ania.de 17.09.04, 14:38 jakie jest najfajniejsz miejsce w żyrardowie, jakieś wasze ulubione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meteor2017 Chyba jednak Plac Wolnosci 01.10.04, 19:05 Zwlaszcza od kiedy zostal przebudowany. Naokolo zabytki, sa laweczki na ktorych mozna posiedziec, a jakby co, to mozna posiedziec w Tygielku :) Ale chyba najbardziej lubie i tak las, na rowerze to 10 minut jazdy, a tam mam kilka ulubionych zakatkow. Swieze powietrze, przyroda, cisza, spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: fajne miejsce 05.12.04, 18:18 a moze byc nie w Zyrardowie?? otoz kiedy nadchodza cieple drzwi, wyciagam rower i ruszam trasa gdzie znajduje sie Henryszew, a wyskakuje w Miedzyborowie w lasku czy ktos wie o czym ja w ogole pisze?? bo nie znam Zyrardowai okolic na tyle, zeby napisac dokladniej :)) ta trasa ma jakies 10km bo kiedys nawet specjalnie wybralam sie samochodem, zeby zmierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Re: fajne miejsce 05.12.04, 22:56 Ja chyba wiem :) Chodzi o taka petelke - najpierw przez Kozlowice, a nawrot i przez Henryszew dojezdza sie poczatku Miedzyborowa? Sympatyczna trasa, ale ja i tak wole pojezdzic po lesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
demoniczny_spinacz Re: fajne miejsce 25.01.05, 11:01 Cmentarz ma swój urok. Ruiny fabryki na tyłach Championa. Park. Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Re: fajne miejsce 25.01.05, 13:05 > Ruiny fabryki na tyłach Championa. Ojojoj!!! Omal z krzesla nie spadlem... jak szybko sie ten Zyrardow zmienia - jeszcze niedawno to byl Champion na terenie lniarskich, a teraz juz fabryka na tylach Championa.... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
demoniczny_spinacz Re: fajne miejsce 25.01.05, 13:52 Rzeczywiscie. Kolosalna zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
bakklazan Re: fajne miejsce 28.01.05, 21:28 hehe... popatrz jak wszystko sie zmienia.... a większość czy młodych czy starszych i tak wie niewiele o tym mieście (nie mówiąc juz o tym czy teraz Champion jest na terenie ZL czy budynki ZL są za hehe Galerią Żyrardowską...) .... a bedzie jeszcze mizerniej co do wiedzy, międzypokoleniowa transmisja historii i ducha nigdy nie była mocną stroną Żyrardowa,he? a co do fajnych miejsc..... to jest ich kilka, począwszy od starówki i centrali, dwa całkiem ciekawe, jakże odmienne i niedawno powstałe lokale, a skończywszy na okolicach (łęgi, las, górki....) :) Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Re: fajne miejsce 04.02.05, 15:21 > dwa całkiem ciekawe, jakże odmienne i niedawno powstałe lokale, To znaczy ktore i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bakklazan Re: fajne miejsce 08.02.05, 21:33 meteor2017 napisał: > > dwa całkiem ciekawe, jakże odmienne i niedawno powstałe lokale, > > To znaczy ktore i gdzie? > chodzi o mój skrót myślowy..... Tygielek i Club 3 Art jeszcze przed 2 czy 3 laty Tu nic nie było.... a tak ogólnie ujmując to Ty meteorze wrzuciłeś informacje o turnieju Veto w Żyrardowie.....? być może sie znamy.... ale mniejsza o to.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Re: fajne miejsce 21.02.05, 19:37 > Club 3 Art Hmmm, a na to nie trafilem... Gdzie sie znajduje? > jeszcze przed 2 czy 3 laty Tu nic nie było.... Zgadza sie, nie tylko nie bylo, ale nawet wydawalo sie ze tu nic nie moze byc. A tu prosze :) > a tak ogólnie ujmując to Ty meteorze wrzuciłeś informacje o turnieju Veto > w Żyrardowie.....? być może sie znamy.... ale mniejsza o to.. ;) Byc moze, ale o to nietrudno w Zyrardowie... Ze srodowiskami erpegowymi to ja w Zyrardowie od dawna nie mam nic wspolnego (a i jak mialem to niewiele), ta informacja dotarla do mnie dosyc pokretnymi kanalami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bakklazan Re: fajne miejsce 01.03.05, 00:41 Club 3 Art znajduje sie przy Pl. Piłsudskiego 1 (chyba jakos tak) a dokładniej budynek dworca PKP - wejście od strony CPNu.... muzyka powiedzmy bitu... dla niektórych zwykłe umcyk umcyk na konsoli... mimo ze to nie moja muzyka.. to i tak cos takiego sie przydało.... z tego co wiem to właściciele sprowadzaja gwiazdy z Polski np.: dj angelo mike itp.... niemożliwe? a jednak.... co do srodowisk zwiazanych z fantastyka to wciaz jak wiesz istnieje Żyrafan.. ale jak istnieje to chyba wiesz najlepiej.. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Re: fajne miejsce 09.03.05, 20:53 > Club 3 Art > znajduje sie przy Pl. Piłsudskiego 1 (chyba jakos tak) a dokładniej > budynek dworca PKP - wejście od strony CPNu.... A jest - niezle ukryte ;) wczesniej nie zwrocilem uwagi ze tam cos jest. > co do srodowisk zwiazanych z fantastyka to wciaz jak wiesz istnieje Żyrafan.. > ale jak istnieje to chyba wiesz najlepiej.. :) Sam sie zdziwilem, ze w ogole jeszcze istnieje. Kiedys bylem przez chwile przy aktywacji klubu... byc moze to byl Żyrafan, ale nazwa ta przy mnie nie padla (albo nawet padla, ale wtedy nie zwrocilem uwagi bo nic mi nie mowila), nazwa uzywana przez wszystkich byl "Klub RPG" Odpowiedz Link Zgłoś
bakklazan Re: fajne miejsce 09.03.05, 22:22 klub rpg w MDK... to faktycznie kiedys był... był to Zyrafan... wciaz istnieje ale raczej na spotkaniach w Jabłonowie....:) zawsze pozaostaje jeszcze żyrardowskie bractwo rycerskie..... Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Re: fajne miejsce 11.03.05, 22:31 > zawsze pozostaje jeszcze żyrardowskie bractwo rycerskie..... O, to cos takiego istnieje? No no. Odpowiedz Link Zgłoś
bakklazan Re: fajne miejsce 13.03.05, 23:42 meteor2017 napisał: > > zawsze pozostaje jeszcze żyrardowskie bractwo rycerskie..... > > O, to cos takiego istnieje? No no. > tak jak najbardziej.. czas nie pozwala mi się tym zainteresowac bliżej ale jak najbardziej... Towarzystwo Raubritterskie Pobóg polecam strone www.bagrit.ires.pl tam znajdziesz nasze rodzime bractwo rycerskie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wyle Re: fajne miejsce 29.03.06, 10:27 O! Tak sledze sobie Wasza rozmowe i coraz bardziej mnie ona zaskakuje (pozytywnie). Z jednej strony klub RPG'owy, z drugiej bractwo rycerskie. Hehe, te miasto jak widze jest jeszcze pelne tajemnic dla mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lapupe Konkurs na foto i opowiesc o Mazowszu!! do 30.06 22.06.05, 20:27 zapraszm do kunkursu o magicznych miejscach Mazowsza do wygrania min. zestaw dvd i otwarzacz mp3 sprawdz : www.magicznemazowsze.pl - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś