Dodaj do ulubionych

Czy ktoś kupował od firmy SKANSKA domki

24.01.05, 10:43
jednorodzinne na Praczach Odrzańskich na ul. Piekarskiej, bardzo interesują
mnie opinie ludzi którzy juz tam mieszkają, bo zamierzam tam kupic dom.
Obserwuj wątek
    • Gość: Galba Odradzam IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.01.05, 12:49
      Wystarczy porozmawiać z "sąsiadami" - mnóstwo usterek, klienta traktują jak
      piate koło u wozu (ich główna działalność to całkiem coś innego a to jest garb
      po nietrafionych decyzjach poprzedniej ekipy). Poza tym w lecie strasznie
      śmierdzi - z jednej strony oczyszczalnia ścieków na Janówku a z drugiej
      wysypisko na Maślicach.

G.
    • wedel25 Re: Czy ktoś kupował od firmy SKANSKA domki 28.01.05, 22:27
      kupuj chłopie, ja tam sie buduje za miesiąc, nic w lecie tam nie śmierdzi, śmieci będą usuwac lub coś tam innego z nimi robić, a dom D2 jest SUPER.
      • wiktor1964 Ej, kolego! Wygląda, że pracujesz dla tej firmy... 29.01.05, 20:12
        wedel25 napisał:

> kupuj chłopie, ja tam sie buduje za miesiąc, nic w lecie tam nie śmierdzi,
        śmie
        > ci będą usuwac lub coś tam innego z nimi robić, a dom D2 jest SUPER.
        >

Przepraszam za to podejrzenie ale znając tamtą okolicę nie bardzo mogę
        uwierzyć, że ktoś, kto wyłożył na domek jakieś 300 - 400 tysięcy z taką
        nonszalancją podchodzi do tematu pobliskiego wysypiska śmieci ("będą usuwac lub
        coś tam innego z nimi robić"). Wygląda to na zachętę nieuczciwego sprzedawcy -
        swoją drogą jakbyś "się tam nie budował" teraz ale w środku lata to byś
        wiedział, że główną niedogodnością nie jest wysypisko lecz oczyszczalnia i pola
        irygacyjne (400 metrów od tego kompleksu domków na Piek/Grycz.) Przełom lipca i
        sierpnia, 35 stopni w cieniu, lekki wiaterek z kierunku północno-zachodniego
        (co we W-wiu nie jest rzadkością) i atmosfera niewiele odbiega od tej w
        szalecie na dworcu PKP w Lęborku. Życzę miłych i romantycznych wieczorów na
        werandzie tego tajemniczego D-2, wino, piękna kobieta, nastrojowa muzyka,
        subtelna woń ścieków komunalnych... A tak na poważnie - nie wrabiaj człowieka,
        który w dobrej wierze poprosił o pomoc w takie szambo.

PS. Znam tamte okolice dosyć dobrze i dobrą puentą do tego tematu będzie moje
        spostrzeżenie - owe domki Skanska buduje tam od jakichś 5 lat (zaczęli jeszcze
        w ubiegłum wieku) - w tym czasie udało im się sprzedać ledwie 10 (może 11),
        działem jest około 25... Ciekawe dlaczego tak kiepsko schodzą podczas gdy domki
        w innych częściach miasta idą jak ciepłe bułeczki?
        • wiktor1964 Poprawka 29.01.05, 20:14
          > w tym czasie udało im się sprzedać ledwie 10 (może 11),
          > działem jest około 25...

Oczywiście 25 jest DZIAŁEK.

• wedel25 Re: Poprawka 30.01.05, 11:35
            Byłem tam w lecie, i nic nie waliło, może choć troche masz rację, ale nie to jest powodem zastoju sprzedaży, tylko cena: ponad 450 000 tyś zł za stan surowy zamknięty, kupiłbyś coś takiego??? Bo o zazdrość Cię nie posądzam. Za tą kase masz podobny domek w innej części miasta i nowy samochód, ale ten spokój, cisza, świeże powietrze, jeżeli nie będzie śmierdzieć.
            • Gość: Galba Za tyle kupiłeś? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.01.05, 15:59
              1. No to przepaciłeś kolego - jakbyś był wiceprezydentem miasta to w
              ramach "rabatu" zapłaciłbyś o ładnych "parę" tysięcy poniżej ceny wyjściowej.

2. Najdroższy domek chodzi (jeśli pamięć mnie nie zawodzi) po 407 tys.,
              najmniejsze były po niewiele ponad 200.

3. Tak tanio gruntu nigdzie nie kupisz - cena za uzbrojony m.kw. 50 zł. - robią
              wszystko żeby się tego balastu pozbyć.

G.
              • Gość: G. I na koniec pytanie za 100 punktów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.01.05, 16:06
                Dlaczego szef oddziału Skanskiej, który budował te domki (z końcem roku zdaje
                się z ulgą pozbył się tej kuli u nogi) nie kupił sobie jednego z tych "cudownie
                położonych" domków (co byłoby dobrze widziane - wszak towar nie idzie) ale
                kupił coś na Krzykach?

G.
              • Gość: G. Sprostowanie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.01.05, 16:18
                Najdroższe są po niecałe 400 tys (plus cena gruntu).
                Tych najtańszych już nie oferują.

G.

PS. Oczywiście może być drożej jak ktoś ma jakieś życzenia odnośnie prac
                dodatkowych ale te jednak bym załatwiał już poza Skanską (a właściwie jej
                podwykonawcami - fuszerem panem T. i wielokrotnym bankrutem panem M.).
              • wedel25 Re: Za tyle kupiłeś? 30.01.05, 20:34
                Najdroższy domek chodzi po 407 000zł. GDZIE TAK JEST? A szef może kupił coś o wiele większego? I za kase domu powinni grunt dawać friko, ale i tak nie jest to własność, tylko trzeba wykupić.
                • Gość: G. Nie. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.01.05, 17:04
                  Ów szef kupił coś podobnej wielkości tyle, że w nieśmierdzącej okolicy.

G.
    • tigers28 Re: Czy ktoś kupował od firmy SKANSKA domki 02.02.05, 11:23
      Dzięki wszystkim za info.
      Podejrzewam że raczej będe chyba kupowała tam dom. Pytałam się tam ludzi
      mieszkających (w tych starszych domach) czy naprawde jest jakiś fetor to
      wszyscy zaprzeczali. Zawsze dom można sprzedać później.
      • wedel25 Re: Czy ktoś kupował od firmy SKANSKA domki 02.02.05, 12:32
        Słuszna decyzja przyszła sąsiadko.
      • Gość: Kocurek Re: Czy ktoś kupował od firmy SKANSKA domki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 19:34
        A co Ci mieli powiedzieć, ci ludzie się już przyzwyczaili i ten zapach to dla
        nich norma, żeby nie powiedzieć Chanel nr 5.
        • Gość: ojak Re: Czy ktoś kupował od firmy SKANSKA domki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:10
          Mieszkam nie daleko i w Praczach Odrzańskich często bywam i jakoś nie udało mi
          się trafić na taki dzień żeby śmierdziało. Fakt, że jak przejedziesz się na
          Janówek (w pobliże oczyszczalni) latem to czuć niezbyt przyjemne zapachy.
          Wysypisko śmieci jest zamknięte i ma być przerobione na tereny rekreacujne
          (jazda na igielicie). Domy wyglądają ładnie, ale szczerze powiem, że:
          1. ja bym tego rejonu nie wybrał na budowę, ew. zakup domu
          2. cena jest powalająca, dużo taniej wyjdzie kupić działkę, projekt, materiały
          i wynająć firmę budowlaną
          • wroclawianka3 Re: Czy ktoś kupował od firmy SKANSKA domki 14.01.06, 22:05
            czy jest osoba , która zakupiła już domek na praczach , interesuje mnie jak się
            mieszka i czy były problemy z tą firmą
    • Gość: wrocławianka Re: Czy ktoś kupował od firmy SKANSKA domki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:12
      nie ma nikogo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka