elle.bellee 22.03.05, 15:45 nudny obowiązek...:D jak to dobrze, że tą razą spędzę je nietypowo. Ale innym też życzę, żeby się dobrze bawili :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wierny_jak Re: święta 22.03.05, 18:20 Zdrowych, radosnych i wiosennych Świąt Wielkiej Nocy. Suto zastawionych stołów, mokrego śmigusa i udanej zabawy. Pogodnych spotkań w gronie rodzinnym i miłego odpoczynku. A mojej kochanej (...) zycze, zeby byla cierpliwa i wyrozumiala. Czas szybko mija ... Odpowiedz Link Zgłoś
marudny Re: święta 23.03.05, 00:06 u mnie sniadanie nie ma, wiec sie nie wybieraj z rodzina :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
cezarx Re: święta 23.03.05, 07:53 Nie mam daru do pisania, a tym bardziej do składania życzeń miłych i serdecznych, a do tego pożytecznych, tak więc teraz tutaj stąd życzę Wam Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
renia_43 Re: święta 23.03.05, 09:02 Swięta , to piękny czas, jeśli spędza się je w gronie bliskich, kochanych osób. W tym roku nie będą takie, jakich bym sobie życzyła:-( może następne będą lepsze???? (Jestem cierpliwa i wyrozumiała Kochanie ) Wszystkim życze radosnych, szczęśliwych Świąt, mokrego dyngusa. Odpowiedz Link Zgłoś
ramon1 Re: święta 23.03.05, 11:12 Wesołych świat Wielkiej Nocy , zycze Wszystkim :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maresol Re: święta 23.03.05, 11:41 ellasku nie typowych w takim razie, radosnych tez:)))) oczywiscie i wszystkim czatkom i czatusiom też spokojnych i wesołych:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sarna_z_lasu Re: święta 23.03.05, 12:44 To ja sie wpisuje pod maresolem /bo go darze niezmienną sympatią/ Wysprzątanych wszystkich szuflad, wyrzucenia starych papierów, wymiecenia wszystkich pajęczyn. Bo dla wiosny i lata trzeba miejsc i w sercu i w domu. Sarna płowiejąca ) Odpowiedz Link Zgłoś
elle.bellee Re: święta 23.03.05, 13:24 maresolku, co tam święta:) sąsiedzie się szykuj na rowerki niedługo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
diana42 Re: święta 23.03.05, 16:26 Z Okazji Świąt Wielkiej Nocy życzę Wam: uśmiechów bez liku przy wielkanocnym stoliku... Przyjaciół wielu, dużo w portfelu, Dyngusa mokrego i czasu radosnego. A przede wszystkim prawdziwych i uczciwych przyjaciół, szczęścia w miłości i spełnienia marzeń! Niechaj wielkanocne życzenie, Pełne nadziei i miłości, Przyniesie sercu zadowolenie Dzisiaj i w przyszłości! Odpowiedz Link Zgłoś
samba_sikoreczka Re: święta 23.03.05, 17:33 Wielkanoc - najbardziej kolorowe i radosne swieta w roku, bardzo je lubie. Zycze Wam Dobrych Świat Wesolego Alleluja Odpowiedz Link Zgłoś
sarna_z_lasu Re: święta 24.03.05, 14:51 Tak sobie dzisiaj życzę przedświątecznie - gdy szyby już błyszczące , a krokusy wykwitają. Szpaki dziobią w styropianie pod belką dachu , strojąc przyszłą dziurę w murze na swoje wesela. Gdy zapłaczą im łyse główki -wyrwane z otoczki jajek -to będzie już czas na czereśnie . Rozgniotę je na dłoni i przysunę Ci do ust. A sok niech spływa na krawat ,niech brudzi na lepko i pachnąco. sarna rozmarzona-sprzątająco Odpowiedz Link Zgłoś
lesniczy101 Re: święta 25.03.05, 11:27 Wszystkim miłym czatownikom gałązki bazi od lesniczego, zerwane dzisiaj do piero, z pięknymi pąkami. Pysznego jedzenia, i duzo wody w poniedziałek z lasu - zyczy leśniczy. ps. Sarny, a zwłaszcza TA, są pod specjalna opieką. Odpowiedz Link Zgłoś
blumen1 Re: święta 24.03.05, 18:24 Wesolego jajka i mokrego dyngusa zycze wszystkim czatowym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszq Święto brzucha 25.03.05, 20:45 W świeta piramidę żywienia zamieniamy w piramidalną przyjemność. I zawsze przed okresem swiat przyrzekamy sobie , ze bedziemy mniej jeść i krócej siedzieć przy stole. Tymczasem rodzina nie wyobraza sobie , ze świeta można spędzać ineczej. Długie posiedzenia towarzyskie sprzyjają nieporozumieniom i sprzeczkom. A to, jak będziemy się czuli , zależy nie tylko od tego , ile i co zjemy, ale także w jakim nastroju. Przedłużające się biesiady w towarzystwie ludzi, którzy pomimo więzów rodzinnych niekoniecznie są nam bliscy, bywają przyczyą napięć i przykrości. Bo nie zawsze daje się porozmawiać na neutralne tematy. No coż- mówią , że królem pocieszycieli jest czekolada - ale to chwilowy efekt. W każdym razie życzę wszystkim ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT - bezstresowych i mokrego podkoszulka :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesniczy101 Re: Święto brzucha 25.03.05, 22:56 Rysiu kochany, nie zwalaj wszaystkiego na rodzinę boś nia sam jest. pozatym żarcie świąteczne jest miłe, choć istotnie nieco konwencjonalne i niezmienne z roku na rok. Uciech światecznych od lesniczego bez ograniczeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
latarenka41 Re: Święto brzucha 26.03.05, 07:49 Dlatego warto do tradycji naszych pradziadow dodac nasze .My wymyslilismy zeby w Wielkanoc zamiast szykowac jadlo w domu wychodzic w poszukiwaniu jadla w jakiejs milej restauracji .Dzieci sa w niebowziete zwlaszcza jak sie nam trafi taka z bufetem gdzie kazdy moze jesc co chce .Tak wiec dzieci nie musza wsuwac paskudnych bialych kielbasek w niesmacznie kwasnym zurku a dorosli wysiadywac jaj przy siedzac zbyt dlugo przy stole.Potem jest spacer a na koniec jakies uciechy ducha czyli dla panow drinki a dla pan serniki podawane juz w przyajznej domowej atmosferze przez nieumeczona gospodynie domu i zadowolonego z porannego seksu z nieumeczona zona gospodarza .Ups ...przepraszam za wsuniety temacik nie na temat ...ale mysle ze czat o czacie to tylko dla doroslych :))))) konczac tym milym akcentem zycze milym paniom wesolego jajka a panom smacznej szyneczki ( lub poledwiczki jak kto lubi ) Zeby jednak nie uznano mnie za swintuszke wszytskim mokrego smingusa DYNDUSA Odpowiedz Link Zgłoś
gabig_gd Re: święta 26.03.05, 11:43 Zycze zdrowych, spokojnych i rodzinnych swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszq Święto brzucha:) 26.03.05, 14:09 Nie byłbym sobą , gdybym nie wtrącił na chwilę wątku kulinarnego:) Miałem okazję sporo czasu spędzić w Rosji i to niejedno swięto (chyba Dzień Kobiet bije wszystkie święta na głowę ) - gościność Rosjan jest zdumiewająca i często chyba bierze się z jakichś kompleksów? Rosyjska gościnność zawsze trąci obrazą. Dlaczego Rosjanin tak bardzo chce napoić gości? Zaczerwieniona gospodyni karmi na zabój. Góry sałatek. Po pierogach pierożki. Nie zliczysz. Gospodarz nalewa. Co to za rytuał. Po co faszerować gościa? Czym zawinił? .Ha! Niechaj gość odejdzie obżarty, z wybałuszonymi oczami. Niechaj będzie pijany, czepiający się ścian, rzygający sałatką warzywną. Niechaj czka przez całą noc. Marzeniem rosyjskiej gościnności jest czkawka. Jeżeli gość czka - jest nasz, bez szlifów. W czkawce wszyscy są równi, szeregowi i generałowie. Zadaniem rosyjskiej gościnności jest egalitaryzm. Wszystkich zrównać w czkawce. Coś na wzór haseł Lenina. To budzi czujność. Ordynarny tręd rozkładu i mordowania. Przy okazji podam przepis na pilaw po rosyjsku - jakiego nigdzie nie znajdziecie: :) Do głębokiego garnka wrzucam na rozgrzaną oliwę pokrojone w kostkę mięso, które musi się dobrze podsmażyć.Potem dodaję warzywa w różnych kompozycjach - zależnie od pory roku, ale zawsze jest w nich dużo cebuli oraz dostępne akurat rodzaje papryki. W osobnym garnku gotuję ryż na półtwardo. Kiedy mięso i warzywa są już podsmażone, zalewam je wodą, doprawiam, a następnie dodaję ryż i mieszam wszystkie składniki. Aby ryż nie przywarł do garnka, na spód wkładam talerz odwrócony do góry dnem. Trzymam potrawę na małym ogniu, aż odparuje nadmiar wody. Na koniec przykrywam garnek i owijam w kołdrę, żeby w cieple ryż doszedł. Potem wystarczy tylko odwrócić garnek. Wyłożony na talerz pilaw wygląda jak tort. Podaję go z natką pietruszki. No to smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
lesniczy101 Re: Święto brzucha:) 26.03.05, 18:49 Ryszardzie miły, jadłem cos takiego w Uzbekistanie, gdzieś pod Bucharą. Z takim wariantem,że mięso, to bła pyszna baranina Wszystko prużyło się w ogromnej ilości tłuszczu. Podejrzewam Rosjan o przejęcie od koczowniczych azjatów obok mentalności także sposobu zywienia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszq Re: Święto brzucha:) 26.03.05, 19:01 lesniczy101 napisał: > Ryszardzie miły, jadłem cos takiego w Uzbekistanie, gdzieś pod Bucharą. Z takim > > wariantem,że mięso, to bła pyszna baranina Wszystko prużyło się w ogromnej > ilości tłuszczu. Podejrzewam Rosjan o przejęcie od koczowniczych azjatów obok > mentalności także sposobu zywienia. > Pozdrawiam. ******************************************************************************** O qrdelebele ! - to mogło być i tak , że nasze drogi się przecięły. Też tam byłem m.inn. :) Mało tego spotkałem tam znajomego , który wcześniej był moim sąsiadem. Dziwnie się niekiedy pętla zamyka. Bo spotkałem go wczoraj nieoczekiwanie na pogrzebie naszego wspólnego znajomego. Los niekiedy płata różnorakie figle. Kiedyś o tym facecie opowiadałem na czacie - spotykałem go co kilka lat w różnych przedziwnych okolicznościach, a raczej miejscach, ale to nie temat tego wątku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszq Re: święta 27.03.05, 10:06 "Tradycja ustaliła dla tych świąt porządek: wszystko w nas wypoczywa. Tylko nie żołądek..." /Jan Gross/ :) Odpowiedz Link Zgłoś