Dodaj do ulubionych

TĘSKNIĘ ZA KOZANOWEM

25.03.04, 14:15
przemieszkałem tam kupę czasu i jak pomyślę, że w tym roku ominie mnie
Kozanowska wiosna, to naprawdę serce się ściska. Z tego osiedla można się
wogóle nie ruszać, po co jeżdzić do centrum? Centrum Wrocławia powinien być
Kozanów. Tylko wnętrze kościoła Sw. Jadwidi trzeba zmienić, bo to najbrzydszy
kościół, jaki w życiu widziałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: TĘSKNIĘ ZA KOZANOWEM IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 30.03.04, 21:36
      No i racja !!! Kozanow jest the best!!!!!!!
      • filip.melanchton Re: TĘSKNIĘ ZA KOZANOWEM 01.04.04, 10:57
        Jak tam teraz na Kozanowie? Też wyprowadziłem się w zeszłym roku ,a mieszkałem
        tuż przy parku, i brak mi wiosny na osiedlu. Coś się zmienia? Te ubiegłoroczne
        wykopy przez park w kierunku Kozanowa, to naprawdę tramwaj budują? A może już
        jest?
        • Gość: wojtek Re: TĘSKNIĘ ZA KOZANOWEM IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.04.04, 14:26
          Chyba musiales daleko sie wyprowadzic skor nie wiesz co to za wykopki byly. Na
          szczescie prace juz sa na ukonczeniu i nowa droga i most na Osobowice sa juz
          prawie gotowe. Podobno we wrzesniu ma byc uroczyste otwarcie:)
          • filip.melanchton Re: TĘSKNIĘ ZA KOZANOWEM 05.04.04, 11:46
            wzdłuż ulicy kopali też, od Orbity po sam kościół prawie
            • Gość: xxx Re: TĘSKNIĘ ZA KOZANOWEM IP: 212.143.118.* 08.04.04, 14:00
              ja tez tesknie... bylam tam na poczatku marca... padal snieg... bylo pieknie...
              teraz mi brak KOZANOWA!!! Chociaz tutaj na pzryrode nei narzekam...
              • benwalter Co tam nowego na Kozanowie? 19.04.04, 14:08
                Kiedy rusza most? Będą nowe autobusy na drugą stronę? A jak wiosna? I w ogóle,
                coś się zmieniło od zeszłego roku? Chyba niedługo się wybiorę pozwiedzać stare
                śmieci. Pozdrawiam Kozanowiaków !
                • Gość: almac Re: Co tam nowego na Kozanowie? IP: *.e-wroc.com 20.04.04, 04:29
                  Most (podobno) rusza we wrześniu, jeśli chodzi o autobusy to mam nadzieję, że
                  coś będzie (w przeciwnym razie byłoby bez sensu - mieć most obok a żadnego
                  połączenia), a wiosna to na całego, a zmienić to się chyba nic nie zmieniło -
                  jak było tak jest odlotowo.
                • Gość: Piotrek Re: Co tam nowego na Kozanowie? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 20.04.04, 20:47
                  Autobusy na pewno beda, bo na nowej drodze robione sa przystanki. Zreszta
                  bardzo fajnie to wyglada na komputerowej wizualizacji (jest na stronie
                  generalnego wykonawcy, kiedys byl link na tym forum).
                  A jesli chodzi o zmiany to wydaje mi sie, ze jest coraz lepiej. No,
                  przynajmniej na Kozanowie IV, bo reszta osiedla troche zaniedbana (ach ten
                  Energetyk...). Mnie najbardziej cieszy przyszla likwidacja parkingow przy
                  Kolistej i budowa krytego basenu. Chociaz z drugiej strony nie wiem gdzie sie
                  upcha te auta, bo troche ich jest a na chodnikach i tak juz jest ciasno.

No i pocieszajacy jest takze widok sluzb porzadkowych. Nowe lawki, krzewy,
                  piaskownice, elewacje...
                  Ogolnie fajnie jest:)
                  • nie_pij_tyle Re: Co tam nowego na Kozanowie? 02.05.04, 22:03
                    To juz jest jakieś konkretne postanowienie w sprawie budowy krytego basenu? Bo
                    odkąd skonczyłam gimnazjum sie nie orientuje w sprawach osiedowych :/
                    • Gość: almac Re: Co tam nowego na Kozanowie? IP: *.e-wroc.com 03.05.04, 11:28
                      Jak otwierano szkołę przy Ignuta też mówiono, że będzie przy niej basen - i to
                      niedługo. W tym roku we wrześniu minie 19 lat a basenu jak nie było, tak nie
                      ma.....
                      • benwalter Re: Co tam nowego na Kozanowie? 06.09.04, 14:26
                        Widziałem !!!
                        Imponujące - przez rok jednopasmówka przez park zmieniła się w elegancką
                        czteropasmówkę i most już stoi prawie w całości...nono..
                        A przy okazji : są na Kozanowie jakieś hiphopowe składy ?
                        • Gość: kala Re: Co tam nowego na Kozanowie? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 11:10
                          co masz na myśli mówiąć hiphopwe składy?
                          K.A.S.T.A sklad jest z kozanowa
                          a poza tym na kozanowie to same takie rzeczy...
    • Gość: Krisos TĘSKNIĘ ZA KOZANOWEM IP: *.e-wroc.com 07.09.04, 19:27
      na "kozie" mieszkam od 21 lat i nie zamierzam sie przeprowadzac, jest tu po
      prostu super - cisza, wspaniali ludzie no i bezpieczenstwo.
      Pozdro dla Dokerskiej i nie tylko ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka