Dodaj do ulubionych

GANT Nord House

IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 17:55
Witam,
Szukam osób które zainwestowały w mieszkanie w inwestycji NORD HOUSE we Wrocławiu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gang_ren Re: GANT Nord House 21.11.12, 21:48
      też jestem ciekawa opinii, zwłaszcza na temat inwestora, może ktoś coś wie?doświadczył?słyszał?
      • pikadooor Re: GANT Nord House 22.11.12, 14:57
        Kupiłam od Ganta mieszkanie, ale na Woli Warszawskiej "Kaskada na Woli":)
        • gang_ren Re: GANT Nord House 22.11.12, 21:27
          Gratuluje:) jakie odczucia?opinie?co możesz powiedzieć na temat mieszkania/dewelopera?
        • pikadooor Re: GANT Nord House 24.11.12, 12:48
          jestem zadowolona, co tu dużo mówić, długo szukaliśmy, stanęło NA Kaskadzie na Woli, cena była atrakcyjna, bo kupiliśmy jedno z ostatnich mieszkań, dory rozstaw pomiezczeń i jakość wykonania,mam nadzieję, że na wiosnę się wprowadzimy:)
          • gang_ren Re: GANT Nord House 25.11.12, 15:58
            mieszkanie nie ma żadnych usterek?wszystko jest w porządku?
            • gang_ren Re: GANT Nord House 25.11.12, 16:00
              tak, pytam bo różne rzeczy człowiek słyszał i o jakiś niedociągnięciach/awariach też, pytam w celu upewnienia się
            • pikadooor Re: GANT Nord House 26.11.12, 18:02
              W tym momencie nie, jednak jak to bywa z nowymi mieszkaniami, usterki mogą się pojawić, to oczywiste, ale miejmy nadzieję, że ich nie będzie, teraz skupiamy się na wykończeniu i umeblowaniu:)
              • gang_ren Re: GANT Nord House 26.11.12, 21:58
                no ale na tą chwilę jest wszystko ok, to dobrze
                • pikadooor Re: GANT Nord House 27.11.12, 13:13
                  Dokładnie tak i mam nadzieję ogromną, że na wiosnę już zamieszkamy na Sokołowskiej:)
                  • gang_ren Re: GANT Nord House 27.11.12, 20:00
                    to super, czyli Ganta mieszkania można spokojnie kupować:D , tzn, nie do końca spokojnie bo jak słyszałem jest ich coraz mniej
                    • pikadooor Re: GANT Nord House 28.11.12, 18:12
                      no na Kaskadzie na Woli są prawie, że wykupione, jak w innych blokach to nie wiem:) Ale ja na razie polecam, przynajmniej jeśli chodzi o cenę:)
                      • gang_ren Re: GANT Nord House 28.11.12, 20:50
                        tak, słyszałem właśnie że ze względu na ograniczoną ilość mieszkań ceny są bardzo atrakcyjne,a podejrzewam że jak jest taka cena to jeszcze szybciej się rozchodzą
                        • gang_ren Re: GANT Nord House 09.12.12, 18:49
                          już mało mieszkań zostało więc trzeba się spieszyć kto jest zainteresowany
                          • Gość: rita Re: GANT Nord House IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.12, 19:04
                            a co reszta mieszkan zabrana przez komornika za niesplacone dlugi?
                            czy teraz promocja do kazdego mieszkania to deputat na paprykarz od nowego udzialowca ratunkowego z wegier?
                            a jak tam jakosc i terminowosc dalej tak wspaniala jak na poprzednich obiektach?
                            jak tam pozwolenie na uzytkowanie na grobli? zdecydowalisvie sie juz czy to bedzie budynek hotelowy czy mieszkalny, puste to stoi i ciezko sprzedawac cos co nie ma pozwolenia na mieszkania, a ludzie chcieliby w tym mieszkac
                            • pikadooor Re: GANT Nord House 10.12.12, 15:41
                              nie ma tych problemów z Nord House
                              • gang_ren Re: GANT Nord House 11.12.12, 19:25
                                czyli w Nord House jest wszystko ok?

pikadooor napisała:

> nie ma tych problemów z Nord House
                            • obserwattorr Re: GANT Nord House 13.12.12, 11:02
                              Wiesz coś więcej o tym budynku Na Grobli?
                              • gang_ren Re: GANT Nord House 27.12.12, 20:13

W pięciokondygnacyjnym budynku hotelowym z windą i monitoringiem zaplanowano 89 samodzielnych lokali o metrażach od 21 do 57 m kw. (mieszkania 1-,2- i 3-pokojowe). Na parterze zaprojektowano lokal usługowy, a w kondygnacji podziemnej przewidziano garaż wielostanowiskowy. Dodatkowo mieszkańcy będą mogli korzystać z naziemnych miejsc postojowych. Poza tym fajna okolica;]
                                obserwattorr napisał(a):

> Wiesz coś więcej o tym budynku Na Grobli?
                                • obserwattorr Re: GANT Nord House 29.12.12, 12:23
                                  Przepisać ze strony developera to i ja umiem:) Okolice tez nam.
                                  Niestety developera też,dlatego pytam o szczegóły,którymi Gant nie chwali sie na stronie.
                                  • gang_ren Re: GANT Nord House 29.12.12, 17:56
                                    no napisz co chciałbyś się dowiedzieć lub skontaktuj się z kimś od Ganta (lub umów na spotkanie)
                                    • Gość: gości Re: GANT Nord House IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.12, 21:26
                                      dowiemeCoś sie?
                                      • gang_ren Re: GANT Nord House 06.01.13, 19:19
                                        napisz co byś się chciał dowiedzieć może coś podpowiem;]
                                        • pikadooor Re: GANT Nord House 07.01.13, 15:51
                                          chyba najlepiej udac się do źródła i zapytać wprost Ganta:)
                                          • gang_ren Re: GANT Nord House 07.01.13, 19:55
                                            u dewelopera na pewno dowiesz się więcej na temat szczegółów
    • Gość: rybieudka Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 17:23
      a na chwilę obecną kiepsko to wygląda i martwi mnie to bardzo, bo prace stanęły mniej więcej w momencie, gdy podpisaliśmy z nimi umowę. Twierdzą, ze ma się coś ruszyć jak skończą OT, a to się przeciąga
      • obserwattorr Re: GANT Nord House 21.03.13, 14:15
        A kto tam jest wykonawcą Ganta? Budopol?
      • jacol_atl Re: GANT Nord House 21.03.13, 20:51
        To ciekawe bo Odra Tower jest juz ukonczona od dobrych dwoch miesiecy.
        • Gość: rybieudka Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 20:54
          tylko na stronach internetowych Ganta. Wykonawca - jedna ze spółek córek Budopolu, powiązanego zresztą z Gantem, ogłosiła upadłość, zabrała sie z budowy i OT wciąż nie jest oddana
          • jacol_atl Re: GANT Nord House 25.03.13, 11:00
            Faktycznie, ciekawa sprawa. Sadzac po piatkowych informacjach o wycofaniu sie z GANTa wegierskiego funduszu inwestycyjnego, mozliwych problemach ze splata obligacji, mozna przypuszczac, ze GANT jest bliski bankructwa a ukonczenie inwestycji Nord House stoi pod ogromnym znakiem zapytania.
            • Gość: rybieudka Re: GANT Nord House IP: *.156.114.3.mortin.pl 25.03.13, 11:09
              Z tego co mi powiedzieli na chwilę obecną trzeba się liczyć z opóźnieniem min. 3 miesiące. Natomiast zarzekają sie, ze jako taka inwestycja nie jest zagrozona. Podchodze do tego mocno sceptycznie, ale nie pozostaje nic innego niż czekać na dalszy rozwój wypadków
              • Gość: gosc Re: GANT Nord House IP: *.ip.netia.com.pl 08.04.13, 09:11
                Być może wznowią budowę Nord House w czerwcu, tak czy inaczej oddanie budynku mocno się opóźni. Osoby, które kupiły mieszkanie w tej inwestycji i są zainteresowane wymianą informacji/pomysłów co dalej proszę o kontakt pod adresem psiepole@op.pl
                • Gość: anonim Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 10:21
                  Czy są już odbiory? Kiedy akty notarialne?
                  • Gość: rybieudka Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 23:27
                    my rozwiązaliśmy umowę i się przenieśliśmy do budynku obok. Odbieramy za miesiąc. I tyle w temacie
                  • Gość: do anonima Re: GANT Nord House IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 23:32
                    Budowa stoi od października, nie wiadomo kiedy i czy w ogóle zostanie wznowiona. Ludzie odstępują od umów, bo klucze miały być we wrześniu a w tej chwili "opóźnienie" wynosi około roku. Przy czym Gant nie podjął do tej pory żadnej decyzji co z tą inwestycją. Być może budynek bez okien będzie straszyć przez lata.
                    • Gość: anonim Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 00:03
                      no i wszystko jasne. ok, dzięki za info.
                      • Gość: a Re: GANT Nord House IP: 94.42.180.* 28.06.13, 13:21
                        Gant to zło dzieje. Wzięli pieniądze, nie budują, a zwrócić wpłaconych środków nie chcą! Budynek miał być gotowy we wrześniu 2013.
                        • Gość: xxx Re: GANT Nord House IP: *.static.korbank.pl 29.06.13, 23:08
                          Nie zwroca narazie albo moze wcale bo zalicza upadek tez tak moze byc bo mieszkania sie nie sprzedaja tak jakby chcieli lub latami przez komornika bo teraz tona w dlugach ,nawet nie oplacaja ludzia mediow przy ul.Slicznej pomimo ,ze wplacaja oni czynsz do ich Zarzadcy i ponoc komorncy siedza im na kontach ,takie informacje sa podawane przez zainteresowanych w necie na stronie ich notowan na gieldzie bo dewidendy tez nie wyplacili ,moze byc roznie
    • pikpok25 Re: GANT Nord House 11.07.13, 21:20
      nie wiem dlaczego ale aktualnie nie ma inwestycji nord house na stronie ganta.

ale za to pojawiły się ciekawe wpisy w księdze wieczystej:

WR1K/00291158/8

1. Rodzaj hipoteki (roszczenia) 1. 56 --- HIPOTEKA PRZYMUSOWA
      2. Suma 1. 56 --- 1394907,84
      3. Suma słownie 1. 56 --- JEDEN MILION TRZYSTA DZIEWIĘĆDZIESIĄT CZTERY TYSIĄCE DZIEWIĘĆSET SIEDEM 84/100

NAKAZ ZAPŁATY W POSTĘPOWANIU NAKAZOWYM
      2. Sygnatura X GNC 466/13
      3. Data wydania 2013-05-27
      4. Wystawca SĄD OKRĘGOWY WE WROCŁAWIU X WYDZIAŁ GOSPODARCZY
    • Gość: areq Re: GANT Nord House IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 23:08
      witam jestem osobą która kupiła mieszkanie w Nord House.
      • Gość: jaj Re: GANT Nord House IP: *.internetia.net.pl 27.08.13, 22:11
        Gant to oszuści i złodzieje!
        w Nord House sprzedali 30 mieszkań, wzięli od ludzi pieniądze, budowa stoi niemal od roku, po wypowiedzeniu umowy nie chcą oddać kasy! sprawy są w sądzie
        radzę trzymać się od ganta z daleka!!!
        • Gość: aa Re: GANT Nord House IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 22:27
          Potwierdzam! Ta inwestycja to totalna porażka a od firmy trzeba się trzymać z daleka. Budowy Nord House nie kontynuują, nawet zniknęła z ich strony www, w ogóle jakby nigdy nie istniała; pieniędzy nie chcą oddać a w sądach się odwołują mimo że sprawa jest ewidentna. Zgodnie z moją umową przedwstępną w formie aktu notarialnego, właśnie miałam otrzymać klucze. Tymczasem na budowie hula wiatr, a w razie większych deszczów woda leci do środka. Tą sprawą muszą zainteresować się media, zwłaszcza w świetle tej "świetnej", zakończonej niedawno inwestycji Odra Tower... A jest nas coraz więcej, musimy coś z tym zrobić!
        • Gość: OlO Re: GANT Nord House IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.13, 08:59
          Amber Gant!
          • Gość: v Re: GANT Nord House IP: *.ip.netia.com.pl 28.08.13, 09:21
            Dokładnie tak.
            Jeszcze ciekawostka: czy wiecie co mówią nt. oddania pieniędzy które wpłaciłam ? (prawie 100 tys zł!) Że na razie nie oddadzą... bo są w trudnej sytuacji...i nie mają pieniędzy. Żenujące.
            • Gość: oszukana Re: GANT Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 19:52
              Jestem w podobnej sytuacji, tylko dotyczy to Jana Kazimierza w Warszawie. We wrześniu ubiegłego roku powinni mi oddać pieniądze. Nie oddają pomimo prawomocnego wyroku sądu... Brawo panowie prezesi!
              • Gość: j Re: GANT Nord House IP: *.ip.netia.com.pl 11.12.13, 15:45
                Czy jest w ogóle tutaj ktoś komu udało się odzyskac pieniądze z Nord House?
                • Gość: Kasia Re: GANT Nord House IP: 80.53.204.* 16.05.14, 10:43
                  nic nie odzyskamy...
    • pikpok25 Re: GANT Nord House 29.03.14, 23:09
      i jak sie mieszka w nord hałsie?
    • sylvia700 Re: GANT Nord House 11.11.23, 20:32
      Zgłaszam sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka