Dodaj do ulubionych

Impressio - Ronson - Wroclaw

IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.11, 22:48
Pomimo szerokiej oferty na rynku nieruchomosci, nie łatwo było we Wroclawiu znaleźć mieszkanie, które spełniałoby nasze (aż nie tak wygórowane) oczekiwania... bedzie taras, odpowiedni metraż, wystarczajaca ilosc pokoi, blisko park dobry wjazd i wyjazd z wroca...
Bo burzliwych dwuletnich poszukiwaniach stało sie - nabyliśmy mieszkanie. :)

Buzia sie nam smieje... bo inwestycja rośnie. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gach Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 89.79.73.* 30.05.11, 11:11
      Inwestycja spoko, tylko cena jak i deweloper z Warszafki...
      Trzeba ich cisnąć i to mocno. Kumpel przy średnim metrażu zszedł do 6100... Dla mnie to i tak wygórowana cena.

• Gość: Kmietek Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.11, 23:14
        To prawda ceny jak z Warszawki, ale muszę przyznać ze obsluga klienta rownież jak z Warszawki... nie pierwsze mieszkanie nabywalem i musze przyznac, ze tak dobrej sprzedaży i obslugi klienta trzeba szukać z pochodnią we Wroclawiu.

Co do cen ja walczyłem jak lew (tak mi sie przynajmniej wydawalo), ale dobrej ceny nie udalo sie uzyskac... na budowie widaż iż w budynku C już lecą z instalacjami... jestem pod wrażeniem.
        • czechofill Re: Impressio - Ronson - Wroclaw 31.05.11, 09:15
          duży masz kredycik, Kmiecik? na 30 lat? Poł miliona czy więcej? Jak tam widok za oknami? daleko masz do sąsiednich budynków? Będziesz na tym balkonie mógł czuć się swobodnie?
          Kto ci robi dizajn wnętrza? Będzie ostry lans, nowoczesny, trendy, czy classic? Wanna z hydromasażem? widziałem fajną i trendy za 19 tysięcy ale warto. Dobrze masuje.
        • Gość: Helene Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 192.100.112.* 02.06.11, 10:21
          Rzeczywiście od ostatniego mojego zainteresowania się ta inwestycja minelo trochę czasu... poszli do przodu. W miarę aktualne zdjecia na invest map:
          forum.investmap.pl/post85098.html
          Czy ktos wie jak dokładnie będzie przebiegala droga rymarska i któredy?
      • ewa.159 Re: Impressio - Ronson - Wroclaw 12.08.11, 11:54
        jaki metraż mieszkania kupił kolega? ,i jakim cudem udało mu się wynegocjowa tak korzystna cenę?
    • Gość: Lipo Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 192.100.112.* 31.05.11, 14:44
      słaba ta prowakacja... mam nadzieje iż autor wątku sie nie nabierze ;)
      • Gość: mariano Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 07:36
        Inwestycja wydaje się być OK - ładne niskie budynki, może tylko mało zieleni, ale każda cena powyżej 6 tys. PLN za metr jest według mnie ceną chorą!!! I do tego kredyt na 30 lat np. 400 tys. dziękuję za taką współczesną formę niewolnictwa. Dopiero przy nowym limicie RnS ok, 4,9 tys. można powiedzieć, że to sensowny pułap. Współczuję ofiarom owczego pędu po własny "apartament" 50 m2 :)
        • Gość: imp Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 12:01
          I w 50m2 można pomieszkać, ale....
          reguła jest prosta, oto __minimalne__ metraże:
          - 1 dorosła osoba 40m2
          - 2 osoby 50m2
          - 2 + 1 60m2

Itd. - zależy kto ma tam mieszkać... Jak ktoś posiada lub planuje dziecko i kredytuje się bo ma zamiar mieszkać na 50m2 to został oślepiony bezsensownym polskim pędem do własnego M i nie myśli zbyt logicznie...
          • Gość: mariano Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 17:21
            zwracam jeszcze raz uwagę na absurdalną cenę, która jest całkowicie niedostosowana do naszych zarobków itd. Bańkę cenową podtrzymują młodzi, którym wmówiono, że muszą miec własne mieszkanie nawet za cenę niewolniczego związku z bankiem. Wobec tego muszą brać kredyty do emerytury, bo skąd mają wziąć nagle 300-400 tys... No cóż - głupich nie sieją...
            • Gość: Kowal Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.mm.pl 01.06.11, 17:46
              myslisz populistycznie, mariano. W całym swiecie mieszkania są masakrycznie drogie. Ale dobre nieruchomości po latach zyskują na cenie, a Ty masz szanse rozwijac sie zawodowo i więcej zarabiać, albo dostać spadek po cioci w Murzynowie.
              I tak, mariano, bierzesz w 2010 roku kredyt 250 tys. i kupujesz mieszkanie 60 metrów, warte 330 tysiecy. 80 miałeś swoje albo rodziny. Masz ten kredyt spłacać przez 25 lat, mariano. Ale dziś jest ono warte 330 tysiecy, jak je wyposażysz elegancko będzie warte 400 tysięcy. Za 10 lat, mariano, to mieszkanko będzie warte 500 tysięcy, ty będziesz miał spłacone już 30 procent kredytu a ponieważ będziesz wiecej zarabiał,zrobisz dobry interes albo ciocia z Murzynowa ci dorzuci, nadpłacisz resztę kredytu, jaki pozostanie do spłacenia.

Będziesz więc za 10 lat wolny od kredytu, za to będziesz miał własne mieszkanie warte znacznie więcej, niż dziś. Dziś kupiłeś za 330 a wtedy sprzedasz za 500.

Nie wygląda to już tak, zle, prawda, mariano? A to tylko jedno z rozwiązań.
              • Gość: mariano Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 18:32
                W zasadzie mógłbym sie z Tobą zgodzić, ale:
                1. jaką masz gwarancje, że ceny nieruchomości nie spadną - patrz USA
                2. zakładasz, że zawsze będziesz pracować i zarabiać na ratę oraz utrzymanie siebie i może jeszcze rodziny
                3. ogólnie zakładasz wersję optymistyczną, zawsze trzeba wziąć uwagę co będzie jak na dłużej stracisz pracę (choroba, wypadek itd.)
                4. a teraz pomyśl o ile łatwiej byłoby, gdyby to mieszkanie nie kosztowało 300 tylko np. 200 tys. - i o to powinien w mądry sposób zadbać rząd ale nie protezą typu RnS (efekt całkowicie odwrotny)

• Gość: imp Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 18:43
                Haha, takich głupot to dawno nie czytałem. I kto tu jest populistą?

1) W całym swiecie mieszkania są masakrycznie drogie.
                Nieprawda, w Polsce stosunek średniej pensji do średniej ceny metra jest wyjątkowo podejrzanie niski. Cena mieszkania to pochodna ceny robocizny, ziemi oraz lokalnych materiałów - więc nie może być niesłusznie porównywana jak to często ma miejsce do globalnych cen dóbr w całości importowanych takich jak samochody czy elektronika.

2) Ale dobre nieruchomości po latach zyskują na cenie.
                Bzdura. Na nieruchomości można stracić jak na każdej innej inwestycji. Pamiętaj o inflacji. Jeśli mieszkanie jest teraz warte 500 tyś. i mamy inflacje na poziomie 5% - powinno ono drożeć co najmniej 25 tysięcy rocznie, żeby być warte tyle SAMO! Uwzględniając procent składany po 10 latach musi być warte mniej więcej 820 tyś - inaczej STRACIŁEŚ pieniądze.

3) mariano, bierzesz w 2010 roku kredyt 250 tys. i kupujesz mieszkanie 60 metrów, warte 330 tysięcy. 80 miałeś swoje albo rodziny. Masz ten kredyt spłacać przez 25 lat, mariano. Ale dziś jest ono warte 330 tysiecy, jak je wyposażysz elegancko będzie warte 400 tysięcy

Haha. Ale te pieniądze mnożysz... 80 tyś oszczędność no dobra, ale te wyposażenie to za co? Kolorowe liście poukładam na podłodze i wartość mieszkania wzrośnie o 70 tyś czy jak? Zdradź nam swą tajemnicę!

4) Za 10 lat, mariano, to mieszkanko będzie warte 500 tysięcy, ty będziesz miał spłacone już 30 procent kredytu a ponieważ będziesz wiecej zarabiał,zrobisz dobry interes albo ciocia z Murzynowa ci dorzuci, nadpłacisz resztę kredytu, jaki pozostanie do spłacenia.

No no. Ile będzie warte to mieszkanie to tego nie wiesz. Dodatkowo zapomniałeś o drobnym szczególe, który nazywa się odsetki. Przez te 10 lat do banku oddasz ~300 tysięcy i będziesz im dalej wisiał jakieś 150 tysięcy kapitału...

Jedynymi stronami które mogą być pewne swojego zarobku są bank (kredyt zawsze będzie oprocentowany ponad inflacje, więc będą na Tobie zarabiać 25 lat) i developer w Polsce (gdzie marża jest 2-3 razy większa niż na zachodzie europy...).
                • Gość: mariano Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 18:54
                  zgadzam się w 100%.
                  Wszystko jest dla ludzi - i mieszkania i kredyty, ale na cywilizowanych a nie niewolniczych warunkach.
              • Gość: AntyNaganiacz Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 137.71.226.* 01.06.11, 18:58
                a ladnie to tak klamac na tak powazne tematy Kowal ?

zachowujesz sie jak sprzedawca kredytow/nieruchomosci przedstawiajac taka piekna wizje wczesnej splaty a nie potrafisz policzyc nawet splaty kapitalu po 10 latach ?

wyglada na to ze firmy naganiajace lemingi do kupna nigdy nie taniejacych i wcale niedrogich mieszkan zatrudniaja coraz to tanszych specow... jestem zdziwiony, moze kryzys wystepuje takzew deweloperce ??

fragment o cioci, magcznej splacie kapitalu po 10 latach, albo o rownie magicznym wzoscie wartosci nieruchomosci po wykonczeniu (kredyt/gotowka i oczywiscie elegancko) nie wymaga komentarza...
                • pluszowaty Re: Impressio - Ronson - Wroclaw 02.06.11, 15:43
                  Imp i Antynaganiacz, panowie nie znacie zasad ekonomii ani jej reguł. Pisanie o inflacji.. To panowie nie wiedzą, ze takie prostackie przeliczanie ceny w oparciu o wskaznik inflacji to jest nonsens? Zapomnieli panowie o PKB. Zmiany cen w wyniku narastania inflacji mozna rozpatrywac i porownywac wyłacznie biorąc pod uwagę wzrosty PKB.
                  Ale to jest abecadło ekonomiczne. Panowie go nie znają, więc zabieranie głosu w tej dyskusji nie ma sensu. Kowal ma sto procent racji, chociaz opisał to w zbyt skrótowej, uproszczonej formie.
                  Dodajmy jeszcze kluczowy fakt, ze cały napęd gospodarkom kapitalistycznym dają kredyty: to one napędzają rozwój gospodarczy, pozwalają bowiem wprowadzać do gospodarki nowy, większy pieniądz. Ale musi on być pożyczany... Gdyby nie można było pożyczać, trzeba by ten pieniądz drukować.
                  To też jest abecadło. Panowie też nie znają. No coż.. Internet ma to do siebie, że każdy nieuk i abnegat może tutaj zabierać głos i wyglaszać najbardziej nawet poronione teorie.

Do ksiązek panowie. Ale kogo ja wołam. Przeciez wy NIC nie czytacie. Nie myle sie, prawda? NIC. I to widać.
                  • Gość: mariano Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 18:01
                    @pluszowaty
                    i oczywiście ma czegoś takiego jak bańki spekulacyjne i zagrożenia z tym związane?...
                    tak jak napisałem wszystko ma swoje miejsce gospodarce również kredyty, ale już w USA pokazali nam optymistyczne podejście do kredytów na nieruchomości. Tamte kredyty oczywiście też miały służyć rozwojowi gospodarki...
                    Każdy ma swój rozum - jak ktoś chce kupować na górce to droga wolna,po prostu z większym hukiem ta bańka pęknie

pozdrawiam świadomych konsumentów
                  • Gość: Antynaganiacz Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 137.71.226.* 02.06.11, 18:35
                    @pluszowaty

> Imp i Antynaganiacz, panowie nie znacie zasad ekonomii ani jej reguł. Pisanie o
                    > inflacji.. To panowie nie wiedzą, ze takie prostackie przeliczanie ceny w opar
                    > ciu o wskaznik inflacji to jest nonsens? Zapomnieli panowie o PKB. Zmiany cen w
                    > wyniku narastania inflacji mozna rozpatrywac i porownywac wyłacznie biorąc pod
                    > uwagę wzrosty PKB.

Po 1 nie zauwazylem w moim poscie jakiegokolwiek odniesienia do inflacji ale skoro wciagasz mnie w dyskusje chetnie odpowiem.
                    Slyszal Pan kiedys termin "cena produktu wyrazona w cenach z roku xxx" ? przypuszczam ze nie, takze wytlumacze. Jesli bierzemy dzisiejsza cene nieruchomoci np 7000 zl/m2 i odnosimy ja do ceny tego samego dobra w roku poprzednim to musimy uwzglednic zmiane wartosci pieniadza, czyli inflacje. takze w zeszlym roku 7000zl to nie jest 7000zl dzisiaj patrzac realnie.

Takze co do tego przykladu ma PKB ? I zupelnie nowe abecadlo ekonomiczne tutaj wyszlo ze inflacje mozna rozpatrywac wylacznie biorac pod uwage wzrosty PKB. Od kiedy to sie nie bierze pod uwage inflacji przy negatywnym PKB ? doskonale bylo widac na przykladzie kilku krajow EU podczas kryzysu iz PKB sie zmniejszalo (IRL, Estonia) a ceny rosly. Nalezy dodac iz istnieje termin inflacja importowana z ktora zmaga sie teraz wiele panstw nawet te z – PKB.

> Ale to jest abecadło ekonomiczne. Panowie go nie znają, więc zabieranie głosu w
                    > tej dyskusji nie ma sensu. Kowal ma sto procent racji, chociaz opisał to w zby
                    > t skrótowej, uproszczonej formie.

wycieczki osobiste ?

> Dodajmy jeszcze kluczowy fakt, ze cały napęd gospodarkom kapitalistycznym dają
                    > kredyty: to one napędzają rozwój gospodarczy, pozwalają bowiem wprowadzać do go
                    > spodarki nowy, większy pieniądz. Ale musi on być pożyczany... Gdyby nie można b
                    > yło pożyczać, trzeba by ten pieniądz drukować.

Wszystko zalezy na co idzie kredyt, jesli na konsumpcje to nic z tego w dlugim terminie nie bedzie dobrego, zostana dlugi. Przykladow nawet w gospodarkach kapitalistycznych daleko szukac nie trzeba.
                    Drukowanie czy pozyczanie pieniedzy bez zwiekszenia produkcji zawsze konczy sie inflacja co wcale nie znaczy ze drukowac pieniedzy nie mozna.

> To też jest abecadło. Panowie też nie znają. No coż.. Internet ma to do siebie
                    > , że każdy nieuk i abnegat może tutaj zabierać głos i wyglaszać najbardziej naw
                    > et poronione teorie.

wycieczki....

> Do ksiązek panowie. Ale kogo ja wołam. Przeciez wy NIC nie czytacie. Nie myle s
                    > ie, prawda? NIC. I to widać.

zawsze widac z kim sie rozmawia

Na zakonczenie dodam iz w obecnej sytuacji wartosc nieruchomosci spada od ok 3 lat. Powoli ale spada. oznacza to iz trzymajac pieniadze przez rok za ta sama kwote bedzie mozna kupic 'wiecej' nieruchomosci.
                  • Gość: imp Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 22:50
                    > Zmiany cen w
                    > wyniku narastania inflacji mozna rozpatrywac i porownywac wyłacznie biorąc pod
                    > uwagę wzrosty PKB.

Co to za brednie? Uzasadnij! Czekam.

Dodatkowo śmieszy mnie to, że z Twojej wypowiedzi wynika że inflacja i powolny wzrost PKB to dla Polski scenariusz mało prawdopodobny. Brawo! Co zatem nas czeka? Deflacja? Haha, super w takim razie "cash will be the king" - więc w żadne nieruchomości pchać się nie należy!

I co to za majaczenie o kredytach napędzających gospodarkę kapitalistyczną? O czym pieprzysz? Jak tak kochasz kredyty to ja pożyczę Ci 100 tysięcy, ale za rok oczekuje 130 tysięcy. OK? Zabezpieczeniem będzie Twoja nerka. Gwarantuje Ci napędzisz się aż będzie furczało, a ja przy okazji sobie zarobię.
                    Rozumiem że wchodzisz w ten interes bo kredyt "pozwala bowiem wprowadzić do gospodarki nowy (sic!), większy pieniądz" - zatem będzie zajebiście, c'mon!
                    • Gość: Gustlik Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 91.90.161.* 03.06.11, 09:21
                      Sorry, IMP. Niestety, nie mozesz brać udziału w tej dyskusji. Nie masz pojęcia ani o gospodarce ani o ekonomii. Bo jest, na tym przykładzie, dokładnie tak: pożyczasz 100 a musisz oddać 130, tak to działa. Podobnie PKB jest scisle związany z inflacją. Prostackie przeliczanie wskaznika inflacji na ceny to nawet nie jest są błedy w abecadle.
                      To jest totalny brak wiedzy.

Internet, niestety, pozwala takim nieukom i matołom jak ty wypowiadać sie publicznie. Na szczęscie nie zmusza do reagowania na te wypowiedzi. Ośmieszaj sie dalej sam swoją dramatyczną niewiedzą. Posmiejemy sie.
                      • Gość: imp Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 11:33
                        Sorry Gustlik rozdwojenie jaźni pluszowaty, ale nie mam zamiaru ścierać się z trollem takim jak Ty. Nie potrafisz uzasadnić swojej durnej tezy to zaczynasz wyzywać ludzi od nieuków...

Dno misiu, dno. A najbardziej podoba mi się zadanie:
                        "Bo jest, na tym przykładzie, dokładnie tak: pożyczasz 100 a musisz oddać 130, tak to działa. "
                        WTF?
                        Ty faktycznie nie znasz abecadła - nie potrafisz nawet pisać po polsku...
                        • Gość: Gustlik Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 91.90.161.* 03.06.11, 12:25
                          pisz pisz, zawsze to fajnie się posmiać z popisów ludzkiej głupoty, ignorancji i zwykłego nieuctwa, braku wiedzy. Ksiązek sie nie czyta, no to potem tysiące takich półinteligentów jak Imp, zapełnia fora.
                          Niezły ubaw.
                          • Gość: mariano Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.11, 12:37
                            człowieku! Ty nawet nie masz argumentów tylko jakieś inwektywy. Na takich jak ty zakochanych w kredytach bazują banki, żeby zarabiać. Bierz szybko kredyt i kupuj mieszkanie po 6 tys. bo zabraknie :)
                            • Gość: Gustlik Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 91.90.161.* 06.06.11, 11:57
                              a ty nie bierz i mieszkaj u mamusi. proste:)
                              • Gość: mariano Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.11, 17:33
                                o mnie się nie martw.
                                Swoją kasę zamiast na mieszkanie 50m2/6000 tys. za metr, wole przeznaczyć na postawienie skromnego domku, bo akurat mam gdzie. Wtedy wiem za co płacę.
        • Gość: guest Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.a2c-250-166.astra2connect.com 14.10.11, 13:15
          O ile w ogóle zakup mieszkania za takie pieniądze można nazwać "inwestycją" ... kto kupił przed boomem to rzeczywiście zyskał, ale mieszkania kupione za takie horrrendalne pieniądze będą już tylko traciły na wartości, bo jak każda rzecz z upływem czasu będę coraz starsze (... i tańsze:)
    • Gość: ARTUR Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 15:41
      ludzie w tych budynkach będzie OGRZEWANIE GAZOWE ! czy zdajecie sobie sprawę z tego jakie to są koszty? nie dajcie się nabierać.

CENY MAJĄ Z KOSMOSU A JAKOŚĆ WCALE NIE JEST SOLIDNA!!!!
      • Gość: bomaloo Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.07.11, 08:06
        Jakość ? W ogóle nie używałabym tego pojęcia do inwestycji Ronsona, wystarczy poczytać opinie klientó z Warszawki ...
        Nautika:
        forum.gazeta.pl/forum/w,106,88075932,106712997,Nautica_Kabaty_Ronson_jakie_ceny_.html?s=0

czy Imaginarium:
        forum.gazeta.pl/forum/w,106,87217149,87217149,Ronson_Imaginarium_wielka_lipa.html
      • Gość: Lelum Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.11, 19:11
        mieszkam obecnie w mieszkaniu ogrzewanym gazem ze wspolnej kotlowni... nie wcale koszty nie są ekstremalne - tak jak piszesz... co innego jesli w mieszkaniu znajduje sie piecyk dwufunkcyjny... to juz inna bajka.
        Z tego co mi wspominal znajomy, ktory jest zainteresowany Ronsonem ma tam być centralna kotlownia gazowa.
    • Gość: aguuunia Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.07.11, 08:00
      Tylko ciekawe po co Ci ten taras, jak nawet kawy się na nim swobodnie nie będziesz mógł napić? No chyba że lubisz występować w reality show :)
      • Gość: Lelum Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.11, 19:15
        spokojnie na pewno mozna wybrac mieszkanie np. z budynku C w ktorym wypijesz kawe... i bedziesz mial/'a dosc duża przestrzen....
        • Gość: miodzio Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.07.11, 19:19
          Widziałam właśnie powstającą inwestycję na żywo :)
          a cóż to za technologia budowy ... normalnie pierwsza klasa

ps. kłaniam się Panu/-i z działu sprzedaży :)
          • Gość: Robi Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.11, 08:24
            Reczywiscie na żywo wyglada PIEKNIE! I ten kamień na prawdę mistrzostwo... udało mi sie wejsc do środka porządek, ład... jest ślicznie... WARTO zobaczyć!
            • Gość: plaplapla Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.07.11, 10:09
              Nie samym kamieniem na elewacji żyje człowiek ...
              przydało by się jeszcze trochę powietrza do oddychania i choć odrobina prywatności, żeby nie oglądać sąsiada w piżamce jak popija kawkę na 'tarasie'
              • Gość: Robert Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.11, 19:20
                jest całkiem dobrze z tą odległością... byłem dzisiaj zobaczyć i przyznam że miedzy budynkami Ronsona jest wporzo...
                • Gość: mimi Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.a2c-250-166.astra2connect.com 13.02.12, 10:57
                  Chyba sąsiedzi nie są zbyt zadowolenie z powstania inwestycji, która stoi im niemalże na karku ;)
                  wroclaw-moj-grabiszynek.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=66327
    • Gość: Pumper-nikiel Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.07.11, 20:49
      Albo mi si oko zwichrowało, albo na makietach to osiedle wyglądało trochę inaczej. Przecież te budynki stoją prawie na sobie. Na parterze panuje chyba wieczna ciemność.
      • Gość: Robert Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.11, 19:22
        makieta jest w skali i budynki również.... jedynie czego nie ma na makiecie to otoczenie i sasiednie inwestycje. Moj faworyt to budynek C... szczegolnie teraz gdy profit zamknal swoj teren i sciezka (rymarska) jest zagrodzona....
        • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.07.11, 13:20
          w pełni rozumiem, że dział sprzedaży tak zachwala swoją inwestycję, w końcu jest bezpośrednio zainteresowany tym, żeby sprzedaż szła jak najlepiej ...
          ... ale faktem jest też, że mieszkania nie sprzedają się jakoś w porażającym tempie, bo Wrocław to jednak wymagający rynek, nie to co warszawka,
          nie wystarczy wrzucić niebotycznej ceny żeby wszyscy lecieli jak ćma do światła i ślepo wierzyli w oferowane luksusy ...

ps. płyta zacięła się na budynek C, budynek C, budynek C ... , ale to nie jest kwestia otoczenia, bo na osiedlu Grabiszyn są inne ładne inwestycje, ale rzecz w tym, że budynki Impressio są tak blisko siebie, że z trudem spełniają ustawowe odległości przesłaniania !
          • Gość: Klient. Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 192.100.112.* 25.07.11, 16:47
            a tam od razu Pani ze sprzedaży - po prostu klienci... rzeczywiście Grabiszynek jest ładny... impressio również...
          • Gość: Robert Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.11, 20:23
            coś mam wrażenie iż "filonka" reprezentuje konkurencje badz niezadowolych sasiadow...

Nie jesteśmy ze sprzedaży po prostu jeśteśmy osobami które nabyły mieszkania...

PS. nie podoba sie - to nie kupuj proste... nie wylewaj proszę swoich frustracji na forum. Szkoda pradu twojego i czytajacych...
            • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.07.11, 21:21
              strzał w dziesiątkę to nie był :)
              jasne że nie to nie, jeleni to niech sobie szukają gdzie indziej, nie tutaj ...
              są lepsze kierunki inwestowania pieniędzy ;)
              • Gość: Robert Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.11, 22:19
                Jeleniem sie nie czuje... przykro że mnie obrażasz... :(
                • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.07.11, 15:00
                  To dobrze,
                  a ja nie mam frustracji, tylko patrzę i widzę
                  • Gość: Lol Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.11, 20:21
                    musisz chyba założyć okulary... albo zdjąć te ciemne słoneczne bo słabo widzisz.
                  • Gość: Robert Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.11, 21:02
                    Frustracja leje się wartkim strumieniem, zółć aż kapie ze słow pisanych przez Ciebie... ;)
                    • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.07.11, 07:58
                      Po prostu wiem coś niecoś, a wszystkich którzy chcą słuchać ostrzegam, żeby się przed podjęciem decyzji 100 x zastanowili
                      • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.07.11, 08:02
                        a jak ktoś się uprze to i tak kupi, wcale nie wydaje mi się, że mogłoby być inaczej :)
                      • Gość: Viola Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.146.217.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.11, 14:29
                        kolejna najmądrzejsza co wszystkie rozumy zjadła... zbawców świata juz mamy stanowczo za dużo... biorąc pod uwage Twoją frustracje mam nadzieje iż Noerwegią sie nie skończy...

Daj ludziom pomyśleć swoje rozumy mają... i też nie jedno już widzieli. Jednak to chyba Twój horyzont trzeba poszerzyć....
                        • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.07.11, 18:42
                          Biorąc pod uwagę moją frustrację całkiem dobrze radzę sobie w Polsce ...
                          ... a myśleć nikomu nie zabraniam.
                          Mamy po prostu (chwała by co) w tym kraju wolność słowa (jeszcze), ale gdyby Twój pogląd wziął górę, to pewnie już niedługo :(
                        • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.07.11, 19:01
                          A poza tym wystarczy poczytać opinie (większość) pozostałych uczestników forum, żeby się przekonać, że Wrocławianie MYŚLĄ ! :)
                          • Gość: Rihno Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.11, 20:38
                            oj chyba rozczarowany mieszkaniec sasiedztwa marudz... i przy okazji użytkownik Vectry Internet marudzi...
                            Proponuje obejżeć plany zagospodarowania filonka przed zakupem mieszkania następnym razem oszczedziło by to Twojej frustracji... ;)
                            • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.07.11, 20:42
                              O frustracji już sobie rozmawialiśmy, drogi użytkowniku 'ssp.dialog.net.pl' posługujący się różnymi NICK-ami ... (?)
                              a zakup mieszkania na szczęście mi nie grozi :)
                            • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.07.11, 11:06
                              No, no, no !
                              Widzę, że Pani z obsługi odpuściła sobie zaśmiecanie forum ...
                              ... a tak dzielnie walczyła w obronie swego Chlebodawcy ;-)

w takim razie pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)
                              • Gość: Robert Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.11, 19:23
                                słaba ta prowokacja...

przeczytaj uważnie ten wątek jakbyś była spotrzegawcza - zauważyłabyś że to piszą rzeczywiście klienci...
                                • Gość: filonka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 31.07.11, 19:31
                                  Ależ oczywiście,
                                  drogi użytkowniku "ssp.dialog.net.pl" W takim razie muszą być prze- szczęśliwi z dokonanego wyboru, przy założeniu, że prze- dąży do nieskończoności ;)
    • ewa.159 Re: Impressio - Ronson - Wroclaw 12.08.11, 12:02
      Gratuluję, Ile zapłaciliście za m2?
      • Gość: Funia Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.a2c-250-166.astra2connect.com 30.03.12, 17:58
        Widzę, że Ronson powoli zwija interes z Wrocławia, nawet zamknęli już biuro, został tylko 'barak' na placu budowy, hahahah ;)
        • Gość: Rambo. Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: 194.251.119.* 04.04.12, 10:06
          nie wiem o czym mówisz byliśmy wczoraj w biurze zamawiać schody... ;)
          • Gość: madziula Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.a2c-250-166.astra2connect.com 04.04.12, 16:38
            mówię o zamkniętym biurze w Sofitelu, które miało być taką wizytówką firmy, że ho ho !
            Projekty wnętrz, meble na zamówienie ... a tu ZONG :))
            • Gość: Funia Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.a2c-250-166.astra2connect.com 05.04.12, 09:55
              Chyba już kolejnych budynków Ronsona we Wrocławiu nie będzie ;)
              • Gość: Lol Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.play-internet.pl 07.04.12, 19:32
                sie fiunia nie martwi... bedzie bedzie :)
                • Gość: Funia Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.a2c-250-166.astra2connect.com 10.04.12, 11:54
                  No tak, na upartego to i jeża można ... ;)
        • Gość: hanka.imp Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.bestgo.pl 19.05.12, 10:08
          nikt nie zamknął biura..., biuro nadal funkcjonuje, byłam wczoraj ogladac mieszkania i chyba cos kupię :)
          • Gość: pl Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.a2c-250-166.astra2connect.com 19.05.12, 10:31
            Powodzenia, to zapewne doskonała inwestycja ;)
            ps. barak na budowie rzeczywiście ciągle jeszcze stoi ...
          • Gość: rybka Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.a2c-250-166.astra2connect.com 22.05.12, 14:48
            Brawo, nie ma to jak apartament z widokiem na sąsiadkę ;)
          • Gość: rubik Re: Impressio - Ronson - Wroclaw IP: *.a2c-250-166.astra2connect.com 19.06.12, 09:55
            Ooooo, widzę że nie tylko "biuro" nadal funkcjonuje, ale nawet sprzedaż mieszkań ruszyła z kopyta ...
            Cóż, wiosna wokoło, świat od razu wydaje się piękniejszy ;)))
    • anula5550 Re: Impressio - Ronson - Wroclaw 17.02.12, 15:38
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
    • gumri Re: Impressio - Ronson - Wroclaw 05.08.13, 11:43
      Biuro jest teraz bardzo dobrze widoczne, a deweloper ma coraz ciekawsze oferty. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka