Dodaj do ulubionych

Wojszyce ...

20.09.09, 09:46
Wojszyce, jak sie tam mieszka ? Czy sa szkoly, przedszkola,
przychodnia, sklepy ...
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 16:54
      poranne i popoludniowe kawalkady samochodow do i z Jelcza Laskowic,
      wiejski klimat majacy aspiracje na przedmiescie aglomeracji
      wroclawskiej
      • yoka1 Re: Wojszyce ... 20.09.09, 19:23
        do Jelcza?

A Wojszyce nie są pomiędzy Gajem a Ołtaszynem?
        • Gość: r Re: Wojszyce ... IP: *.128.110.163.static.crowley.pl 21.09.09, 10:31
          komus wojszyce pomylily sie z wojnowem:)
          • Gość: ??? Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 20:42
            A tak to na Wojszyce jedzie 144 jeśli teraz już dobrze kojarzę może się przejadę :)
        • Gość: ??? Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 20:40
          a rzeczywiście pokręciły się Wojszyce z Wojnowem...
    • Gość: tomek Re: Wojszyce ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.09, 12:08
      ... na Wojszycach mieszka sie fantastycznie... mieszkam parę lat na
      Terenowej... do centrum blisko, szkoła, przedszkole, kościół, parę
      sklepów... cicho i zielono... broń boże nie mylić z ołtaszynem
      Dramat komunikacyjny i blokowisko...
      • Gość: marigold Re: Wojszyce ... IP: *.uni-truck.com.pl 27.10.09, 17:39
        Potwierdzam, Wojszyce 100 razy lepsze od Ołtaszyna, faktycznie
        Ołtaszyn blokowisko i korki.
        • Gość: meggi Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 07:12
          A gdzie na Ołtaszynie są bloki??? Sama niska zabudowa, a tzw. dramat
          komunikacyjny wynika z tego, że robia kanalizację - skończą, będzie
          spokój i dróg dziurawych nie będzie, bo wiadomo nowa nawierzchnia.
          • Gość: wrocławianin Re: Wojszyce ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.09, 09:20
            ... taaak te parę tysięcy mieszkań wybudowanych w ciągu ostatnich 5
            lat okazuje się domy wolnostojące i ulica Zwycięska została
            poszeżona po remoncie kanalizacji - ojciec co za brednie!! Ołtaszyn
            to super blokowisko nowy kapitalistyczny Kozanów nazwy Rafin, Inter-
            es czy Spectrum coś ci mówią? Ołtaszyn był planowany w latach 80
            jako osiele willowie, ale po uchwaleniu planu miejscowego rozpoczeło
            sie radosne budowanie bez dbania o infrastrukturę...
            • th43dk Re: Wojszyce ... 28.10.09, 13:30
              To fakt, to co zrobiono z Ołtaszynem, pokazuje, że biznes inwestorów
              jest ważniejszy niż ład przestrzenny. Znajomemu, który mieszka w
              domu obok Motylkowej za płotem postawiono 4 piętrowe bloki. Teraz
              chce się wyprowadzić ale nikt nie chce kupić domu z ogrodem, na
              który można napluć z balkonu.
            • Gość: meggi Re: Wojszyce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 13:34
              faktycznie Złota Podkowa Rafinu jest totalną porażką ;/ niezła
              wizytówka Ołtaszyna, bo jakby nie było to jest na samym początku tej
              dzielnicy z tej strony.

Co do Motylkowej też fakt - mam koleżankę, która mieszka w blokach
              Spectrum i jak byłam u niej pierwszy raz, to strasznie szkoda mi się
              tych ludzi zrobiło, którzy mają za płotem swoich domków taką sporą
              inwestycję.
              • Gość: bleble Re: Wojszyce ... IP: 195.182.9.* 30.10.09, 08:57
                Bardzo proszę o zapoznanie się z układem administracyjnym Miasta
                Wrocławia.
                Ołtaszyn zaczyna się od ulicy OBROŃCÓW POCZTY GDAŃSKIEJ a kończy na
                GROTA ROWECKIEGO.
                Czyli, wszystkie osiedla które mieszczą się przy ul. Zwycięskiej:
                Złota Podkowa Rafin-u
                Zielony szelest Inter Es-u
                Osiedla budowane przez Dom invest, Awbud, Stalmont, spółdzielnie
                Prasa
                Nie mieszczą się na Ołtaszynie a na Partynicach!

Osiedla Ołtaszyńskie to: Motylkowa - Spektrum, i inne osiedla w tych
                okolicach, oraz małe osiedla: Bursztynowe, Jaspisowe, Brylantowe,
                Park Ołtaszyn.
                Tak więc jeśli Ołtaszyn to blokowisko to czym jest Kozanów lub
                Popowice????
                Pomyślcie zanim coś napiszecie...
                • Gość: wrocławianin Re: Wojszyce ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.09, 10:05
                  jakie znaczenie dla kwesti komunikacji z centrum ma podział
                  administracyjny - czy jak coś nazwiesz Partynice to będzie miało
                  lepszy dojazd do centrum... ten wątek maiał na celu określenie czy
                  Wojszyce są dobrym miejcem do zamieszkania potencjalnie w
                  odniesieniu do Ołtaszyna bez względu czy kończy sie on na Obrońców
                  poczty cz Agrestowej jakie to ma znaczenie... pomyliłeś formę z
                  treścią... a mój post dotyczył różnicy pomiędzy willowym Ołtaszynem
                  z przed boomu i dzisiejszym, którego nijak nieda się porównać do
                  Wojszyc a jest mu bliżej do Kozanowa...
              • Gość: MARA Re: Wojszyce ... IP: *.wssk.wroc.pl 30.10.09, 14:06
                Złota Podkowa jest na Partynicach. Nie wiem dlaczego megi uważa to
                osiedle za totalną porażkę ale oddane wcześniej domy są moim
                zdaniem bardzo ładne, mieszkania wygodne a teren a zwłaszcza zieleń
                utrzymywany w czystości i bardzo zadbany. Jak niestety na każdym
                obecnie oddawanym osiedlu jest za mało miejsc parkingowych zwłaszcza
                jak się chce wjechać niemal pod bramę a nie wykupiło garażu
                • Gość: p&k Re: Wojszyce ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.09, 19:29
                  A wytłumaczcie mi moi drodzy czym sie na boga różni komunikacja na ołtaszynie w porównaniu z wojszycami? Od 23 lat tu mieszkam i wydawało mi sie że dojeżdzają w te rejony jedne i te same autobusy (113 i 612 - dawne 112). Dojazd z wojszyc - praktycznie tylko grota roweckiego (zwana dalej borowską) ewentualnie skok w bok na ślężną lub przejazd przez ołtaszyn w kierunku wymienionych dalej ulic ;). ołtaszyn - grota roweckiego lub slężna, lub sudecka, lub powstańców śląskich lub krzycka. Generalnie - jeden pies, osiedla są tak blisko siebie że dojazd jest praktycznie TEN SAM. A nazywanie ołtaszyna blokowiskiem... brak słów. Może niech ktoś sie przejdzie i zobaczy jak wyglada w tej chwili zwycięska. Ja pamiętam czasy gdzie stała tam jednostka wojskowa i zapewniam że stokroć wole to okropne czteropiętrowe "blokowisko" (notabene w tych samych murach co wojsko tylko w ładniejszym wydaniu).
                  Zawiść że kogoś stac na nowe mieszkanie? A może wychodzenie z założenia, że niech budują sie wszedzie gdzie chcą tylko nie u mnie. Żal.
                  • Gość: wrocławianin Re: Wojszyce ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.09, 09:27
                    ... od pięciu lat mieszkam na Wojszycach, początkowo jadąc na
                    Bielany jechałem Zwycięską od dwóch lat wolę jechać przez centrum...
                    i to jest ta różnica Wojszyce to poza trzema, czterema budynkami
                    wielorodzinnymi dalej zabudowa willowa, a Ołtaszyn to tysiace nowych
                    mieszkań i brak nowej infrastruktury komunikacyjnej... i to nie
                    żadna zazdrość tylko pragmatyka, jak ktoś mnie pyta czy lepiej
                    mieszkać na Wojszycach czy Ołtaszynie to odpowiadam, a rzut oka na
                    mapę daje odpowiedz co jest bliższe centrum... co do żalu ja wręcz
                    zachęcam do mieszkania na Wojszycach, więc nie wiem co ma znaczyć
                    ostatnia fraza to o tym żalu p&k
    • Gość: roman Re: Wojszyce ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 00:25
      ze dojazd tam obecnie nie za bardzo, ale poza tym ujdzie, jak na warunki wroclawskie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka