Dodaj do ulubionych

Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc

IP: 80.48.71.* 30.06.02, 12:00
Jakies trzy godzinki temu wrocilem z KGO...kulam sie z boczku na bok...oczy jak
pieciozlotowki...no i czytam to nasze forum. Przewija sie watek milosci i
przyjazni, milosci i przyjazni...milosci przyjazni, ktos knuje jakies intrygi,
ktos inny sie zali jak go to zycie bardzo chlosta...pokusic by sie mozna o
stwierdzenie, ze nudnawo troszke (moge sie mylic).
W zwiazku z czym oglaszam konkurs na najoryginalniejszy sposob poskromienia
bezennosci. Co sie tyczy nagrody, jako ze odwiecznie gadamy o piciu, jedzeniu i
seksie proponuje:(z seksem nie da rady, moze byc bolesne;-)))....jedzenie?? tez
Wam niedogodzi;-))) ) pieciolitrowa beczke piwa;-)))
Zwyciezca zostanie doprowadzony na KGO w Krakowie, gdzie nastapi przekazanie
nagrody;-)))
Obserwuj wątek
    • ireo Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 30.06.02, 14:30
      Drogi dUKE
      Piękny liścik i bezpretensjonalny, od razu widać, że z KGO :-)
      Nie dla nagrody piszę, wolę dobre wino, umówmy się więc, że występuję poza
      konkursem.
      Ustalmy tylko może, czy chodziło Ci o sposób zapobiegania bezsenności, czy
      wywołujący bezsenność? Bo nie wiem, czy chciałeś juz zasnąc, czy jeszcze na KGO
      posiedzieć... :-)
      Na Twoje ręce pozdrowienia dla Grupy :-)
      i.
      • Gość: nescaa Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.02, 15:36
        Hej:))) Nie wiem co to bezsennosc bo spie jak misiak ale wydaje mi sie ze
        pomoglo by "liczenie barankow" .
        Pozdrawiam i zycze zwyciezcy cudownej zabawy:)))
    • Gość: margit Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: 2.4.STABLE* 30.06.02, 15:43
      hih, dUKE, ja też nie dla nagrody (z powodów zresztą tych samych co i mój przedmówca), ale ponieważ wątek
      przedni to
      wpiszę swoją (pewnie nie oryginalną) ale jak dla mnie ostatnio wyjątkowo skuteczną metodę: jak nie mogę
      zasnąć - czytam, ale nie byle co! ostatnio własnie niezwykle skutecznie TechGnozę Erika Davisa. Barokowosć
      języka (a może tłumaczenia?) i poplątane wywody autora usypiają mnie nawet w wyjątkowym stresie najdalej po
      10 minutach. Polecam, zwłaszcza z lampką dobrego trunku (receptory GABA będą ci wdzięczne aż do rana).
      Miłych snów
      m.
      • Gość: nescaa Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.02, 15:54
        hahhaha margit jestes wyjatkowa:))))))))))))))) cmokam
      • Gość: takietam Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 22:55
        ... a kiedy spostrzeżesz, że czytanie to wędrówka donikąd. Albo raczej
        na pewno nie droga w stronę marzeń sennych, ni to wiedzy luki wypełniająca,
        zgaś lampkę, mrok przywitaj, piękno w ciszy zaczarowane doceń...
        W oddech osoby śpiącej obok się wsłuchaj, zrównaj swój oddech z jej rytmem.
        Pomyśl, że echem leśnym jesteś. A już po chwili wszechogarniający spokój
        cię zmorzy. A jeśli twoje łóżko puste bywa ... wsłuchaj się w chrapanie,
        gdzieś tam za ścianą. Wsłuchaj się uważnie. Po chwili gniew i irytacja
        znużeniu, co mojrę przywoła, miejsca ustąpią.

PS i też rozum sobie łamię co też KGO znaczyc może ...
    • Gość: dUKE Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc I poprawka IP: 80.48.71.* 30.06.02, 17:31
      Sluszna uwaga Kolezanki i Koledzy, chodzilo mi o sposob na zasniecie;-)
      (cos to KGO zametlilo mi w glowie...chyba)

Co sie tyczy nagrody, istnieje mozliwosc zamiany trunku.
    • dd_ Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 30.06.02, 17:55
      Jak zasnac?... Mysle ze wiekszosc z Was powalilaby w tempie blyskawicznym taka
      oto mieszanka...

Phys. Rev. B 54 (1996) R6803
      R.C. Newman, J.H. Tucker and N.G. Semaltianos
      Infrared absorption in silicon from shallow theral donors incorporating
      hydrogen and a link to the NL10 paramagnetic resonance spectrum

Phys. Rev. B 34 (1986) 1310
      C.A. Londos
      Capaticance transient studies of a metastable defects in silicon

J. Appl. Phys. 81 (1997) 1645
      N.V. Sarlis, C.A. Londos and L.G. Fytros
      Origin of infrared bands in neutron-irradiated silicon.

Phys. Rev. B 40 (1989) 2537
      E. Garmsch and K.G. Lynn
      Trapping model for thermal and nonthermal positrons in metals

Phys. Rev. B 59 (1999) 14282
      E. Garmsch, K.G. Lynn, J. Throwe and I. Kanazawa
      Positron difusion in solids and liquid metals

Journal of Crystal Growth 210 (2000) 69
      T. Yamamoto, K. Nishihara
      Characterization of defects in annealed Czochralski-grown silicon wafers by
      photolumines-cence method

Nie dziala? W razie czego mozna doprawic jeszcze czyms takim...

Material Science in Semiconductor Processing 4 (2001) 23
      A. Bazzali, G. Borionetti, R. Falster, D. Gambaro, L. Mule’Stagno, M. Olmo, R.
      Orizio, M. Porrini
      Non-destructive diagnostic techniques for oxygen precipitates in Czochralski
      silicon.

Co? Juz spicie? :-)

Pozdrawiam wsiech :-))

DD (na ktorego owa metoda juz nie dziala) ;-)
      • Gość: margit Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: 2.4.STABLE* 30.06.02, 22:22
        dd_ napisał(a):

> Jak zasnac?... Mysle ze wiekszosc z Was powalilaby w tempie blyskawicznym taka
        > oto mieszanka...
        >
        > Phys. Rev. B 54 (1996) R6803
        > R.C. Newman, J.H. Tucker and N.G. Semaltianos
        > Infrared absorption in silicon from shallow theral donors incorporating
        > hydrogen and a link to the NL10 paramagnetic resonance spectrum
        tu od biedy moge sie zgodzic, ale:
        > Phys. Rev. B 34 (1986) 1310
        > C.A. Londos
        > Capaticance transient studies of a metastable defects in silicon
        to po prostu fascynujące (hih) czytuję, by się obudzić do pracy tffurczej (toż samo co do poniższego)
        > J. Appl. Phys. 81 (1997) 1645
        > N.V. Sarlis, C.A. Londos and L.G. Fytros
        > Origin of infrared bands in neutron-irradiated silicon.
        A w ogóle to im nowsze Phys Rev. tym fajniejsze można w nich znaleźć kawałki, ostatnio fantastyczne o
        nanoobwodach i fullerenach

> Nie dziala? W razie czego mozna doprawic jeszcze czyms takim...
        >
        > Material Science in Semiconductor Processing 4 (2001) 23
        > A. Bazzali, G. Borionetti, R. Falster, D. Gambaro, L. Mule�Stagno, M. Olm
        > o, R.
        > Orizio, M. Porrini
        > Non-destructive diagnostic techniques for oxygen precipitates in Czochralski
        > silicon.
        Tu mnie masz, faktycznie usypia na amen (hihi, można sie nie obudzić ;-)))

> Co? Juz spicie? :-)
        >
        Chrrrrrrrr (;-)))) ale czasem się budzimy, by napisać jakiegos niespecjalnie mądrego posta ;-)))
        z czatopozdrowieniem
        m.
        • ireo Re: Sposob na bezsennosc i pomylka margit 01.07.02, 00:17

margit, pomylilas tematy! :-)
          Mial byc przepis za zasypianie, a Ty tu swawolisz ze swoim silikonem,
          rytmicznie podrygujacym (nieostroznie narazajac sie na defekty metastabilne). I
          zamiast podac konkretne parametry i dokumentacje fotograficzna, odsylasz do
          trudno dostepnych zrodel.
          To naturalne, ze wolisz technike 'non-destructive' i powolujesz sie na siedmiu
          czy osmiu autorow (samych mezczyzn, oczywiscie), ale z tym Czochralskim to juz
          troche przesadzilas. No i daj wreszcie zmeczonemu dUKE'owi spokojnie zasnac.
          A dla zwolennikow Twojej szkoly, ktorzy (jak Buenos Aires!) nie chca spac,
          proponujemy dodatkowa lekture:

Phys. Rev. B 52 (1999) 1410
          P. Niss, E.N.Larger, S.Clitors
          Transient effects of large-volume silicon objects stimulation.

J. Appl. Phys. 90 (2000) 1945
          H.Heffner
          The most effective vibration frequencies of hi-density silicon implants. The
          prospective study.

• Gość: margit Re: Sposob na bezsennosc i pomylka margit IP: 2.4.STABLE* 01.07.02, 01:56
            No prosze, i wyłazi przy czym mężczyźni nie mogą zasnąć (heh, swoją drogą ciekawy przyczynek do tematu) ;-)
            A serio: lubię Czochralskiego (niekonieczine do poduszki) - takie zboczenie, i akurat w Phys Rev. czytuję głównie
            o naprężeniach silikonów płaskich więc takich, które by zupełnie nie pasowały do antyspaniowego wyobrażenia
            ;-))))
            miłych snów
            m.
    • Gość: ania@ Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.man.polbox.pl 30.06.02, 23:32
      a ja proponuje czytanie ksiazki teletonicznej,badz istrukcje mikrofalowki lub
      odkurzacza..coby tu jeszcze mozna poczytac.......hmmm....na razie nic bardziej
      sennego mi do glowy nie przychodzi...ale bede o tym myslec...hihi az nie usne:))
      dukus swietny temat:))
      ann rozbawiona
    • nonstop Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 01.07.02, 02:08
      Hihihi, dUKE, jak widzisz zeszło z "liczenia baranków" na silikony płaskie (i
      wypukłe też zapewne) :-))))
      a co do zasypiania hmmm
      Nagrody nie wygrab, boponieważ mam problem nie z zasypianiem, tylko co zrobić
      by nie chrapać? hihihihihi
      pozdrawiam nocnie
      (hihi a teraz sobie Galsworthy'ego poczytam)
      nonstopsenny
    • Gość: _aga Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.tnt2.vancouver.wa.da.uu.net 01.07.02, 02:12
      Sposob na zasniecie? Alez to ptoste: czat na onecie:))) hyhy 3-majcie sie .
      Agula trzpiotka
    • Gość: _aga Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.tnt2.vancouver.wa.da.uu.net 01.07.02, 02:13
      proste mialo byc:))) _aga_roztrzepana
    • liza24 Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 01.07.02, 09:12
      no wiecie co, tyle doroslych, poważnych i doświadczonych ludzi a nie wie co
      jest najlepszą metodą aby zasnąć?........ oczywiście dobry sex:-) po dobrym
      sexie dobry, zdrowy i rozkoszny sen aż do rana:-) a rano dobry sex na dobry,
      udany i milutki dzień :-)
      no i oczywiście nie zgłaszam tego dla nagrody ;-) ale jedynie w celu
      podzielenia się swoją wiedzą z biednymi, sfrustrowanymi, mającymi kłopoty z
      zasypianiem...... hihihhi
      a ponieważ sposób ten niewątpliwie jest najlepszy i najskuteczniejszy :-) no to
      nagrodę wygrałam ;-) deklaruję chęć odebrania jej na najbliższym spotkaniu KGO,
      zapraszam na degustację ;-) no i przy okazji uczcimy zmianę mojego nicka z
      liza24 na liza25:-)

pozdrawiam wszystkich, wyspana baaaardzo :-)

lizka_wiąż_jeszcze_24 :-)
      • ireo Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 02.07.02, 15:27
        Droga Lizo
        Bardzo dziekujemy za zaproszenie na degustacje seksu, mam nadzieje ze
        poinformujesz o miejscu i czasie. A na razie - najlepsze zyczenia urodzinowe :-
        ))
        • Gość: liza25 do ireo: o degustacji..... IP: *.czeladz.msk.pl 02.07.02, 23:02
          no coz ireo ja wyraznie zapraszalam na degustacje nagrody, ktora niewatpliwie
          wygram:-)))) gdzie ty sie dopatrzyles zaproszenia na degustacje sexu to juz
          tylko twoja zbyt wybujala wyobraznia wie............

pozdrawiam znad resztek urodzinowego szampana i dziekuje wszystkim za zyczenia
          urodzinowe :-)))

lizka
          • ireo Re: do lizy: o degustacji..... 03.07.02, 09:24
            aaa, bo ja myslalem, ze to wlasnie ma byc ta nagroda. Znajac Cie, nie
            przypuszczalem, ze moglabys mowic o jakiejs innej :-)
            Ale teraz to troche wygladasz na zmeczona po urodzinach - cos mi sie wydaje, ze
            nagrody beda musialy poczekac :-))
            • Gość: liza25 Re: do ireo: o degustacji..... IP: *.czeladz.msk.pl 03.07.02, 10:12
              oj czyli jednak mnie w ogole nie znasz za to ja cie coraz lepiej poznaje...:-)
              i niemysl za duzo o tych "nagrodach" bo jeszcze nie bedziesz mogl spac....

pozdrawiam:-)wyspaaaana lizka
    • Gość: via Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 01.07.02, 09:22
      kilka razy zdarzyło mi się borykać z bezsennością.
      przeważnie wychodzę sobie wtedy na spacer lub pobiegać..
      a kiedyś podczas takiej nocy wydziergałam na szydełku czapeczkę dla jednego
      pana... :)))
      v.
    • Gość: Lolek Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: 213.77.78.* 01.07.02, 09:53
      Stwierdzilem, ze moim sposobem na bezsennosc jest jeden dzien spedzony w Poznaniu z Fonfa i Franka.
      W niedziele zasnalem w czasie retransmisji meczu, a wierzcie, bardzo chcialem go obejrzec:)
      • Gość: medi2002 Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.dex.tpnet.pl 01.07.02, 10:08
        Kieliszek czerwonego wina przed snem, w tle spokojna muzyczka i sen nadejdzie
        • paiha Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 01.07.02, 10:50
          Kochani, w ramach snu poszukiwan proponuje rozrysowac drzewo
          geneologiczne rodziny Dziadka Melancho:-)) Mimo wielkich checi, ba,
          wrecz determinacji!:), utknelam (czytaj: zasnelam ) przy prapraciotce
          Apsarze ( pozdrowka:), a tak mi zalezalo, zeby znalezc galaz, na ktorej
          siedzi od stuleci najpewniej:) "nieoceniona Prababcia Rachelka "
          ( pozdrowka takze, a jakze:-)))
          Paiha
          • Gość: olek_ Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 12:12
            Proponuje rozszyfrowac skrót KGO
            • Gość: via Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 01.07.02, 12:24
              Gość portalu: olek_ napisał(a):

> Proponuje rozszyfrowac skrót KGO

ach podpisuję się pod tą petycją :)))
              ni cholery nie-mam-pojęcia

moja propozycja: Kumple Ginących Obrzydlistw
    • Gość: JJ Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 00:52
      No nie.............
      Już prawie spałem, aż tu mnie wątek po oczach dał...

Ja dla nagrody to pisze (o qrcze będę chyba musiał podzielić się z lizą 24/25).

No więc tak: lizo masz racyję sen po sexie jest najlepszy. Szczególnie, gdy
      "przed" jest szklaneczka (hmmm kieliszek, ale duży) winka.

A tak na poważnie, to propuję... no tak sex:-)))))))

Jejq, dlaczego ja mam tak daleko po odbiór nagrody?????

Pozdrawiam serdecznie @ll

JJ_nie_spiacy_juz_od_dawna
      • ireo Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 03.07.02, 09:26
        JJ, tak sie przejales nagroda, ze az wyslales 2 razy :-) Ale niestety Liza
        wyjasnia, ze nie o to chodzilo :-))
      • Gość: _aga Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.tnt2.vancouver.wa.da.uu.net 03.07.02, 19:52
        JJ nie zgadzam sie... a co maja zrobic ci, ktorym po sek(hyhyhy), dopiero
        wieksza ochota na rozrabianie przychodzi? Tabletke wziac na spanko? Czy tez
        rozrabiac dalej i na drugi dzien sie niewyspaniem martwic? Pozdrawiam:

_aga_wiecznie_niewyspana :)))))
    • Gość: JJ Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 01:00
      No nie.............
      Już prawie spałem, aż tu mnie wątek po oczach dał...

Ja dla nagrody to pisze (o qrcze będę chyba musiał podzielić się z lizą 24/25).

No więc tak: lizo masz racyję sen po sexie jest najlepszy. Szczególnie, gdy
      "przed" jest szklaneczka (hmmm kieliszek, ale duży) winka.

A tak na poważnie, to propuję... no tak sex:-)))))))

Jejq, dlaczego ja mam tak daleko po odbiór nagrody?????

Pozdrawiam serdecznie @ll

JJ_nie_spiacy_juz_od_dawna
      • Gość: medi2002 Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.dex.tpnet.pl 04.07.02, 08:59
        JJ moge wystapic dla Ciebie w roli kuriera, odebrac te nagrode i przekazac
        Tobie:)
        • Gość: JJ Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 16:35
          Gość portalu: medi2002 napisał(a):

> JJ moge wystapic dla Ciebie w roli kuriera, odebrac te nagrode i przekazac
          > Tobie:)

O nie-e medi zero szans, jak wygram, nie ma mocnych BEDE !!!
          Pzdr
    • ewka5 Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 04.07.02, 17:01
      hmm, spac moge do bolu, do granic wszelkich, przyzwoitosci takze, spac moge
      wszedzie i o kazdej porze, a kiedym zameczona, to zadna sila nie zmusi mnie do
      niespania. Zasypiam i juz! Natomiast wyobrazam sobie, ze metoda niezla na brak
      checi do snu jest wymyslanie w pozycji horyzontalnej scenariusza filmu
      dokumentalnego o najnudniejszych sasiadach czy innych znajomych - mam wrazenie,
      ze to moze pomoc, oczywiscie przy zalozeniu, ze nie bedziecie chcieli ubarwiac
      ich zycia! Z zyczeniami sennych filmow - ewka
    • Gość: ih Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.magma-net.pl 08.07.02, 15:16
      ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
      ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
      ffffff
    • Gość: zed Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 13:50
      czesc
      to zawsze pomaga - ciezka, fizyczna praca - jestem zawsze tak obolały, że nie mam czasu myśleć o bezsenności - zastanawiam sie nad tym dopiero rano
      jakiś czas temu poleciłbym obrady sejmu (choć to nieprzyzwoicie podobno spać w środku dnia) ale rejality szoł są już wszędzie, nawet w naszej izbie dumania, więc odpada
    • Gość: Less DO dUKA Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc IP: 80.117.171.* 10.07.02, 08:48
      hmm... dUKE chyba dla Ciebie najlepszym sposobem sa rozmowy ze mna... zasypiasz w
      tempie natychmiastowym :)

• zastanowienie Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 10.07.02, 19:17
      proponuję..

kiść rozmyślań
      pazur wspomnień
      skrzydło marzeń
      lekko wzruszyć ręką czasu
      wmieszać jeszcze
      gram zapachu ciemnej nocy
      naprzemiennie z blaskiem nowiu
      no i jeszcze ,to konieczne
      dodać szczyptę realizmu
      po podgrzaniu
      spożyć cząstkę,tylko tyle
      by odpocząć choć przez chwilę

z zastanawiającymi życzeniami spokojnych nocy:-))

• sonia_33_pn Re: Konkurs pt.: Sposob na bezsennosc 11.07.02, 09:33
      A...ja lubie marzyc...jej jak to pomaga zasnac..bo jest pieknie
      nierealne..mniam...cudo....gwarancja dobrego i glebokiego snu...z niezlymi
      moze nawet snami??
      Pozdrawiam:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka