Dodaj do ulubionych

wrocław - jaka dzielnica , mieszkanie

29.04.13, 15:51
Myślę powoli nad kupnem mieszkania, ważna jest dla mnie lokalizacja. Nie jestem z Wrocławia, mieszkam tutaj kilka lat, jednak nie znam dobrze wszystkich dzielnic. Proszę o w miarę merytoryczne odpowiedzi, które dzielnice we Wrocławiu są dobre i dlaczego.

Czego ja wymagam od dzielnicy :
1. blisko do AOW
2. dobra komunikacja MPK z centrum
3. w miare małe korki między daną dzielnicą a centrum w ciągu dnia.
4. Raczej nowsze osiedla (nie bloki z wielkiej płyty)
Obserwuj wątek
    • Gość: Maryla Re: wrocław - jaka dzielnica , mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 13:35
      Ja mam podobny problem a może nawet większy bo jestem całkowicie spoza Wrocławia i kompletnie nie wiem gdzie szukać.
      Może ktoś mi doradzi czy apartamenty Partynice Park - Wysoka ul. Malownicza
      Te dokładnie azbudownictwo.com/partynice-park
      to dobry wybór?
      Jak z lokalizacją, otoczeniem i dojazdem do Centrum?

• Gość: Joanna Belvederepark IP: *.dynamic.t-2.net 12.05.13, 10:02
        Polmot sprzedaje ostatni blok z 5 które wybudował.
        Zalety:
        dobre ceny mieszkań,
        nowe osiedle,
        niezłe wykończenie,
        dobre położenie,
        dobra komunikacja z centrum ,
        tramwaj z pod osiedla,
        blisko do autostrady i centrum handlowego Bielany,
        Biedronka na osiedlu ;-)
        Wady :
        zdecydowanie za mało miejsc parkingowych.
    • r.emik Re: wrocław - jaka dzielnica , mieszkanie 13.05.13, 15:21
      Jeśli chodzi o korki, to trudno coś doradzić. Generalnie zakorkowane jest centrum, więc z której strony byś nie wjechał i tak na nie możesz trafić. Fajne inwestycje robi Mój Dom - bardzo dobre jakościowo, możesz obejrzeć jakieś ich mieszkanie w centrum Wrocławia (np. to na Starym Mieście, odpadnie Ci dojazd do centrum), a stamtąd rzut beretem masz Legnicką, którą dojedziesz do AOW. Jeśli chodzi o fajne budynki oddane na początku lat 2-tysięcznych, to polecam Osiedle pod Skrzydłami na Bajana. Kiedyś tam wynajmowaliśmy i zarówno okolica jak i mieszkanko było naprawdę fajne. Blisko do AOW, a do centrum też najszybciej Legnicką - w razie korków szybki tramwaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka