Dodaj do ulubionych

Martwi mnie...

06.08.14, 10:47
Martwi mnie mocno obecny stan PiG.

Jak to sie stalo, ze gros nowych watkow i najaktywniejsze ostatnio nicki (ze cztery naliczylem) uprawiaja tu dosc bezwstydnie proklemlowska propagande?

Przykre to bardzo widziec, jak frorum PIG, w tak waznym czasie, wyglada jak propagandowka Kremla... Ja, w kazdym razie, wchodze na to forum z coraz wiekszym niesmakiem. Moze trzeba sie zastanowic, czy komus powaznemu jeszcze zalezy na pisaniu na tym forum. Utrzymywanie renomowanego forum na uzytek ruskiej propagandy jest bez sensu.
Obserwuj wątek
    • thor-sten Re: Martwi mnie... 06.08.14, 10:55
      Przecież tak nie może być żeby inni myśleli inaczej niż Ty prawda?
      Forum powinien się dopasować do Ciebie bo Ty jesteś najważniejszy i tylko Twoje poglądy są słuszne.
      A jeśli jednak na forum dalej będą myśleć inaczej to trzeba zamknąć forum i wymianę myśli zakończyć!

Oto kwintesencja wolności poglądów, wolności słowa i demokracji smile
      • glupi_jasio Re: Martwi mnie... 06.08.14, 11:05

Uderz w stol.... przede wszystkim, nie do Ciebie jest ten watek. Thorstenie,

thor-sten napisał:

> Przecież tak nie może być żeby inni myśleli inaczej niż Ty prawda?

Nie o to sie rozchodzi, jak mi sie gdzies nie podoba, to takie miejsce, po prostu, opuszczam. Ale to miejsce jakos tam firmuje, co wiaze sie z pewna odpowiedzialnoscia. A firmuje ze wzgledu na pewna grupe ludzi, ktora to miejsce tworzyla. A jesli im sie juz nic nie chce i za darmo oddaja miejsce, znak, pole wrogom Polski i wolnego swiata, to trzeba to jasno zapisac.

PiG nie moze byc dzikim, opuszczonym polem, po ktorym hulaja ruskie trolle, bo to juz nie PiG, tylko jego zwloki, w ktorym gniezdza sie pasozyty.

• thor-sten Re: Martwi mnie... 06.08.14, 11:17
          No skoro Rosja podbija powoli wszystkich dookoła i podbija też Polskę to naturalnym jest że ruskie trolle wygrywają z amerykańskimi trollami i podbijają Twoje forum. Właśnie taki porządek rzeczy przepowiadasz więc nie powinien Cię dziwić smile
          • glupi_jasio Re: Martwi mnie... 06.08.14, 11:44
            To, ze Rosja rozsiewa cyberprzestrepczosc i prowadzi regularna wojne informacyjna (oraz szpiegostwo, cyberataki itp.) w cybeprzestrzeni jest swietnie wiadome od dawna. Zielone ludziki byly obecne i obserwowane na tym forum na dlugo przed tym, jak sie pojawily na Krymie i we wschodniej Ukrainie.

Po prostu, widzimy was...
            • thor-sten Re: Martwi mnie... 06.08.14, 13:21
              Tak tak, Putin opłaca cyber-brygadę by nawiedzały forum na którym prawie nikt nie pisze i pewnie mało kto czyta.
              Piszesz co piszesz ale pozostała Ci chyba jeszcze odrobina rozsądku i wiesz że absurd by inwestować w propagandę na tak niszowym forum jest bez sensu
              Już na głupim onecie by to miało więcej sensu, bo i ludzie bardziej podatni i i jest ich nieporównywalnie więcej.
              Najwięcej sensu ma to w mediach głównego nurtu bo one docierają do milionów.
              Obejrzyj sobie czasem jeśli tego nie robisz a będziesz wiedział kto sieje więcej propagandy, Twoja strona czy ta którą uważasz za przeciwnika.

Zresztą już kiedyś tu pisałem, dajcie mi cynk gdzie sie mogę zatrudnić by pisać komenty za kasę. smile
              Nawet mi ktoś to obiecał że jak mu pokaże jak sobie narkotyki załatwić przez to on mi da kontakt gdzie się udac by pisac i zarabiać dzięki temu.
              Ja się wywiązałem z zadania, a on oczywiście nie.

A czemu niektórzy zarzucaja innym że robią propagandę za kasę?
              To taka obrona przed faktem ze inni myślą inaczej. Jak się nie chce i nie potrafi przyjąc tego do wiadomości to się tworzy tego typu teorie "wszyscy myśla tak jak ja bo to jedyna słuszna racja, a Ci co pisza inaczej to dlatego ze im za to płacą"
              • glupi_jasio Re: Martwi mnie... 06.08.14, 14:14
                thor-sten napisał:

bardzo dlugi post, w ktorym podal 10 argumentow, ze na tym forum nie ma ruskich trolli

A po cholere tak sie starasz to udowodnic? wink

Ja sie nie musze tak wysilac, obecny obraz i reprezentatywnosc forum mowia same za siebie.

I nawet nie bede przytaczal watku z zeszlego roku, w ktorym omawiane sa projekty rosyjskich sluzb wplywania na opinie publiczna za pomoca internetu.
                • thor-sten Re: Martwi mnie... 06.08.14, 14:31
                  > bardzo dlugi post, w ktorym podal 10 argumentow, ze na tym forum nie ma ruskich
                  > trolli
                  >
                  > A po cholere tak sie starasz to udowodnic? wink

No tak, skoro ktoś podaje logiczne powody dla których coś nie ma sensu to znaczy że na pewno ma sens smile

> I nawet nie bede przytaczal watku z zeszlego roku, w ktorym omawiane sa projekt
                  > y rosyjskich sluzb wplywania na opinie publiczna za pomoca internetu.

Oczywiście że Rosjanie też to robią, choćby przez RT.
                  Strategia RT - w wiekszości informacji są bardziej obiektywni, zdobywają zaufanie i raz na jakiś czas dzięki temu sprzedają punkt widzenia Kremla.
                  I to ma sens, ale nie zajmowanie się niszowym forum
                  Inna sprawa ze rosjanie mają ledwie jedno RT, a druga strona ma setki kanałów którymi robi koło tyłka Rosji.

Według sondaży Polacy są najbardziej antyrosyjskim krajem na świecie.
                  Więc jeśli u nas działają jakieś web-brygady to raczej obrabiające tyłek Putinowi.
                  Taki jest logiczny wniosek.
                  Dla przykładu w chinach Putin ma poparcie ponad 60%. Chińczycy (obywatele chińscy) raczej stoją za Putinem a nie za drugą stroną sporu.
                  Więc jeśli gdzieś działają web brygady rosyjskie to bardziej w chinach niż w Polsce.

• glupi_jasio Re: Martwi mnie... 06.08.14, 16:24
                    Coz, skoro empira pokazuje, ze jest inaczej.
            • sevenseas A ja myslalem ze.. 06.08.14, 13:41
              zielone ludziki to sa po obu stronach....Ja, w przeciwienstwie dla Ciebie, wzialem posade U Kremlowskich zielonych ludzikow bo placa mi lepiej smile

I wypisuje to co chce od lat kilku, i bylo ok wedlug Ciebie kiedy pisalismy na watku o smolensku i Rosjanach, powiedzmy nieprzychylnie.

To ze Ty nie potrafisz zrozumiec ze JESTES NIEWAZNY i nie liczysz sie dla PAX AMERICANA I NATO i nikt Cie nie obroni......bo ONI BRONIA SWOICH INTERESOW w regionie, to nie znaczy ze mozesz zabrac TO PRAWO INNYM. Kiedys/dzis przyjdzie taki czas ze bedzie "trzeba zabrac zabawki" i USA sie wyniesie sie na swoj kontynent bo sa teraz wazniejsze rzeczy do robienia, jak kryzys lub ciesnina Mallaca i spory na morzu poludniowo chinskim. Zaraz czy tamtendy czasem nie przeplywa 90% zasobow energetyczych do Azji...nie chyba nie smile I za pare miesiecy zaczniesz pisac o AGRESYWNYCH chinczykach i naszym "globalnym policjancie". Dam Ci rade, zostaw komputer, wyjdz na zewnatrz do parku, wez psa (jak masz) na spacer...i wroc na forum za tydzien jak sobie to wszystko przemyslisz, ok? Bierzesz to wszystko zbyt...osobiscie i z jednej perspektywy, a swiat jest mulitilateralny (co nie znaczy ze mysli tak "elita" usa wink )
              • glupi_jasio Re: A ja myslalem ze.. 06.08.14, 14:24
                sevenseas napisał:

> zielone ludziki to sa po obu stronach...

Tylko, ze to jest polskie forum, z polskimi adminami, dzialajace w Polsce. Wiec Polacy sa tu u siebie, a zielone ludziki rosyjskie sa tu intruzami, szkodliwa agentura.

>
                > I wypisuje to co chce od lat kilku, i bylo ok wedlug Ciebie kiedy pisalismy na
                > watku o smolensku i Rosjanach, powiedzmy nieprzychylnie.

No wlasnie, moze mi przypomnisz Twoje stanowisko w kwestii 10 kwietnia? Twoim zdaniem co tam sie stalo i kto za tym stoi? I dlaczego?

Z gory dziekuje!

>
                > To ze Ty nie potrafisz zrozumiec ze JESTES NIEWAZNY i nie liczysz sie dla PAX A
                > MERICANA I NATO i nikt Cie nie obroni......bo ONI BRONIA SWOICH INTERESOW w reg
                > ionie, to nie znaczy ze mozesz zabrac TO PRAWO INNYM. Kiedys/dzis przyjdzie tak
                > i czas ze bedzie "trzeba zabrac zabawki" i USA sie wyniesie sie na swoj kontyne
                > nt bo sa teraz wazniejsze rzeczy do robienia, jak kryzys lub ciesnina Mallaca i
                > spory na morzu poludniowo chinskim. Zaraz czy tamtendy czasem nie przeplywa 90
                > % zasobow energetyczych do Azji...nie chyba nie smile I za pare miesiecy zaczniesz
                > pisac o AGRESYWNYCH chinczykach i naszym "globalnym policjancie".

Widzisz Seven, przykro mi to pisac, ale juz stracilem do Ciebie zaufanie juz jakis czas temu, wiekszosci przyczyn nie wskaze, bo mam swoje prywatne algorytmy rozpoznawania who-is-who. Uchyle jednak rabka tajemnicy - Twoje pisanie jest zle, bo jest metne, deklaracje i faktyczne tresci sie rozmijaja i ZAWSZE sluzy oslabieniu ducha, ZAWSZE jest antyamerykanskie i zawsze pokazuje Polske jako zalezna od Rosji. Maci i dusi, dlatego (ale nie tylko) je odrzucam.

> Dam Ci rade
                > , zostaw komputer, wyjdz na zewnatrz do parku, wez psa (jak masz) na spacer...i
                > wroc na forum za tydzien jak sobie to wszystko przemyslisz, ok? Bierzesz to ws
                > zystko zbyt...osobiscie i z jednej perspektywy, a swiat jest mulitilateralny (c
                > o nie znaczy ze mysli tak "elita" usa wink )
                >

Moge Ci sie zrewanzowac podobna rada. Napracowales sie w lipcu wiecej, niz za wiele lat dzialania tego forum, wez sobie miesiac wolnego, bo to bardzo dziwnie zaczyna wyglada.

• sevenseas Mowilem Ci Jasiu 12.08.14, 10:17
                o "agresywnych chinczykach"? Tyle ze "mylilem sie" on powiedzieli to pierwsi i Cie, teraz wiesz co masz mowic jak bedziemy mieli konflikt na morzu poludniowo chinskim i zalozymy watek na PiG?

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,152549265,152553224,A_ja_myslalem_ze_.html
                www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2014/08/230495.htm#SOUTHCHINASEA
                "QUESTION: Marie, there was some fairly harsh commentary in – on China’s Xinhua State News Agency today about this issue. Among other things, they allege that Washington is further emboldening countries like the Philippines and Vietnam to take a hardline stance against China, raising suspicion over the real intention of the United States in making an amicable solution more difficult to reach. And then they also say, “It is a painful reality that Uncle Sam has left too many places in chaos after it stepped in, as in what people are witnessing now in Iraq, Syria, and Libya,” close quote. “The South China Sea should not be the next one,” close quote.

MS. HARF: Well, we’re not the ones that are fomenting instability there. It’s the aggressive actions the Chinese have taken that are doing so. Everything we are doing is designed to lower tensions, to get people to resolve their differences diplomatically and not through coercive or destabilizing measures, like we’ve seen the Chinese take increasingly over the past several months."

Jak widac retoryka sie nie zmienia, tylko polozenie geograficzne! I kto tutaj jest agresorem? Tym razem "oczywiscie" Chiny wink

ps. LBS, masz racje z olejem - jednak trzymam swoj kurs, najpierw musza Olejowo "wykoleic" rosjan (tanio), potem olejowo zaatakuja Chiny (drogo - bo poprzez stopy procentowe nie moga, zamknieta gospodarka)
                • glupi_jasio Maniera c.d. 12.08.14, 10:36
                  NIe wydaje mi sie, zeby to byl watek o Chinczykach... ani nawet o Amerykanach, to jest watek o ruskiej propagandzie. Moze sprobowalbyc sie trzymac tematu, zamiast oddawac sie swojej pasji, to jest obsobaczaniu USA? wink

Moja wiedza na temat Chin jest w duzej mierze teoretyczna, a wiec niedoskonala; natomiast, niestety, Rosjan, ich mentalnosc, cywilizacje, propagande i metody eskpansji - znam, jako Polak, az nazbyt dobrze niejako od srodka i doskonale wiem, ze gdyby sie dalo, to takie same metody, jak do niszczenia i niewolenia Ukrainy, zastosowaliby takze przeciw Polsce. A wtedy, na pewno, cale grupy "Sevensea-sow" na niemieckich i brytyjskich forach trulyby opinie publiczna tekstami o zlych, nacjonnalistycznych Polakach, wspieranych przez chciwych imperalistow z USA oraz do rownowazenia racji bandytow i ofiar.

Dlatego wlasnie, ze znam Rosje i odczuwam solidarnosc z narodami, ktore sa ofiarami tego prymitywnego kraju, nie puszcze ruskiej propagandy bez odpowiedniego komentarza.
                  • sevenseas tja 12.08.14, 11:48
                    "Moja wiedza na temat Chin jest w duzej mierze teoretyczna"

Nie przejmuj sie, jak przyjdzie czas (watek na forum) to bedziesz specjalista.

"Dlatego wlasnie, ze znam Rosje i odczuwam solidarnosc z narodami, ktore sa ofia
                    > rami tego prymitywnego kraju, nie puszcze ruskiej propagandy bez odpowiedniego
                    > komentarza."

Powiedz jak to jest zyc pod kloszem w jednostronnym swiecie?

Cytacik : "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych, a zapominać o swoich"

Znow nie skumasz - to Ci napisze zanim przekrecisz cos w swoja "praworzadna" strone. Polska miala kilka dobrych lat aby sie uczyc na wlasnych bledach i nie zrobila nic, teraz krzyczy do NATO broncie nas. NATO krzyczy: nie wywolamy 3 wojny swiatowej z powodu dzisiejszej sytuacji na Ukrainie. Jutro zamienia w tym zdaniu Ukraine na Polske...a Ty sie zwiniesz za granice. I znow tacy jak ja beda musieli za Ciebie odwalic brudna robote z powodu Twojego naiwniactwa.

"jak do niszczenia i niewolenia Ukrainy"

Wczesniej Ci to nie przeszkadzalo, ah rozumie wtedy niewolili ja oligarchowie ukrainscy. Tobie w przeciwiesntwie do mnie, nie podoba sie Tylko wtedy jak Ci kaza...wroc napisza o tym w gazetach i zaczna mowic w TV!

"jak do niszczenia i niewolenia Ukr
                    > ainy, zastosowaliby takze przeciw Polsce. A wtedy, na pewno, cale grupy "Sevens
                    > ea-sow" na niemieckich i brytyjskich forach trulyby opinie publiczna tekstami o
                    > zlych, nacjonnalistycznych Polakach, wspieranych przez chciwych imperalistow z
                    > USA oraz do rownowazenia racji bandytow i ofiar."

Gowno wiesz o mnie forumowy wieszczu, i gowno wiesz o ludziach co przelewali krew za Twoj kraj, kiedys i teraz! Stroszysz piorka myslac zes jest orzel, a jak przyjdzie co do czego zobaczysz ze jestes tylko kurczakiem. Nakarmili Cie bzdurami i pokazali palcem tam jest front, a Ty jak glupi jasio pobiegniesz bronic pax americana. Wiesz jak mowia na was w wojskowych kregach na zachodzie? Cannon fodder! Wiesz dlaczego? Bo sie sami nie szanujecie wiec inni was nie beda....

ps. czekam z "utesknieniem" na odpowiedz....nie oczekuj mojej!
                    • glupi_jasio Re: tja 12.08.14, 12:10

Ignoruje erystyke i przytyki osobiste; nie wysilaj sie na przyszlosc na tych polach, Ok?

sevenseas napisał:

>
                      > Znow nie skumasz - to Ci napisze zanim przekrecisz cos w swoja "praworzadna" strone. Polska miala kilka dobrych lat aby sie uczyc na wlasnych bledach i nie zr
                      obila nic, teraz krzyczy do NATO broncie nas. NATO krzyczy: nie wywolamy 3 wojny swiatowej z powodu dzisiejszej sytuacji na Ukrainie. Jutro zamienia w tym zdaiu Ukraine na Polske...a Ty sie zwiniesz za granice. I znow tacy jak ja beda m
                      > usieli za Ciebie odwalic brudna robote z powodu Twojego naiwniactwa.

Goloslowie, Twoje uprzedzenia, jakies insynuacje. Nie ma z czym dyskutowac w tym miejscu.

>
                      >
                      > "jak do niszczenia i niewolenia Ukrainy"
                      >
                      > Wczesniej Ci to nie przeszkadzalo, ah rozumie wtedy niewolili ja oligarchowie u
                      > krainscy. Tobie w przeciwiesntwie do mnie, nie podoba sie Tylko wtedy jak Ci ka
                      > za...wroc napisza o tym w gazetach i zaczna mowic w TV!
                      >

Znowu to samo, wylacznie insynuacje i uprzedzenia.

> "jak do niszczenia i niewolenia Ukr
                      > > ainy, zastosowaliby takze przeciw Polsce. A wtedy, na pewno, cale grupy "
                      > Sevens
                      > > ea-sow" na niemieckich i brytyjskich forach trulyby opinie publiczna teks
                      > tami o
                      > > zlych, nacjonnalistycznych Polakach, wspieranych przez chciwych imperalis
                      > tow z
                      > > USA oraz do rownowazenia racji bandytow i ofiar."
                      >
                      > Gowno wiesz o mnie forumowy wieszczu, i gowno wiesz o ludziach co przelewali kr
                      > ew za Twoj kraj, kiedys i teraz! Stroszysz piorka myslac zes jest orzel, a jak
                      > przyjdzie co do czego zobaczysz ze jestes tylko kurczakiem. Nakarmili Cie bzdur
                      > ami i pokazali palcem tam jest front, a Ty jak glupi jasio pobiegniesz bronic p
                      > ax americana. Wiesz jak mowia na was w wojskowych kregach na zachodzie? Cannon
                      > fodder! Wiesz dlaczego? Bo sie sami nie szanujecie wiec inni was nie beda....
                      >

I co to ma wlasciwie byc? Popis frustracji? Chlopie, mniej piany, bos nie pieknosc w kapieli.

• lastboyscout Re: Martwi mnie... 06.08.14, 15:45

Nie sadze aby moglo byc problemem to, ze sie na forum glupio pisze, nieswiadomie czy na polecenie.

Glupiego i glupich po prostu zaprzestaje sie czytac a juz na pewno z tym dyskutowac (no chyba
      , ze ktos wtedy "saduje" funkcjonariusza czym popelnia jeszcze wieksza glupote...)

Zrodlem problemow jest przyjecie za normalne/zezwolenie na dyskutowanie, ocenianie dyskutujacych.

Dlaczego?

Poniewaz wtedy idioci bardzo latwo zamieniaja wartsciowe dyskusje w pyskowki (klasyczna strategia, patrz Schoehauer), zniechecaja do forum osobowosci, dyskredytuja jego elite.

Aha! Admini, wbrew temu co im sie wydaje NIE SA wlascicielami forum, wlascicielami forum sa jego tworcy a nie zalozyciele czy sluzby porzadkowe.
      • glupi_jasio Re: Martwi mnie... 06.08.14, 16:23
        lastboyscout napisał(a):

>
        > Nie sadze aby moglo byc problemem to, ze sie na forum glupio pisze, nieswiadomie czy na polecenie.

Nie jest to problem wylacznie wtedy, gdy glupota lub falsz sa marginesem, jest to problem, gdy staja sie dominanta.

Jako osoba identyfikujaca sie z PiG uznalem, ze jego obecny obraz jest tak sprzeczny z wartosciami naszego forum, tak niereprezentatywny w grupie stalych uczestnikow, ze wymaga mojej stanowczej reakcji.

>
        > Zrodlem problemow jest przyjecie za normalne/zezwolenie na dyskutowanie, ocenianie dyskutujacych.
        >
        > Dlaczego?
        >
        > Poniewaz wtedy idioci bardzo latwo zamieniaja wartsciowe dyskusje w pyskowki (klasyczna strategia, patrz Schoehauer), zniechecaja do forum osobowosci, dyskredytuja jego elite.

Zgoda, ale rozne sa formy erystyki, cy trollowania. Ataki personalne to tylko jedna z form. Jedna z pozostalych jest flooding, czyli systematyczne zasypywanie forum propagandowymi wrzutkami.

> Aha! Admini, wbrew temu co im sie wydaje NIE SA wlascicielami forum, wlascicielami forum sa jego tworcy a nie zalozyciele czy sluzby porzadkowe.

NIe interesuje mnie kwestia wlasnosci, czy wladzy; jestem przywiazany do tego forum i chcialbym, by utrzymywalo poziom na tyle akceptowalny, by dalo sie tu pisac i by zachowalo swoja tozsamosc. Jego obecny stan jest dla mnie niepokojacy; forum wyglada jak opuszczony ugor, a dominanta tresci jest taka, jak w leadzie.

• lastboyscout Re: Martwi mnie... 06.08.14, 17:06

> Nie jest to problem wylacznie wtedy, gdy glupota lub falsz sa marginesem, jest
          > to problem, gdy staja sie dominanta

Zgadzam sie.
          Dlatego, nie nalezy rozwijac takiego stanu rzeczy wdajac sie w dyskusje w glupota i falszem.

Jedna z pozostalych jest flooding, czyli systematyczne zasypywanie
          > forum propagandowymi wrzutkami.

Rowniez zgoda.
          Trzeba wiec koncu przestac o tym gadac a zaczac bezwzglednie ciac tak samo jak ataki personalne i szkalowanie narodowosciowe.

> forum wyglada jak opuszczony ugor,

I z tym sie zgadzam.
          Ugor to zazwyczaj zyzne pole, na ktorym zeruja ... chwasty.
          Jezeli jednak z ugoru wyrywa sie wartosciowe rosliny a nie chwasty to ugor pozostanie odlogiem jak to wlasnie zauwazyles.
          Przypomniec ci KTO jest za to odpowiedzialny za wyrywanie chwastow i zasilanie cennych upraw ? wink

_____
          Podstawa usoju i organizacji III RP jest prosta zasada:
          wydrzec ile sie da i jak kto potrafi (a najlepiej potrafia ci ktorzy maja
          najmniej skrupulw i przyzwoitosci).
          Niektorzy myla ten rewolucyjny system spoleczno-polityczny z liberalizmem czy z
          • glupi_jasio Re: Martwi mnie... 06.08.14, 17:17
            lastboyscout napisał(a):

>
            > Przypomniec ci KTO jest za to odpowiedzialny za wyrywanie chwastow i zasilanie cennych upraw ? wink

W teorii to wszystko jest cacy, w praktyce jest niepomiernie trudniejsze i bywa niezwykle obciazajace. Jestesmy grupa ludzi, relacja ogrodnik-rosliny nie jest tu absolutnie adekwatna. Odpowiednio wprawny troll moze naprawde przytruc zycie kazdemu innemu uczestnikowi forum, w tym adminom.

Dlatego w tym ogrodzie oprocz gatunkow o smacznych owocach szczegolnie dobrze sprawdzaja sie gatunki odporne na przymrozki i szkodniki, wygrywajace w konkurencji na zyznym terenie...

Inaczej mowiac, to forum porownalbym do ogrodu angielskiego.

Milego!
            • lastboyscout Re: Martwi mnie... 06.08.14, 17:25

Nie odpowiedziales wiec ani sobie ani mnie na pytanie co i kto ma wyrwac te chwasty.

A moze Vice_Versa ma jednak racje, ze chodzi tu tylko o klikniecia?
              • thor-sten Re: Martwi mnie... 06.08.14, 22:01
                Znalezione na forum GW:
                "vidi12
                Gdy czytam rusofobiczne wpisy wychowanków "polskich" mediów - nabieram pewności, że kiedy już ta nieszczęsna młodzież dorośnie - z pewnością doprowadzi do wojny... Kto was - zasiał i na jakiej grządce intelektualnego ugoru wyrośliście ???"

oloros11
                " przecież dzisiejsi członkowie rzadu z partii Swooboda, Udar, Baktiwszcina , szefowie sil bezpieki - to stali przyjaciele polskich konsulów i czołowych polskich politykow Awakow, Parrubyj i Najliwakczenko znani byli z przyjaźni do amerykańskiej i polskiej ambasady
                nieprzypadkowo Polska jest oskarżana o szkolenia sil sp[specjalnych Ukrainy
                rozbudzali w społeczeństwie ukraińskich nadzieje i marzenia
                jednocześnie nie robiono żadnych reform- Ukraina to raczej Somalia gdzie wodzowie plemion to oligarchowie trzymający na pasku urzędników, wyposażeni w swoje armie - opłacający cale bataliony komandosów i setki najemników z US!!
                w Polsce bardzo solidne miejsce zajmują interesy Kołomańskiego i właściwie wszystkich oligarchów ukraińskich z którymi =biznes polski pracuje. bardzo liczne sa tez związki biznesów we otoczeniu Kwaśniewskiego i Achmatowa , nie mówiąc juz o właścicielu Stoczni
                czy ten gest Komorowskiego który podarowała ukraińskim biznesmenom 200 milionów z puli p[rezydenta
                Polska ponosi ogromna odpowiedzialność za właściwy krach swojej polityki - a co gorsza pokazała całemu światu ze jest pachołkiem US i gotowa jest ryzykować dobro Europy dla interesów US - tak Polskę widzi dzisiaj zachód i nie powie tego głośno jak to zrobił Chirac przy okazji Iraku
                US psuje wszędzie interesu Europie - jak tylko i gdzie tylko może a Polska w swojej bezdennej głupocie podnóżka i chłopca na posyłki mu w tym pomaga!!!
                a US wszędzie gdzie nie może panować na 100 procent zawsze ma wariant B - totalny chaos - i top widać na całym świecie
                dla US os zla to Rosja - Chiny i Iran - i robi wszystko zeby wciągnąć ich w konflikty
                ale przy okazji rosną juz ogromne państwa i wielkie gospodarki 0 jak Brazylia i Indie - świat sie bardzo zmienia i US nie jest juz jedynym mocarstwem - co gorsze jest znienawidzony na całym świecie 0- i ale z tym końcem pewnego świata nie mogą sie pogodzić =- zrobią wszystko żeby wywołać konflikt światowy i maja licznych wspomagaczy w tym Polskę"

Czy oni się łapią pod definicję chwasty?

Prosze o definicję chwasta, zawsze myślałem że to ktoś chamski, atakujacy ad personam, nie używający argumentów, przeklinający.
                Obawiam się jednak że obecnie to wystarczy inaczej myśleć by zostać "chwastem"
                • lastboyscout Pozwol na to czego sam zadasz 07.08.14, 14:57

>Prosze o definicję chwasta, zawsze myślałem że to ktoś chamski, atakujacy ad personam, nie >używający argumentów, przeklinający.

Odpuscmy sobie uzywanie slowa "chwast", ktore uzylem tylko w nawiazaniu do Jasiowego " ugoru" i oczywistych skojarzen do osob zdarzen niszczacych to forum.

Generalnie jednak trudno nie zgodzic sie z twoja definicja.

Pewnie i ty jednask przyznasz, ze niezrozumiale, niedbale lub glupie wypowiedzi rowniez zniechecaja do dyskusji, choc ciecie ich faktycznie byloby ograniczaniem wolnosci wypowiedzi.

Ale OK, przejdzmy do sedna twojej mysli.
                  Sadzisz, ze admini ukierunkowuja profil forum.
                  Tak robia to.
                  Mowisz, ze ideoowo/intelektualnie stawiaja sie ponad innymi.
                  Oczywiscie, ze tak jest.
                  Mowisz, ze nie dawales im prawa ocen osob i cenzury wypowiedzi.
                  Ja tez i nikt inny tutaj.

Dlaczego im jednak na to nie pozwolisz, jak ja to robie od lat?
                  Daj im te sama wolnosc wypowiedzi jaka zadasz od nich a wystawia ci sie jak na tacy, podloza sie im bardziej

Nie wierzysz?
                  Przesledz historie forum, zobacz jak nieudacznie (i nieoficjalnie!) zmieniali naglowek forum, widziales jaka parodia byl wybor motta forum?

Niegdzisiejsi zwolennicy UE, zagorzali rozowi, wierzacy w roznych sojusznikow POlski dzisiaj przechodza w przeciwstawne skrajnosci, oglupieni ideowo drepcza w miejscu lub ... milcza, jak to ma miejsce obecnie.

To bez sensu kiedy robisz to co u nich krytykujesz.
                  Pozwol im byc soba, ty rob/pisz swoje.

Niech sie samoweryfikuja jak ich U HA HA wink ... prognozy ekonomiczne i polityczne.

Bo nie jest problemem sie mylic, ewoluowac w pogladach.

Problemem jest grac w tym wszystkim glupa wink
                  • thor-sten Re: Pozwol na to czego sam zadasz 07.08.14, 15:11
                    Oczekuję tylko że dopuszczą do publikacji nawet najbardziej nawet wrogim ich ideom i faktom.
                    Oczywiście popartym linkami lub jakimś logicznym rozumowaniem.
                    Dzięki temu może rozwinąc się dyskusja i dzięki temu forum może ożyć
                    W niektórych postach przebija wręcz żal że poglądy "odmienne od moich" w ogóle się tu pojawiają.
                    Na tym forum można znaleźć bardzo wiele ciekawych postów, jednak forum umarło czy tam umiera.
                    Dlaczego?
                    Bo Ci co myśleli inaczej niż większość byli wyzywani od kłamców, zdrajców, ruskich agentów, komuchów itp.
                    Tylko dlatego ze ośmielają się prezentowac poglądy przeciwstawne większości.
                    Więc prędzej czy później się powykruszali.
                    Z czasem wykruszyli się tez Ci którzy ich zwalczali bo już nie było z kim walczyć.

Dyskusja ma sens tylko wtedy gdy następuje polaryzacja poglądów, im większa tym wiekszy potencjał dyskusji.
                    Wtedy forum ma szanse żyć.
                    Pomysły usuwania ludzi którzy publikują odmienne poglądy lub ich postów po prostu forum i dyskusję zabijają.

• lastboyscout Re: Pozwol na to czego sam zadasz 07.08.14, 15:24

Ja mam poglady skrajnie odmienne od twoich i usuwali mnie, obrazali tu jak nikogo innego.
                      To udawadnia, ze przyczyna nie sa poglady a zwykla ludzka glupota.
                      Kazdy rzad tak ma.
                      Dlatego jestem anarchista wink

Nie marudz juz, pisz!

Jak nie bedziesz przynudzal to obiecuje, ze bede cie czytal, moze nawet cos odpowiem jak cos sensownie zargumentujesz wink

• thor-sten Re: Pozwol na to czego sam zadasz 07.08.14, 15:40
                        > Jak nie bedziesz przynudzal to obiecuje, ze bede cie czytal, moze nawet cos odp
                        > owiem jak cos sensownie zargumentujesz wink

Pewnie czasem coś napiszę, czy będzie ciekawie czy nudno to nie wiem, ale na pewno prowokacyjnie, bo różnica poglądów jest najważniejsza w dyskusji, nawet jeśli się nie utożsamiamy z drugą stroną to bez advocatus diaboli nie ma prawdziwej polemiki.
                      • przycinek.usa Re: Pozwol na to czego sam zadasz 07.08.14, 15:50
                        nieprawda, usuwali, poniewaz masz dosyc nieproporcjonalna reakcje na krytyke i bluzgasz. Czlowiek sie musi cackac jak z dzieckiem. Admini nie sa od tego, aby troskliwie zajmowac sie twoimi argumentami, gdy polowa z nich to agresja personalna

Pozytywne natomiast jest to, ze mowisz otwarcie ze to ty - nie ma zadnych podchodow i kombinacji i przez to latwiej nawiazac kontakt i prowadzic dyskusje.
                        • lastboyscout I love u 2 ;) 07.08.14, 16:05

>> Czlowiek sie musi cackac jak z dzieckiem

Dzieckiem to ty sam jestes kiedy jako admin obawiasz sie uciac ataki personalne i narodowosciowe na mnie, sprowadzic rzecz WYLACZNIE do dyskusji na temat i jeszcze wdajesz sie w rozmowki z tymi, ktorzy ciebie, to forum i tewoj kraj jawnie, konsekwetnie i wulgarnie obrazaja.

NIGDY nie zdarzylo mi sie tutaj i w zyciu agresywnie zareagowac NIEPROWOKOWANYM.

Ale tak, napierdalalem i bede napierdalal do samego konca kazdego ktory mnie wkurwi.

> Pozytywne natomiast jest to, ze mowisz otwarcie ze to ty - nie ma zadnych podch
                          > odow i kombinacji i przez to latwiej nawiazac kontakt i prowadzic dyskusje.

Milo mi, ze sam potwierdzasz, ze nie prowokowany jestem mistrzem rzeczowosci i fantastycznych dyskusji wink
                          • przycinek.usa Re: I love u 2 ;) 08.08.14, 02:28
                            no jak chcesz.
                            • lastboyscout Re: I love u 2 ;) 08.08.14, 04:02

Najlepiej jak skupimny sie tylko na dyskusji:

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,149183602,152610495,Rekwizycja_Ukrainy.html?wv.x=2
              • glupi_jasio Re: Martwi mnie... 07.08.14, 00:15
                lastboyscout napisał(a):

>
                >
                > Nie odpowiedziales wiec ani sobie ani mnie na pytanie co i kto ma wyrwac te ch
                > wasty.

Odpowiedz sobie sam na to pytanie, zakladajac, ze masz bezwzgledny przywilej wybrania ludzi "do wyrwania" w jakiejs spolecznosci.

>
                > A moze Vice_Versa ma jednak racje, ze chodzi tu tylko o klikniecia?
                >

Moim zdaniem ta hipoteza jest gorzej niz glupia, ona jest zwyczajnie tandetna. Jak ktos chce zrobic kase na kliknieciach, to robi forum o ciuchach lub zarciu. Jesli uznales to forum za wartosciowe, i kilku ciekawych gosci tez, to tylko ze wzgledu na informacje i inspiracje. A wiec, jesli juz cos ma byc wazne - to wazne jest kto klika i co tu czyta. Czyli, jesli cos daje temu forum sile, to jest to wylacznie jakosc i oryginalnosc pewnego odsetka postow.

• lastboyscout Re: Martwi mnie... 07.08.14, 14:14

Przycinek mowi: Nic sie nie stalo.
                  Ty mowisz: Nic sie nie da zrobic.

Po co jaw ogole sie wdaje w takie gadanie?!

W jednym masz racje na tym forum mowi sie o niczym.
                  • glupi_jasio Re: Martwi mnie... 07.08.14, 15:11
                    lastboyscout napisał(a):

>
                    > Przycinek mowi: Nic sie nie stalo.
                    > Ty mowisz: Nic sie nie da zrobic.
                    >

Mowiec ciut inaczej: probowalem cos zrobic, ale przekonalem sie, ze jest to nieefektywne i ogromnie mnie obciazajace. Byloby glupota z mojej strony dawac sie wprzegac w role wykidajly.

W duzym stopniu na tym forum musisz liczyc na siebie. Jak wszedzie.
                    • lastboyscout Re: Martwi mnie... 07.08.14, 15:17

> W duzym stopniu na tym forum musisz liczyc na siebie.

Probowac znaczy cos zrobic.

> W duzym stopniu na tym forum musisz liczyc na siebie.

Co o tym wiem wink
              • thor-sten Pełnomocnik rząu Niemiec 07.08.14, 14:56
                Bez wątpienia jest chwastem i uprawia ruską propagandę

"Pełnomocnik rządu Niemiec przypomniał, że podczas spotkania w Berlinie 2 lipca ministrowie spraw zagranicznych Niemiec, Rosji, Francji i Ukrainy zgodzili się na "trwałe zawieszenie broni". - To byłoby najlepsze wyjście dla Ukrainy; pozwoliłoby na dalsze próby rozwiązania kryzysu metodami politycznymi - ocenił niemiecki polityk.
                Jego zdaniem nie brak jest rozsądnych propozycji, lecz nie są one realizowane. - Musimy przypomnieć ukraińskiemu prezydentowi (Petro Poroszence), że też zaakceptował te ustalenia - zaznaczył Erler

Niemieckie media to też rosyjska piąta kolumna

"Niemieckie media w czwartek w większym niż dotychczas stopniu krytykują władze Ukrainy za kontynuowanie ofensywy przeciwko separatystom. Zwracają też uwagę, że Zachód musi pomóc prezydentowi Władimirowi Putinowi wyjść z twarzą z obecnego kryzysu."

Naprawdę sporo tych popełniających myślo-zbrodnie.
                • glupi_jasio Re: Pełnomocnik rząu Niemiec 07.08.14, 15:17
                  Interesy gorzej ida, to niekktorzy Niemcy miekna, co w tym dziwnego?

Poroszenko juz raz zaproponowal zawieszenie broni separatystom, co ci skwapliwie wykorztstali do dozbrojenia sie i umocnienia swoich pozycji wojskowych.

Taktyka Moskwy i separatystow jest prosta: meczyc Ukraine i Europe wojna tak, by dla swietego spokoju przyjete zostalo prawo Putina do zwierzchnosci nad Ukraina. Niemcy, ktorzy pomogli umocnic, wykreowac i legitymizowac rezim Putina w dzisiejszej, groznej postaci, niczego sie nie nauczyli. Dalej miewaja inklinacje do wspierania Moskwy, kosztem mniejszych krajow i atlantyckiego systemu bezpieczenstwa.

• przycinek.usa Re: Martwi mnie... 07.08.14, 02:29
      mysle, ze sie niepotrzebnie stresujesz

poza tym to jest kwestia percepcji - poniewaz cecha szczegolna propagandy - jest to, ze jej nikt nie zauwaza. [Inaczej propaganda nie mialaby sensu.] Czyli innymi slowy jest mozliwe, ze wiekszosc czytelnikow nie widzi. He he he.

Nawiasem mowiac mnie martwi inne zjawisko - poziom polskiej TV. DNO. Dramat.
      Albo - poziom polskiego radia. Nie moge wprost uwierzyc co sie tam u was wygaduje.
      To jest po prostu szok. Nie wiem jak Kadilak, ale ja za kazdym razem jak wlaczam TV u was, to mam pewny szok poznawczy.

Musisz mi uwierzyc na slowo, ale jest tak zle, ze jakby was rozumieli turysci przyjezdzajacy z zagranicy, to sa spore szanse, ze ilosc dowcipow o Polakach wzroslaby wykladniczo.

Czyli radyjo dno, telewizyja dno - forum nie wyglada tak zle na tym tle.
      A pozatym uwierz mi, malo komu chce sie jeszcze o czymkolwiek gadac.
      I jeszcze o tym pisac.
      • glupi_jasio Re: Martwi mnie... 07.08.14, 06:43
        przycinek.usa napisał:

> mysle, ze sie niepotrzebnie stresujesz
        >
        > poza tym to jest kwestia percepcji - poniewaz cecha szczegolna propagandy - jes
        > t to, ze jej nikt nie zauwaza. [Inaczej propaganda nie mialaby sensu.] Czyli in
        > nymi slowy jest mozliwe, ze wiekszosc czytelnikow nie widzi. He he he.

Pewnie tak jest, ale i tak obraz forum, ktory dal asumpt do napisania tego watku byl tak ponury, ze domagal sie jakiejs zdecydowanej reakcji.

>
        > Nawiasem mowiac mnie martwi inne zjawisko - poziom polskiej TV. DNO. Dramat. Albo - poziom polskiego radia. Nie moge wprost uwierzyc co sie tam u was wygaduje. To jest po prostu szok. Nie wiem jak Kadilak, ale ja za kazdym razem jak wlaczam TV u was, to mam pewny szok poznawczy.

Sto procent racji sad Wszyscy to wiedza i widza, ale nie zwracaja uwagi, chyba, ze przyjezdzaja po dluzszym pobycie za granica.

Parafrazujac Bienkowska - sorry, taki mamy poziom. Elit, panstwa, spoleczenstwa. Wazne, by ciepla woda leciala i grill sie dobrze palil. No i by ludzie nie mysleli za duzo, a glownymi kadrowymi w polskich mediach nadal byla Czerska z Wiertnicza.

>
        > Musisz mi uwierzyc na slowo, ale jest tak zle, ze jakby was rozumieli turysci p
        > rzyjezdzajacy z zagranicy, to sa spore szanse, ze ilosc dowcipow o Polakach wzr
        > oslaby wykladniczo.

Dla turystow to moze byloby zabawane, dla mnie to jest tragedia. Ja przeciez widze od dwana ze Polska pod rzadami tylez swiatlego, co prawdomownego, tylez tworczego, co rzetelnego sloneczka Peru zmierza radosnie w kierunku stanu Missouri Unii Europejskiej.

>
        > Czyli radyjo dno, telewizyja dno - forum nie wyglada tak zle na tym tle.
        > A pozatym uwierz mi, malo komu chce sie jeszcze o czymkolwiek gadac.
        > I jeszcze o tym pisac.

To jest fakt, Ludzie swoje wiedza, ale to, co jest dramatyczne, to ze prawie nikomu nie chce sie juz zauwazac dziadostwa sfery publicznej, wierzyc w jakies zmiany, nie mowac o walce o jakas lepsza jakosc. Ludzie dali sie tym gladkim cwaniakom zagnac do grajdolka, uspic, ugotowac na miekko.

Jeszcze tylko mlodziez zachowala odrobine wrazliwosci i checi sprzeciwu. Ci, co moga, wyrywaja na studia za granice, az sie kurzy (z intencja wyrwania z Polski na stale), wiekszosc, ktorej na to nie stac, popiera masowo PiS i Korwin-Mikkego. Dlaczego? Ano dlatego, ze ich jeszcze sloneczko Peru z radosna ferajna jeszcze nie zdazyli ugotowac.

• thor-sten Re: Martwi mnie... 07.08.14, 13:09
      > Przykre to bardzo widziec, jak frorum PIG, w tak waznym czasie, wyglada jak pro
      > pagandowka Kremla.

Zauważ więc ze sam bywasz propagandzistą i to (bez obrazy) tego gorszego rodzaju.
      Ten lepszy podaje po prostu w kółko prawdziwe informacje majace wzbudzić sympatię do danego kraju - np. "Rosja to największy kraj na świecie".
      Gorszy rodzaj propagandy to "USA wyeksportują tyle gazu że uniezależnią Europę od Rosji" - gorszy bo nieprawdziwy, skoro USA są importerem i będą nie wiadomo jak długo.

Ta propaganda jest szkodliwa bo powoduje zachowania "olejmy ruskich, miejsmy ich w d...e, gaz nam jakby co sprzeda ameryka".
      Gorzej jak nie sprzeda bo nie będzie miała wystarczajaco dużo na eksport, a my już sobie kurek od ruskich sami zakręcimy.
      To tak jak teraz dopiero zaczynamy liczyć ile nas będzie kosztowała ta wojna handlowa z Rosją, wcześniej nikt nie zważał na to że Polska więcej jabłek do Rosji eksportuje niż sama zjada
      • glupi_jasio Re: Martwi mnie... 07.08.14, 15:20
        He, he, alescie mnie opadli, cala kamanda, jak komary przed burza.

Czyli celny watek.

• lastboyscout Re: Martwi mnie... 07.08.14, 15:25

Ty tez nie marudz juz, rozluznij poslady, daj zyc innym i pisz cos ciekawego.
      • szczurek.polny Re: Martwi mnie... 08.08.14, 00:08
        Udział eksportu jabłek do Rosji w eksporcie Polski ogółem. Ile to będzie? 0,3%?
        Wpływ embarga na jabłka na wzrost PKB w Polsce. -0,04%? Nie więcej.

Dla kilkudziesięciu ludzi, którzy mają firmy w tym się specjalizujące to na pewno spory problem. Reszta jakoś da sobie radę, najwyżej kupi jabłka po 20 gr na kilogramie taniej.
        • thor-sten Re: Martwi mnie... 08.08.14, 09:45
          Tak patrząc to nic się nie liczy, bo każdy towar będzie małym ułamkiem całości.
          Polska jak się okazuje ma ponad 5% z całości eksportu skierowane na rosję.
          Mało?
          Najwięcej na świecie
          Żaden inny kraj nie eksportuje tak dużo (jak odsetek swojego eksportu)

I jeszcze inna sprawa.
          Największy eksport to wiadomo, jakieś samochody typu VW, telewizory typu LG czy samsung.
          Tylko czy to jest taki do końca polski eksport?
          Bo jabłka to naprawdę Polski i problemy z nimi to problemy dla polskich przedsiębiorców.
          Gdyby problemy ze sprzedażą miało LG to wartości byłyby większe, tylko Polscy przedsiębiorcy by tego nie odczuli.
          • thor-sten Re: Martwi mnie... 08.08.14, 09:53
            seekingalpha.com/article/2356435-biggest-exporters-to-russia?ifp=0
    • widz102 Re: Martwi mnie... 08.08.14, 11:19
      Polecam lekturę "Tajne plany Stalina. Propaganda sowiecka w przededniu wojny z Trzecią Rzeszą 1939 - 1941". Oczytwiście wojna miała być dla Rosji agresywna, więc zwycięska. Ale nie zdążyli.
      To samo robi dziś Kreml. Uruchamia wszelkie możliwe oficjalne tuby i pożytecznych idiotów. Oplata to wg prowokacyjnej (rozpoczetej na nazistowskiej gadzinówce w Niemczech ponad tydzień temu i powielonej ad absurdum przez własne media i pożytecznych idiotów i zwykłych agentów także w Polsce -niestety, także za pośrednictwem osobników widocznych w mediach JKM) tezie o zestrzeleniu boeinga przez Ukrainę za pomocą działek su-25). Obecnie jest na etapie (patrz mój wątek o propagandzie Kremla, obok)), na którym Stalin był w 1941 mniej więcej na początku czerwca. To co dziś robi w mediach Kreml to taka prowokacja gliwicka Hitlera mniej więcej. Czyli już bliżej niż dalej, bo szyją to wyjątkowo chamskim ściegiem.
      Obawiam się więc, że w ciągu najpóźniej dwóch-trzech tygodni, jeśli nikt nie powstrzyma Putina, Rosja pełnoskalowo uderzy na Ukrainę.

• glupi_jasio Re: Martwi mnie... 08.08.14, 19:24
        widz102 napisał:

> Polecam lekturę "Tajne plany Stalina. Propaganda sowiecka w przededniu wojny z
        > Trzecią Rzeszą 1939 - 1941". Oczytwiście wojna miała być dla Rosji agresywna, w
        > ięc zwycięska. Ale nie zdążyli.
        > To samo robi dziś Kreml. Uruchamia wszelkie możliwe oficjalne tuby i pożyteczny
        > ch idiotów. Oplata to wg prowokacyjnej (rozpoczetej na nazistowskiej gadzinówce
        > w Niemczech ponad tydzień temu i powielonej ad absurdum przez własne media i p
        > ożytecznych idiotów i zwykłych agentów także w Polsce -niestety, także za pośr
        > ednictwem osobników widocznych w mediach JKM) tezie o zestrzeleniu boeinga prze
        > z Ukrainę za pomocą działek su-25). Obecnie jest na etapie (patrz mój wątek o p
        > ropagandzie Kremla, obok)), na którym Stalin był w 1941 mniej więcej na początk
        > u czerwca. To co dziś robi w mediach Kreml to taka prowokacja gliwicka Hitlera
        > mniej więcej. Czyli już bliżej niż dalej, bo szyją to wyjątkowo chamskim ściegi
        > em.
        > Obawiam się więc, że w ciągu najpóźniej dwóch-trzech tygodni, jeśli nikt nie po
        > wstrzyma Putina, Rosja pełnoskalowo uderzy na Ukrainę.
        >

W propagadzie dokladnie tak jest, ale nie mysle, by doszlo do pelnoskalowego uderzenia. Kremlowi nie chodzi o to, by sie wystawic na strzal i koszta, tylko chodzi o zameczenie Ukrainy, zlamanie ich ducha i jednosci, odciecie jej od poparcia Zachodu. To nie jest wojna obliczona na szturm i czastkowe zdobycze militarne, to jest wojna o znojenie i doprowadzenie do izolacji Ukrainy. Oczywiscie, w takiej wojnie, propaganda jest potrojnie uzyteczna.

Tak, jak pisales w "case study", niszowe, nieoczekiwane kanaly informacyjne o reputacji, ktore utrudniaja skojarzenia z rosyjska agentura sa dosc uzyteczne, zwlaszcza, ze sa nieslychanie TANIE.

Takie male szeptanie w uszko, oddzialywanie podprogowe, he, he, he.

• dorota_333 Jasiu jest mordercą tego forum 10.08.14, 10:39
      To głównie on (with a little help of the friends) usuwał stąd ludzi myślących inaczej. Fakt, że jest jednocześnie adminem dodaje temu morderstwu perwersyjengo smaczku.

I teraz morderca przychodzi i wyraża niezadowolenie, że ofiara jeszcze oddycha. Bo przecież to, że ktoś śmie wyrażać tutaj poglądy odmienne od Jasiowych to skandal, prawda? Trzeba coś z tym zrobić, nie może tak być.

No to dobić gadów. Admin ma narzędzia. Niech zapanuje prawomyślny spokój.
      • przycinek.usa Re: Jasiu jest mordercą tego forum 10.08.14, 21:39
        czy ty sie dziecko dobrze czujesz?

• dorota_333 Re: Jasiu jest mordercą tego forum 11.08.14, 09:35
          Jak już zabrałeś głos, Przycinku, to muszę Ci coś przyznać: faktycznie, Robiego to Ty wyrzuciłeś.

Jednak główną robotę odwalił Jasio z pomocą facetów, których nie chce mi się wymieniać.
          • przycinek.usa Re: Jasiu jest mordercą tego forum 11.08.14, 16:02
            oczywiscie, ze wyrzucilem.
            poziom forum nie zalezy od tego, kogo wyrzucamy, ani od krytyki w stosunku do Dorot, tylko od tego ile osob z pasja chce sie z innymi dzielic na forum. Pasja jest na rowni cenna z trescia.
            Masz pasje?
            • dorota_333 Re: Jasiu jest mordercą tego forum 11.08.14, 16:22
              > od tego ile osob z pasja chce sie z innymi dzielic na forum.
              Tyle, że niektórych z pasją powyrzucaliście lub zniechęciliście. Aż do takiego stanu, że w pewnym momencie forum niemal zamarło.

> Pasja jest na rowni cenna z trescia.
              To zależy, bo są i tacy, którzy z pasją obrażają innych. Preferowałabym jednak treść.

> Masz pasje?
              Mam. Niekoniecznie tutaj ją wyrażam. Forum to miejsce raczej wymiany myśli niż okładania się lagą (z pasją) smile
              • glupi_jasio Re: Jasiu jest mordercą tego forum 11.08.14, 22:33
                dorota_333 napisała:

> > od tego ile osob z pasja chce sie z innymi dzielic na forum.
                > Tyle, że niektórych z pasją powyrzucaliście lub zniechęciliście. Aż do takiego
                > stanu, że w pewnym momencie forum niemal zamarło

To forum zawsze mialo rozne fazy, bo tu pisza ludzie jak maja cos do powiedzenia i wtedy, gdy maja cos do powiedzenia.

Z mojego punktu widzenia, forum dzialalo znakomicie do 2008 roku, po ktorym zyskalo powszechna uwage, jako forum, na ktory pojawil sie z ogromnym wyprzedzeniem scenariusz wielkiego kryzysu finansowego i wzrostu cen kruszcow.

Po tym czasie, niestety, na forum nalecialo sie mase pustych, albo najemnych nickow, ktore tragicznie popsuly atmosfere i jakosc tego forum, wsrod ktorych Ty, jako intruz i obcy, agresywny element wciaz masz role pierwszorzedna.

To, co robilas z tym forum, w czasie najbardziej agresywnej akcji propagandowej PO i spolki po Smolensku mozna okreslic mianem raka. Nadaktywnosc, jalowosc, propagadna, prowokacje, donosy, wyrzucanie z forum starych nickow. Wyrywanie nowotworu jest trudne i bolesne dla organizmu, ale aternatywa jest smierc.

Usmiercic, zglajszachtowac ani, cytuacjac Robiego "scewlic" forum sie nie udalo, ale faktycznie, udalo Ci sie popsuc atmosfere i wyrzucic z forum wielu wartosciowych ludzi. Zamiast intersujacego klubu ciekawych osobowosci, mamy, dzieki Tobie, mieszanine takiego klubu z jarmarczna jatka i propagandowa rozglosnia czersko-wiertniczo-sluzbista.

Przypominam Ci, intruzko, ze masz wielokrotnego bana i jestes tolerowana tylko dlatego, ze jak kazdy troll, po banie zmieniasz nicka i ponownie trujesz to forum, co nie oznacza, ze 3 trojki sa ladniejsze od 4 trojek.

• dorota_333 Re: Jasiu jest mordercą tego forum 12.08.14, 11:11
                  Aaaa, więc to JA odpowiadam za obecny kształt Forum i za to, że jeszcze istnieje smile
                  Dziękuję, Jasiu, nie przypuszczałm, że jestem aż tak sprawcza. I to bez uprawnień admina, no, no.
                  • glupi_jasio Re: Jasiu jest mordercą tego forum 12.08.14, 12:01
                    dorota_333 napisała:

> Aaaa, więc to JA odpowiadam za obecny kształt Forum i za to, że jeszcze istniej
                    > e smile
                    > Dziękuję, Jasiu, nie przypuszczałm, że jestem aż tak sprawcza. I to bez uprawni
                    > eń admina, no, no.

Niewatpliwie odpowiadasz za dziesiatki jarmarcznych pyskowek, obsmarowywanie forum i adminow tutaj i na zewnatrz, co, bez watpienia, pogorszylo atmosfere i zniechecilo wielu czytelnikow i uczestnikow.

Co do zakresu wplywu bez uprawnien: pani z bazarku tez by potrafila wywrocic posiedzenie rady nadzorczej, powiedzmy, banku inwestycyjnego, gdyby ochroniarze pozwolili takiej pani na swobodny i nieskrepowany udzial w obradach.

• dorota_333 Re: Jasiu jest mordercą tego forum 12.08.14, 13:05
                      Naprawdę, Jasiu, to JA nazywałam ludzi tu piszących "chwastami", "funkcjonariuszami", "zaprzańcami" i co tam jeszcze?

Jasiu: zła pamięć czy zła wola?
                      • glupi_jasio Re: Jasiu jest mordercą tego forum 12.08.14, 13:39
                        Draznisz i brzydko atakujesz ludzi, vide tytul tej galazki; PiG do kryzysu 2008/2009, z Twoim marginalnym udzialem byl forum spokojnym i interesujacym, na ktorym dobrze sie dzialo; PiG, ktory zastalem tu, po dluzszej przerwie w lekturze, w roku 2011 chyba, byl calkiem innym forum, pelnym gorszacych klotni, wyzwisk, donosow, z Twoim bardzo intensywnym udzialem.

Sorry, takie mamy realia.

• przycinek.usa Re: Jasiu jest mordercą tego forum 12.08.14, 02:33
                no coz, ale to mnie akurat zainteresowalo - to ciekawe jaka masz pasje, pasji sie raczej nie ukrywa.
                • dorota_333 Re: Jasiu jest mordercą tego forum 12.08.14, 11:19
                  Przycinku, mam twardą zasadę (wszędzie, gdzie piszę, choć nie ma tych miejsc wiele), że nie ujawniam kompletnie niczego, co nie jest związane z dyskusją. Żadnych informacji na mój temat - uważam zresztą, że poglądy ujawniane w dyskusji wystarczająco dużo o mnie mówią.

Poza tym jest jeszcze inna sprawa - macie tutaj pewien pogląd na moją tożsamość i zależy mi na tym, żebyście go nie zmieniali. Zgadnij, dlaczego smile

Ujawniłabym moją pasję i główne zajęcie, gdybym wskazała, gdzie jeszcze piszę. Ale tego nie zrobię z powodu: patrz wyżej.
      • glupi_jasio ufff.... 10.08.14, 23:24
        no cale szczescie, ze podpisalas liste obecnosci, z tym niezwykle charakterystycznym wdziekiem i rozeznaniem.

Juz myslalem, ze cos Ci sie stalo, internowali Cie w Klewkach, albo wyslali do wydawania biletow na bramkach A1, albo moze przesluchujesz w Klewkach kelnerow, ale nie, jak zwykle, jestes wciaz z nami, walczac z wigorem o swoja pozycje na martwym forum wink

• sevenseas Guardian ... 12.08.14, 00:40
      musi byc pro Putinowski smile Ktos sie odwazyl cos napisac! Zaglosujcie na dole, wynik sie moze okazac zaskakujacy wink

www.theguardian.com/world/2014/aug/04/western-media-coverage-ukraine-crisis-russia
      • glupi_jasio Maniera... 12.08.14, 10:25
        Nie wiem, czy zauwazyles, ze nader czesto uzywasz na forum takiej oto metody:
        linkujesz jakis obszerny material, nie opisujac ani w ogole, ani w szczegole czego dotyczy, nie wskazujac tego, co w nim istotne, tylko triumfalnie obwieszczajac, ze popiera on Twoje stanowisko. Takie podejscie jest malo produktywne jesli idzie o faktyczna dyskusje, czy informacje.

Przejrzalem ten coverage Guardiana, gazety lewicowej i tradycyjnie raczej antyamerykanskiej. Znalazlem tam cztery rozne opinie na temat jakosci informowania przez media o kryzysie ukrainskim, ale zadne z tych stanowisk nie jest tak proklemlowskie, jak Twoje. W szczegolnosci, nikt nie posunal sie do tak iwrednych nsynuacji jak Ty na tym forum, ze za zestrzeleniem malezyjskiego Boeinga stoja Ukraincy. Co chciales, wlasciwie, wykazac, linkujac ten material?

• lech.junosza Głupi Jasiu, skoro to forum ma być m.in. 12.08.14, 10:51
          enklawą uczciwości. To należałoby postarać się chociaż minimum obiektywizmu w konflikcie rozpętanym przez naszego ukochanego Wuja Sama. Przecież jesteśmy świadkami haniebnego procederu przemilczania zbrodni wojennych armii ukraińskiej oraz tragicznego losu cywilnej ludności Donbasu.
          Czy uwielbienie dla hajdamackiej dziczy (m.in. dla „Prawego Sektora” lub „Swobody”wink jest już obowiązkowe? Bo ja jakoś nie mogę wykrzesać z siebie entuzjazmu dla pogrobowców UPA, OUN czy krajowego prowydnyka na Zakierzonski Kraj. A do tego Stepana Banderę i Andrija Melnyka mam w ... tzn. gdzieś. Na widok tryzuba robi mi się niedobrze. To co, mam spodziewać się aresztowania jako potencjalny koleś Władymira P., antychryst nie wielbiący POPiSu lub agent NKWD ?!!!
          • glupi_jasio Re: Głupi Jasiu, skoro to forum ma być m.in. 12.08.14, 12:46
            lech.junosza napisał:

> enklawą uczciwości. To należałoby postarać się chociaż minimum obiektywizmu w konflikcie rozpętanym przez naszego ukochanego Wuja Sama.

Dowiedz tej tezy.

> Przecież jesteśmy świakami haniebnego procederu przemilczania zbrodni wojennych armii ukraińskiej

Dowiedz tej tezy.

> oraz tragicznego losu cywilnej ludności Donbasu.

Nieprawda, ze los ten jest przemilczany; wiadomo tez, jak go poparawic - wystarczy, by wrocic do przestrzegania prawa Ukrainy i prawa miedzynarodowego.

Gre na sentymentach antyukrainskich, bedaca kopia sowieckiej propagandy sobie daruj; Ukraina nie rzadza szaleni radykalowie, tylko legalnie wybrani politycy dazacy do suwerennosci od Rosji i lepszej przyszlosci Ukrainy, ktora widza w integracji gospodarczej i politycznej z bogatym, produktywnym, dobrze urzadzonym Zachodem, zamiast z nieproduktywna, uboga, skorumpowana i autorytarna Rosja, ktora widzi w Ukrainie swoja slaba i podlegla prowincje oraz podnozek do odbudowy imperium, a nie kraj i ludzi zaslugujacych na lepszy los.
        • sevenseas yawn... 12.08.14, 11:17
          "Przejrzalem ten coverage Guardiana, gazety lewicowej i tradycyjnie raczej antya
          > merykanskiej"

Raczej nie!

"ale zadne z tych stanowisk nie jest tak prokl
          > emlowskie, jak Twoje. W szczegolnosci, nikt nie posunal sie do tak iwrednych ns
          > ynuacji
          jak Ty na tym forum, ze za zestrzeleniem malezyjskiego Boeinga stoja Uk
          > raincy. "

Ja to wiem bo nie jestem leniwym konformista.

"Co chciales, wlasciwie, wykazac, linkujac ten material?"

Ludzie tez maja swoje opinie, poruczniku!
          • glupi_jasio Re: yawn... 12.08.14, 12:20
            sevenseas napisał:

> "ale zadne z tych stanowisk nie jest tak prokl
            > > emlowskie, jak Twoje. W szczegolnosci, nikt nie posunal sie do tak iwr
            > ednych ns
            > > ynuacji
            jak Ty na tym forum, ze za zestrzeleniem malezyjskiego Boeing
            > a stoja Uk
            > > raincy. "
            >
            > Ja to wiem bo nie jestem leniwym konformista.

He, he, Holendrzy nie wiedza, Niemcy nie wiedze, Chinczycy nie wiedza (rzady mam na mysli), ale Seven WIE (nie przypuszcza, nie podejrzewa, nie obawia sie, Seven WIE), ze Ukraincy rzekomo zestrzelili Boeinga, zabili cywili, dzieki czemu zyskali mocne poparcie i wdziecznosc rzadow od Australii, przez Europe do USA.

Dzieki Seven, jesli idzie o mnie, to "mission accomplished"

>
            > "Co chciales, wlasciwie, wykazac, linkujac ten material?"
            >
            > Ludzie tez maja swoje opinie, poruczniku!
            >

Pod warunkiem, ze nie sa to ludzie rosyjskie, tam kazdy piszacy w necie musi sie rejestrowac, legitymowac i odpowiadac przed sadem za bzidkie pisanie o wladzy. Ale w mediach i na forach zagranicznych rozsiewac brednie - to juz wolno...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka