Dodaj do ulubionych

Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowych

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.04, 00:49
Jakie obecnie realizowane we Wrocławiu inwestycje mieszkaniowe są, Waszym
zdaniem, najbardziej atrakcyjne?

A oto mój prywatny ranking:
1. Osiedle Chabrowe w Wysokiej
2. Osiedle Cztery Pory Roku na Jagodnie
3. Rodis, ul. Zwycięska
4. INTER-INVEST, ul. Rymarska/Racławicka
5. WPB, ul. Przyjaźni
Obserwuj wątek
    • gazeciarz.wyborczy Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc 16.05.04, 11:29
      Oj tak , zdecydowanie WYSOKA:) Przymierzam sie do zakupu czegos atrakcyjnego w
      Ii etapie, Ty tez?
      • Gość: Kowalik Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.04, 23:43
        Niestety, na razie nie mogę sobie pozwolić na kupno własnego M, ale jakbym miał
        podejmować decyzję, to zdecydowanie w czołówce byłaby Wysoka. Tamto miejsce po
        prostu mnie urzekło. Super okolica, architektura ... W ogóle południowa część
        miasta jest chyba najprzyjemniejsza do zamieszkania, co zresztą ma odbicie w
        moim rankingu :-)
        • Gość: Bono Vox WYSOKA IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.04, 08:44
          Gość portalu: Kowalik napisał(a):

>(...) jakbym miał podejmować decyzję, to zdecydowanie w czołówce byłaby
          Wysoka. Tamto miejsce po prostu mnie urzekło. Super okolica, architektura ... W
          ogóle południowa część miasta jest chyba najprzyjemniejsza do zamieszkania, co
          zresztą ma odbicie w moim rankingu :-)

Szczególnie, jeśli weźmie się pod uwagę pobliską obwodnicę (jakieś 200 m. od
          osiedla), która niedługo zostanie wybudowana.....

Tak sobie myślę, że ten post jest sponsorowany przez inwestora z WYSOKIEJ!!!
          Słyszałem ostatnio, że zaczyna on dosyć dziwnie postępować ze swoimi Klientami -
          każe im podpisywać odbiór mieszkania, w domach kompletnie nieprzygotowanych do
          zamieszkania (brak pokrycia dachu (drobiazg), balustrad na klatkach, płytek na
          balkonach,.....). Czyżby jakaś obawa Inwestora przed wypłacaniem odszkodowań za
          zwłokę w terminie odbioru mieszkań????

Chłopaki, nie róbcie ściemy!!! Bądźcie bardziej wiarygodni!!! Zalatuje trochę
          sponsorowanym.

BV
          • Gość: mmmaslov Re: WYSOKA IP: *.ice.ae.wroc.pl 18.05.04, 12:22
            Potwierdzam, to co sie ostatnio tam dzieje nie ma nic wspolnego z rzetelnym
            postepowaniem wobec klienta.
            To ja jestem przykladem takiego mieszkanca, ktoremu probowano oddac mieszkanie
            na terenie budowy (termin odbioru mialem 30 marca wiec odsetki bija i w sumie
            nie dziwie sie deweloperowi, ze jest kreatywny, probuje roznych sztuczek, zeby
            mieszkancy odbierali mieszkania).
            Integer probuje wcisnac mieszkanie twierdzac, ze jest to "odbior mieszkania do
            wykonczenia, a nie do uzytkowania". Czyli jakis bezsens. Mozna odebrac,
            wykonczyc, a i tak nie bedzie mozna uzytkowac zanim nie skoncza. Oczywiscie
            odmowilem, a chryja i pyskowka przy tym taka byla, ze glowa mala.
            Generalnie w wiekszosci budynkow nie ma dachu, wykonczonych klatek schodowych,
            przed wejsciem do budynku jest rów wykopany. Jednym slowem budowa w pelni, a z
            tego co sie orientuje uzytkowanie mieszkania na terenie budowy, bez zgody na
            uzytkowanie jest niezgodne z prawem.
            Jakby ktos chcial wiecej informacji o tym "wspanialym" deweloperze prosze o
            kontakt na priva mmmaslov@poczta.onet.pl

Pozdr.
            mmmaslov
            • gazeciarz.wyborczy Re: WYSOKA 18.05.04, 14:23
              Nie jestem od developera:)!! A naprawde przymierzam sie do kupna. Teraz
              najbardziej interesuje mnie obwodnica. Czy jest gdzies grupa dyskusyjna na
              usenecie nt. wysokiej? integera? Chetnie poczytam.
              • Gość: jacek Re: WYSOKA IP: 80.50.30.* 18.05.04, 15:38
                jest kilka wątków na ten temat zamieszczonych na forum gazety.
              • gazeciarz.wyborczy Re: WYSOKA 29.06.04, 12:33
                up, up

Jakies newsy nt. Chabrowego w Wysokiej macie??
      • Gość: JerzyR Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.04, 13:02
        tak tylko Wysoka:))
        Pełno meneli, postPGRowskie czworaki i super lokalizacja z obwodnicą 80-100
        matrów od bloku! Poza tym oddawanie mieszakań w bloku bez dachu - rewelacja.
        Jak najbardziej polecam Wysoką:)))

JerzyR
        PS. kupilem mieszkanie od WPB (Przyjaźni/Partynicka) www.wpb.wroc.pl
    • Gość: fisha Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.wroc.zigzag.pl 18.05.04, 17:22
      co za baran!? Wysoka, Jagodno moze jeszcze Katy Wroclawskie albo od razu Sroda
      Slaska, Jelcz, Oborniki moze byc tez Trzebnica! Albo chcesz zrobic ranking
      wroclawskich inwestycji albo budow na najwiekszym zadupiu. Dotego te
      podniecanie sie Wysoka przy obwodnicy (chyba ze lubisz tiry badz tirowki :-))
      pozdrawiam
      moja lista:
      1.EMPOR na biskupinie
      2.INTERINVEST na Grabiszynku
      3.AWBUD na Oltaszynie
      4.TEMAR na Oporowie
      ewentualnie
      5.BUDOTEX na krzyzowce Krzyckiej z Przyjazni ale jak wybuduja "przemyslowke"
      pozdrawiam

poza tym nic wiecej nie znalazlem interesujacego
      • Gość: Kowalik Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.04, 21:01
        Ale się uśmiałem czytając Wasze posty! Zamiast rankingu pyskówka i wyzwiska.
        Tylko na tyle Was stać? Nie rozumiem, dlaczego czepiacie się inwestycji w
        Wysokiej. OK, zgodzę się z mmmaslowem, że to przegięcie oddawać niewykończone
        mieszkanie, skoro tak się dzieje, to rzeczywiście świadczy to o nierzetelności
        dewelopera, ale ja oceniałem tę inwestycję jedynie po tym, co widzę na
        zewnątrz, bez żadnego wczuwania się w sprawy formalne, choć nie przeczę, że te
        są dla obecnych lub ewentualnych przyszłych mieszkańców bardzo istotne.
        Poza tym, fisha, Wrocław to nie tylko Grabiszynek i Biskupin, ale także
        chociażby Jagodno czy Leśnica, czy to Ci się podoba czy nie. Jeśli Tobie
        odpowiada mieszkanie bardziej w centrum miasta, to OK, masz do tego prawo, ale
        czemu wyzywasz mnie od baranów?? Spodziewałem się znaleźć w moim wątku ciekawe
        zestawienia, może nawet dyskusję, dlaczego akurat te a nie inne inwestycje nam
        się podobają, ale chyba moje oczekiwania co do poziomu kultury niektórych
        Forumowiczów były zbyt wysokie. No cóż, mimo wszystko mam nadzieję, że
        zagladają tu także bardziej poważne osoby chętne do podzielenia się własnymi
        opiniami. Pozdrawiam!
        • Gość: mmmaslov Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.neta-si.us 18.05.04, 22:02
          Ja nie chcialbym byc zle zrozumiany.
          Ja nie powiedzialem, ze ta inwestycja w Wysokiej to kicha i ze odradzam
          wszystkim zblizanie sie do Integeru. Podobno wedlug fachowcow budowlanych (ja
          takim nie jestem) sama budowa jest w miare solidnie budowana tj. Ytongi rowno
          stawiane, stropy rowno wylewane. O szczegolach wykonczenia na razie ciezko cos
          powiedziec, bo to sie okaze w trakcie odbioru i pewnie tez pozniej. Poza tym
          sam projekt architektoniczny moim zdaniem jest rewelacyjny.
          Ja tylko w tym miejscu pietnuje sposob prowadzenia polityki informacyjnej,
          wspolpracy z klientem, ktora to jest tragiczna, czego tylko przykladem jest ta
          proba zmuszenia do odbioru budynku w ktorym nie ma polowy dachowek i jest
          jeszcze kilka innych rownie efektownych brakow.
          • Gość: fisha Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.wroc.zigzag.pl 19.05.04, 09:53
            Sorki za barana - to bylo niepotrzebne. Kazdy ma prawo do swojego wyboru.Jedni
            lubia mieszkac w miescie inny za miastem przy obwodnicy! sam pomysl rankingu
            jest spoko.
            • igi.wr Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc 19.05.04, 20:41
              jeszcze sa inwestycje As-bau.
              • Gość: Bono Vox Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.04, 08:10
                igi.wr napisał:

