Dodaj do ulubionych

Kto sprzedaje polska wodke w Polsce ?

20.11.12, 14:42

Dziwne, prawda? Polska wlasnie odwaznie wspina sie na technologiczne szczyty w europejskim transporcie leasujac jednego Dreamlinera, szczyty obrotnosci biznesowej tez zdobyto- Marcin otwiera jednoosobowo linie lotnicza i daje baty konkurentom, minister spraw zagranicznych prowadzi swa fantastyczna dzialalnosc pstrykajac paluchami na Twitterze, a tymczasem polska wodke w POLSCE sprzedaje nie kto inny, tylko tajemnicza spolka amerykanska CEDC, zlokalizowana w Pennsylwanii i bedaca w posiadaniu obywateli i dzwiecznnej nazwie Izrael.
Jak to jest? Slynnej i lubianej na swiecie polskiej wodki, tego flagowego produktu, bo nie czarujmy sie , tak wiele sie w polsce na wlasna manke nie produkuje typowo polskich produktow, nie potraficie sami sprzedac ?
Co dziwne, od kiedy w branzy zaczely sie problemy, ktore nie ominely tez tejze firmy, trudniej znalezc na necie info o tej dziwnej spolce. Wyglada wrecz na to, ze headquarters jest gdzies w Europie a biuro w USA znajduje sie w New Jersej.
Czyzby ptaszki szykowaly sie do odlotu? Jak kiedys wlasciciel swietnie prosperujacej sieci sklpepow elektronicznych w USA, niejaki Crazy Eddie, odplynal w sina dal ?
Obserwuj wątek
    • mateusz572 Re: Kto sprzedaje polska wodke w Polsce ? 20.11.12, 20:49

nowy-kadi napisał(a):
      > Jak to jest? Slynnej i lubianej na swiecie polskiej wodki, tego flagowego produ
      > ktu, bo nie czarujmy sie , tak wiele sie w polsce na wlasna manke nie produkuje
      > typowo polskich produktow, nie potraficie sami sprzedac ?
      > Co dziwne, od kiedy w branzy zaczely sie problemy, ktore nie ominely tez tejze
      > firmy, trudniej znalezc na necie info o tej dziwnej spolce. Wyglada wrecz na to
      > , ze headquarters jest gdzies w Europie a biuro w USA znajduje sie w New Jersej
      > .
      > Czyzby ptaszki szykowaly sie do odlotu? Jak kiedys wlasciciel swietnie prosperu
      > jacej sieci sklpepow elektronicznych w USA, niejaki Crazy Eddie, odplynal w s
      > ina dal ?
      >

Ale w czym ty Kadi masz problem ?
      Wsiadasz w Dreamlinera, przylatujesz do Polski i wódki masz w bród. Mało Ci, to ładujesz w kontenery na statek, wsiadasz w Dreamlinera i w USA spokojnie czekasz na swoją przesyłkę. wink
      Może przy okazji interes niezły zrobisz, Izraelczyków z rynku wykopiesz.
      • dorota_333 Re: Kto sprzedaje polska wodke w Polsce ? 20.11.12, 20:54
        No, Ty to chyba chcesz Jankesowi dopiec smile Przecież on nigdy w drimlajnera nie wsądzie - a napewnie nie w LOT-owskiego.

Polskiej wódki też nie pije. Nie bedzie się zniżał.
        • mateusz572 Re: Kto sprzedaje polska wodke w Polsce ? 20.11.12, 21:06
          dorota_333 napisała:

> No, Ty to chyba chcesz Jankesowi dopiec smile Przecież on nigdy w drimlajnera nie
          > wsądzie - a napewnie nie w LOT-owskiego.
          >
          > Polskiej wódki też nie pije. Nie bedzie się zniżał.

No ale to polski Jankes, więc pewnikiem i polską wódkę uwielbia. wink
          • dorota_333 Re: Kto sprzedaje polska wodke w Polsce ? 20.11.12, 21:09
            Ale z reżimem pookrągłostołowym kolaborował nie będzie
        • byly-kadi A propos (profitu z) Drymlajna 20.11.12, 21:09

Ciekawym byloby sie dowiedziec kto, na zasadzie pewnej analogii, przycina powazna kase na easowaniu LOT-owi Drymlajna? Ze swoja wiarygodnoscia kredytowa i opinia zrujnowana wyczynem bohaterskiego Wrony, zaloze sie ze warunki tego lease przyprawilyby niejednego finasiste i powazne dreszcze.
      • byly-kadi Hehe, to ja mam problem? 20.11.12, 21:01

Polski gorzelnik lamie kark nad kadzia, warzy gorzole, potem siem ja rozlewa w butelki, przykleja banderole etc. I wysyla do polskiej hurtowni,w Polsce, potem do polskiego sklepu, potem sie ja w tejze Polsce chleje. I w Polsce trafia ta gorzola do polskich zolatkow i watrob.
        I nic by w tym nie bylo dziwnego, tyle ze calym procesem kieruje i caly profit z handele przycina amerykanski pejsaty.
        I hallo !!! To nie ja mam problem, tylko wy, drodzy.
        • mateusz572 Re: Hehe, to ja mam problem? 20.11.12, 21:19
          My drogi Kadi także nie mamy problemu. Ważne aby tą gorzołę ten pejsaty sprzedawał i haracz płacił.
          Jakoś licho mu idzie ostatnio, bo Polacy tu na miejscu wódkę jakby mniej lubieli.
          • byly-kadi Re: Hehe, to ja mam problem? 20.11.12, 21:27
            Ja podejrzewam, ze maja problemy wcale nie dlatego, ze Polacy mniej pija, ale dlatego ze po ilus tam latach eolenj jazdy na podatkach w Polsce ktos sie nagle zaczal domagac tychze podatkow. Ogloszenie upadlosci w Polsce jest wiec teraz juz tylko kwestia czasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka