martha321 20.09.09, 09:46 Wojszyce, jak sie tam mieszka ? Czy sa szkoly, przedszkola, przychodnia, sklepy ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ??? Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 16:54 poranne i popoludniowe kawalkady samochodow do i z Jelcza Laskowic, wiejski klimat majacy aspiracje na przedmiescie aglomeracji wroclawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Wojszyce ... 20.09.09, 19:23 do Jelcza? A Wojszyce nie są pomiędzy Gajem a Ołtaszynem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Wojszyce ... IP: *.128.110.163.static.crowley.pl 21.09.09, 10:31 komus wojszyce pomylily sie z wojnowem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 20:42 A tak to na Wojszyce jedzie 144 jeśli teraz już dobrze kojarzę może się przejadę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 20:40 a rzeczywiście pokręciły się Wojszyce z Wojnowem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Wojszyce ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.09, 12:08 ... na Wojszycach mieszka sie fantastycznie... mieszkam parę lat na Terenowej... do centrum blisko, szkoła, przedszkole, kościół, parę sklepów... cicho i zielono... broń boże nie mylić z ołtaszynem Dramat komunikacyjny i blokowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marigold Re: Wojszyce ... IP: *.uni-truck.com.pl 27.10.09, 17:39 Potwierdzam, Wojszyce 100 razy lepsze od Ołtaszyna, faktycznie Ołtaszyn blokowisko i korki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 07:12 A gdzie na Ołtaszynie są bloki??? Sama niska zabudowa, a tzw. dramat komunikacyjny wynika z tego, że robia kanalizację - skończą, będzie spokój i dróg dziurawych nie będzie, bo wiadomo nowa nawierzchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Wojszyce ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.09, 09:20 ... taaak te parę tysięcy mieszkań wybudowanych w ciągu ostatnich 5 lat okazuje się domy wolnostojące i ulica Zwycięska została poszeżona po remoncie kanalizacji - ojciec co za brednie!! Ołtaszyn to super blokowisko nowy kapitalistyczny Kozanów nazwy Rafin, Inter- es czy Spectrum coś ci mówią? Ołtaszyn był planowany w latach 80 jako osiele willowie, ale po uchwaleniu planu miejscowego rozpoczeło sie radosne budowanie bez dbania o infrastrukturę... Odpowiedz Link Zgłoś
th43dk Re: Wojszyce ... 28.10.09, 13:30 To fakt, to co zrobiono z Ołtaszynem, pokazuje, że biznes inwestorów jest ważniejszy niż ład przestrzenny. Znajomemu, który mieszka w domu obok Motylkowej za płotem postawiono 4 piętrowe bloki. Teraz chce się wyprowadzić ale nikt nie chce kupić domu z ogrodem, na który można napluć z balkonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 13:34 faktycznie Złota Podkowa Rafinu jest totalną porażką ;/ niezła wizytówka Ołtaszyna, bo jakby nie było to jest na samym początku tej dzielnicy z tej strony. Co do Motylkowej też fakt - mam koleżankę, która mieszka w blokach Spectrum i jak byłam u niej pierwszy raz, to strasznie szkoda mi się tych ludzi zrobiło, którzy mają za płotem swoich domków taką sporą inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Wojszyce ... IP: 195.182.9.* 30.10.09, 08:57 Bardzo proszę o zapoznanie się z układem administracyjnym Miasta Wrocławia. Ołtaszyn zaczyna się od ulicy OBROŃCÓW POCZTY GDAŃSKIEJ a kończy na GROTA ROWECKIEGO. Czyli, wszystkie osiedla które mieszczą się przy ul. Zwycięskiej: Złota Podkowa Rafin-u Zielony szelest Inter Es-u Osiedla budowane przez Dom invest, Awbud, Stalmont, spółdzielnie Prasa Nie mieszczą się na Ołtaszynie a na Partynicach! Osiedla Ołtaszyńskie to: Motylkowa - Spektrum, i inne osiedla w tych okolicach, oraz małe osiedla: Bursztynowe, Jaspisowe, Brylantowe, Park Ołtaszyn. Tak więc jeśli Ołtaszyn to blokowisko to czym jest Kozanów lub Popowice???? Pomyślcie zanim coś napiszecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Wojszyce ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.09, 10:05 jakie znaczenie dla kwesti komunikacji z centrum ma podział administracyjny - czy jak coś nazwiesz Partynice to będzie miało lepszy dojazd do centrum... ten wątek maiał na celu określenie czy Wojszyce są dobrym miejcem do zamieszkania potencjalnie w odniesieniu do Ołtaszyna bez względu czy kończy sie on na Obrońców poczty cz Agrestowej jakie to ma znaczenie... pomyliłeś formę z treścią... a mój post dotyczył różnicy pomiędzy willowym Ołtaszynem z przed boomu i dzisiejszym, którego nijak nieda się porównać do Wojszyc a jest mu bliżej do Kozanowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARA Re: Wojszyce ... IP: *.wssk.wroc.pl 30.10.09, 14:06 Złota Podkowa jest na Partynicach. Nie wiem dlaczego megi uważa to osiedle za totalną porażkę ale oddane wcześniej domy są moim zdaniem bardzo ładne, mieszkania wygodne a teren a zwłaszcza zieleń utrzymywany w czystości i bardzo zadbany. Jak niestety na każdym obecnie oddawanym osiedlu jest za mało miejsc parkingowych zwłaszcza jak się chce wjechać niemal pod bramę a nie wykupiło garażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p&k Re: Wojszyce ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.09, 19:29 A wytłumaczcie mi moi drodzy czym sie na boga różni komunikacja na ołtaszynie w porównaniu z wojszycami? Od 23 lat tu mieszkam i wydawało mi sie że dojeżdzają w te rejony jedne i te same autobusy (113 i 612 - dawne 112). Dojazd z wojszyc - praktycznie tylko grota roweckiego (zwana dalej borowską) ewentualnie skok w bok na ślężną lub przejazd przez ołtaszyn w kierunku wymienionych dalej ulic ;). ołtaszyn - grota roweckiego lub slężna, lub sudecka, lub powstańców śląskich lub krzycka. Generalnie - jeden pies, osiedla są tak blisko siebie że dojazd jest praktycznie TEN SAM. A nazywanie ołtaszyna blokowiskiem... brak słów. Może niech ktoś sie przejdzie i zobaczy jak wyglada w tej chwili zwycięska. Ja pamiętam czasy gdzie stała tam jednostka wojskowa i zapewniam że stokroć wole to okropne czteropiętrowe "blokowisko" (notabene w tych samych murach co wojsko tylko w ładniejszym wydaniu). Zawiść że kogoś stac na nowe mieszkanie? A może wychodzenie z założenia, że niech budują sie wszedzie gdzie chcą tylko nie u mnie. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Wojszyce ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.09, 09:27 ... od pięciu lat mieszkam na Wojszycach, początkowo jadąc na Bielany jechałem Zwycięską od dwóch lat wolę jechać przez centrum... i to jest ta różnica Wojszyce to poza trzema, czterema budynkami wielorodzinnymi dalej zabudowa willowa, a Ołtaszyn to tysiace nowych mieszkań i brak nowej infrastruktury komunikacyjnej... i to nie żadna zazdrość tylko pragmatyka, jak ktoś mnie pyta czy lepiej mieszkać na Wojszycach czy Ołtaszynie to odpowiadam, a rzut oka na mapę daje odpowiedz co jest bliższe centrum... co do żalu ja wręcz zachęcam do mieszkania na Wojszycach, więc nie wiem co ma znaczyć ostatnia fraza to o tym żalu p&k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Wojszyce ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 00:25 ze dojazd tam obecnie nie za bardzo, ale poza tym ujdzie, jak na warunki wroclawskie Odpowiedz Link Zgłoś