fastlaw Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 09.07.13, 19:17 Jak ktoś chce "to" kupić to wystarczy przejechać się i zobaczyć. Woda stoi na polach, o piwnicach lepiej nie mówić. Nigdy się to nie zmieni, ponieważ drenaże, które robili jeszcze Niemcy zostały poprzerywane. Tak na marginesie - mieszkanie "w polu" - bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo12 Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 193.238.24.* 10.07.13, 20:20 A dlaczego na tej stronie na większości zdjęć brak dat, skąd wiadomo że zdjęcia robione były w tych budynkach, dlaczego nie ma pism i odpowiedzi od dewelopera bo nie chce mi się wierzyć że deweloper nie reagował ,dlaczego nie ma tam informacji co zostało zrobione a co nie.Dużo tych wątpliwości. Bardzo łatwo jest manipulować informacjami. Ta strona jest strasznie naciągana. Jeżeli zrobiła ją ta firma generacja jak piszą to już całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandaryn Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.13, 22:30 Mnie się wydaje że kierownik to sensowny gość. Może jakieś przykłady "bajek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec S.G. Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.146.36.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.07.13, 15:32 Negatywne opinie o naszym osiedlu i deweloperze oraz "dialogi samego ze sobą", które łatwo rozpoznać po tym samym czasie publikacji i identycznym adresi IP, pisze niedoszły dostawca internetu, właściciel firmy GENERACJA.pl, którego nie wpuściliśmy na osiedle jako dostawcy internetu za skandaliczne opinie wystawione przez klientów tej firmy. Znaleźć je można na stronach: generacja.wroc.w.interia.pl/ oraz generacja.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandaryn Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.13, 21:44 Hm....a może jednak jakiś konkret ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Elgert Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 95.211.209.* 24.07.13, 09:51 dokładnie tak jak przedmówca napisał. Ja też bym nie kupił mieszkania od takiego dewelopera! W "normalnych" firmach takie rzeczy się NIE dzieją. Lepiej szukajcie mieszkańa u konkurencji, czasem warto zapłacić więcej i mieć święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janszu Elgert Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 198.50.171.* 25.07.13, 13:42 Wiarygodność to jedno! Każdy może napisać wszystko! Z tym, że dla mnie to, że ktoś wyraża swoją opinie i nie jest zadowolony z osiedla, mieszkania itp. ma do tego pełne prawo. Dla mnie mało wiarygodne jest wypisywanie przez Ciebie Mieszkaniec S.C. Jakiś informacji kto tu pisze na forum, skoro nie ma tu logowania i każdy pisze co chce, w dodatku Ty prowadzisz anty reklamę jakiejś tam firmie, która nie ma związku z błędami dewelopera (może pokaż anty zdjęcia przedstawiające te same elementy co na stronie mieszkańców dla porównania). Wiem strona mieszkańców, która daje pewien pogląd sprawie, nie powala profesjonalizmem www, ale wydaje się być bardzo wiarygodna. Są zdjęcia opatrzone komentarzami itp. Nawet pokrywa się to z całym wątkiem tutaj od 2010 roku. Problemami z kanalizacją itp. Dla mnie bronienie dewelopera jest mało wiarygodne, oskarżenia, że najpierw posty zamieszcza tutaj jakiś mieszkaniec, potem jakaś firma internetowa, następnie okazuje się, że deweloper publikuje oświadczenia, że rzeczywiście błędów popełnił sporo. No to na logikę znając deweloperów, pewnie to prawda jest. Mało wiarygodne są posty osób, które tutaj próbują wybielić dewelopera, zaś ten sam przyznał się do błędów i na koniec wynajął sobie firmę do pisania pozytywnych komentarzy czytaj wybielających (wynika to ze strony antydeweloperowej.) NIGDY BYM NIE KUPIŁ DOMU OD TAK NIE PROFESJONALNEJ FIRMY! życzę miłego popołudnia! Janszu Elgert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec S.G Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.146.36.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.07.13, 16:05 Skoro odnosisz się do tej strony, to zauważ, że mówisz o zdjęciach z 2009 roku... sprzed 4 lat - w momencie kończenia budowy do odbiorów! Byłeś od tamtej pory na naszym osiedlu? Co do zdjęć - po prostu zwyczajnie zapraszam na osiedle. I nie wybielam dewelopera, tylko ja po prostu mam dość tego, że ktoś, kto ma z tym osiedlem niewiele wspólnego i nic o nim nie wie oczernia je i wypowiada się jako "ekspert". Jakoś jak rozmawiam z mieszkańcami nikt nawet nie podejmuje tematu problemów z deweloperem, a jak coś od niego potrzebuję to jadę do jego biura i tyle. Raz jeszcze to powtórzę: Negatywne opinie o naszym osiedlu i deweloperze pradopodobnie pisze niedoszły dostawca internetu, właściciel firmy GENERACJA.pl, którego nie wpuściliśmy na osiedle jako dostawcy internetu za skandaliczne opinie wystawione przez klientów tej firmy. Znaleźć je można na stronach: generacja.wroc.w.interia.pl/ oraz generacja.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Elgert Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 198.50.171.* 26.07.13, 09:28 Wiesz co drogi forumowiczu i tutaj się mylisz, żadne zdjęcie nie zostało wykonane w 2009 roku, ponieważ to osiedle nie istniało w tym roku. Skro tam mieszkasz to powinieneś o tym wiedzieć! Pozwolenie na budowę zostało uzyskane w 2010 roku wynika to ze strony www omawianego dewelopera. Związku, że zajmuję się fotografią można takie zdjęcia sprawdzić, każdy współczesny aparat cyfrowy zapisuje informacje w pliku o dacie powstania zdjęcia tzw. Exif - standard metadanych. Ściągnąłem kilka przykładowych zdjęć z informacji zawartej w EXIF data wykonania to 2012 rok. Gdybym się nie nudził to bym nawet nie nacisnął klawisza, żeby napisać coś w tym wątku. Kiedyś interesowałem się zakupem nieruchomości w Siechnicach i całkiem przypadkiem natrafiłem na te wpisy. Widziałem to osiedle może z 2 lata temu. Irytują mnie użytkownicy, którzy wbrew faktom na siłę zmieniają rzeczywistość i to jest właśnie problem internetu każdy może napisać co chce nie koniecznie prawdę. Do takich ludzi należysz właśnie TY. Podsumowując -pozwolenie na budowę zostało wydane w 2010 roku. -zdjęcia datowane są na 2012 rok wynika to z plików informacji EXIF Więc zdjęcia nie mogły powstać w 2009 roku bo tego osiedla tam jeszcze nie było! Jesteś tutaj jedyny, który broni dewelopera kłamstwami. To w moim odczuciu działa wręcz przeciwnie. Podając tutaj nieprawdę działasz przeciwko niemu, przeciwko osiedlu i jego mieszkańcom. W jakim celu to robisz? Bo ani nie pomagasz osiedlu, ani mieszkańcom a tym bardziej deweloperowi rozpowszechniając nie prawdę. Pozdrawiam Janusz Elgert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec S.G. Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.182.6.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.08.13, 15:43 Zaskakująco dużo wiesz na temat osiedla, jak na osobę, która przypadkowo trafiła na to forum! :D Negatywne opinie o naszym osiedlu i deweloperze pradopodobnie pisze niedoszły dostawca internetu, właściciel firmy GENERACJA.pl, którego nie wpuściliśmy na osiedle jako dostawcy internetu za skandaliczne opinie wystawione przez klientów tej firmy. Znaleźć je można na stronach: generacja.wroc.w.interia.pl/ oraz generacja.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Elgert Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 83.96.144.* 07.08.13, 22:05 Dużo wiem.? Tak bo bylem i interesowalem sie kupnem w 2010 roku osiedle prezentowała mi jak dobrze pamiętam Pani Monika. Co ważne sam przyznałeś, że dużo wiem super. Tylko napisz mi dlaczego napisałeś nie prawdę o fotografiach twierdząc, że są to zdjęcia z 2009 roku. Pomijam fakt jakiegość dostawcy internetu, który prezentuje fotografie, ale czy np zalane budynki to też zdjęcia z 2009 roku. :) Pozdrawiam Janusz Elgert Odpowiedz Link Zgłoś
ashajto.deweloper Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 19.08.13, 11:12 Panie Januszu, czy na pewno mówimy o tym samym osiedlu?... Opinie o Słonecznych Groblicach od samych naszych klientów (tych prawdziwych :) znaleźć łatwo możecie Państwo na naszym blogu: blog.as-hajto.pl/odwiedziny-u-mieszkancow-cz-1/ Pozdrawiam AS-Hajto Deweloper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madaryn Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.13, 17:11 No chyba nie zapomniałeś, co tak cię ubawiło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.13, 09:40 Mnie zainteresowała reklama w radiu i przejechałem się na Groblice ocenić jak wygląda inwestycja. Plac zabaw stoi nówka, budynki rosną... Czy ktoś może napisać coś naprawdę wiarygodnego na temat tego dewelopera? Bo faktycznie opisy w stylu "jacyś ludzie błąkają się po budowie, jest kurz i wertepy", które mają wskazać na nierzetelność developera są słabe… Odpowiedz Link Zgłoś
ashajto.deweloper Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 24.10.13, 14:06 Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą :) nam samym nie wypada zachwalać naszej firmy, ale myślę, że obiektywne zdanie ludzi z zewnątrz może Pana zainteresować - zwłaszcza, że są to nasi wieloletni Klienci. Opinie znajdzie Pan tutaj: blog.as-hajto.pl/odwiedziny-u-mieszkancow-cz-1/, tutaj: blog.as-hajto.pl/jak-sie-zyje-naszym-mieszkancom-czyli-rozmowy-z-lokatorami-zielonych-iwin-oraz-willi-przy-lipowej/, a tutaj opinie naszych kontrahentów: blog.as-hajto.pl/opinie-kontrahentow-3/. Oprócz tego możemy pochwalić się certyfikatem Biała Lista, który nierzetelnym firmom nie jest przyznawany: blog.as-hajto.pl/wielkie-wyroznienie-as-hajto-na-bialej-liscie/ Ocenę naszej firmy pozostawiam Panu, a w razie zainteresowania ofertą zapraszam do naszego biura przy ul. Pięknej 30/32 we Wroclawiu. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia! AS-Hajto Deweloper Odpowiedz Link Zgłoś
ashajto.deweloper Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 05.02.14, 09:39 Drodzy Państwo, obiecaliśmy Państwu, że będziemy informować na bieżąco o tym, co u nas słychać. Postanowiliśmy w tym celu założyć blog, na którym publikujemy najświeższe informacje o naszych inwestycjach, ale też inne artykuły na tematy powiązane z naszą branżą (blog.as-hajto.pl/). Wątek ten poświęcony jest konkretnej inwestycji, dlatego w tym miejscu chcielibyśmy podsumować ostatnie wydarzenia ze Słonecznych Groblic: Rozbudowa II etapu osiedla Słoneczne Groblice i przekazanie własności na mieszkańców W zeszłym roku wybudowaliśmy kolejne budynki mieszkalne II etapu osiedla Słoneczne Groblice. Pod koniec sierpnia oddaliśmy pierwsze mieszkania przyszłym lokatorom, aby mogli je wykończyć według własnego gustu i potrzeb. Do końca 2013 roku sprzedaliśmy wszystkie wybudowane mieszkania (ich właściciele podpisali już nawet akty notarialne), z czego jesteśmy niezmiernie zadowoleni. Świadczy to bowiem o wysokiej jakości naszych lokali, rozsądnej cenie i atrakcyjnej lokalizacji. Ponadto, w stanie surowym, stanął już budynek M. Szczegóły w artykule: blog.as-hajto.pl/rozbudowa-ii-etapu/ Budowa drenażu Zeszły rok, ze względu na długą, mroźną zimę i wyjątkowo deszczową wiosnę, nie był dla nas łaskawy. Obfite opady doprowadziły do zalania kilku komórek lokatorskich i zawilgocenia kilku mieszkań na osiedlu Słoneczne Groblice. Sytuacja była tak dla naszych Klientów, jak i dla nas bardzo stresująca. Jak najszybciej chcieliśmy naprawić szkody wyrządzone przez naturę i podjąć działania, dzięki którym podobna sytuacja nie będzie miała prawa mieć miejsca. 21 października 2013 r. uzyskaliśmy pozwolenie na budowę sieci deszczowo-drenażowej wraz z drenażem opaskowym na osiedlu Słoneczne Groblice. Po uprawomocnieniu się decyzji, wydanej przez Starostwo Powiatu Wrocławskiego, rozpoczęliśmy prace. Dziś możemy już Państwa z radością poinformować, że ZAKOŃCZYLIŚMY BUDOWĘ DRENAŻU. Ponieważ pogoda jest coraz bardziej nieprzewidywalna, a zmiany poziomu wód gruntowych są zależne przede wszystkim od wielkości rocznych opadów, zdecydowaliśmy się na wykonanie drenażu opaskowego wokół budynków naszego osiedla, aby całkowicie wyeliminować zagrożenie związane właśnie z wysokim stanem wód gruntowych. I chociaż koszt inwestycji jest bardzo wysoki, to ważniejszy jest komfort lokatorów. Kończymy również usuwanie, powstałych wskutek nadmiernych opadów, szkód. Budowa nowego placu zabaw We wrześniu 2013 roku oddaliśmy nowy plac zabaw mieszkańcom II etapu Słonecznych Groblic, którego budowę obiecaliśmy latem. Do wyposażenia placu zabaw wybraliśmy produkty i usługi firmy Fior. Plac jest bezpieczny i wykonany zgodnie z założeniami. Szczegóły w artykule: blog.as-hajto.pl/nowy-plac-zabaw/ Odpowiedz Link Zgłoś
toja169 Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 13.07.14, 20:41 Ale polecieli z ceną -3200 za m2 :www.as-hajto.pl/promocje moja siostra kupowała tam trochę drożej ale mimo to jest bardzo zadowolona z zakupu bo deweloper bardzo się spina aby wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ashajto.deweloper Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 25.11.14, 11:34 Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z opiniami wystawionymi przez naszych kontrahentów na nasz temat: blog.as-hajto.pl/opinie-kontrahentow-3/ Odpowiedz Link Zgłoś
ashajto.deweloper Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 08.12.14, 11:40 Ogród Marzeń - Aranżacja małych ogrodów blog.as-hajto.pl/ogrod-marzen-aranzacja-malych-ogrodow/ Odpowiedz Link Zgłoś
as-hajto Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 18.12.14, 21:21 Stasiu stary kumplu Ty dalej ściemiansz Tych ludzi, że Ci się chce www.ashajto.kiepski-deweloper.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
as-hajto Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 23.12.14, 09:45 Nie dajcie sie nabrać, firmy prowadzone prze tego Pana mają komorników, mnóstwo wierzycieli i wiele spraw sądowych w toku Odpowiedz Link Zgłoś
kwadrat1111 Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 27.12.14, 20:37 Widzę znowu uaktywnił się łukaszset.Od 4 lat pisze ciągle to samo.Facet chory psychicznie, wywalili go z roboty, ludzie na osiedlu go nienawidzą.Pisze podszywając się pod pięć różnych osób rzekomych klientów dewelopera.W tym krótkim poście napisał każda głupotę która przyszła mu do głowy.Tylko ciekawe jakim cudem deweloper dostał kredyt inwestycyjny.W dzisiejszych czasach banki wyjątkowo skrupulatnie sprawdzają dewelopera i taki kredyt dostać jest wyjątkowo trudno.Cały czas buduje ,mieszkania sprzedane prawie wszystkie.A tu opinie wykonawców blog.as-hajto.pl/opinie-kontrahentow-3/ .Dewelopera mogę spokojnie polecić i choć zdarzały się napięte sytuacje to zawsze były przez dewelopera pomyślnie załatwiane.Może bym nie pisał bo jak ktoś zadowolony to raczej nie pisze ale ten łukaszset jest wyjątkową kanalią -specjalista od drenażu się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek25 Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 21.01.15, 21:53 Z tymi komornikami na kontach i wierzycielami to całkowita bzdura. Jeżeli ma sprawy sądowe to pewnie z tymi baranami których wywalał z budowy za partactwo które potem musieliśmy poprawiać. Widać ktoś bardzo chce zaszkodzić deweloperowi. Wypisujesz posty prawie w tym samym czasie i to jeszcze pod tym samym nikiem.Od lat jestem wykonawcą na budowach u tego dewelopera i jeszcze mi się nie zdarzyło aby mi nie zapłacił i zawsze z tego samego konta. Dużo firm pracuje u niego od lat i są zadowoleni. Zdarzało się że deweloper wypieprzał z budowy firmy ale tylko partaczy. A jakość budynków jest bardzo dobra bo jak ludzie mają płacone to i się starają. Nie słyszałem też aby mieszkańcy narzekali. Jakiś czas temu deweloper miał problem z drenażem na Groblicach ale z tego co wiem szybko się z tym uporał. Wywalając tyle kasy na mieszkanie zamiast słuchać durnych wpisów lepiej pojechać i popytać mieszkańców czy budowlańców. Bardzo polecam dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś