Dodaj do ulubionych

Waham się z tematem.

18.10.12, 17:00
Z jednej strony aż prosi się o "koniec Tuska" ale już taki postawiłem kiedy pan Kalmeba junior odpowiedział Premierowi RP - "goń się", a w wersji dla prasy - nie będzie mi premier rozkazywał co mam robic, sam wiem.

Z drugiej strony ten filmik to wcale nie jest taki ach dla Yara, ale o tym ode mnei sza.

Z trzeciej wiadomo - śmiech to zdrowie. I tak oraz z dystansem! proponuje zabrac się za odsłuchanie tego materiału, w którym słabość przekłuto w siłę, odpowiednią do "target grupy".

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DkOIWdc9v3M
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Żałosna nieporadność umysłowa i NUDA 18.10.12, 20:54
      a nudzenie jest niewybaczalne. Ledwo przetrwałam te trzy minuty.

Potrzeba wam inteligentnych ludzi, takich jak on:
      kultura.onet.pl/literatura/rozmowy/5278972,artykul-drukuj.html
      Palanty nawet palantów nie przekonają. Cytowana przez Ciebie piosneczka jest tak nieporadna, że się przez chwilę zastanawiałam, czy to nie pastisz smile
      • stoje_i_patrze Re: Żałosna nieporadność umysłowa i NUDA 18.10.12, 21:42
        dorota_333 napisała:

> a nudzenie jest niewybaczalne. Ledwo przetrwałam te trzy minuty.
        >
        > Potrzeba wam inteligentnych ludzi, takich jak on:
        > kultura.onet.pl/literatura/rozmowy/5278972,artykul-drukuj.html

Ten kawałek ma bit najwiekszego hitu który kocha młoda Polska. Ludziom się podoba. Nie Ty jestem jego odbiorcą. Spadłaś z konia wrzucając tu Ziemkiewicza.

> Palanty nawet palantów nie przekonają. Cytowana przez Ciebie piosneczka jest ta
        > k nieporadna, że się przez chwilę zastanawiałam, czy to nie pastisz smile

W sumie to nie wiadomo kogo parodiują chociaż teskt, a szczególnie Amber celuje w Tuska. Tak czy siak oby więcej. Dla mnie poprzedni kawałek V unit - ACTA - hit. Ludzie w biurach tego słuchali często i gęsto.
        www.youtube.com/watch?v=avd1QEc9uzs
        • stoje_i_patrze Re: Żałosna nieporadność umysłowa i NUDA 18.10.12, 21:46
          PSY ciągle na trzecim...aby nie być gołosłownym:
          www.rmfmaxxx.pl/hopbec
          Tylko nie wrzucaj mi tu listy Trójki!

Swoją drogą dobrze że SHM na #1.
          • stoje_i_patrze OStatni post 18.10.12, 21:48
            Zobacz miejsce na globalnej liscie eski:
            www.eska.pl/toplisty
            Gangnam style, bitch big_grin
            • leny20-4-7 Re: OStatni post 18.10.12, 22:12
              Dorota gdyby nie była tak zaślepiona to by od razu ten pastisz z tym moim "sza" połączyła, a tak wyszła jej kolejna partyjna agitka...trudno.

Co do Gangnam to Koreańczycy mają już z miliard wyświetleń! Nie zdziwię się jak będą "suportowac" Lady Gagę abo Madonnę na kolejnym występie bo nie ssą pałki. Nie jest to może mój styl ( chyba już jestem za stary...) ale czuje potencjał, widzę do kogo jest adresowany i jaki jest respons...SIP to ładnie wyczesał.

Co do polskich parodystów to im nie można nic zarzucic!!! Tak zespół ( politycznie poprawny i z dużym dystansem do siebie -patrz inne klipy), jak text ( sam się broni), jak i "wykon" ( daje radę) od OŚMIESZANIA się zaczyna...p. Donald o tym dobrze wie bo YAro popłynął na tym w 2007r.

ps. Na mnie najbardziej wrażenie robi jednak ( ACTA są ok) ten kawałek z siłownią w tle i Vakacje.
    • glupi_jasio Re: Waham się z tematem. 18.10.12, 21:48
      leny20-4-7 napisał:

> ale o tym ode mnei sza.

...za cicho napisales...

Ale to dobrze, bo dzieki temu Ziemkiewicz zaczyna laczyc ponad podzialami... Dla mnie - Ziemkiewicz moze byc, ale tylko z Rymkiewiczem.

Swoja droga, mnie sie zaczyna podobac ten pragmatyzm widoczny u pewnych gosci tego szacownego forum... bo czytam ostatnio takie opinie, z ktorych zaczyna wyzierac, ze, ostatecznie, to moglby rzadzic ten PiS, ale taki mily, np. Leny'ego i Ziemkiewicza, pelen mlodych dowcipnych i energicznych, ale w zadnym razie - taki okropny, z bajki o zelaznym wilku, czy innym glupim Jasiu, paskudnym, zacieklym moherowym emerycie... modlacym sie, rano i wieczor, do straszliwego Prezesa. Pisze bez cienia zlosliwosci wobec Ciebie.

Pozdrowka
      • leny20-4-7 Re: Waham się z tematem. 18.10.12, 22:16
        hehehe Jasiu daj spokój wiem o co kaman, a co pierwszej częsci to sam wiesz, że każdemu nie dogodzisz. Jak napiszę za głosno też źlesmile

Tym RAZem też zaskoczonym ale ja to odbieram jako pozytyw. Lepiej szukac tego co może zbudowac most ponad podziałami...patrz Magdalenkasmile

poza tym za mało smile Toż tutaj wychodzi tak naprawdę, że "polskim chłopakom brakuje luzu"smile

• glupi_jasio Re: Waham się z tematem. 18.10.12, 22:34
          leny20-4-7 napisał:

> hehehe Jasiu daj spokój wiem o co kaman, a co pierwszej częsci to sam wiesz, że każdemu nie dogodzisz. Jak napiszę za głosno też źlesmile

Wcale nie napisales zle, tylko za cicho na mniej wyczulone uszy... z nieoczekiwanie fajnym skutkiem

> Tym RAZem też zaskoczonym ale ja to odbieram jako pozytyw. Lepiej szukac tego co może zbudowac most ponad podziałami...patrz Magdalenkasmile

I Ziemkiewicz bedzie mialby robic Michnika? Bylby to, zaiste, chichot losu...

> poza tym za mało smile Toż tutaj wychodzi tak naprawdę, że "polskim chłopakom bra kuje luzu"smile

Akurat, nie ze wzgledu na ogolne samopoczucie, tylko z uwagi na pewne losowe nieszczescie bliskiej osoby, bedzie bez usmiechow. Ale i bez jakiegos napiecia.

• dorota_333 Nie, PiS nie jest akceptowalny 19.10.12, 09:51
        > ostatecznie, to moglby rzadzic ten PiS, ale taki mily, np. Leny'ego i
        > Ziemkiewicza, pelen mlodych dowcipnych i energicznych,
        smile Mylisz się, Jasiu; zawsze zagłosuje przeciw PiSowi, z wielu powodów: głównie jednak gospodarczych.

Moja akceptacja dla Ziemkiewicza jest po prostu dowodem braku zaślepienia i zjawiska, którego część dyskutantów tutaj za cholerę nie rozumie. Otóż uważam, że ludzie na pewnym poziomie - mimo nawet sporej rozbieżności poglądów - mogą ze sobą rozmawiać bez zaciekłej nienawiści.

Dla większości zwolenników PiS to jednak jest mentalna bariera nie do przejścia - i ta zaciekłość własnie trzyma Was w getcie, na własne Wasze zyczenie.

A piosneczka cytowana przez Lenyego jest marna i nudna. Nie tędy droga, cza się bardziej postarać.
        • leny20-4-7 Re: Nie, PiS nie jest akceptowalny 19.10.12, 10:20
          "A piosneczka (...) jest marna i nudna." - autor tych słów zapewne jest starym moherem i nic mu w życiu już nie zostało jak różaniec i...internetsmile
          • dorota_333 Re: Nie, PiS nie jest akceptowalny 19.10.12, 10:49
            zapomniałeś dodać prozę Rymkiewicza smile
          • glupi_jasio Re: Nie, PiS nie jest akceptowalny 19.10.12, 12:40
            leny20-4-7 napisał:

> "A piosneczka (...) jest marna i nudna." - autor tych słów zapewne jest starym
            > moherem i nic mu w życiu już nie zostało jak różaniec i...internetsmile

Leny, czuje sie nieco niezrecznie: jak delikatnie, bez nietaktu towarzyskiego wyjasnic pani pojecie ironii, zeby nie szarzowala na nia, jak nie przymierzajac, jakis nosorozec? Toz nawet taki zaciekly moher jak ja kuma o co kaman...
            • leny20-4-7 Re: Nie, PiS nie jest akceptowalny 19.10.12, 12:58
              Jasiu, nie ogrodnikuj, plissmile

Dorota bardzo dobrze juz zatrybiła tym Rymkiewiczem. Myślę, że sama zorientowała się, że nie chodzi tu o gusta, a o pewną nowośc w skali kraju. Bo tk nalezy tych "polskich gangsta" trakowac.

słonecznego dnia wszystkimsmile

• szutnik Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 19.10.12, 09:57
      Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę, pod którą szczekają polscy raperzy smile
      • leny20-4-7 Re: Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 19.10.12, 10:21
        Ależ recenzja!!! smile

• zimna-wodka Re: Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 19.10.12, 11:58
          Lubię słuchać i słucham dużo. Mam nawet sporo płyt (wiem, że to anachronizm). Ale ten rodzaj muzyki to nie moja bajka.
          A i tekst na kolana nie rzuca.
          • dorota_333 Re: Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 19.10.12, 12:20
            Kurcze, zaczęłam się zastanawiać. Może to my nie mamy racji i nie chodzi o to, że to marne - bo jeżeli się podoba, to może dobre? smile

Ale przyznasz, że Yaro* już sie brzytwy chwyta, żeby odmłodzić troche swój elektorat.
            Przyrzekam uroczyście: jak zobaczę Kaczyńskiego (lub choćby Macierewicza) publicznie rapującego - to sie zapisze do PiS.

*pseudonim też pod młodocianych
            • zimna-wodka Re: Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 19.10.12, 12:37
              O gustach się nie dyskutuje. Taki typ jak ja, wychowany na "dinozaurach" czy grzebiący jeszcze głębiej - do młodych gniewnych ameryki lat 60-tych (Philh Ochs czy Peter Seeger) może na dzisiaj strawić np. Tool czy Within Temptation ale przy takim dziele wymięka z przyczyn naturalnych.
              Wiek jednak daje pewne ograniczenia.
              Co do samej zaśpiewki - nie do końca wiem czy to za czy przeciw. Jak kiedyś narysował Mleczko - "żeby przy wszystkim bylo napisane - czy to na poważnie czy na jaja".
              Ale jeśli to ma być propaganda PiS... Jakby na to nie patrzeć wszystko jest lepsze od martyrologiczno-pseudopatriotycznego zadęcia. Więc jakiś ruch do przodu jest.
              Tak czy inaczej Macierewicz czy Kaczor wywijający w stylu Olek, Olek (jak onegdaj Kwach) wart jest wszystkich pieniędzy. Głosu na PiS także.
              • zimna-wodka Coś dla kolegów z usa 19.10.12, 13:14
                Jak już jesteśmy przy muzyce:

www.youtube.com/watch?v=VucczIg98Gw
              • leny20-4-7 Re: Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 19.10.12, 13:39
                Zimny, to nie jest ( raczej bo oczywiście pewności nie mam) żaden PiSowski obstalunek! To "ziomki" zdaje się z Poznania szukają rozgłosu ( patrz ich inne utwory np dzięki "Acta" trafili do TVNu). Raczej ta kontra do martyrologii, podchwycenia GLOBALNEGO szlagieru Gangman PSY'ów, text wybitnie na czasie...i w tle...ale o tym szasmile

Yarosław przez "łaj" to już mój wynalazek, oni zrobili w oryginale przez "dzej".

Jak mówiłem zapodałem utwór tutaj bo to w pewnym sensie "skowronek" czekających nas zmian. Kaczyński Polskę zbaw, w wersji Wolskę to największy epitet "młodzieżówek PO" na salonach czy onetach...tutaj jest to w wersji (quasi)POZYTYWU, a Donek i nawet Janusz są podprogowo na cenzurowanym.

Zimny odejdź na chwilę od klasyki muzyki i zastanów się czy celem nowomowy jest uniemożliwienie artykulacji myśli poprzez wyrugowanie z języka tych form, które mogłyby dane pojęcia/idee przenosić. Jeśli tak, to czy określenia nowejmowy mają cechę, która osobie wypowiadającej się nie daje możliwości emocjonalnego nieustosunkowania się. Jeśli tak to mamy do czynienia z PERFIDIĄ bo wystarczy raz "zaprogramowac" słowo, raz "odbarzyc" nim przeciwnika i aż do kolejnej wolty słownej będzie..."nastosunkowany". Jeśli do tego momentu mniej więcej jesteś ze mną to teraz obejmij świadomością ostatnie 5-7lat "kultury" masowej w tym kraju. Jaki obraz widzisz? Mocno "czarno-biały". Nie charakteryzując go tutaj w szczegółach i nie aspirując do wyczerpania tematu, powiem tylko, że te "polskie PSY" to PRZEŁOM. To wolta na CAŁEGO! Ośmieszany i wyszydzony, i zapuszkowany w niestrawnym dla większości sosie - YAro - teraz na pierwszy rzut oka jawi się...JEDYNYM POZYTYWNYM BOHATEREM. PIS gdyby był bardziej "na czasie" to taki "uśmiech losu" MUSIAŁBY wykorzystac...bo dotychczasowe np. Ministerstwo PRawdy ( tez z jutuba) było smieszawa ale bardzo niszowe.

Tu nie chodzi o to, że się "komuś" nie podoba, mierzi go to, żeby go bolą bo to jest bardzo subiektywne i mniej lub bardziej jednostkowe. Tutaj mamy do czynienia z potencjalnym MEMem...

Boję się ( mimo nawet tego ze określam siebie jako NIEZAANGAŻOWANEGO), że będzie analogicznie jak z "Donald marzy aby było miło" Jożina z Barzin (?), czy "Donald paczy" w sprawie ACTA, albo "Donald looking at things" w kwestii wokól Euro. Nikt okazji na Nowogrodzkiej nie dostzreże więc i szansy nie schwyci w "ręce".

Ja tam teraz słucham King Crimsona i Frediego ale zapuszczę też sobie www.youtube.com/watch?v=mzK7rsLHZqI Zespolowi nikt nic nie zarzuci...ziomale są wyjątkowi!!! Żałuję, że z 10 lat temu sam nie miałem takiego dystansusmile

Pozdro,

• zimna-wodka Re: Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 19.10.12, 16:29
                  Proszę, proszę - młodzież słuch Crimsona. Przyznam, że to mój ukochany zespół - ale z okresu 69-74. Potem jakoś do mnie nie trafia (poza płytami Frippa z Sylvianem).
                  Czytasz Dawkinsa - jeszcze lepiej. Jak Ci się podobał "Bóg urojony?"
                  Ale ta jedna piosneczka to jeszcze nie MEM. Owszem, może jakaś zajawka. Wklejenie się w falę chwilowej popularności to jeszcze nie przewrót ani żadna nowa jakość.
                  A cele dzisiejszej nowomowy... Nie wiem. Tą nowomowę widać, mnie często wku...rza, ale póki co nie traktowałem jej jako zaprogramowanego zjawiska. Muszę to przemyśleć.
                  • leny20-4-7 Re: Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 20.10.12, 23:27
                    Crimsona słuchałem swego czasu z Wielką Nadzieją Polskiej Ekonomii...jak wszystko w tym kraju - niespełnioną jak dotychczas - ale fajny kumpel z niego był, nietuzinkowy. Sam rockman przypomniał mi się po latach bo na blogu poszedł temat przyszłości, odkryć, wynalazków i trwała dyskusja pomiędzy "świetlaną przyszłością", a "czarnowidztwem". Wtedy "naszedł" mnie ot tak ten Epitaph, a dokładniej:
                    Knowledge is a deadly friend
                    When no one sets the rules.
                    The fate of all mankind I see
                    Is in the hands of fools.

"Bóg urojony" jest...kiepski. Nie zainspirował mnie ani nie zaskoczył niczym poza fundamentalizmem i rojeniami o urojeniach. Wystarczyłby zmienić tytuł na "bóg nieurojony" czytaj realny/namacalny i nic by w niej nie trzeba było edytować.

Memami zafascynował mnie pewien Tom w lądku w 2002r. To on zwracał mi uwagę na dynamikę zdarzeń, które wpływają na postrzeganie świata przez ludzi. Patrz co robi "nowogrodzka" w temacie? NIC!!! Tam jest chyba naprawdę niechęć/nieznajomość niestandardowych działań, a czasy mamy POST czyli EMOCJA nad TREŚCIĄ. Potrzeba out of the box myślenia albo CUDU. Chyba czekają na ten quasi Budapeszt...

Teraz lecę do chinowa, więc nie musisz się spieszyć. Przemyśl ciekawi mnie co myślisz o roli nowomowy, jej przejawach.

ps. aaa i do Doroty też. Napisaliście o potencjalnym oddaniu głosu na Jara jak zagra i zaśpiewa albo zatańczy...no proszę Was tak nie można!!! Moja Kobieta dotychczas głosowała na Tuska bo...miał dobrze skrojony garnitur co było/jest dla niej pewnym wyznacznikiem ( rationale za tym głębsze stało, zaznaczam) ale tak nie można! Można? Świat POST...emocje nad treści.
                    • zimna-wodka Re: Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 21.10.12, 01:30
                      To masz na drogę mój ulubiony kawałek Crimsona i bywaj:

www.youtube.com/watch?v=5C8v99kV1jY
                      A co do "Boga urojonego" to mam inne zdanie
                      • kophalski Re: Co za czasy. Koreańskie PSY tworzą muzykę 29.10.12, 13:44
                        Też zgodzę się z kolegą. Dopóki autor trzyma się ewolucji lektura jest fascynująca szczególnie polecam wspinaczkę. Lecz kiedy wchodzi na areały wojującego ateizmu wygląda to mniej efektownie a argumenty wyglądają pompowane.
                        Jako jego wierny fan (Dawkinsa) ciekawy jestem tematu który całkowicie starannie omija a powinien być żywo zainteresowany jako skrajny determinista i pragmatyk.
                        Dlaczego żesz ta wiara czy religia tak kwitnie i skąd się wzięła. Czyż że to konieczność ewolucyjna w zwierzęcych społecznościach, bo przcież rzeczy bez przyczyny tyle nie trwają.
                        Tego mistrz nie rozwija.
                        Pzdr
                        • leny20-4-7 Jostein Gaarder 29.10.12, 17:47
                          Jeśli naprawdę masz zagwozkę to poczytaj trochę co w temacie napisał koleżka z tematu komentarza...i zostaw "fałszywych proroków" w stylu waszego mistrza, samym sobie bo szkoda na nich czasu.

Jeśli nie masz możliwości sięcgnąc do Gaardera, nie masz odpowiednio dużo czasu albo po prostu nie chcesz poświęcać więcej czasu na rozmyślania o "urojeniach" więcej niż to absolutnie niezbędne to rozważ po prostu to zdanie: "Gdyby woły, konie i lwy miały ręce i mogły nimi malować, to konie malowałyby obrazy bogów podobne do koni, a woły podobne do wołów." Daje więcej do myślenia niż wszystko ( ok, prawie wszystko) co napisał mistrz ( celowo z małej bo od czasu jak szuka poklasku to u mnie go ma coraz mniej).

pozdro,
                          • kophalski Re: Jostein Gaarder 30.10.12, 01:08
                            Uwielbiam:
                            "... i zostaw "fałszywych proroków" w stylu waszego mistrza, samym sobie bo szkoda na nich czasu" Toż to z Biblii. Jestem pewien Mt. 58:14
                            Sorry za cierpką ironię, ale nie rozumiem tego co piszesz.
                            Do czego masz zastrzeżenia? Do tego że dziadek się lansuje czy do kredo?
                            ( celowo przez k żeby nie było że ze wszyskim się zgadzam )
                            • leny20-4-7 Re: Jostein Gaarder 30.10.12, 06:10
                              siema z rana. w swej poprzedniej wypowiedzi zawarłem dwie wiadomosci:
                              1 i najważniejsza miała naprowadzic na to, że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. 2, która wprost dotyczyła konkretnej osoby wskazywała, że osoba ta w moim odczuciu "przegina" już ze epatowaniem swego punktu w szczególności, że PEWNOŚCI nie ma i miec nie będzie. w sumie tyle. czesc
                • dorota_333 Hm, przełom? 19.10.12, 16:54
                  > te "polskie PSY
                  > " to PRZEŁOM. To wolta na CAŁEGO! Ośmieszany i wyszydzony, i zapuszkowany w nie
                  > strawnym dla większości sosie - YAro - teraz na pierwszy rzut oka jawi się...JE
                  > DYNYM POZYTYWNYM BOHATEREM.

Tak sobie o tym myślę - niewykluczone, że masz rację. Z prostego powodu - jest w bardzo młodym elektoracie zapotrzebowanie na zmianę (generalnie, nie tylko teraz), większe nawet niż w innych grupach. Ci ludzie przyzwyczajeni sa już do tego, że kieruje się do nich coraz to inny produkt; ajfon5 jest przecież lepszy niż ajfon4. Dlatego Tusk może być passe nie dlatego, że zły, ale - "zużył" się. Poza tym mają naturalną tendencję do "niezgody na zastane".

Jeden tylko problem - Yaro jest produktem nie do sprzedania młodym. Wystarczy, że się pokaże (a jeszcze gorzej: przemówi) i okazuje się jego całkowita zgredziałość. To nie ma nic wspólnego z wiekiem!, to kwestia jego psychiki.

No, ale zapotrzebowanie na nowy produkt w polityce może jednak napędzić Jarkowi trochę nowego elektoratu; tak jak w 2007 zagłosują na przekór obecnej władzy. Ciekawe tylko jaka będzie skala tego zjawiska.
    • wolo Re: Waham się z tematem. 20.10.12, 09:56
      Jeżeli to ma być jakaś kontestacja rzeczywistości to chyba raczej rozbicie status quo nam nie grozi. Co jest raczej smutnym wnioskiem. Ja tam żadnego kierunku nie widzę. Bardziej programowy jest chyba ten kawałek:
      www.youtube.com/watch?v=mzK7rsLHZqI&feature=relmfu

Swoją drogą to każda opozycja ma takich bardów na jakich zasługuje.Prawdziwych protest songów to powinieneś szukać w tych klimatach:
      www.youtube.com/watch?v=cFlhQJ8MfzU&feature=related
      • leny20-4-7 Re: Waham się z tematem. 20.10.12, 23:01
        Aby nie było nieporozumień idę po kolei.
        1. Dlaczego "status" MOŻE/będzie dalej trwać? Bo trzyma się mocno. Z jakiego powodu tak jest? Bo siłą PO była/jest KREACJA oraz nadajniki/pasy transmisyjne do "gawiedzi", a jeśli dorzucisz do tego "nieczajnośc" PiSu to masz odpowiedź niemal gotową.
        2. Ten ich kawałek to wczoraj zapodawałem Zimnemu coby sobie posłuchał i otworzył się na nowesmile To nie jest program/manifest, a zwykła próba wakacyjnego hiciora. Programowy to jest ten: www.youtube.com/watch?v=XKOyKQ3cGgk
        3. Bardowie współczesnej opozycji - Dzizas z tym PROMETEUSZEM!!!
        3a. Pójdź teraz krok dalej. Widzisz co było dotychczas jakaś kapela co to "swing" ma typowo pszenno-ziemniaczany, nawijkę senną i targetuje na już stargetowanych i to bardzo twardo do czego to prowadziło/dzi?
        To co zrobili ziomki to dobra ARANŻACJA największego obecnie hiciora internetu, text poprawny, jasno zarysowana granica i...pozytywny BOHATER Jarosław w refrenie ze sztandarowym textem, który dotychczas ośmieszał go w oczach tych wszystkich, którzy mieli do Prezesa jakieś ale...to jest PRZEŁOM...potencjalny. Bo zgadzam się z Twoim: "chyba raczej". Gdyby szło po linii toby szkiełka i stacje grały aż do nudności, a tak z tysiąc osób posłucha sobie do alko z czech i potencjał rozejdzie się po...bo PiS nie potrafi wykorzystac okazji nawet jeśli otrzymuje prezent do rączek.

Nie ma co sie brandzlowac potencjalnym potencjałem...lepiej powiedz co z ta Polskąsmile bo patrzę właśnie na excela z nbpu dotyczącego szacunków M3 i widzę:

Stan na Stan na Stan na
        WYSZCZEGÓLNIENIE 31.12.2011 31.08.2012 30.09.2012 (1)
        w mln zł w mln zł w mln zł
        A. PODAŻ PIENIĄDZA (M3) 881 496,3 895 533,8 892 819,5

na razie to "ząbek".

Ale co się dzieje w wierszu 2.3 Przedsiębiorstwa(Depozyty)?
        2.3. Przedsiębiorstwa 203 293,3 179 459,0 175 872,0
        13,5% spadku od początku roku i 2% od sierpnia!

"Przymierzacie się"( w domyśle w robocie) do recesji nazwijmy to deflacyjnej w RP?

• wolo Re: Waham się z tematem. 21.10.12, 21:59
          Wiesz co, dzisiaj po wiadomości o śmierci Przemka Gintrowskiego to o muzyce nie chce mi się gadać. To było pokolenie gigantów, a to, co tutaj zapodajesz to jest zwykła błazenada.

Tak banki przygotowują się na taki scenariusz, choć pomiędzy poszczególnymi bankami są duże różnice. Dynamika kredytów przez cały rok była fatalna, także dane nie są jakimś zaskoczeniem.
          Powoli przygotowuję się też do jakiejś większej wyprzedaży na długu, złotym i giełdzie. Październik chyba będzie ostatnim miesiącem wzrostów na długu.
          • leny20-4-7 Re: Waham się z tematem. 29.10.12, 17:59
            Faktycznie przykra sprawa. Na swą "obronę" mam czas.

Zresztą czy godzi się porównywać ulotne podśmiechujki do uniwersalnej poezji? Giganta do smarków wchodzących dopiero w życie?

Dzięki za info w sprawie outlooka w bieżących sprawach.
            -----------

Prezes Belka "przemycił" ostatnio niedwuznacznie info o PLNie. Czy u Was odbieracie to jako zapowiedź ewentualnej obrony kursu?
            Poza tym 1,3%rdr? w 3Q czy przesadzam w czarnowidztwie?

• dorota_333 Disco polo sacro? :) obcość kulturowa 22.10.12, 10:33
        > Swoją drogą to każda opozycja ma takich bardów na jakich zasługuje.Prawdziwych
        > protest songów to powinieneś szukać w tych klimatach:
        > rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=cFlhQJ8MfzU&feature=related

Dzięki za tego linka, nie miałam pojęcia o istnieniu czegoś takiego. Ogląda się to z rozbawieniem i zaciekawieniem - jak reportaż o Papuasach. Utwierdzam się przy tym w myśli, że zawsze, ale to ZAWSZE zagłosuję przeciw takiej grupie. Bez nienawiści i bez pogardy. Z powodu całkowitej obcości kulturowej.

Pisowscy spin-doktorzy mają teraz ambitne zadanie do wykonania: schować fakt, że elektorat PiS to w większości własnie tacy "Papuasi", a wylansować młodych raperów.
        • leny20-4-7 obcość kulturowa? 29.10.12, 18:29
          Nie rozumiem tej "wyższości" nad jakimiś rydzyko-fanami! Wykluczenie całej grupy NIEGROŹNYCH "moherów", nawet przy disklamerze o braku pogardy czy czegoś w tym guście, są dla mnie bardzo "małe". Bo za diabła nie wiem co w tym złego, że sobie: posiedzą, pośpiewają, pomodlą, na tacę ze swojego dadzą...gdzie tu realny problem? Gdzie Twoja TOLERANCJA sensu stricto?

Dla mnie prawdziwie OBCY są raczej ludzie pokroju tępych chooyów. Najczęściej młodych, gniewnych i programowo antypisowych bo nie daj...boże...z silniejszym zadrzec. Pamiętam jak z rok temu - wzorzec z katowic? ( na dysku mam ale nie chce mi sie czasu tracic na gnoja - symulował snajperkę na "rudej kurwie co to pod blokiem chodzi a na PIS głosowała...do tego z pieskiem"...to są LUDZIE OBCY KULTUROWO...a nie jakieś babiny czy dziadkowie co to Rydzyka za proroka i zbawcę ojczyzny mają. Od nich nie spodziewam się żadnego zagrożenia...za to z drugiej strony a i owszem. Przypomnę tylko, że członek PO ( były czy obecny...zaznaczam, że najprawodpowodniej psychol) ZAMORDOWAŁ i porwał się na życie kolejnego..."obcego mu" pisiaka...

" przestańcie nas nie tylko obrażać, ale w tej chwili przestańcie już zabijać" to ówczesna prośba człowieka z którym może mi w pewnych kwestiach nie po tzw, drodze...ale bez dwóch nie jest mi OBY KULTUROWO. Dlatego też...zresztą nie chce mi sie "kazań" prawic bo i tak jak grochem od ściany, a czasu już nie mam. Powiem tylko, nik nikogo nie lansuje bo nowogrodzka nadal nie odstzrega szansy. Akcja jest całkowicie oddaolna co dla Ciebie widzę zaskoczeniem, które dużo o Tobie mowi...a zakrywac cokowliek można tylko wtenczas, kiedy się wie, ze cos się odkryło...a o tej "gali" od wola wie może z 10K miejscowych wiec gdzie rzym gdzie...
          • dorota_333 Obcość, choć bez wrogości 30.10.12, 09:56
            Serdecznie śmieszy mnie to połączenie o. dyrektora z wątkiem prometejskim za pomocą lichego rymu częstochowskiego. Patrząc na nich pobłażliwie wolałabym jednak, żeby nie dorwali się do władzy. Bo wtedy będziemy mieli obyczajowy taliban. Jak się robi prezenty ojcu dyrektorowi próbowała ostatnio pokazać Solidarna Polska swoim projektem barbarzyńskiego zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej. Dlatego - śmieszą mnie, ale zawsze pójdę głosować przeciwko nim.

Leny, o tym żałosnym psychopacie Cybie pisaliśmy już nie raz. Twierdzenie, że to "członek PO mordował" jest wyjątkowo paskudnym kłamstwem. Nie brnijmy w takie wymiany zdań.
            • leny20-4-7 Re: Obcość, choć bez wrogości 30.10.12, 10:12
              każdej akcji towarzyszy re-akcja. to powszechnie znane i uniwersalne prawo fizyki. skoro była próba/tzw zakus na "poluzowanie" kompromisu to nie widzę powodu dla ktorego nie miałaby byc odpowiedz - zaostrzenie. "obyczajowy taiban" to taka "skrót myślowy" dla tych co to sami nie mają ani oczu ani zwojów do przemielenia tego co się dzieje w realnym świecie.

dwa - "nie brnijmy w takie kłamstwa"- dziewczyno weź się zastanów to raz. Bo facet posiadał członkostwo w PO czy też nie? a dwa poczytaj, tylko w tym wątku, co Ty wypisywałaś i ile prawd, któych potwierdzenia nie miałaś w faktach się znalazło. kiedy już to ustalisz to wtedy wymienimy zdania.
              • dorota_333 Re: Obcość, choć bez wrogości 30.10.12, 10:32
                Ja nie widzę w akcji SP żadnej "reakcji", tylko przypomnienie swojej lojalności względem ojdyra. A merytorycznie jest to obyczajowy Taliban; taka regulacja byłaby chyba jedyna w Europie.

Co do Cyby - jeżeli ktoś przed dokonaniem danego czynu został SKREŚLONY z listy członków PO - krótko mówiąc: wyrzucony z PO - to dalej pozostaje dla Ciebie członkiem tej partii? Weź, Leny, nie chrzań gupot.
    • stoje_i_patrze psy -hit 21.10.12, 08:26
      to idzie powoli na makarene...

m.warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,106541,12709986,Tlumy_zatanczyly_do__Gangnam_style__pod_Kopernikiem.html

jest i film osadzony w linku.

• leny20-4-7 Re: psy -hit 29.10.12, 18:30
        przywiozłem sobie oryginal z podrózysmile a kosztował tylko 58 r&bsmile
    • szczurek.polny Nieeee, no może być! Czemu nie! 21.10.12, 08:57
      Coś mi tam młodzież napominała, że takie coś krąży po sieci, ale dopóki leny mi tu linka wprost nie zapodał, to nawet nie miałem czasu poszukać i obejrzeć.

Moim zdaniem chłopaki jadą równo po obu stronach. Coś jak pyta.pl, którzy potrafią podejść do uczestnika pochodu pierwszomajowego i zapytać się: "Czy jesteś hipsterem? -Nie. -To czemu ubierasz się jak idiota?" i do uczestniczek "moherowego marszu" i przedstawić się jako reporterzy TVN.

Jest w tym utworze ironia, ale o dla mnie ważne, nie ma tam poniżania, dehumanizacji, odwołań do zwierzęcych instynktów słuchaczy, całego tego syfu, którego na przykład dostarczają nam produkcje Wojewódzkiego i Figurskiego. (miałem napisać "panów Wojewódzkiego i Figurskiego", ale uznałem, że "pany" przy takich nazwiskach to nadużycie).

Czy się podoba? Jednym się będzie podobać, innym nie - w końcu to rozrywka. A że ludzie słuchają, to widać że się wielu podoba. Mnie się podoba. O niebo lepsze od mainstreamowych produkcji "oficjalnych gwiazd". Być może dlatego, że świeże i jakby takich było więcej, to by się przejadło.

Prawdę mówiąc nie bardzo miałbym ochotę mieszkać w kraju, w którym nie wolno lub nie wypada śmiać się z premiera. Jeśli Tusk jest premierem, to musi się liczyć z tym, że się z niego śmieją. Jeśli Kaczyński chciałby zostać premierem, to musi się liczyć z tym, że się będą z niego śmiali.

P.S.
      A co tam prasa na Jamajce? Pisali coś o dachu?
      • leny20-4-7 Re: Nieeee, no może być! Czemu nie! 29.10.12, 18:34
        Sory Szczurku ale tutaj nie ma się już z czego śmiać...pozostał tylko absurd i dla sporej części społeczeństwa coraz większa rozpacz. Ostatni zgasi światło.
        • szczurek.polny Re: Nieeee, no może być! Czemu nie! 29.10.12, 23:16
          > Sory Szczurku ale tutaj nie ma się już z czego śmiać...
          I tak właśnie odbieram "przekaz artystyczny" tego utworu. Z jednej strony rudy oszust i jego banda kolesi od szemranych interesów rabujących co się da i jak leci. Z drugiej strony odjechany i nawiedzony "zbawiciel" i jego moherowe dziadki. Nieciekawa alternatywa, nie ma się z czego śmiać.
          > pozostał tylko absurd
          Exactly. Ponieważ jest bardzo nie do śmiechu, to pozostaje tylko... wyśmiać obu!

Do tej pory było w modzie "jeżdżenie po Kaczorze" bez umiaru i w jak najbardziej chamskim stylu, dlatego "w miarę delikatne" potraktowanie Kaczora sprawia wrażenie, że goście mogą wydać się jakby Kaczorowi przychylni. Równocześnie Tusk korzystał z "pewnej wyrozumiałości" mediów, więc nawet "w miarę delikatne" czepianie się Tuska może zostać odebrane jako coś dużo mocniejszego.

Moim zdaniem piosenka ma dwóch głównych bohaterów i obaj dostali mniej więcej po równo. Nie wiem w jakiej chorej głowie mógł się pojawić pomysł, że to kaczystowskie dzieło i to jeszcze na obstalunek.
          • leny20-4-7 Re: Nieeee, no może być! Czemu nie! 30.10.12, 06:11
            roger that and second the motion. trzymaj sie.
    • stoje_i_patrze MIT 01.11.12, 17:17
      Open Chomsky style 3:20

z uczelni MIT
      www.youtube.com/watch?v=lJtHNEDnrnY&feature=g-logo-xit

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka