gagat100 Re: Łódź 08.02.05, 10:14 cytat RADOM I ŁODŻ !!!!!! Autor: nowago Data: 08.02.2005 10:01 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- WITAM!!! POLECAM DR MICHAŁA KREKORĘ Z ŁODZI (PRZYJMUJE TEZ W MOIM MIESCIE - RADOM NA ZEROMSKIEGO 64)-PRZEDE WSZYSTKIM KOMPETENTY I RZECZOWY-=JEST NA BIEŻO NOWINKI MEDYCZNE FANTASTYCZNY KONTAKT -CZUJESZ ,ŻE JESTES WYJATKOWA - JEST BARDZO CIEPŁY I MIŁY BADANIE DELIKATNE.DO GABINETU (JESLI KTOS CHCE) ZAPRASZA TEŻ PARTNERA ,MAŁZONKA CZUJESZ ,ŻE NAPRAWDĘ MU ZALEZY NA TWOIM ZDROWIU I SAMOP[OCZIUCIU-JA OSOBISCIE MIAŁAM WRAZENIE JAKBYM ZNAŁA PANA DOKTORA JUZ BARDZO DŁUGO PROWADZIŁ MOJĄ CIAZĘ BLIŹNIACZĄ !!!A USG I SPRAWDZAŁ WSZYSTKO BARDZO DOKŁADNIE PAN DR MARIUSZ GRZESIAK ZPRZYJMUJE W SALVE W ŁODZI!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
maggie75 Re: Łódź 16.02.05, 18:17 Niestety, dr Krekora w moim przypadku wykazał sie potworną niekompetencją - opowiedział mi historyjkę że dziecko umrze jesli nie zostanę w szpitalu, a zrobił to tylko dlatego że kasa chorych zwracała za 3 pełne doby pobytu na oddziale, a ja byłam 2! Jego opinię zanegowało potem 4 innych lekarzy!!! Za to z czystym sumieniem mogę polecić doc. Jacka Wilczyńskiego. Jest chirurgiem ginekologiem, Przyjmuje w poradni Vita-Med na ul. Leszczyńskiej, we wtorki i czwartki od 16 do 20. Wizyta kosztuje 100 zł, dla ciężarnych 80. W tej chwili prowadzi moją 2 ciązę (33 tc). Jest naprawdę znakomity - wyczerpująco informuje pacjentki (a jestem naprawdę dociekliwa). Przyjmuje pacjentki z różnych stron kraju - nawet z wybrzeża przyjeżdżają. Wart jest niemałej kasy którą się płaci. Odpowiedz Link
kechara Re: Łódź 17.02.05, 15:57 proszę o pomoc pacjentki dr karowicz-bilińskiej. Nie mogę się do niej dodzwonić a próbuję już cały dzień. czy nr telefony do niej do gab to 6763479?? I o której godzinie mniej więcej kogoś tam zastanę (o której godzinie wy dzwonicie?) Jestem w podbramkowej sytuacji i powinnam jak najszybciej skontaktować się z lekarzem (jajniki) ! Odpowiedz Link
madziulek8 Re: Łódź 18.03.05, 21:18 No,coz o ile wiem, to on tylko sprawia takie dobre wrazenie... Odpowiedz Link
blablabla38 Re: Łódź 19.03.05, 11:46 on, czyli kto sprawia tylko takie dobre wrażenie?, na które pyt. to była odp.? Odpowiedz Link
wiki_eb Re: Łódź 08.02.05, 17:58 a czy któraś z was ma jakiekolwiek doświadczenia z dr Nowakowskim (przyjmuje na WAMie) Odpowiedz Link
deep6 Re: Łódź 08.02.05, 23:51 A czy któraś z was mogłaby polecić jakiegoś gina przyjmującego na Piotrkowskiej 3/5? Jak dotąd, mam takie sobie doświadczenia tzn. bez rewelacji... Odpowiedz Link
justyna_olga Re: Łódź 09.02.05, 13:26 Od grudnia 2000 r. mam jednego lekarza, na wizyty kontrolne chodzę do dr Wierzbowskiego (specj. ginekolog-położnik). Wcześniej przy okazji każdej wizyty "grałam w ruletkę" zmieniając lekarzy. Teraz nie zmieniam, bo jestem bardzo zadowolona z jego opieki. Szczególnie, że pod koniec ubiegłego roku znalazłam się w szpitalu (pierwszy raz w życiu) z powodu poronienia. Zaopiekował sie mną naprawdę super, jestem mu za to wdzięczna i bardzo go cenię za profesjonalizm. Odpowiedz Link
matylda.zone Re: Łódź 22.02.05, 07:08 Cześć dziewczyny! Dziękuję z Wasze rady dotyczące ginekologów, zamierzam wkrótce z nich skorzystać. Mam pytanie: znacie dobrego lekarza ginekologa, który przyjmuje w MSW? Co prawda na tej liście znalazło się już parę nazwisk, ale moze korzystacie z leczenia u jeszcze innych lekarzy właśnie w MSW? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kechara Re: Łódź 28.02.05, 00:29 Ja polecam dr ochędalską z piotrkowskiej 3/5. Miła, delikatna, otwarta. Super babka. Jest docentem ginekologiem-położnikiem oraz endokrynologiem. Bierze 65 zł mimo iż docenci w tej placówce mogą brać 70-100zł. Przyjmuje wt 16-18, czw 14-15:40, pt 14-16; tel do rejestracji 633 66 84 na czarnej liście postawiono jej chyba ze 3 zarzuty z którymi się nie zgadzam! Kobietom w ciąży zaleca się od czasu do czasu picie malutkich ilości wina czy piwa, bo nie wpływa to na rozwój płodu a np piwo może zmniejszyć kamienie nerkowe (lepsze to niż antybiotyki na zapalenie nerek, prawda?) Co do tego że nie ma USG w gabinecie - mnie to nie przeszkadza, wiem że dla kobiet w ciąży może być to problem, ale po pierwsze gabinet USG jest tuż obok, w tej samej placówce a po drugie to nie jest wina pani dr że go tam nie ma! Co do zarzutu o wypisanie pigułek bez badań hormonów - ich nie trzeba robic jeśli kobieta jest zdrowa i nie ma problemu np z miesiączkowaniem (co wychodzi w wywiadzie) - opinia potwierdzona przez innego lekarza Wyciągnęła mnie z 3-miesięcznych, ciągnących się prawie w nieskończoność kłopotów zdrowotnych! Przyjmuje też na NFZ - podobno na placu zwycięstwa 2, ale są kolejki, bo wszyscy się do niej pchają. Odpowiedz Link
aneczka_g Dr Zasępa? 25.02.05, 13:38 Przyjmuje na Radogoszczu Wschodzie, jestem jego pacjentką. Jestem zadowolona, ale tak naprawdę nigdy nie miałam poważnych problemów zdrowotnych. Macie o nim jakieś opinie? Odpowiedz Link
bruni_mama_filipka Re: Dr Zasępa? 21.03.05, 17:39 Owszem , przyjumuje rzekomo bezplatnie, ale na kazdy zabieg umawia sie prywatnie i jesli nie jest to rutynowa wizyta to skłania pacjentke by mu zapłacila za wiekszą fatyge! Dla mnie oszust i wyłudzacz! Znam kilka przypadków, gdzie wmówił kobiecie ciąze gdy jej nie było, a u sąsiadki celowo ciązy nie potwierdził (mniejsza o szczególy). Okropny,nieprofesjonalny, nastawiony na kase obleśny facet! Byłam kiedyś jego pacjentką i o mało mnie nie zabił! Odpowiedz Link
asia_nie Dr Zasępa-NIE NIE NIE 11.04.05, 14:44 Niestety o tym ginie nie da się powiedzieć niczego dobrego...odmawia skierowań na podstawowe badania, odmawia wystawiania zwolnień lekarskich w czasie ciąży, a wszystko zbywa wątpliwej jakości poczuciem humoru...Ostatnio po obejrzeniu wyników morfologii znajomej w I trymestrze ciąży odmówił wykonania badania na fotelu gin. stwierdzając, że wszystko jest ok(...) Odpowiedz Link
mama_pinki Re: Dr Zasępa-NIE NIE NIE 02.11.06, 14:58 Zasępa to oszust dwa razy mnie oszukał raz namówił na prywatną wizytę w domu kazał zapłacić za badania a wyników nigdy nie pokazał, drugi raz juz nie dałam się tak łatwo bo chciał mnie naciągnąć na 1200 zł, próbował wmowić nadżerkę i obiecywał że zrobi to bezbolesnie laserowo. Byłam bardzo przerażona ale cos mnie tknęło i poszłam do innego też przyjmującego na kasę zostałam po prostu wyśmiana. Odpowiedz Link
maninitu Re: Dr Zasępa-NIE NIE NIE 12.03.08, 18:28 Mialam z Zasepa takie samo doswiadczenie - powiedzial, ze mam nadzerke i ze on mi ja usunie u siebie w domu (w "prywatnym gabinecie"). Poszlam skonsultowac sie do innego gina i wg. niego nie mialam zadnej nadzerki... Minelo juz z 6 lat i wciaz nic nie mam. Kilka moich kolezanek z Radogoszcza rowniez mialy z nim dziwne doswiadczenia (wmawianie chorob, zapisywanie niepotrzebnej terapii itp - ktorych nie potwierdzili inni lekarze). Za niemal wszystko trzeba mu dodatkowo placic. Jednym slowem - odradzam!! Odpowiedz Link
matylda.zone Re: Łódź 06.03.05, 21:21 Dziewczyny! Zapodajcie kilka sprawdzonych nazwisk lekarzy z przychodni MSWiA, bo w tej chwili nie stac mnie na prywatne wizyty, a czuje sie coraz gorzej. Gagat - pozdro dla Ciebie, mialas fajny pomysl z tym forum Odpowiedz Link
melkagib Re: Łódź 08.03.05, 12:44 A co myslicie o dr. Strózyckim. Pracuje w Madurowiczu Odpowiedz Link
lanka Re: Łódź 08.03.05, 13:55 Popieram podana wcześniej FRYDRYCHOWSKĄ ja rodziłam z nia na szetrlinga, przyjmowała w szpitalu (państwowo bez kasy) lub prywatnie w domu. Stary praktyk położnik, sympatyczna, fachowa, okazuje pomoc. Ale znam dr WILCZYŃSKIEGO Jacka lat 42, pracuje w Matce Polce, nie znam lepszego człowieka i fachowca, wiem, że prowadzi bardzo trudne ciąże i robi operacje wszelkie guzy,miesniaki,narośle i inne syfy z tymi najgorszymi włącznie. Moja mama była u niego na wycieciu macicy i ja poszłam do niego na kompleksowe badania czy nie będę miała jakiś skłonności genetycznych. Po pobraniu próbek okazało sie, że juz mam komórki nie takie jak trzeba, ale nie są jeszcze nowotworowe. Niestety nikogo to nie interesowało, wszyscy mówili wycinac wszystko jak u mamy, on ze mną szperał po internecie, szukał publikacji naukowych w świecie i PL, bo to nie typowe było, że u młodej choroba jak u starej (menopauzalnej). Nie dali rady wyleczyć mnie w Berlinie, nie chcieli w Londynie (mam tam rodzine, byłam na badaniach) On WYLECZYŁ mnie, przez rok brałam jakieś koszmarne zastrzyki, potem brał próbki co pół roku. Jestem zdrowa, komórki nie odrastaja. Przyjmuje mnie na odział raz na rok i sprawdza, jak widzę te wszystkie pacjentki od 14 roku życia do 80 roku, które patrza w niego jak w obraz, bo on ma zawsze dobre słowo, potrafi pocieszyć, dokładnie wytłumaczyć chorobe, powiedzieć jak leczyć.Dokształa sie, zrobił habilitację. Leżąc w szpitalu ile ja widziałam dziewczyn pokaleczonych (fizycznie i psychicznie)przez innych ginekologów, po których on próbuje naprawiać - dosłownie, to co spieprzyli. Telefon do prywatnego gabinetu 6401828 może 60 zł, nie wiem czy przyjmuje w przychodni matki polki, bo pisał pracę więc nie brał dyżurów. Moja koleżanka z Warszawy do niego jeżdzi, była na operacji, załatwiła promesę, że łodzki szpital dla Warszawianki. Naprawdę POLECAM tego lekarza Odpowiedz Link
lanka Re: Łódź WILCZYŃSKI Jacek 08.03.05, 14:08 on juz jest doc dr hab n. med. Wiem ile ma lat, bo moja mama, bezpośrednia kobieta, wprost go kiedyś zapytała. Bo on w ogóle młodo wygląda. Żeby nie było, że jestem jakaś tam jego rodzina i znajoma. Ja z wdzieczności to bym go zalała koniakami, kwiatami, czekoladami całusami i czym tam jeszcze, że jestem zdrowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
blablabla38 Re: Łódź 16.03.05, 16:03 a co myslicie nt. dr Surkonta, ktory pracuje i przyjmuje w Madurowiczu, a prywatnie rowniez w Dermedzie? Slyszalam na jego temat wiele dobrego i chcialam, aby poprowadzil moja ciaze. Odpowiedz Link
blablabla38 dr Surkont? 16.03.05, 16:07 blablabla38 napisała: a co myslicie nt. dr Surkonta, ktory pracuje i przyjmuje w Madurowiczu, a prywatnie rowniez w Dermedzie? Slyszalam na jego temat wiele dobrego i chcialam, aby poprowadzil moja ciaze. Odpowiedz Link
alemorek dr Surkont - NIE!!! 28.06.05, 13:57 Wizyta trwa u niego 5 minut, a kosztuje 70 zł (2 lata temu), do każdej wizyty wykonuje USG za kolejne 70 zł. Ja poszłam do niego w ok. 5 tygodniu, więc USG "musiał" wykonać, żeby sparwdzić, czy jestem w ciąży. Na kolejna wizytę + USG zaprosił mnie za kolejne 2 tygodnie, zeby sprawdzić, czy serduszko bije. Biło. Ale jak zadzwoniłąm do niego, że plamię, to mi oznajmił spokojnym tonem, że to moze być poronienie, a w takiej wczesnej ciąży niec już się nie da zrobić (!!!!), mam po prostu przyjść na kolejną wizytę, kiedy tam mam wyznaczone. I na kolejnej wizycie i po kolejnym USG oznimił mi i mojemu mężowi z UŚMIECHEM na ustach, ze ciąża "poleciała", ale to normalne i żeby się nie przejmować. NIE PRZEJMOWAĆ SIE!!!! Normalne, że dziecko umiera... Więcej tam nie poszłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
micka72 dr. Surkont-uratował mi życie! 07.11.05, 14:10 Miałam ciążę pozamaciczną i nikt nie mógł się tego "dopatrzyć", gdyby nie on to nie wiem jakby sie skończyła ta ciąża?! Nie wiem jak prowadzi ciążę, ale sądząc po liczbie pacjętek to chyba nie narzekają?! Za wizytę bierze 80 zł i za USG tyle samo. Słyszałam różne opinie na jego temat, ale były one przeważnie pozytywne. Oczywiście przyjmuje w DERMEDZIE. Odpowiedz Link
maninitu Re: Łódź - Surkont 12.03.08, 18:32 U Surkonta bylam kilka razy. Faktycznie jest troche nieprzyjemny i szorstki, przyjmowal mnie w gabinecie gadajac z pielegniarka o czyms innym itp. Ale - mialam powazne problemy hormonalne i Surkonta polecilo mi kilku lekarzy ode mnie z rodziny - jako najlepszego specjalisty od zaburzen hormonalnych w Lodzi. Mnie z moch problemow faktycznie wyprowadzil. Odpowiedz Link
trishika Re: Łódź 09.03.05, 14:39 Ja byłam kiedyś u Honoraty Derbich. Miła babka. Tylko potem sie okazało że przeoczyła u mnie nadżerkę Aha no i wizyta trwa w tej poradni 10 min więc za dużo nie pogadasz sobie z lekarzem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
justyna_olaczek Re: Łódź 25.03.05, 11:21 Też u niej byłam, mój pierwszy ginekolog. Ja ja sobie chwalę, prosiłam o tabletki i dostałam po dokładnym wywiadzie. Od razu była też cytologia i USG narządów rodnych. Po 3 miechach kontrola. Po roku brania badania krwi, źle wyszły próby wątrobowe: jeszcze raz krew, usg narządów, usg piersi i tarczycy i odstawienie tabletek. Teraz chcę wrócic ale niestety w Poliklinice są jakieś problemy z zapisem nie tylko do nie ale wogóle proponowano mi termin na lipiec. Na pieczątce jest jest adres i telefon chyba zadzwonie sie spytać czy przyjmuje prywatnie. A w tej poradni jest zawsze straszne piekło, opóźnienie siegaja dwóch godzin. Odpowiedz Link
moni_30 dr Lidia Biesiada 05.12.05, 15:39 Czy którakolwiek z Was miala kontakt z tym lekarzem. Jeśli tak, prosze o opinie Odpowiedz Link
ambc14 Re: dr Lidia Biesiada 27.12.05, 17:16 Lekarkę poleciła mi koleżanka, była bardzo zadowolona. Po pierwszej wizycie - prywatnej też zrobiła na mnie miłe wrażenie.Nie jest niestety zbyt dociekliwa i chyba troche bagatelizuje niektóre objawy. Miałam plamienia, stwierdziła ze od nadżerki. Był to początek poronienia. Za dwa dni robiła mi zabieg w CZMP zresztą bardzo dobrze wykonany. Nie wiem czy można było jakos zapobiec temu co się stało ale nie należało roztaczać wspaniałych widoków i rozbudzac nadziei w sytuacji poronienia zagrażającego Odpowiedz Link
uza1 ginekolog do prowadzenia ciazy u epileptyczek? 08.03.05, 15:02 czy ktos moze polecic ginekologa z łodzi lub okolic, ktory ma doswiadczenie w prowadzeniu ciazy kobiet chorych na padaczke? Odpowiedz Link
mamafilipa26 Re: Łódź 08.03.05, 18:01 Radwan owszem potrafi dać dzidziusia ale do prowadzenia ciąży to on się nie nadaje. Zlewał mnie nie kierował na żadne badania. w czasie ciąży miała dwa razt robioną morfologię raz zmierzył mi ciśnienie i raz zważył. I stale robiłam usg (120 zł bo ciąża bliźniacza)a jak mi coś leciało z piersi (około 23 tc) to to olał i kazał poczekać jeszce miesiąc. Drogo zapłaciłam za to że na prowadzącego ciąże wybrałam profesora. Urodziłam w 26 tc i mam teraz tylko jedno dziecko... Odpowiedz Link
mamafilipa26 Re: Łódź 08.03.05, 18:05 Radwan owszem potrafi dać dzidziusia ale do prowadzenia ciąży to on się nie nadaje. Zlewał mnie nie kierował na żadne badania. w czasie ciąży miała dwa razt robioną morfologię raz zmierzył mi ciśnienie i raz zważył. I stale robiłam usg (120 zł bo ciąża bliźniacza)a jak mi coś leciało z piersi (około 23 tc) to to olał i kazał poczekać jeszce miesiąc. Drogo zapłaciłam za to że na prowadzącego ciąże wybrałam profesora. Urodziłam w 26 tc i mam teraz tylko jedno dziecko... Może jednak tytuł to nie wszystko? Odpowiedz Link
justyna154 Łódź- szukam dobrego ginekologa-chirurga 13.03.05, 21:43 Szukam dobrego ginekologa-chirurga sprawa jest dość nietypowa i pewnie niektórym wyda się śmieszna, chciałabym przeciąć błonę dz. Odpowiedz Link
justyna04 Re: Łódź- szukam dobrego ginekologa-chirurga 14.03.05, 12:41 Nie wiem, czy coś pomogę, ale może . Moja pani gin. dr Maria Brzozowska, ma bardzo dobre podejscie do pacjentek. delikatna i dyskretna, Twoja sprawa na pewno nie wyda się jej śmieszna. Przyjmuje w Ultimedzie na Lubeckiego 8, 678 77 74, w piątki po południu. Pracuje w Madurowiczu.Nawet jeżeli ona sama nie mogłaby tego zrobić (jest w ciąży bliźniaczej) to na pewno poleci kogoś odpowiedzialnego. Jest naprawdę w porządku. Jak nie znajdziesz nikogo bardziej wyspecjalizowanego to może spróbuj u niej. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link
olagaj DR MATYSIAK - NIGDY 14.03.05, 13:17 Kilka miesiecy temu prosilam o opinie na temat dr Matysiaka i otrzymalam bardzo negatywna. Teraz jestem w 5 miesiacu ciazy i ze szczerego serca rowniez odradzam tego faceta. Faszerowal mnie hormonami, po ktorych czulam sie okropnie a on caly czas twierdzil, ze to normalne i musze je dalej brac, choc nie potrafil uzasadnic dlaczego.. Nie zrobil zadnych badan hormonalnych, czulam, ze cos jest nie tak i skonsultowalam sie z innym, bardzo polecanym, lekarzem. Ten oczywiscie zrobil badania i zanegowal hormony. Od miesiaca nie biore i czuje sie swietnie, ale chodzilam do Matysiaka bo nie stac mnie na prywatnego lekarza. Poprosilam kilka dni temu o zwolnienie z pracy, poniewaz jestem instruktorka tanca i aerobiku, a on nie dal mi twierdzac, ze moge dalej prowadzic zajecia bo nie jestem chora, a poza tym to jest interes pomiedzy mna a nim wiec zaprosil mnie do swojego prywatnego gabinetu na Piotrkowska. Nie pojde do niego nigdy wiecej i naprawde nie polecam. Dodam tylko, ze caly jego gabinet, kalendarze, notesy, dlugopisy itp. byly firmowane Luteina, czyli tymi hormonami. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Łódź 17.03.05, 10:21 Chciałabym polecić dr Krasoń przyjmuje w Olmedzie na Olechowie 3 razy w tygodniu jak do tej pory nie zawiodłam sie na niej. Wiem, że pracuje w CZMP. Planuje jednak ciąze i chcialabym sie dowiedziec czy mozna na niej polegac przez te 9 waznych m-cy. moze ktos wie? Odpowiedz Link
gabriellka Re: Łódź 12.04.05, 17:41 Dziewczyny, szukam dla mamy kogoś, kto doradzi przy menopauzie; najlepiej CZMP lub w Dermedzie? Kogo polecacie???? pozdrawiam, Odpowiedz Link
esterka13 Re: Łódź 15.04.05, 22:04 Jesli jeszcze nie jest dla Ciebie za pozno - z calym sercem polecam doktora Ireneusza Polacia (przepraszam, nie mam polskich liter, ale l to nie l tylko wiesz co). Pracuje w klinice menopauzy w CZMP i w Diasonie przy Radwanskiej.Jest doskonalym specjalista i na pewno Cie ani Mamy nie zawiedzie. Pozdrawiam i jestem ciekawa wrazen. Odpowiedz Link
anetka74 Re: Łódź, dr Sobczuk 21.04.05, 11:03 polecam Ci dr Sobczuk. Pracuje na oddziale ginekologii i menopauzy w CZMP. Prywatnie przyjmuje w Diadonie. Odpowiedz Link
przemo_wszk Re: Łódź 13.04.05, 10:39 Poszukuje dla swojej żony opinii nt. dr NOWAKOWSKIEGO z WAM-u. Słyszałem że to dobry lekarz, może ktoś wie coś na jego temat?? Odpowiedz Link
przemo_wszk Szukam opinii nt. dr Nowakowskiego 13.04.05, 10:41 Poszukuje dla swojej żony opinii nt. dr NOWAKOWSKIEGO z WAM-u. Słyszałem że to dobry lekarz, może ktoś wie coś na jego temat?? Odpowiedz Link
lukasz.karolski Re: Łódź(Palma) 15.04.05, 10:48 Jakiego ginekologa z Palmy przy Rewolucji 1905 poleciłybyście dla mojej dziewczyny? Z tego co wiem są tam same Kobiety. Narazie zapisała się do Pani Skrzyńskiej,czy to dobry wybór? Proszę o szybką odpowiedz i z góry dziękuję Odpowiedz Link
mobiadek Re: Łódź(Palma) 16.04.05, 16:45 Leczyłam się w palmie, ale od czasu, jak jestem w ciąży, zrezygnowałam z tej przychodni. Trafiłam tam rano w wigilię, na dyżurze był jeden lekarz. Miałam silne bóle brzucha, to był początek ciąży. Położne nie chciały mnie wpuścić do lekarza, kazały przyjść po świętach... Heh, no i argument w stylu: "Jaka ciąża? przecież nic nie widać!" Musiałam się wykłócić, by w ogóle dostać się do lekarza.... Odpowiedz Link
micka72 Re: Łódź(Palma) NIEEEEE! 07.11.05, 14:19 Kiedyś zrobił mi się guz na piersi, bolało przeokrutnie, a pani ginekolog kazała przykładać kapustę(nie wiem dlaczego, ponieważ nie była w połogu), poza tym nie wymyśliła tego sama tylko przy pomocy pielęgniarek, któte zwołała, żeby poogladały sobie moją pierś! Skandala! Po kilku dniach trafiłam do chirurga, który o mały włos nie zemdlał jak mu opowiedziałam jaki fenomenalny lek przepisała mi lekarka! Chirurg był zbulwersowany! A wystarczyło od razu podać antybiotyk! Żyłam w stresie, bo dr oznajmił, że jeśli antybiotyk nie przegoni zapalenia to będą mi cieli pierś!!! Na szczęście wszystko skończyło się dobrze! następny przypadek był o wiele tragiczniejszy: pani dr na moje sugestie, że jestem w ciąży i mnie strasznie boli brzuch, odpowiadała z uśmiechem, że tak musi być na początku ciąży. Było ze mną coraz gorzej, a pani dr nadal nie widziała nic strasznego. A było straszne, ponieważ miałam ciążę pozamaciczną! Powinno się zamknąć Palmę, to nieporozumienie!!! Odpowiedz Link
sabciasal Re: Łódź(Palma) NIEEEEE! 25.11.05, 16:07 chyba wiem o której lekarce piszesz) ja z kolei miałam lekki mlekotok, który - jak się potem okazało- spodowany był problemami hormonalnymi (dziś wiem, bo sama dotarłam do endokrynologa) a pani doktor też zaleciła mi okłady z kapusty i obwijanie się bandażem sabcia Odpowiedz Link
ssysia Łódź - gdzie mozna wymrozić nadżerkę?? 15.04.05, 10:50 witam wszystkich!! mam 22 lata i od około 2 miesięcy próbuję wyleczyć swoją nadżerkę, lekarka zaproponowała aby ją wymrozić bo smarowanie raczej nie pomaga!! problem w tym że jej popsuł sie sprzęt do wymrażania a nie mam pojęcia gdzie w Łódzi można je zrobic!! prosze pomóżcie!! napiszcie mi gdzie , u kogo i mniej więcej za ile można zrobić wyrażanie?? z góry serdecznie dziękuje!! Odpowiedz Link
ssysia Re: Łódź - gdzie mozna wymrozić nadżerkę?? 15.04.05, 15:23 większość lekarek moich znajomych robi tylko wypalanki dlatego zwracam sie do Was dziwczyny żebyście mi pomogły!! na tej stronie jest dużo opini o dobrych lekarzach ale nie bede dzwonic do każdego po kolei żeby sie dowiedzieć czy on akurat robi wymrażanie czy nie!! może macie ten zabieg juz za sobą i mogłybyście mi kogoś podsunąc!! dzięki wielkie za pomoc Odpowiedz Link
mobiadek Madurowicz - dr Kalinka?? 16.04.05, 16:45 Jak w temacie Znacie może tego lekarza? Jakieś opinie, wrażenia? Odpowiedz Link
madziki Re: Madurowicz - dr Kalinka?? 19.05.05, 09:22 Właśnie prowadzi moją drugą ciążę i jestem bardzo zadowolona. )) Na każdej wizycie mam robione podglądowe USG, czy dzidzia rośnie i serduszko bije. Pan doktor bardzo sympatyczny, odpowiada na wszystkie pytania i interesuje się faktycznie pacjentką. Ostatnie 3 dni spędziłam na jego oddziale i jest w porządku. Poszłam do niego z polecenia i teraz również sama polecam. ) Odpowiedz Link
sonatka5 Re: Madurowicz - dr Kalinka?? 05.02.07, 23:03 Gorąco polecam doc.Kalinkę. Jest kompetentny, rzeczowy, konkretny,indywidualnie podchodzi do pacjentki, zleca istotne badania, nie panikuje, nie jest egzaltowany. W szpitalu także zajmuje się należycie. Naprawdę polecam!!! Odpowiedz Link
sama00 Re: Madurowicz - dr Kalinka?? 09.02.07, 11:44 Dr Kalinka jak najbardziej jestem na TAK. Bardzo kompetentny lekarz, polecam wszystkim kobietom, które chcą być wysłuchane, zrozumiane i właściwie zdiagnozowane. Odpowiedz Link
wegaga Re: Madurowicz - dr Kalinka?? 20.07.07, 14:13 Witam! byłam niedawno u Kalinki z zapaleniem.Troche sie obawialam ,bo mialam niedawno leczona nadzerke,nie u niego zreszta. W kazdym razie jestem tu na wakacjach i cos z tym fantem musialam zrobic. Podsumowując:doktor bardzo rzeczowy, wiedzial dokladnie w czym rzecz.Porobil wszystkie badania,w tym USG i wystawil diagnoze. Przepisal tez dla partnera leki. Łącznie zapłacilam 100 zl(80 za wizyte i 20 usg). Z gabinetu wyszłam z uśmiechem na twarzy. Jeszcze nie wiem jakie beda efekty po kuracji ,a chcialam zaznaczyc ze mecze sie juz z tymi zapaleniami ponad rok i ciagle nie moge tego wyleczyc! Moge jeszcze dodać, że w Łodzi lekarze cenia sie bardziej niż w Poznaniu. Tam biorą 70 i są równie dobrzy. Pozdrawiam wszystkie borykajace się z nadżerkami i zapaleniami;P Odpowiedz Link
pietrucha101 Re: Madurowicz - dr Kalinka?? 28.08.07, 21:15 Drogie Panie! Pragnę się z wami podzielić moimi problemami z zajściem w ciążę! W marcu tego roku trafiłam do Pana docenta Jarosława Kalinki, który po pierwszych badaniach stwierdził u mnie bezowulacyjne cykle po długoletnim stosowaniu doustnej antykoncepcji. Muszę zaznaczyć, że mam już 30 lat i ta diagnoza była dla mnie przerażająca! Zakładałam, z bólem serca, że czeka mnie długoletnie leczenie. Po serii badań Pan docent zastosował u mnie leczenie , które już w drugim cyklu zaowocawało ciążą. Teraz kończy mi się już 15 tydzień i szczęście moje nie ma granic!!! Jestem bardzo wdzięczna Panu docentowi Kalince za profesjonalizm i medyczne wyczucie sytuacji. Każdej z przyszłych mam z czystym sumieniem polecam Pana docenta!!! Jeżeli chodzi o kontakt to Pan docent przyjmuje na ulicy Piotrkowskiej 93. Numer telefonu do gabinetu to: 042 630-03-50. Odpowiedz Link
yeze Re: Łódź - gdzie mozna wymrozić nadżerkę?? 27.04.05, 18:24 Ja robiłam w Salve (250zl) u dr Estemberg, chodze na refundowane wizyty, ale za zabiegi placi sie osobno. Wszystko bez bólu i komplikacji. Odpowiedz Link
clusterone21 Re: Łódź - gdzie mozna wymrozić nadżerkę?? 28.07.05, 14:37 Polecam Ci dr Kuś w Damedzie na Piotrkowskiej 5, szybkio , bezboleśnie i fachowo Odpowiedz Link
ssysia Znacie dr. Siemińską ?????????? 17.04.05, 20:08 witam!! dostałam jej namiary przyjmuje na ul. Gabrieli Zapolskiej na Dąbrowie!! możeci mi napisać wasze opinie o niej!! poszukuje lekarza który robi wymrażanie nie wiecie może czy pani dr sie tym zajmuje?? jak nie ona to może macie innego lekarza który wykonuje wymrażania!! jak tak to prosze o jakieś namiary!! dzięki wielkie Odpowiedz Link
antosia77 Re: Znacie dr. Siemińską ?????????? 01.08.05, 12:13 Doktor Sieminska przyjmuje w Darmedzie na ul. Skupionej 3 (przy Kurczakach- Chojny)jest sympatyczna, a co wydaje mi sie bardzo wazne, slucha pacientki, odpowiada na wszystkie pytania a nie od razu mysli, ze wszystko wie, zanim sie zdarzy usta otworzyc. Odpowiedz Link
ximena1 Re: Zgierz 26.04.05, 12:52 A czy ktoś zna dobrego, ale to naprawdę dobrego lekarza w Zgierzu??? Odpowiedz Link
slonko81 Wiliński i Wilczyński to jedna i ta sama osoba???? 07.05.05, 14:16 Mam nadzieję,że ktoś jeszcze czyta to forum i otrzymam odpowiedź.W kilku wypowiedziach pojawiły się te nazwiska i podobne opinie i zastanawiam się czy to zbieżność nazwisk. Odpowiedz Link
71gosik Re: Wiliński i Wilczyński to jedna i ta sama osob 09.05.05, 13:30 To nie jest ta sama osoba, Wiliński pracuje w Jordanie, a Wilczyński w CZMP Małgorzata Odpowiedz Link
slonko81 dr Wilczyński 09.05.05, 17:31 POtrzebuję namiarów na dr Wilczyńskiego z CZMP.Najlepiej nr telefonu i może ktoś wie gdzie przyjmuje prywatnie.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
koala.mb Re: dr Wilczyński 12.05.05, 19:26 6401828 - to tel. do gabinetu. Chyle czola i goraco polecam chociaz pacjentką jego nie jestem) Odpowiedz Link
qpiska Poszukuję dobrego gina 14.05.05, 16:17 Dziewczyny poszukuję dobrego, kompetentnego gina, który poprowadziłby ciążę z okolic Górniaka, Czerwonego Rynku, Rzgowskiej lub Kilińskiego Odpowiedz Link
wojcik.a1 Re: dr Wilczyński 13.12.05, 12:50 Mam najswiezsze namiary na doc Wilczynskiego, przyjmuje na ul. Żeromskiego 61/18 Łódź, tel. 633 14 24, przyjmuje pn: 16-18 i czw: 15-16. Wybieram sie do niego. Poza tym polecila mi go inna świetna lekarka pani doktor Hejwowska (ginekolog, onkolog i radiolog) - polecam w trudnych powyzszych sprawach, zgodnych z jej specjalizacją. Mnie pomogla, wyglada na to, ze mojej ukochanej mamie tez. Odpowiedz Link
wojcik.a1 Re: dr Wilczyński 21.03.06, 09:21 przepraszam, ze wprowadzilam w blad niektore dziewczyny. W ww. miejscu nie przyjmuje docent Jacek Wilczynski. Takie informacje otrzymalam od kogos z sekretariatu CZMP. Niestety nie dogadalysmy sie z pania, i dala mi namiary na prof. Jana Wilczynskiego, ktory faktycznie przyjmuje w NZOZ Beatus. Na forum poniżej padły też informacje, ze doc. Jacek Wiczynski przyjmuje w Vita- Med na ul. Leszczyńskiej. Otóż byłam tam wczoraj i poradnia jest zamknieta na "amen". Od mieszkanki okolicznej dowiedzialam się, że juz jakiś czas nikogo tam nie widziała. Aktualnie jestem w trakcie poszukiwan docenta i jak tylko go zlokalizuje, natychmiast o tym poinformuje -))) Odpowiedz Link
wojcik.a1 Re: dr Wilczyński 21.03.06, 18:58 Zatem jestem po wizycie u doc. Jacka Wilczyńskiego. Okazało się, ze gabinet Vita-Med na Leszczyńskiej 14/16 jednak funkcjonuje. Jednak mozna umówić się tam tylko i wyłącznie w godzinach przyjęć docenta czyli we wtorki i w czwartki od 16 do 20. Poza tymi dniami i godzinami nie można się tam dodzwonić. Podaję jeszcze numery telefonów: 640 18 28 oraz 602 728 796 (ta komórka, jest odbierana tylko i wyłącznie w godzinach przyjęć). Ps. rozpoczynam leczenie z doc. Wilczyńskim, przez opryszczkę mam kłopoty z zajściem w ciążę, przepisał mnie i mężowi końskie dawki leków, mam je brać przez najbliższy cykl (w kwietniu), zrobić liczne wymazy i badania, w maju będziemy mogli spróbować. Napiszę jakie są moje wrażenia z leczenia i czy uda nam się począć dziecko. Slyszalam bardzo dobre opinie o tym lekarzu. Zobaczymy - )) Odezwę się Odpowiedz Link
sekretkm Re: dr strużycki 06.03.08, 14:21 Bardzo ciepły i miły lekarz.Pozytywny i optymiatyczny. fachowiec nie rzeżnik jak Opinc!!!!Konkretny i bardzo pomocny.Wszystko tłumaczy i wyjaśnia.W szpitalu interesuje się pacjentką.przyjmuje prywatnie 630- 03-50-umawianie wizyt. Polecam!!!!!!!!! Odpowiedz Link
jusska1 Re: Łódź Dr Estemberg 17.05.05, 09:33 Cześć dziewczyny polecam całym sercem Dr Dorotę Estemberg, byłam na wizycie z Kasy Chorych i przeżyłam bardzo pozytywny szok, Pani doktor była bardzo miła, życzliwa i delikatna odpowiadała na wszystkie moje pytania. Pani Doktor przyjmuje w Salve na Andrzeja Struga 3 w poniedziałki po 18 (czeka się około 2- 3 tygodni) ale warto! www.salve.pl To będzie mój lekarz Odpowiedz Link
sky81 Re: Łódź Dr Estemberg 22.05.05, 13:50 mam pytanie: czy dr Karowicz-Bilińska przyjmuje także państwowo w Madurowiczu? Czy można się tam do niej zapisać? Będę wdzięczna za informacje. Chodziłam do niej ponad 2 lata prywatnie (polecam wszystkim) ale zrezygnowałam z powodu ceny No i teraz nie mogę znaleźć kogoś kto by mi odpowiadał. Odpowiedz Link
sky81 Re: Łódź Dr Estemberg 14.09.05, 14:45 weszłam na stronę Salve i nie wiem czy coś się zmieniło ale pani doktor Estemberg przyjmuje tylko w czwartki i nie ma nic o wizytach na kasę chorych. Odpowiedz Link
jusska1 Re: Łódź Dr Estemberg 24.09.05, 18:35 Strona Salve jest stara i nieuaktualniona zadzwoń tam a na 100% dowiesz się że do Pani doktor Estemberg można dostać się w poniedzialki przez NFZ ja jestem jej pacjentką. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mentha Re: Łódź 15.06.05, 15:05 Witajcie, czy wiecie może coś na temat dra Pintery? Pracuje w szpitalu na Przyrodniczej i przyjmuje w prywatnym gabinecie. Będę wdzięczna za opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kechara Re: Łódź 16.06.05, 19:06 dodam nt pani lachowicz-ochętalskiej jako pierwsza nie powiedziałam mi na moje częste zapalenia pęcherza, że kobiety tak już mają i mam się przyzwyczaić (a nawet u urologa byłam) - dzięki niej będę miała robione badania i skierowanie do nefrologa gdy mój lekarz rodzinny wyśmiał mnie, że o to proszę poza tym rewelacyjny lekarz specjalista i człowiek, który autentycznie interesuje się zdrowiem pacjenta a nie tylko własnym portfelem kontakt telefoniczny o kazdej porze dnia - po prostu super! Odpowiedz Link
qpiska Barbara Bayat-Agacka 20.06.05, 09:32 Dziewczyny czy wiecie coś na temat doktor Bayat-Agackiej?? Pracuje w Koperniku, przyjmuje prywatnie na Klonowej. Odpowiedz Link
kaemka_kaemka Re: Barbara Bayat-Agacka 21.01.10, 10:31 Jestem pacjentką dr Bayat-Agackiej i jestem zadowolona. Wcześniej leczyła się u niej moja mama przez wiele lat, kiedy jeszcze była w ciąży z moim starszym bratem, później ze mną. Jest bardzo miła Odpowiedz Link
wils Re: Łódź 27.06.05, 21:55 Dr Sobkiewicz w SALVE, szczególnie jak ktoś ma problem z zajscie w ciążę. Szczerze polecam. Odpowiedz Link
espressoo Kowalczyl - Koprek z Salve, ktoś zna? 06.07.05, 16:03 co o niej sądzicie, czy prowadziła waszą ciążę? Odpowiedz Link
kasia2515 Re: Kowalczyl - Koprek z Salve, ktoś zna? 04.11.05, 10:19 witam. ja prowadzę ciążę u dr Kowalskiej-Koprek i jestem zadowlona. Bardzo konkretna i jest dobrym fachowcem. Czuję się pod jej opieką bezpiecznie.Jeżeli mam jakieś pytania, zawsze chętnie mi odpowiada. Odpowiedz Link
beata1976 Prof. Andrzej Malinowski - klinika GYNEMED 07.07.05, 23:16 Poszukuję informacji na temat tego lekarza i tej kliniki. Interesują mnie opinie tych z was, które miały kontakt z w/w. Namiary mam, ale czytałam sprzeczne opinie, chciałabym poznać wasze. Szczególnie interesuje mnie wszystko co dotyczy leczenia po poronieniach. Odpowiedz Link
anya245 Re: Prof. Andrzej Malinowski - klinika GYNEMED 20.02.06, 01:29 a propo poronień-kiedyś się tym zajmował, ale chyba nie miał specjalnych rezultatów, bo już reklamuje inne rzeczy Odpowiedz Link
sama303 Re: Prof. Andrzej Malinowski - klinika GYNEMED 11.04.07, 22:43 anya245 napisała: > a propo poronień-kiedyś się tym zajmował, ale chyba nie miał specjalnych > rezultatów, bo już reklamuje inne rzeczy Co reklamuje? Odpowiedz Link
sama303 Re: Prof. Andrzej Malinowski - klinika GYNEMED 11.04.07, 22:42 Prof. Malinowskiego poznałam w 2001 roku.Przeszłam 3 poronienia, miałam wadę macicy.Prof. stosuje innowacyjna metodę leczenia poronień , szczepienia limfocytami partnera. Mnie pomógł, nie dosyć ,ze zrobił mi zabieg na macicy zeby mogła zmieścić ciążę, to kiedy zaszłam w ciążę w 2002 roku i pojawiły się te same problemy co w poprzednich dzięki jego szczepieniom donosiłam tę ciążę do końca i dzisiaj moja córeczka ma 4 latka. Z tego co wiem jest niewiele ośrodków w Europie które stosują tę metodę. Po za tym jest bardzo skromnym i ciepłym człowiekiem który przyjmuje tłumy pacjentek,.Jest jedno ale: te wszystkie badania szczepienia kosztują mnóstwo pieniędzy, ale warto.Po za tym jest szczry mojej znajomej powiedział od razu ,ze nie moze jej pomóc i wysłał do innego lekarza który zajmował się leczeniem niepłodnosci.Możesz przeczytać jeszcze artykuł o nim w łódzkim dodatku do ''Gazety Wyborczej '' z tego roku ale nie pamiętam m-ca.Chcesz wiedzieć więcej moje GG 2478063 Odpowiedz Link
malina200706 Re: Prof. Andrzej Malinowski - klinika GYNEMED 14.07.07, 17:19 Ja też leczę sie u prof. Malinowskiego i rzeczywiście robi dobre wrażenie, w poczekalni są tłumy pacjentek więc to też świadczy dobrze o nim. Co do skuteczności to narazie nic nie mogę powiedzieć bo dopiero we wrześniu przystepujemy do szczepień potem testy. Będzę wdzięczna za każdy post o NIM i o dzidziusiach które przyszły na świat dzieki Niemu Odpowiedz Link
asikkk1 dr n med. Antonina Sobieszczańska Jabłońska 04.08.05, 18:12 dr n med. Antonina Sobieszczańska Jabłońska !!! nic dodac, nic ujac - lekarz wszechczasów! pozdr Odpowiedz Link