzętu RTV, AGD, ciuchów starych. Wszystkie stare lumpy sprzedali w Polsce. A my w ten sposób zniszczyliśmy cały przemysł odzieżowy, tekstylny, sprzęt elektroniczny, wszystko inne"

Ulubiony temat Andrzeja wink:
        "Tak, proszę państwa, trzeba to wyjaśnić, bo tenże jegomość, Balcerowicz, w PZPR był, na stypendia jeździł na Zachód. Nie Lepper, Lepper był w PZPR i nigdy się tego nie wstydził. 2 lata w swoim życiu był i nie wstydzę się dzisiaj powiedzieć tego, że byłem. Tylko ja nie byłem nigdy nawet nikim w POP, żebyście wiedzieli. Nigdy. A Balcerowicz, proszę państwa, sekretarz, Balcerowicz na stypendia zachodnie wtedy jeździł."

Prosto z mostu:
        "Takiego mądrego człowieka chyba nie ma w Polsce, który by wykrył wszystkie afery, ale Samoobrona jest w dobrej sytuacji. Z list Samoobrony do Sejmu kandyduje najsłynniejszy detektyw, Krzysztof Rutkowski. I my nie będziemy mówić, że trzeba łapać złodziei majątku narodowego, a ich złapiemy."

Reszta tu:

pl.wikiquote.org/wiki/Andrzej_Lepper

Mysle ze najwazniejsza lekcja ktora przekazal nam Andrzej to uswiadominie sobie faktu ze o Polske zadbaja tylko Polacy oczywiscie tylko jezeli tego zapragna.
        """
    • szczurek.polny Re: Andrzej Lepper nie zyje 06.08.11, 10:38
      Żakowski: "To ofiara nacisków, brutalnej prowokacji CBA"

Co za k...wa ścierwojad. Nic się dla niego nie liczy, równie dobry Lepper żywy jak i martwy, o ile tylko można go użyć do przywalenia w PiS. Jak zdechnie, to pójdę naszczać na jego (redaktora Ż.) grób.

Rolex pisze tak:
      "Znana stacja szykuje „newsa” – J.Kaczyński wizytuje Leppera przed samobójstwem – tępy politruk zamierza nam wdrukowac kolejne gówno, w które już tylko skończony kretyn bedzie w stanie uwierzyć."

• llukiz Wiesław Podgórski też popełnił samobójstwo 06.08.11, 10:59
      marucha.wordpress.com/2011/08/05/doradca-leppera-wieslaw-podgorski-tez-popelnil-samobojstwo/
      Doradca Leppera, Wiesław Podgórski też popełnił samobójstwo

"Śmierć Andrzeja Leppera to nie pierwsza tragedia w środowisku Samoobrony w ostatnim okresie. Pod koniec czerwca samobójstwo popełnił blisko związany z Lepperem jego były doradca Wiesław Podgórski – podaje portal tvp.info."

Z informacji portalu tvp.info wynika, że Podgórski popełnił samobójstwo pod koniec czerwca. Na oficjalnej stronie internetowej Samoobrony zamieszczono kondolencje podpisane przez Andrzeja Leppera. „Odszedł nasz Kolega i Przyjaciel oraz wieloletni współpracownik Wiesław Podgórski"
    • viper39 Re: Andrzej Lepper nie zyje 07.08.11, 02:57
      tu taki sobie link
      hekatonchejres.salon24.pl/330836,uchod-nie-zadzialal-update
      takie podsumowanie tych co zgineli w "latach transfformacji"
    • vice_versa Rosyjski faszyzm na polskiej scenie 08.08.11, 04:17
      Motto: "Dajcie ino, bracie, wody
      Kubeł wody - gębę myć,
      Suknie prać - nie będzie znać"

Nie było mnie w kraju. Dowiedziałem się tego z wyciszonych lotniskowych plazm transmitujących jedynie słuszną wersję Tefauenu.

W Polsce mamy już ewidentny faszyzm polityczny. I nie ma znaczenia, czy dziś brata zabija brat czy też Rosjanie odwdzięczają się Pawlakowi. Faszyzm jest już faktem, a zbrodnia polityczna metodą utrzymania władzy.

To jest dalszy ciąg konsolidacji głosów wokół obecnej koalicji.Tak jak stworzono PJN aby rozbić PiS przed wyborami samorządowymi, tak teraz mamy proces odwrotny: konsolidacji i przejęć. Zniknęło PJN, zniknęła Samoobrona, koalicja rośnie w siłę, a łapy ma ubabrane krwią...

PSL właśnie przejął rynek wyborców Samoobrony. Głosy kontestatorów i wywrotowców zostały właśnie przejęte przez partię władzy. Talent oratorski Waldka Pawlaka i umiejętności negocjacyjne ze wschodnim partnerem przynoszą wymierne efekty.

Nic tutaj nie dzieje się przypadkiem. Oni mają nóż na gardle, krew na rękach, strach w oczach, wschodnich egzekutorów i jedyną logiką jest dla nich ucieczka do przodu w jeszcze większe zbrodnie... Naiwny naród ogłupiony mydłem medialnej propagandy nawet nie dostrzega przerażającej logiki tych zbrodni. A barbarzyńcy nie mają hamulców, myją swoje gęby i zakrwawione łapy w świetle telewizyjnych jupiterów...
      • zbignieff Re: Rosyjski faszyzm na polskiej scenie 08.08.11, 10:59
        > W Polsce mamy już ewidentny faszyzm polityczny.

A jak wygląda niepolityczny? I co to dokładnie dla Ciebie oznacza. Trudno mówić o faszyzmach czy innych totalitaryzmach w sytuacji gdy możesz sobie spokojnie zagłosować na PiS i ów system zmienić... A jeśli to nie jest dla Ciebie miarą jakieś tam wolności, która wyklucza pojmowanie danego ustroju z kategoriach "totalnych", to co nią jest?
        • llukiz PiS ma problem z lepperem 08.08.11, 12:11
          Bo pis był koalicji z Lepperem, ale się PiSowi Lepper nie spodobał.
        • vice_versa Re: Rosyjski faszyzm na polskiej scenie 08.08.11, 12:16
          Być może każdy faszyzm jest polityczny, jednak nie każdy faszyzm OGRANICZA się do polityków i nie każdy musi dotyczyć wszystkich dziedzin życia społecznego.

Przejawów faszyzmu można szukać w mediach i totalnej kontroli INFORMACJI i KREOWANIU FAŁSZYWEJ ŚWIADOMOŚCI za pomocą dezinformacji. Nie przypadkiem, Żakowski sugeruje związek zabójstwa Leppera z odwiedzinami Kaczyńskiego. Dokładnie z takim samym "ustawianiem" opinii publicznej mieliśmy do czynienia w przypadku: a) zaginięcia Zielonki- Chińczycy, b) zabójcy Rosiaka- słuchacz RM, c) sprawa Blidy- kompromitowanie Ziobry. Te trzy sprawy łączy jedno: metoda. Mordercy krzyczą: łapaj mordercę!

> Trudno mówić o faszyzmach czy innych totalitaryzmach w sytuacji gdy możesz sobie
          > spokojnie zagłosować na PiS i ów system zmienić...

Żyję na tyle długo, że PAMIĘTAM ile satelickich partii istniało w komunizmie. Istnienie demokratycznej FASADY legitymizującej rzeczywisty faszyzm i ukryty brak możliwości zmian
          mnie nie ruszają. Nastroje tłumu kreuje się całkiem rzeczywistymi wydarzeniami, również poprzez nadawanie im całkiem wyimaginowanych znaczeń. I taka socjotechnika społeczna w połączeniu z wyrzynaniem przeciwników politycznych jest faszyzmem, niezależnie że każdy ma prawo kichnąć albo ziewnąć. Bo to nie kichanie i ziewanie przesądza o podstawach systemu, podobnie jak nie przesądza o tym możliwość skreślenia kogoś na kartce wyborczej.

To, że ONZ uchwaliło sobie Powszechną Deklarację Praw Człowieka zawierając w niej "Prawo do życia", nie jest dla mnie argumentem na rzecz istnienia tego prawa, bo po pierwsze to prawo jest niezbywalne niezależnie od tego czy zostało uchwalone czy nie, po drugie skoro już je uchwalono to i tak dopiero rzeczywistość przesądza czy to prawo istnieje a nie jej jurydyczne fasady. Dlatego Twój argument, że mogę sobie wrzucić kartkę do urny, jest ironiczny, równie dobrze mogę sobie wrzucić kartkę do kosza, czy wtedy też będziemy mieć demokrację?

Jeśli Zbignieff nie widzisz postępującej rewolucji, brutalizacji i sowieckich metod to TWOJA sprawa. Pamiętaj jednak, że rewolucja pożera swoje dzieci. Mam prawo nazywać rzeczy po imieniu, a nie oceniać po fasadowych instytucjach które dają złudzenie normalności. Żyjemy w systemie którego ISTOTĄ jest FASZYZM i który się w dramatycznym tempie SOWIETYZUJE.

> A jeśli to nie jest dla Ciebie miarą jakieś tam wolności, która wyklucza pojmowanie danego > ustroju z kategoriach "totalnych", to co nią jest?

A skąd Ci przyszło do głowy, że w totalizującym się świecie mam zamiar uprawiać propagandę sukcesu wolności, kiedy właśnie rzeczywistość zamachów na wolność innych ludzi przeczy podstawowym prawom człowieka?

Pytasz o miarę mojej wolności? Nie wiem! Zdefiniuj ją sobie u Karola Levitoux, u Traugutta, ks. Popiełuszki czy tę z "Matki Królów"... Być może ta wolność zyskuje wymiar i sens dopiero w obliczu niewoli, dopiero w zderzeniu z nią staje się niepokorna i namacalna. Nie ma sensu gadać o wolności, bo jej treść kreślimy własnym życiem i własnymi wyborami, a nie wodolejstwem.

Wolność ma to do siebie, że wcale nie trzeba jej definiować pozytywnie. Każdy jednak widzi gdy się ją gwałci. Tak jak nie widzę powodu uchwalania ustaw o wolności gospodarczej, której 95% przepisów wprowadza jej ograniczenia, tak nie widzę powodu abym to ja miał definiować co jest miarą wolności. Wystarczy że zabójstwa polityczne są jej zaprzeczeniem.
          A sprawą wolności sumienia jest to po której stronie wolisz stać.
          • leny20-4-7 Karol Levitoux zapomniany przez wielu BOHATER 08.08.11, 23:51
            Vince!

RESPECT za to, że znasz, pamietasz, przypominasz!!!

ps. mialem Ci to napisac na priva ale uznalem, ze otwartym textem bedzie właściwiej.
            • lastboyscout Re: Karol Levitoux zapomniany przez wielu BOHATER 08.08.11, 23:56

Na temat:
              www.youtube.com/watch?v=HMf0dh7YcNI
              • leny20-4-7 Re: Karol Levitoux zapomniany przez wielu BOHATER 09.08.11, 00:19
                postac Karola powinna byc dla tych wszystkich, ktorzy "nikomu nie zaszkodzili" albo "grajacych w quasi-gry" wrzodem na siedzeniu...do konca swiata, a nawet jeden dzien dluzej!

z pewnych powodow, w miare dobrze, znam tę osobe...i bedac mlodszym, non stop dziwilem sie - DLACZEGO w wolnej Polsce - jest tak kompletnie zapomniany! dlaczego jego heroiczna postawe nie stawia sie za wzorzec postepowania dla moich owczesnych rowniesnikow, dlaczego nie wspomina sie w dyskursie o historii...

• lastboyscout Re: Rosyjski faszyzm na polskiej scenie 08.08.11, 15:44

..."Przy kamienicy, w której znaleziono ciało Andrzeja Leppera, stało rusztowanie. Trwa tam remont..."....

>>> Suknie prać - nie będzie znać"<<<

www.sobczak.art.pl/satyra.html
        OBRAZEK NUMER 20 z 87 !!!!!!!!!
        • vice_versa Coraz więcej wątpliwości... 08.08.11, 22:38
          Michalkiewicz od dawna uważa, że w polskiej polityce są sami agenci.

M.zd. takie ewenementy polityczne jak Lepper też nie biorą się znikąd. Był POTRZEBNY. Teraz już nie był. Jarosławowi przeszkadzał i się go pozbył, najpierw go skompromitował obyczajowo, potem już realnie usunął aferą gruntową. Ale Lepper musiał mieć silne zaplecze informatorów, jego związki wschodnie są znane. Talibowie w Klewkach? Takich informacji nie uzyskuje się czytając poranną prasę.

Po Smoleńsku stał się kompletnie niepotrzebny. I musiał walczyć o swoje miejsce na scenie, czyli wbrew dzisiejszym sojusznikom Moskwy. W tzw IVRP był pewnie koniem trojańskim służb, ale dziś służby stawiają na inne, sprawdzone i skonsolidowane smoleńską zbrodnią konie. Pisałem kiedyś że nic tak nie wzmacnia lojalności jak zbrodnia? A Lepper w tym nie miał udziału. Działając bez wsparcia, jako watażka stał się niebezpieczny politycznie i niepotrzebnie rozdrabniał głosy...Konsolidacja. Tu analogie z anihilacją PJNu są tu oczywiste.
          Boją się przegranej i muszą podejmować radykalne środki? To jedna wersja. Wersja realnej groźby dla władzy ze strony Leppera. Możliwa ale nie jedyna.

Druga wersja jest ciekawsza, popatrzmy, bardzo znaczący jest ten news:
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80271,10085363.html?i=0
          Oto mamy stopklatkę. Ktoś robi zdjęcie i wysyła do mediów. Na stopklatce jest hasło: "Kampanię czas zacząć". O co tutaj chodzi? O uwiarygodnienie przesuniętej rzeczywistej godziny morderstwa? O hasło-klucz uruchamiające śpiochów? O obce służby chcące przejąć kontrolę nad wydarzeniami w Polsce?

Przyglądając się bliżej mam dużo wątpliwości.

Efekt polityczny jest jeden: elektorat zostanie przejęty przez PSL- więc koalicja miałaby w tym interes. Z drugiej strony patrząc znaczenie Leppera było marginalne- czy koalicja miała wystarczającą motywację aby decydować się na mordy polityczne? Jeśli robi to ktoś z zewnątrz, to na pewno działając wbrew interesom Tuska. W dodatku za pomocą zdjęcia sugerując, że zbrodnia wiąże się z kampanią wyborczą. Umówmy się, że nawet Żakowski wskazując palcem na Jarosława nie wie w którą wersję uwierzą ludzie. Podobnie dla koalicji wyciek TAKIEGO zdjęcia jest ciosem między oczy. Gdyby to zależało od koalicji to to zdjęcie NIGDY nie zostałoby ujawnione. Gdyby miało udowadniać godzinę śmierci, na pewno nie zawierałoby tak prowokacyjnego tekstu w pasku, można było wziąć dowolną klatkę z rannego TVNu czy Polsatu, godzina zostałaby "ogłoszona" publicznie i niezaprzeczalnie, a nie jako prowokacja rzucana w twarz przeciwnikom.

Więc KTO je zrobił, PO CO ujawnił i w kogo wymierzony jest tekst z paska?
          • lastboyscout oczywiste samobojstwo ... 08.08.11, 23:27

W pelni zgadzam sie, z toba, ze polskie srodowisko (kazde, nie tylko polityczne) jest przepelnione agentami , figurantami, pozytecznymi idiotami, koniami trojanskimi.
            Ewenementem jest w tym towarzystwie Janusz Korwinn Mikke, ktory laczy ... wszytkie te cechy sad sad sad

Wedlug mnie Lepper byl kims pomiedzy pozytecznym idiota (np. Walesa) a koniem trojanskim (Balcerowicz, Belka, Bauc, Rostowski itd.).
            Pelna zgoda, ze byl watazka.
            Z pewnoscia nie rozumial wiele (ktos na forum przytoczyl cytaty niby rozumienia przez Leppera pojec: korporacyjnosc, pieniadz: ZGROOOZA!).

Z pewnoscia stal sie niebezpieczny poniewaz w swoim tanim sprycie (i znowu zgoda: wsparciu przyjaciol Moskali) na pewno nazbieral mase kwitow na wypadek, gdyby go wyrzucili z gry.
            Bedac na dnie zdecydowal sie nimi zagrac o czym otwarcie mowil.
            (pewnie chcial z tym isc do TVNu albo ...prokuratury....)
            www.sobczak.art.pl/satyra.html

Warto pamietac, ze Lepper byl dlugo i usilnie kreowany przez rozowe media (stad moj sad, ze mial byc tylko pozytecznym idiota).
            Mial byc taka PSEUDOOPOZYCJA jak JKM = duzo dymu, zero ognia.
            I jako pozyteczny idiota tego nie zrozumial do konca ... sad

Ta stopklatka to to oczywiste ostrzezenie dla podobnych jemu madrych inaczej, na wypadek gdyby przyszlo im do glowy uzyc swoich kwitow ...

To wszystko przyspiesza jak franek w Polsce ...

JESIEN ?
            • leny20-4-7 Re: oczywiste samobojstwo ...z naciskiem na oczy 09.08.11, 00:07
              watpliwosci zawsze beda przyklad tu: foxmulder2.blogspot.com/2011/08/andrzej-lepper-zabity.html

ja zaczalem powatpiewac (co nie znaczy kwestionowac) w oficjalna wersje za sprawa 2 wypowiedzi p.Piotra Tymochowicza (jesli ktos nie zna tej postaci to warto zglebic chociazby kilka pierwszych linkow z gugla).

pierwsza, z "tuz po", zapamietalem i scharakteryzowac moge jako cos "ala" - niemozliwe, rozmawialem z nim nie dalej niz wczoraj, nic nie zauwazylem, umowiony bylem na dzis/jutro na spotkanie na ktorym mielismy podbijac swiat i okolice.

druga, "dzien after" w rezymowej tv, stala w jawnej opozycji do poprzedniej - tak to przykre, od jakiegos czasu byl przygniebiony, klopoty rodzinne, finansowe, polityczne...to takie smutne co sie stalo, itd.

najbardziej trywialne wyjasnienie tejze "wolty" to albo Pan Piotr jest dokladnie tym za kogo ma go sporo grupa obywateli tego kraju albo "okolicznosci" sprawily, ze ktoras z wypowiedzi nie jest prawdziwa.

• vice_versa Pralnia pieniędzy Zachód-Wschód-i Bęc... 09.08.11, 01:17
              Jesień?

To nie będzie jesień, LBS. To potrwa dłużej i będzie podwójnie bolesne. W US rządzą Demokraci, a Demokraci mają w nosie geopolitykę. To jest inna ranga graczy i inne horyzonty, dla Republikanów pieniądz jest środkiem, dla Demokratów jest jedynie celem. Franek i pieniądz to jest już domena Republikanów, Dymokraci odpuszczając sobie Polskę nawet nie przypuszczają, że tym bardziej pozwolą zarobić w przyszłości Republikanom!Przecież nierównowaga się kumuluje...

Gdyby rządzili Republikanie to choć trochę by im zależało na strząśnięciu rynku i jesień mielibyśmy tę jesień już wczesną wiosną. Tak, żeby jeszcze przed wyborami do wszystkich dotarło, że Zielona Wyspa to były tylko Puzzle których nie da się ułożyć, a emeryci dowiedzieli się KTO TAK NAPRAWDĘ jest gwarantem wypłat ich emerytur. Co prawda wpłacają je gorliwie młodsi, ale transfery idą prościutko na Wschód jak kiedyś węgiel, a wypłaty są całkowicie uzależnione od... Krauzego? A Krauze?

To przeczytajcie TO:
              cogito.salon24.pl/331567,kalendarium-faktow-tendencyjnych
              Pisałem kiedyś, że Polska dla Rosji jest jak OFE dla Rostowskiego? Głupio i naiwnie pisałem! Już samo przejęcie OFE przez Rostowskiego było ratowaniem ROSYJSKIEGO BUDŻETU! To JUŻ JEST ratowanie rosyjskich dochodów! Jesteśmy gigantyczną pralnią pieniędzy, których przepływami rządzą agenci wpływu...Transfer z OFE do ZUSu zależnego od Krauzego uzależnionego od Rosjan i do polityków uwikłanych w smoleński spisek! Krauze jest tylko POŚREDNIKIEM tego drenażu i już od dawna jest od ruskich zależny. Transfery idą przecież WPROST z budżetu państwa, poprzez nowo zaciągnięte kredyty Krauzego prościutko na Wschód. Popatrz na Petrolinvest i kierunki przepływu pieniądza. DOKĄD one wędrują??? Kto jest gwarantem wypłat ZUSu i dlaczego nie Rostowski?

To już wiemy gdzie WĘDRUJĄ POLSKIE SKŁADKI EMERYTALNE? Przejmując OFE, de facto przejął je Płk Putin! Pora więc się zacząć modlić. I wywiesić obrazy płk P. w szkołach, żłobkach i urzędach jak za Stalina!!!
              • lastboyscout Re: Pralnia pieniędzy Zachód-Wschód-i Bęc... 09.08.11, 05:00
                >>Jesień?
                >>>To nie będzie jesień, LBS. To potrwa dłużej i będzie podwójnie bolesne.
                > Gdyby rządzili Republikanie to choć trochę by im zależało na strząśnięciu rynk
                > u i jesień mielibyśmy tę jesień już wczesną wiosną.

I znowu sie w pelni sie zgadzam w skali makro.

Nie cierpie terminowych prognoz.
                Wole skupiac sie na tendecjach poniewaz te mozna umotywowac a ICH gra timingiem jest poza zasiegiem malych zuczkow.

W tym przypadku mialem na mysli glownie Polske i tu te dwie rzeczy (tendencje i timing)
                jednak coraz wyrazniej sie mieszaja.

Wiem, ze to odwazne wiec prosze potraktujcie to tylko jako inspiracje/prowokacje do dyskusji na bazie Leppera.

Nie odkryje nic nowego kiedy stwierdze, ze czas wyborow to podrecznikowy czas na atak.
                W KAZDYM sensie.

Nie powiem tez nic odkrywczego, ze tak gwaltowne (i jak widac NIE DO OPANOWANIA) slabniecie zlotowki wobec franka wyglada jak ... ostrzezenie.

DZIEJE SIE TAK mimo, ze Rostowski bije wszelkie rekordy pozyczania => powiekszyl linie kredytowa z 20 do 30 miliardow dolarow, linie kredytowa o ktorej jeszcze kilka miesiecy temu temu rozowi okreslali (wiedzieli!?!) jako:
                ..." lekarstwo, które leży na półce i czeka na użycie"... a wrecz ...niepotrzebne lekarstwo
                wyborcza.biz/biznes/1,101562,8862141,Linia_kredytowa_z_MFW_dziala_stabilizujaco.html
                wyborcza.biz/biznes/1,101562,7631972,Dostep_do_linii_kredytowej_MFW_juz_niepotrzebny_.html
                Lekarstwo na CHOROBE!
                Czyli dzisiaj choroba STALA SIE FAKTEM , poszerza sie, skoro zaistniala potrzeba tak znacznego zwiekszenia tej pozyczki !
                gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,9967733,Polska_nie_wykorzystuje_srodkow_z_elastycznej_linii.html
                Przeciez jeszcze miesiac temu nie widziano nawet potrzeby uzycia tych pieniedzy mimo, ze roczny koszt utrzymywania tej polki na "niepotrzebne lekarstwo) to ponad 50 milionow dolarow...

Wiec proba sil?
                Tusk ustapisz i DASZ CO CHCEMY albo ustapisz kiedy slaba zlotowka wywolamy ci pojutrze w Warszawie dzisiejszy Londyn, Trypolis, Tunis, Damaszek itp.?
                A moze pretekst do dyktatury czym nam obu pachnie od dawna?

Niezaleznie czym to pachnie, mnie to pachnie ... jesienia ...

sobczak.art.pl/satyra.html
                OBRAZEK 83 z 87
          • vice_versa Coraz więcej wątpliwości... CD 09.08.11, 17:12
            No proszę, to jest dopiero manipulacja, oryginalna stopklatka wyglądała TAK:

lubczasopismo.salon24.pl/andrzejlepper/post/331724,skutki-stopklatki-w-biurze-sp-andrzeja-leppera#comment_4795140

Trochę zbyt grubymi nićmi to jest szyte, wygląda jak umyślnie zostawione odciski palców...
          • vice_versa Dominika Wielowieyska mówi jak było... 10.08.11, 06:38
            Cały w ogóle wywiad z Czumą jest niezwykły, więc jeśli się ktoś specjalizuje w naciskach PiSu i koszmarach IVRP, to można się szybko wyleczyć.
            www.gazeta.tv/plej/0,0.html#film=76023_10086238
            Post jednak poświęcony jest studium poplątania czasoprzestrzeni w wypowiedzi Wielowieyskiej i co z takiego zabiegu wynika. I co odkręcenie zaburzonych przez Wielowiejską czasów, mówi nam o rzeczywistej wiedzy red. Wielowieyskiej w sprawie Leppera.

Co mówi Wielowieyska o "prowokacji wobec Leppera"? (Ok. 12:30min)

"Nie zgadzamy się z główną filozofią, że jak się organizuje prowokację to wobec osoby która ma popełnić samobójstwo."
            a potem:
            "prowokacja wobec Leppera miała na celu po prostu wyeliminowanie go jako konkurenta politycznego"

Ktoś ma pomysł skąd ona o prowokacji wie skoro Czuma mówi, że prowokacji nie było???
            I o której prowokacji w zasadzie mówi, tej AD 2007 czy tej AD 2011? Nie słyszałem żeby ktokolwiek organizował prowokacje wobec przyszłych samobójców, a Wy?Tego ciągu słów nie da się wytłumaczyć inaczej niż INTENCJĄ SPRAWCÓW i WIEDZĄ.

Zwykłe przejęzyczenie, tak? Jak to Komoruskiego że "Prezydent będzie gdzieś leciał i wszystko się zmieni", czy może jak Tuska, że "Samolot rozpadł się NAD Smoleńskiem"???

To jest niezwykle ciekawy fragment. Po pierwsze Wielowieyska jednoznacznie wiąże osobę Leppera z raportem Komisji ws nacisków Czumy, nieustannie zarzucając Czumie... profesjonalizm?
            Po drugie, plącze się i z tego poplątania wychodzi niezwykle ciekawy efekt. Mam tu na myśli, że Wielowieyskiej tak bardzo TERAŹNIEJSZOŚĆ (samobójstwo Leppera) przesłania sens wypowiedzi, że wplątuje do dyskusji o 2007r. "prowokację wobec osoby która ma popełnić samobójstwo". Wygląda to jak cięcie filmowej kliszy i dowolne zestawianie pociętych elementów!
            Po trzecie Wielowieyskiej wymykają się uwagi o ogólniejszym sensie czym w ogóle jest prowokacja polityczna i jaki jest jej cel.

A teraz zrobię to samo co Wielowieyska, czyli lekko zachwieję linią czasową jej wypowiedzi, czyli zrobię dokładnie odwrotną operację niż ta którą zastosowała Wielowieyska, kilka sekund wcześniej burząc linię czasu. Proszę oto wynik:

TERAŹNIEJSZOŚĆ z 08.2011
            1. Organizuje się prowokację
            2. Wobec osoby która ma popełnić samobójstwo
            3. która ma na celu PO PROSTU wyeliminowanie konkurenta politycznego

PRZESZŁOŚĆ z 2007

4. Winny "nagonce" na Leppera jest PiS i jego naciski.

Czas na bieżące wnioski. Czyli znowu hop w TERAŹNIEJSZOŚĆ:

5. PiS zaszczuł Leppera i ten popełnił samobójstwo.

CZEMU Wielowieyskiej tak strasznie zależało na POWIĄZANIU raportu Czumy ze śmiercią Leppera? Czemu Żakowski napadł na Czumę?

Chciałoby się napisać: A NIE PISAŁEM, że mordercy krzyczą-łapaj winnego!?

Zbrodniarze u władzy i cyngle w mediach są tak pewni swej propagandy o "samobójstwie", uznają ją za przyjętą i "kupioną" przez ciemny lud do tego stopnia, że nie biorą pod uwagę nawet powoływania komisji.

Gdyby komuś takie metody analizy Wielowiejskiej wydawały się dziwne to odsyłam do zagadnień wykorzystania mnemoniki w analizie kryminalistycznej.
    • herr7 Klewki i talibowie się kłaniają... 08.08.11, 13:03
      To Andrzej Lepper pierwszy zaczął mówić o więzionych w Polsce talibach. Wówczas wszystkie media wyśmiewały głupiego "Andrew", oraz to, co taki "prostak i cham" może wiedzieć. Nie minęło nawet dwóch lat i media na Zachodzie zaczęły pisać o torturowaniu przez Amerykanów talibskich więźniów w krajach Europy Wschodniej. Polska od samego początku była na czele tej niechlubnej listy. Zaprzeczali temu sprawujący wówczas władzę w Polsce postkomunistyczni bonzowie - Leszek Miller i Aleksander Kwaśniewski. Leszek Miller jeszcze teraz jest gotów wymyślać wszystkim, którzy mu tę jego decyzję przypomną, a były prezydent Kwaśniewski twierdzi, że o niczym nie wiedział.

Andrzej Lepper był jedynym tej klasy politykiem w Polsce, który chyba nie miał euroatlantyckiego "glejtu", który stanowi o całkowitej lojalności danej osoby wobec zachodnich instytucji, do których Polska jest włączona. Był to więc polityk, który mógł naruszyć "sojusze" i z tego powodu obecna elita chciała się go za wszelką cenę pozbyć. Nie udało się go wsadzić do więzienia za seks-aferę, wymyślono inne rozwiązanie. To co zastanawia w tej sprawie to natychmiastowa opinia na temat jego śmierci samobójczej, wbrew temu co o nim było wiadomo, a także wniosek o przeprowadzenie odpowiednich badań z zakresu medycyny sądowej, ale dopiero po trzech, czy czterech dniach od jego śmierci.
      • llukiz Re: Klewki i talibowie się kłaniają... 08.08.11, 13:43
        > To Andrzej Lepper pierwszy zaczął mówić o więzionych w Polsce talibach.

Pytanie, czy wtedy ci talibowie byli...

wo.blox.pl/2011/08/Talibowie-w-Klewkach.html#ListaKomentarzy
        • orzesztywmorde Tomasz Sakiewicz w Polsat News o rozmowie z Andrju 09.08.11, 10:26
          Nie słyszałem o tej rozmowie Sakiewicza, ale dziś rano przy śniadaniu włączyłem TokFM i tak tam odsądzano od czci i wiary tego Sakiewicza, że z przekory postanowiłem sprawdzić o co chodzi.
          Na razie wnosić, to wnosi niewiele i pozostaje w sferze sensacji, ale kto wie, co się z tego wykluje:
          www.youtube.com/watch?v=LqFgGv1koMA
          • viper39 zaczyna sie robic smiesznie 10.08.11, 14:41
            pamietacie Smolensk? no pewnie ze pamietacie...

od poczatku media (jasnowidze czy co?) wiedzialy ze to katastrofa i blad pilotow...
            no i co sie okazalo, ze "media mialy racje", juz zanim wylecial samolot wiadomo bylo ze to katastrofa i blad pilotow, o tym tylko my biedni zjadacze chleba nie wiedzielismy, no i nam raportem millera dano w morde... aby ja zamknac...

no i teraz co mamy?
            mamy sprawe Leppera....
            od razu w mediach powiedziano ze sie Andrju powiesil... zanim cokolwiek sie wyjasnilo to juz bylo wiadomo... zanim byla jakakolwiek sekcja zwlok, zanim sledztwo sie pewnie zaczelo... (zawsze myslalem ze wydzial kryminalny jest nie potrzebny media wiedza lepiej...)
            normalnie jasnowidztwo medialne jest nie do pobicia...

za rok sledztwo sie zakonczy i okaze sie ze Andrju jednak sie powiesil i juz....

jesli ktos mysli ze media nie robia z niego durnia to chyba sie powinien nad tym zastanowic...
            • lastboyscout Re: zaczyna sie robic smiesznie 10.08.11, 15:25

>>za rok sledztwo sie zakonczy i okaze sie ze Andrju jednak sie powiesil i juz....
              >>jesli ktos mysli ze media nie robia z niego durnia to chyba sie powinien nad tym >>>zastanowic...

Tak samo bylo z KAZDA rozowa afera, procesem Jaruzelskiego, Kiszczaka itp. ....

Wyjatkiem byl Rywin/Pasikowski ale on zrobil "PSY" o ... rozowych, sprzedajnych psach.

tiny.pl/h5fdh
              Teraz Pasikowski robi film o Jedwabne bo musi z czegos zyc/nie chce sie powiesic.
    • byly-kadi-lak Czyli jednak ...nie samobojstwo ? 11.08.11, 14:50

Masza celebrowana przez ksiezy katolickich, pogrzeba jak Bozia przykazala.
      Moja babka lezy na cmentarzu w malej miescinie pod Gdanskiem, cmentarzyk jest na zboczu i ma porobine takie jakby schody- tarasy w dol, do jeziora. W miare uplwu czasu i przybywania klienteli, chowano na nizszych "tarasach". Kilka tarasow jeszcze jest wolnych, spoko na 200 grobow, ale na samym dole nad jeziorem i pod plotem jest rzad grobow. Kiedys spytalismy proboszcza, dlaczego mimo okreslonego porzadku chowa sie na dole, ksiezulo zrobil chinska mine i mowi, ze to glownie sprzed wojny groby, samobojcy, albo nieochrzczone dzieci. Idziemy, patrzymy , a tam groby sprzed kilku lat....
      So, Leppo wiec zostal zamordowany, przynajmniej tak zaklada kosciol katolicki?
      • szczurek.polny Re: Czyli jednak ...nie samobojstwo ? 11.08.11, 19:20
        Prawdę mówisz, bo taki zwyczaj był i w wielu miejscach do dziś jest przestrzegany. Co prawda co najmniej od kilkudziesięciu lat nie ma mowy o chowaniu poza murem cmentarza - przede wszystkim ze względu na przepisy sanitarne. Ale tam na końcu, pod murkiem, z dala od wszystkich - jeszcze się to praktykuje.

Nie przetrwałby jednak Kościół Katolicki tych 2 tysięcy lat, gdyby nie potrafił obchodzić swoich własnych przepisów. Tak więc przede wszystkim decyzja należy to do "administratora miejsca" - jeśli cmentarz jest parafialny, to do lokalnego proboszcza. Ten w swoim sumieniu roztrząsa różne za i przeciw, i jeśli ma jakieś wątpliwości może je zawsze rozstrzygnąć "na korzyść". I teraz co ciekawe: proboszcz jako taki jest śmiertelnikiem omylnym i jego opinia nie może być uznana za oficjalne stanowisko całej hierarchii. To znaczy, że jeśli proboszcz zdecyduje się na pochówek jak się należy tragicznie zmarłemu, to biskupi i kardynałowie w razie czego mogą się publicznie wypowiadać o samobójstwie.

Są też dwa paragrafy, które można wyciągnąć w takiej okazji:
        2282: …Ciężkie zaburzenia psychiczne, strach lub poważna obawa przed próbą, cierpieniem lub torturami mogą zmniejszyć odpowiedzialność samobójcy
        2283: Nie powinno się tracić nadziei dotyczącej wiecznego zbawienia osób, które odebrały sobie życie. Bóg, w sobie wiadomy sposób, może dać im możliwość zbawiennego żalu. Kościół modli się za ludzi, którzy odebrali sobie życie

Tak więc jak się dobrze poszuka, to prawo kościelne zezwala na uroczysty pochówek nawet w przypadku ewidentnego samobójstwa. A co dopiero w przypadku "poważnej obawy przed próbą".

Tym niemniej taka forma pochówku to jest to jednak jakaś sugestia...
        • viper39 Re: Czysty zbieg okolicznosci??? 12.08.11, 19:07

"A ten ciąg śmierci w otoczeniu Leppera też nic Pani nie mówi?:

Maj 2011- dr Ryszard Kuciński - prawnik Leppera
          Czerwiec 2011 - Wiesław Podgórski - doradca Samoobrony - "samobójstwo"
          Lipiec 2011 - Róża Żarska umiera w Moskwie - prawnik Leppera
          Sierpień 2011 - Andrzej Lepper"

az sie czlowiek zastanawia w jakich to toksycznych warunkach byli ludzie Leppera...
          • lastboyscout Ewidentne samobojstwo 2 12.08.11, 19:37

Po smierci Leppera stwierdzono, ze to ewidentne bez udzialu osob trzecich samobojstwo .
            Po tygodniu stwierdzono, ze ktos otworzyl oko, grzebal w rzeczach i ogladal telewizje przed jego znalezieniem.

Ewidentne samobojstwo:

tiny.pl/h55qk
    • fidziaczek 8 minut go zabiło 17.05.15, 11:14
      www.youtube.com/watch?v=QinKXARwmVE
      Gdzie są kwity z NIK którymi Lepper dysponował jako minister?

www.youtube.com/watch?v=LkBWTWGSt0U
      www.youtube.com/watch?v=067Y28VdKEs
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka