Dodaj do ulubionych

Wieści z Chin

22.01.14, 01:34
Takie tam:
www.forbes.com/sites/gordonchang/2014/01/19/mega-default-in-china-scheduled-for-january-31/
Sprawa wydaje się rozwojowa. Nie znam się na Chinach, kompletnie nie mam wyczucia tamtejszej skali i znajomości obyczaju, ale wygląda na to, że Chińczycy będą musieli na nowo ocenić swoje zaufanie do "produktów" własnego sektora bankowego.
Obserwuj wątek
    • przycinek.usa Re: Wieści z Chin 23.01.14, 06:14
      szumi w prasie o tym, ale to mala sprawa. Wydaje sie ze boja sie glownie o reakcje rynku i ew run na te produkty, gdyby sie ludzie przestraszyli. Ale tak naprawde to ja sie boje o PMI, ktore wlasnie podali. To jest problem.

Osobiscie mam wrazenie, we weszlismy w faze blow-off top, czyli ostatnie wariactwo przed krachem. A ile to jeszcze pociagnie - to niestety nie da sie przewidziec. W kazdym razie mnie sie wydaje, ze teraz juz nie bedzie zadnej korekty w dol, az do pierwszego tapniecia. Technicznie musi sie wyplaszczyc i pokisic. W tej fazie waluacje fundamentalne nie maja sensu. Chiny moze zaczna koncowa faze erozji rynku, ale przyczyny ostateczne spadku nie maja znaczenia. Rynek jest ewidentnie w fazie dystrybucji - od 1 stycznia jest wychodzenie funduszy na calego. Pytanie tylko jak dlugo to sie utrzyma.
    • askom26 Re: Wieści z Chin 24.01.14, 23:53
      Wprawdzie nie o gospodarce bezpośrednio, ale trochę ciekawych wieści z chin zamieszczamy tutaj:
      www.blogerzyzeswiata.pl/category/chiny/pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka