Dodaj do ulubionych

Dom - Wrocław i okolice

05.12.11, 12:29
Witam wszystkich,
szukam ciekawych ofert domów we Wrocławiu i okolicach. Interesują mnie oferty tych już wybudowanych ale i tych dopiero planowanych (podobno takie planowane są tańsze?). Byłbym wdzięczny za wskazówki, podpowiedzi itp.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł@ Re: Dom - Wrocław i okolice IP: *.1and1.pl 05.12.11, 13:20
      Ojjjj domów jest sporo, bo też ostatnio szukałem, i wybrałem w końcu działkę budowlaną od deweloperaw Żernikach Małych.
      • Gość: tadex Re: Dom - Wrocław i okolice IP: 80.50.131.* 05.12.11, 14:36
        Jeśli nie przeszkadza Ci odległość a szukasz większej działki to np. Gant buduje w Żernikach lub Malownicze Osiedle w Marszowicach. Jeśli wolisz być bliżej centrum to zastanów się nad szeregówką (np. skrajny domek z większą działką). Kilka inwestycji powstaje na Maślicach: www.nowemaslice.pl, www.zielone-wzgorze.com, firma WBP buduje na Potokowej, ewentualnie Jagodno www.rodzinnewille.pl, cenowo najciekawiej wychodzi zielone wzgórze na maślicach tylko domki ciasne...
        • byssiek Re: Dom - Wrocław i okolice 06.12.11, 11:25
          Dzięki wielkie, na pewno sprawdzę wszystkie oferty. Szkoda, że cześć nie podaje od razu cen, trzeba będzie dzwonić choć pewnie i przez telefon ciężko będzie z nich coś wyciągnąć.
          Z tego co zdążyłem się zorientować to chyba jednak coś pod Wrocławiem, bo cenowo atrakcyjniej.
          • Gość: Paweł@ Re: Dom - Wrocław i okolice IP: *.1and1.pl 06.12.11, 15:59
            No właśnie to jest wkurzające że większość deweloperów nie podaje nawet ceny na stronie internetowej, już nie mówiąc o tym że przez telefon też nie chcą podać. Najlepiej jak od początku wiadomo na czym się stoi, bo mnie to od razu zniechęca...
            • byssiek Re: Dom - Wrocław i okolice 16.12.11, 10:29
              Na stronie inwestycji w Żernikach piszą o kilku opcjach zakupu, działka z projektem, stan surowy, deweloperski i chyba pod klucz. Czy ktoś się orientuje w jakich cenach są te działki? I czym się różni stan deweloperski od surowego? mogę się tylko domyślać, a wolałbym być pewny.
              • Gość: Mirek Re: Dom - Wrocław i okolice IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 15:57
                Jeżeli chodzi o działki to ok. 700 m2 - 190 000 zł, ok. 900 m2 - 199 000 zł . Narazie sprzedają działki budowalne czyli działki z pozwoleniem na budowę i projektem domu. Surowy to wiadomo, ale deweloperski sam się zastanawiam, ale niedługo tam podjadę to się może czegoś dowiem.
                • byssiek Re: Dom - Wrocław i okolice 19.12.11, 11:23
                  Jak to, tylko 9 tys. różnicy pomiędzy 700m a 900?Dzięki za informacje. Stan deweloperski to ten, gdzie ściany sa przygotowane, podłogi też są, wykończenie elektryki jest, gniazdka itp. Znalazłem w necie coś takiego:
                  'całkowite wykończenie domu z zewnątrz, drzwi zewnętrzne, rozprowadzenie wszystkich instalacji bez ich zakończenia odpowiednią armaturą sanitarną bądź elektryczną, montaż stolarki okiennej, parapety wewnętrzne, grzejniki c.o. bądź ogrzewanie podłogowe, ściany przygotowane do pomalowania bądź pomalowane jednokrotnie na biało, przygotowanie posadzek do położenia podłóg'
                  ale z zaznaczeniem, że jednoznacznej definicji nie ma, bo każdy deweloper w umowie może coś tam dodać, coś odjąć.
    • Gość: marcin Re: Dom - Wrocław i okolice IP: *.play-internet.pl 26.07.12, 11:00
      Tu masz trochę domów:
      www.verson.pl/domy
      warszawa.gumtree.pl/f-Nieruchomosci-dom-mieszkanie-sprzedam-i-kupie-W0QQCatIdZ9073
      dom.gratka.pl/domy-sprzedam/lista/dolnoslaskie,wroclaw.html
      • Gość: Tom Re: Dom - Wrocław i okolice IP: 195.212.82.* 27.07.12, 06:54
        Ostatnio rozmawiałem ze znajomym, który pracuje w biurze nieruchomości. Powiedział mi, że rynek sprzedaży domów praktycznie stoi. Mieszkania, zwłaszcza mniejsze i tańsze, jeszcze jako tako się sprzedaje, ale domów nikt nie kupuje.
        Inna sprawa, że i właściciele domów, żyją jeszcze w letargu z 2007/2008 roku i za swoje "wille" żądają kosmicznych sum.
        • Gość: ... Re: Dom - Wrocław i okolice IP: *.heron.pl 27.07.12, 08:19
          to,powiedz swojemu znajomemu żeby sobie na piwo poszedł
          działki idą jak ciepłe bułeczki ale te z wyższej półki 500/m ale nie wszystkich stać na nie więc wybierają tanie radwanice czy smolec
          • Gość: miko Re: Dom - Wrocław i okolice IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.12, 21:44
            Domy na Oporowie polecam mieszkam po sąsiedzku
          • Gość: zuzka Re: Dom - Wrocław i okolice IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.12, 10:32
            znajomy ma rację - kompletny zastój jeśli chodzi o domy, niby są potencjalni zaintersowani, ale próbują mocno zbić z ceny, generalnie bardzo mało transakcji
            działki, owszem, jakoś się sprzedaje
    • Gość: conrrado Re: Dom - Wrocław i okolice IP: *.broadband.greenlan.pl 24.08.12, 08:37
      witaj,

w ciagu najbliższego czasu będę wystawiał na sprzedaż roczny domek 10km od bielan wrocł, koło zjazdu z obwodnicy. Luksusowo wykończony, posesja wykończona w granicie, ogród, drzewa.

Jeśli jesteś zainteresowany - napisz: konibak małpa poczta onet pl , postaram się podesłać zdjęcia.
    • Gość: nikos Re: Dom - Wrocław i okolice IP: *.bestgo.pl 28.08.12, 10:04
      Też szukam domu ( nasze mieszkanie na 4 osoby już za małe) ogólnie rzecz biorąc ciężko znaleźć cos w przyzwoitej cenie z w miarę przyzwoitym dojazdem i jakims przedszkolem w okolicy.
      My mocno zastanawiamy się nad tym jot-be.com.pl/rynek-pierwotny/domy-menu/park-residence-domy-rodzina-na-swoim/80/
      Liczymy zdolnosć, jeżeli franek trochę spadnie to bralibysmy ten 180 m2, a jeżeli nic sie nie zmieni to bierzemy 130 m2 w rodzinie na swoim
      • jula-79 Re: Dom - Wrocław i okolice 12.07.15, 07:05
        podbijam temat, macie jakieś propozycje, rozglądamy się, ale zawsze lepiej popytać :)
        • jula-79 Re: Dom - Wrocław i okolice 12.07.15, 13:29
          Dzięki, zerkneliśmy :) faktycznie smolec się rozbudowuje, nowysmolec.pl/ znaleźliśmy coś takiego i mam pytanie czy wiecie coś może o tym inwestorze?
    • malgosia249 Re: Dom - Wrocław i okolice 17.07.15, 21:14
      na pewno szukasz domu w bardzo dobrej cenie. Ja akurat muszę sprzedać dom pod samym Wrocławiem, strona południowo-wschodnia. Jest to naprawdę bardzo dobra oferta, dom jest w budowie,w aktualnym stanie surowym zamknietym (z elewacją ocieploną)kosztuje jedynie 225 tys! Jeśli ktos obawia się kosztów dalszej budowy, mogę go dokończyć (były już firmy ustawione) i wtedy jego cena za stan deweloperski to jedyne 310 tys zł. W domu masz 4 sypialnie, salon, dwie łazienki, garderobę, wiatę na samochód, którą możesz sobie śmiało obudować. Działka nieduza - 510 m2, ogrodzona z dwóch stron juz teraz. Lokalizacja super dla każdego ! Jest tu wszystko co potrzebne do życia i wypoczynku. Zapraszam do ogladania na żywo! Nie będzie rozczarowania,!
      Jeli zainteresowałam - Ciebie lub kogokolwiek innego, zapraszam do kontaktu , moja poczta: malgosia249@vp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka