Dodaj do ulubionych

Rodis... czy ktoś zna tego developera?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:13
Witam,
szukam informacji nt. developera Rodis. Z ich stronki wynika, ze zbudowali coś
na zwycięstwa, byłbym wdzięczny za jakieś info dot. ich inwestycji...
Dzieki
Obserwuj wątek
    • aquarellus Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 14.06.05, 16:45
      Tez sie interesuje tym develioperem. Czy udalo ci sie juz cos dowiedziec?
      • Gość: Klient Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 62.233.177.* 20.06.05, 13:43
        Właśnie zbiżam się do podpisania umowy i na razie wszystko wygląda on ok. Ni3e
        wiadomo co będzie z drogą, bo to ma niby miasto wybudować, a inwestor
        doprowadzi tylko utwardzną.
        • Gość: bart Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.05, 22:26
          witam. też zastanawiam się nad tą inwestycją. ładny budynek na zwycięskiej
          postawili. Nie podoba mi się zupełnie okolica. Coś mówili że te brzydkie
          budynki będą wyburzone, ale mało przekonywująco. Z drugiej strony w miarę
          blisko centrum i dobry dojazd.
          Zastanawia mnie tylko ta obniżka przy pełnej wpłacie z góry.
          Trochę to podejrzane.
          Takie moje przemyślenia.
        • Gość: Maskarados Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:16
          Chcialbym rowniez nabyc tam chalpe, ale niestety mam pewne obawy, zarowno co do
          otoczenia (warsztat samochodowy i stodola), jak i wiarygodnosci (kasa z gory,
          szczegoly splat itd.)
          Bardzo prosze o przekazanie wszelkich przemyslen o Rodis na adres:
          maskarados@wp.pl.
          Dziekuje bardzo.
          • Gość: Jarek Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: *.wroclaw.mm.pl 25.07.05, 21:42
            Podbijam...Czy macie jakieś ciekawe informacje/przemyślenia na temat Rodisu?
            Może mieszkańcy bloku na Zwycięskiej, jedynej, aczkolwiek bardzo ładnej
            inwestycji Rodisu.
            Będę wdzięczny za wszelkie informacje
            Pozdrawiam
    • Gość: Piotr Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 62.233.144.* 26.07.05, 07:07
      to prawda, zbudowali os. Zwycięskie przy ul. Zwycięskiej oraz kompleks usługowo-
      biurowy w Świdnicy. Ponadto są właścicielem lub dzierżawcą kilku działek w
      Świdnicy i we Wrocławiu. Obecnie budują kameralne osiedle przy ul. Braterskiej.
      Więcej znajdziesz tutaj - rodis.pl/
      • Gość: gossc Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: *.crowley.pl 26.07.05, 15:18
        Niedawno zdecydowalem sie na podpisanie umowy, pomimo obaw. Licze tylko na to,
        ze podpisuje umowe z osoba fizyczna, ktora zabnkrutowac nie moze, wiec jezeli
        cos, to bede goscia scigal do konca zycia i nie dam spokoju. Ta stodole moge
        zniesc przez jakis okres, gorzej z droga, ale za to plusy lokalizacji wielkie.
        • Gość: Jarek Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 195.205.44.* 26.07.05, 15:39
          Witam. Ja też pewnie się zdecyduję. Proponuje wymienić się konaktami, żeby w
          razie draki ścigać Rodis skutecznie:) Na początek moj GG 7715699.
          Niestety, forma prawna Rodis, to b. duża wada. Właścicel mógłby, teoretycznie,
          wszysko zapisać na rodzinę i krzywda materialna żadna mu się nie stanie.
          Ja mam wrażenie jednak, że nie ma tutaj złej woli, a według zapewnień
          właściciela kasa na dokończenia budowy jest.
          Najlepiej dla pewności kupować HIJ.
          Pozdrawiam
          • Gość: JerzyR Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.05, 16:06
            a myślicie, że Spółka z o.o. o kapitale 100.000 zł jest bardziej wiarygodna?
            Moge podać nazy kilku firm deweloperskich o takim kapitale zakładowym:(

JerzyR
            • 3.14-ter Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 15.10.05, 16:58
              Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie - możesz sprecyzować?
              • Gość: JerzyR Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.05, 20:52
                to była odpowiedz na sformułowanie "Niestety, forma prawna Rodis, to b. duża wada"

JerzyR
                • 3.14-ter Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 16.10.05, 22:09
                  teraz rozumiem - oczywiście twoja uwaga jest słuszna.
        • Gość: gss87 Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 167.3.114.* 28.07.05, 13:04
          Czesc,
          Czy podpisywales umowe przedwstepna w postaci aktu notarialnego ?
          Jesli tak to u jakiego natariusza ?
          gss87@poczta.onet.pl
          • Gość: Piotr Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 80.50.49.* 28.07.05, 13:29
            Nie masz specjalnego wyboru - Rodis sam narzuca swojego
            • Gość: gss87 Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 167.3.114.* 28.07.05, 13:37
              Pierwsze słyszę, żeby narzucał swojego, Prezes owszem polecał tego Pana, ale
              ja po rozmowie telefonicznej w której ów "Pan Notariusz" powiedział mi, że
              jezdzi mercedesem i dlatego nie obniży mi kosztów taksy z niego zrezygnowałem.
              PZDR
              • Gość: Piotr Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 80.50.49.* 28.07.05, 13:47
                z tego co ja wiem, właśnie ten notariusz (pod warunkiem podpisywanie u niego
                przedwstępnej i aktu właśności kasuje prawie połowe mniej)
                • Gość: gss87 Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 167.3.114.* 28.07.05, 13:52
                  Moze w miedzyczasie kupil nowego mercedesa :-)
                  Normą we Wrocławiu jest że płacisz przy umowie przedwstępnej 50% taksy a przy
                  przekazaniu własności 100% taksy (taksy maksymalnej niestety).
                  Ten Pan telefonicznie chciał ode mnie więcej, co w przypadku notariusza
                  polecanego przez developera - gdzie podpisywane ma byc wiecej umow z klientami
                  jest moim zdaniem niewłaściwe.
                  • Gość: i tu masz Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 80.50.49.* 28.07.05, 14:03
                    rację
                    • Gość: Marek Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:21
                      Odradzam. Prezes Rodisu mnie oszukał. Prowadziliśmy rozmowy dotyczące
                      inwestycji na zwycięskiej, uzgodniliśmy treść umowy, pozostało przygotowanie
                      dokumentu i podpisanie umowy. Prezes miał się ze mną skontaktować i zaprosić na
                      podpisanie umowy. Ponieważ nie odzywał się sam się z nim skontaktowałem i
                      przeżyłem szok - prezes oznajmił mi, że mieszkanie zostało sprzedane.

Pewnie za chwilę na forum pojawią się głosy, że skoro nie podpisaliśmy umowy to
                      miał prawo sprzedać lokal, ale ja uważam, ze zachował się nieuczciwie, jest to
                      człowiek niesłowny. Przestrzegam!!!
                      • Gość: Krzysiek Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: *.transports / 195.154.167.* 05.09.05, 11:59
                        Obiektywnie: nie odpycha Was otoczenie tej inwestycji? Wokol jest pelno
                        dziadostwa a nie ma zadnej gwarancji ,ze kiedykolwiek sie to zmieni?! Ja tez
                        bylem zaintersowany ta inwestycja ale jak zobaczylem dzialke to stwierdzilem,ze
                        jest okropne...

Krzysiek
                        • Gość: Gość Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 62.233.144.* 06.09.05, 09:17
                          Otoczenie otoczeniem, ale lokalizacja jedna z lepszych dostępnych na dziś. W
                          planach postawienie płotu (ponoć ażurowego z jakimis pnączami) oddzielającymi
                          dłuższy bok działki z tymi zagraconymi posesjami, z tego co wiem ten
                          Jugosławianin juz dwukrotnie miał nakaz uprzątnięcia bałaganu - skończyło się
                          na grzywnie. Co dalej będzie? Nie wiadomo
                          • 3.14-ter Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 09.09.05, 11:21
                            informuję wszem i wobec, że testowo uruchomiłem nasze miniforum osiedlowe
                            braterskie.prv.pl/
                            Zachęcam do korzystania
                            • dlugopolska1 Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 30.09.05, 13:39
                              Witam,
                              kupiłam mieszkanie na braterskiej, ale forum nie działa...
                              szkoda
                              pozdawiam sąsiadów
                              • 3.14-ter Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 30.09.05, 14:11
                                To na szczęście chwilowe. Serwer się powiesił. Po południu będzie OK.
                                POzdrawiam i czekam na kontakt. Pisz na brat_er@wp.pl
                              • Gość: Obserwator Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: *.us.dcc.pl 30.09.05, 23:23
                                Forum działa po kilkugodzinnej przerwie
                                www.braterskie.prv.pl/
                                • 3.14-ter Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 15.10.05, 15:17
                                  więcej zdjęć z 15 października zamieściłem na forum osiedlowym w dziale foto
                              • 3.14-ter Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 04.10.05, 10:47
                                Skontaktuj się ze mną, bo nie dałaś namiarów na forum
    • 3.14-ter Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 16.01.06, 09:10
      Zmienił się adres forum na braterska.prv.pl/
    • 3.14-ter Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 21.02.06, 17:24
      Coraz więcej przyszłych sąsiadów wpisuje się na forum
    • Gość: Gosia Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? IP: 62.233.144.* 23.02.06, 07:46
      Inauguracyjne spotkanie międzysąsiedzkie ma się odbyć 24 marca. Planowany
      początek to godz. 18.00-19.00 (miejsce jeszcze niesprecyzowane). Prosimy o
      potwierdzanie obecności, ewentualnie sugestie co do zmiany tego terminu.
      Szczegóły na forum.
      • 3.14-ter Re: Rodis... czy ktoś zna tego developera? 14.03.06, 10:42
        Informuję, że ustalony został ostatecznie termin spotkania - 24 marca w piątek
        o godz. 19.00 w restauracji "Piramida Steakhouse" przy ul. św. Mikołaja 4.
        Jeżeli którykolwiek z sąsiadów nie będzie mógł w nim uczestniczyć proszę o info
        (jest to związane z rezerwacją).

Pozdrawiam i do zobaczenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka