Dodaj do ulubionych

osiedle Śliwowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:10
widziałem w necie te ofertę i co wy na to?????
a może juz ktoś kupił tam mieszkanko?
dajcie znać!
Obserwuj wątek
    • Gość: Joker Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:03
      Co ja na to?
      byłem dzisiaj, wziełem umowę i... (tylko dlaczego tak tanio???)
      w każdym razie, musiałem poczekać w kolejce po informacje...
      dobre wrażenia... pójdź i sprawdź sam...
      i podziel się swoimi odczuciami...
      • sprosse Re: osiedle Śliwowe 11.02.05, 13:34
        Ciekawe że sympatycy śliwowego używają tego samego łącza, popularnego - owszem -
        ale zawsze tego samego. A jak reagują na krytykę: "Pewnie jesteś pracownikiem
        konkurencji", pisał raz jeden :>

Bo tu na forum to sami pracownicy deweloperów i spółdzielni są, jak u Lema :)
        • Gość: Joker Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:47
          szanowny Sprosse, no coż ja nie umiem rozpoznawać kto z jakigo łacza tu
          wchodzi... u mnie w firmie są łacza TPSA...
          czy ja jestem pracownikiem konkurencji??? tak, ale pytanie czyjej... twojej?
          czy to Ty jesteś pracownikiem konkurencji "Śliwowego"???
          jak u Lema... chyba jednak mniej "księżycowo",
          a jeśli chodzi o mieszkania... to pojedź , zobacz...
          i sam sobie wyrobisz opinie a jak kupisz tam mieszkanie to może będziemy
          sąsiadami....?!
          • sprosse Re: osiedle Śliwowe 11.02.05, 16:16
            za późno - już kupiłem :)
            • Gość: Joker Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 17:09
              na Śliwowym??? eeeeee napewno W KONKURENCJI !!!!!
      • Gość: Korab Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:02
        hej, ja też się wybieram do biura...
        można negocjować, jaka obsługa, jak się ustawić...?
        a Ty Joker w końcu kupiłeś tam mieszkanie??
        porady chętnie przyjmę...
    • Gość: anjka Re: osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 18:24
      czy to osiedle maja jakas strone www???
      • Gość: Joker Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 11:33
        tak, ma www.budus-developer.wroclaw.pl
        Anjka daj znać jak pooglądasz... ja się poważnie zastanawiam nad kupnem...
        • Gość: koliber Re: osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:42
          Zasatanwiam sie nad kupnem mieszkanai 3-pokojowego. Czy wiecie cos o tym
          developerze? Mam juz nawet wypatrzone mieszkanko. Tylko dlaczego jak jest taka
          dobra cena to jest sprzedane tak malo mieszkań???? I co z obwodnica majaca tam
          niedlugo powstac????
          • Gość: Niezdecydowany Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:44
            No właśnie, słuchaj Koliber a może z powodu takiego jaki nas powstrzymuje...
            ja naprzykład czekam... z tym , że mnie interesuje 2 pok. i jest ich jeszcze
            dużo wolnych, ale ja sprawdzałem... wiesz nowy developer,pierwsza inwestycja,
            dopiero parter murują... ja jeszcze trochę poczekam, może tak mają też inni...
            poprostu CZEKAJĄ... (ale przed podjęciem decyzji napewno wpadnę do ich banku, z
            tego co wiem to PKO). Daj znać Koliber jak się zdecydujesz?
            • Gość: koliber Re: osiedle Śliwowe IP: *.provider.pl 10.04.05, 20:41
              chyba sie jednak decydujemy. We wtorek podpisujemy umowe na nasze mieszkano 3
              pokojowe na parterze. czekamy na milych sąsiadów :)))))
              • Gość: Korab Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:04
                Koliber, jak tam było...
                podziel się spostrzeżeniami...
                ja chcę tam wpaść, może jutro...
                da się negocjować, czego można się spodziewać?
          • Gość: Z maslic Re: osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:34
            Cena jest niska, ponieważ w tej okolicy okropnie cuchnie kolektor ściekowy.
            Poza tym jest to teren malaryczny z największą (nie do wytrzymania) ilością
            komarów.
    • Gość: Jużnieszukam Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:53
      Kurcze kupiłem tam,
      tzn podpisałem umowę...
      czy ktoś mnie podtrzyma na duchu... trochę się boje...
      • Gość: koliber Re: osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:19
        JuzNieSzukam a , które mieszkanko kupiles. Będziemy sąsiadami. :))))
    • Gość: Wro-line Re: osiedle Śliwowe IP: *.magma-net.pl 26.04.05, 00:23
      Witam
      oferta jest ciekawa, cena również. Natomiast mam mieszane uczucia co do
      developera. Czy coś juz budowali?

Mam wątpliwości czy na tym osiedlu nie bedą uczyć się błedach.
      Wro-line
      • mirai Re: osiedle Śliwowe 08.06.05, 12:13
        Z tego co widziałam to wykonawcą jest firma Westbud.

Czy Budus jest elastyczny względem umowy i zmian w mieszkaniach?

--
        Mirai, pierwsza, jedyna, niepowtarzalna
        12 latka no 1. on p.r.a
        Proud Member of S.W.A.T. & Woosh Club
        • Gość: Roben Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:48
          cześć Mirai,
          no i co, byłaś w biurze , ja w piątek jestem umówiony,
          jaka obsługa, co "można"?
          poradź...
          • mirai Re: osiedle Śliwowe 22.06.05, 19:16
            Odpisałam w tym drugim wątku ;)

--
            12 latka no 1. on p.r.a
            • Gość: elrogalo Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.6th.pl / *.6th.pl 03.07.05, 20:30
              Witam

W sobotę byłem obejrzeć to osiedle w powijakach i muszę przyznać, że jest
              całkiem nieźle. Może poza tym szkieletem niedokończonego budynku w polu
              nieopodal i słupem linii energetycznej obok budynku. Od centrum (z Sienkiewicza,
              Ogród Botaniczny)jechałem samochodem 14 minut w sobotnie popołudnie. Zaczynam
              się poważnie zastanawiać nad kupnem tam mieszkania i mam kilka pytań do osób
              które podpisały już umowę:
              - Wiecie może w jakich technologiach budują? Interesuje mnie szczególnie
              izolacja akustyczna stropów i ścian dzielących mieszkania.
              - Czy próbowaliście ustalić jak im idą prace (opóźnienia, ew. wpadki, itp.).
              Ciągle zniechęca mnie fakt, że to pierwsza realizacja Budusa, niby każdy kiedyś
              zaczynał, ale czemu mają się uczyć na moim przyszłym M? :D
              - Czy próbowaliście analizować umowę pod kątem jakichś kruczków prawnych?
              - Jak wygląda infrastruktura okolic tego budynku (telefony, necior, kablówka, itp.)?

Tyle na początek. Zamiaruję przejść się do biura i obadać ich osobiście, ale to
              dopiero w okolicach piątku.
              Pozdrawiam
              Elrogalo
              • Gość: Ania Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.idea.pl 05.07.05, 22:19
                Czesc,
                Ja też zastanawiam sie nad zakupem mieszkania u tego developera.
                Przegladałam umowę i rozmawiałam z Budusem. To, co mnie niepokoi to:
                1.hipoteka na zabezpieczenie spłaty kredytu udzielonego Budusowi na finansowanie budowy;
                2. działka obok z rozpoczętą budową;
                3. możliwość podwyższenia ceny, jeżeli wskaźnik cen Gusu przekroczy założoną wartość 4 %;
                4. potencjalna możliwość budowy obowdnicy autostradowej nieopodal budynku.
                A teraz krótkie wyjaśnienia:
                Ad1. W umowie jest wzmianka, że jeżeli Kupujący zapłaci całą cenę za mieszkanie, bank zwolni utworzoną nieruchomość lokalową z obciążenia tą hipoteką. A ja obawiam się tego, że umowę podpisuję ja i developer, a nie bank, więc umowa nie może obejmować obowiazków strony trzeciej, czyli w tym wypadku banku. Pytałam o to w Budusie, twierdzą, że Bank wystawia takie specjalne zobowiązanie na piśmie.
                Ad.2 Te śmieszne zaczątki budowy ponoć powstały jako samowola budowlana. Jakaś tam spółdzielna zaczęła budować, ale wykroczyła poza swoją działkę budowlaną i wszystko zostało wstrzymane. Teoretycznie jest to przeznaczone do rozbiórki, ale nie wiadomo kto, i kiedy tego dokona, bo spółdzielnia pewnie już ogłosiła upadłość, a miasto też pewnie nie ma na to specjalnych środków.
                Ad.3 Nie jestem prognostykiem i nie mam zielonego pojęcia, jaka może by wartość tego wskaźnika.
                Ad.4 Nie udało mi sie doszukać informacji na temat dokładnej trasy, którą będzie przebiegać nowa autostradowa obwodnica Wrocławia. Wiem, że toczyły się jakieś przepychanki z tym związane i chyba nie jest to do końca określone. Mapka, którą pokazywali mi w Budusie, jest mocno nieaktualna.
                słyszałam też opinię (chociaż nie sprawdzoną), że ta budowa obok została wstrzymana ze względu na obwodnicę, która miała tamtędy przebiegać. Ale nie sądzę, żeby Budus dostał pozwolenie na budowę w miejscu planowanej obwodnicy.

Ale się rozpisałam... aż sama się sobie dziwię :-)
                Chętnie poczytam też Wasze opinie i sugestie. Może zauważyliście jeszcze coś innego, o co warto dopytać.
                Pozdrawiam
                A.

• mirai Re: osiedle Śliwowe - Dylematy 06.07.05, 11:20
                  Poszukajcie informacji o tym co się dzieje aktualnie z firmą JAZE oraz o tym,
                  kim Panowie Prezesi z Jaze są w firmie Budus.

--
                  12 latka no 1. on p.r.a
                  • Gość: Jaro Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.de.deuba.com 06.07.05, 13:00
                    Cześć,
                    z ul. Czekoladowej?
                  • Gość: Ania Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.idea.pl 06.07.05, 19:38
                    A czy można poprośić o jakieś badziej precyzyjne informacje?
                    O co tak naprawdę chodzi z tym Jaze, poza tym, że firma jest w upadłości?
                    Kolejny raz przestrzegasz nas przed Budusem powołując się na Jaze, ale podaj proszę troszkę więcej szczegółów na ten temat.
                    Chętnie się z nimi zapoznam.
                    Pozdrawiam
                    A.
                    • mirai Re: osiedle Śliwowe - Dylematy 07.07.05, 14:03
                      Ja do tych informacji musiałam dotrzeć sama.
                      Firma Jaze robiła cudowne przekręty budowlane. Jesli chcecie dowiedziec się
                      wiećej "od środka", idzicie do zarządcy budynków na ulicy Sezamokowej.
                      Budynki wykonane są niezgodnie z projektem. Mieszkań w przyziemiu na projekcie
                      nie ma, a faktycznie zostały wykonane. Pan Prezes i vice prezes mają uprawnienia
                      budowlane: ejden budowe prowadził, drugi przeprowadził odbiór. Ręka rękę myje.

Obecnie Pan Prezes jest Prezesem Budus Developer - nie ma na miejscu projektów
                      do wglądu, a nawet jakby miał, to i tak sie boję, że mieszkania które bym kupiła
                      w projekcie byłyby na przykład kotłownią albo garażem (jak stało się na Sezamkowej).

--
                      12 latka no 1. on p.r.a
                      • Gość: marc Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.07.05, 17:49
                        te mieszkania, zresztą tylko w 6 budynkach jednoklatkowych przy sezamkowej były
                        w projekcie częścią mieszkań dwupoziomowych na parterach, a nie żadnymi
                        kotłowniami, czy garażami - co sugerujesz. Rzeczywiście , w trakcie realizacji
                        zostały podzielone i powstały nowe mieszkanai w przyziemiu. o ile pamiętam to
                        była stosowna zmiana w projekcie budowlanym.
                        Nie wiem gdzie tutaj widzisz "cudowne przekręty" ?
                        takich zmian , polegających na łaczeniu lub dzieleniu loklali jest pełno przy
                        każdej inwestycji.
                        to że prezesi firmy budowlanej mają uprawnienia budowlane to jakiś grzech? I że
                        sami sprawują funkcje kierownika budowy/ inspektora nadzoru w prowadzonej przez
                        własna firme inwestycji to też przekręt Twoim zdaniem ? ( zresztą nie pamiętam
                        dobrze, ale wydaje mi się , że kierownikiem był tam kto inny - a odbiór
                        przeprowadza nadzór budowlany, a nie prezes )
                        Jaze wywaliło się na inwestycji na Oporowie ( która w końcu została przez
                        syndyka sprzedana i powstanie), przeinwestowali, bank nie udzielił im kredytu
                        i tyle...
                        Ale żaden z klientów, którzy kupowali w tej firmie mieszkania na tym nie
                        ucierpiał, jak to zdarzało się przy innych inwestycjach i developerach.

trochę umiaru więc w puszczaniu niesprawdzonych informacji.

Nic nie wiem o Budus developer, ale w tym, że któryś ( czy nawet obaj :-) )
                        prezesi jaze pracują w tej firmie, akurat nie dopatrywałbym się szczególnego
                        zagrożenia.
                      • Gość: Budus Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 16:06
                        Szanowna Pani, "mirai"
                        ze zdumieniem przeczytałem Pani dywagacje i insynuacje na temat "Jaze",
                        nie wiem czy Pani sobie zdaje sprawę, że są to udokumentowane pomówienia.
                        Niemniej jednak jestem gotów wyjaśnić wszytskie wątpliwości i "wyprostować"
                        Pani wiedzę na temat "cudownych przekrętów" firmy Jaze, proponuję więc spotkanie
                        -jeśli znajdzie Pani choć odrobine cywilnej odwagi, wybór miejsca i czasu
                        pozostawiam Pani.
                        A tak swoję drogą to ciekawi mnie skąd w Pani tyle złości i złośliwości...
                        skoro, jak sama Pani pisze, nie była Pani naszą klientką?
                        pozdrawiam i czekam na informację o teminie spotkania (może być telonicznie, bo
                        mumer Pani zna, jak się domyślam)
                        Andrzej Szczerba
                        • Gość: marc Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.07.05, 17:47
                          widzę, że niepotrzebnie wcieliłem sie w role adwokata
                          prezes we własnej osobie czuwa (a może nawet w dwóch osobach) :-)

• Gość: Busus Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:00
                            nie koniecznie czuwa, ale zostałem o takim wpisie poinformowany...
                            ale dziękuję bardzo za tę "adwokaturę"
                • Gość: Jaro Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.de.deuba.com 06.07.05, 12:28
                  Czesc,
                  Ja tez mocno sie zastanawiam nad mieszkanie z BUDUSa. NIe jestem do konca
                  pewien ale mam pare pomyslow na Twoje/nasze watpliwości.
                  1. Jesli chodzi o hipoteke na splate kredytu i pismo z banku to mozna w umowie
                  zawrzec termin dostarczenia pisma z banku pod warunkeim iz umowa bedzie
                  niewazna w przypadku braku tego pisma. Budus moglby np. zalatwic oswiadczenie z
                  banku o wydzieleniu/zwolnieniu danej czesci hipoteki. Umowe przedwstepna dobrze
                  byloby podpiasac u notariusza.
                  2. Mnie rowniez "sprzedali" info o spoldzielni z przed lat natomiast mozna
                  byloby sprawdzic w planie zagospodarowania przestrzennego co ma sie tam dziac.
                  Z tego co wiem to za nasypem jest miejsce przeznaczony na tereny zielone,
                  natomiast w strone "parku" sa posadzone male drzewa wiec nie wiem czy tam ma
                  byc to zadrzewione.
                  3. Z tego co wiem to kazdy developer zamieszcza uzaleznienie ceny od wskaznika
                  w Gusie 4%.
                  4. W Urzedzie Miasta powinny być informacje na ten temat. Mapki i plan
                  zagospodarowania jest jawny. NIE wydaje mi sie aby budowali obwodnice w tym
                  miejscu. Sprobuje to jakos ustalic.

Ja tez sie rozpisalem nieco. Jak bedziez miala jakiekolwiek info o BUDUS lub
                  uda Ci sie cos ustalic to daj prosze info. W ciagu najblizszych dwoch tygodni
                  chce zamknac temat z BUDUSEM ale jestem tez "nieco" wydygany.
                  • Gość: Majka Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.crowley.pl 20.07.05, 14:34
                    A może zastanowicie się nad innymi aspektami tej budowy po 1. blisko śmierdząca
                    rzeczka, pałno robactwa, komarów itd. po 2 halo przypominam tam było wszystko
                    zalane wiec i grunt i obszar cały czas są zagrożone powodzią.
                    Sama się zastanawiałam nad mieszkaniem na osiedlu śliwowym ale nie zdecydowałam
                    sie. Kupiłam mieszkanie na maślicach ale w innym miejscu.
                    • Gość: gość Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:59
                      W 100% się zgadzam. Dziwię się, że ludzie chcą mieszkać w takim miejscu. Z
                      jednej strony kościół, z drugiej staw.
                    • Gość: zibi Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: 5.6.* / *.de.deuba.com 09.08.05, 13:12
                      Hej,
                      Też szukam mieszkania w okolicach Maślic.
                      Masz jakieś namiary konkretne? Dzięki za pomoc.
                      • Gość: Stef Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:19
                        Ta śmierdząca żeczka, ja tam nic nie czułem zreszta odra też ładnie nie
                        pachnie, a może wolisz zapachy w centrumm... polecam mieszkałem na maja:)) a
                        kosciół z jednej strony i staw z drugiej czy to źle???? przynajmniej nie
                        wepchną ci nowego bloku pod okno. Zresztą czy to nie klimatyczne:)) Hehe jestem
                        optymistą pewnie dlatego że dzisiaj podpisałem z budusem umowę:)) Pozdrawiam
                        przyszłych sąsiadów:)) Stef
                        P.S. Kup sobie mieszkanie koło lotniska od eko-bau mają niedrogo ale za 5 lat
                        bedzie tam pewnie nowe blokowisko tylko że 3 pietrowych budynków. i ten pejzaż
                        płot za oknem i ladujace samoloty.....
                        • Gość: Basia Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:50
                          Szanowny Stef,
                          a powiedz mi (bo wybieram się do biura) jak Ty skomentujesz czy odniesiesz się
                          do niektórych tu "doniesień" co do fachowości, rzetelności obsługi u tego
                          developwera
                          B.
                        • martusia811 Re: osiedle Śliwowe - Dylematy 01.09.05, 11:32
                          Do Stef ... nie mieszkam na maja a tym bardziej nad odrą tylko na Maslicach
                          haha i nie jest to na szczescie osiedle sliwowe :-)
                          • Gość: Stef Re: osiedle Śliwowe - Dylematy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:49
                            Co do fachowości, do dnia dzisiejszego wszystko przebiega bardzo sprawnie. W
                            biurze Budusa otrzymałem informację z kim się nalezy skontaktować w banku
                            Millenium w celu uzyskania pożyczki pod zakup mieszkania. Skontaktowałem się i
                            wszystko przebiegło bardzo szybko, obsługa banku sama kontaktowała się z firmą
                            Budus ja dobiosłem tylko kilka dokumentów i kredyt otrzymałem bez więkrzych
                            komplikacji. Tak więc na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony. A co do
                            komentowania czy się komuś tam podoba czy nie to każdy sam musi ocenić. Mnie
                            osobiście bardzo odpowieda ta okolica, ale to tylko moje zdanie. POzdrawiam Stef
                          • Gość: gowciu <a href="http://sliwowe.forumer.pl" target="_blank">sliwowe.fo IP: *.orange.pl 05.01.06, 23:49
                            sliwowe.forumer.pl
              • ogion123 Re: osiedle Śliwowe - Dylematy 03.01.06, 21:41
                Witam,
                razem z żoną zdecydowaliśmy się na zakup mieszkania na śliwowej już w marcu
                2005 - byliśmy podajże 8 sprzedanym mieszkaniem bo na razie była tam tylko
                piwnica. Co moge Ci powiedzieć:
                - Nie znam się na technologiach ale mój kolega pracuje w jednym ze składów
                budowlanych we Wrocławiu i powiedział mi, że Budus startuje do wszystkich
                przetargów z bardzo dobrymi i drogimi materiałami budowlanymi. Ponoć powstała
                plotka, że do przetargów to z drogimi a u siebie wsadzą najntańsze. W związku z
                powyższym ( ponoć bo ja nie mogę sprawdzić tej informacji) producent
                renomowanej kostki silikatowej ( chyba silka czy jakoś tak) zagroził Budusowi,
                że jak nie użyje ich kostki to stracą wyłączność. Mój kolega stwierdził, że w
                zwiazku z tym będziemy mieli wybudowane mieszkanie z bardzo dobrych materiałów
                pod względem akustyki i ciepła.
                - opóźnienie pierwsze własnie się pojawiło, mieszkania miałe być oddane do 31
                grudnia 2005 i przesunięto termin na 16 stycznia...zobaczymy co dalej :)
                - nie wiem co powiedzieć na to, że to pierwsza inwestycja. Liczę na to, że brak
                rutyny wpłynie dobrze dla mnie i mieszkania będą lepiej wykończone. W końcu
                jeżeli Budus marzy o karierze developera to nie moze spieprzyć wszystkiego na
                początku
                - umowa jest bardzo uczciwa. Analizował ją nasz firmowy prawnik i stwierdził,
                że napisana jest bardziej pod kupujacego niż sprzedajacego.
                - nie wiem jak wyglada infrastruktura ale wiem, że mamy wolny rynek i przy
                takim osiedlu każda firma, od kablówki po net, będzie się biła aby go
                obsługiwać. Jak nie to zawsze zostaje sataelita i iPLUS :)

Pozdrawiam

Ogion
        • Gość: Budus Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:32
          Jak widzę, trochę jednak barkuje Pani tej cywilnej odwagi...
          szanowna Pani "mirai"
          • Gość: dorota Re: osiedle Śliwowe IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.08.05, 23:19
            Szanowni Państwo developerzy.
            Chciłąbym tylko napisac, że mieszkania, które chcecie sprzedać na osiedlu
            Śliwowym pomimo wciąż lecącej reklamy w ESCE nie będzie Wam tak łatwo. Po
            pierwsze osoba z Westbudu - pani Ania Klekociuk to tak niemiła osoba, że na
            sama myśl spotaknia z nią włosy stają dęba. Przyjechaliśmy z zamiarem kupna
            mieszkania , wchodzimy i mówimy, że chcielibysmy je oglądnąć. Pani Ania z
            wielką łaska odparła, że za chwilę - trwała ona conajmniej 10 minut, a pani
            uskuteczniała bajerę z jakimiś facetami w budzie, wyszła i tak od niechcenia
            pokazała nam mieszkania, robiąc przy okazji wykłąd, jak to ludzie wymyślają,
            przestawiają ściankii, ile to dla nich roboty i zachodu, że po raz kolejny nam
            się odechciało cokolwiek oglądać.
            Robotnicy ślamazarzą się tam niemiłosiernie, a pani Ania hihihi, hahaha i tylko
            narzeka do klientów. Żadnych bliższych informacji ona nie udzieli, niczego nie
            wiem, więc zastanowiłam się, czy wie z czego się buduje. Wyszliśmy stamtąd.
            Dodam,że projekt jest bardzo kipeski, balkony mają tylko mieszkania środkowe i
            te balkony to takie klitki 2x2. Mieszkania dwupoziomowe to zupełna porażka -
            same skosy i wyższy człowiek to chyba na kucaka tam może chodzic, okolica tez
            nieciekawa jak mówił przedmówca, no i dowiedziałam się, żeod robotnika z
            Westbudu, że materiały to takiej drugiej jakości, ale to juz nie ich sprawa,
            aby w terminie się wyrobić :-(, także odechciało nam się osiedla Śliwowego raz
            na zawsze.

• Gość: koliber Re: osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 22:01
              Ja kupiłem tam mieszkanie i jestem zadowolony. Wszytsko fajnie wygląda,
              spokojna okolica z dala od zgiełku miasta. A co do komarów, to Wasze uwagi są
              śmieszne.
              • Gość: komarek Re: osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.05, 22:37
                > A co do komarów, to Wasze uwagi są
                > śmieszne.

będziesz się śmiał baranim głosem jak ci w nocy całą dupę potną!
                • Gość: Gonia Re: osiedle Śliwowe IP: 82.143.140.* 17.08.05, 10:43
                  ja też kupiłam tutaj mieszkanie i jestem bardzo zadowolona z okolicy cisza
                  spokój ładny widok z okna, obecnie mieszkam na Popowicach z okna widze tylko
                  bloki a komarów jest mnóstwo i jakoś daje sobie z tym radę więc na osiedlu
                  sliwowym również sobie poradze!
                  • Gość: Max Re: osiedle Śliwowe IP: *.magma-net.pl 23.08.05, 18:27
                    Czesc

Jakie mieszkanko wybralas? Byly jakies problemy z umowa itp.

Pozdrawiam
                    Max
                    • Gość: Stef Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:25
                      Do komarka, jak są komary to w całym mieście a pozatym kup se jakiegoś bzyczka
                      w kontakt i nie wystawiaj d...y spod pościeli to Ci się nic nie stanie...
                      buhaha czasami smiać mi się chce jak ludzie mają takie problemy przy wyborze
                      mieszkania Panie komarku!!!!!
                      • Gość: konserwator Re: osiedle Śliwowe IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.08.05, 23:12
                        ciekawe jaka srednia wieku bedzie wsrod nowych mieszkancow osiedla sliwowego...
                        moze mala ankieta ? :)
                        • Gość: Stef Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:07
                          Dla ankietera :)) 28 wiosenek już było:))
                          • Gość: justynka Re: osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:29
                            do ankiety - 24 latka:)a we wtorek mam urodziny :PP
                            • Gość: Basia Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:53
                              a Ty,Justynko,
                              jak oceniasz te negatywne i wręcz straszące wpisy... jest aż tak źle?
                              (bo ja albo w środe albo w czwartek wybieram się na Ślężną...)
                              B.
                              • Gość: justynka Re: osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:07
                                Basiu ,ja jestem dobrej myśli,wziełam już kredyt na to mieszkanie ,w banku
                                chcieli różnych papierków i ode mnie i od dewelopera i wszystko jest ok.Ja nie
                                narzekam mam nadzieje ,ze bedzie dobrze zeby tylko nie spóźnili sie z
                                oddaniem.Budynek jest juz prawie gotowy tak więc lepiej niż na niektórych
                                osiedlach gdzie ludzie czekają juz ponad 8 miesięcy z oddaniem
                                budynku.Proponuję jednak przejechać się na Ślężną i zapytać o wszystkie
                                wątpliwości jakie Cię trapią
                                Pozdrawiam:)
                                • Gość: Basia Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:29
                                  dziękuję Ci Justynko,
                                  byłam, rzeczywiście na wszystkie moje pytania uzyskałam odpowiedzi...
                                  i nie wiem jak Ty ale ja po tym spotkaniu odniosłam bardzo pozytywne i miłe
                                  wrażenie (bardzo sympatyczny pan...) i całkiem nie rozumiem niektórych
                                  zamieszczonych tu "wynurzeń". Chyba będziemy sasiadkami, jak zdąrzę załatwić
                                  wszystkie sparwy i jak starczy dla mnie mieszkań...
                                  pozdrawiam
                                  B.
                                  • justyna.stepak Re: osiedle Śliwowe 04.10.05, 18:08
                                    Hej Basiu:)
                                    I jak? Podpisalaś umowę? Będziemysąsiadkami? :)
                                    Podrowienia dla wszystkich
                        • Gość: Gonia Re: osiedle Śliwowe IP: 82.143.140.* 29.08.05, 16:52
                          ja mam 32 mój mąż ma 33 syn 5 lat
                        • adammarciniak Re: osiedle Śliwowe 01.09.05, 12:01
                          Witam,
                          dla potrzeb statystycznych: ja (Adam) 30 lat, a Monika 26 latek.
                          Pozdrawiam sasiadow :-)
          • Gość: Kornel Re: osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.05, 01:54
            witam, sliwkowców,
            slyszalem, ze II etap ruszyl i sa mieszkania II pokojowe
            czy wiecie cos na ten temat, bo na stronie "Sliwowego" nic jeszcze nie ma,
            a tak w ogóle to calkiem ladnie to juz wyglada
            odezwijcie sie
    • Gość: Gonia Re: osiedle Śliwowe- OKNA!!!!!!!!! IP: 82.143.140.* 15.09.05, 09:40
      Mam pytanie dotyczące strony budynku a dokładnie chodzi mi o okna, na
      wszystkich planach okna są dzielone na pół i tak jest ale tylko od podwórka.
      Nie rozumie dlaczego od ulicy wstawione jest tylko jedno małe okno i to jest
      nie zgodne z planami, czy się ktoś już tym interesował ?
    • Gość: Gonia Re: osiedle Śliwowe IP: 82.143.140.* 15.09.05, 11:39
      jestem zła, projekt przy podpisaniu umowy został zmieniony miała być wyburzona
      jedna ścianka a tu co kicha siana stoi i jest położona już instalacja i co
      dalej? umowa mówi ,że tej ściany ma niebyć a jest?
      • Gość: sasiad Re: osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.05, 09:02
        eeee Gonia spokojnie, ja mialem podobnie, zadzwonilem sprawdzilismy i juz jest
        dobrze! u Ciebie tez tak bedzie
        ja sie ciesze, ze ladnie to wyglada...
        pozdrawiam
        • Gość: Gonia Re: osiedle Śliwowe IP: 82.143.140.* 19.09.05, 10:42
          masz rację zadzwoniłam i na drugi dzień zrobili jak na planach bez żadbnych
          problemów, JESTEM ZADOWOLONA!!!
    • Gość: Nina Re: osiedle Śliwowe IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.09.05, 10:32
      Ja się interesowałam, ale wiele rzeczy w umowie nie podobało mi się, używają
      ponoć kiepskich materiałów, poza tym powierzchnia mieszkań na poddaszu mierzona
      jest wg starych norm od 1,40, może już to zmienili..?
      • Gość: sąsiad Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:59
        eeee coś mi się wydaje NINO, ze ty tak specjalnie takie bzdury piszesz...
        bo ani z materiałami ani z normą nie masz racji, ja akurat własnie takie
        mieszkanie kupiłem i sprawdziłem... właśnie nowa norma (tzw ISO) mówi o
        powierzchniach "po podłodze, natomiast ta norma według której moja umowa jest
        podpisana (inne chyba też, bo tak miałem od początku we wzorze umowy)
        mówi trochę inaczej ale tobie nie będe wyjasniał bo pewnie nie o to tobie
        chodziło... a materiały (tez sprawdzałem u innych) są takie same...
        a co do umowy to ja wprowadziłem dokładnie 8 zmian... i dało się...
        więc nie siej tu bzdur....
        • Gość: NINA Re: osiedle Śliwowe IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.10.05, 10:56
          Ja zamierzałam kupić mieszkanie około lutego, więc do tej pory mogli coś
          zmienić w swoich umowach..bzdur nie sieję, po prostu proponuję , aby zwrócić
          uwagę na pewne sprawy...i proszę zmienić ton.
          • Gość: sąsiad Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 08:30
            szanowna Ninio,
            ja właśnie kupiłem mieszkanie na poddaszu i mówienie , że ktoś liczy
            powierzchnie od 1,40 w/g starych norm uznając to "przestępstwo" inaczej nazwać
            nie można... (tak nawiasem mówiąc to w tej chwili nie ma obowiązującej normy w
            tym zakresie a druga norma mówiąca o powierzchniach użytkowych każe liczyć te
            poweirzchnie "po podłodze") mówienie , że ściany z bloczków silikatowych sa
            poniżej standardu jest tez nadużyciem, też dach nie jest pokryty papą ani
            blachą tylko dachówką...
            i co Ty na to???
            p.s.
            a teraz pewnie żałujesz, że nie będziesz naszą sąsiadką...
            • Gość: Nina Re: osiedle Śliwowe IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.10.05, 16:03
              Nie żałuję, buduję sobie śliczny mały domek, ale rozumiem, że każdy jak już coś
              ma to broni tego z całych sił-taka reakcja obronna. I nie zakładam, że źle
              będzie się tam żyło..wszystkiego dobrego.
      • Gość: Staś Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:48
        witam wszystkich,
        ja zastanawiam się nad kupieniem mieszkania w II etapie,
        Ci którzy kupili w I etapie poradźcie mi czy warto, czy moge spokojnie podpisać
        umowę? będę wdzięczny
        Staś
    • Gość: szymaniaQ Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:28
      Chciałem napisać wszystkim którzy się obawiają o hipotekę na nieruchomości, że
      kredyt zaciągnięty przez Budusa w PKO, został spłacony i PKO wyraziło zgodę na
      wykreślenie hipoteki z księgi wieczystej.
      Pozdrawiam,
      szymaniaQ
      P.S.
      Dowiedziałem się tego dzisiaj w biurze, gdyż sam byłem zaniepokojony tym
      zapisem, ale skoro hipoteki już nie ma więc można spokojnie podpisywać umowę :-)
      • Gość: yu Re: osiedle Śliwowe IP: *.zwmsp.pwr.wroc.pl 07.12.05, 17:48
        moze nalezaloby lepiej dla pewnosci sprawdzic w Ksiegach na Komandorskiej
        Tak dla pewnosci
    • Gość: szymaniaQ Re: osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:36
      Widzę że im bliżej oddania tym mniejszy ruch na forum. Szkoda.
      Ostatnio dzwoniła do mnie Pani z budusa i przekazała że mieszkania będą oddawane
      dopiero od 15.I.2006. Szkoda że jest obsuwa, mam nadzieje że się nie przeciągnie
      bardziej. Pani dzwoniąca zapytana dlaczego jest opóźnienie stwierdziła że prezes
      był/jest w senatorium i dlatego się to przeciągnęło. Zastanawia mnie czy nie ma
      zastępcy prezesa podczas jego nieobecności??? Dziwne!?!?!
      Na koniec jeszcze jedno pytanko do was wszystkich: kto odbiera mieszkanie przed
      końcem roku żeby załapać się na ulgę remontową????
      Chciałbym znać skale.
      Pozdrawiam, i do zobaczenia na naszym osiedl :-)
      • Gość: arturpe Re: osiedle Śliwowe IP: *.um.wroc.pl 21.12.05, 13:37
        Witam,

rzeczywiście, ruch się zmniejszył, a watpliwości nasialiście sporo. Za to teraz
        zdajcie sprawę jak wyglada sytuacja przy odbieraniu lokali. Mnie w umowie
        drazniło wskazywanie notariusza przez dewelopera i opłaty wstępne za użytkowanie
        mediów przed przekazaniem własności.

Czekam na informacje jak się wam wprowadza i jakie uwagi do pierwszego etapu.
        • Gość: UPss Re: osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.05, 17:28
          Żeby była jasność... Deweloper nie ma prawa (bez zgody kupującego mieszkanie,
          wyrażonej np. w umowie przedwstepnej) domagać się pokrywania przez niego
          kosztów mediów (ogrzewanie, prąd itd). Do momentu podpisania aktu notarialnego
          mieszkanie jest własnością dewelopera i te koszty to jego problem.
          UPss
          • Gość: arturpe Re: osiedle Śliwowe IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 28.12.05, 10:57
            Wiem, ale ... ;)
            Mamy tu dwa wyjścia, albo przerzucać koszty mediów przy remontach,
            wykończeniach, których trochę będzie z samego początku na dewelopera, albo
            płacić za to sami - tylko, że nie ma jeszcze umów z dostawcami mediów, bo
            formalnie to nadal plac budowy. Zobaczymy ;)
            • ogion123 Osiedle Śliwowe - ODBIÓR MIESZKANIA 03.01.06, 22:01
              Witam,
              zdecydowalismy się z żoną na odbiór mieszkania. Nie wiem czy zrobiliśmy źle czy
              dobrze ale chcielismy skorzystać z ulgi. Moje uwagi dla tych którzy zrobią to
              później. Obejrzyjcie dokładnie ściany czy nie wymagają poprawek tynkarskich ( u
              nas była taka niewielka rzecz ale jakbysmy nie powiedzieli to by jej nie
              poprawili). Sprawdzcie czy na balkonie nie stoi woda - może być wilgotno ale
              nia ma prawa aby zrobiłą się kałuża. Sprawdźcie czy dobrze rozmieścili Wam
              kontakty elektryczne ( u nas się pomylili.)

Strasznie martwi mnie ten brak dróg dojazdowych. Wieczne błoto. Poza tym klatki
              schodowe też nie zachecają do wejścia. Ogladałem jak to wyglada na innych
              osiedlach i jakoś idzie im szybciej. Są lampy, drogi, kosze na śmieci itp.. a u
              nas - błoto !!
              • ogion123 KTO ZNA TERMIN ODDANIA MIESZKAŃ?? 03.01.06, 22:08
                Witam,

developer uzaleznia oddanie mieszkania od podłączenia ogrzewania. Miało to być
                27 grudnia. Kto wie czy w końcy działa nasza kotłownia i kiedy dostaniemy
                klucze ??

Pozdrawiam
                • epoziomka Re: KTO ZNA TERMIN ODDANIA MIESZKAŃ?? 04.01.06, 09:51
                  Witam,
                  ja nie zdecydowałam sie na odbiór mieszkania po tym, jak zrobiłam wizję lokalną
                  przed proponowanym terminem.
                  Po rozmowie z przedstawicielem developera dowiedziałam sie, że mieszkania mają
                  być oddane około 16 stycznia, lub do końca stycznia.
                  Uzależnienie oddania mieszkan od podłączenia kotłowni to nie jedyny problem.
                  Gdy byłam na budowie 19 grudnia kotłownia była jeszcze w proszku powiedzmy, a
                  usłyszłam to samo - że kotłownia jest gotowa i czekają na odbiór ze strony
                  miasta. A przecież w mieszkaniach ni ma jeszcze grzejników (na budowie byłam
                  2.01). Co do drogi - też wydaje mi sie, ze nie zrobią jej szybko, chociażby ze
                  wzgledu na pogodę i temperatury (ziemia jest przemarznięta i jest szansa, ze
                  jeśli nawet zrobią drogę to jeśli nie rozsypie sie, to będą na niej góry i
                  doliny, a potem będzie stała tam woda). Od 19.12 do 02.01 nieiwele zrobili...
                  Pozdrawiam.
                  • lokatorka2 Re: KTO ZNA TERMIN ODDANIA MIESZKAŃ?? 04.01.06, 19:28
                    Witam,
                    wydaje mi się, że mydlą nam oczy i trzeba będzie jeszcze dłuuuugo poczekać.
                    Koniec stycznia najbardziej realny. Ja mam mieszkanie w klatce VI czyli na
                    końcu i tam to dopiero jest jeszcze do zrobienia.
                    Drogę będą pewnie poprawiali nie jeden raz.

W okresie wakacyjnym zaglądałam tam często i niestety panowie pracowali
                    codziennie bardzo krótko i było ich niewielu.Powoli zrobiły się zaległości.
                    Nie trafiają do mnie tłumaczenia, że to wina pogody, miasto nie odbiera itd.

Zobaczymy jak nas podsumują co do ostatecznej zapłaty za wprowadzane zmiany.

Pozdrowienia dla Sąsiadów

trochę wystraszona lokatorka
    • andaef FORUM OSIEDLA 04.01.06, 11:30
      Witam

na prosbe uczestnikow innego watku "śliwowego" zostało utworzone nasze forum,

zapraszam wszystkich przyszłych Sąsiadów do wymiany doświadczeń, obaw i radości
      związanych z nowymi mieszkankami

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36104

Ania
      • szymaniaq Re: FORUM OSIEDLA 06.01.06, 15:28
        Wszystkich którzy jeszcze tu zaglądają zapraszam na nowe forum stworzone
        specjalnie dla nas:
        sliwowe.forumer.pl/index.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka