ewa9923 09.12.04, 23:02 Pan dr Dworak. Miły i dyskretny fachowiec. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniachem Ruda Śląska 09.01.05, 18:40 poszukuję dobrego fachowca który przyjmuje na terenie Rudy Śląskiej najlepiej takiego który ma pojęcie o niepłodności. Odpowiedz Link
mon_bak Re: Ruda Śląska 08.02.05, 07:17 jeżeli chodzi ci o niepłodność to dobry i sprawdzony lekarz jest w Tychach - pan dr Miciński, który jest również w klinice Novomedica w Mysłowicach Odpowiedz Link
panilukrecjowa Re: Ruda Śląska 01.12.11, 09:28 Dr Łukasik to świetny specjalista od USG, pracujący na najnowszym sprzęcie,wszystko dokładnie tłumaczy i przekazuje wszelkie niezbędne, najnowsze informacje, gdy coś jest nie tak. informacje są wyczerpujące i poparte literaturą naukową, głównie zagraniczną. Podziwiam lekarzy będących " na czasie" z wszelkimi nowinkami zwłaszcza doszkalającymi się w języku obcym. Odpowiedz Link
forumgazeta1 Ruda Śląska - Dr Mucha 17.08.06, 23:45 Ja od kilku lat korzystam z porad dr-a Jana Muchy i jestem zadowolona! Ma dość dobre podejście do pacjentki, czuwał podczas pobytu w szpitalu. Polecam Odpowiedz Link
joaska_a Kobieta ginekolog-prosze o pomoc! 12.09.07, 19:26 Cześć. Ze względu na zmianę miejsca zamieszkania szukam dobrego ginekologa-NAJLEPIEJ KOBIETE z Katowic lub okolic. Czy może mi ktoś kogoś polecić. Jestem niedługo po ślubie. Mam skończone 30 lat i z tego powodu trochę sie martwię bo chciałabym sie dobrze przygotować do ciąży. A może ktoś ma jakieś dobre rady dla mnie co mam robić. Czekam na każdą poradę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gagat100 cytat 26.01.05, 20:28 Ruda Śląska Autor: ana555 Data: 25.01.2005 12:08 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz ----------------------------- Odpowiedz Link
grazia31 Re: cytat 16.02.05, 08:42 > Jeśli rodzić to w szpitalu miejskim nr 2. > Super lekarze: Krzysztof Sodowski (ordynator), Maciej Ziomek RACJA! Podpisuję się obiema rękami, albo rękoma. Poza tym Ziomek jest super jeśli chodzi o cesarkę. nic nie widać. Odpowiedz Link
naraoki Re: Ruda Śląska 04.02.05, 10:12 Ja mogę polecić pana DR H.Wieczorka Ruda 1 Moja dziewczna jest z niego bardzo zadowolona. Jesli sie czegos nie wie to pan doktor wyjasni. Wiecej takich lekarzy w kraju. A w dziewczyny bedziecie szczesliwsze i nie bedziecie musialy przechodzic horroru przed przjsciem do lekarza. Odpowiedz Link
benignusia Re: Ruda Śląska 11.05.07, 10:57 Wieczorek dobry??nie sprawdzał kuzynce tetna płodu,i poszła na wywołanie z martwym dizeckiem,zakarzeniem wewnątrzmacicznym.....mój przykład-traktowanie jak smarkuli,nie odpowiadanie na pytania,2 koleżanki miały to samo,byłyśmy tak samo w ciąży,a ostatnio dał antybiotyk zakazany w ciąży kiedyś był dobry ale.....modle sie żeby bed ąc w drugiej ciąży nie spotkać go na porodówce....lekarz których polecam,dr.Ziomek,Dworak,Mucha. dworak mnie prowadził od 15 tyg,jak przyszłam z kartą ciąży obliczył mi termin porodu na 27 .04 spojrzeliśmy jaką datę wyznaczył mi wieczorek-16 maja.... do tego jak przyszłam na porodówke dworak był oprowadzać przyszłych rodziców ze szkoły rodzenia,i jak skończył ,ubrał sie i....jak mnie zobaczył z mężem,ja przestraszona.....został ze mną 6 godzin....odebrał poród,świetnie zszył.... a jak miałam problemy z ciążą zawsze mogłam dzwonić Odpowiedz Link
mirkad Re: Ruda Śląska 22.02.05, 07:21 Potwierdzam: tylko ginekologia w Rudzie - mam niestety z czym porównywać. Co do lekarzy, to "przeszłam" Wieczorka, Ziomka, Szydełko i doktor Stańkowską - i jej się trzymam. Wieczorek traktował mnie po paru wizytach jak małą dziewczynkę która ciągle coś chce (przegapił u mnie dość poważny stan zapalny po poronieniu), Ziomek - no cóż, jego podejście do pacjentki może być dyskusyjne (raziły mnie jego głupawe żarty gdy leżałam na patologii ciąży, przechodzenie od razu na ty; mojej przyjaciółce po stwierdzeniu u niej grzybicy powiedział "no będziesz musiała brać częściej mężowi do buzi"!!!!!!!!!!!!!!!!!! słyszałam na własne uszy), Szydełko odesłał mnie krwawiącą 3 tygodnie po poronieniu do domu, na USG miałam przyjść za tydzień na dyżur do szpitala, a jakby było gorzej to dzwonić na komórkę; doktor Stańkowska - jest dokładna w tym co robi, jako pierwsza nie traktuje z pobłażaniem moich obaw co do możliwości posiadania dziecka, odpowiada na wszystkie nawet najgłupsze pytania, jako pierwsza zdiagnozowała u mnie PCO - ogólnie chce się jej coś ze mną zrobić. Wszyscy wymienieni lekarze pracują w szpitalu na Goduli i polecam ten szpital. Odradzam stanowczo ginekologię i położnictwo w Bytomiu - niech się chwalą w telewizji czym chcą - w rzeczywistości jest to szpital przyjazny dziecku i wrogi matce. Odpowiedz Link
pamira Re: Ruda Śląska 07.03.05, 13:35 Coś chyba pokręciłas .dr. Ziomek tłumacząc jak uniknąć zakażenia grzybicą lub bakteriami przestrzega przed uprawianiem miłości oralnej w trakcie przeziębienia kataru lub anginy. Zdziwiłam się ze nagle zmieniłby zdanie. Zeby byłośmieszniej czasami mówi "zrobić prezydenta" Jak nie wiesz dlaczego przeczytaj raport Stara dotyczący afery Clintonaq Odpowiedz Link
mirkad Re: Ruda Śląska 27.04.05, 12:59 Głucha nie jestem, za zmianę zdania dr Ziomka nie odpowiadam. Cytuję :"Zeby byłośmieszniej czasami mówi "zrobić prezydenta"" !!!!!!!!Moje gratulacje- jeśli jego rubaszne poczucie humoru ci odpowiada - to twoja sprawa, ja nie będę się na nie narażać. Odpowiedz Link
pamira Re: Ruda Śląska 11.05.05, 18:59 Moze masz rację i wolisz zeby z Tobą rozmawiać o mił0ości organo-genitalnej i tłumaczyć co to oznacza. Jak tak to Ci wspólczuję Odpowiedz Link
pamira Re: Ruda Śląska 11.05.05, 19:17 Sorry nie organo tylko oralno. Mamy taką dużą umiejętność rozmawiania o seksie i taki duży zasób słów zeby spokojnie i bez wulgaryzmów o nim rozmawiać ze powiedzenie prezydent moze sie zle kojarzyc , np. z władza.Można o seksie nie rozmawiać to tez wyjscie. Wtedy bedziemy mieli tylko vaginy, penisy, coitusy itp. Odpowiedz Link
pamira Re: Ruda Śląska 07.03.05, 13:55 mirkad napisała: > Potwierdzam: tylko ginekologia w Rudzie - mam niestety z czym porównywać. Co > do lekarzy, to "przeszłam" Wieczorka, Ziomka, Szydełko i doktor Stańkowską - i > jej się trzymam. Wieczorek traktował mnie po paru wizytach jak małą > dziewczynkę która ciągle coś chce (przegapił u mnie dość poważny stan zapalny > po poronieniu), Ziomek - no cóż, jego podejście do pacjentki może być > dyskusyjne (raziły mnie jego głupawe żarty gdy leżałam na patologii ciąży, > przechodzenie od razu na ty; mojej przyjaciółce po stwierdzeniu u niej grzybicy > > powiedział "no będziesz musiała brać częściej mężowi do buzi"!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > słyszałam na własne uszy), Szydełko odesłał mnie krwawiącą 3 tygodnie po > poronieniu do domu, na USG miałam przyjść za tydzień na dyżur do szpitala, a > jakby było gorzej to dzwonić na komórkę; doktor Stańkowska - jest dokładna w > tym co robi, jako pierwsza nie traktuje z pobłażaniem moich obaw co do > możliwości posiadania dziecka, odpowiada na wszystkie nawet najgłupsze pytania, > > jako pierwsza zdiagnozowała u mnie PCO - ogólnie chce się jej coś ze mną zrobić > . > Wszyscy wymienieni lekarze pracują w szpitalu na Goduli i polecam ten szpital. > > Odradzam stanowczo ginekologię i położnictwo w Bytomiu - niech się chwalą w > telewizji czym chcą - w rzeczywistości jest to szpital przyjazny dziecku i > wrogi matce. Coś się nie zgadza. Dr Ziomek tłumacząc jak uniknąć zakażenia grzybicą , bakteriami przestrzega przed uprawianiem miłości oralnej w czasie anginy kataru przeziębiena. Zdziwiło mnie że nagle zmieniłby zdanie. Czasami zeby było śmieszniej mówi "zrobić prezydenta" . Warto przeczytać raport Stara dotyczący afery Clintona zeby to zrozumieć. Leżałam długo w szpitalu w Goduli i słyszałam jak odpowiadał dwóm pacientkom na pytanie " skąd się to biezre doktorze" Odpowiedz Link
benignusia Re: Ruda Śląska 11.05.07, 11:06 co do ziomka....on ma faktycznie osobliwe poczucie humoru,ale już mu kiedyś powiedziałam,przeprosił jeśli było to niestosowneale moim zdaniem wystarczy mu powiedzieć.i jeszcze jedno,on jest świetnym specjalistą,o o to chyba chodzi.... jeszcze doktor Labocha jest dobra,przyjmuje tak gdzie ziomek Odpowiedz Link
wings6 Re: Ruda Śląska 26.09.05, 09:13 oj oj... az mi się nóż otworzył w kieszeni !!! Dr Stańkowska - nigdy więcej - chodziłam z plamieniami do niej przez 15 tyg. ciąży - i za każdym razem odsyłała do domu z receptą na duphaston, aż ciąże poroniłam - nawet nie wspomniała o położeniu do szpitala !!! Na USG nie zauważyła 35 mm mięśniaka. Wizyta jak na akord - 8 minut to max, brrrrrrrrrrrrrrrrr............... Ze szpitala po poronieniu w 18 tyg. wypuszczono mnie krwawiącą na drugi dzień po zabiegu, a wizyta kontrolna u niej ograniczyła się do przepisania kolejnej dawki antybiotyku - stan zapalny w całym organiźmie i zrobieniu USg po którym stwierdziła, ze coś w macicy pozosało ale to się "usunie" wraz z okresem... i tyle. Teraz chodzę do dr Szydełko właśnie - 28 tydzien bardzo trudnej ciąży !! Nie muszę płacić za każdym razem 50 zł tak jak u dr Stańkowskiej, czuję, ze jestem pod fachową opieką a jego profesjonalizm potwierdzają inne kobiety, których w kolejce do niego czeka nie mało !!! Natomiast zgadzam się z opinią o bytomskim szpitalu - omijać szerokim łukiem !!! Pozdrawiam !! Odpowiedz Link
ania_rudaslaska Re: Ruda Śląska 14.12.12, 13:54 Mam apel do "mirkad". Jestem z Rudy Śląskiej i szukam pediatry na wizyty domowe. Kiedyś pisałaś (-łeś?) na ten temat. Możesz się ze mną skontaktować na adres facekonto(malpa)tlen.pl? Bardzo proszę! I przepraszam za zamęt w wątku, ale jestem w desperacji... Odpowiedz Link
ala910 Re: Ruda Śląska 23.02.05, 18:20 droga pacjentko gdzieżeś się włóczyła żeś się choroby wenerycznej nabawiła. wstyd wstyd z dzieci chyba nie będzie już nic. pacjenka zadowolona z opieki specjalistów z kliniki ginekologicznej Sląskiej Akademi Medycznej w Goduli Odpowiedz Link
patrycja69 Re: Ruda Śląska 23.02.05, 18:31 bardzo nie ładnie pomawiać innych bez dowodów. a co do pani tezy to bardzo się pani myli. a pomówienie to poważny zarzut i może grozić procesem mgr prawa p.s. CMV to rzadki wirus...... Odpowiedz Link
juwil1 Re: Ruda Śląska 28.02.05, 12:29 Zdecydowanie dr Dworak jest naprawdę świetnym ginekologiem, polecam wszystkim. To on odkrył przyczynę mojego poronirenia- cytomegalie i teraz jest moim lekarzem prowadzącym. Odpowiedz Link
a.g9910 AAA,dr.Ewa PRZYBYŁOWSKA?? 28.02.05, 23:11 CZy takie nazwisko nic Drogim Paniom nie mówi?? może jakiś komentarz?? Odpowiedz Link
buzinka1 Re: Ruda Śląska 25.03.05, 20:58 Polecam dr Ziomka!!!!!! Prowadził całą moją ciążę, podoba mi się jego podejście do kobiet ciężarnych - mają się szanować, odpoczywać - dlatego każdą pacjentkę wysyła (nawet bez powodu) na L4. Jest delikatny i konkretny. A do jego żartów można się przyzwyczaić, są dosyć pikantne ale nie obraźliwe. Wolę takiego "luźnego" lekarza niż jakiegoś formalistę. W szpitalu jest rewelacyjny!!! Byłam po terminie więc wysłał mnie do szpitala gdzie cały czas się mną interesował. Zawsze przechodząc obok sali na której leżałam wszedł, zapytał co słychać, jak się czuję.. Zawsze jest dostępny pod komórką i mówi, że nawet w nocy można dzwonić gdyby coś się działo. Jak rodziłam, nie miał dyżuru ale kiedy nad ranem do niego zadzwoniłam to za godzinę był w szpitalu. I mimo, że poród miałam długi i ciężki to właśnie dzięki dr Ziomkowi wspominam go fantastycznie!!! Aha, przy moim porodzie był również dr Dworak - bardzo miły, konkretny i w ogóle ekstra! Poza tym szpital w Rudzie jest super!! Głównie porodówka. Świetny personel, przemiłe pielęgniarki, położne i cały oddział noworodkowy. Ale się rozpisałam, ale chciałam przekazać wszystkie moje odczucia. Pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link
a.g9910 Re: Ruda Śląska 25.03.05, 21:51 buzinka1 napisała: > Polecam dr Ziomka!!!!!! Prowadził całą moją ciążę, podoba mi się jego podejście > > do kobiet ciężarnych - mają się szanować, odpoczywać - dlatego każdą pacjentkę > wysyła (nawet bez powodu) na L4. Jest delikatny i konkretny. A do jego żartów > można się przyzwyczaić, są dosyć pikantne ale nie obraźliwe. Wolę > takiego "luźnego" lekarza niż jakiegoś formalistę. W szpitalu jest > rewelacyjny!!! Byłam po terminie więc wysłał mnie do szpitala gdzie cały czas > się mną interesował. Zawsze przechodząc obok sali na której leżałam wszedł, > zapytał co słychać, jak się czuję.. Zawsze jest dostępny pod komórką i mówi, że > > nawet w nocy można dzwonić gdyby coś się działo. Jak rodziłam, nie miał dyżuru > ale kiedy nad ranem do niego zadzwoniłam to za godzinę był w szpitalu. I mimo, > że poród miałam długi i ciężki to właśnie dzięki dr Ziomkowi wspominam go > fantastycznie!!! Aha, przy moim porodzie był również dr Dworak - bardzo miły, > konkretny i w ogóle ekstra! Poza tym szpital w Rudzie jest super!! Głównie > porodówka. Świetny personel, przemiłe pielęgniarki, położne i cały oddział > noworodkowy. > Ale się rozpisałam, ale chciałam przekazać wszystkie moje odczucia. > Pozdrawiam. > Ania Odpowiedz Link
buzinka1 Re: Ruda Śląska 26.03.05, 15:26 Niestety nie znam tej pani dr ( Leżąc w szpitalu miałam kontakt z kilkoma lekarzami ale akurat z tą panią dr nie. Odpowiedz Link
karolina_xv Re: Ruda Śląska 14.07.05, 18:18 To dołożę moje spostrzeżenia. Polecam doktora Romana Mercika i jego syna Dariusza Mercika. Obaj przyjmują w prywatnym gabinecie na Wirku ul. Polna22. Roman Mercik prowadził moją ciążę. Bardzo dobry fachowiec mimo iż ma już swoje lata. W gabinecie ma USG i robił mi przy każdej wizycie. Mogłam do niego zadzwonić, kiedy źle się czułam i zawsze znalazł czas żeby mnie przyjąć. Wyleczył mnie nawet z zapalenia jelit, które przeszłam w trakcie ciąży, gdyż on jako ginekolog to potrafił zdiagnozować i zapisał odpowiednie tabletki. Niestety inni lekarze u których byłam wcześniej z silnym bólem brzucha zignorowali mnie i wmawiali mi, że w ciąży to tak już jest, że czasem "gdzieś zaboli". Jego sym Dariusz przyjmował mnie w zastępstwie, kiedy mój lekarz był na urlopie i również go polecam. Odradzam natomiast doktor Bożenę Batko-Cnotę. Byłam u niej raz jeszcze zanim zaszłam w ciążę i więcej bym nie poszła. Gabinet prywatny, ale zero sprzętu, fotel ginekologiczny to chyba z lat 70-tych a jej podejście to już wogóle. Skarżyłam się na bolesne miesiączki. To mi powiedziała, że jak urodzę dziecko to mi przejdzie i to było wszystko. Co do doktora Ziomka to odbierał mi poród i potem zszywał po porodzie. Tak mnie zszył, że tydzień po porodzie wylądowałam znowu u mojego doktora Mercika z ostrym stanem zapalnym. Na tym problem się nie skończył. Wszystko się źle zrosło i prawdopodobnie będę potrzebowała jeszcze jednego zabiegu, aby to skorygować. Moje koleżanki też miały z nim kontakt. Jednej z nich prowadził ciążę. Na kontorlnej wizycie zapewniał, że wszystko jest jak w najlepszym porządku, a tydzień później wylądowała w szpitalu z krwawieniem i straciła dziecko. Okazało się, że nie żyło juz od 3 tygodni. On tylko jej powiedział na tą sytuację "zdarza się, młoda jesteś, jeszcze będziesz miała dziecko". Jego styl bycia jest kontorwersyjny.Mi nie odpowiada, żarty są nie na miejscu i a pytania są wręcz krępujące. Drugiej mojej koleżance najpierw kazał się rozebrać do badania ginekologicznego, a jak już była bez majtek to potem kazał jej ściągnąć górę, bo nagle stwierdził, ze zrobi jej jeszcze badanie piersi. Efekt tego taki, że paradowała nago po jego gabinecie a jego to bardzo bawiło i żarty sobie robił. Też już więcej do niego nie poszła i stwierdziła , że jest zboczony. Trzecia moja koleżanka była wypytywana o to gdzie uprawia seks skoro mieszka z rodzicami i robi to w samochodzie itd. Jeśli ktoś lubi być tak traktowany to niech idzie do dr. Ziomka. Ja go odradzam !!! Odpowiedz Link
banab Re: Ruda Śląska 21.07.05, 21:10 Przeczytałam wszysykie opinie dotyczące szpitala i lekarzy w Rudzie. a to moje spostrzeżenia. Leżałam w szpitalu w Goduli kilka tyg jako tak zwana niczyja pacientka i mogę pochwalić szpital bo wszystko zakonczyło się dobrze.Co do opieki dobra , a lekarze rózni.Od formalistów bardzo oficjalnych i nie przystępnych do bardzo miłych spokojnych i wesołych których można było zapytać o wszystko i dostać wyczerpującą odpowiedz.Czekałyśmy na wizyty lekarzy Ziomka Każmierczyka , Cnoty i paru młodszych Widziałam jak pacientki kombinowały żeby rodzić przy niektórych lekarzach a przy innych nie, jak bały się niektórych badan a o inne same prosiły. Mnie udało się urodzić na dyżuże tego lekarza u którego chciałam.Niespotkałam nigy przedtem tak oddanej swojej pracy osoby a przy tym tak wrażliwej na cierpienie innych, a mam z czym porównywać Na dyżurach tego lekarza rodziło się najwiecej dzieci.i nie pamiętam zeby którakolwiek z poznanych dziewczyn się na niego skarżyła.Opowiadały różne rzeczy o położnych innych lek a o nim nic złego.W trakcie mojego porodu młodszy lekarz poprosił o pomoc i widziałam jak wszyscy się uspokoili gdy pszyszedł. Powiedział co robić i został ze mną przez następne 3 godziny,do szczęśliwego konca porodu zdrowego syna , Zszył tak że nic nie bolało a wygoiło się bez śladu.Ten jeden lekarz potrafił zmienić mój negatywy stosunek do służby zdrowia.bo odkryłam ze są jeszcze tacy którym się chce i którzy potrafią bezinteresownie zająć się chorym. .Dodam tylko ze rodziłam w nocy z wtorku na środę od 23do 5 rano a chodzi o dr. Ziomka Bardzo bardzo mu dziękuję Odpowiedz Link
kpax5 Re: Ruda Śląska 16.03.06, 17:48 chciałabym krótko napisać że dr. Ziomek to przede wszystkim Bardzo dobry lekarz, moje doświadczenia, których nie ma sensu tutaj opisywać pozwoliły mi zobaczyć w nim także dobrego i bezinteresownego człowieka, który ma serce a nie robi wszystkiego tylko z obowiązku. Może i lubi pożartować tylko czy to jest takie istotne, ja chodzę do niego już 11 lat i nigdy żartując mnie nie obraził, a poruszałam różne tematy. Może nie bądźmy takie delikatne i myślmy o tym czy lekarz jest dobry w tym co robi a nie czepiajmy się każdego słowa. I popieram wszystkie pozytywne opinie o szpitalu w Goduli, w pełni na to zasługuje !!! Odpowiedz Link
berolina Re: Ruda Śląska 03.07.06, 17:30 oj słyszałam niepochlebne opinie o tych panach. Moja kuzynka chodziła do Mercika (tylko nie pamiętam którego) i któregoś razu stwierdził, ze wielkość głowki wyprzedza resztę o ok. 3 tygodnie i wygląda to nieciekawie, może wodoglowie. Zalecił kontrolne badanie za 2 tygodnie... Ona prawie od zmysłów odeszła! Mąż wyciągnąl ją do Cnoty (ale nie Bożeny tylko do Wojtka!) i po USG wyszło, że zwoje prawidłowe, lekka rozbieżność jest, ale to się wyrówna. I miał rację! Tak więc ja bym się do niego nie wybrała... Odpowiedz Link
jojoelcia Re: Ruda Śląska 22.07.05, 13:20 Gorąco polecam Dr Labochę. Grzeczna, miła, spokojnie odpowiada na wszystkie pytania, dobry lekarz, badanie ginekologiczne u niej jeszcze NIGDY mnie nie bolało (czego nie mogę powiedzieć o innych lekarzach). To jej zawdzięczam, że mam trzyletniego już brzdąca (oprócz męża oczywiście). Została za mną przy porodzie do końca mimo iż jej dyżur już się skończył i powinna była być w tym czasie w przychodni. Odpowiedz Link
danablue Dr DWORAK? Jaki z niego GIN? 16.01.06, 19:52 Dużo tu o dr Ziomku...Aż zaczynam żałować, że się do niego nie zgłosiłam, by mi ciążę prowadził. Ale może któraś z Was pochwali dr Dworaka? Jaki z niego GIN? Proszę i czekam!!!! Odpowiedz Link
patyk78 Re: Ruda Śląska 20.01.06, 08:33 Proszę o informację, w jakiej przychodni pracuje dr Labocha? Odpowiedz Link
mammax Re: Dr Wieczorek Dr Gałązka 28.07.05, 13:26 Czy ktoś może coś powiedzieć o dr Wieczorku lub o dr Gałązka bo mój lekarz polecił mi się do któregoś z nich zgłosić do porodu bo sam jest na urlopie i nie wiem którego wybrać? Będę wdzięczna za jskieś info. Pzdr. Odpowiedz Link
mi24 Re: Dr Wieczorek Dr Gałązka 01.09.05, 12:22 nie wiem czy odpowiedz nie przychodzi Za pozno ale moze sie przyda na przyszlosc. i jeden i drugi jest swietny. osobiscie wybralalbym dr Wieczorka pozdrawiam Odpowiedz Link
patyk78 Re: Ruda Śląska 04.01.06, 08:35 czy ktos może udzielić informacji na tamat dr Ireny Howaniec? Odpowiedz Link
danablue Re: Ruda Śląska 16.01.06, 19:49 Chodzę ( a na daną chwilę raczej : chodziłam ) do dr Chowaniec ładnych kilka lat i jest to lekarz bardzo przyjazny, odpowie na każde pytanie, pogada z Tobą jak kobieta z kobietą. Jestem z niej zadowolona i żałuję, że nie pracuje już w szpitalu w Rudzie Śl., bo właśnie z tego powodu na czas ciąży przestałam do niej chodzić, a to z kolei z tego powodu, że moja dalsza ciocia pracująca na oddziale noworodkowym w tymże szpitalu stwierdziła, że widać różnicę w traktowaniu tzw. "niczyich" pacjentek a pacjentek, których lekarz prowadzący ciążę pracuje w szpitalu. I tak też zrobiłam, ale myślę, że po wszystkim wrócę do dr Chowaniec. Polecam !! Odpowiedz Link
missann Re: Ruda Śląska 18.01.06, 23:11 Witam. Chcialam zapytac, ktory lekarz prowadzi Twoja ciaze i czy jestes zadowolona, bo piszesz, ze chodzilas do dr Howaniec, a ja po moich doswiadczeniach z innymi mam strach isc do kogos innego niz ona, a rzeczywiscie lepiej miec kogos podczas ciazy kto pracuje w szpitalu. Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
patyk78 Re: Ruda Śląska 19.01.06, 19:51 Jestem w podobnej stuacji tzn. chodzę do dr Howaniec i mogę powiedzieć, że jest ona bardzo przyjaznym lekarzem, teraz jestem w ciąży i dowiedziaam się, że niestety pani dr nie pracuje w szpitalu w Rudzie Śl. W zawiązku z tym pojawił sie dylemat czy mam kontynuować i pozwolic żeby prowadziła moją ciążę dalej czy szukac innego lekarza. Osobiście chciałabym byc prowadzona przez lekarza, który pracuje w rudzkim szpitalu. Ale nie znam na tą chwilę nikogo, do kogo mogłabym sie udać. Danablue a ty teraz pod czyją opieką jesteś? Odpowiedz Link
danablue Re: Jak nie dr Chowaniec to kto? 30.01.06, 20:06 Witam Was. A więc powtarzam : lepiej by lekarzem prowadzącym był lekarz pracujący w szpitalu ( moja ciotka pracująca na oddziale noworodkowym pewnie dobrze wie jak to u nas czyli w szpitalu na Goduli bywa ) i pewnie gdyby nie to nie zamieniłabym dr Chowaniec na innego lekarza. A zamieniłam ( bym później, rodząc w szpitalu miała się lepiej-mam nadzieję że to się sprawdzi!!) na dr Dworaka (przyjmuje na Goduli w przychodni "DAMAR"). Na temat dr Dworaka narazie nie słyszałam żadnych złych opinii, a ja sama byłam u niego dopiero 3 razy. Pierwsza wizyta była bardzo sympatyczna,duga nawet też, z tym że w ten dzień dr miał chyba na głowie mnóstwo rzeczy-takie sprawiał wrażenie- wrażenie "zalatanego".Natomiast trzecia zupełnie mi się nie podobała.Dr był z kolei bardzo zmęczony, bo aż przecierał oczy ze zmęczenia-ok, wszystko rozumiem ale już najbardziej zdrażniło mnie to, jak zapytałam o znieczulenie zewnątrzoponowe.Dr stwierdził,że jak na dyrzuże będzie akurat dostępny anestezjolog, to znieczul. mi podadzą-więc zrozumiałam, że jeśli go nie będzie,to...nie będzie też znieczulenia.Po prostu dał mi do zrozumienia, że tak na 100% go nie dostanę. Tak więc narazie Pana dr Dworaka nie skreślam, jeszcze tak bardzo mi nie podpadł, a o znieczulenie będę go gnębić dalej razem z mężem ( może męża się przestraszy ) Odpowiedz Link
red_woman2 Re: Ruda Śląska 23.04.07, 11:22 mam ogromna prosbe... nie wie moze ktos gdzie teraz przyjmuje dr Howaniec??? najlepiej w jakieś nie płatnej przychodni!??? Prosze o odpowiedz! Odpowiedz Link
missann Re: Ruda Śląska 18.01.06, 23:05 Ja tez calym sercem polecam dr Howaniec. To najlepsza ginekolog na jaka trafilam (wczesniej przerabialam dr Stankowska i dr Dworaka i nie chce nigdy wiecej). Nigdy bedac u niej nie mialam wrazenia, ze jej w czyms przeszkadzam, gdy o cos pytalam nie bylam zbywana byle jakimi odpowiedziami, zawsze moge liczyc no dokladne wyjasnienie, nawet jak wydaje mi sie ze zadaje dziecinne i glupie pytanie. Poza tym czesto bywa tak ze konczy sie czas przyjmowania pacjetek przez dr, ale mimo to kazdej poswieca tak samo duzo czasu, nigdy wchodzac po godzinie zakonczenia pracy dr nie bylo sytuacji, ze zerkala na zegarek. Podczas badania zawsze dokladnie informuje mnie co robi. Wyleczyla mnie z rzekomej grzybicy, z ktora dr Stankowska nie potrafila sobie przez 1,5 roku poradzic, bo jak sie okazalo w ogole jej nie bylo i gdyby dr Howaniec nie przypuscila zapalenia pecherza to bym sie zacierpiala na smierc. No i mozna sie umowic na wizyte w Rudzie 1 w przychodni Silesi zupelnie za darmo. A tak swoja droga to wie ktos gdzie jeszcze dr Howaniec przyjmuje? Czy pracuje w jakimś szpitalu? Odpowiedz Link
monia10000 Re: Ruda Śląska 12.01.06, 14:04 witam,czy moze mi ktos pomóc?na ul.1 Maja 339 w Rudzie Sląskiej znajduje sie tam mała klinika GENOM.Przyjmuje tam dr.Cnota i dr.Sodowski..czy moze mi ktoś więcej udzielic informacji na temat tych lekarzy???prosze Monia.. Odpowiedz Link
annalalik Re: Ruda Śląska 17.01.06, 19:42 CYTAT: ************************************************ Ruda Śląska-kto zna!!!!!!! monia10000 16.01.06, 22:14 + odpowiedz Witam wszystkich serdecznie,mam prosbę i pisze juz po raz kolejny,czy moze mi ktos pomóc???Czy ktos z Was zna dr.Cnotę lub dr.Sodowskiego,którzy pracują w klinice lub szpitalu w Rudzie Śląskiej?Dokładnie dr.Cnota zajmuje sie wadami płodu,robi dokładne usg-trójwymiarowe także dr.Sodowski.Przyjmują w prywatnie klinice-Genom przy ul.1 Maja 339-Ruda Śląska.Czy mozecie udzielić mi więcej informacji na ich temat???Bardzo proszę Monia.. mama aniołka Nikoli.. Odpowiedz Link
olka12344 Re: Ruda Śląska 17.01.06, 22:49 Witam, GENOM to nie jest prywatna klinika, tylko fundacja i faktycznie robią tam różne różności Z tego co się orientuję, to dr Sodowski tam nie "urzęduje", przynajmniej nie słyszałam, natomiast dr Cnota owszem. Poza tym badania robi również dr Milejska, bardzo sympatyczna i jak na moje laickie oko, całkiem profesjonalna. Jeśli chodzi o USG, to trochę leci z tym aparacikiem, ale wszystko tłumaczy Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link
monia10000 Re: Ruda Śląska 18.01.06, 00:02 Dziekuje Olu za informację..pozdrawiam Monia mama aniołka Nikoli.. Odpowiedz Link
ciciczek Re: Ruda Śląska 11.04.06, 15:08 Doc. Sodowski prowadził moją ciąże i jest super. Chodziłam do niego na Opolską w Katoweicach. On tam przyjmuje,Cnota również. Dr. Cnota przyjmuje także w Genomie w Rudzie. Doc. Sodowski jest ordynatorem kliniki w Rudzie i prezesem Genomu ale tam nie przyjmuje. Obu panów bardzo polecam.Super usg, świetni fachowcy. A poród w Rudzie (tj cc) tez super, opieka po porodzie jak marzenie. Odpowiedz Link
benignusia Re: Ruda Śląska 17.04.06, 23:40 miałam kontakt z niejednym ginekologiem z goduli.najpierw dr Wieczorek(traktował mnie jak małe dziecko,a każdy mój ból brzuch traktował jak zagrożenie ciąży,i wysyłał mnie za każdym razem do szpitala,a tam mówiono mi że wszystko jest ok,i że to normalne.faktycznie jest miły,ale tylko to.i to jak ma dobry humor.moja koleżanka ma z nim gorsze doświadczenia.powiedział jej że jej dziecko chyba nie żyje bo ciąż sie nie powiększa,a że nie zapisała się na usg to...ma przyjść w przyszłym tygodniu!)dr.Dworak.lekarz super,do tego profesjonalista,chodziłam do niego najpierw prywatnie,a potem z kasy i...za każdym razem traktował mnie tak samo.zawsze mam mnostwo pytań,i zawsze siedze u niego ok.20 min.albo dłużej.a on odpowiada na moje pytania i tłumaczy wszystko.jak wykrył mi cytomegalie zadzwonił do dr.czuby z genomu i poprosił by ten bez kolejki mi zrobił usg genetyczne!sam to zaproponował.mam do niego 100%zaufanie.Dr.Ziomek też profesjonalista,tyle że ma specyficzne poczucie humoru,ale nie należy go brać do siebie,bo jako lekarz jest super.profesjonalista-dba o swoich pacjętów.miałam też kontakt z dr.Sodowskim,Cnotą,Czubą,i Labochą.naprawde super i profesjonalnie.a cały szpital i personel bardzo miły.na patologii tak samo(dzięki dr.wieczorkowi miałam okazje sprawdzić;/)naprawde polecam. Odpowiedz Link
berolina Re: Ruda Śląska 03.07.06, 17:22 W genomie przyjmuje Milejska i Cnota. Obydwoje polecam: Milejska jest moim ginekologiem i prowadzi moją drugą ciążę (zresztą pierwszą też prowadziła). Z tego co wiem to ta dwójka jest najlepsza. Odpowiedz Link
omfala Re: Ruda Śląska 01.09.15, 13:47 Dr Cnota jest teraz ordynatorem oddziału położniczego na Goduli. Dwa razy rodziłam pod jego opieką, będę i trzeci. Nie znam lepszego fachowca i bardziej sympatycznego lekarza. Jest wybitnym specjalistą od usg płodu, wykonuje skomplikowane operacje ginekologiczno-położnicze, ma ogromne doświadczenie i poza tym wszystkim jest ujmującym, przemiłym człowiekiem, który okazuje dużo serca swoim pacjentkom. Odpowiedz Link
maja78r Re: co o dr Szydełko? / Położne w Rudzie 05.06.06, 12:11 Chodzi mi o poród i opiekę w czasie ciąży. Czy chodziłyście do niego prywatnie i jakie macie odczucia? Jeśli chodzi o sam poród w Rudzie - jakie są tam położne, czy możecie kogoś polecić. Odpowiedz Link
izunia32 Re: Ruda Śląska 23.06.06, 14:16 Dr.Henryk Wieczorek... Sądząc po opinii na jego temat jest ok.??? zle ja mam niestety złe wspomnienia z nim związane-tylko,że było to kilka lat temu(więc może od tamtej pory się dokształcił...) Najlepszy był jego tekst: "wszystko zależy od szczęścia,a jak pani poroni drugi raz, to wtedy będziemy się martwić i zrobimy dokładniejsze badania..." Na badaniu u niego wszystko było w jak najlepszym porządku-a na drugi dzień poroniłam - i okazało się,że płod(13 tydzień)już był dawno obumarły...a ja byłam faszerowana cały czas duphastonem Jak zadawałam różne pytania, to odnosiłam wrażenie,że za bardzo się nie orientuje... Na szczęście zmieniłam go i już nie musiałam liczyć tylko na szczęście... Odpowiedz Link
juwil1 Re: Ruda Śląska 24.06.06, 20:39 Czy na terenie Rudy znacie jakiegoś lekarza który pomoże ??? jestem po 2 poronieniach? czy ktoś pomogł wam po poronieniu? Odpowiedz Link
karin74 Re: Ruda Śląska 02.10.06, 19:49 Mamy 14 -letnią córkę i chcemy się zdecydować na drugie dziecko.Jakie badania musiałabym zrobić? Gdzie dr.Ziomek przyjmuje? Prosze o poradę.Pozdrawiam Odpowiedz Link
bociem1 Re: Ruda Śląska 11.11.06, 23:42 dr Ziomek przyjmuje w przychodni na Goduli k/szpitala poza tym w prywatnym gabinecie na Szombierkach, jeśli chodzi o badania to proponuję toxoplazmozę, cytologię i podstawowe badania krwi + usg ginekologiczne , które sprawdzi jak wygladają jajniki, macica itd., w sumie to chyba nie wiek starszej siostry jest ważny lecz mamy wiec jeśli mama jest zdrowa wszystko powinno byc ok, przed poczeciem warto przez ok. 3 m-ce łykac kwas foliowy Odpowiedz Link
karin74 Re: Ruda Śląska 14.01.07, 17:27 Dziękuję za informację.Mamie "stuknie" 33 wiosna.Po czterech miesiącach starań - na razie nic.Może następnym razem sie uda?.Pozdrawiam Odpowiedz Link
karin74 Re: Ruda Śląska 18.01.07, 17:59 Dr.Dariusz Mercik.Czy ktoś może mi u nim coś napisać?Zamierzam się do niego wybrać prywatnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link
karin74 Dr.Dariusz Mercik 18.01.07, 18:00 Czy ktoś może mi u nim coś napisać?Zamierzam się do niego wybrać prywatnie. Odpowiedz Link
nunik Re: Dr.Dariusz Mercik 02.02.07, 23:15 Przyjmuje na Polnej w Rudzie Śląskiej. Dla mnie kompetentny lekarz chetnie odpowiada na wszystkie pytania. Gabinet sterykny, czysty posiada USG. Przyjmuje we wtorki i środy od 16.00 pracuje w szpitalu gliwickim. Odpowiedz Link
anna984 Re: Dr.Dariusz Mercik 02.03.07, 20:05 Polecam dr Dariusza Mercika, jest kompetentny, fachowy, a także taktowny. Traktuje swoje pacjentki poważnie, rzeczowo odpowiada na pytania, prowadził wzorowo moją ciążę. Wcześniej szukałam dobrego lekarza i mam porównanie. Gabinet jest schludny i nowoczesny, doktor zawsze wykonuje USG. Poza tym jeżeli jest potrzeba można się go radzić telefonicznie, nikogo nie zbywa. Odpowiedz Link
karin74 Re: Dr.Dariusz Mercik 14.03.07, 18:56 Podpisuję się pod tym.Byłam ostatnio u niego na wizycie i jestem bardzo zadowolona.Pozdrawiam Odpowiedz Link
alka233 Re: Ruda Śląska 11.05.07, 11:37 O dr Merciku słyszałam same dobre opinie. Nie polecam natomiast dr Milejskiej- Lewandowskiej. Wizyty są bardzo krótkie, lekarka wyraźnie się spieszy, o nic nie pyta. Dobre dla kogoś kto nie ma żadnych problemów i pytań. Gorzej niż w przychodni a jest to prywatny gabinet przecież. Odpowiedz Link
aniacz28 Re: Ruda Śląska 27.05.07, 22:35 Witam, chciałam zapytać czy któraś z Was miała do czynienia z dobrym lekarzem leczącym schorzenia takie jak: zespół policystycznych jajników i torbiele endometrialne? bardzo zależy mi na szybkiej informacji. z waszych opini wynika że dr. Dworak jest dobrym ginekologiem i położnikiem, ale czy w kwestii ww. schorzeń też się sprawdzi? Odpowiedz Link
aniacz28 Re: Ruda Śląska 05.06.07, 22:33 Już nikt nie zagląda na to forum :-{ Czyżby strajk lekarzy odebrał Wam ochotę na rozmowy o służbie zdrowia? Może są jeszcze lekarze którzy nie strajkują, bo są zadowoleni ze swojej pracy i płacy, w innym wypadku kto nas będzie leczył? Biedne, jesteśmy zdane na łaskę i niełaskę lekarzy... Odpowiedz Link
anka_w83 Re: Ruda Śląska - DR CNOTA 15.06.07, 17:48 Czy któraś z Was jest pacjentką dr Cnoty ? Gdzie przyjmuje prywatnie i ile kosztuje wizyta? Odpowiedz Link
monairl świetny fachowiec dr Labocha- Supernak 02.08.07, 14:48 Dr Bożena Labocha mądra, wyrozumiała, życzliwa, cierpliwa. Byłam mile zaskoczona, że można przyjść jak człowiek do człowieka. Odpowiedz Link
patusia25.net dr Piotr Wieczorek 20.08.07, 14:51 Witajcie ja osobiście polecam dr Piotra Wieczorka, co prawda przyjmuje daleko bo w Mikołowie, ale świetny z nigo fachowiec. Odpowiedz Link
mag-luk Re: Ruda Śląska 27.08.07, 22:14 Ja chciałabym napisac parę zdań nt dr-a Dworaka. Zaczęłam do niego chodzić po zrobieniu testu ciazowego i poczytaniu informacji nt lekarzy w Rudzie na tutejszym forum. I nie żałuję. Poprowdzil moja ciaze idealnie, zlecil wiele badan m.in. na przeciwciala antykardiolipinowe, ktorych obecnosc to czesta przyczyna poronien. Do porodu pojechalam na jego dyzur tydzien przed terminem ( sam mi to zaproponowal), takze naprawde jest to lekarz godny pochwaly. Gorąco polecam Odpowiedz Link
karin74 Re: Ruda Śląska 01.09.07, 19:53 Witam.A gdzie dr.Dworak przyjmuje? Ile kosztuje wizyta w jego gabinecie? Pozdrawiam bardzo serdecznie Odpowiedz Link
mag-luk Re: Ruda Śląska 02.09.07, 23:46 Dr Dworak przyjmuje w przychodni DAMAR w Goduli niedaleko Szpitala na ul. Przedszkolnej 6.Przyjmuje w ramach NFZ w poniedzialki i czwartki po południu, we wtorki czasami - gdyz jest to dzien robienia przez niego wylacznie USG a w piatki przyjmuje prywatnie. Koszt prywatnej wizyty 60zl, bo w ramach NFZ trzeba sie zapisac na termin a terminy sa odlegle gdyz ma naprawde mase pacjentek. Polecam jeszcze raz. Odpowiedz Link
kamiwap Re: Ruda Śląska 06.10.07, 08:55 dr D.Dworak jest lekarzem szpitala na Goduli.Bo to Cię interesuje, ale przy porodach swoich pacjentek nie jest zawsze - zresztą byłoby to awykonalne). Chodziłam do niego i czułam się bezpiecznie. Potem niestety leżałam na patologii, ale dało mi to spore rozeznanie wśród tamtejszych lekarzy. A więc) szpital dobry, patologia (mam porównanie z zabrzem) dobra(o ile jakaś jest na tym świecie dobra bo leżą tam ciężkie przypadki i dużo skrajnych emocji)JEDZENIE ŚWIETNE a to bardzo ważne, czysto, małe salki z telewizorem, obsługa na patologii średnia. Za to na porodówce obsługa kapitalna, bardzo o mnie dbały; świetna, fachowa opieka pediatryczna(rodziłam 3 lata temu i wspominam 2 genialne panie dr)Co do lekarzy polecam drDworak, drSadowski,dr Ziomek(choć może niektórym nieodpowiadać sposób bycia )dr Labocha i jeszczeparu. Do drW. Cnoty chodźcie na USG -uspokoicie się czy maleństwu nic nie grozi, nawet jeśli prowadzi was ktoś inny(drogo ale warto, fachowo i płytka z filmikiem)Szczególnie chcę podziękować dr Kazimierczakowi(mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwiska)nie prowadził mnie, ale wykazał wielką odwagę i fachowość przy moim przypadku. Niestety są też "paskudy" pewien młody lekarz widząc moje totalne załamanie stwierdził cytuję że ich interesuje zdrowie dziecka a nie stan psychiczny matki( okropność niestety,ale załamka mi nie przeszła do teraz choć jest już dawno po. Ale to jedyny taki przypadek.Jestem teraz w ciąży z 2 dzieckiem i choć mieszkam daleko wracam do mojego dr Dworaka. Dawno u niego nie byłam. Warto wybrać ten szpital ze względu na opiekę pediatryczną. dziewczyny trochę się rozpisałam, ale nowym to się przyda a aktualne bywalczynie proszę o ewentualne zweryfikowanie mojej teorii - na co uważać i gdzie iść w razie kłopotów? piszcie bo rodziłam 3 lata temu i wiele mogło się zmienić. Odpowiedz Link
karin74 Re: Ruda Śląska 16.09.07, 21:15 Witam serdecznie. A czy dr.Dworak pracuje w szpitalu w Goduli? Chodziłaś do niego ptywatnie czy w ramach NFZ? POzdawiam sedrecznie Odpowiedz Link
mag-luk Re: Ruda Śląska 19.09.07, 21:34 Dr Dworak pracuje w szpitalu, jest tam zastępcą ordynatora. Tydzień przed terminem mojego porodu po wizycie kontrolnej zaproponował mi zgłoszenie się na jego dyżur, żeby urodzić pomimo iż nie mialam jeszcze typowych objawów (jedynie małe rozwarcie), zgłosiłam się więc i warto było. To cenne, gdy lekarz ktory Cie prowadzi jest przy porodzie. A chodziłam do niego zarówno prywatnie (przez pierwsze 2 miesiące), jak i w ramach NFZ (od 3 miesiąca) i nie odczułam żadnej różnicy w traktowaniu. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
karin74 Re: Ruda Śląska 19.10.07, 21:36 Mam jeszcze kilka pytań. nIestety od kilku miesięcy nie potrafię zajść w ciąże i dlatego chciałabym się dowiedzieć czy jest też dobrym specjalistą w tej dziedzinie.A jeżeli chodzi o koszt wizyty - czy to tylko porada czy w cenie jest np.usg? Czytałm ostatno że dr.Dworak przyjmuje też gdzieś W Bykowinie???.Szukałam w książce telefonicznej jego telefonu i niestety nie mogłam nigdzie znależć więc gdybyś mi go podałą to byłabym Ci bardzo wdzięczna bo jestem z Halemby i raczej w ramach NFZ nie załapię się.Bardzo dziękuję za informacje.Pozdrawiam bardzo serdecznie Odpowiedz Link
mag-luk Re: Ruda Śląska 20.10.07, 00:34 Wiesz co, to że w Bykowinie przyjmuje to fakt - ma tam tez wlasna szkołę rodzenia, ale niestety nie wiem gdzie dokładnie. Ja chodziłam do Damaru w Goduli na ul.Przedszkolną 6 - tu można zarówno prywatnie, jak i w ramach NFZ, więc nie widzę problemu.Koszt wizyty to 60zł(porada+badanie gin.) a z USG to 100-120zł. Zeby się zarejestrować trzeba dzwonić w piątek rano (w piątki są prywante wizyty)gdyż z NFZ już nie zapisują na ten rok (byłam w ubiegły piątek na kontroli więc mnie uświadomiły babeczki w rejestracji), a numer tel. do Damaru to:032-248-03-59. Jeżeli chodzi o kwestie związaną z zajściem w ciążę to tu Ci nie pomogę, gdyż nie wiem czy jest dobry, ale skoro jest chwalony w zasadzie wszędzie, ma stanowisko zastępcy ordynatora to znaczy że cenią go, więc za coś muszą - ja nie zamieniłabym go na żadnego innego lekarza. Jak masz jeszcze jakieś pytania to odezwij się do mnie na GG (4421900)- pozdrawiam i zapraszam, bywam przed kompem późnym wieczorem(21-24.00), jak mała zaśnie. Odpowiedz Link
karin74 Re: Ruda Śląska 21.10.07, 12:25 Bardzo serdecznie Ci dziękuję.Odezwę się w przyszłym tygodniu wieczorkiem na gg.Pozdrawiam Odpowiedz Link
joasia84 do Karin 23.10.07, 20:16 Ja mieszkam w Goduli /a wogóle nie jestem z RŚ tylko tak wypadło, że pewnie kilka lat tam pomieszkamy, więc mam całkiem inny meldunek, nawet nie z woj. śląskiego/ a jeżdżę do niego na Bykowinę bo jakoś tak wyszło - myślę, że bez większych problemów się dostaniesz - rejonizacja nie obowiązuje od około 2 lat. Numeru telefonu nie mam, ale on przyjmuje w poradnii Kobiet przy ul. Sztolniowej - to jest w ośrodku zdrowia na Bykowinie, trzeba się zarejestrować min. tydzień wcześniej. Odpowiedz Link
karin74 Re: do Karin 25.10.07, 18:26 dziękuję.Wiem że rejonizacji nie ma już od kilku lat, ale jak rok temu chciałam się zarejestrować do dr Ziomka do przychodni na Goduli to pani z rejestracji mi powiedziała, że niestety rejestrują ale tylko pacjentki z dzielnic sąsiadujących z Godulą.A ja chciałbym chodzić do lekarza u którego póżniej urodzę( o ile uda mi się zajść w ciążę).Chodziłam do dr Mercika - bardzo fajny lekarz ale....no własnie jakoś nie potrafię się do niego przekonać.No i pracuje on w Gliwicach.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
jul-a2 Re: do Karin 16.12.07, 13:39 Bylam w poradni na Wawelskiej u dr Kedziory, dobry fachowiec, postawil trafna diagnoze czego nie udalo mi sie uzyskac przez ostatni rok!!! u innych specjalistow. Polecam serdecznie! Odpowiedz Link