Dodaj do ulubionych

DLA TYCH z "ROZMÓW"

04.11.02, 11:33

Cześć Kochani...

Jak wiecie gotuje się jakiś mega-kameralny zlot w Wawie...
Otóż jest propozycja, by się spotkać gdzieś wcześniej w gronie własnym i
pójść gromadnie. Będzie nam raźniej i będziemy się czuli lepiej, no nie?
A pozatym Kam-strasznie-dużo będzie w czwartek poprzedzający w Wawie i
możnaby jakiś mini zlocik "Rozmów" zrobić, nie?

Czekam na propozycjie co do terminu i miejsca.

Cwi
Obserwuj wątek
    • kamila77 Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 04.11.02, 11:39
      Zatem oznajmiam,że w czwartek będę wolna jakoś tak po 18.I jesli że tak powiem
      się ukonstytuuje jakaś zwarta grupa to psze ustalić jakieś miejsce
      spotkania,żebym na pewno trafiła(psze wziąć pod uwagę,że ja nawet we własnym
      mieście potrafię się zgubić a co dopiero w stolycy)
    • Gość: ooo Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: 217.11.142.* 04.11.02, 12:20

Szanowni Bywalcy pokoju Rozmowy

Oto moj inauguracyjny wpis na forum.

W odpowiedzi na:

"absolutny postulat nie do odrzucenia" kolegi Cwi

informuje ze jestem zgodna z owym, co do zorganizowanego w wiadomej grupie
      dołączenia do szerszego zgromadzenia. Jesli wolno mi zasugerowac miejsce
      spotkania, proponuje Rozdroze na Placu o tej samej nazwie w przedziale czasowym
      18 - 18.30.

W oczekiwaniu na dalsze "postulaty nie do odrzucenia"

pozostaje z wyrazami sympatii

3o
    • _soso_ Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 04.11.02, 13:02
      Szanowni Panstwo.

Slyczna ydea z tem zlotem przed zlotem właściwym. Proponuję Tygmont bo:
      1. blisko Centrum i Kamila spod nr 77 trafi bez trudu.
      2. od razu będzie widać że my to towarzystwo markowe i z nami zadawać się warto
      3. będę miał blisko do kolejki, co zważywszy, że spotkanie nie obędzie się bez
      alkoholu (choć unikam, ulegnę Waszym namowom jak zwykle)ma dla mnie ogromne
      znaczenie.
      Szczegóły przyjęcia Kamili na ziemi mazowieckiej (chleb, sól, stroje ludowe
      itp.)omówimy jak zwykle w ostatniej chwili.
      Pozdrawiam:)
      soso
      • cwi Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 04.11.02, 14:13

Soso, miło żeś zajrzał... Ja się trochę boję Tygmontu, bo tam dają Jazz.... a
        nowsze wersje tej muzyki sprawiają u mnie wzrost agresjii... zwłaszcza jak są
        trąbki... Może Harenda? Też lokal nie w kij dmuchał...?
        • Gość: zaba Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: 213.77.78.* 04.11.02, 14:37
          to moze sprobujcie ten tygmont w piatek? tam wtedy reggae i latino graja.
          • Gość: cwi Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: 217.153.22.* 04.11.02, 14:41
            Data czwartkowa jest uwarunkowana przyjazdem KAMsewentisewen do Wawy i nie
            ulega zminaie, o czym zdecydowanie informuję....
            • Gość: kamila seventiseve Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 17:08
              Jejku cwi ja wdzięczna jestem niesłychanie za ten zlocik.Jeno błagam raz
              jeszcze,żeby miejsce spotkania było:
              1)widziane z daleka( chociaz cholibka kiedys hotelu Forum nie zauważyłam)
              2)i takie co bym trafila stamtąd tam_gdzie_mam_trafić (na Ursynów chyba)
              3)i co bym tam wszystkich pieniędzy nie zostawiła
              4)i co by mnie jakaś litościwa dusza pilnowała cobym za bardzo siem nie
              teges...no...
            • kamila77 To nie czwartek tylko środa!!!! 05.11.02, 14:38
              Cwi zmyliłeś mnie tą absolutną pewnością, że ja będę w czwartek 21.Byłam
              przekonana,że to jednak środa 20.11.Ale w końcu VIPy wiedzą lepiej no nie?
              Ale dziś zajrzałam do zaproszenia i stoi jak byk: sroda 20.11.2002.Zatem
              tego,to,trza sie uwstecznić o jeden dzień co do terminu.Reszta mam nadzieję bez
              zmian?
              • Gość: kamilaseventi seve a wcale nie! IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 16:15
                Buuuu ja was przepraszam ale to naprawde niezalezne ode mnie!Zmieniono termin
                konferencji buuu.I to będzie 26.11 jednak.Wybaczycie?....Zmienicie?...
                • Gość: soso.zdziwiony Re: Ale na Wielkanoc to już bedziesz na 100%? IP: 62.233.201.* 05.11.02, 16:38
                  Kamila ...ech - szkoda gadać:)
                  Pzryjedziesz to się nagadamy. Jak przyjedziesz. Bo jak nie (wiele na to
                  wskazuje)to nie. (ton glosu pelen zmartwienia i urazy)
                  Pozdrawiam
                  soso i łzy w oczach
                  • kamila77 Re: Ale na Wielkanoc to już bedziesz na 100%? 06.11.02, 08:27
                    Ale ja naprawdę nie chciałam tak namieszać!!!Na ręce,że tak powiem,grega
                    złozyłam wszelkie pisemka dotyczące zmian terminu.Wiem,ze to wygląda jakbym się
                    migała ale to naprawdę nie moja wina!!!Prawda greg???No powiedz im!!!Przecież
                    wiecie,że ja was bardzo i strasznie ko..ko..i bardzo mi wstyd,że tak mieszam.
                    Pozostając pełna nadziei,że jednak nie machniecie ręką na meeting ze mną-
                    • cwi Re: Ale na Wielkanoc to już bedziesz na 100%? 06.11.02, 09:59

La dona e'mobile.... A potem będzie, że zmienili raz jeszcze, że pociągi jeżdżą
                      inaczej, że zima naszła sroga i wszystkich zaskoczyła, że wojna w Iraku, że
                      sukienki nie ma właściwej, że groch pod materacem, że dni nie właściwe i noce
                      przydługie, że ciocia ma imeniny, że Mors kolorka nie dał, że zbliża się
                      Trzeciego Maja... no wiecie... widzicie... i bądź tu mądry.

Cwi
    • pikus_ Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 04.11.02, 13:42
      Mnie oczywiscie nie bedzie na zadnym, malym czy duzym,
      zlocie. Ale bawcie sie dobrze kochani. I wszyscy!

Pikus
      • gregorij Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 04.11.02, 14:37
        Jestem za, jak już cos ustalicie, dajcie znać, tylko prosze, nie we czwartek o
        15!!!
        • Gość: cali.kontrolnie. Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 16:25
          z przyczyn, których tu nie wymienie, a które znają na pewno moi szczerzy
          przyjaciele z "rozmów", z przykrością (niektórzy odnotują to jako mały sukces
          życiowy), informuje, że nie będzie mnie na żadnym z tych spotkan, pozdrawiam
          serdecznie (prawie) wszystkich.
          • Gość: ania@ Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: *.unused.zigzag.pl 04.11.02, 19:41
            Dla informacji:

Tygmont-zawsze w piatek jest latino,zawsze w kazdy inny dzien jest cholerny
            jazz.Ostatnio wlasnie nie mialam szczescia do Tygmontu.

Muza-jak nie Tygmont to Muza.Ostatnio jest tam znosnie.Polecam,ale z
            ostrzezeniem,aby nie siadac przy stalikach na srodku.wygniaja i robia
            parkiet.Pomysl do dupy.

Harenda-ostatnio Wioska Murzynow,graja wlasne kawalki,ale jak ktos lubi to
            polecam.

A jesli zycza sobie Panstwo porozmawiac to Lezaki sie nadaja.To juz chyba
            tradycja.

pozdrawiam baaardzo nastrojowo

ann

• pwrzes Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 05.11.02, 13:02
              Co takiego zlego jest w jazzie ?
              W Lezakach porozmawiac, to nie bylas jak gra tam dj - nie da sie :-)

Mors
              • Gość: ania_maupa do Sroma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 13:14
                Nie da sie?

To co ja tam robilam?

a co do jazz to ja nie umiem przy tym tanczyc..a Ty umiesz? hehheh

ann
                • pwrzes Re: do Sroma 05.11.02, 16:30
                  oczywiscie, tak samo jak istniej wiele rodzajow muzyki pop istnieje wiele
                  rodzajow jazzu eh, wprowadzic obowiazkowo muzyke do szkol wyzszych :-)

Mors
                  • Gość: ania@ Do Sroma : rozgrywka ostateczna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 09:01
                    Oczywiscie masz racje Sromie,ale ja mam dla Ciebie tzy slowa:

"O gusta nie nalezy sie spierac"

z trzech zrobilo sie szesc,w kazdym razie wszyscy wiedza o co chodzi

pozdrawiam

ann zlodowaciala:)
                  • gepard1 Re: do Sroma 06.11.02, 16:33
                    Morsiasty, :)))) O ile pamietam to ani razu cie w tancu nie widzialy moje oczy.
                    Umiesz zamydlac oczka hihihi.
                    Ale prawda jest goła.
                    Pozdr.
          • Gość: soso pozagrobowy Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: 62.233.201.* 05.11.02, 10:13
            Celino, Celino, Celino.
            NIe będzie Cie, powiadasz? NIe ujrzymy Cię, bo się gniewasz? NIe ujrzymy Cie ,
            bo nie masz czasu? NIe ujrzymy Cie, bo nie masz ochoty?NIe ujrzymy Cię, bo woli
            brak? NIe ujrzymy Cię...
            Jeśli Cię nie urzymy to, z dużym prawdopodobieństwem, nie bedziemy mieli
            również szansy usłyszeć Cię, prawda? Jeśli nie bedziemy mogli Cię usłyszeć, nie
            będziemy mogli odpowiadać na usłyszane słowa, zdania, zdan ciągi itp.
            Wniosek? To spotkanie nie ma sensu!!! Ale i tak się na nie cieszę.
            Siostro- przemyśl to proszę. Mimo całego szeregu zalet nie jesteś centrum
            wszechświata.Choć gdybyś była- byłoby cudnie.
            Pozdrawiam Cię i rączką do Ciebie macham (prawą).
            Soso na emigracji (wewnętrznej)
            • Gość: Celina.zła.na.soso Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 10:54
              głupoty jak zwykle gadasz, nie jestem na nikogo zła, zwłaszcza na Cwi, niech
              sie mną nie przejmuje, bo taka już jestem, a on Bogu ducha winny...
              co do pępków swiata, to moglibysmy sobie trochę podyskutowac, wiesz sosik?
              ciekawe, co byś miał do powiedzenia.. ale dyskusji nie będzie..
              powód mój niezjawienia sie na tym zlociku, to nie ten, o którym pomyslałeś,
              poprostu nie mam ochoty spotykać się z zakompleksioną i wątpliwej urody
              panienką, która usiłowała obrabiać mi tyłek z moimi przyjaciółmi( marnie jej to
              wyszło, co było do przewidzenia zresztą);
              całuski seredeczne dla kamusia koffanego, którego pilnujcie, chłopaki, coby nie
              ten teges.. predobrzyła :))))
              cwi, greg, pikus,soso (:P)> duża buzia!!!

ps: ja się naprawde na was nie gniewam, chłopaki :))))
              • pikus_ Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 05.11.02, 11:09
                Gość portalu: Celina.zła.na.soso napisał(a):

> cwi, greg, pikus,soso (:P)> duża buzia!!!
                >
                > ps: ja się naprawde na was nie gniewam, chłopaki :))))

Wiesz, Jacek Fedorowicz lat temu 21 mial taki
                program, w ktorym m.in. opowiadal... chyba o
                Urbanie, albo jakims komunistycznym przywodcy.
                I mowi o nim tak: "On niedawno powiedzial, ze wierzy
                w madrosc narodu. Ja naprawde bym chcial, zeby narod
                mogl mu powiedziec "nawzajem"."

Jak z tego widac, na "nawzajem" trzeba sobie zasluzyc.

Pikus
                • calindra Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 06.11.02, 08:45
                  wybacz pikus, ale nie zaczaiłam, możesz mi co nieco wyjaśnic? będę bardzo
                  wdzieczna.
                  • pikus_ Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 06.11.02, 13:22
                    calindra napisała:

> wybacz pikus, ale nie zaczaiłam, możesz mi co nieco
                    wyjaśnic? będę bardzo
                    > wdzieczna.

No bo przeciez jak Ty sie zachowujesz? Zawiodlem sie na
                    Tobie.

Pikus
                    • calindra Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 06.11.02, 14:09
                      ja na Tobie też, wyobraź sobie...
              • Gość: pępęk kontratakuje Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: 62.233.201.* 05.11.02, 12:50
                Celino - jedyna duszy mej ucieczko przed potępieniem wiecznym.

Ja o centrum wszechświata chciałem nie o pępkach.... Lecz zdanie zmieniam.
                Pępki są ciekawsze.

Mój pępek (wybacz osobistą dygresję) stanowi umowne centrum Soso i uosabia
                wszystkie moje zalety. Jest głęboki (osobiście wolę płytkie pępki, ale cóż, co
                Bóg dał, tego człowiek nie rozłączy. Czy jakoś tak...), taki jakiś posuplony i
                fajny. Tyle o moim pępku.

Co do Twojego pępka ....Mogę snuć tylko domysły (oj, ja nieszczęsny!).

Moja Babcia mawiała, że wszystko jest do zniesienia w dobrym towarzystwie.
                Jeszcze raz porsze bardzo o refleksję nad tym, czy uświetnić swą obecnością
                uroczystość nawiedzenia przez K77 miasta stołecznego.

Bądź spokojna. Będziemy mieli baczenie na to, by nasz Gość Honorowy nie
                przedobrzył zbytnio. Nasze silne ramiona i torsy mocarne uchronią Ją przed
                każdym złem tego świata. Przed nami, jak dobrze wiesz, nie ma ochrony...
                hłe,hłe (demonicznie).

I jeszcze jedno. Jestem pewien, że zachowasz Klasę i jej siostrę Pobłażliwość.
                Nie wszyscy są w stanie nas urazić Żabo. To mogą robić tylko ci, co coś dla nas
                znaczą. Poczuję się urażony Twoją nieobecnością z takich powodów, jakie
                podałaś.;)

Pozdrawiam :P
                Soso na odwyku

• calindra Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 06.11.02, 08:51
                  Sosiku najdroższy, uwielbiam Kamę jak mało kogo, i byłoby cudownie spotkać się
                  z nią, ale nie mogę, nie mogę, nie mogę.
                  A faktu, że nie mam ochoty spotykać pewnych osób nie muszę nikomu tłumaczyć,
                  koniec tematu.
                  • pwrzes Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 06.11.02, 09:25
                    tlumacz sie tlumacz, przesluchanie zrobimy hyhyy:-)))

Mors
                    ;-)
                  • Gość: sosik najdroższy Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: 62.233.201.* 06.11.02, 10:24
                    Cali.
                    Nikt nie prosi Cie o tłumaczenie się z czegokolwiek. Nikomu nie jest to
                    potrzebne. Nikt ma to w nosie. Miejsce jak kazde inne.O, teraz to jest koniec
                    tematu!
                    Pozostaję od tej pory w niemym zachwycie:)
                    soseczek:)
                    • calindra Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' 06.11.02, 10:39
                      bla bla bla.. :)

a ty przypadkiem nie wspominałeś niedawno, że _soso_ umarł? :PPP
                      • _soso_ Re: pogłoski o mojej śmierci są mocno przesadzone. 06.11.02, 13:06
    • Gość: brzydka.panienka Re: Do tej ,,pięknej inaczej'' IP: proxy / 213.25.91.* 05.11.02, 11:21
      o urodzie kobiet sie nie dyskutuje, tym bardziej tak,,ogólnie''
      czy myslisz ze masz mozgownice tak wielka jak twoje pedały?
      to meskie numery przeciez!
      i bardzo dobrze ze cie nie bedzie,bedzie przyjemniej.
      bujaj sie prowincjonalna gasko.
      • calindra Asystent i jego beznadziejność 06.11.02, 10:14
        Zawsze zastanawiało mnie, dlaczego osoby, z którymi nie jest prowadzona
        rozmowa, mają coś do powiedzenia, na ogół nie na temat i nie wiedząc dokładnie,
        o co chodzi.
        Zastanawia mnie to zjawisko, zwłaszcza w przypadku Asystenta.
        Nie wiem, czy aż tak boi sie on mojej osoby czy ogólnie kobiet, nie majac
        nigdy odwagi podpisać sie własnym nazwiskiem (nickiem) pod bzdurami, które
        wypisuje.
        Dziwna skłonność do udawania kogoś innego (zwłaszcza kobiet) skłania mnie do
        kilku refleksji:
        - aż tak bardzo brzydzi sie i wstydzi własnej osoby?
        - lubi, jak sie go natychmiast rozszyfrowuje?
        - pewni siebie ludzie ( a zwłaszcza kobiety) wywołują w nim ataki paniki?

Może ktoś wytłumaczy mi kwestię "pedałów" bo moja "mózgownica" nie odczytuje
        takich zwrotów, wolałabym, żeby zrobił to ktoś bardziej elokwentny od
        Asystenta, może zaskoczę...

co do męskich spraw, to nie jestem do końca pewna, czy Asystent może mieć coś
        na ten temat do powiedzenia, na ogół bywa mało męski, poczynajac od głosu a na
        tchórzliwych wypowiedziach i obelgach kończąc.

Co do prowincjonalnej gęsi, to rzeczywiście, tym zranił mnie do głębi, moją
        zakompleksioną płytką duszyczkę... ech...

• rena_gd Re: Asystent i jego beznadziejność 06.11.02, 11:18
          calindra napisała:

> Zawsze zastanawiało mnie, dlaczego osoby, z którymi nie jest prowadzona
          > rozmowa, mają coś do powiedzenia, na ogół nie na temat i nie wiedząc
          dokładnie,
          >
          > o co chodzi.

Ze mną też nie jest prowadzona dyskusja... ale powiem wam, że biedny cwi
          zaczynając ten wątek nie wiedział chyba jaką burzę rozpęta.. a zaczęło się tak
          miło i sympatycznie od słowa kochani...
          Forum to taki twór, w przeciwieństwie do rozmów na privach czatowych, do
          którego może zajrzeć każdy i niestety ocenia pewne osoby po ich postach... i
          pozostawię to bez komentarza, bo wątek ten był chyba po to, żeby umówić się na
          miłe spotkanie z ludźmi z pokoju "rozmowy", a nie obrzucać epitetami.. chyba,
          że w tym pokoju o to właśnie chodzi...

Pozdrawiam kochani :)))
          rena (znana niektórym jako rena_pierwsza, co by nie było, że się ukrywam i
          zmieniam nicki)
          • orissa Re: Asystent i jego beznadziejność 06.11.02, 11:23
            rena_gd napisała:

> Pozdrawiam kochani :)))
            > rena (znana niektórym jako rena_pierwsza, co by nie było, że się ukrywam i
            > zmieniam nicki)

Rena kochana :)))))))))) Widze ze jednak sie zdecydowalas hihi :)))))
            Pieknie :)))))) Powiedz mi co robimy z piatkiem, pamietasz ze Iwa przyjezdza z
            Wawy?;))))ale to moze juz na Trojmiescie, bo mnie zlinczuja za zasmiecanie
            watku :)
            Pozdrowka serdeczne :)))
          • cwi Re: Asystent i jego beznadziejność 06.11.02, 13:57

Dziękuję Ci naprawdę. Sąddzę, że te słowa, może pozwolą jednak doprowadzić do
            sporkania możliwie szerokiego i możliwie serdecznego, bo 1) jesteśmy wszyscy
            bardzo różni; 2) nie musimy wszystkich kochać na siłę, ale 3) ten pokój jest
            naszą przestrzenia i my ją tworzymy. Więc trzeba nam wszystkim cofnąć się o te
            kilka miesięcy, wspomieć na początki, pomyśleć co samemu się schrzaniło i co
            możnaby od teraz trochę inaczej poprowadzić. Ja sam chciałbym tu przeprosić za
            czasem trochę oschłe reakcje i nadużywanie epitetów. Tym nie mniej powinniśmy
            się spotkać na spokojnie, albo dać sobie spokój bez spotkania. Ale nie ma sensu
            ciągnąc miesiącami historii, które są już tylko historią. Zawsze trudniej jest
            o jedność i zgodę w klasie, gdzie jest więcej dziewczyn, ale przecież to nasza
            klasa. Proponuję się spotkać albo 1) razem dowolnego dnia (piątek?), albo 2)
            razem (godzinke lub dwie przed ogolnym zlotem) i pojsc nan razem, albo 3) kiedy
            bedzie Kamilka e'mobile (ja sie i tak wowczas mam zamiar z nia spotkac.

Cwi

Cwi
            • pwrzes Re: Asystent i jego beznadziejność 06.11.02, 15:09
              cwi napisał:

> Więc trzeba nam wszystkim cofnąć się o te
              > kilka miesięcy, wspomieć na początki, pomyśleć co samemu się schrzaniło i co
              > możnaby od teraz trochę inaczej poprowadzić.

Ech cwi, ja to powtarzam po raz n-ty: to se ne vrati, juz byly o tym rozmowy o
              innych pokojach musisz to zaakceptowac i juz, nie wygrasz z losem/karma -
              jakkkolwiek to nazwiemu a po drugie i wazniejsze. Prosze o kontynuowanie wojny
              calindra-asystent na privie, wymiencie sie mailami i tam sie obrzucajcie dowoli
              a innym nie zawracajcie glowy :-)

Mors
    • Gość: never Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.11.02, 11:40
      ten..tego..ja bym chciała dotrzeć...ale to tak daleko do Was...no i problem z
      noclegiem...i pewnie bym się zgubiła....ale kto wie...myślę;-))))
      pozdrawiam
      A.
      • Gość: ooo Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: 217.11.142.* 05.11.02, 11:45

O nocleg sie nie martw, jakos zorganizujemy (jesli nie masz uczulenia na
        koty):))
    • Gość: never Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.11.02, 14:14
      jeśli to ma być czwartek to już na pewno nie dojadę, nie mogę..a taka szkoda.
      33o dziekuję za chęci:-))))))niestety siła wyższa powstrzymuje. Ale bawcie się
      dobrze
      pozdrawiam
      A
    • Gość: proxy/213.25.91 Re: Do tej ,,pięknej inaczej'' IP: proxy / 213.25.91.* 06.11.02, 12:12
      O Wątpliwej Urody Panience to sobie można w realu dokończyć .
      Piękność to rzecz względna.
      I o to chodzi,niektórzy zrozumieli/może mają właściwe relacje
      między gabarytami ,,góry '' i ,,dołu'' /
    • Gość: FER(dzieciak)(tylk Re: DLA TYCH z 'ROZMÓW' IP: 81.15.184.* 06.11.02, 16:52
      A może w Radomiu ?!? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka