Gość: marcia_muzykalna Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: *.ols.vectranet.pl 19.02.03, 21:25 ..."jeszcze mamy czas na sex, pomyśl kładąc się a reszte pomin juz..." Kasia Kowalska hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo odpowiada :-] Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: 212.244.167.* 20.02.03, 14:01 marcia, no ale nie będzie seksu, bo ta opryszczka przecież... no i ten jęzor tak niesssamowicie po prostu niewyparzony! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia79 Re: Śmieszne teksty piosenek :)i zapytanko do ireo IP: *.ols.vectranet.pl 20.02.03, 18:30 ups ireo...o opryszkach i parzeniu jezora nie bylo tam mowy :-)))) a u Marci to jezyczek rozwija sie tylko wtedy gdy ktos na odcisk nieopatrznie nadepnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka.od.smoka Re: Śmieszne teksty piosenek :)i zapytanko do ire IP: 217.20.193.* 20.02.03, 19:07 no nie, seks z ireo, to ostatnia rzecz, o ktorej mogla bym pomyslec. "marcia, no ale nie będzie seksu, bo ta opryszczka przecież... no i ten jęzor tak niesssamowicie po prostu niewyparzony! :-)))" a ja sobie to teraz wydrukuje i ide do prokuratora. ireo znajdzie sie w sadzie za zlamanie tajemnicy lekarskiej, chociaz to ja mam niewyparzony jezor hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
marcia79 Re: Śmieszne teksty piosenek :)i zapytanko do ire 21.02.03, 10:38 o jejuniu to to ireo ma opryszczke...ykh tam :-)))) a fe! prosze wystrylizowac ten watek :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :)i zapytanko do ire 21.02.03, 10:49 "Idź precz " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_podaje Re: Śmieszne teksty piosenek :)i zapytanko do ire IP: 212.244.167.* 21.02.03, 12:44 "...do mamusi ósme cudo znów na rudo" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka.od.smoka Re: Śmieszne teksty piosenek :)i zapytanko do ire IP: 217.20.193.* 21.02.03, 14:45 ireo, zapomniales o tatusiu Odpowiedz Link Zgłoś
binka Re: Śmieszne teksty piosenek :)i zapytanko do ire 21.02.03, 20:47 mowa jest źródłem nieporozumień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia_:-))))) Re: Śmieszne teksty piosenek :)i zapytanko do ire IP: *.ols.vectranet.pl 22.02.03, 14:43 "ich jezyk lata, wciaz lata jak lopata" :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) 25.02.03, 13:29 Ich 3 :) co to jest za jazda stać na scenie jak ta gwiazda i jak w solarium świateł sto na sobie czuć dawać autografy i mieć zawsze kupę kachy tak często mi się śni zostać VIP Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) 26.02.03, 12:59 Gawliński Wolf :) "Teraz ci coś powiem I nie zrozum mnie źle Tak długo to trwa Czy czujesz czasem co czuję ja ?" 1.ostrzeżenie, groźna zapowiedź 2.obawa o własną dykcję,precyzję wypowiedzi lub możliwości percepcyjne odbiorcy 3.Skarga na okres trwania 4.Pytanie o empatię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka.od.smoka Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: 217.20.192.* 26.02.03, 15:46 runek, a ty znow swoje przeciez Gawlinski wyraznie napisal, zeby go zle nie zrozumiec hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Śmieszne teksty piosenek :) 28.02.03, 13:16 runek napisał: > Gawliński Wolf :) > > "Teraz ci coś powiem > I nie zrozum mnie źle > Tak długo to trwa > Czy czujesz czasem co czuję ja ?" > > 1.ostrzeżenie, groźna zapowiedź > 2.obawa o własną dykcję,precyzję wypowiedzi lub możliwości percepcyjne odbiorcy > 3.Skarga na okres trwania > 4.Pytanie o empatię "Oj nie tak panowie, nie tak!" [Irek Dudek]: 1. zapowiedź zmiany sposobu komunikacji (dotąd nieskładnie wyłem albo pierniczyłem bez sensu, ale teraz ci dla odmiany powiem normalnie) 2. pragnienie przełamania odwiecznego fatum artysty, nie rozumianego przez społeczeństwo 3. artysta ma na myśli czas trwania własnej, jakże ulotnej wypowiedzi twórczej, której przydługa forma pozostaje w rażącej dysproporcji do skromnej znaczeniowo treści 4. upewnienie się co do podobieństwa procesów postrzegania zmysłowego dokonywanego przez pytającego i pytanego, gdyż artysta nie dowierza, że jego interpretacja rzeczywiście może być aż do tego stopnia niestrawna Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) 28.02.03, 09:29 Bo tutaj jest jak jest Po prostu I ty dobrze o tym wiesz Borysewicz & Kukiz :) 1. Odkrycie Ameryki 2. Autor bagatelizuje odkrycie 3. Autor uświadamia odbiorcy stan jego wiedzy oraz wykazuje się wiedzą na temat stanu wiedzy odbiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka.od.smoka Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: 217.20.193.* 28.02.03, 17:54 runek, ireo, wyscie byli razem na jakiejs imprezie mocno alkoholowo zakrapianej? a moze cos paliliscie hm??????? hihihihi "niech jezyk gietki wypowie wszystko, co pomysli glowa" he he p.s. cytat oczywiscie nie z piosenki, tylko odnosnie wynurzen runka i ireo, zeby nie bylo watpliwosci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
siriya Re: Śmieszne teksty piosenek :) 28.02.03, 20:44 będąc u znajomego słyszałam coś w stylu: "szewc zabija szewca bum tarara bum tarara", i tak przez cała piosenkę, nie wiem jaki to był zespół ale tekst był bardzo ambitny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate1 Siekiera-misiowie puszyści klasyka ;) pozdro IP: *.chello.pl 01.03.03, 10:45 Odpowiedz Link Zgłoś
siriya Re: Siekiera-misiowie puszyści klasyka ;) pozdro 01.03.03, 12:41 dziękuje Kate, niestety nie znałam i nie znam tej klasyki :))) (choć juz poznałam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate1 bo to wiekowi ludzie tylko pamiętają ... IP: *.chello.pl 01.03.03, 13:11 (z łezką w oku) - czasy mojej podstawówki ;) ale nie podchodziły mi te klimaty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
siriya Re: bo to wiekowi ludzie tylko pamiętają ... 02.03.03, 21:53 no może też najmłodsza nie jestem ale stara chyba tez nie :)), ja sie wychowałam na Republice i mnie znanym zespole Mech, Siekiery nie znałam Odpowiedz Link Zgłoś
jothakam teksty piosenek 01.03.03, 13:40 Nad barem blado połyskuje brudne szkło Za barem barman poleruje armaturę Na bramce żołnierz śpi ruchanie mu się śni Kretyn przy barze adoruje głupią rurę Barman ma minę jakby łykał żurawinę Z tego powodu że mu płacą za godzinę On chciałby gwiazdą być nie tak za barem tkwić Swoje marzenia ma inaczej pragnie żyć Siedzą przy barze smutne i te same twarze Żeby coś przeżyć trzeba zażyć by extazę Papieros pyk pyk pyk mętnego piwa łyk Nikt jej nie prosi chociaż ma do tanga dryg Tak płynie czas w oczekiwaniu na ofiarę Kogoś kto szluga da postawi piwa dwa Gdy się pojawia leszcz spada nań niczym kleszcz W tym samym miejscu czeka następnego dnia Tu prawie każdy mniej lub bardziej jest artysta Z tego powodu chleje wódę aż do dna Gdy się zaleje w bryzg żołnierz go wali w pysk I tak tu wróci no bo dokąd uciec ma Prawie każdemu tutaj w życiu coś nie wyszło Bo gdyby wyszło czy by ciągle tkwili tu Wypiją wódki dwie i pocieszają się Że jeszcze gorzej żyje ten i ów Czasami z nudów obgadują się nawzajem Gdy ktoś wychodzi tyłek mu obrobić czas Niewiele trzeba im krakowski mają spleen I każdy z każdym leciał się choć jeden raz Gdy ktoś umiera jest okazja do wypicia Jeszcze żyjemy chociaż marne życie to Gdy pogrzeb kończy się zajmują miejsca swe Twarze przy barze w kolejce na dno (m.m.) może nie śmiesznie, ale prześmiewczo żeby nie było wątpliwości - podoba mi się jotha w jothę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: *.chelmnet.pl 01.03.03, 14:39 a mnie kiedys, o maly wlos!, taksowkarz ze swojej maszyny by wyrzucil. Zaspalam, wiec z obledem w oku i myslami galopujacymi wsiadlam do taksowki, w ktorej siedzial rozmarzony pan zasluchany w dziwny rytm (czyli umpa umpa), i rownie dziwne slowa, ktore brzmialy mniej wiecej tak: ona mu sie na plazy oddawala, wala, wala, a on ja bral, au, au, i jakos tak sie to powtarzalo i powtarzalo i powtarzalo. Poprosilam pana grzecznie o wylaczenie albo choc wyciszenie tych boskich rytmow. Spojrzenie pana odbite w lusterku bylo piorunujaco-zabijajce, a z jego ust poplynal zjadliwy syczacy tekst: - w tych mlodych (!!!) dzisiejszych to zadnego romantyzmu, tylko te pieniadze i pieniadze! I jeszcze im sie zdaje, ze takie sa inteligentne! Jak sie nie podoba, to niech swoimi samochodami jezdza! Za tych "mlodych" wdziecznosc sie w moim starym sercu zrodzila, wiec zapytalam pana, czy to radio czy tasma. Pan, fuczac, odpowiedzial, ze na szczescie tasma, ktora moze cofnac, wiec wylaczy, ale gdyby radio, to by nie wylaczyl! Zaplacilam 19,50 - te koncowke (zlosliwie) po 10 i 5 groszy (co utwierdzilo pana, ze tylko pieniadze i pieniadze sie licza), i dorzucil na koniec: - i jaka wyliczona!!! Zanim trzepnelam drzwiami jego samochodu, ryknelo: a ona mu sie na plazy oddawala wala wala. Odpowiedz Link Zgłoś
abc_abc Re: Śmieszne teksty piosenek :) 01.03.03, 18:40 Wszak jestem pierwsza z liter wraz z humorem wielkim Franiu Dzis przystalo mnie jak Pani, bedac 100-na w tym spiewaniu !. Ewka raz niechcacy taksowkarza brala, wyliczajac mu grosik i na plazy wala. A teraz Binka, spiewa co w jej mocy, jezyk tworczy, piekna dykcja, gdy nawet Ireo sie tym nie zauroczy ?. Marcia muzykalna nigdzie sie nie spieszac, Powoli sexsownie, spoglada sie cieszac. Serdynia ma slabosc do Kimona Franka, Zna wasze numerki i te podpuszcznka. Gdy sie Zielka chwali swoja anglosaska mowa, Kazdy ja uwielbia wraz z ta Lady Pankowa. Wiadomo opryszczka przeszkadza Elka.od.smoka Wiec spiewa pod nosem, nie zmruzajac oka. Czasami falszuje i to ja cechuje, a gdy ja sluchamy Chetnie wszyscy swoje uszy i geby nadstawiamy. Wieczorkiem ostatni zaspiewal Jothakam, a takie tam da da, ba ba, ma ma i prrrkam Jak milo i slawa sie stalo, ze artysta maly, tak wczesniej zaczynal te swoje banaly. Kochaniutka Agni_me lubiaca smiesznosci, Lecz czasem musi byc tez i na bacznosci. I tak wczesnym rankiem Olek_ zjawila sie na scenie, Zobaczyla zjawy oraz orly i sokoly na mgnienie. Bedac przy mgnieniu, toc juz chyba wszyscy znaja, Jakiego Ireo i Muniek nam kumplow przedstawiaja. Wtem Madboy swe songi podrzuca banalnie, I ciagle jest on On fire tak sobie normalnie. Runek ma talent nie od parady, mieszkajac w zameczku I tak sobie cwarzy: I have a nice voise, moj golobeczku. Wspolnie z Jenny tworcza stali sie gromadka, pisza Wiersze, poematy i liryki i za to Im sie chwali cisza. Nonstop hihihihihuje, i caly czas sobie pospiewuje, Buraczane katofliska, z niemieckiego to pyryska. Milo jest miec takich braci, co sie czesto przekabaci. Gdy sie zaczal mokry koncert naszych plazow, Wowczas rowno biednej Zabie sie dostalo i popalic. Ale zulwik stary wyga, wie jak sie z tego wymigac. Wola Smoka, stary ratuj, cos mam slowa zabeltane. Zaraz potem Loop_odspiewal do swych fanow, Jest mi frajda czytac spiski wszech baranow. A na koniec wystapily swietne i niezastapione mietowe_loczki, Bosko sie bawicie ludziki najmilsze, prawie jak male zajaczki. Btw: sorry, mialam tylko pare minut na taka przyjemnosc spiewania, wiec nie jest super duper rymowanka, ale cos o wszystkich. Pominietych przepraszam i nie pominietych tez :-) pozdr. abc_abc_slaba_troche_z_polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) 07.03.03, 09:04 "Szukasz swego miejsca bo nie jesteś sam " :):):):) de Mono Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Śmieszne teksty piosenek :) 07.03.03, 09:31 runeeek :-]]] to jest to. [poza tym nareszcie wiadomo, skąd się ewka w waleniu (znaczy, w takim np. kaszalocie) rozmiłowała] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: *.nsm.pl 07.03.03, 11:33 ireo napisał: > [poza tym nareszcie wiadomo, skąd się ewka w waleniu (znaczy, w takim np. > kaszalocie) rozmiłowała] bo, po pierwsze: nadmorska jest, ta ewka po drugie: takie delfiny pieeeeknie spiewaja, a interpretowac ten spiew mozna dowolnie (i sie nie kloca!) po trzecie: haahahahahahahaahaha ewka_co_walenie_i_owszem (w mozg tez, bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
runek to może krieka zainteresuje 10.03.03, 13:59 "Czasami lubię jak ktoś mnie obserwuje I patrzy na mnie i mówi, że mnie lubi" - Negatyw :) proszę o interpretację tego tekstu. Maksymalnie 2 strony paieru kancelaryjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: to może krieka zainteresuje IP: *.chelmnet.pl 10.03.03, 15:29 runek napisał: > "Czasami lubię jak ktoś mnie obserwuje > I patrzy na mnie i mówi, że mnie lubi" - Negatyw :) > proszę o interpretację tego tekstu. Maksymalnie 2 strony paieru kancelaryjnego. > Runek, prosisz i masz! cudzyslow - jak sama nazwa wskazuje, sluzy do przywolania slow zrodzonych w glowie (albo czyms podobnym) nalezacej do osobnika jakiegos czasami - od czasu do czasu, w pewnych, nie!koniecznie scisle okreslonych, odstepach czasu (np. co kilka godzin, co iles dni, tygodni, miesiecy) lubie - emocja, odczucie, uczucie (I os. l. poj. czyli JA lubie) jak - zwierze; takze zaimek wzmacnianiu ekspresji sluzacy, wiazany m.in. z czasownikami ktos - zaimek nieokreslony oznaczajacy osobe nie znana blizej mowiacemu (badz wazniaka) ja - zaimek osobowy obserwuje - czasownik, czynnosc obserwowania oznaczajacy, przygladania sie, przypatrywania, skupiania uwagi na czyms/kims; obserwacja szpitalna byc tez moze, majaca na celu rozpoznanie choroby i - spojnik, lacznik, moze tresc rozwijac; takze moze zniecierpliwienie oznaczac patrzy - czynnosc patrzenia, patrzec mozna na kogos/cos, badz patrzec jak na kogos/cos na - miejsce oznaczac moze, sprecyzowanie czasu, uzupelnia, rozwija mowi - czynnosc z jezorem zwiazana, znaczy bleblanie jezorem, przy pomocy ktorego, tego jezora, slowa plyna w kierunku okreslonym badz nie (III os. l. poj., znaczy ON mowi) ze - spojnik, laczy zdania; czasem (juz nie jako spojnik) wyraza i wzmacnia niezadowolenie czy inne zniecierpliwienie negatyw - wszystko odwrotnie, czarne jest biale, biale jest czarne, zatem w tym przypadku proste znaczenia nalezy odwrocic: "Czasami lubię jak ktoś mnie obserwuje I patrzy na mnie i mówi, że mnie lubi" caly czas (moze byc non stop) szalu dostaje od tego braku zainteresowania moja osoba, braku uwagi absolutnej, i w efekcie braku zachwytow i wolania - nasz idolu! No gdzie te jupitery?! (czy w szpitalu sa jupitery???) ewka_z_prosb_spelnianiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo odpowiada Re: to może krieka zainteresuje IP: 212.244.167.* 10.03.03, 16:28 "Czasami lubię jak ktoś mnie obserwuje..." - autor przyznaje, że lubi przyciągać uwagę innych i skupiać ją na sobie, ale skromnie dodaje, że tylko czasami. Ale skoro to lubi, to nie wiadomo, czy można wierzyć w to krygowanie się. Raczej nie. Ponadto użycie w zdaniu pospolitej konstrukcji z „jak”, zamiast poprawniejszego literacko „kiedy” lub „gdy”, wskazuje na miałkość ambicji twórczych i ogólnie niezbyt wysoką sprawność językową. Nie mówiąc już o jakości wykształcenia. "...i patrzy na mnie i mówi, że mnie lubi" - i rzeczywiście. Nie dowierzając mieliśmy słuszność. Okazuje się bowiem, że nie wystarczy mu to, że ktoś go obserwuje. Do pełnego zadowolenia autora potrzebne jest bowiem, by ten ktoś jeszcze na niego patrzył (czy można obserwować nie patrząc? to osobne zagadnienie, które być może umknęło autorowi wskutek pewnego rodzaju niewydolności poznawczej, zaznaczmy więc tylko, że można – pośrednio; np. obserwować czyjeś czynności życiowe zdalnie, za pomocą odpowiedniej aparatury). Mało tego, autor spodziewa się po obserwatorze, że ten ostatni będzie wyrażał przyjazne uczucia i mówił, że go lubi. I tu nasuwa się pytanie: – A niby z jakiej racji? - oraz: - Co zrobił autor, żeby obserwator mógł na niego bez większych wyrzeczeń patrzeć i mówić, że go lubi? Czy może się umył? Czy był uprzejmy? Czy ubrał się schludnie i czysto, i czy przybrał sympatyczny wyraz twarzy? No cóż, z tekstu nie widać, żeby zrobił coś szczególnego, poza wykonaniem nieco, przyznajmy, nieudolnej piosenki. Czy to wystarczy? [odpowiedź już w następnym odcinku] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: to może krieka zainteresuje IP: *.chelmnet.pl 10.03.03, 16:56 runek napisał: > proszę o interpretację tego tekstu. Maksymalnie 2 strony paieru kancelaryjnego. Runek, wywolales wilka z lasu. Ale w koncu sam prosiles. Ha! I jednak zmiescilismy sie w okreslanej przez Ciebie objetosci tekstu, bo gdybys na ten przyklad jakos szerzej chcial pointerpretowac, to zawsze i chetnie. Przypuszczam, ze Ireo tez spokojnie moglby te piec tysiecy znakow wysmazyc. Decyzja nalezy do Ciebie - zolta czy niebieska (czy jakie to tam kolorki byly). ewka_co_dluugo_lubi_nade_wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: to może krieka zainteresuje 11.03.03, 08:16 ale się uśmiałem :).Muszę poszukać czegoś nowego :) absurdalnego :) żeby dać wam okazję do ponownego rozśmieszenia mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Ireo, zastanowmy sie wspolnie IP: *.chelmnet.pl 11.03.03, 11:44 runek napisał: > ale się uśmiałem :).Muszę poszukać czegoś nowego :) absurdalnego :) > żeby dać wam okazję do ponownego rozśmieszenia mnie . czy misja nasza jest dawanie okazji Runkowi do (ponownego) rozsmieszania go, tego Runka rzecz jasna. Zaczynam sie zastanawiac - hmmm... ewka_co_sie_zastanawia_i_da_znac_jak_ten_proces_sie_skonczy (haahaha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_wysmaża Re: Ireo, zastanowmy sie wspolnie IP: 212.244.167.* 11.03.03, 12:04 [ewka, ten Twój 'chelmnet' to trzeba zmienić. bo sie niedobrze kojarzy z 'chelemer chuchem' np.] a przy okazji - mnie zafrapował fragment tekstu do "Autobiografii" Prefectu: "...kumpel radio zniósł usłyszałem Blue Suede Shoes i nie mogłem w nocy spać" no bo tak: wiadomo, że znieść można jajo (jest nawet takie przysłowie), ale żeby radio!? zwłaszcza, że radioodbiornik przedmiotem kanciastym jest, i na ogół sporym gabarytowo (w czasie, kiedy Hołdys miał "10 lat", odbiorników tranzystorowych było mało i też były dość duże). chyba, że chodziło o to, że ten kumpel jakoś z trudem zniósł to, co się samemu autorowi tak bardzo spodobało. dobrze to świadczy o kumplu. natomiast znoszenie radia na sposób jaja raczej nie świadczy o nim dobrze (gdyż wcześniej jakos się to radio musiało w jego organizmie znaleźć. a może znalazło się tam właśnie dlatego, że kumpel nie był w stanie znieść przebojów słuchanych przez autora? w takim razie niezbyt dobrze świadczyłoby to o autorze). nie wiadomo dlaczego podkładem muzycznym do tej dramatycznej sceny był utwór 'Blue Suede Shoes' w wykonaniu, jak się domyślamy, Elvisa Presleya. w każdym razie, jak się coś takiego przeżyło w dzieciństwie, to nic dziwnego, że później trudno było zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Ireo, zastanowmy sie wspolnie IP: *.chelmnet.pl 11.03.03, 12:48 Gość portalu: ireo_wysmaża napisał(a): > [ewka, ten Twój 'chelmnet' to trzeba zmienić. > bo sie niedobrze kojarzy z 'chelemer chuchem' np.] chuchem???????? raczej duchem! A teraz patrz uwaznie na moje usta: polska osada w majetnosciach biskupich, nazwana w dokumencie z 1356 r. Nowa Gorka. W 1456 r. pojawila sie w zrodlach niemieckich jako Stolzenberg. Po 1945 r. nie przywrocono prastarej polskiej nazwy, a przetlumaczono jedynie drugi czlon nazwy niemieckiej, czyli chelm zamiast gora. W XVIII w. ok. dziesiec tysiecy mieszkancow, w tym 78 rodzin zydowskich. Cmentarz zydowski oraz szaniec jezuicki - wpisane do rejestru zabytkow. Po historycznej Nowej Gorce nie pozostal na chelmie zaden slad. ewka_co_grod_nadmorski_najlubi_najbardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_patrzy Re: Ireo, zastanowmy sie wspolnie IP: 212.244.167.* 11.03.03, 13:14 usta ustami, ale nie bądź ewka taka stolz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Ireo, zastanowmy sie wspolnie 11.03.03, 13:22 stolz ze swego Chełmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Ireo, zastanowmy sie wspolnie IP: *.chelmnet.pl 11.03.03, 14:05 Gość portalu: ireo_patrzy napisał(a): > usta ustami, ale nie bądź ewka taka stolz :-) po pierwsze primo (to do obu panow) - nie cierpie tak naprawde tej dzielnicy, ale "nie bedzie obcy plul nam w twarz" po drugie primo - jak to "usta ustami"?! lekce je sobie wazysz?! taaakie usta?! Ireo, no tego mi nie rob, zeby lekce; patrz uwaznie i... po trzecie primo - usmiecham sie do Was ustami i oczami , mimo stolz genetycznie przekazan, a moze wlasnie dlatego ewka_tradycyjnie_z_waleniem Odpowiedz Link Zgłoś
abc_abc Re: Trojkacik 12.03.03, 14:16 Trojkat; Byly sobie takie sprosne trzy krasnale, Ktore znali swoje szczescie tak wspaniale. O, jak milo i beztrosko jest podsluchac, Kiedy skrzatek lubi sobie tak pogruchac. Wnet niebawem juz sie skonczy zima sroga, Inspiracji wraz sloneczkiem krasnoludek doda. I tak cieszmy sie z Trojkatem naszym wspolnie, Niech swawola sobie swietnie tak w ogolnie. Ale czasem miejmy oczka tez na pulsie, Nasze skrzaty moga zrobic cos w impulsie. (prose siem zbytnjo nie podnieczac i nie kojazyc ze sprosinymi zecami :-) Pozdr: abc_lubiaca duety_i_dramaty Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: veni, vidi, abc 12.03.03, 16:59 patrze - watek "Smieszne teksty..." - 117 wpisow, wiec mysle - "pewnie ktos dopisal cos odlotowego", wiec otwieram - a to tylko abc_... :-] Odpowiedz Link Zgłoś
abc_abc Re: veni, vidi, abc 12.03.03, 17:07 :-)kenurakweoeri z pozdr. abc_juz_sie_Loguje_nawet :-) Odpowiedz Link Zgłoś
runek jaki odlot :) 11.03.03, 08:26 Aku-Hara kraj ze snu muz.: Grzegorz Stróżniak sł.: Małgorzata Ostrowska Nad samym ranem Potem czoło zalane Kucam na desce A myszka swoje szepce Kołdrę wygładzam I myszkę obok sadzam Grzyb z lewej ściany Złazi też zalany A we łbie gdzieś Ciągle tłucze się Aku-Hara mój sen Szukam na mapie Łza na farbę kapie Patrzę na Żerań I tęsknota mnie zżera Palce przygryzam Psychoanaliza Jak na spowiedzi Psychiatra się biedzi Nie pierwszy raz Rozłożyła nas Aku-Hara mój sen Lwy fruwające Mole jak zające Foki na drzewach Złoto, ropa, śledź Piwo się leje Bambus twardnieje W czaszce się mąci Full - noc i dzień Aku-Hara mój sen Jak zwykle proszę o wyjaśnienia na maks. 2 strony papieru kancelaryjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
runek takie sobie ale w miarę dziwne 18.03.03, 09:33 Robert Chojnacki & Piasek - "Prawie Do Nieba" Pamiętam tego dnia już nie było całkiem jasno tak Z gazet wciąż krzyczał świat: "wojna", "zdrada" i "nie ma szans" Ludzie są z kręgu zła tak mówili mi a popatrz nam To właśnie tego dnia ze śniegiem los nam spadł O co tu chodzi ? Jakaś loteria fantowa na swieżym powietrzu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: takie sobie ale w miarę dziwne 18.03.03, 12:20 runek napisał: > Robert Chojnacki & Piasek - "Prawie Do Nieba" > Pamiętam tego dnia już nie było całkiem jasno tak > Z gazet wciąż krzyczał świat: "wojna", "zdrada" i "nie ma szans" > Ludzie są z kręgu zła tak mówili mi a popatrz nam > To właśnie tego dnia ze śniegiem los nam spadł > O co tu chodzi ? Jakaś loteria fantowa na swieżym powietrzu ? [runek, takie są najlepsze – najdoskonalsze tworzywo powstaje wtedy, kiedy autor nie zauważa nieudolności własnego tekstu i usiłuje pisać „na poważnie” :-] ‘Pamiętam tego dnia już nie było całkiem jasno tak...’ - artysta chwali się, że pamięta jakiś określony dzień. Niby nic nadzwyczajnego, ale pamiętajmy, że niektórym artystom wcale nie zdarza się to często. Określenie „już nie było całkiem jasno tak” wygląda na kompletny gniot składniowy i na tej konstatacji moglibyśmy poprzestać, ale wolimy założyć, że kryje się za tym coś więcej. Takie opisanie jasności mniejszej niż maksymalna (albo – niż spodziewana) nasuwa skojarzenie z neologizmem prawniczym „stan pomroczności jasnej”, w którym być może znajdował się autor w trakcie tworzenia utworu. ‘Z gazet wciąż krzyczał świat: "wojna", "zdrada" i "nie ma szans"...’ - tak, to rzeczywiście frapujące - w jaki sposób świat istnieje nadal, mimo tych wszystkich wiadomości w gazetach. Inna sprawa, że „z gazet” krzyczą bardziej dziennikarze (a dokładniej – pisane przez nich tytuły), niż „świat”. Być może takie sformułowanie wzięło się stąd, że autor jest stałym czytelnikiem jakiegoś czasopisma ze słowem „świat” w nazwie. Np. „Świat Młodych” (podobno już się nie ukazuje, ale w końcu autor mógł mieć jeszcze stare numery z czasów własnej młodości – np. w piwnicy) albo „Świat Mody”. Cenna poszlaka dla biografów. ‘Ludzie są z kręgu zła tak mówili mi a popatrz nam...’ - właściwie powinno być „popatrz tam”, ale w następnej linijce artysta już zapomniał, gdzie mianowicie kazałby patrzeć swojemu słuchaczowi (słuchaczce) – możemy się tylko domyślać, że nie na siebie (wtedy byłoby „popatrz tu” i zwrotka zupełnie by się rozwaliła, ale może wtedy nie byłoby tak do końca czego żałować?) – może odwrócenie uwagi słuchacza było artyście potrzebne do wykonania jakiejś czynności (telefon? zapięcie spodni?). Tego zapewne nie dowiemy się już nigdy, ale wiadomo, że proces twórczy przebiega niekiedy w sposób zupełnie idiopatyczny i chyba nie musimy się tym przejmować. Można jedynie zauważyć, że „nam” powtórzone w następnym wersie jest niezręcznością, ale w końcu nie jedyną w tym tekście i wcale nie największą. ‘To właśnie tego dnia ze śniegiem los nam spadł’ - nie wiemy, czy autor miał tu na myśli wygraną w loterii fantowej na swieżym powietrzu. Wprawdzie uzasadniałoby to sam fakt powstania utworu (bo inaczej trudno byłoby znaleźć jakiekolwiek) – z okazji wygranej autor tworzy z kolegami piosenkę melodyjną, ale z (naturalnymi w takiej sytuacji) niedomogami tekstu. W śnieżne dni spada np. ruch na szosach albo lawina w górach, ale żeby los? Chociaż... mówi się, że „los nam sprzyja” albo „los mnie skrzywdził”, „wyznaczył”, albo „przypadł mi”. Skoro więc może „przypadać” (do ziemi albo do podłogi, bo trudno do czegoś innego), może też „spadać”, a co za tym idzie – „spaść”. Taką bardziej prozaiczną interpretację wspiera okoliczność, że artysta nie wydaje się być osobą, która miałaby do czegoś szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: takie sobie ale w miarę dziwne IP: *.chelmnet.pl 18.03.03, 12:44 > > ‘Z gazet wciąż krzyczał świat: "wojna", "zdrada" i "nie ma szans"...̵ Inna sprawa, że „z gazet” kr > zyczą > bardziej dziennikarze (a dokładniej – pisane przez nich tytuły), niż R > 22;świat”. oj, bo naczelni wszelkiej masci zawsze dra sie o tytuly, wywalanie na glowke, srodtytuly i inne takie uwage przyciagajace a szokujace - najlepiej. Bo ludziska lubia hasla, nie lubia dlugo czytac ani sie wczytywac, i bleeeeeee sie robi - ku potrzebie kochanego, ulubionego czytelnika-platnika. ewka_zlosliwiejaca_uhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 11:35 Cześć Rurek ! Co u ciebie słychać ? Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) 21.03.03, 10:12 "Długość dźwięku samotności" (tekst i muzyka: Myslovitz) I nawet kiedy będę sam nie zmienię się To nie mój świat Przede mną droga, którą znam Którą ja wybrałem sam Tak zawsze genialny, idealny muszę być I muszę chcieć super luz I już setki bzdur I już to nie ja I nawet kiedy będę sam nie zmienię się To nie mój świat Przede mną droga, którą znam Którą ja wybrałem sam ---- Piosenka mi się w miarę podoba:) Ale o co chodzi ? Czy jeśli swiat byłby inny ? bardziej jego - Rojka - to wtedy by się chciał zmienić ? Czy kiedy wybierał drogę to już ją znał ? co znaczy "chcieć super luz" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: *.chelmnet.pl 21.03.03, 11:24 runek napisał: > "Długość dźwięku samotności" > (tekst i muzyka: Myslovitz) > > > I nawet kiedy będę sam nie zmienię się > To nie mój świat > Przede mną droga, którą znam > Którą ja wybrałem sam > > Tak zawsze genialny, idealny muszę być > I muszę chcieć super luz > I już setki bzdur > I już to nie ja > > I nawet kiedy będę sam nie zmienię się > To nie mój świat > Przede mną droga, którą znam > Którą ja wybrałem sam > > > ---- > Piosenka mi się w miarę podoba:) Ale o co chodzi ? > Czy jeśli swiat byłby inny ? bardziej jego - Rojka - to > wtedy by się chciał zmienić ? Czy kiedy wybierał drogę to już ją znał ? > co znaczy "chcieć super luz" ? lomatko, Runeczku, to tekscik o oczekiwaniach rodzinno-spolecznych jest, wobec autora rzecz jasna. A on nie chce sie zgodzic na bycie-zycie wedle norm, ktore narzuca jemu dostepny swiat . I cos czuje, ze wlasnie dlatego Ci sie ta piosneczka podoba, w miare. Oj, Ty nasz buntowszczik. ewka_co_wiecej_nie_rozbiera_bo_ireo_nie_pozwolil(jeszcze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_a_jednak Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: 212.244.167.* 24.03.03, 14:08 a moim zdaniem to jest tekst polityczny o proweniencji lewicowej. [dlatego nie za bardzo mi wypada komentować, bo im tylko nakręcę popularność] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsgfgfdfgsd Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: 195.117.172.* 21.03.03, 10:26 coraz bbbghfntgbbhethtehtyht Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_i_kropki... Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: 212.244.167.* 21.03.03, 10:38 Gość portalu: dfsgfgfdfgsd napisał(a): > coraz bbbghfntgbbhethtehtyht [runek, zobacz, chyba te dociekania komuś zaszkodziły... od początku się tego obawiałem] Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) 21.03.03, 10:51 Gość portalu: ireo_i_kropki... napisał(a): > Gość portalu: dfsgfgfdfgsd napisał(a): > > coraz bbbghfntgbbhethtehtyht > > [runek, > zobacz, chyba te dociekania komuś zaszkodziły... od początku się tego obawiałem > ] taaak :) jednostki słabe muszą się wykruszać :) Ktoś się dowiedzial,że jego filozofia życiowa wzięta z piosenki wcale nie jest taka jednoznaczna i oczywista :) Odpowiedz Link Zgłoś
runek tekst na poniedziałek 24.03.03, 13:31 muz. i sł. Robert Gawliński Jeden dzień, jedna noc a w życiu jakby piękniej Byłem z nią parę chwil, było tak namiętnie A teraz jestem tu, ludzi tłum a myśli takie dziwne Nie wiem czy sam tego chcę lecz nikt tu nie jest winny Myślę, że nie stało się nic Myślę, że nie stało się nic Już jakiś czas nie ma jej Tańczę, wódkę piję Może dziś to będziesz ty Przecież mama cię nie zbije Jesteśmy tu, ludzi tłum a myśli dookoła Nie wiem sam czy tego chcę Chyba jedź do domu Myślę, że nie stało się nic Myślę, że nie stało się nic Później gdzieś widziałem ją Znowu była z innym Krzyczał coś, szarpał ją Uciekła do windy A teraz jestem tu, ludzi tłum i znowu myśli dziwne Może bym mógł zostać z nią I nikt tu nie jest winny Myślę, że nie stało się nic Myślę, że nie stało się nic ------------------------------ O co chodzi ? Szarpał,ona uciekła do windy i nic się nie stało ? Nie ma winnych bo nic się nie stało.Czy ktoś ma być winny temu,ze on nie wie czego chce ? Nie potrafię tefo rozgryźć. Pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Runek! do roboty! IP: *.chelmnet.pl 23.04.03, 01:12 poniewaz "nie stalo sie nic", wiec sam rozumiesz - dawaj! ewka_w_oczekiwaniu Odpowiedz Link Zgłoś
runek Szukam tekstu 24.04.03, 09:49 Szukam tekstu piosenk Violetty Villas -"Nie ma miłośći bez zazdrości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_a_jednak Re: Szukam tekstu IP: 212.244.167.* 24.04.03, 11:04 runek napisał: > Szukam tekstu piosenk Violetty Villas -"Nie ma miłośći bez zazdrości" - O żesz kurde. To będzie czalendż :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: Szukam tekstu 24.04.03, 11:21 Gość portalu: ireo_a_jednak napisał(a): > - O żesz kurde. > To będzie czalendż :-) m-ozesz Ireo, m-ozesz! ewka_co_m_o(r)ze_sz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: Szukam tekstu IP: *.u.mcnet.pl 24.04.03, 12:35 o natko runiu, ty wiesz, że nie ma "nie ma..." ??? ale za to masz inną perłę, czarną i wysoką jak dym i ciemną jak noc (albo odwrotnie), tylko się nie popłacz, proszę, bo to bardzo wzruszający tekst. a Violetta Villas - Do ciebie, mamo Mamo, smutno tu i obco drzewa inne rosną i ciszy nikt nie zna tu Mamo, nie myśl, że się skarżę żal mi tylko marzeń dziecięcych dni, moich dni Widzę znów nasz dom ciebie mamo w nim wspominam stary klon ciemny i wysoki jak dym Mamo wołam twoje imię znowu jesteś przy mnie jak za dawnych lat solo Widzę znów nasz dom ciebie mamo w nim wspominam stary klon ciemny i wysoki jak dym Mamo w sercu cię kołyszę list do ciebie piszę ciemny jak ta noc To nieprawda mamo jutro wyślę list i będzie mamo tak jak miało być a ty mamo śpij jeszcze noc dobrze śpij o mamo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_ciekawy Re: Szukam tekstu IP: 212.244.167.* 24.04.03, 17:59 jak to Cię "nie ma"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: Szukam tekstu IP: 194.201.32.* 24.04.03, 18:19 Gość portalu: ireo_ciekawy napisał(a): > jak to Cię "nie ma"? a tak to :-))) Ty zapraszasz mnie jak co dzień do siebie zapalasz słońce i robisz śniadanie i uczysz jak blisko stąd do miłości Potem wkładam ręce w Twoje dłonie Ty mnie wiedziesz do ludzi szczęśliwych do ludzi szczęśliwych i do radości Dalej biegnę za Tobą z ufnością coraz bliżej i bliżej do Ciebie do Ciebie do ludzi i do jasności Ty poprowadź drogę pokaż w ciemnościach Ty poprowadź drogę pokaż w ciemnościach do Ciebie do ludzi i do miłości Nie ma mnie bez Ciebie nie ma mnie albo może tak??? byłeś tu blisko mnie na odległość snu dotyk ust gdy szczęście długo trwa to na przekór w nas kiełkuje wolno strach ja tak czułam czułam że to co piękne skończy się od kiedy nie ma cię wolniej płyną dni ołowiany czas rani mnie od kiedy nie ma cię mój maleńki świat stracił wiarę w to że jest dzień ma blask oczu twoich nie przespana noc zapach twój oddycham tobą i każda myśl to ty modlę się byś znowu był to tak boli boli gdy wraca magia naszych chwil od kiedy nie ma cię... na serca dnie troski śpią śpi niepokój w każdym z nas gdy zbudzi się chcę mieć obok twojej moją twarz od kiedy nie ma cię wolniej płyną dni ołowiany czas rani mnie a kiedy zjawisz się nie oczekuj słów wielkie szczęście nieme jest od kiedy nie ma cię... tiaaaa, nie ma to jak polska piosenka ;-) .... może kiedyś znowu będę :-))) czy ireo zaspokojony? agni_me_nie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: runek Re: Szukam tekstu IP: *.zamek.gda.pl 24.04.03, 22:42 a moze ktos ma to nagranie w domu i zrobi spis z natury ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: *.zamek.gda.pl 27.04.03, 23:09 de Mono "Ty nigdy nie pytalas Ja nigdy nie mowilem" Cisza komplementarna ? Ona nie pyta bo on nie mowi ? czy on nie mowi bo ona nie pyta ? Wcale nie rozmawiaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: Śmieszne teksty piosenek :) 28.04.03, 01:24 Gość portalu: runek napisał(a): > de Mono > "Ty nigdy nie pytalas > Ja nigdy nie mowilem" > > Cisza komplementarna ? Ona nie pyta bo on nie mowi ? czy on nie mowi bo ona nie > > pyta ? Wcale nie rozmawiaja ? mozliwosci jest kilka: 1. porozumiewaja sie wzrokiem tudziez w inny, pozawerbalny, sposob 2. posrednikiem jest adwokat 3. maja uszkodzony aparat mowy 4. sa czatownikami 5. sa forumowiczami 6. nie znosza/nie uznaja stawiania pytan 7. nie znosza/nie uznaja udzielania odpowiedzi 8. w ogole nie sa ewka_z_do_wolna_interpretacja Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: Śmieszne teksty piosenek :) 28.04.03, 01:27 ewka5 napisała: o godzinie pierwszej minut dwadziescia cztery - i zamknij sie Runek! Ani slowa na temat pory! Wiem wiem, lorenka sypia duzo, ale ja mam robote do wykonania, wiec sam rozumiesz. hahahaahahahahaha ewka_na_nocnej_zmianie Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) 07.05.03, 10:15 G.Turnau Byłem w Nowym Jorku. Tak, byłem w Nowym Jorku. To naprawdę wielkie przeżycie. Po prostu polecieć i być w Nowym Jorku. Po prostu polecieć i być. Więc byłem w Nowym Jorku. Siedziałem w Nowym Jorku. Taki jak jestem, to byłem i siedziałem... A potem się zmęczyłem. I stałem w Nowym Jorku. Stałem w Nowym Jorku i widziałem. Mówili mi: pojedź. Pojedź i zobacz. Musisz tam pojechać i zobaczyć. Mówili mi: pojedź. Tym bardziej, że możesz. To musi być wspaniałe: Nowy Jork. Więc dobrze, powiedziałem. Pojadę i zobaczę. I opowiem wam jak było w Nowym Jorku. I byłem. Pojechałem. I byłem. I widziałem. I stałem, i siedziałem w Nowym Jorku. A teraz mówię: nie wiem. Nie powiem wam, bo nie wiem. Nie wiem jak było w Nowym Jorku. Lecz mówię wam: pojedźcie. Postójcie. I posiedźcie. Bo nie warto nie być w Nowym Jorku O co tutaj chodzi ? być,pojechać,stać,posiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek_ Re: Śmieszne teksty piosenek :) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 12:00 to twoje kapelusze jak statki na niebie srutututu kupa drutu Odpowiedz Link Zgłoś
ireo [kto to w ogóle jest 'olek'?] 07.05.03, 12:53 runek, bo to w ogole jest tak, ze teksty piosenek wyjaśniają się i komentuja nawzajem. Trzeba wiec znac wiele odnosnych utworow na raz, aby w pelni załapać się na kontekst. Tu – az się prosi o zacytowanie dorobku Kuby Sienkiewicza: „Bylem w Rio, bylem w Bayo Mialem bilet na Hawajo Bylem na wsi, bylem w miescie Bylem nawet w Budapeszcie Wszystko ch.. O ja wam mowie, wszystko ch.. Moze czasem troche mniejszy Ale potem jeszcze wiekszy Bylem w wojsku i w szpitalu W pierdlu i na kupie szmalu Bylem w gorach i na plazy I zonaty cztery razy Wszystko ch.. O ja wam mowie, wszystko ch.. Moze czasem troche mniejszy Ale poetm jeszcze wiekszy Bylem w szkole, bylem w pracy Mialem cale lub na raty Przychodzili po mnie z rana Potem, noga, dupa, brama Wszystko ch.. O ja wam mowie, wszystko ch.. Moze czasem troche mniejszy Ale potem jeszcze wiekszy Bylem w Rio, bylem w Bayo Mialem bilet na Hawajo Bylem na wsi, bylem w miesci Bylem nawet w Budapeszcie Wszystko ch.. O ja wam mowie, wszystko ch.. Moze czasem troche mniejszy Ale potem jeszcze wiekszy...” - który dosc dobrze wyjasnia, dlaczego „kariere” np. w Nowym Jorku mogą robic jedynie osobnicy o starannie wyselekcjonowanych genach (czyli tzw. mutanty), a nie, z przeproszeniem, rozlazły romantyk spod Sukiennic. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek_ Re: [kto to w ogóle jest 'olek'?] IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 12:58 > nie, z przeproszeniem, rozlazły romantyk spod Sukiennic. > :-) dzien dooobry jesteeem ooolek_ on juz nie jest spod sukiennic bo sie wyprowadzil i zeby tak zaraz romantyk kasiore tłucze na piosenkach dla pensjonarek i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka (Olek jest nasz) IP: 195.117.2.* 07.05.03, 22:36 ireo napisał: dlaczego „kariere” np. w Nowym Jorku > mogą robic > jedynie osobnicy o starannie wyselekcjonowanych genach (czyli tzw. mutanty), a > nie, z przeproszeniem, rozlazły romantyk spod Sukiennic. > :-) wyjezdzam!!!! - i co ja teraz zrobie??????? buuuuuuuuuu! i ryyyyyy! (dla niewtajemniczonych - bucze i rycze), kariere zrobie??? aaaa! ewka_mutant_ka Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) 08.05.03, 10:41 Droga ewko,drogi ireo - o co tu chodzi ? Pieniądze ? Samochody ? Nieruchomości ? Walory fizyczne ? A może intelekt ? śpiewa Kasia Kowalienko :) A to co mam... Może znaczysz więcej niż sam wiesz Może pragnę cię bardziej niż ktokolwiek kiedyś pragnął Cię Może jesteś kimś kim łatwiej być Może głuchym milczeniem kiedy pytam dokąd iść I dokładnie tak tak smakuje ten lęk i strach a gdy skończy się dzień tak spokojnie mi odpowiesz.... Mogę zwątpić w to co dzieje się Kiedy każesz mi dążyć tam gdzie jest niepewny cel Może nie chcę w taki sposób żyć Nie chce być twoim grzechem, który wolisz z siebie zmyć I dokładnie tak tak smakuje ten lęk i strach, że gdy skończy się dzień tak spokojnie mi odpowiesz Że to co mam, nie wystarczy Ci to co mam, nie mogłam dłużej kryć, to co mam, wierzyłam nieprzytomnie, a to co mam miało wszystko ci zastąpić I dokładnie tak tak smakuje ten lęk i strach, że gdy skończy się dzień tak spokojnie mi odpowiesz Że to co mam, nie wystarczy Ci to co mam, nie mogłam dłużej kryć, to co mam wierzyłam nieprzytomnie a to co maaam.... Wykonawca - Kasia Kowalska Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: Śmieszne teksty piosenek :) 13.05.03, 12:32 Nadchodzą nowe czasy :) więc szukam w miarę mądrych tłumaczeń :) Manu Chao : Mama was queen of the mambo Papa was king of the congo Deep down in the jungle I started bangin' my first bongo Every monkey'd like to be In my place instead of me Cause I'm the king of bongo, baby I'm the king of bongo bong I went to the big town Where there is a lot of sound From the jungle to the city Looking for a bigger crown So I play my boogie For the people of big city But they don't go crazy When I'm bangin' on my boogie I'm the king of the bongo, king of the bongo bong Hear me when I come, baby King of the bongo, king of the bongo bong Nobody'd like to be In my place instead of me Cause nobody go crazy When I'm bangin' on my boogie I'm the king without a crown Hanging loose in a big town But I'm the king of bongo, baby I'm the king of bongo bong King of the bongo, king of the bongo bong Hear me when I come, baby King of the bongo, king of the bongo bong Hear me when I come They say that I'm a clown Making too much dirty sound They say there is no place For little monkey in this town Nobody'd like to be In my place instead of me Cause nobody go crazy When I'm bangin' on my boogie I'm the king of the bongo, king of the bongo bong Hear me when I come, baby King of the bongo, king of the bongo bong Hear me when I come Bangin' on my bongo All that swing belongs to me I'm so happy there's nobody In my place instead of me I'm a king without a crown Hanging loose in a big town But I'm the king of bongo, baby I'm the king of bongo bong King of the bongo, king of the bongo bong Hear me when I come, baby King of the bongo, king of the bongo bong Hear me when I come Mama was queen of the mambo Papa was king of the congo Deep down in the jungle I started bangin' my first bongo Every monkey'd like to be In my place instead of me Cause I'm the king of bongo, baby I'm the king of bongo bong Hear me when I come Hear me when I come, baby Hear me when I come Odpowiedz Link Zgłoś