patryk.czernik 19.02.10, 12:23 Witam Archicom realizuje bardzo ciekawe Lofty i to w dodatku w samym centrum miasta, bo przy Inowrocławskiej (www.archicom.pl/CMS/Lofty_Platinum/opis_inwestycji.html). Co sądzicie o mieszkaniu w takim budynku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w Re: Lofty Platinum - Archicom IP: *.as.kn.pl 19.02.10, 12:45 pomysl i miejsce fajne, rozklady pewnie tez. wielkim minusem jest wykonawstwo i pozniejsze zarzadzanie .. polecam kontakt z osiedlem na stronskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Lofty Platinum - Archicom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 13:58 Pan Patryk pracuje w Archicomie, więc pewnie nie o taką odpowiedź mu chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bab Re: Lofty Platinum - Archicom IP: *.e-wro.net.pl 19.02.10, 17:44 Potwierdzam,że wykonawstwo jest do dużej d... Vide: Apartamentowiec na Berenta i Micińskiego,teraz w mieszkaniu mojej cioci jest powódź,bo taras sąsiada jest nad dużą częścią jej salonu i przecieka.Naprawiany dwukrotnie.A w mieszkaniu ciocia ma porozkładane miski,lampę usunietą ( bo z niej lała się woda)Wiem.że inne mieszkania,czy lokale są w tym budynku zalewane systematycznie.I co i nic.Archikom stawia na blichtr nie na wykonawstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patryk.czernik Re: Lofty Platinum - Archicom 20.02.10, 13:06 To fakt, rzeczywiście pracuję w Archicomie, ale wątek założyłem dlatego, że pasjonuję się nieruchmościami, a Lofty Platinum są dla mnie projektem wyjątkowym, bo choć mówi się o nich od jakiegoś czasu, to jak dotąd tylko ta inwestycja doczekała się realizacji. to dobra okazja, żeby usłyszeć pierwsze opinie na ten temat. Co do uwag, to wiem ,że z ok. dwóch tysięcy mieszkań wybudowanych przez Archicom są takie, w których są usterki. Oczywiście dobrze jakby ich nie było. Sam natomiast mieszkam w okolicach Micińskiego i znam parę osób, które są bardzo zadowolone z kupionych tam mieszkań, ale to trochę inny temat niż Lofty Paltinum, a zależało mi na tym że osoby, które widziały projekt powiedziały co w tym projekcie jest dla nich fajnego, a co by np. zmieniły? Dla mnie zastanawiające jest w ogóle to, na ile w dzisiejszych czasach nawet loft powinien zawierać nowoczesną infratsukturę i wyposażenie. Jakie standardu oczekuje się po takiej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Lofty Platinum - Archicom IP: *.as.kn.pl 21.02.10, 09:33 Przede wszystkim brakuje windy towarowej (takiej okratowanej, jak w filmach zza wielkiej wody :D) A tak poważnie, to inwestycja wygląda bardzo ciekawie. Niestety trochę mało informacji na stronie (brak rzutów mieszkań, orientacyjnych cen, informacji o standardzie wykończenia itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
patryk.czernik Re: Lofty Platinum - Archicom 22.02.10, 13:21 I tu zaskoczę pozytywnie, bo winda będzie okratowana! Zrealizowana będzie w pierwotnym szybie oczywiście. Początkowo faktycznie miała być taka wielka towarowa, ale ze względów funcjonlanych i utrzymania w późniejszym okresie zdecydowano, że winda będzie mniejsza, za to przeszklona i w okratowanym szachcie tak, jak pierwotnie. Jeśli ktoś miał okazję być w Art Hotelu, to zamierzenie ma być podobne. Zresztą firma od takich realizacji zbudowała swoją markę. Dziś pojawił się też ciekawy artykuł odnośnie loftów: new- arch.rp.pl/artykul/926642_Powstale_z_milosci_do_cegiel.html . Rzuty są jeszcze dopracowywane, ale sukcesywnie już są przygotowywane do publikacji na stronie Archicomu. Udało mi się zdobyć rzut I piętra, które jest praktycznie powtarzalne z innymi piętrami, z wyjątkiem dwóch ostatnich, które oferowane są jako penthouse'y poza publiczną ofertą. Rzut dostepny jest pod tym linkiem: forum.investmap.pl/post68735.html#p68735 . Co sądzicie o takich układach? Co do wykończenia to będzie ono na poziomie zgodnym ze standardami firmy jak dla inwestycji apartamentowych, ale jak na lofty przystało znajdą się tam również smaczki charakterystyczne dla tego typu inwestycji, tj. oryginalne gęste użebrowanie sufitów, okna (osobiście dla mnie największy atut) które mają prawie 2,5 m wysokości (!) i zaczynają się bardzo nisko, bo gdzieś na wysokości ok. 60 cm nad podłogą i sięgają do prawie samego sufitu. Ponadto kute balustrady balkonów czy wspomniana wcześniej winda w zabudowie z krat. A co do cen, to kształtują się ono na poziomie 8200-9500 zł (nie dotyczy oczywiście dwóch górnych pięter z przyczyn, o których wspominałem wyżej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Lofty Platinum - Archicom IP: 193.59.73.* 14.11.10, 21:38 po 9000pln za m2??? chyba archicomu prezesie beda tam mieszkac?! lofty z zalozeniu to przestrzenne "mieszkania", czesto z polpoziomiem, antresola, itd ipt, niekoniecznie o wysokim standarcie wykonczenia, i powinny miec absolutnie minium 100m2. Jak znajdziecie kilkunastu jeleni, ktorzy poplaca po 1mln-1,5mln-2mln za lofty to chyba powstanie nowy typ lokum polskiloft mysle, ze po apartamentach i loftach pora na condominia :> pewnie tez sie przyjma hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat'a Architekt wnętrz z polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 10:04 Hej, hej, jakbyscie szukali dobrego architekta wnetrz to polecam Filipine Szczepankiewicz numer 501 734 544, strone da sie znalezc po nazwisku. buzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Architekt wnętrz z polecenia IP: 89.228.174.* 14.11.10, 12:26 Spam!! Szczepankiewicz, nie licz na nikogo z forum, jesli nie stac ciebie na reklamę, musisz spamować forum, znaczy że jestes g...wniana architekt. Dobry fachowiec nie szuka klientów poprzez spam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Architekt wnętrz z polecenia IP: *.as.kn.pl 14.11.10, 16:00 lofty owszem ale za cene 9 /m wymagam wysokiego standartu i wykończenia , skoro nie jesteście tego zapewnić wasza oferta nie jest godna uwagi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doBELI Re: Architekt wnętrz z polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 21:13 a skad wiesz? umiesz cos zrobic? czy tak Ci sie nudzi? bo moze masz 12 lat a mamy nie ma w domu? zamiastu tu w spokoju cos znalezc to takie rzeczy czytac... coz LEGIA, LEGIA WARSZAWA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http do Agaty <a href="http://wnetrzaszczepankiewicz.pl/realizacje.html" target= IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:34 wnetrzaszczepankiewicz.pl/realizacje.html nic nie musze, każdy masz swój rozum i może myśleć i pisać co chce, nawet Ty. Szkoda tylko, że jak się coś powie to zaraz do kamienowania się rzucają. I bądź tu miłym. Ocenę zdolności pozostawiam po obejzeniu galerii, a jeszcze lepiej "żywych" wykonań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec jak tam z okolicą w lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:37 Nie jestem z Wro, tzn. jestem od niedawna, ktos moze mi powiedziec jak tam okolica wyglada w lecie? pojawiają się jakieś uciążliwości (grillerzy, wyścigi nocne, lokalna flora i fauna?). Nawet teraz prezentuje się to spoko, ale pytanie co będzie jak przyświeci słońce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Lofty Platinum - Kwintesencja Architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 11:50 Moim zdaniem, Lofty paltinum po ukończeniu nie będą miały sobie równych w Polsce. Przeglądałem wszystkie projekty i wizualizacje loftów (jestem studentem 5 roku architektury), w większości ukończonych miałem okazje być, i to co zrobi Archicom miażdży wszystkie inne projekty. Do starych i zabytkowych magazynów winiarskich architekci włozyli duszę i serce. Apartamenty będą niezwykłe i luksusowe. Niech sobie nikt nie myśli że jestem pracownikiem Archicomu bo tak nie jest. Nie mam z ta firmą nic wspólnego, ale taka jest prawda. Zrobili coś niesamowitego, jak dla mnie w pierwszej trójce najładniejszych i najbardziej ekskluzywnych apartamentowców we wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez szans guy Re: Lofty Platinum - Kwintesencja Architektury IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.13, 22:39 To może zeby wątek całkowicie nie umarł wrzucam liste loftów, które zostały - UWAGA cale 2 sztuki :P www.archicom.pl/inwestycje-mieszkaniowe/dostepne-mieszkania/rzuty/lofty-platinum nie mam pojęcia kiedy to zeszło tak szybko. Widac jest we Wrocławiu ssanie na lofty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czakiri Re: Lofty Platinum - Kwintesencja Architektury IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.13, 17:58 Widzę, że lofciki rozeszły się jak świeże bułeczki. Oby więcej takich pomysłów. Polecam i tak przejść się, aby zobaczyć lofty. Robi wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś