kleszczo 25.04.03, 21:22 Poniższa wypowiedź jest prawdą. Powyższa wypowiedź jest kłamstwem. kleszczo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rybka Re: Prawda i kłamstwo ... IP: *.nat1.tvknet.pl 26.04.03, 05:41 Kleszczo, podobno wszystko jest względne. R. Odpowiedz Link Zgłoś
kleszczo Re: Prawda i kłamstwo ... 26.04.03, 06:32 Nieprawda! Ja jestem bezwzględny. :) Kleszczo Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Prawda i kłamstwo ... 26.04.03, 11:14 kleszczo napisał: > Nieprawda! Ja jestem bezwzględny. :) > Kleszczo Powyższa wypowiedź jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Prawda i kłamstwo ... IP: *.nat1.tvknet.pl 26.04.03, 12:35 ireo napisał: > kleszczo napisał: > > > Nieprawda! Ja jestem bezwzględny. :) > > Kleszczo > > Powyższa wypowiedź jest prawdą. A może jednak jest nieprawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Prawda i kłamstwo ... IP: *.chelmnet.pl 26.04.03, 12:53 Gość portalu: rybka napisał(a): > ireo napisał: > > > kleszczo napisał: > > > > > Nieprawda! Ja jestem bezwzględny. :) > > > Kleszczo > > > > Powyższa wypowiedź jest prawdą. > > > A może jednak jest nieprawdą? oj, no! chyba autor wie najlepiej, co mial na mysli i co prawda jest wedle niego! wiec moze niech tak zostanie... hahahahahahaahahaha ewka_co_wie_co_ma_na_mysli_jesli_autor_zy_i_nie_autor_zy (czasami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: Prawda i kłamstwo ... IP: *.gdynia.mm.pl 26.04.03, 14:23 a tak nie a propos-rybeczko -ty spać nie możesz ??? i to w sobotę??? taki poranny ten twój jeden wpis:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fred75 Re: Prawda i kłamstwo ... 26.04.03, 14:49 Słówka łamigłówka:))) Proszę mi odpowiedzieć, jaka forma zdania jest poprawna. 1. Ireo i Nonstop po wypiciu kilku piw nalali na tę ścianę. 2. Ireo i Nonstop po wypiciu kilku piw nalali na tą ścianę. Twój problem nasza głowa:))))))))) Fan club prof. Miodka. Powodzenia. Fred-Wred Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Prawda i kłamstwo ... IP: 217.98.71.* 26.04.03, 16:31 Binko - ano tak jakoś mnie śpiochowi się porobiło, że nie mogę!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kleszczo Re: Prawda i kłamstwo ... 26.04.03, 18:21 FRED - wedle starych zasad - jeżeli słowo kończy się na "ę" powinniśmy użyć formy "tę i odwrotnie jeśli sprawa tyczy się "ą". Ostatnio natomiast Komisja ds. Czystości Języka Polskiego (czyjakoś tak ...) uznała formę "tą" za prawidłową w każdym przypadku. Z czym ja kleszczo von kleszczowaty się nie zgadzam! I rzucam szanownej Komisji rękawicę! HOWK Kleszczo von Kleszczowaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonooka_ósemka Re: Prawda i kłamstwo ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.04.03, 19:09 ja też satnowczo za wersją z " ę" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta.w.woalce Re: Prawda i kłamstwo ... 26.04.03, 23:56 Tę (czy tą hehe) kwestię wyjaśniła całkiem niedawno panie Teresa Kruszona na forum "ortografia". Odpowiedz Link Zgłoś