Dodaj do ulubionych

AS-Hajto Słoneczne Groblice

IP: *.tktelekom.pl 25.05.10, 22:46
Witam

Moze ktoś z Państwa kupił mieszkanie od developera AS-Hajto. Teraz buduje cos
w Groblicach. Prosiłbym opinie o miejscu...czy nie zalewa?
oraz o As-hajto

z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • anusiak-gaj Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 26.05.10, 15:09
      Słoneczne Groblice są totalnie zalane także nie polecam tego miejsca...pewnie za
      rok sprawa przycichnie i ludzie zapomną o wodzie i będą kupować, ale z tego co
      wiem to Groblice też są na nieciekawym terenie zalewowym i ludzie brali jak bułeczki
      • Gość: kris Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:56
        no najlepiej to napisać ze wszystko zalewowe i tyle. troche to bzdura bo bylem
        tam wczoraj (na budowie slonecznych groblic) i jakos wody nie widac, poza tym
        podobno w '97 tez nie bylo zalane. fakt, w wiadomosciach caly czas mowili o
        groblicach, ale to o tej drodze do kotowic, z calkiem innej strony
      • Gość: grobliczanin Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 08:30
        zalany(a)to chyba ty btłeś (aś) jak to pisałeś(aś).żamiast wypisywać
        głupoty to pojedz i sprawdz a potem się wypowiadaj.Teren osiedlajest
        na lekkim wsniesieniu.Przymierzam się do kupna na Słonecznych
        Groblicach mieszkania dlatego sprawdziłem wszystko
        dokładnie.Lokalizacja jak zawsze jednym odpowiada a innym nie-mi się
        podoba bardzo :cicho ,dużo zieleni i dojazd całkiem dobry.
        • orion_5 Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 27.05.10, 11:35
          Witam,

Groblice nie są zalane. Pisanie takich tekstów to głupie żarty.

W gminie Siechnice (dawniej: Święta Katarzyna) w tym roku w ogóle nie było powodzi. Owszem, w pobliskich Kotowicach przesiąkał wał, ale został wzmocniony i obroniony wspólnym wysiłkiem strażaków, wojska i ochotników cywilnych. Podniósł się też poziom wód gruntowych, ale to normalne po ulewnych opadach i przy takim poziomie wody w rzekach.

----
          Pozdrawiam,
          Orion
          forum.siechnice.pl/
        • orion_5 Zaproszenie 27.05.10, 12:34
          Witam serdecznie przyszłych mieszkańców Groblic!
          Zapraszam na forum mieszkańców gminy Siechnice, w której niedługo zamieszkacie!

Mamy dział poświęcony Groblicom, w tym również wątki poszczególnych groblickich osiedli.

Są też działy innych miejscowości i powstających osiedli, w których trwa ożywiona wymiana doświadczeń, informacji i porad między nabywcami mieszkań. W gminie powstaje sporo nowych osiedli (zwłaszcza w Siechnicach), dlatego nie zabraknie Wam budowlano-remontowych tematów i rozmówców ;)

Forum bazuje na skrypcie php.bb, dlatego jest dużo wygodniejsze, niż gazetowe:
          1) można zamieszczać zdjęcia z budowy,
          2) zakładać osobne wątki tematyczne,
          3) używać emotek i zakładać ankiety,
          4) komunikować się z innymi użytkownikami przez PW (prywatne wiadomości) itp.

Jest dużo ważnych i ciekawych informacji o gminie i okolicy.
          Można zapoznać się z atrakcjami rekreacyjno-turystycznymi gminy, jej infrastrukturą, poznać mieszkańców. Na forum wypowiada się Burmistrz gminy, który odpowiada na pytania forumowiczów.

Link do forum jest w moim podpisie.
          Adres podforum Groblic: forum.siechnice.pl/viewforum.php?f=71

Gorąco zapraszam! :)
      • Gość: indianiec Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.11, 15:34
        Właśnie sprawdziłem na mapie, w 97 nie było tam wody, była wszędzie w koło:

eko.wbu.wroc.pl/ekoims/app/menupage.jsp
        • pluszowaty Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 30.03.11, 17:25
          co z tego ze w 1997 tam nie było wody? teraz moze byc. Ty myslisz, ze 1997 rok to jakis wyznacznik granic wody?
          Nie zartuj.
    • spad_ukp Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 28.05.10, 09:41
      Też zastanawiałem się nad kupnem domu w Słonecznych Groblicach, lecz ostatecznie
      zrezygnowałem. Pierwszy powód to lokalizacja osiedla, w rzeczywistości domki są
      za Groblicami, postawione w szczerym polu. Drugi powód to droga dojazdowa, która
      to zimą stanie się prawdopodobnie nieprzejezdna przy dużym natężeniu ruchu (jak
      powstaną domy i osiedle mieszkaniowe). Nie ma co liczyć, że gmina za chwilę
      zrobi tam drogę. No i najważniejszy powód, to taki, że skoro to taka ciekawa
      oferta, której sprzedaż jest reklamowana w radio od listopada 2009 roku, to
      dlaczego sprzedali dopiero 2-3 domy. Chwalą się w reklamie, że tylko dwóch
      Klientów kupi taniej dom, a w rzeczywistości ta pierwsza dwójka już kupiła i
      następnie również dostają promocję. Coś im nie idzie sprzedaż tej inwestycji.
      • ja.ruda Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 09.12.10, 22:33
        Pierwsza sprawa - temat rzekomego zalewania tych terenów:
        as-hajto.pl/uploads/download/sloneczne_groblice/RZGW%20-%20zaświadczenie%20z%20dn.%2017-06-2010.jpg
        pismo Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej we wrocławiu umieszczone na stronie dewelopera stwierdzające, że nie jest to teren zalewowy. W 97 roku nie było tam wody.

