pieczarska
30.03.12, 21:18
zdecydowałam się na napisanie tej opinii o Archicomie, ponieważ panuje powszechne przekonanie, że deweloper to straszne zło. Ja też bardzo bałam się kupna mieszkania od dewelopera bo sporo się naczytałam złego na ten temat. Nie wiem jak jest gdzie indziej bo to pierwsze kupione przeze mnie mieszkanie ale jestem naprawdę miło zaskoczona. Na początku oczywiście piękne reklamy, miła obsługa wizyt na budowie tylko tyle ile chciałam i kiedy chciałam. Czytając różne opinie o deweloperach i o Archicomie spodziewałam się, że po podpisaniu umowy czar tryśnie. Tak jednak się nie stało. Podpisałam (nawet udało mi się ponegocjować cenę i warunki umowy), a opiekun klienta był nadal do mojej dyspozycji. Zależało mi na szybkim odbiorze i Pani Renata z Archicomu mi w tym pomogła. Fakt już nie rzucała się na telefon po jednym sygnale jak przed zakupem, ale przynajmniej zawsze oddzwaniała i mogłam na nią liczyć. Miałam trochę usterek, co mnie wkurzyło na początku, bo po pierwsze zbudowali już tyle mieszkań na tym osiedlu więc mogli by już nie popełniać prostych błędów, ale ku mojemu zdziwieniu już na drugi dzień skontaktował się ze mną jakiś pan inżynier i za chwilę pojawił się z ekipą naprawczą i poprawki naprawdę poszły sprawnie. Potem moi doradcy podatkowi doradzili mi abym do umowy na kupno mieszkania wprowadziła swoją mamę. Spodziewałam się, że będą kłopoty bo mieszkanie zapłacone więc co dewelopera będą obchodzić moje podatki. Ale wystarczyła jedna rozmową z Panią Renią i już się uspokoiłam, co więcej szybko przygotowano mi papiery do podpisania i sprawa była załatwiona. Mam nadzieję, że tym postem nie zapeszę i nie spotka mnie nic niemiłego. Ale póki co jestem naprawdę bardzo zadowolona.