terkas 17.01.04, 14:40 Od lat nie były tam malowane pasy. Miejscowi dają sobie z tym radę (bo wiedzą, że są 3 pasy), ale przyjezdni? Wczoraj na moich oczach o mało nie doszło do 2 wypadków. Może pora to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ex_runner Re: pl. Powstańców Śląskich 18.01.04, 01:51 Oj były były niedawno ;) - chyba w zeszłym roku wiosną - co roku jest ten sam problem na rondzie szczególnie przy energetyce tam z prawego pasa "wyrzuca" ludzi na środkowy a może pionowe oznaczenie dało by tu dodatkowy skutek? Faktem jest, że nie jest to miłe gdy ktoś taranuje cię z prawej a z lewej dojeżdża taki co ledwo spod tramu uciekł. Jak jade dużą renówką to ludzie sie pilnuja ale jak malcem to horror. A malowanie i tak będzie wiosną. Pozdro ex Odpowiedz Link Zgłoś
ptysia78 Re: pl. Powstańców Śląskich 18.01.04, 23:01 sa tam malowane pasy ale na zadnej ulicy nie znikaja tak szybko jak tu czesto trzeba uwazac na innych - nie raz mialabym tam stluczke gdyby nie to ze przewiduje zachowanie innych kierowcow ktorzy jezdza srodkiem i zmieniaja pasy nagle Odpowiedz Link Zgłoś
luka182 Re: pl. Powstańców Śląskich 19.01.04, 00:27 normalnym jest, ze na kostce do tego bardzo uzywanej sie pasy zmażą.. chyba, zeby je w innej technologii wykonac.. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: pl. Powstańców Śląskich 19.01.04, 20:14 terkas napisała: > doszło do 2 wypadków. Może pora to zrobić? Przy tych temperaturach? Do malowania oznakowania poziomego droga musi mieć ilestam stopni. Chyba koło 10. Odpowiedz Link Zgłoś
terkas Re: pl. Powstańców Śląskich 25.01.04, 14:27 A cóż za różnica. To właśnie teraz przy niskich temperaturach drogowcy wyleźli ze swoich nor i rozpełzli sie po całym mieście.... A chyba najważniejsze jest życie ludzkie.. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: pl. Powstańców Śląskich 26.01.04, 12:24 terkas napisała: > A cóż za różnica. To właśnie teraz przy niskich temperaturach drogowcy wyleźli > ze swoich nor i rozpełzli sie po całym mieście.... A chyba najważniejsze jest Tylko dlatego, że niektóre dziury nie mogą czekać do wiosny. Przecież łaty robione teraz się wykruszą szybciutko... A farba tryśnięta na zimny bruk najzwyczajniej w świecie by natychmiast zeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
terkas Re: pl. Powstańców Śląskich 28.01.04, 00:47 svarte_sjel napisał: > > Tylko dlatego, że niektóre dziury nie mogą czekać do wiosny. Przecież łaty > robione teraz się wykruszą szybciutko... I nie doczekają wiosny!!! Czy więc nie lepiej zrobić to o odpowiedniej porze roku i porządnie? Tak pięknych dziur nie ma w Polsce żadne miasto. I tym powinniśmy się szczycić? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: pl. Powstańców Śląskich 28.01.04, 11:25 terkas napisała: > I nie doczekają wiosny!!! Czy więc nie lepiej zrobić to o odpowiedniej porze > roku i porządnie? Tak pięknych dziur nie ma w Polsce żadne miasto. I tym No tak, ale wcześniej ktoś się na coniektórych z tych dziur może zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_runner Głupi pomysł?? 02.02.04, 23:58 Czemu pasy mają być tam malowane? A może (jako lamer piszę więc nie wyśmiewać tylko wyjaśnić mi jakby co) warto pomyśleć o ułożeniu z KOSTKI BRUKOWEJ stałego oznakowania poziomego. Wiem że koszty tego będą wyższe, ale spotkałem się z takimi rozwiązaniami gdzieniegdzie w innych miastach i muszę przyznać że się sprawdzają... Pozdro ex ps. zrobić oczywiście wiosną/latem/jesienią Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Głupi pomysł?? 03.02.04, 11:16 ex_runner napisał: > tylko wyjaśnić mi jakby co) warto pomyśleć o ułożeniu z KOSTKI BRUKOWEJ stałego > oznakowania poziomego. Wiem że koszty tego będą wyższe, ale spotkałem się z To nie jest zły pomysł :^) Ma tylko jedną wadę Odpowiedz Link Zgłoś
ex_runner Re: Głupi pomysł?? 06.02.04, 00:30 No tak, choć na Powstańców zrobili nowe fragmenty przyzwoicie... nie tak jak na Zielińskiego przy wjeździe ze Swobodnej gdzie nie raz mój samochód ciężko zajęczał. Podobne rozwiązanie jest na Podwalu (?) na odcinku od szkoły do Pedetu (ups... Renomy) - tak mi się wydaje - tylko tam jest kostka w rzadek położona ale malowana a nie innego koloru. I widać ją. Co do kostki to przy EPI na Powstańców prawy pas w strone centrum wchodzi na taką dołożoną przez naszych specjalistów kilka latek temu i nadaje sie tylko do wymiany. Ale to juz inna historia... ex Odpowiedz Link Zgłoś