Dodaj do ulubionych

Lofty Platinum - Archicom

19.02.10, 12:23
Witam

Archicom realizuje bardzo ciekawe Lofty i to w dodatku w samym
centrum miasta, bo przy Inowrocławskiej
(www.archicom.pl/CMS/Lofty_Platinum/opis_inwestycji.html). Co
sądzicie o mieszkaniu w takim budynku?
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: Lofty Platinum - Archicom IP: *.as.kn.pl 19.02.10, 12:45
      pomysl i miejsce fajne, rozklady pewnie tez. wielkim minusem jest wykonawstwo i
      pozniejsze zarzadzanie .. polecam kontakt z osiedlem na stronskiej.
      • Gość: gosc2 Re: Lofty Platinum - Archicom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 13:58
        Pan Patryk pracuje w Archicomie, więc pewnie nie o taką odpowiedź mu
        chodziło
        • Gość: bab Re: Lofty Platinum - Archicom IP: *.e-wro.net.pl 19.02.10, 17:44
          Potwierdzam,że wykonawstwo jest do dużej d... Vide: Apartamentowiec
          na Berenta i Micińskiego,teraz w mieszkaniu mojej cioci jest
          powódź,bo taras sąsiada jest nad dużą częścią jej salonu i
          przecieka.Naprawiany dwukrotnie.A w mieszkaniu ciocia ma
          porozkładane miski,lampę usunietą ( bo z niej lała się woda)Wiem.że
          inne mieszkania,czy lokale są w tym budynku zalewane
          systematycznie.I co i nic.Archikom stawia na blichtr nie na
          wykonawstwo!!!
        • patryk.czernik Re: Lofty Platinum - Archicom 20.02.10, 13:06
          To fakt, rzeczywiście pracuję w Archicomie, ale wątek założyłem
          dlatego, że pasjonuję się nieruchmościami, a Lofty Platinum są dla
          mnie projektem wyjątkowym, bo choć mówi się o nich od jakiegoś
          czasu, to jak dotąd tylko ta inwestycja doczekała się realizacji. to
          dobra okazja, żeby usłyszeć pierwsze opinie na ten temat.

Co do uwag, to wiem ,że z ok. dwóch tysięcy mieszkań wybudowanych
          przez Archicom są takie, w których są usterki. Oczywiście dobrze
          jakby ich nie było. Sam natomiast mieszkam w okolicach Micińskiego i
          znam parę osób, które są bardzo zadowolone z kupionych tam mieszkań,
          ale to trochę inny temat niż Lofty Paltinum, a zależało mi na tym że
          osoby, które widziały projekt powiedziały co w tym projekcie jest
          dla nich fajnego, a co by np. zmieniły? Dla mnie zastanawiające jest
          w ogóle to, na ile w dzisiejszych czasach nawet loft powinien
          zawierać nowoczesną infratsukturę i wyposażenie. Jakie standardu
          oczekuje się po takiej inwestycji.
          • Gość: leo Re: Lofty Platinum - Archicom IP: *.as.kn.pl 21.02.10, 09:33
            Przede wszystkim brakuje windy towarowej (takiej okratowanej, jak w filmach zza
            wielkiej wody :D) A tak poważnie, to inwestycja wygląda bardzo ciekawie.
            Niestety trochę mało informacji na stronie (brak rzutów mieszkań, orientacyjnych
            cen, informacji o standardzie wykończenia itp.)
            • patryk.czernik Re: Lofty Platinum - Archicom 22.02.10, 13:21
              I tu zaskoczę pozytywnie, bo winda będzie okratowana! Zrealizowana
              będzie w pierwotnym szybie oczywiście. Początkowo faktycznie miała
              być taka wielka towarowa, ale ze względów funcjonlanych i utrzymania
              w późniejszym okresie zdecydowano, że winda będzie mniejsza, za to
              przeszklona i w okratowanym szachcie tak, jak pierwotnie. Jeśli ktoś
              miał okazję być w Art Hotelu, to zamierzenie ma być podobne. Zresztą
              firma od takich realizacji zbudowała swoją markę. Dziś pojawił się
              też ciekawy artykuł odnośnie loftów: new-
              arch.rp.pl/artykul/926642_Powstale_z_milosci_do_cegiel.html .

Rzuty są jeszcze dopracowywane, ale sukcesywnie już są
              przygotowywane do publikacji na stronie Archicomu. Udało mi się
              zdobyć rzut I piętra, które jest praktycznie powtarzalne z innymi
              piętrami, z wyjątkiem dwóch ostatnich, które oferowane są jako
              penthouse'y poza publiczną ofertą. Rzut dostepny jest pod tym
              linkiem: forum.investmap.pl/post68735.html#p68735 . Co
              sądzicie o takich układach?

Co do wykończenia to będzie ono na poziomie zgodnym ze standardami
              firmy jak dla inwestycji apartamentowych, ale jak na lofty przystało
              znajdą się tam również smaczki charakterystyczne dla tego typu
              inwestycji, tj. oryginalne gęste użebrowanie sufitów, okna
              (osobiście dla mnie największy atut) które mają prawie 2,5 m
              wysokości (!) i zaczynają się bardzo nisko, bo gdzieś na wysokości
              ok. 60 cm nad podłogą i sięgają do prawie samego sufitu. Ponadto
              kute balustrady balkonów czy wspomniana wcześniej winda w zabudowie
              z krat.

A co do cen, to kształtują się ono na poziomie 8200-9500 zł (nie
              dotyczy oczywiście dwóch górnych pięter z przyczyn, o których
              wspominałem wyżej).
              • Gość: able071 Re: Lofty Platinum - Archicom IP: 193.59.73.* 14.11.10, 21:38
                po 9000pln za m2??? chyba archicomu prezesie beda tam mieszkac?!

lofty z zalozeniu to przestrzenne "mieszkania", czesto z polpoziomiem, antresola, itd ipt, niekoniecznie o wysokim standarcie wykonczenia, i powinny miec absolutnie minium 100m2. Jak znajdziecie kilkunastu jeleni, ktorzy poplaca po 1mln-1,5mln-2mln za lofty to chyba powstanie nowy typ lokum polskiloft

mysle, ze po apartamentach i loftach pora na condominia :> pewnie tez sie przyjma hehe
    • Gość: Agat'a Architekt wnętrz z polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 10:04
      Hej, hej,
      jakbyscie szukali dobrego architekta wnetrz to polecam Filipine Szczepankiewicz numer 501 734 544, strone da sie znalezc po nazwisku.

buzka
      • Gość: Bela Re: Architekt wnętrz z polecenia IP: 89.228.174.* 14.11.10, 12:26
        Spam!! Szczepankiewicz, nie licz na nikogo z forum, jesli nie stac ciebie na reklamę, musisz spamować forum, znaczy że jestes g...wniana architekt. Dobry fachowiec nie szuka klientów poprzez spam na forum.
        • Gość: ... Re: Architekt wnętrz z polecenia IP: *.as.kn.pl 14.11.10, 16:00
          lofty owszem ale za cene 9 /m wymagam wysokiego standartu i wykończenia , skoro nie jesteście tego zapewnić wasza oferta nie jest godna uwagi ...
        • Gość: doBELI Re: Architekt wnętrz z polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 21:13
          a skad wiesz?

umiesz cos zrobic? czy tak Ci sie nudzi? bo moze masz 12 lat a mamy nie ma w domu?

zamiastu tu w spokoju cos znalezc to takie rzeczy czytac...

coz

LEGIA, LEGIA WARSZAWA!
        • Gość: http do Agaty <a href="http://wnetrzaszczepankiewicz.pl/realizacje.html" target= IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:34
          wnetrzaszczepankiewicz.pl/realizacje.html
          nic nie musze, każdy masz swój rozum i może myśleć i pisać co chce, nawet Ty.

Szkoda tylko, że jak się coś powie to zaraz do kamienowania się rzucają. I bądź tu miłym.

Ocenę zdolności pozostawiam po obejzeniu galerii, a jeszcze lepiej "żywych" wykonań.
    • Gość: kupiec jak tam z okolicą w lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:37
      Nie jestem z Wro, tzn. jestem od niedawna, ktos moze mi powiedziec jak tam okolica wyglada w lecie? pojawiają się jakieś uciążliwości (grillerzy, wyścigi nocne, lokalna flora i fauna?). Nawet teraz prezentuje się to spoko, ale pytanie co będzie jak przyświeci słońce?
      • Gość: Wrocławianin Lofty Platinum - Kwintesencja Architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 11:50
        Moim zdaniem, Lofty paltinum po ukończeniu nie będą miały sobie równych w Polsce. Przeglądałem wszystkie projekty i wizualizacje loftów (jestem studentem 5 roku architektury), w większości ukończonych miałem okazje być, i to co zrobi Archicom miażdży wszystkie inne projekty. Do starych i zabytkowych magazynów winiarskich architekci włozyli duszę i serce. Apartamenty będą niezwykłe i luksusowe. Niech sobie nikt nie myśli że jestem pracownikiem Archicomu bo tak nie jest. Nie mam z ta firmą nic wspólnego, ale taka jest prawda. Zrobili coś niesamowitego, jak dla mnie w pierwszej trójce najładniejszych i najbardziej ekskluzywnych apartamentowców we wrocławiu.
        • Gość: Bez szans guy Re: Lofty Platinum - Kwintesencja Architektury IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.13, 22:39
          To może zeby wątek całkowicie nie umarł wrzucam liste loftów, które zostały - UWAGA cale 2 sztuki :P www.archicom.pl/inwestycje-mieszkaniowe/dostepne-mieszkania/rzuty/lofty-platinum nie mam pojęcia kiedy to zeszło tak szybko. Widac jest we Wrocławiu ssanie na lofty
          • Gość: Czakiri Re: Lofty Platinum - Kwintesencja Architektury IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.13, 17:58
            Widzę, że lofciki rozeszły się jak świeże bułeczki. Oby więcej takich pomysłów. Polecam i tak przejść się, aby zobaczyć lofty. Robi wrażenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka