Gość: Zuzanna IP: 80.50.81.* 11.04.11, 13:35 A czy komuś coś wiadomo na temat tej inwestycji na ul.Tatarskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izergill Re: Mw sp. z o.o.- Brochów 13.04.11, 10:44 Zastanawiamy się z mężem nad kupnem mieszkania w tej inwestycji. Nic nie wiem na temat okolicy, może w weekend wybierzemy się tam na spacer. Koleżanka mieszka na Brochowie, chwali. Mówi, że ze swoje okna widzi te nowo budowane bloki i podobno szybko budują. Cena jest atrakcyjna. Deweloper też wydaje się być wiarygodny, więc być może się zdecydujemy. Wg tego, co jest stronie, 14 mieszkań już zostało sprzedano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 19:43 Też przyglądam się tej inwestycji, okolica dzięki temu osiedlu naprzeciw wydaje się całkiem przyjemna. Zastanawiam się tylko czy ta planowana kotłownia zda egzamin, wydawało mi się że w tej okolicy powinno być podłączenie do sieci miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 03.05.11, 12:51 ja też się przymierzam do kupna mieszkania w tej inwestycji, z tego co się dowiedziałem od mieszkańców, te dwa rozpadające się budynki (w stronę szkoły) maja być zburzone, a pomiędzy blokami a szkołą ma powstać przedszkole...tylko muszę to sprawdzić w UM :) jeśli uruchomią basen, to podobno zrobią od razu kompleks rekreacyjny, boisko, korty...co z tego wyjdzie, to zobaczymy w przyszłości.... tylko jeszcze ten kredyt :/ ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.europe.hp.net 12.07.11, 10:07 Cos wiadomo o tej szkole i kompleksie rekreacyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 28.08.11, 22:17 Niestety nie sprawdziłem tych informacji o kompleksie rekreacyjnym, ale mieszkanie kupiłem. Teraz tylko pozostało czekanie na odbiór mieszkania w maju 2012, czyli jeszcze przed EURO ;) Ktoś z Was tam też kupił mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.11, 20:50 Cześć, ja też kupiłem tam mieszkanie, planów inwestycyjnych miasta nie sprawdziłem. O tym co się dzieje na Brochowie można się dużo dowiedzieć z forum naszych przyszłych sąsiadów (osiedle Descont, brochow.eu/) którzy aktywnie komentują wszystkie nowiny. Mam nadzieję że rzeczywiście przed Euro się wprowadzimy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 11.09.11, 23:45 Ja jestem praktycznie raz w tygodniu na tej budowie:) kupiliśmy mieszkanie na 1 piętrze + m.park.+ komórka 9,3 m.kw. i nie możemy się doczekać wiosny;) nad naszym mieszkaniem jest już więźba dachowa, jeszcze tylko dachówek i stolarki okiennej brakuje do stanu zamkniętego surowego...ale wydaje mi się, że idą jak burza z robotą! i oby tak dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 26.04.11, 18:54 Uwaga : ogrodzenie dla Cyganów to za mało - budowac mur z wieżyczką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 30.09.11, 22:53 ja tam murów budować nie zamierzam, a jak ktoś nie chce tam mieszkać, to niech nie kupuje tam mieszkania i niech nie obraża ludzi:/ Fajnie by było założyć gdzieś forum dla przyszłych mieszkańców tego osiedla, w końcu 29 mieszkań już jest sprzedanych, więc jest nas już sporo. Poznalibyśmy się tro szkęjeszcze przed wprowadzeniem się do nowych mieszkań. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.180.163.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.10.11, 11:57 Bardzo dobry pomysł. W końcu już niedługo będziemy sąsiadami także miło by było się wcześniej poznać. Byłem ostatnio na budowie i powiem Wam że budynek w którym kupiliśmy mieszkanie jest już pomalowiany z zewnątrz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 23.10.11, 14:37 Hej, czyli kupiłeś w budynku B2, on jest najbardziej zaawansowany w budowie, ja mam mieszkanie w B3, naszego jeszcze nie pomalowali :) ale idzie dobrze... kierownik budowy potwierdził mi ostatnio (tydzień temu), że prace idą zgodnie z planem, a nawet szybciej ;) oby tak pozostało. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.205.41.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.11, 08:37 Tak kupiłem mieszkanie w b2 , właściwie ten mój budynek jest praktycznie skończony. Co do tempa prac to pewnie zależy wszystko od pogody w zimie, aczkolwiek nawet jeśli skończą szybciej to nie sądzę aby develeloperowi tak bardzo zależało na tym aby nam prędzej przekazać mieszkania (niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 24.10.11, 09:32 W sumie czemu mieliby nie przekazywać wcześniej, np. na Opolskiej mieli przekazywać mieszkania w sierpniu, a zaczęli już w czerwcu... Nie wiem, czy mają jakiś interes w tym, żeby nas "przetrzymywać" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.147.83.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.10.11, 08:24 Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz i troszkę wcześniej oddadzą nam mieszkania - fajnie by było obejrzeć euro już na Tatarskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 25.10.11, 09:25 Ejże Michał;) ja mam nadzieję na wprowadzkę na Tatarską (albo Semaforową, bo nazwa jeszcze chyba nie jest ustalona w urzędzie miasta) na długo przed Euro, czyli najpóźniej w maju:D Jeżeli deweloper ma oddawać mieszkania od 1 maja (wg umowy), to nam powinni je wydawać kolejno w kolejności ich zakupu - ja jestem w pierwszej dwudziestce nabywców mieszkań, więc oczekuję, że mi oddadzą w 1 połowie maja;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.181.33.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.10.11, 13:27 Domyślam się, że mieszkanie kupiłeś w stanie pod klucz? My z żoną zdecydowaliśmy się na stan deweloperski także jeszcze z miesiać potrzebujemy na wykończenie :( dlatego liczę na euro najwcześniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 25.10.11, 13:54 A my z żoną chcieliśmy właśnie uniknąć tego opóźnienia i stwierdziliśmy, że kupno "pod klucz" będzie wygodniejsze:) no i czekamy z niecierpliwością na przeprowadzkę... Właściwie to jeszcze ok. 6 miesięcy...licząc do maja oczywiście ;) A czy jest ktoś z budynku B 3 na forum?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.tktelekom.pl 25.10.11, 14:31 Witam, ja od jakiegoś czasu śledzę to forum i melduję, że jestem z budynku B3 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.tktelekom.pl 30.10.11, 07:03 Czuję się troszkę osamotniony , wszyscy z b3 a z "mojego " budynku nie ma nikogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 06.11.11, 22:01 Pewnie są, tylko są nieśmiali ;) A na budowie idzie fajnie, tylko szkoda, że "mój" budynek robią jako ostatni :)...ale ostatni będą pierwszymi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.11, 22:35 Forum jak najbardziej tak, zawsze szybciej się można czegoś dowiedzieć czy to o postępie budowy czy nawet o informacjach od dewelopera. Czy ktoś wie jaka firma będzie zarządzać nieruchomością po zakończeniu budowy? Chodzi mi o przypadek, kiedy nie zostaną sprzedane wszystkie mieszkania do tego czasu. Fajnie by było mieć zarządcę, który będzie sprawnie zgłaszał w ramach gwarancji wszelkie niedociągnięcia dewelopera, bo tego na pewno nie da się uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.internetia.net.pl 26.10.11, 13:34 Hej Mike, w odpowiedzi na Twoje pytanie dostałem właśnie maila od dewelopera, że zarządzaniem nieruchomością będzie zajmowała się prawdopodobnie firma "Domicilium" p. Bartosz Zaremba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.tktelekom.pl 12.10.11, 11:22 Witam, my z mężem również kupiliśmy mieszkanko od mw brochów:) trochę mnie martwi sąsiedztwo ulicy koreańskiej, ale zawsze jak jesteśmy na inwestycji (a jesteśmy tam kilka razy w tygodniu) jest bardzo spokojnie:)radzę zwiedzić park brochowski jest uroczy:) Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Forum IP: *.232.230.141.nowaera.pl 26.10.11, 10:12 Forum naszego osiedla rozkreca się na www.brochow.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Forum IP: *.tktelekom.pl 26.10.11, 11:19 Witam, z tego co widzę to trzeba się logować żeby dodać komentarz. Wiem, że moje podejście jest wielce leniwe ;p, ale wygodniej jest mi tutaj szczególnie jak zaglądam na forum w pracy:) Jeśli się mylę to proszę o wyprowadzenie z błędu ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Forum IP: *.internetia.net.pl 26.10.11, 11:56 w sumie to forum brochow.eu się rozkręca, ale wpisów dotyczących NASZEGO mini-osiedla jak na lekarstwo;) chociaż się tam zarejestrowałem i będę się udzielał na obu forach: na gazeta.pl przewagą jest brak konieczności logowania się (ukłon w stronę "Mieszkanki" ;), ale za to na tamtym forum można tworzyć odrębne wątki dotyczące różnych spraw... hm hm szkoda, że nie ma takiego całkiem NASZEGO forum... Kto z Was wie, jak się za to zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Forum IP: *.tktelekom.pl 26.10.11, 12:10 postaram się namówić mojego męża jak wrócimy z urlopu za ok dwa tygodnie żeby spróbował założyć takie forum tylko dla nas:)Jeżeli moje starania i jego umiejętności okażą się skuteczne to podam linka tutaj na forum:) Już nie mogę się doczekać przeprowadzki! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Forum IP: *.internetia.net.pl 26.10.11, 12:16 Super! Moja żona i ja też już odliczamy czas do przeprowadzki :D czemu to dopiero w przyszłym roku?;) A swoją drogą martwi mnie to, że "mój" budynek, czyli B3 i jeszcze B1 nie mają jeszcze ułożonych dachówek:/ to chyba przez brak okien połaciowych...ciekawe kiedy sie z tym uporają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Forum IP: *.tktelekom.pl 26.10.11, 12:23 Wiedziałam, że jesteśmy sąsiadami, ale nie sądziłam ,że tak bliskimi;p My też kupiliśmy mieszkanko w budynku B3 :D!Może uda mi się dzisiaj podjechać na brochów i zobaczyć jak postępuje praca przy "naszym" budynku:)Kierownik mówi, że bez względu na poziom zaawansowania każdego z tych budynków i tak będą oddawane w tym samym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Forum IP: *.internetia.net.pl 26.10.11, 13:39 Czyżby też 1 piętro, jak my? ;) a swoją drogą w mailu od dewelopera właśnie przeczytałem, że "prace idą zgodnie z planem do 31 października będzie osiągnięty stan surowy zamknięty." Pożyjemy, zobaczymy :) Jak już tam będziesz, to daj znać, czy robią u nas dach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 28.10.11, 08:31 Byłem wczoraj (27.10.11) na budowie: budynki B1 i B3 mają w końcu okna połaciowe, więc pewnie zaczną szybko robić dach:) no i robią ocieplenie, żeby nie zmarzły na zimę;) a B2 i B4 są prawie w całości pomalowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 28.10.11, 09:40 Witam, właśnie odpaliłam laptopa żeby napisać, że też wczoraj byłam na budowie :) W związku z tym nie napiszę nic nowego...mam natomiast pytanko z jakiego materiału będą nasze dachówki bo nie widzę nigdzie takiej informacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 28.10.11, 09:53 Z tego co pamiętam, to będą dachówki Braas (zamiast blachodachówki, jak wcześniej deweloper planował, na szczęście z tego zrezygnowali, bo mogłoby być głośno podczas deszczu. Ale widząc stan robót, to do 31 X to nie zdążą na bank zrobić dachu na 2 budynkach...ech to ściemnianie Klientów :/ A na marginesie życzę udanego urlopu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 28.10.11, 22:24 Dziękuję:) Najprawdopodobniej są to dachówki ceramiczne więc powinny być trwałe:D Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 29.10.11, 23:08 No właśnie o dachówki ceramiczne mi chodziło, a napisałem tylko nazwę firmy:D ech to roztrzepanie ;) na pewno będą trwałe i bardziej ciche niż blachodachówka :) Ciekaw jestem, kiedy faktycznie ten dach zrobią... :/ pozdrawiam również:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 14.11.11, 13:35 Witam :) Widzę, że jakoś pusto się na tym forum zrobiło ;p Niestety dowiadywałam się u dewelopera i dachówki są betonowe, czyli mniej trwałe od wspomnianych ceramicznych...:( Byłam na Brochowie w piątek i widziałam, że na naszym budynku zaczynają kłaść dachówkę, a więc robota idzie :D Pozdrawiam i zachęcam do wypowiadania się na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 20.11.11, 21:30 Faktycznie mają być betonowe:/ no trudno. A ja byłem z zoną dzisiaj i jeszcze trochę dachówki im zostało do położenia, za to klatki od zewnątrz już kolorowe, nasza jest szara:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 21.11.11, 16:52 Tak, tak wychodzi na to, że nasz budynek robią na końcu :( chociaż to ponoć nie będzie miało wpływu na kolejność oddawania. Mamy kawałek płotu :D kurcze na tym forum ostatnio poza nami nikt się więcej nie wypowiada a szkoda...w każdym razie nasz budynek też wkrótce nabierze kolorków i tylko odliczać dni do przeprowadzki :D Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 23.11.11, 23:15 Dzisiaj byłem tam przejazdem: płot jest już prawie cały od ulicy zrobiony, robią zadaszenie przed wjazdami do garażu, a od jednego z pracowników dowiedziałem się, że w naszym budynku na jednej klatce kończą wylewać posadzki! (i pracują nawet do godz. 21 - 23!). Dach jest prawie skończony...:) A co do innych forumowiczów, to szkoda, że są tak mało aktywni...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 25.11.11, 09:03 Witam, też czekamy z mężem na odbiór mieszkania i z niecierpliwością obserwujemy postęp robót:) Prawdą jest, że wszystko idzie bardzo sprawnie.. liczymy również na czerwiec, lipiec na brochowie. Byliśmy w pierwszej dziesiątce kupujących, więc obserwujemy budowę niemalże do etapu dziury w ziemi, dlatego tak miło jest widzieć jak osiedle nabiera kształtów i kolorów pozdrawiamy sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 28.11.11, 08:19 Witam sąsiadkę :) Ostatnio marudziłam, że nikt się tu nie udziela ;p Jeśli można zapytać który budynek ??? Byłam na Brochowie w sobotę i faktycznie osiedle zaczyna mieć "ręce i nogi" robi się kolorowo i przytulnie.My z mężem również nie możemy się doczekać przeprowadzki i jeździmy tam co najmniej raz w tygodniu:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 28.11.11, 11:41 Oczywiście B3 :) balkon z widokiem na szkołę.. a z drugiej strony na okna sąsiadów z B1 - budynki są bardzo blisko siebie.. hehe może dlatego wszystkie mieszkania mają rolety. Początkowo miały być montowane tylko na parterze - chyba nawet jeszcze jest taka informacja na stronie mw. Wczoraj wieczorem byliśmy z mężem zobaczyć co się dzieje "u nas na brochowie" (syndrom oczekiwania na pierwsze własne m - raz w tygodniu trzeba tam być) widzę, że nie tylko my to mamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 28.11.11, 13:32 Ha, ha a myślałam, że z nami jest już coś nie tak;) My byliśmy na brochowie w piątek wieczorem po czym w sobotę stwierdziliśmy,że było ciemno i pojechaliśmy z mężem raz jeszcze;P Co do rolet to faktycznie w informacjach podają, że będą montowane tylko na parterze...w każdym razie mamy już większą część chodnika między budynkami prowadzącego do każdej klatki z osobna i do windy:) Można już sobie wyobrazić gdzie będzie trawnik itp. Miasto naprawiło nam też drogę od strony Mościckiego także jak na razie to same pozytywy:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 30.11.11, 02:32 Witamy kolejnego forumowicza, a raczej forumowiczkę:) my z żoną jesteśmy w drugiej dziesiątce kupujących;) i też jeździmy i podziwiamy nasze rosnące, w końcu własne "M" :D ja jestem optymistą co do terminu i obstawiam kwiecień/maj na wprowadzenie się na Brochów:) niech jeszcze miasto zafunduje nam remont Konduktorskiej (w stronę Buforowej) i będzie miodzio ;) pozdrowienia dla sąsiadek i sąsiadów, a szczególnie dla "mieszkanki" i "mg";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 30.11.11, 09:58 Odnośnie pozytywów - podobno została wyremontowana kładka łącząca naszą ulicę z ogródkami działkowymi, więc można sobie znacznie skrócić drogę do parku:) W najbliższym czasie będziemy mogli wybierać materiały wykończeniowe (panele, kafle) dot. to oczywiście tych co zdecydowali się na kupno mieszkania "pod klucz" Co do terminu przeprowadzki, mam nadzieję, że Tomek ma rację, jednak lepiej nastawić się na później i być mile zaskoczonym, że "to już" niż z rozczarowaniem czekać kolejny miesiąc.. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 01.12.11, 10:43 A propos wybierania materiałów wykończeniowych do wnętrz czy jest już coś wiadomo na temat kiedy będą nam przedstawione próbniki i jak duży wachlarz wzorów będziemy mieć do wyboru? Jak byłam ok 2 tygodnie temu u dewelopera to mówili, że jeszcze nie wiedzą kiedy będą dobierać materiały wykończeniowe do mieszkań tzw. "pod klucz" i w ogóle Pan mówił bardzo lapidarnie. Ponoć gdy już będą mieli wzory to odezwą się przez maila. W każdym razie dachówki mamy już na całym dachu :) będę "u nas" w weekend i zobaczę co się jeszcze zmieniło :D Pozdrawiam serdecznie:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 01.12.11, 14:52 Z tego co pamiętam to będziemy mieli do wyboru 5-6 wzorów kafli, paneli i chyba też drzwi wewnętrznych.... maja dzwonić na przełomie listopada / grudnia, czyli...już ;) Fajnie, że ten dach skończyli, mieszkanka nam nie zamokną :) Ja pojadę na budowę jutro, bo mam urlop i zobaczę, jak się uwijają....w tym tygodniu mieli wylewać posadzki w naszym budynku, może mnie wpuszczą do wewnątrz, to opowiem jak tam jest hihi ;) pzdr T PS. Ja tam jednak liczę, droga MG, na szybszy termin oddania mieszkań i jestem optymistą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 01.12.11, 18:16 I tu Cię zaskoczę kolego bo posadzki mamy już od kilku dni wylane ;) Zapomniałam o tym wcześniej napisać, przepraszam:) Taka ilość wzorników do wyboru mi pasuje tzn. nie za dużo i nie za mało. Nie ukrywam, że również liczymy na wcześniejszą przeprowadzkę stąd m.in. decyzja o mieszkaniu z wykończeniem "pod klucz". Obecne mieszkanko remontowaliśmy i zajęło nam to bardzo dużo czasu. Tomku czekam jutro z niecierpliwością na relacje na temat zaawansowania naszej budowy:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 02.12.11, 08:52 To fakt, posadzki były wylane już jakiś czas temu. Byliśmy - widzieliśmy.. Trochę z przerażeniem oglądaliśmy, bo wszystko wydało się nam strasznie malutkie. Ale to chyba tylko takie wrażenie, przynajmniej tak mówią wszyscy, którzy urządzenie mieszkania i widok gołych ścian i podłóg mają za sobą.. Również ciekawa jestem Tomku twojej opinii po obejrzeniu mieszkania w środku. Mam nadzieję, że uda Ci się dziś wejść i zdać relację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 02.12.11, 10:51 Byłem, widziałem, ale...od zewnątrz :/ nie wpuścił mnie kierownik budowy do środka, ruch tam za duży i niby niebezpiecznie;) ale za to mam kilka newsów: 1) zmienił się kierownik robót, już nie jest p. Rafał, tylko p. Paweł (niestety nie wszystkie sprawy zostały mu przekazane przez poprzednika, w tym zmiana układu ścian:/ , na szczęście sprawa jest już odkręcona) 2) na "naszym" dachu B3 dalej nie ma dachówek od strony szkoły:/ jeszcze całkiem sporo im brakuje...ech 3) jeśli chodzi o kafle/panele, to aktualnie pani architekt wnętrz pracuje nad projektami łazienek; jak się zapytałem, czy do 2 tygodni dadzą nam znać, to kierownik powiedział mi, że NA PEWNO TAK... no pożyjemy, zobaczymy ;) a swoją drogą widziałem na własne oczy kilka wzorów kafli/paneli w "biurowcu" kierownika budowy: i jasne i ciemne...mam kilka fotek w telefonie ;) - trzeba pomyśleć o fotoforum - jest taka opcja na gazeta.pl - muszę ją obczaić, to można by fotki zamieszczać z postępu prac :) No i tyle wieści... mam do Was prośbę, żebyście napisały imiona (nawet zmyślone ;), bo dziwnie mi się pisze do "mieszkanki" i "mg" hehe pzdr Tomek PS. Jak byliśmy tam kiedyś z żoną, to też stwierdziła, że malutkie strasznie to nasze 57 metrowe mieszkanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 02.12.11, 11:28 Dzięki Tomku za wyczerpującą wypowiedź :) Powiem Wam, że coś jest na rzeczy z tą wielkością mieszkań...tzn. my z mężem jak byliśmy w środku to trochę nas przeraził ten metraż,wszystko wygląda na jakby to określić zmniejszone niż faktycznie powinno być. Mam nadzieję, że to tylko takie wrażenie optyczne i jak już wnętrza zostaną ukończone będzie robiło inne wrażenie :) Szkoda, że jeszcze nie ma tego dachu (kierownik mężowi mówił, że już jest:( ) pozostałe budynki już prawie skończone, a ten nasz jakby w miejscu stał :( Ja będę tam jutro, ale nie oczekuje spektakularnych zmian od dzisiaj :) najważniejsze, że robi się kolorowo (elewacje) no i pocieszający jest fakt, że architekci działają w środku:D Pozdr, mieszkanka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 02.12.11, 14:27 Zgodnie z życzeniem baby się ujawniają :P Odnośnie metrażu - trzeba będzie mocno przyłożyć się do odbioru.. a tak poważnie, to przypuszczam, że faktycznie mieszkania tylko wydają się mniejsze, bo wchodząc do gołego, nie urządzonego pokoju można się spodziewać pustej, co za tym idzie "optycznie większej" przestrzeni do zagospodarowania. Nie martwię się już tym uspokojona opiniami znajomych, że to normalne wrażenie.. pozdrawiam mg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 02.12.11, 14:41 Dziękuję bardzo za spełnienie mojej prośby moje przyszłe sąsiadki ;) My już się postaramy o porządny odbiór mieszkania, w to nie wątpię, będziemy latać z linijką, a jeszcze lepiej z jakąś laserową miarką, żeby nam centymetra kwadratowego nie zabrali;) A serio: widziałem, że zaczynają robić chodnik na naszym podwórku od strony szkoły, no i zadaszenie wjazdów do garażu jest praktycznie skończone. Idzie im nieźle, trzeba to przyznać. Optymistycznie spoglądam w przyszłość i myślę, że przed EURO 2012 będziemy mieszkańcami ul. Tatarskiej / Semaforowej .... mi się już bardziej podoba ta pierwsza nazwa ...a Wam? pzdr T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 05.12.11, 12:32 Ja chyba wolę Semaforowa,ale jakby nie było to będzie ok :) W każdym razie są nowe zdjęcia naszej inwestycji na ich stronie. Byliśmy w weekend na brochowie i wszystko wygląda tak przyjemnie, w naszym mieszkanku są już ścianki działowe i posadzka :D tylko ten dach, ech...ponoć za wnętrza faktycznie mają się wziąć za ok. 2 tygodnie!!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 05.12.11, 18:54 Mi również bardziej podoba się Semaforowa - zwłaszcza, że jest bardziej znana niż Tatarska, także łatwiej będzie wytłumaczyć jak do nas trafić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 06.12.11, 08:32 Ja jestem za Tatarską :) i chyba Tatarska zostanie, bo na stronie już nie podają info Tatarska/Semaforowa tylko Brochów Tatarska.. Bez rozpisywania się, bo żadnych nowych informacji nie posiadam, życzę sąsiadom miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 07.12.11, 22:11 A ja mam newsa: we wtorek rano jadę z żonką wybierać wzory paneli, płytek i drzwi:D nareszcie! :) żeby tylko zdążyli położyć te dachówki na naszym budynku, bo tylko jeszcze u nas łysy dach jest:/ pozdrawiam sąsiadów z Tatarskiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 08.12.11, 08:46 Tak jest, dzwonili wczoraj - myślałam, że ja mam newsa :) My niestety jesteśmy umówieni dopiero na przyszłą sobotę.. I nie możemy się doczekać. Zdziwiło mnie, że wybieramy na Brochowie - myślałam, że próbniki będziemy oglądać wcześniej u dewelopera. Pewnie nawet nie musimy prosić, abyś Tomku podzielił się informacjami co i jak we wtorek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 08.12.11, 09:19 Super:D Do nas jeszcze nie dzwonili, ale podejrzewam, że powodem może być dostawienie dodatkowej ścianki, którą sobie nie dawno wymyśliliśmy :)Oczywiście proszę o relacje zarówno Tomka jak i Ciebie Marto :) Martwi mnie dach a raczej jego brak!!! Teraz bardzo pada, a my nie mamy dachówek, cała ta konstrukcja namoknie i obawiam się, że możemy mieć później z tym problem :( mam nadzieję, że demonizuję i nic się nie stanie, ale naprawdę nie daje mi to spokoju. Pozdrawiam i czekam na relacje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 08.12.11, 10:25 Witam, piszę ponownie ponieważ jestem zbulwersowana zachowaniem Szanownego Pana kierownika budowy, który rozmawiając z moim mężem miał czelność się rozłączyć, gdy ten zapytał kiedy na naszym budynku będzie wreszcie dach! Już wyjaśniam dlaczego tak zależy mi na tym dachu- kupiliśmy po prostu mieszkanie z antresolą, na którą pada mi właśnie deszcz a w środku są już ścianki działowe!!!!Mąż zadzwonił żeby się zapytać kiedy na naszej części będzie dach a Pan kierownik mu powiedział UWAGA, że to nie jest nasz sprawa i on nie musi odpowiadać na takie pytania po czym się rozłączył!!!!!Szczerze nie spodziewałam się takiego zachowania po Milarcie (bo przecież tą firmę reprezentuje Pan kierownik) i jest mi strasznie przykro z tego powodu. Mieszkanie zamierzamy odebrać z innymi inżynierami, gdyż mąż też pracuje u dewelopera tylko, że innego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 08.12.11, 13:44 Aga - sądzę, że nie pozwoliliby sobie na pozostawienie niezabezpieczonego dachu podczas deszczu. Zaznaczam, nie znam się na tym, ale podczas każdej budowy jest okres czasu, kiedy budynki są na etapie niekompletnego dachu - może się zdarzyć gorsza pogoda i muszą być na to sposoby. Fakt, szkoda, że w naszym budynku ten okres się przedłuża, ale myślę, że nie ma co panikować. Odnośnie sposobu w jaki został potraktowany Twój mąż - nie dziwię się, że jesteś zła. Tomek - jesteśmy sąsiadami "drzwi w drzwi" Aga - może okaże się, że jesteś naszą sąsiadką z góry :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 08.12.11, 14:59 Poniosło mnie trochę przez to dziwne zachowanie kierownika budowy. Oczywiście mam nadzieję, że wszystko będzie ok i postaram się być dobrej myśli:) Nasze tak bliskie sąsiedztwo to zabawny zbieg okoliczności ponieważ jesteśmy jedynymi wypowiadającymi się sąsiadami na tym forum (sporadycznie Michał coś dorzuci ). Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 08.12.11, 20:28 My z żoną nie dostaliśmy żadnego telefonu od develeopera w sprawie wykończenia mieszkania - ale to pewnie dlatego, że wzięliśmy stan deweloperski ;) Ostatnio byłem na budowie i jesli wziąć o\stopień zaawansowania prac mam nadzieje że uda nam się wcześnien odebrać klucze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 08.12.11, 21:11 Aga = zachowanie kierownika - no comment... w sumie dziwne, bo wobec mnie i żony był zawsze uprzejmy...hm... Jeśli chodzi o wybór kafli/paneli, to zadzwonił gość z budowy, zaprosił nas na przyszły tydzień i to ja sam zaproponowałem wtorek...chciałem już w tyn tygodniu, ale nie są jeszcze przygotowani na najazd lokatorów;) Podoba mi się Twój optymizm Michał, też jestem zdania, że wprowadzimy się wcześniej niż w maju :D oby! :D Agnieszka, Ty chyba nie będziesz naszą sąsiadką z klatki, bo jeśli się nie mylę, to chyba się już poznaliśmy osobiście, prawda? pewnego razu na budowie... spotkaliśmy się w czwórkę...dobrze kojarzę? :) A skąd wiesz Marta, że będziemy mieszkać "drzwi w drzwi"? byłoby fajowo, tylko skąd to wiesz?!? :D pozdrawiam Was T.:) PS. Jutro dzwonię do developera, dowiem się bezpośrednio, co z tym dachem... mam nadzieję, że nie będą mnie ściemniać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 09.12.11, 08:11 Zachowanie kierownika też mnie zdziwiło ponieważ tak jak piszecie zawsze był uprzejmy. Nawet jeżeli miał gorszy dzień to nie usprawiedliwia to jego sposobu załatwienia sprawy! Tomku faktycznie Was kojarzę :)Macie taką śliczną córeczkę chyba Julkę??? Z tego co pamiętam mieszkamy jakby to napisać...na ukos ;P Ja też myślę, że wprowadzimy się wcześniej dlatego zaczynają już wykańczać wnętrza a to przezcież trwa krócej niż "robota na zewnątrz". Mam nadzieję, że i do nas się wkrótce odezwą. Czekam na relacje z wyboru wykończenia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 09.12.11, 08:42 W odpowiedzi Tomku na Twoje pytanie. Ostatnio przeczytałam całe forum :P W naszym budynku jest jedna klatka koloru szarego i tylko dwa mieszkania na pierwszym piętrze :) Wasz optymizm jest chyba zaraźliwy.. Zaczynamy z mężem nastawiać się na przeprowadzkę najpóźniej w maju.. pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: 195.20.110.* 09.12.11, 14:10 Hej Aga, czyli my się juz znamy:D miło mi:) a córeczka nie nazywa sie Julka, ale na publicznym forum nie chcę o niej pisać, bo po co ;) Faktycznie będziemy sąsiadami po skosie, pamiętam naszą rozmowę. Na pewno się do Was wkrótce odezwą:) Jeśli chodzi o wykończenie na zewnątrz, czyli dach, to dzwoniłem do dewelopera - dach podobno ma być zrobiony do końca przyszłego tygodnia...no nie pociesza mnie ta informacja i tłumaczenie, że jest jedna ekipa, która robi wiele rzeczy, że się nie da wszystkiego naraz zrobić i że w razie deszczu/śniegu będzie wszystko zabezpieczone...ble ble ble..:/ Nawet jak wszystko wewnątrz i na zewnątrz zrobią w styczniu/lutym, to jeszcze pamiętajmy o odbiorach technicznych...ale trzeba być optymistą i tak trzymaj Marta ;) maj to maksymalny termin!! ;) a swoją drogą ja nie miałem informacji, że Ty też w "szaraku" mieszkasz, a ja sam się wcześniej zdradziłem z tym na forum hehehe a Aga będzie zapewne naszą sąsiadką z "pomarańczy" :D pozdrawiam Was T. PS. w weekend my na pewno odwiedzimy budowę...Wy pewnie też, prawda?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 12.12.11, 11:38 Dzień dobry po weekendzie :) Na pewno widzieliście, że zostało tylko trochę dachówki do położenia. Już prawie kończą. Byliśmy w niedzielę, jakżeby inaczej.. Tomku, Wy pewnie nie możecie się jutra doczekać :) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 12.12.11, 11:51 Witam, ja byłam z mężem w sobotę rano to nasz dach był jeszcze bez zmian, więc musieli nadrobić popołudniu :D Za to widziałam, że z przodu posadzili kilka drzewek:) Tomku pamiętaj o nas jutro ;P Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: 195.20.110.* 12.12.11, 12:58 My też byliśmy w niedzielę ok. 15, ale z auta nawet nie wysiadaliśmy, bo błoto straszne wokół budynku, za to widać, że droga do garaży będzie fajnie zrobiona, poza tym są juz zadaszone wjazdy do garażu, a dachówkę faktycznie powoli jakoś kładą ...oby przed prawdziwą zimą zdążyli ;) drzewek nie zauważyliśmy :D Nie musicie się martwić moje drogie sąsiadki (i sąsiedzi też) o jutrzejszą relację z wyborów ;) jak tylko dojadę do pracy, to zdam szczegółowy raport :D Oczywiście, że się nie możemy doczekać jutra:D pozdrowionka T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: 195.20.110.* 13.12.11, 10:24 Hello, telefon rano z budowy: wszystkie płytki nie dojechały, więc czekam na nastepny telefon i może jutro albo pojutrze rano tam pojedziemy...no trudno, budowa ma swoje prawa ;) pozdrawiam wszystkich oczekujących na newsy, przepraszam za ich brak :D Tomek PS. i się mi jeszcze auto sypnęło:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 13.12.11, 10:50 Och domyślam się, że również czujecie się zawiedzeni (bo ja też ;P), ale lepiej troszkę poczekać i żeby było perfect niż na "łapu capu" ;) Dla spragnionych są nowe zdjęcia z naszej inwestycji i widać na nich drzewka ;) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 13.12.11, 11:11 Przesądna absolutnie nie jestem, ale jeśli auto siadło dziś .. to trzynasty jak nic ;) zdjęcia nieaktualne :P dachu jest więcej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: 195.20.110.* 13.12.11, 12:15 no tak "szczęsliwa 13-tka" to dzisiaj nie jest :D jakoś nie ma zdjęć od strony szkoły i wnętrz mieszkań...ciekawe czemu...;) Faktycznie drzewka widać :D No lepiej poczekać, aż będzie pełen wybór:) może jutro, może pojutrze.... T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Postęp robót IP: 156.17.29.* 14.12.11, 12:21 Witam, jestem szczęśliwą (mam nadzieję) posiadaczką mieszkania w budynku B1. Mam pytanie do osób, które zmieniały coś w aranżacji wnętrz, np. ścianki działowe. Czy płaciliście coś za zmiany w projekcie? czy musieliście omówić to z developerem czy tylko w pracownikami na budowie? Które ścianki zmieniliście, albo gdzie dostawiliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 14.12.11, 14:42 Witam na forum :) My z mężem dostawialiśmy jedną ściankę działową. Trzeba się skontaktować z deweloperem, on daje namiar na architekta, który "domalowuje" tą ściankę w Autocadzie (za co się dodatkowo płaci), później projekt przekazuje się do dewelopera i dalej trafia do kierownika budowy.Wszystko to jest oczywiście dodatkowo płatne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Postęp robót IP: *.wroclaw.mm.pl 14.12.11, 17:27 A jeśli można wiedzieć to ile kosztuje takie "domalowanie" ścianki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 14.12.11, 22:26 Witam nową użytkowniczkę forum:) Aniu, teoretycznie "domalowanie" miało kosztować ok. 500 pln, z tego co pamiętam... Mam nową wiadomość w kwestii wyboru wyposażenia: płytki dalej nie dojechały, mają być w piątek popołudniu:/ więc jesteśmy umówieni na sobotę wcześnie rano....Tak jak Ty Marta, prawda? :) może się spotkamy ;) A z informacji dotyczących naszej nowej dzielnicy: będzie remont dworca na Brochowie: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,10816786,Za_prawie_2_mln_zl_wyremontuja_dworzec_Wroclaw_Brochow.html SUPER :) pozdrawiam T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 15.12.11, 07:43 Witam, Małe sprostowanie...mąż kontaktował się z kierownikiem budowy i to on dał namiar na architekta. Marto i Tomku czekam na relacje z soboty :) Do nas jeszcze nie dzwonili obawiam się, że to z powodu tej dodatkowej ścianki. Ach taki kaprys :P Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Postęp robót IP: 212.160.139.* 15.12.11, 09:59 Cześć. Tomku, my jesteśmy umówieni na 11. Oczywiście, o ile wszystkie materiały dojadą...Jeśli transport ma być w piątek wieczorem, to jesteśmy rzuceni "na pierwszy ogień" :) Aniu, u nas zostały ściany zaprojektowane pierwotnie, ale z tego co pamiętam można było wprowadzać zmiany do momentu zakończenia "ich wykończenia" Nie wiem jak z dostawieniem nowej ścianki bez ingerencji w układ ścian już zbudowanych.. Najprościej będzie Ci chyba zadzwonić do dewelopera.. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Postęp robót IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 13:28 Zgodnie z obietnicą :) Wybór materiałów odbywa się w biurze kierownika budowy. Są tam przygotowane 4 rodzaje zestawów kafli łazienkowych, 4 rodzaje kuchennych, ok. 6 (dokładnie nie pamiętam ile) oklein drzwi wewnętrznych i paneli. Jest mały wybór kafli kuchennych i jasnych paneli. O tym czy próbki są ładne czy nie, pisać nie będę, bo wiadomo - ile osób tyle opinii. U nas wszystko trwało ok. 15 min. i poszło w miarę bezproblemowo. Aga, nasz dach jest już skończony.. Pewnie wiesz :) w końcu dziś sobota :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 17.12.11, 22:29 Sorki, że tak późno, Marta mnie uprzedziła, więc tylko potwierdzę jej słowa: poszło szybko, a wyboru dużego nie było, ale się udało i to jest najważniejsze :) No i druga ważna sprawa: w końcu jest dach i deszcz / śnieg już nam nie będzie padać na głowę ;) pozdrawiam i witam nowych forumowiczów, czyli M & K :) Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 18.12.11, 09:17 Troszkę Wam zadroszcze tego że macie do wyboru tylko kilka rodzajów kafelek , paneli itd. my już się pomału zaczynamy rozglądać po sklepach za materiałami do wykończenia i jest masakra :) Troszke tego za dużo... A tak wogóle byłem u kierownika budowy i powiedział że jak nic złego się nie stanie to odbiory mieszkań będą w pierwszym kwartale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 18.12.11, 10:45 Michał, żeby to była prawda! To by było super! :D Właśnie tego nadmiaru wyboru chcieliśmy z żoną uniknąć ;) pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 19.12.11, 09:29 Witam, my z mężem też się doczekaliśmy i materiały wykończeniowe wybieramy zaraz po Świętach!!!:) Widzę, że nie chcecie za bardzo pisać na temat tych materiałów. Rozumiem, że gusta są różne, ale chociaż jakąś informację nt. czy wzory są klasyczne, nowoczesne, czy można mieszać kolory kafli ze sobą itp.?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: 195.20.110.* 19.12.11, 11:06 No super Aga, że się doczekałaś :D A kolory są różne: beżowe, szare, jasne, ciemne, różniste, dlatego nie piszę o tym, a o mieszanie kolorów kafli się nie pytałem, bo my akurat tego nie chcieliśmy. Dostaliśmy za to namiar na salon, w którym te kafle zamówiono, żeby sobie ewentualnie dokupić po jednym metrze kwadratowym w razie jakiejś katastrofy ;) Nie wiem jakie były materiały wykończeniowe na Opolskiej czy Rybnickiej, bo tam nigdzie wnętrz nie pokazują, tylko budynki z zewnątrz:/ A co myślicie o forum, które założyła Ania? Fajnie to pogrupowała tematycznie i budynkami... myslę, że to dobry pomysł, żeby tam pisać o naszych mieszkaniach i "przeżyciach", bo przynajmniej nikt postronny nie będzie o tym czytał... w ten sposób to będzie działalo Aniu? czy to też będzie ogólnodostępne? bo ja wolałbym, żeby tylko zarejestrowani użytkownicy mogli pisać na tym forum... pozdrawiam T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Postęp robót IP: *.arch.pwr.wroc.pl 19.12.11, 12:00 Odnośnie wykończeń na Opolskiej, to na stronie milarta mozna pooglądać w galerii, tylko trzeba poszukać odpowiednie daty zdjęć. Jak na razie na forum mogą pisać wszyscy, ale jeżeli chcecie to mogę zrobić tak, żeby tylko zalogowani użytkownicy mogli się wypowiadać. Wszystko zależy od Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&K Re: Postęp robót IP: *.igo.wroc.pl 19.12.11, 14:25 Witam sąsiadów. Co do materiałów to nam podobały sie beżowo - brązowe kafle w łazience. Były również ciemniejsze brązowe z beżowymi z dekorem (srebrne kwiatki na brązowym tle). Jeśli chodzi o panele są 5 rodzajów (więcej ciemnych), o klasie ścieralności AC3- AC4. Słaby jest wybór jeśli chodzi o kafle kuchenne i do najładniejszych nie należą. Oczywiście o gustach się nie dysktuje, to co mnie się podoba nie musi się komu innemu podobać. Pocieszający jest fakt, że wraz z oddaniem mieszkania, otrzymujemy mieszkania wykończone pod klucz. Cena za metr wykończenia jest bardzo korzystna 250zł (chyba netto) to nie dużo. Jednakże ukochana ze względu na inną wizję naszego m wybrała opcję bez wykończenia. Już żałuję, niby dobrze że w sklepach taki wybór, ale za dużo tego i wiem, że czeka mnie pielgrzymka przez węzeł bielański. Utworzone forum to świetny pomysł (good job Aniu), wydaje mi się, że nie trzeba go zamykać na obcych, bo i tak zarejestrować może się każdy, a kto będzie weryfikować czy dany uzytkownik kupił mieszkanie... A poza tym pozwólmy tym niezdecydowanym jeszcze poczytać o naszej inwestycji i poznać bliżej jej "problemy". Musimy tylko oficjalnie zakończyć rozmowę tutaj i przenieść się na forum. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów tych najbliższych z B3 i pozostałych również. M&K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: 195.20.110.* 19.12.11, 14:26 No właśnie oglądałem pół godziny galerię z Opolskiej i materiałów wykończeniowych wnętrz nie znalazłem ani pół kafelki ;) no trudno, widocznie źle szukałem:D Jeśli chodzi o forum, to ja wolałbym forum "tajne", bo forum publiczne mamy tutaj na gazecie.pl.... a nie ze wszystkimi uwagami odnośnie naszych mieszkań, problemów, chciałbym sie dzielić z całym światem, więc takie forum dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników byłoby fajne. To jest Aniu oczywiście moje zdanie:) pzdr T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Postęp robót IP: *.arch.pwr.wroc.pl 19.12.11, 15:35 Wykończenie na Opolskiej: www.milart.pl/galeria/opolska/data/2008-12-08 www.milart.pl/galeria/opolska/data/2008-12-14 www.milart.pl/galeria/opolska/data/2008-12-23 www.milart.pl/galeria/opolska/data/2009-01-17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 19.12.11, 21:46 Aniu, obejrzałem dokładnie nowe forum, fajnie to zrobiłaś i chyba się tam przeniosę na stałe :) zobaczymy jak reszta tutejszych forumowiczów zdecyduje. Dzięki za linki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 20.12.11, 08:12 Dziękuję Tomku za odpowiedź. Forum jak najbardziej tak:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postęp robót IP: *.internetia.net.pl 27.12.11, 09:25 Właśnie zobaczyłem, że na tym forum było dotychczas 99 wpisów, więc żeby była równa setka przypominam adres nowego forum, na które zapraszamy przyszłych mieszkańców osiedla firmy MW na Brochowie: www.mwbrochow.darmowefora.pl/index.php Pozdrawiam i czekamy na nowych użytkowników forum :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Postęp robót IP: *.arch.pwr.wroc.pl 15.12.11, 15:06 Wydaje mi się, że będziemy mieszkać przy Semaforowej. Na stronie www.wroclaw.pl na planie miasta można znaleźć już numerację naszych bram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Postęp robót IP: *.tktelekom.pl 16.12.11, 10:12 Witam, faktycznie na planie miasta są już nadane numery :) co prawda nie widać jeszcze budynków, ale numerki są :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&K Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.igo.wroc.pl 16.12.11, 11:16 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów! Piszę aby ostrzec tych którzy zakupili mieszkania skrajne tj. te z oknem w łazience. Jest trochę pomylone w planach i Ci którzy chcieliby mieć umywalkę z lustrem nad nią - powinni sprawdzić czy na pewno tak wykonano przyłącza i odpływy. W moim przypadku lustro wychodziłoby na oknie (umywalka pod oknem) problem ten został zgłoszony developerowi. Niestety nie obędzie się bez skucia posadzki. W reszcie mieszkań w tych bez okien zostało to mądrze zamienione żeby umywalka była między ubikacją a wanną - niestety w skrajnych mieszkaniach to się nie sprawdza. Na koniec muszę też dodać, że Panie z Milarta czy też MW są bardzo rzeczowe i pomocne. Nie trzeba było niczego wydrapywać pazurami. Problem został zgłoszony i przyjęty do realizacji, bezpłatnie rzecz jasna. Zobaczymy jak z samą realizacją będzie. Jesteśmy z ukochaną dobrej myśli. Zachęcam tych, których problem dotyczy aby wybrali się na budowę sprawdzić i za wczasu zgłosić. Po co później reklamować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 13:42 Faktyczne, w projektach łazienek bez okien jest już zmiana układu.. chyba na lepsze. Wpis dotyczący obiecanej relacji z wyboru materiałów wskoczył mi gdzieś na górę :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.11, 17:17 Czy wybór materiałów wykończeniowych jest podobny do tego, jak są wykończone inne mieszkania milartu, np. na Opolskiej, lub mw np. na Rybnickiej, czy są to zupełnie inne materiały? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.11, 18:07 Założyłam właśnie forum dla mieszkańców naszego osiedla www.mwbrochow.darmowefora.pl/index.php Mam nadzieję, że tam będzie się nam łatwiej rozmawiało. Proszę o propozycję dotyczące nowego forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony... Re: Mw sp. z o.o.- Brochów IP: *.centertel.pl 07.02.14, 21:01 Mało jest informacji o Deweloperze Milart i MW, szkoda a trochę mieszkań sprzedali. Obydwie Spółki prowadzą te same osoby. Jakość, Panowie, Jakość i front do Klienta, a nie tylko do portfela. Trzeba uważać jak z zakupem samochodu, aby dojechać nim potem do domu... Odpowiedz Link Zgłoś