> jeszcze sa inwestycje As-bau.

też koło obwodnicy i wielkich ptaków :-))))))
              • Gość: misiek Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: 213.134.138.* 20.05.04, 11:28
                no a co na temat Arc2 i ich Skrzydlatej oferty?

• Gość: Bono Vox Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.04, 12:33
                  Myślę, że ten ranking będzie stymulowany przez samych Klientów, którzy w danej
                  lokalizacji kupili (bądź kupią) mieszkanie. W związku z powyższym im więcej
                  będzie potencjalnych Klientów, tym więcej głosów na daną inwestycję....

Należałoby wprowadzić średnią ważoną, biorącą pod uwagę powyższe parametry.

Ja na przykład wybrałem ofertę Stalmontu przy ul. Przyjaźni
                  (Partynicka/Siostrzana/Braterska).

Pozdrawiam,

BV
                  • Gość: Mariusz Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: 195.205.44.* 24.05.04, 16:55
                    A ja oferte Mojego Domu na Stronskiej, teraz tam buduje triada i inni.
                    Ogolnie jestem zadowolony.
                  • Gość: Kowalik Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.04, 21:20
                    Pewnie tak będzie, ale w sumie - co w tym złego? Jeśli ktoś zdecydował się już
                    na konkretną ofertę, to niech przekona - jeśli zdoła :-) - do niej innych, ale
                    w końcu wybór i tak należy do nas samych. Ja akurat mam pewien dystans co do
                    wszelkich rankingów, niekoniecznie biorę je pod uwagę przy zakupie
                    czegokolwiek, ale zawsze jestem ciekaw, co myślą inni. No właśnie, ciekawe, czy
                    więcej jest wśród nas zwolenników mieszkania na peryferiach czy gdzieś bliżej
                    centrum?
                • Gość: Kowalik Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.04, 21:24
                  Hm, jeśli chodzi o lokalizację, infrastrukturę, to jest całkiem ciekawa, mniej
                  podoba mi się architektura i sąsiedztwo blokowiska, mało zieleni, ale to jest
                  dość interesująca oferta, szczególnie dla rodzin z dziećmi, które nie mają
                  samochodu, bo komunikacja miejska jest w tym rejonie zupełnie niezła, właściwie
                  można dojechać w każdy rejon miasta, w pobliżu kilka szkół, przedszkoli, dużo
                  sklepów itp.
                  • Gość: ArtDecor Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 10:42
                    tylko Awbud na Motylkowej(Ołtaszyn)zielono i cicho jak na wsi a wszedzie
                    naprawde blisko ...:))) zastanawiałam sie nad Wysoka ale tam trzeba byc
                    posiadaczem autka zeby dostac sie do miasta...ale przyznam sie ze architektura
                    przesliczna...
                    • Gość: janek Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: 80.50.30.* 25.05.04, 12:11
                      wszytko pięknie tylko dlaczego tak drogo ?!!!
                      • Gość: irek Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 07:53
                        pomiędzy Triadą i Osadą na ul. Niemczańskiej budować się zacznie kolejna
                        inwestycja Spectrum /pierwsza nie była droga - do 2700 zł. za metr/- może temu
                        warto się przyjżeć?
                        więcej nie napiszę, bo zaraz ktoś będzie gadał o "sponsorowaniu" i innych
                        takich...
                        P.S. kupiłem u nich mieszkanie w I etapie nie znając wcześniej tego dewelopera
                        /wszystko jest o.k./
        • Gość: Dorota Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.04, 13:24
          Poważne osoby - tak, ale nie wariaci. Jak się kupuje mieszkanie to nie
          tylko "piękną" okolice lecz także bierze się pod uwagę pare innych czynników
          np. rzetelność firmy. A jak piszą szanowni forumowicze to cieżko tak mówić o
          Integerze. Jak przeczytałam to szanowny Kowalik nie chce kupić tylko podziwiać
          widoki i niechcący - mam nadzieję - prowadzi marketing firmy. Przy wszystkim,
          co tutaj było pisane należy wziąć pod uwagę jeszcze możliwości dojazdów - nie
          wszyscy w rodzinie posiadają samochód, a autobus 1 na godzinę - może to jest
          rozwiązanie, chyba, że w Wysokiej mieszkają same Bonza i nie mają problemów z
          kupnem każdemu członkowi rodziny pojazdu. Co innego na Jagodnie tam firma
          zadbała o połączenia z centrum. w sumie należy się zastanowić przy tych cenach
          czy nie lepszym rozwiązaniem - skoro i tak trzeba dojeżdżać do miasta - jest
          domek w okolicach Wrocławia?
    • Gość: denika Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 21:26
      Ciekawe, ze wiekszosc wymienia tylko poludnie wroclawia :-)
      Ja lubie zachod i bardzo mi sie podoba inwestycja Wrobudu na
      Złotnikach "Osiedle złote", do mieszkania daja gratis balkon i garaz (?). Ale
      jak na kazdym osiedlu i tam sa minusy (mieszkania z oknami od patio sa troche
      ciemne znam to chociazby z osiedli przy Stronskiej/Pilawskiej).
      Nastepnym fajnym osiedlem jest Chabrowe (wiem, wiem- poludnie :-)),ladnie,
      komfortowe i kameralnie, a ja z obwodnicy to bym sie nawet cieszyla- lepszy
      dojazd do miasta. Szkoda tylko, ze osiedle atrakcyjnie wyglada glownie z
      zewnatrz. Mieszkania maja takie rozklady, ze sa kompletnie niefunkcjonalne.
      Pozdrawiam
      Denika
      • pluto10 Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc 04.07.04, 20:56
        Ja tam wolę północ i mój domek w Krzyżanowicach.

-------------------------------------------
        pluto10
      • anetta75 Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc 05.07.04, 22:00

bez przesady, balkon i piwnicę:-)

Moim zdaniem taki ranking jest bez sensu, ludzie mają różne preferencje i
        potrzeby. Dla mnie osobiście Jagodno to porażka ( kiepska komunikacja, odcięcie
        od miejskiej infrastruktury), ale wiem, że pomimo szamba i wysokich rachunków
        za ścieki są tam bardzo zadowoleni mieszkańcy :-).
        • Gość: Kowalik Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.04, 00:05
          Czy ja wiem, czy bez sensu? Każdy ranking opiera się na czyichś preferencjach,
          to czysto subiektywna sprawa, która inwestycja wydaje się nam najlepsza, ale to
          tylko zabawa, chciałem się przekonać, jakie osiedla wrocławianie wybierają
          najczęściej. Nie jest moim celem promowanie czegokolwiek i kogokolwiek, nie
          stoi też za mną żaden sponsor (swoją drogą, szkoda ;-)). Tak więc - zapraszam
          do dalszej zabawy! Ciekaw jestem, swoją drogą, co myślicie o nowych
          inwestycjach na Maślicach/Kozanowie. To też zachodnia część Wrocławia, sporo
          się tam ostatnio buduje, ale jakoś chyba te tereny nie cieszą się zbytnim
          zainteresowaniem, bo właściwie nie ma o nich (prawie) ani słowa na tym forum.
    • Gość: viking Re: Ranking wrocławskich inwestycji mieszkaniowyc IP: 62.244.133.* 09.07.04, 10:58
      Ja polecam z kolei osiedle zielona podkowa(sam tam kupuję mieszkanie) zielono
      cicho no i tylko ewnetualne przedłużenie racławickiej spędza mi sen z
      powiek,jest nadzieja że to nie przejdzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka