Gość: kasia31 IP: *.gora-pulawska.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 14:38 "...ze świata tego każdy ma tyle, ile sam sobie weźmie." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: feainne Re: ehhh zycie... IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.02, 14:42 ..."garsciami chcialoby sie brac...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: ehhh zycie... IP: *. / *.BO1.srv.t-online.de 01.11.02, 14:45 Zgadza sie Kasiu..........tylko lepiej brac systematycznie / z umiarem / :)))))))))...........nie garsciami Pozdrawiam i milego weekendu lesio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feainne Re: ehhh zycie... IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.02, 14:53 ..lapczywie, zachlysnac sie nawet.....ale zyc tez pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jazzik Re: ehhh zycie... 01.11.02, 18:07 Gość portalu: kasia31 napisał(a): > "...ze świata tego każdy ma tyle, ile sam sobie weźmie." chcesz przez to powiedziec, ze nic sie za darmo nie dostaje - jesli tak, to masz racje niestety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: ehhh zycie... 01.11.02, 19:52 ...czasem tylko tyle ile swiat mu pozwoli wziasc. zycie to gra zespolowa, nie jestesmy sami i nigdy nie do konca zalezni tylko od siebie... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia31 Re: ehhh zycie... IP: *.gora-pulawska.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 00:05 trzeba brać ile sie da nie krzywdząc przy tym nikogo a oddawać innym jeszcze więcej...prawda jakie to proste...? Odpowiedz Link Zgłoś
driada Re: ehhh zycie... 02.11.02, 00:54 Prawde o ludzkim zyciu najpiekniej oddaje wiersz jednego z antycznych autorow - Leonidasa z Tarentu. Poniewaz z wielu wzgledow jest on mi bardzo bliski pozwole sobie go zacytowac w calosci ( mam nadzieje, ze skloni do glebszych refleksji): " Czas nieskończony upłynął, zanim na świat przyszedłeś,człowieku. I nieskończony czas upłynie po twoim odejściu. Czym więc jest to, co w środku zostaje, ten punkcik maleńki? Całe życie twoje - mniej niż chwila. I udręczone to życie maleńkie. Samo w sobie nie jest szczęśliwe, a jeszcze je bardziej zasmuca wrogi cień śmierci. Z takiej wiązki kości upleceni są ludzie. A w dumie swej dźwigają się ponad chmury. Spójrz, człowieku, jak marne to wszystko. Na końcu twej nici - robak. Siedzi na twoim wątku, któremu zabrakło czółenka. Spójrz na czaszkę odartą ze skóry. Obmierzła jest bardziej niż mumia pająka. Od świtu do świtu -obliczaj, ile jeszcze ci zostało siły. I szukaj dla siebie oparcia w życiu skromnym, ubogim. I zawsze o tym pamiętaj - pókiś jeszcze w tłumie żyjących - z jakich źdźbeł upleciony jesteś, z jak lichej słomy." Pozdrawiam wszystkich choc odrobinke wzruszonych:)) driadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feainne Re: ehhh zycie... IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.02, 18:52 pozwolicie, ze i ja cos za ks. Twardowskim powtorze Kiedy sie rodzi rodzina z radosci skacze mamusia dumna tylko on placze Kiedy umiera najblizsi chlipia siedza jak na pomniku wrony tylko on zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feainne Re: ehhh zycie... IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.02, 18:53 pozwolicie, ze i ja cos za ks. Twardowskim powtorze Kiedy sie rodzi rodzina z radosci skacze mamusia dumna tylko on placze Kiedy umiera najblizsi chlipia siedza jak na pomniku wrony tylko on zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feainne Re: ehhh zycie... IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.02, 19:01 buhaaaaaaa komp mi sie jaka i zaaa cina Odpowiedz Link Zgłoś