Druga sprawa - kiepska sprzedaż lokali:
        as-hajto.pl/inwestycje/inwestycja-sloneczne-groblice/rzuty-i-cennik-2.html
        etap drugi jeszcze nawet nie jest ogrodzony, a już się sprzedaje. Co do szeregów to mimo wszystko trzeba na nie mieć już trochę pieniędzy i cena za nie nie jest atrakcyjna więc część ludzi pewnie decyduje się kupić coś we Wrocławiu lub jego okolicy(taniej).
        • Gość: Logic Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 91.90.161.* 10.12.10, 10:09
          To, ze nie bylo tam wody w 1997 o niczym nie swiadczy. Następnym razem moze tam byc woda albo znów jej nie bedzie. Tego nie wiemy. Ponad połowa powierzchni Wrocławia to teren potencjalnie zalewowy, co nie zmienia faktu, ze przez ostatnie 150 lat tylko dwa razy zalane były dośc duze (około 25 procent) powierzchnie miasta.
          Dajcie juz spokoj z tym durnym gadaniem o terenach zalewowych. Pierwszy do zalania jest Biskupin, bardziej zalewowego terenu, poza Kozanowem, trudno sobie wyobrazic. A mimo to, w 1997 roku nie było tam wody.
          • Gość: AxA [...] IP: *.play-internet.pl 26.02.11, 08:26
            Treść postu jest niedostępna.
            • Gość: Bela Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.11, 15:11
              Nie szczuj synku, i tak nikt w takie brednie nie uwierzy.
            • Gość: Klientz z Iwin Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 17:01
              Pewnie partaczyłeś robotę jak większość budowlańców.Dobrze że cię wywalił.Jak wykańczałem szereg na Iwinach to mało nie dostałem zawału-takie fuszerki odstawiają budowlańcy.Mało jest dobrych fachowców
              • Gość: Bela Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.11, 21:46
                wypier... Axa.
                • Gość: Axa [...] IP: *.play-internet.pl 01.03.11, 14:17
                  • Gość: Bela Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.mm.pl 01.03.11, 19:06
                    chcesz synku wezwanie do sądu od as-bau?
                    • Gość: . Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.11, 21:18
                      a co as-bau ma wspólnego z as-hajto? Oj Bela, Bela, taka niby znawczyni rynku deweloperskiego a myli nazwy...
                  • Gość: tomek Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.13, 13:33
                    Widzę, iż zna Pan Prezesa tej firmy dość dobrze ....czy jego klienci będą zadowoleni za parę lat ....czas pokaże
                    • ashajto.deweloper Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 22.08.13, 08:09
                      Panie Tomku, nasi Klienci są zadowoleni nawet po paru latach :)
                      Zielone Iwiny zostały oddane mieszkańcom w 2010 roku, a tutaj znajdzie Pan opinie tych mieszkańców z sierpnia 2013 roku, czyli sprzed tygodnia :)

blog.as-hajto.pl/odwiedziny-u-mieszkancow-cz-1/
                      Niebawem kolejne opinie mieszkańców Zielonych Iwin i Słonecznych Groblic. Prosimy śledzić na bieżąco na blog.as-hajto.pl :)

Pozdrawiamy
                      Miłego dnia!

AS-Hajto Deweloper
    • Gość: Gustlik Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 91.90.161.* 13.05.11, 13:47
      zawsze sie jakieś przymuły znajdą, co to kupią
    • Gość: lokator Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.lan.bermudy.net 17.05.11, 14:37
      Czytając te wszystkie negatywne opinie sama zaczęłam się zastanawiać czy naprawę tak starsznie to wygląda, a mam zamiar kupić tam mieszkanie. Zadzwoniłam do biura sprzedaży i dowiedziałam się że kontrole które są prowadzone na budowie wypadają bez zarzutu, do końca czerwca mają być skończone przyłącza gazowe i kanalizacja, i nie rozumiem opinii że straszny dojazd i daleko od zabudowy, właśnie chyba o to chodzi aby mieszkać w ciszy i spokoju.
      • Gość: Kowal Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.dibre.com.pl 17.05.11, 14:42
        nie ma większego zadupia i syfu, niż te całe Groblice.
        • Gość: lokator Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.lan.bermudy.net 17.05.11, 14:52
          Rozumiem, że ty wolisz hałas dużego miasta. Ja uważam jednak że mieszkając ładnych kilka lat na wsi , kolejno kilka lat we Wrocławiu, wole jak to nazwałeś mieszkać na "zadupiu". Samochód, czy rower chyba po to istnieje abym mogła gdzieś dojechać.
          • Gość: Bela Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 17:16
            dziecko na rowerku wyslesz do miasta, ty bezmózgu?
            • Gość: zadowolony Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 17:48
              A po grzyba mam jeżdzic bezmuzgu do Wrocławia jak wszystko mam w Siechnicy łącznie z pracą 2 km od osiedla co za mały mużdzek i nie rozumie.
              • Gość: Bela Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 20:28
                twoje dzieci też uważają, ze wszystko mają w Siechnicy? Kino też? teatr? imprezy w klubach też? znajomych też? Czy twoje życie, bezmózgi trollu, polega na pracy a po pracy siedzenie przy kompie z piwskiem albo na grach komputerowych? Nie szkoda ci tak marnować zycia, debilku? Jak ty mozesz mieć WSZYSTKO DO ZYCIA W SIECHNICACH:)))?
            • Gość: lokator Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.internetia.net.pl 17.05.11, 21:11
              :) tak wybiorę się się z nim na przejażdżkę, bo wycieczki rowerowe są fajne :)
    • Gość: zadowolony Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:21
      Ja ci DANCE nie wierzę bo piszesz totalne głupoty.Jak tam byłeś to trzeba było załozyć okulary.Na początku czerwca odbieram szereg,który oddają w terminie. Jak byłem w niedzielę to widziałem zupełnie co innego.Bardzo ładnie wygląda budynek w docelowych kolorach na budowie ład i pożądek,do mojego budynku oprucz kanalizacji którą zgodnie z zapewnieniami dewelopera zaczynają budować są podłączone wszystkie media.Co do lokalizacji to kwestia gustu mi odpowiada,drogi wysypane są betonowym tłuczniem jak na większości budów,liczę że po wybudowaniu kanalizy gmina wykona docelowe drogi.Co do odległości do sklepu to szedłeś chyba przez Wrocław.Podsymowując jak na razie jestem zadowolony oby odbiory przeszły bezproblemowo.
      • Gość: dociekliwy Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.05.11, 22:19
        "zadowolony" co do kanalizy na tym osiedlu to ją będziesz miał nie prędzej jak w maju 2012 roku ,nie wierzysz? to zadzwoń lub podejdź do Urzędu Gminy to Cię uświadomią co do dróg też nie prędzej,ale cóż może warto.
        • Gość: Powiadomiony Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 22:46
          Kanaliza przełożona na rok po Euro 2012. Brak funduszy.
      • Gość: Brunek Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 217.153.67.* 18.05.11, 09:49
        " do mojego budynku oprucz kanalizacji którą zgodnie z zapewnieniami dewelopera zaczynają budować są podłączone wszystkie media"
        A to dobre , ale się usmiałem: woda jest prowadzona do budowy wężami przez pola i drogi z hydrantu we wsi , prąd wiszacymi kablami na prowizorycznych słupach z demobilu, rurociąg gazu kończy się we wsi , a kanalizacja w Siechnicach. Jak coś piszesz to sprawdź na miejscu, czy w budynku są podłączone media - pytam jakie i skąd? Na tym polu nie ma żadnej infrastruktury. Zapytaj także w Urzędzie Gminy- tam ci powiedzą , kiedy podłączona będzie kanalizacja i woda.
        Ponadto zwróc uwagę na ortografię np. piszemy: oprócz- a nie oprucz , porządek a nie pożądek itp.
        • Gość: zygi Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 193.59.121.* 18.05.11, 11:08
          Hehe dobrze powiedziane Bronek
        • Gość: zadowolony Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 11:38
          "Bronek"ale ty jesteś głupi-czytaj ze zrozumieniem.Napisałem że odbieram szereg a tam są wszystkie media oprócz kanalizy,która będzie potem.Pojedz cymbale na miejsce załóż okulary i sobie zobacz,przy moim budynku są szafki od prądu,na budynku są szafki gazowe,na terenie stoją hydranty od wody i przyłącz w budynkach więc stuknij się w łeb a potem pisz.
          • Gość: Brunek Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 217.153.67.* 18.05.11, 13:17
            To na co czekasz z developerem podłącz sie do tych pustych szafek i meszkaj bez mediów .Powodzenia!
    • Gość: aniya Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.internetia.net.pl 18.05.11, 19:31
      investmap.pl/galeria/groblice-osiedle-sloneczne-groblice/ byłam tam dzisiaj aby przekonać się czy naprawdę jest tak strasznie jak mówicie:) i co się okazało nie ma żadnych węży ciągniętych do placu budowy, dobry dojazd do głównej drogi i wcale nie na jakimś odludziu bo obok spokojnie żyją sobie rodziny w nowo wybudowanych domkach.
      Hydranty są, prąd jest, przyłącza gazowe też.
      Jakiś komentarz jeszcze?

Powyżej podałam link do galerii gdzie umieściłam zdjęcia z dzisiaj.
      • Gość: ja Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 08:25
        Bardzo ładne domy.Ciekawe o co chodzi takim burakom jak bronek wypisując takie kłamstwa i brednie.A niektóre zdjęcia są chyba robione wcześniej.

Pozdrawiam
      • Gość: z Groblic Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 217.153.67.* 19.05.11, 08:40
        Oj naiwna dałas sie nabrac na atrapy developera(stary numer)- te przyłącza są puste, bo na tym polu nie ma gazu ani wody, a o kanalizacji nie wspomę.Te media są we wsi, oczywiscie bez kanalizacji, która kończy się w Siechnicach). Ktos na forum zaproponowal butle gazowe , lampy naftowe i toi toi dla pionierów, zanim developer te wszystkie media doprowadzi minie trochę czasu - myślę,ze to pomysł do rozważenia.
        Ps. Odnoszę wrażenie czytając wszystkie twoje posty ,że pracujesz u developera. Pamiętaj jednak,że okłamujesz innych, a klamstwo ma przysłowiowe krótkie nogi.
        • Gość: aniya Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.lan.bermudy.net 19.05.11, 11:06
          Właśnie pamiętaj że kłamstwo ma "krótkie nogi" Nie pracuje u żadnego dewelopera i nie wiem po czym to wywnioskowałeś...powiedz mi w takim razie dlaczego koło osiedla mieszkają spokojnie ludzie w swoich domkach jednorodzinnych i jakoś mają wszystkie media. Byłam widziałam to wszystko na własne oczy. Nie rozumiem dlaczego ciągle jesteś taki uparty, nikt nie każe Ci tam mieszkać, w sumie nie wiem czy chciałabym mieć takiego sąsiada:)
          • Gość: bez komentarza Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 217.153.67.* 19.05.11, 11:52
            Rozmawiałem z mieszkańcem domku jednorodzinnego po drugiej stronie ulicy , który powiedział,ze mieszka tu już ponad rok i nie ma gazu , wody i kanalizacji.Podłączony ma tylko prąd. Dalszy komentarz jest zbędny.
        • Gość: zadowolony Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 18:02
          Puste atrapy!!!!! Jezu-co za brednie piszesz zastanawiam się co chcesz osiągnąć wypisując takie kłamstwa.Przecież ty aż obciekasz głupotą.Odpowiem ci ostatni raz bo argumenty odbijają się od ciebie bardzo skutecznie zgodnie z powiedzeniem plują ci na głowę a ty muwisz że deszcz pada.Mam dla ciebie jeszcze propozycję-zróbmy krótki test skoro uparcie twierdzisz że tam nei ma np.prądu:przyjedz na budowę klęknij i wsadz swoją pustą głowę do pustej atrapy szafki prądowej,złap kable zębami i mocno ścisnij ,jestem pewien że zostaniesz tam na wieki a ja jak odbiorę domek to może pozbieram to co po tobie zostanie i zawiozę deweloperowi niech się martwi co z tym zrobić.
          Powodzenia
          • Gość: Korpulentny Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.11, 18:39
            jak tam koszty codziennych dojazdów, w skali roku?
          • Gość: Lucek Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 217.153.67.* 19.05.11, 20:42
            Też rozmawiałem z gosciem ,który mieszka naprzeciwko budynków developera- po drugiej stronie ulicy, ma tylko prąd podłączony, nie ma gazu, wody i kanalizacji , a mieszka tam od roku. Szok!!!!! Jak najdalej daleka od takiego osiedla!
            Radzę ci" zadowolony "zacznij już kopac studnię, zamów Toi- toi i kup sobie butlą gazową .Powodzenia przy odbiorze!!! Aha nie zapomnij o terenówie z napędem na 4 koła!
            • Gość: wiatr Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 217.153.67.* 19.05.11, 20:54
              Nie wiem z czego "zadowolony " jest zadowolony, chyba z pisania postów na forum!
              • Gość: zadowolony Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 22:09
                ,Bronek,Bez komentarza,Wiatr,Dens,Lucek,Z Groblic itd.jaki na tym ośiedlu zrobił się nagle ruch. Wszystkie te postacie to ta sama osoba wystarczy spojżeć na IP:217.153.67.A apropo mediów wystarczy podejść do sąsiadów którzy mieszkają kilkanaście metrów na prawo od szeregówek zapytać o media-wszystkie za wyjątkiem kanalizacji mają .
            • Gość: aniya Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.internetia.net.pl 19.05.11, 21:05
              Co wy z tym dojazdem, przecież to jest jakieś 200 m od głównej drogi...
              • Gość: Brunek [...] IP: *.static.aps-pl.pl 27.06.11, 14:49
                • Gość: capp Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.dibre.com.pl 27.06.11, 17:26
                  najlepsze osiedle pod miastem
                  • Gość: AS-HAJTO-stop [...] IP: *.218.146.194.generacja.pl 27.06.11, 22:03
                    • Gość: zygi Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.lan.bermudy.net 06.07.11, 15:25
                      Skad ty bierzesz takie info? Widzialem zdjecia i wszystko jest ok. Po co wypisujesz glupoty?
                      • Gość: user Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 21:01
                        As-hajto próbuje uciszyć użytkowników forum siechnice.pl - straszy sądem cywilnym i karnym za krytyczne posty jego klientów: forum.siechnice.pl/viewtopic.php?p=35966#35966
                        • Gość: sasiad Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.centertel.pl 18.07.11, 00:31
                          forum Siechnice mocno naciągnę od tygodnia próbuje się tam zalogować z niepowodzeniem, co do treści .... za dużo szczekania mało twardych-ważnych argumentów, deweloper jak to mały deweloper ma dobre strony i stado małych wpadek. Nastawiony na zysk i zrobi dużo by go osiągnąć.... czasami słucha głosu ludu i się dostosowuje, okolica fajna(plus), mieszkania w miarę(plus), pan Adam inż. kierownik budowy godzi reputacje dewelopera i jakość wykonania(jak będzie potrzeba rozwinę wątek)(minus * 2), biuro w miarę elastyczne(plus). Moja prywatna opinia nie ma co narzekać, ale trzeba patrzeć na ręce bo deweloper zawalił z mediami. Obiecuje dew., że na 10.2011 będzie dobrze.... zobaczymy.
                          • Gość: Icek [...] IP: *.216.146.194.generacja.pl 22.07.11, 12:21
                            • Gość: sasiad Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.11, 14:23
                              Icek , ale do serca sobie wziąłeś krytykę dewelopera, co on Ci tak zalazł za skórę. Była wtopa, ale magia internetu zadziałała (miejmy nadzieje) - doszło do porozumienia. Popatrzymy na fakty za 1,5 miesiąca oddawane są mieszkania, brakuję sporo ale sytuacja tak się rozkręciła, że deweloper musi zapewnić te media i wygląda na to , że zdąży. Jakby coś się sypało piszcie forumowicze....
                              • Gość: Icek [...] IP: *.216.146.194.generacja.pl 25.07.11, 17:27
                                • Gość: Grobliczanin Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.12, 15:04
                                  Ludzie! Poczytajcie świeże opinie albo najlepiej pojedźcie i zobaczcie jak wszystko teraz wygląda, może były jakieś niedociągnięcia, ale odebraliśmy mieszkanie w drugim etapie i ani do developera ani do stanu mieszkań nie można się przyczepić!
                                  • Gość: ZALANIE Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.216.146.194.generacja.pl 10.06.13, 15:15
                                    Jak wygląda drugi etap widać tu: www.ashajto.kiepski-deweloper.pl/download/2013-06-06-IIe_3kl_1.jpg

wchodzisz do domu po paletach ? czy masz kalosze ?

palety przy wejściu: www.ashajto.kiepski-deweloper.pl/download/2013-06-06-_3.JPG
                                  • Gość: Ludzie Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.ronus.pl 02.07.13, 23:02
                                    Nic się nie poprawiło taki już maja standard słabiutko
                  • Gość: Nie Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.fast.net.id 03.07.13, 14:37
                    Osiedle zalane szczegóły na stronie inicjatywa pod adresem:

www.ashajto.kiepski-deweloper.pl/
    • Gość: luminator Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.11, 09:32
      podobno ok
    • Gość: usery Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.centertel.pl 14.09.11, 22:39
      No to Stasiu dowalił, 370 tyś za domek 250 tyś za mieszkanie..do końca października 2011..może mu zrobię mu reklamę ale za tą kwotę bym brał w ciemno. Deweloper ma trochę wpadek, ale można się dogadać. Zresztą za tą różnicę od ceny podstawowej (440 za domek, 300 mieszkanie) można sobie samemu ponaprawiać jego wtopy. Co do problemów .... szambo , prąd , deszczówka, droga. Prąd będzie na dniach... szambo kopią i kopią , może zrobią w tym roku.... a droga - wjazd na drogę wrocek - oława tragedia jeśli chodzi o bezpieczeństwo.... ściemnia , że nic nie może zrobić ale moim zdaniem - chodzi o kasę ... nie dogaduję się co do zakresu finansowania z gminą. Zatem drogi deweloperze grzecznie prosimy o polepszenie jakości drogi przy wjeździe na krajówkę, to naprawdę nie jest duży koszt by coś tam usypać albo wyrównać. Co do deszczówki.... problem z terenem .. deweloper obiecuje prace które mają to usprawnić, trzymamy za słowo, czas pokaże. Podsumowując dajmy Stasiowi zarobić ale powalczmy o to co nam się należy... czyli oceniam dewelopera na 4+.
      • Gość: DANCE [...] IP: 217.153.67.* 26.09.11, 14:23
        • Gość: goool Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.12, 16:31
          forum.siechnice.pl/viewtopic.php?t=2928&postdays=0&postorder=asc&start=150
    • Gość: as-hajto-STOP Re: Artykuły o tym oszuście IP: *.216.146.194.generacja.pl 01.03.12, 19:13
      ciekawe czy będzie na targach promował swoje domy budowane na nieswojej działce.
    • Gość: stefa Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 08:23
      ja kupiłam i jest ok:)
    • Gość: Twój Adres Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.06.12, 17:18
      Poznaj Kartę Klienta! Darmową przepustkę do świata rabatów i dodatkowych usług.
      Aby otrzymać swoją Kartę Klienta, wystarczy poświęcić 30 sekund na wypełnienie krótkiego formularza dostępnego tutaj:
      www.twojadres.eu/doradztwo-hipoteczne/twoje-zakupy.html.
      Jesteśmy przekonani, że wspomniane 30 sekund może się okazać najlepszą inwestycją podczas wykańczania Twojego mieszkania! Teraz już nic nie jest "poza zasięgiem"!
      • Gość: grobliczanin [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 27.09.12, 09:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: eddd Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.box3.pl 26.11.12, 22:13
      Hajto to jest ten od przemytu fajek?
    • Gość: Sebson Poprawki na parkingu IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 15:42
      chwila prawdy to będzie przy roztopach jak śnieg spadnie, ale wygląda na to że powinno być OK... nie mówię że ma być sucho w moment bo tak się nie da jak wszędzie wszystko płynie, ale żeby chociaż nie było przegięcia, że mojżesz by musiał przyjść z laską albo noe z arką żeby się do auta dostać
    • Gość: 635csi Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.play-internet.pl 04.12.12, 11:40
      to fakt, ale teraz trzeba przyznać, że i dojazd będzie dużo lepszy bo w końcu mają podciągnąć autobusy więc dojazd z Wrocławia do Groblic będzie już lepszy, chociaż normalnie samochodem też nie ma tragedii jedzie się tak samo jak wszędzie, po drodze są miejsca gdzie trzeba chwilkę odstać, ale ja niekiedy jestem szybciej u siebie niż znajomi którzy wychodzą z pracy i jadą na maślice albo do Wysokiej, ogólnie rzecz biorą będzie jeszcze lepiej!
      • Gość: sebson dojazd autobusowy IP: *.play-internet.pl 04.12.12, 13:51
        Byloby swietnie z tym dojazdem tylko czy moze ktos potwierdzic ta informacje? Czy to na pewno nie plotka lub plany na np 2020 rok?
    • Gość: 635csi Re: Sieć kanalizacyjna IP: *.play-internet.pl 14.12.12, 11:08
      generalnie jest już klepnięte bo ta informacja pojawiała się też lokalnie ostatnio, ale najlepiej zadzwonić do biura sprzedaży i oni potwierdzą na 100% na pewno mają jakieś dokładne informacje, ewentualnie jak pojawi się jakiś news to wklei się go tutaj
    • Gość: gościu Re: dojazd autobusowy IP: *.static.first-root.com 20.12.12, 16:09
      oj tam poinformowany;) podobno sprawa się przeciąga, po nowym roku będzie podłączenie do sieci gminnej podobno, pozdrawiam!
    • Gość: Mieszkaniec Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 78.9.154.* 23.12.12, 09:21
      Ten człowiek co takie bzdury wypisuje to Łukasz Setlak mieszka już na tym osiedlu a przez to że takie bzdury wypisywał na dewelopera to se samych wrogów narobił i teraz nikt z nim nie chce rozmawiać a już tym bardziej ręki podać ma naprawdę wredny charakter tyle mogę o nim powiedzieć
    • kiwaczek888 Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 25.01.13, 11:49
      Ja jestem od niedawna szczęśliwym właścicielem nowo wybudowanego segmentu na tym osiedlu. Przyznam, że miałem lekkie obawy przed zakupem, gdyż z żoną znaleźliśmy dość sporo różnych, często sprzecznych opinii. Sprawdziliśmy wszystko ze znajomym inżynierem. Nie miał żadnych zastrzeżeń co do stanu i jakości. Oby więcej takich deweloperów!
      • Gość: Mruk Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.218.146.194.generacja.pl 27.01.13, 19:46
        Ciekawa ale chyba odosobniona opinia. U mnie w pierwszym etapie mam np. zamiast ocieplenia klatki schodowej dodatkowy grzejnik. Deweloper samowolnie zmienił projekt i nie zastosował 5 cm wełny mineralnej. Aby temperatura była OK zastosował grzejnik elektryczny. Opłacany przez oczywiście mieszkańców.

