Dodaj do ulubionych

Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - warto?

IP: *.218.150.44.static.telsat.wroc.pl 18.10.11, 01:00
Witam,
inwestycja na Ołtaszyńskiej (oltaszynska.wroc.pl), po długiej bezczynności jakby dostała wiatru w żagle i chyli się ku końcowi.

Sporo naczytałem się o słynnym P. Jasińskim i Dom-Stylu. Te apartamenty też budują chyba od 2007 r i termin oddania przekładali wiele razy ale w końcu widać światełko w tunelu.

Ponieważ mieszkania są fajne (mi się podobają) i są na ukończeniu więc ryzyko powtórki z Rumiankowej jakby mniejsze. Budują to z czerwonej cegły, okna drewniane. Materiały też wyglądają na ok, to może P. Jasiński coś zrozumiał? Warto się zainteresować?
Cena obecna to 5900 zł/m2.

Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamil Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.dibre.com.pl 18.10.11, 11:47
      powodzenia. Zapewne miło się bedzie mieszkało w tym mrowisku, gdzie dom wchodzi na dom, ludzie zaglądają sobie do okien, zakorkowana wiecznie Zwycieska i tłok wszedzie. Powodzenia na Ołtaszynie, kiedyś sympatycznej dzielnicy, dziś masakryczne mrowisko.
      • Gość: michu Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: 217.96.4.* 18.10.11, 15:12
        Dzięki za troskę.
        Trochę nie na temat ale naprawdę doceniam...
        Acha. mieszkam na Ołtaszynie od 3 lat i nie poszedłbym mieszkać gdzie indziej. Gdzie jest lepiej? Na Maślicach, Psiaku, Wilczycach?
        Tu się najlepiej czuję i nie przeszkadza mi tak bardzo korek na Zwycięskiej zwłaszcza, że do pracy jadę 10 min a w lipcu rusza jej remont i budowa ronda Ołtaszyńska/Zwycięska.
        Tak więc dzięki za troskę ale byłbym bardziej wdzięczny gdybyś miał coś do powiedzenia na temat inwestycji.
        • Gość: kamil Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.dibre.com.pl 18.10.11, 16:56
          jak lubisz rosnącą ciasnotę, twoja sprawa. a zwycięskiej remont nic nie da: nie będzie poszerzona.
          • Gość: mieszkaniec Rumian Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.internetunion.pl 07.11.11, 14:42
            Dobrze radze zastanów się nad kupnem tego "apartamentu"
            U nas do dnia dzisiejszego jest jedna rodzina jeszcze nie dostała aktu od Pana Sylwestra Jasińskiego.
            Ponadto radze przyjechać na Rumiankowa i sprawdzić jak wygląda budynek.
            Na schodach położone płytki (odpadają jedna za druga) które nie nadają się na zewnątrz - w zimie ślizgawka!
            tynki odpadają, pojawiają się ogromne zacieki od źle zrobionych barierek i wiele innych zaniedbań.
            To jeszcze nic
            Przed podpisaniem aktu każdy musiał wpłacić na konto P Sylwestra kilkanaście tys zł inaczej nie dostali byśmy aktu notarialnego.
            Na podpisaniu aktu notariusz P Jasińskiego oznajmił nam iż jak będziemy marudzić to on ma już chętnych na nasze mieszkanie.
            Mieszkanie jest nasza własnością od grudnia 2009r i jeszcze czasami przychodzą faktury od P Jasińskiego za jakieś wymyślone koszta
            Może i mieszkania ładne ale czy warto...?
            Dobrze się zastanów, nikomu nie życzę, aby przechodził to co my przeszliśmy tutaj
            Pozdrawiam
      • jan-wroclaw Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart 02.12.11, 22:51
        Chlopie jak chcesz miec 20 arow do dyspozycji dla siebieto kup dzialke a nie mieszkanie. Dzisiaj to standart. Nie mowie ze dobrze ale to normalne ze jest ciasno. A jak ktos jezdzi po Wrocławiu to niech mi powie gdzie nie ma korkow w Wrocławiu w ciemno sie tam przeprowadzę :)
    • Gość: ŁUKASZ Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.2-0.pl 15.11.11, 11:25
      Myślę ,że nie masz racji co do Pana Jasińskiego .Na Rumiankowej wszystko zostało załatwione uczciwie i elegancko .Tutaj też inwestycja jest prowadzona w sposób normalny i rzetelny ,dlatego polecam serdecznie wszystkim aby zainteresowali się Ołtaszyńską . Moi znajomi właśnie są po rozmowie wstępnej i chyba zaraz będą podpisywać umowę przedwstępną .Oni są architektami i znają materię .Jeśli człowiek jest normalny to wszystko okazuje się uczciwe a jeśli się jest samemu nie rzetelnym to tak samo postrzega się świat dokoła ,proste.Uważam ,ze trzeba się zapoznać z tym co chce sie kupić i myśleć przy zakupie .Wiem ,że na Ołtaszyńskiej inwestycja jest pewna i uczciwa a to najwążniejsze .Pozdrawiam serdecznie wszystkich Łukasz.
      • Gość: mieszkaniec Rumian Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.internetunion.pl 23.11.11, 10:25
        Uważasz ze na Rumiankowej zostało wszystko załatwione elegancko? Skąd to wiesz...?
        Może powiesz to rodzinie która jeszcze nie dostała aktu notarialnego i maja problemy z bankiem a Pan Jasiński unika kontaktu. Może powiesz wszystkim mieszkańcom na naszym bloku ,którzy przed aktami musieli pod groźba nieotrzymania aktu zapłacić ponad 300zł za każdy miesiąc opóźnienia w budowie. Pan Jasiński od momentu przekazania mieszkania (proszę nie mylić z uzyskaniem aktu notarialnego) czyli od 2007r liczył sobie tyle właśnie za zarządzanie na ciągle toczącej się budowie. Opóźnienie było ponad 2 lata do tego dostaliśmy jeszcze rachunki za wodę, prąd, śmieci, gaz. Łącznie to była spora kwota. Proszę Cie abyś odnalazł mi firmę która za małe mieszkanie czterdzieści parę metrów inkasuje ponad 300zł za miesiąc za SAMO zarządzanie.
        Pan Jasiński nie wykończył i nie zakończył prac na naszym budynku bo... nie miał pieniędzy. Barierki nie pomalowane, domofon nie działał,płytki się ruszały i odpadały, brak tynku na tylnej części budynku i wiele innych usterek.
        Może eleganckie było grożenie ze jeśli nie zapłacimy za zarządzanie to sprzeda nasze mieszkanie, za które już ponad 2 lata wcześniej otrzymał pieniądze, komuś innemu.
        My też kiedyś uwierzyliśmy Panu Jasińskiemu. Trzeba przyznać ze potrafi przekonywać i ładnie mówić. Ja nigdy nikogo nie oszukałam a zostałam oszukana przez Pana Jasińskiego i mam prawo ostrzec innych.
        Niestety udowodnienie tego przed sadem jest zbyt kosztowne... i zostało mi tylko ostrzeganie innym przed tym samym błędem jaki popełniliśmy my.
        Życzę powodzenia Łukaszu, nie znasz mnie ale już wiesz ze jestem nierzetelną osoba ponieważ ostrzegam innych.
        Nikomu nie życzę aby przechodził przez to co my tutaj przeszliśmy. Mam nadzieje ze twoi znajomi po podpisaniu umowy dostana swoje mieszkanie bez kłopotów...
        Pozdrawiam

• Gość: Łukasz Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.2-0.pl 28.11.11, 12:24
          Wszystko tak jak napisałem wcześniej jest w należytym porządku jeśli chodzi o zobowiązania p.Jasińskiego .Na Ołtaszyńskiej -wszystko zostało już podpisane i mieszkania są na ukończeniu.Wydaje mi się ,ze wylewana złość i jad chyba podyktowana jest czym innym a nie uczciwością i logiką.Każdy patrzy na świat przez swój pryzmat, podkreślam.Trzeba rozumieć innych i logicznie patrzeć na sytuacje zaistniałe.Nie ma takiej potrzeby aby wylewać swoje żale w internecie na innych tylko dlatego ,że się nie doczytało umowy i nie wie na czym polega tworzenie tak skomplikowanych rzeczy jak budynki .Jak się nie wie jak to funkcjonuje to lepiej zawsze poradzić się ludzi kompetentnych . Dowiadywałem się w tej sprawie -dotyczącej braku przez rodzinę na ul.Rumiankowej własności .Brak ten wynika z nieuregulowanych płatności ze strony właściciela mieszkania rachunków wynikłych z użytkowania mieszkania. W końcu jak ktoś nie płaci za swoje utrzymanie i za rachunki wynikłe z tego użytkowania a w umowie jest napisane ,że prawo do własności uzyska się po ich uregulowaniu -to chyba jasne i normalne ,ze za darmo ktoś nie mieszka.Jak można wogóle tak myśleć.Więcej nie wracam do dysputy na ten temat .Polecam szczerze apartamenty MODERO STYL przy Ołtaszyńskiej z czystym sumieniem.Ludzie są różni i są ci co są zadowoleni i ci co zawsze mają ale.Ja należę do ludzi uczciwych i tak samo potraktowano mnie u Pana Jasińskiego w firmie -to tyle w temacie pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: mieszkaniec Rumian Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.internetunion.pl 28.11.11, 14:20
            ciężko się dyskutuje z współpracownikami P Jasińskiego i firmy DOM-STYL bo tak jak było do tej pory zawsze macie racje...

Zapomniałam ostatnio dodać jeszcze o metodach jakie stosuje P "Uczciwy" Jasiński

Na naszym budynku wg prawa budowlanego musiał zakupić i zamontować windę dla osób niepełnosprawnych. I faktycznie po dość długim czasie taka winda się pojawiła. Budynek wreszcie dostał pozwolenie na użytkowanie po jej zamontowaniu. Taka winda to dość duży koszt.
            P Jasiński również o tym wiedział i znalazł na to rozwiązanie.
            Po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie przysłał firmę u której zakupił windę aby ja rozebrali i zabrali. Na całe szczęście jeden z mieszkańców powstrzymał próbę kradzieży, co policji zostało zgłoszone i jest na to potwierdzenie
            Ale to pewnie tez nie wina P Jasińskiego tylko mieszkańców prawda...
            • Gość: OMG Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: 217.96.4.* 28.11.11, 14:55
              OMG!
              Czy oni myślą, że taka nieuczciwość się opłaca..? A już się miałam tym interesować. Z ich strony wynika, że sprzedali raptem 2 mieszkania. To o czymś świadczy.
              Dziękuję, postoję a temu Panu zrobię "papa". Na szczęście jest w czym wybierać.
              • Gość: Gustlik Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: 91.90.161.* 28.11.11, 15:46
                Nie warto. Dzielnica już przepakowana. Za dużo domów, aut i inwestycji. Tam jest już ciasno. To nie mieszkanie to mrowisko.
    • jan-wroclaw Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - warto 02.12.11, 22:43
      Zebralem chyba wszystkie opinie jakie mozna bylo przed kupnem bylem na wszystkich inwestycjach jezeli ktos chce jakies informacje moge przekazac. Ogolnie informacje od ludzi mieszkajacych wwybodowanych blokach sa takie. Bloki, apartamenty porządne bez większych wad podobno z solidnych materiałów. Te złe opinie ktore sie pojkawily wynikaly nie z winy dewelopera ale z winy wodociagow i inwestycji obok. Zapoznalem sie z cala sprawą bardzo dokladnie w kazdym badz razie ludzie byli zadowoleni z tego jak to developer zalatwil. Bo zalatwil to wzorcowo i jeszcze za zwloke ludzie dostali rabat. Malo ktory developer takie cos robi. TO jest srednia firemka nastawiona na jakosc.
      • Gość: mieszkaniec Rumian Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - war IP: *.internetunion.pl 05.12.11, 17:28
        na jakość? czy możne jakoś wybudujemy i kasę zgarniemy.
        Jakość... dobre sobie...
        • jan-wroclaw Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - war 08.12.11, 20:53
          Wide ze sie zawzioles. Jak widzis tylko Tobie wszystko nie pasuje. Ok masz prawo tylko po co ludziom obrzydzasz kupno fajnego mieszkania. Wnioskuje ze sam kupiles ? Czy to metoda zeby jak mniej sie tam wprowadzilo osob. Jak dla mnie przesadzasz bylem tam kilka razy widzialem, rozmawialem i jakos nikt tak nie dyskutuje jak TY. Ale to tak jak z przetargiem nakomputery w Gminie. Zamowili komputery nie napisali nic o sposobie dostawy wygrala firma przetarg a oni liczyli zeim dostarcza komputery, zainstaluja i jeszcze przeszkola z obslugi. A komputery czekaly na nich wmagazynie w szczecinie. Czytaj umowy i przestrzegaj warunkow to bedzie wszystko dobrze.
          • Gość: mieszkaniec Rumian Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - war IP: *.internetunion.pl 10.12.11, 16:28
            Może gdzies byłes i z kims rozmawiałes ale to nie był nasz blok. Tutaj nie znajdziesz nikogo kto ma dobre zdanie o P Jasińskim.
            Co do umowy to w mojej oddanie budynku miało byc w maju 2007r (i nie było w niej zadnej informacji o tym ze musze jeszcze dopłacic za to ze oddanie sporo sie opóźni) a po ciezkiej walce został oddany w grudniu 2011r. Jesli bys z kim rozmawiał to bys o tym wiedział i nie pisał jakis pierdół o komputerach w gminie.
            Owszem pisze o swoich, naszych przejsciach z DOM-STYLEM i Panem Jasińskim tylko dlatego aby ostrzec innych.
            Niestety ja kiedys takiej informacji nie znalazłam i załuje ze ktos mnie nie ostrzegł. Jeszcze jedno: ile ten Twój super psełdo deweloper buduje ta inwestycje poniewaz to juz o czyms świadczy...
            Na stronach prawdziwych developerów znajdziesz informacje na temet firmy równiez te finansowe jak kapitał zakładowy itp Zaprawszam Cie na strone firmy P Sylwestra i odszukanie takich informacji...
    • Gość: ktos z rumiankowej Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.wro-com.net 12.12.11, 20:06
      :)
      dyskusja z jasinskim lub jego pracownikami ktorzy podszywaja sie pod chetnych na zakup nie ma sensu, wiec wszelkich chetnych przed zakupem zapraszam na ul. rumiankowa i proponuje porozmawiac z lokatorami. Koszt dwoch godzin i 2 listrow benzyny poniesiony na wizyte na ul rumiankowej nie jest wielki w stosunku do kosztu zakupu mieszkania.
      Serdecznie zapraszam remigiusz@kukuryku.pl

pozdrawiam
      • Gość: inny ktos z Rumian Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.internetunion.pl 13.12.11, 08:42
        Zgadzam sie z Toba.
        Warto tutaj przyjechac i dowiedzec sie co my (Ci którzy kupili mieszkania u P Sylwestra Jasińskiego )przeszlismy zamin po ponad 2 latach opóźnienia otrzymalismy swoje mieszkania.
        Widziałam forum która założył deweloper aby sie wybielic i pokazac ze jest "dobry"
        Jak widac uznaje tylko wpisy swoich pracowników czy rodziny poniewaz wszyscy którzy chca cos tam wpisac sa zablokowani
        Tak tez było tutaj na budowie. Jeden najwazniejszy P Sylwester a reszta sie nie liczy.
        Pozdrawiam
    • Gość: Kukuryku Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.218.150.44.static.telsat.wroc.pl 20.03.12, 19:48
      I jak ta inwestycja? Chyba nie udało się skończyć do końca 2011 jak zapewniali...?
      Nie wiecie jak się sprzedają mieszkania?
      • Gość: poszkodowany Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.internetunion.pl 28.03.12, 13:03
        Zapewnienie P Sylwestra Jasińskiego jest nic nie warte.
        Nas zapewniał o aktach w maju 2007r a po ciezkiej walce i sporej dopłacie do mieszkan podpisalismy akty dopiero w grudniu 2009r.
        Przy tym wszystkim mieliśmy dużo nieprzyjemności w banku gdzie bralismy kredyt.
        ODRADZAM!!!
        Polecam spac spokojnie i wybrac pewniejszego dewelopera
    • Gość: uwaga linia energetyczna IP: 156.17.170.* 04.05.12, 07:50
      Proszę zobaczyć jak blisko idzie trakcja energetyczna. Jeśli ktoś chce być narażony na działanie pola elektromagnetycznego to polecam. Jednak wydanie kilku tysięcy po to aby chorować to jak dla mnie sprawa kupna tam apartamentu zamknięta.
      • Gość: Wojtek Brak wpływu linii energetycznej IP: *.2-0.pl 07.05.12, 11:47
        W związku z uwagą " Gościa " chciałbym zwrócić uwagę, że budynki mieszkalne znajdują się na innej działce niż linia energetyczna zaś jej pole oddziaływania w ogóle nie ma wpływu na budynki .Widać to wyraźnie na wszystkich mapach -należy tylko mądrze i dokładnie je czytać.
        W przeciwnym razie pozwolenie na budowę nigdy nie zostałoby wydane.Wcześnie proszę sprawdzić warunki techniczne usytuowania budynków oraz warunki energetyczne wymagane do uzyskania pozwolenia na budowę i zapoznać się z mapami .Proszę pomyśleć wcześniej za nim się coś napisze,tak aby być wiarygodnym na naszym forum.
        • Gość: ktos z rumiankowej Re: Brak wpływu linii energetycznej IP: *.internetunion.pl 23.05.12, 10:47
          wiarygodny to powinien być deweloper.
          a na Rumiankowej nadal jedna osoba nie otrzymała aktu notarialnego Panie wiarygodny...
          • Gość: bullet Re: Brak wpływu linii energetycznej IP: *.finemedia.pl 29.07.12, 23:55
            wojtku, lukaszu, co prawda tylko twoi znajomi byli zainteresowani zakupem ale ty przy okazji masz max informacji, zupelnie przy okazji tez spraqwdziles sprawe rodziny poszkodowanej.. a gdzie to sprawdziles?? w sąsiednim pokoju u kolezanki z innego dzialu??. przeciez na odleglosc smierdzi twoje podszywanie sie pod.... no wlassnie nawet nie wiadomo pod kogo , znajomego zainteresowanych, ktory ma wszelkie info.....
    • Gość: dariush Re: Apartamenty Modero-Styl - Ołtaszyńska - wart IP: *.218.150.44.static.telsat.wroc.pl 04.01.13, 00:24
      Jak tam się mieszka w Modero-Styl? Widzę, że udało się skończyć inwestycję. Jak z wykonaniem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka