GoĹÄ: Tomek IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 17:55 Witam, Szukam osób które zainwestowały w mieszkanie w inwestycji NORD HOUSE we Wrocławiu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gang_ren Re: GANT Nord House 21.11.12, 21:48 też jestem ciekawa opinii, zwłaszcza na temat inwestora, może ktoś coś wie?doświadczył?słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
pikadooor Re: GANT Nord House 22.11.12, 14:57 Kupiłam od Ganta mieszkanie, ale na Woli Warszawskiej "Kaskada na Woli":) Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 22.11.12, 21:27 Gratuluje:) jakie odczucia?opinie?co możesz powiedzieć na temat mieszkania/dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
pikadooor Re: GANT Nord House 24.11.12, 12:48 jestem zadowolona, co tu dużo mówić, długo szukaliśmy, stanęło NA Kaskadzie na Woli, cena była atrakcyjna, bo kupiliśmy jedno z ostatnich mieszkań, dory rozstaw pomiezczeń i jakość wykonania,mam nadzieję, że na wiosnę się wprowadzimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 25.11.12, 15:58 mieszkanie nie ma żadnych usterek?wszystko jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 25.11.12, 16:00 tak, pytam bo różne rzeczy człowiek słyszał i o jakiś niedociągnięciach/awariach też, pytam w celu upewnienia się Odpowiedz Link Zgłoś
pikadooor Re: GANT Nord House 26.11.12, 18:02 W tym momencie nie, jednak jak to bywa z nowymi mieszkaniami, usterki mogą się pojawić, to oczywiste, ale miejmy nadzieję, że ich nie będzie, teraz skupiamy się na wykończeniu i umeblowaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 26.11.12, 21:58 no ale na tą chwilę jest wszystko ok, to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
pikadooor Re: GANT Nord House 27.11.12, 13:13 Dokładnie tak i mam nadzieję ogromną, że na wiosnę już zamieszkamy na Sokołowskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 27.11.12, 20:00 to super, czyli Ganta mieszkania można spokojnie kupować:D , tzn, nie do końca spokojnie bo jak słyszałem jest ich coraz mniej Odpowiedz Link Zgłoś
pikadooor Re: GANT Nord House 28.11.12, 18:12 no na Kaskadzie na Woli są prawie, że wykupione, jak w innych blokach to nie wiem:) Ale ja na razie polecam, przynajmniej jeśli chodzi o cenę:) Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 28.11.12, 20:50 tak, słyszałem właśnie że ze względu na ograniczoną ilość mieszkań ceny są bardzo atrakcyjne,a podejrzewam że jak jest taka cena to jeszcze szybciej się rozchodzą Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 09.12.12, 18:49 już mało mieszkań zostało więc trzeba się spieszyć kto jest zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rita Re: GANT Nord House IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.12, 19:04 a co reszta mieszkan zabrana przez komornika za niesplacone dlugi? czy teraz promocja do kazdego mieszkania to deputat na paprykarz od nowego udzialowca ratunkowego z wegier? a jak tam jakosc i terminowosc dalej tak wspaniala jak na poprzednich obiektach? jak tam pozwolenie na uzytkowanie na grobli? zdecydowalisvie sie juz czy to bedzie budynek hotelowy czy mieszkalny, puste to stoi i ciezko sprzedawac cos co nie ma pozwolenia na mieszkania, a ludzie chcieliby w tym mieszkac Odpowiedz Link Zgłoś
pikadooor Re: GANT Nord House 10.12.12, 15:41 nie ma tych problemów z Nord House Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 11.12.12, 19:25 czyli w Nord House jest wszystko ok? pikadooor napisała: > nie ma tych problemów z Nord House Odpowiedz Link Zgłoś
obserwattorr Re: GANT Nord House 13.12.12, 11:02 Wiesz coś więcej o tym budynku Na Grobli? Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 27.12.12, 20:13 W pięciokondygnacyjnym budynku hotelowym z windą i monitoringiem zaplanowano 89 samodzielnych lokali o metrażach od 21 do 57 m kw. (mieszkania 1-,2- i 3-pokojowe). Na parterze zaprojektowano lokal usługowy, a w kondygnacji podziemnej przewidziano garaż wielostanowiskowy. Dodatkowo mieszkańcy będą mogli korzystać z naziemnych miejsc postojowych. Poza tym fajna okolica;] obserwattorr napisał(a): > Wiesz coś więcej o tym budynku Na Grobli? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwattorr Re: GANT Nord House 29.12.12, 12:23 Przepisać ze strony developera to i ja umiem:) Okolice tez nam. Niestety developera też,dlatego pytam o szczegóły,którymi Gant nie chwali sie na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 29.12.12, 17:56 no napisz co chciałbyś się dowiedzieć lub skontaktuj się z kimś od Ganta (lub umów na spotkanie) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gości Re: GANT Nord House IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.12, 21:26 dowiemeCoś sie? Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 06.01.13, 19:19 napisz co byś się chciał dowiedzieć może coś podpowiem;] Odpowiedz Link Zgłoś
pikadooor Re: GANT Nord House 07.01.13, 15:51 chyba najlepiej udac się do źródła i zapytać wprost Ganta:) Odpowiedz Link Zgłoś
gang_ren Re: GANT Nord House 07.01.13, 19:55 u dewelopera na pewno dowiesz się więcej na temat szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rybieudka Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 17:23 a na chwilę obecną kiepsko to wygląda i martwi mnie to bardzo, bo prace stanęły mniej więcej w momencie, gdy podpisaliśmy z nimi umowę. Twierdzą, ze ma się coś ruszyć jak skończą OT, a to się przeciąga Odpowiedz Link Zgłoś
obserwattorr Re: GANT Nord House 21.03.13, 14:15 A kto tam jest wykonawcą Ganta? Budopol? Odpowiedz Link Zgłoś
jacol_atl Re: GANT Nord House 21.03.13, 20:51 To ciekawe bo Odra Tower jest juz ukonczona od dobrych dwoch miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rybieudka Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 20:54 tylko na stronach internetowych Ganta. Wykonawca - jedna ze spółek córek Budopolu, powiązanego zresztą z Gantem, ogłosiła upadłość, zabrała sie z budowy i OT wciąż nie jest oddana Odpowiedz Link Zgłoś
jacol_atl Re: GANT Nord House 25.03.13, 11:00 Faktycznie, ciekawa sprawa. Sadzac po piatkowych informacjach o wycofaniu sie z GANTa wegierskiego funduszu inwestycyjnego, mozliwych problemach ze splata obligacji, mozna przypuszczac, ze GANT jest bliski bankructwa a ukonczenie inwestycji Nord House stoi pod ogromnym znakiem zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rybieudka Re: GANT Nord House IP: *.156.114.3.mortin.pl 25.03.13, 11:09 Z tego co mi powiedzieli na chwilę obecną trzeba się liczyć z opóźnieniem min. 3 miesiące. Natomiast zarzekają sie, ze jako taka inwestycja nie jest zagrozona. Podchodze do tego mocno sceptycznie, ale nie pozostaje nic innego niż czekać na dalszy rozwój wypadków Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: GANT Nord House IP: *.ip.netia.com.pl 08.04.13, 09:11 Być może wznowią budowę Nord House w czerwcu, tak czy inaczej oddanie budynku mocno się opóźni. Osoby, które kupiły mieszkanie w tej inwestycji i są zainteresowane wymianą informacji/pomysłów co dalej proszę o kontakt pod adresem psiepole@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anonim Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 10:21 Czy są już odbiory? Kiedy akty notarialne? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rybieudka Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 23:27 my rozwiązaliśmy umowę i się przenieśliśmy do budynku obok. Odbieramy za miesiąc. I tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do anonima Re: GANT Nord House IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 23:32 Budowa stoi od października, nie wiadomo kiedy i czy w ogóle zostanie wznowiona. Ludzie odstępują od umów, bo klucze miały być we wrześniu a w tej chwili "opóźnienie" wynosi około roku. Przy czym Gant nie podjął do tej pory żadnej decyzji co z tą inwestycją. Być może budynek bez okien będzie straszyć przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anonim Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 00:03 no i wszystko jasne. ok, dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: GANT Nord House IP: 94.42.180.* 28.06.13, 13:21 Gant to zło dzieje. Wzięli pieniądze, nie budują, a zwrócić wpłaconych środków nie chcą! Budynek miał być gotowy we wrześniu 2013. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: GANT Nord House IP: *.static.korbank.pl 29.06.13, 23:08 Nie zwroca narazie albo moze wcale bo zalicza upadek tez tak moze byc bo mieszkania sie nie sprzedaja tak jakby chcieli lub latami przez komornika bo teraz tona w dlugach ,nawet nie oplacaja ludzia mediow przy ul.Slicznej pomimo ,ze wplacaja oni czynsz do ich Zarzadcy i ponoc komorncy siedza im na kontach ,takie informacje sa podawane przez zainteresowanych w necie na stronie ich notowan na gieldzie bo dewidendy tez nie wyplacili ,moze byc roznie Odpowiedz Link Zgłoś
pikpok25 Re: GANT Nord House 11.07.13, 21:20 nie wiem dlaczego ale aktualnie nie ma inwestycji nord house na stronie ganta. ale za to pojawiły się ciekawe wpisy w księdze wieczystej: WR1K/00291158/8 1. Rodzaj hipoteki (roszczenia) 1. 56 --- HIPOTEKA PRZYMUSOWA 2. Suma 1. 56 --- 1394907,84 3. Suma słownie 1. 56 --- JEDEN MILION TRZYSTA DZIEWIĘĆDZIESIĄT CZTERY TYSIĄCE DZIEWIĘĆSET SIEDEM 84/100 NAKAZ ZAPŁATY W POSTĘPOWANIU NAKAZOWYM 2. Sygnatura X GNC 466/13 3. Data wydania 2013-05-27 4. Wystawca SĄD OKRĘGOWY WE WROCŁAWIU X WYDZIAŁ GOSPODARCZY Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: areq Re: GANT Nord House IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 23:08 witam jestem osobą która kupiła mieszkanie w Nord House. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaj Re: GANT Nord House IP: *.internetia.net.pl 27.08.13, 22:11 Gant to oszuści i złodzieje! w Nord House sprzedali 30 mieszkań, wzięli od ludzi pieniądze, budowa stoi niemal od roku, po wypowiedzeniu umowy nie chcą oddać kasy! sprawy są w sądzie radzę trzymać się od ganta z daleka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aa Re: GANT Nord House IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 22:27 Potwierdzam! Ta inwestycja to totalna porażka a od firmy trzeba się trzymać z daleka. Budowy Nord House nie kontynuują, nawet zniknęła z ich strony www, w ogóle jakby nigdy nie istniała; pieniędzy nie chcą oddać a w sądach się odwołują mimo że sprawa jest ewidentna. Zgodnie z moją umową przedwstępną w formie aktu notarialnego, właśnie miałam otrzymać klucze. Tymczasem na budowie hula wiatr, a w razie większych deszczów woda leci do środka. Tą sprawą muszą zainteresować się media, zwłaszcza w świetle tej "świetnej", zakończonej niedawno inwestycji Odra Tower... A jest nas coraz więcej, musimy coś z tym zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OlO Re: GANT Nord House IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.13, 08:59 Amber Gant! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: v Re: GANT Nord House IP: *.ip.netia.com.pl 28.08.13, 09:21 Dokładnie tak. Jeszcze ciekawostka: czy wiecie co mówią nt. oddania pieniędzy które wpłaciłam ? (prawie 100 tys zł!) Że na razie nie oddadzą... bo są w trudnej sytuacji...i nie mają pieniędzy. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oszukana Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 19:52 Jestem w podobnej sytuacji, tylko dotyczy to Jana Kazimierza w Warszawie. We wrześniu ubiegłego roku powinni mi oddać pieniądze. Nie oddają pomimo prawomocnego wyroku sądu... Brawo panowie prezesi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j Re: GANT Nord House IP: *.ip.netia.com.pl 11.12.13, 15:45 Czy jest w ogóle tutaj ktoś komu udało się odzyskac pieniądze z Nord House? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: GANT Nord House IP: 80.53.204.* 16.05.14, 10:43 nic nie odzyskamy... Odpowiedz Link Zgłoś