Zastanawiam się czemu w ogóle stosował ocieplenie. Wystarczyło podwoić ilość grzejników i temperatura byłaby właściwa nawet w zimie.

Poprawę widzę też olbrzymią. Na stronie nie chwali się już boiskiem na nieswojej działce co jeszcze niedawno widziałem.
        • kiwaczek888 Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 29.01.13, 12:27
          Rozmawiałem ze swoimi sąsiadami i oni również są zadowoleni. Stan po ukończeniu budowy nie odbiega niczym od ustaleń zawartych w umowie. Być może niedociągnięcia w Twoim przypadku związane były z faktem, iż był to pierwszy etap. W taki sytuacji warto jest rozmawiać i zgłaszać swoje uwagi. Ja jestem bardzo zadowolony z zakupu.
        • Gość: ja Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 16:33
          łukasz setlak przestan wypisywać te bzdety i tak nikt cie juz nie słucha.Podpisałem umowe koncową i jestem bardzo zadowolony wszystko w terminie(przynajmniej u mnie)kanaliza podlączona,budyneczki bardzo ladne,wszystko elegancko wykonczone.Nie pisałem bo to powinien być standard ale ten setlak tak mnie wnerwia-wredny upierdliwy typ nikt na osiedlu nie chce z nim rozmawiać.
    • 82misiek AS-Hajto Słoneczne Groblice 15.02.13, 09:12
      Kupiłem mieszkanie w II etapie i jestem przekonany, że była to bardzo dobra decyzja. Po pierwsze tereny w okół Wrocławia ciągle zyskują na wartości, więc na pewno na tej inwestycji nie stracę. Po drugie myślę, że wreszcie ja i moja rodzina znaleźliśmy swoje miejsce, w którym czujemy się dobrze. Super okolica idealna dla rodzin z dziećmi. Owszem potrzebne były małe poprawki, ale zostały one naniesione bardzo szybko i teraz możemy cieszyć naszym nowym mieszkaniem :)
      • melancholia88 AS-Hajto Słoneczne Groblice 11.03.13, 10:30
        Minęło już sporo czasu od kiedy się tam wprowadziłam, więc mogę na spokojnie opisać swoje odczucia. Mimo, że na początku faktycznie było trochę niedociągnięć, to jednak efekt końcowy jest bardzo zadowalający. Osiedle jest bardzo spokojnie, co uważa za jego największą zaletę. Dodajmy do tego wysoki standard i dobry kontakt z deweloperem.
        • Gość: ZALANIE Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.216.146.194.generacja.pl 10.06.13, 15:16
          Wchodzisz do domu w kaloszach czy po paletach ?

www.ashajto.kiepski-deweloper.pl/download/2013-06-06-_3.JPG
          Czy to jest ta opisywana jakość ?
          tu masz jak wygląda u Ciebie ściana: www.ashajto.kiepski-deweloper.pl/download/IMG_1817.jpg

Jak oceniasz zaprezentowaną jakość ? Czy na pewno mieszkasz na tym osiedlu ?
          • Gość: Prawda Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 190.52.124.* 17.06.13, 14:58
            100 % fotki autentyczne jakoś nie na niskim poziomie lecz na tragicznym, mamy wszystko zalane bo deweloper zapomnial o izolacji fundamentu
            • agallaa Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 21.06.13, 10:35
              A ty człowieku na pewno tam mieszkasz? Bo nie to było przyczynią zalania. Zacznijmy od tego, że AS-Hajto, nie mógł przewidzieć tego co się stanie. Od zwykła złośliwość rzeczy martwych. Na szczęście deweloper w tej sytuacji zachował się bardzo prawidłowo i już robi co w jego mocy, by to naprawić.
              • Gość: Mógł Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.fast.net.id 03.07.13, 10:29
                Oczywiście, że mógł fakty:
                -Teren inwestycji Pola!
                -Odprowadzanie wody deszczowej - brak
                -wysoki poziom wód gruntowych
                -Projekt budowlany przewidywał drenaż - Hajto go nie wybudował
                -podobne problemy na Iwinach
                To pytam mając takie dane jak nie mógł tego przewidzieć??? Podczas budowy drugiego etapu było już zalane - nie zrobił nic

Hajto uważa, że jak budynek jest wyżej to jest chroniony bzdura - chroni dobra izolacja.
            • Gość: As-Hajto Deweloper Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 18:27
              Szanowni Państwo pragniemy poinformować iż osoba wypowiadająca się z adresu IP: *190.52.124.* , P: *.216.146.194.generacja.pl ,nie jest mieszkańcem naszego osiedla. Jest to firma Generacja.pl ,która jest dostawcą internetu między innymi na terenie Groblic. W 2010 roku firma ta wystąpiła do nas z propozycją podłączenia osiedla do internetu. Propozycja wydawała się ciekawa jednak po zweryfikowaniu firmy Generacja.pl okazało się iż dostawca ten ma fatalną opinię. Nie chcąc narażać naszych klientów na przykrości ze strony Generacji.pl odmuwiliśmy współpracy. Niestety szefowi firmy posługującemu się często nikiem ICEK na tyle się to nie spodobało iż rospoczą swoistą kampanie mającą na celu oczernić naszą firmę w oczach klientów, rozgłaszając bardzo często informacje nieprawdziwe, podawane w sposób daleko odbiegający od merytorycznej krytyki.W związku z zaistniałą sytuacją wystąpiliśmy na drogę sądową przeciwko właścicielowi firmy Generacja.pl o naruszenie dóbr osobistych. Postępowanie obecnie się toczy.'
              Choć nie omijają nas błędy pragniemy poinformować iż każdy ewentualny problem który pojawia się na osiedlu traktujemy bardzo poważnie i zdając sobie sprawę iż są to sytuacje stresujące dla naszych klientów, zawsze staramy się go usunąć jak najszybciej.
              Decyzję o zamieszczeniu wypowiedzi na forach podjęliśmy ponieważ uważamy iż właściciel firmy Generacja.pl przekroczył wszelkie granice umieszczając nieprawdziwe, chamskie i pozbawione kultury wypowiedzi, nie mające nic wspólnego z normalną krytyką, do której podchodzimy z pokorą i staramy się dzięki niej poprawiać jakość naszych usług.
              Czytając opinie na temat firmy Generacja.pl zamieszczone pod poniższymi linkami które są tylko częścią ,pozostawiamy Państwa ocenie jakość świadczonych przez Generację.pl usług. Uważamy iż podjęliśmy słuszną decyzję odmawiając współpracy z tą firmą. W naszej ocenie sposoby stosowane przez Generację.pl nic a nic się nie zmieniły.
              generacja.wroc.w.interia.pl/
              generacja.wroc.pl/
              Wszystkich zainteresowanych informacjami na temat osiedla Słoneczne Groblice zachęcamy do zadawania pytań na adres: biuro@as-hajto.pl.
              Z wyrazami szacunku AS-Hajto Deweloper Sp.zo.o.

• Gość: Różany Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.fast.net.id 27.06.13, 09:50
              Rzeczywiście deweloper chyba miał pecha do ekip, które budowały to osiedle.
          • 82misiek Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 19.06.13, 14:13
            Mnie akurat problem zalania nie dotyczy, ale z tego co wiem, to problem ten został już dawno zgłoszony i zostały poczynione kroki w celu jego eliminacji. Takie sytuacje się zdarzają i na pewno nie jest to wina dewelopera.
          • Gość: ZALANIE Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice - film i aktualiza IP: *.216.146.194.generacja.pl 25.06.13, 17:53
            polecam filmik dokumentujący jak woda wypływa przez ułożone na parterze kafelki: www.ashajto.kiepski-deweloper.pl/download/IMG_1898.MOV

W życiu nie widziałem czegoś takiego. Fundament jest tak przemoknięty, że nie pomogło wykafelkowanie ścian aby ukryć zawilgocenie. Woda wypływa z pod.
      • Gość: AS-Hajto Deweloper Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 17:22
        Szanowni Państwo, dużo rzeczy zostało powiedziane na tym forum - część z nich jest prawdziwa, wiele z nich jednak to bezpodstawne oszczerstwa. Dlatego zdecydowaliśmy się przyłączyć do dyskusji i odpowiedzieć na większość zarzutów oraz zdementować wypowiedzi nieprawdziwe.

Przede wszystkim należy zacząć od tego, że poruszany tutaj problem podtopień na osiedlu Słoneczne Groblice istnieje faktycznie, ale na szczęście nie dotyczy całego osiedla - pojawił się jedynie w kilku budynkach, na ich najniższych kondygnacjach i został spowodowany przez rekordowe majowo-czerwcowe opady deszczu, które skutkowały podniesieniem się do rekordowych poziomów wód gruntowych. Faktem jest, że długo zwlekaliśmy z osuszeniem pomieszczeń, ale wynikało to z konieczności zdiagnozowania przez nas w pierwszej kolejności przyczyny podtopień, aby nie dopuścić do eskalacji strat. W chwili obecnej problem podtopień został opanowany, zastosowaliśmy działania doraźne w postaci aktywnych pomp, które mają za zadanie rozpocząć wypompowywanie wody w momencie, gdy tylko jej stan zacznie się podnosić. Zastosowane pompy są optymalne do tego rodzaju sytuacji. Znając rzemiosło budowlane, zastosowaliśmy pompy na tyle mocne, aby nie miały problemów z odprowadzeniem wody, ale też o niskiej przepustowości, aby nie wypłukiwały piasku i żwiru spod budynków - to powoduje, że żadna katastrofa budowlana nam nie zagraża, do której próbują przekonać niektórzy „specjaliści” na tym forum.

Prawdą jest również, że doszło do zawilgocenia w kilku miejscach dolnych części ścian w pięciu mieszkaniach, ale kłamstwem jest, że do mieszkań można dostać się jedynie na paletach lub w kaloszach.

Nieprawdą jest, że za pozytywne komentarze odpowiadamy my, jako deweloper, który chce ukryć fakty. Nie wiemy kto odpowiada za pozytywne komentarze, ale miło jest nam wiedzieć, że są forumowicze (zakładamy, że nasi lokatorzy), których irytuje niski poziom próby zdyskredytowania naszego dobrego imienia.

Oczywiście na zaistniałą sytuację podtopień zareagowaliśmy i jesteśmy na etapie eliminacji wszelkich problemów w taki sposób, aby nie pojawiały się one w przyszłości. Wszystkich naszych klientów, których bezpośrednio dotyczy problem wody poinformowaliśmy, iż naprawimy powstałe szkody i zrekompensujemy poniesione przez nich straty.

Pomimo iż staramy się na bieżąco kontaktować z klientami zdecydowaliśmy też o zorganizowaniu spotkania w Groblicach dla wszystkich lokatorów podtopionych budynków, aby szczegółowo wyjaśnić przyczynę problemu oraz opowiedzieć w jaki sposób i kiedy zostanie rozwiązany problem. O spotkaniu zawiadomiliśmy wszystkich Państwa indywidualnie - zatem serdecznie na nie zapraszamy oraz zachęcamy do dyskusji i zadawania pytań. Na wszystkie postaramy się Państwu odpowiedzieć.

Pozdrawiamy,
        AS-Hajto Deweloper
    • magda.grzelewska Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice 24.06.13, 14:44
      Brawo jeden post, po drugim w przeciągu jednej dwóch minut. Gratuluje konkurencji umiejętnych działań. W imieniu mieszkańców osiedla proszę o nie sianie zamieszania. Widać, że deweloper robi co może, aby pomóc poszkodowanym. Dajmy mu się wykazać.
      • Gość: Arkadiusz B Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 64.34.14.* 25.06.13, 15:14
        Żadna konkurencja, tylko mieszkańcy drugiego etapu - nie jesteśmy zadowoleni z tego, że mamy zalane komórki i mieszkania
      • Gość: a Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 64.34.14.* 25.06.13, 15:15
        Nie polecam - mam zalaną komórke i woda podchodzi do mieszkania
    • Gość: baczny obserwator Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: 217.153.220.* 02.07.13, 14:39
      Oferta weekendowo- urlopowa czyli wczasy nad jeziorem na osiedlu Słoneczne Groblice czyli wolne żarty
      Inwestor i kierownik budowy osiedla " Słoneczne Groblice" w Groblicach zapraszają do spędzenia urlopu lub letniego weekendu nad nowopowstalym jeziorem w Groblicach na osiedlu "Słoneczne Groblice". Jest to przepiękne jezioro z bardzo urozmaiconym dnem i uroczymi brzegami.Ryb co prawda jeszcze w nim nie ma , ale kto wie? Obaj panowie zapewne myślą intensywnie nad jeszcze większym zalaniem tego terenu i być może nad jego zarybieniem.
      Inwestor na pewno planuje także zorganizować grilla w tym uroczym zakątku dla mieszkańców osiedla i potencjalnych klientów.
      UWAGA- dojazd do jeziora na osiedlu tylko ul. Zacisze od strony ul. Kolejowej, bo aktualnie ulica Pogodna jest zalewana przez inwestora wodami pompowanymi z osiedla i wykopów z budowy. Ulica Pogodna aktualnie przypomina górski rwący potok , który spływając wartkim nurtem w kierunku ulicy Słonecznej rzeźbi urocze koryto. Można tu, nad tym rwącym potokiem wykonać pamiątkowe zdjęcia rodzinne , które w długie zimowe wieczory przypominać będą niezapomniane chwile spędzone nad uroczym jeziorem na osiedlu Słoneczne Groblice.
    • Gość: PRZECZYTAJ Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.ronus.pl 02.07.13, 23:05
      • Gość: Kamila Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.fast.net.id 03.07.13, 10:14
        Nie polecam tej firmy
    • Gość: Nie-polecma Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.fast.net.id 03.07.13, 14:35
      Poczytaj o problemach mieszkanców
      Bardzo, bardzo słaby jakościowo!
    • Gość: drop Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.13, 16:19
      interesuję się tą inwestycją, jeżeli deweloper upora się z problemami to bardzo możliwe że się zdecyduję, ale poczekam na efekty. Co do strony według mnie bardzo tendencyjna i autorom strony daleko do obiektywizmy bo Chociaż ludzie z którymi rozmawiałem na osiedlu są wkurzeni z powodu zalania mówią że deweloper jak do tej pory rozwiązywał wszystkie problemy na osiedlu.
      • Gość: miszkaniec S.G. Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 08:15
        Deweloper jak dotychczas w pełni wywiązywał się ze wszystkiego. Problem zalania dotyczy wszytskich deweloperów w tym regionie. Nasz działa, osttanio zrobił spotkanie i krok po kroku opowiedział w jaki sposób działa. Jak na razie czekam, ale myślę, że wszystko rozwiąże sie szybko.
        • Gość: Hażhajto Re: AS-Hajto Słoneczne Groblice IP: *.gcs8.com 23.07.13, 13:49
          Nie polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka