Dodaj do ulubionych

obornicka 77 getto

IP: 194.146.120.* 17.06.05, 09:42
czy ktoś jest zadowolony z tego ze pozamykali boczne bramki?
dla mnie to to sie robi juz małe getto.
nie jest to jakies elitarne osiedle - zwykłe raczej, nikt wyjątkowy tam nie
mieszka[chyba ze o czyms nie wiem], wiec co "my" chcemy tak chronic?

a juz tak na powaznie
co potencjalnemu komus, kogo sie boimy, za róznica, zeby przejsc pod
szlabanem, zamiast pod bramką?
chyba ze ukradnie tyle lusterek i radyjek ze plecak zawadzi mu o szlaban....

Obserwuj wątek
    • Gość: alan Re: obornicka 77 getto IP: *.spox.org / *.org 18.06.05, 16:53
      Uważam jest to prawidłowo teraz zrobione. Kupowałem mieszkanie w tym osiedlu
      gdyż w ofercie miało być chronione i zamknięte. Po to jest zrobiony płot. Jeżeli
      masz problem z wyciągnięciem klucza z kieszeni to się wyprowadź. Nikomu to nie
      przeszkadza. Jak nie wiesz to informuję cię, że lada mommet będzie czynny sklep
      "Żabka" do późnych godzin wieczornych. Więc słuszne takie działanie. Nie chcę
      idąc dopracy aby kręcili się jacyś "menele" przez cały dzień wchodzący różnymi
      dziurami. Na innych osiedlach typu zamkniętego-chronionego jest tak samo
      zrealizowane. W naszym przypadku zapewne niefortunnie jest zrobiona furtka koło
      ochrony. Myślę, że jest to sprawa do rozwiązania.
      I nie łam się. Tak ma być.
      • bari99 Re: obornicka 77 getto 19.06.05, 17:43
        Nie zgadzam się z Twoja opinią.
        Wg mnie rozwiazanie jakie zastosowane w tym momencie na naszym osiedlu jest
        zle. Tak jak wspomniales takie ulozenie bramek wzgledem szlabanu i ochroniarza
        jest niefunkcjonalne i dlatego uwazam nie powinno sie zamykac w tym momencie
        osiedla.
        Nie problem nosic klucz w kieszeni. Ale problem pojawia sie wtedy gdy
        odwiedzaja Cie goscie. Czy za kazdym razem wychodzisz do bram osiedla aby ich
        wpuscic? Pewnie robi to ochroniarz podnoszac szlaban. Ale w takim razie czy o
        to chodzi z ta ochrona i zamykaniem bram? A gdy nie ma Pana ochroniarza to jak
        wchodza goscie- pod szlabanem zapewne. tak chyba nie powinno byc- jest to tez
        niebezpieczne. A co jak bedzie to starsza osoba, ktora schyli sie i nie bedzie
        mogla sie podniesc.A co jezeli goscie sa niezapowiedziani? takim wstep
        wzbroniony? POnadto takie deceyzje jak zamkniecie bramek powinny byc uzgadniane
        z wszystkimi mieszkancami, a nie tylko tymi, ktorzy sa za ta opcja.
        Ponadto gdy kupowales mieszkanie na tym osiedlu deweloper nie mowil, ze osiedle
        bedzie chronione. Byla jedynie sugestia, ze jest budowane z mozliwoscia
        ochrony. No chyba, ze stales sie wlascicielem mieszkania niedawno jak ochrona
        juz funkcjonowala. Jak widac Pan Maleńczuk nie jest jedyna osoba, ktorej nie
        pasuje obecne rozwiązanie.
        • Gość: Pan Maleńczuk Re: obornicka 77 getto IP: 194.146.120.* 20.06.05, 09:50
          Ciesze się, że nie tylko ja jestem za wolnością ;)

a moze kompromis? - bramka obok ochrony bedzie otwarta a ta przy żabce zamknieta
          [taki pomysł]
          • Gość: wk Re: obornicka 77 getto IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.06.05, 12:28
            Jak najbardziej popieram zamkniete bramki. Dzięki temu nie mamy jeszcze np.
            graffitii....

WK
            • Gość: Pan Maleńczuk Re: obornicka 77 getto IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.06.05, 18:10
              bramki są od tygodnia, grafiti nie ma od pół roku - nie widze zależności;)
              • Gość: iw Re: obornicka 77 getto IP: *.core.lanet.net.pl 21.06.05, 17:18
                a nie można bramki na dzień otworzyc a zamykać na noc
                • Gość: Pan Maleńczuk Re: obornicka 77 getto IP: 194.146.120.* 21.06.05, 17:40
                  ja nie mówie zeby nie zamykać na noć - to dobry pomysł, ale w dzień? jestem
                  przeciwny
    • Gość: karol Re: obornicka 77 getto IP: *.media4.pl 27.06.05, 01:41
      Maleńczuk !!!
      Jesteś bardzo upierdliwym i marudnym człowieczkiem, któremu w życiu
      nikt nigdy nie dogodzi . Powiedz ile masz lat i czy jesteś kawalerem
      a zrozumiem twój sarkazm do reszty świata, bo nie sądzę aby jakaś
      normalna kobieta wytrzymała z tobą choć parę dni .
      Czepiasz się nawet głupiej bramki i porównujesz moje osiedle do
      getta. A idź do diabła !! Nikt cię nie trzyma pod kluczem . Stękasz
      jakbyś nie mógł sobie sam otworzyć furtki, może nie masz klucza ? to
      go sobie dorób .
      Zrozum człowieku, że tu nie chodzi o żadnego złodzieja, bo jak
      zechce włamać się do twojego mieszkania, to przeskoczy sobie przez
      płot. Tu chodzi o zasadę, że ten co nie ma klucza do furtki nie
      wejdzie swobodnie na teren osiedla, chyba że na oczach ochroniarza da
      drapaka pod szlabanem, jak słusznie zauważyłeś, lub przez płot.
      Znajdź dla mnie lepszy i sensowniejszy temat do roztrzasania go
      na forum a nie zajmuj się sprawami błachymi. Furtka jest po to aby
      ją zamykać i basta !, inaczej jest niepotrzebna .

Jeżeli nie masz konkretnego tematu do rozmowy, to ci podpowiem. Z
      bramki jestem zadowolony a ze szlabanu niezupełnie, ponieważ w każy
      dzień o godz 22, 23 może i do rana, tego nie sprawdziłem, szlaban na
      osiedlu jest podniesiony do góry a w budce nie ma ochroniarza.
      Bardzo mnie to bulwersuje, że w godzinach nocnych ochrona daje
      dyla, podnosząc szlaban którego w żaden sposób nie można opuścić .

Uważam że ten temat jest bardziej ciekawy niż bramka i warto
      się nim zająć, choćby dlatego, że płacimy kasę na ochronę całodobową .
      • Gość: Pan Maleńczuk Re: obornicka 77 getto IP: 194.146.120.* 27.06.05, 09:28
        Kolego karolu;)[skoro juz nie uzywasz mojego pełnego nicka;)]

- ubawiłeś mnie swoim rysem psychologicznym mojej osoby;)
        ale jeszcze bardziej uśmiałem się z twojego problemu ze szlabanem, bo moim
        zdaniem niczym nie rózni się on od "mojego".

sam napisałeś ze jak ktoś chce cos ukraść to zrobi to przez płot [nie zgadzam
        się z tą opinią, ale to nie ma znaczenia], wiec skoro tak, to czemu martwi cie
        ten szlaban? idąc twoim tokiem rozumowania - masz pilota to sobie szlaban
        zamykaj;)

nie mam zamiaru dyskutować z kimś, kto nie rozumie na czym polega prosta
        polemika.
        rozumiem, że jak ktoś ma inne zdanie to ciężko go zrozumieć i wymyslenie
        sensownych, przekonujących argumentów może sprawić trudność, ale zrozum drogi
        kolego, że są ludzie myślący inaczej niż ty i albo to zaakceptujesz, albo
        spróbujesz przekonać. trochę więcej tolerancji i empatii;)

pozdrawiam i czekam na ARGUMENTY przeciw, a nie dodawanie mi wiary w to, że mam
        racje poprzez pisanie głupot o przeskakiwaniu przez płot;)

Pan Maleńczuk
    • cinek5 Re: obornicka 77 getto 28.06.05, 12:19
      co do getta - szczerze mówiąc jest trochę w tym prawdy, przynajmniej dla mnie.
      szczególnie jak widzę ludzi po drugiej stronie ogrodzenia którzy patrzą się
      trochę dziwnie, a ja się dziwnie czuję - taki podział my i oni ... no ale tak
      jest prawdopodobnie bezpieczniej i tej wersji się trzymajmy

• Gość: tom Re: obornicka 77 getto IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.06.05, 18:30
      wolę mieszkać w gettcie niż znajdować na klatce schodowej puszki po piwie,
      zakrwawione strzykawki itp . Może chcesz się zamienić?
      • Gość: Pan Maleńczuk Re: obornicka 77 getto IP: 194.146.120.* 01.07.05, 16:45
        za puszki i strzykawki odpowiedzialne są osoby mieszkające na danej klatce oraz
        ewentualnie sprawny domofon. to chyba nie na temat zamykania bramek na osiedle.
        • Gość: tom Re: obornicka 77 getto IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.07.05, 21:08
          widzę że nie miszkało się w bloku przy ulicy, gdzie każdy może podejść i
          rozwalić zamek w dzwiach, albo udawać listonosza.
        • Gość: karol Re: obornicka 77 getto IP: *.media4.pl 02.07.05, 00:29
          Maleńczuk !!!!!!!!!!!!!!!

Skończ proszę ten wątek bo stajesz się nudny . Widać że na
          siłę chcesz wciągać ludzi w niepotrzebną polemikę jakbyś naprawdę nie
          miał nic innego do roboty . Może miałeś do szkoły pod górkę a może
          miałeś trudne dzieciństwo i niespełnione ambicje, które teraz chcesz
          zrealizować . NIe wstydź się i powiedz że chcesz być prezesem naszej
          wspólnoty albo skromnie, zarządcą . Zgłoś swoją kandydaturę na forum a
          ja po zastanowieniu może zagłosuję na ciebie.
          • Gość: Pan Maleńczuk Re: obornicka 77 getto IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.07.05, 22:08
            karolku ;)
            po pierwsze sprawdz sobie w słowniku wyrazów obcych znaczenie 2 słów:
            1. forum
            2. polemika

fakulatatywnie mozesz przeczytać sobie wyjaśnienia słowa:
            3. argument

jak już przeczytasz i postarasz się zrozumieć, to pisz proszę do mnie ile
            wlezie.
            jak odrobisz zadanie domowe, to chętnie z toba [uwaga, trudne słowo]
            poduskutuję;)

serdecznie pozdrawiam,
            oddany sprawie otwartych bramek
            Pan Maleńczuk

p.s. jak jestes bogatszy, to zakup sobie najprostszą książkę traktującą o
            rozwiązywaniu problemów. dowiesz się pewnie z niej, ze podczas dyskusji nie
            obraża się nigdy interlokutora, bo to nie prowadzi do konstruktywnych
            rozwiązań... z resztą, odrobisz lekcje, to bedę Ci następnie polecał dalsze
            pozycje, które niewąpliwie ułatwią ci życie w społeczeństwie.

• Gość: zadowolony Re: obornicka 77 getto IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.07.05, 19:07
              Panie Maleńczuk, jak już jesteśmy przy tych obcych, trudnych słowach, to proszę
              sprawdzić sobie, co znaczy słowo "Getto". Mnie uczono, że z getta nie można
              było wyjść. Nie wiem jak Pan, ale ja nie mam problemów z opuszczaniem osiedla.
              A tak poważnie, niech Pan sobie poogląda klatki schodowe tych budynków po
              drugiej stronie ulicy (chyba ulica Chorwacka). Tam nie ma ochrony i
              tego "getta" i to widać i czuć.
              • Gość: Pan Maleńczuk Re: obornicka 77 getto IP: 194.146.120.* 07.07.05, 09:40
                troche sie juz do tych bramek przyzwyczaiłem [przestalem uzywac]- po prostu
                ochroniarz mi otwiera szlaban;P

teraz natomiast przeszkadza mi ochroniarz - wszyscy są w sumie OK. tylko taki
                najmłodszy/łysy blondyn wydaje mi sie mało sumienny.

p.s. getto ma dosc szeroko pojętą definicję, jednak to, że nam sie kojarzy z
                wojną i żydami nie oznacza, że jedyną.
                oto jedna z nich wzięta ze słownika PWN [ swo.pwn.pl/haslo.php?id=9648 ]-
                cyt.:
                " miejsce, środowisko odizolowane, rządzące się własnymi prawami, niechętne
                ludziom z zewnątrz"
                • Gość: zadowolony Re: obornicka 77 getto IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.07.05, 17:20
                  Dlaczego mało sumienny? Jak Pan to sprawdził i zmierzył? Trzeba chyba siedzieć
                  cały dzień na balkonie i czynić obserwacje i notatki. A może tak lepiej na
                  urlop Panie Maleńczuk? Szkoda życia na takie marudzenie.
                  • Gość: Wrocławianka Re: obornicka 77 getto IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.05, 23:58
                    Witam wszystkich mieszkańców GETTA :).Niedawno do waszego getta wprowadziła sie
                    moja znajoma i pare dni temu zaprosiła mnie na oglądanie mieszkanka, no i nie
                    powiem mieszkanie b.ładne,natomiast cała reszta tzn. ten piekielny płot,
                    szlaban, ochroniarze to po prostu koszmarrrr, beznadzieja...Jak można w czymś
                    takim mieszkać? Czy nie czujecie się ubezwłasnowolnieni?Zauwazyłam,że ostatnio
                    pojawiła się moda na ogradzanie osiedli, ale po co ? Przed czym się tak
                    ogradzacie? Jak złodziej będzie chciał wejść to i tak znajdzie sposób.Współczuję
                    wam tego całego cyrku i jestem szczęśliwa, że nie muszę mieszkać na takim
                    osiedlu. JESTEM WOLNA :):):)
                    • Gość: tom Re: obornicka 77 getto IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.07.05, 01:21
                      proponuje pod mostem tam to jest wolność
                      - nikt nie rozwali drzwi i domofonu
                      - żadnych obcych meneli - sami swoi
                      - nie trzeba płacić czynszu
                      - można krzyczeć JESTEM WOLNA nawet po 22
                • 71koz Re: obornicka 77 getto 09.07.05, 17:31
                  mało sumienny ?????? co sie panu nie podoba w mojej pracy Panie Maleńczuk ??????
                • Gość: łysy z ochrony Re: obornicka 77 getto IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 10.07.05, 17:54
                  Mało sumienny oj Panie Maleńczuk,jako jedyny pracuje tu od początku czyli od
                  1.02.2005r.od kiedy firma REFLEKS przejęła ten obiekt i oznajmiam panu że
                  wszyscy mało sumienni pracownicy stopniowo zostali wydaleni z obiektu a
                  następnie z firmy.......podzielam zdanie gościa ZADOWOLONY naprawdę wyskoczył
                  by Pan na jakiś mały urlopik od tego marudzenia dobrze panu to zrobi
                  gwarantuje :D ;)
      • Gość: kku Re: obornicka 77 getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:45
        Hihihi,
        Czlowieku, gdzie ty mieszkales wczesniej ze Ci sie klatka schodowa bez straznika
        tak zle kojazy??
    • Gość: xxl Re: obornicka 77 getto IP: 156.17.105.* 08.07.05, 12:48
      phi..... a odgradzajcie sie i myslcie sobie ,ze jestescie "lepsi"...tylko w
      czym?.....to ze ja nie mieszkam na zamknietym osiedlu tylko w pobazgranej
      sprayem klatce schodowej to moja wina?....a skad mam pewnosc ze to nie "wasze"
      pociechy pobazgrały mi po scianie?....przeciez tu nie chodzi chyba lepsi-
      gorsi...trzeba tylko SWOJE dzieci dobrze wychowywac ( to nie jest tylko do WAS
      ale do nas wszystkich ) a i w ogrodzeniu nie dostrzegam nic zlego ( tylko w
      komentarzach niektorych) zastanawiam sie tylko faktycznie jak to jest z
      niezapowiedzianymi wizytami... faktycznie WSTEP WZBRONIONY???....a moze domofon
      rozwiazalby problem......domofon przy bramce!
      • Gość: tom Re: obornicka 77 getto IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.07.05, 13:17
        pamiętaj że nie ma nic za darmo. Na Obornickiej zapłacili za ogrodzenie, za
        ochronę to ją mają. To że blokowiska nie mają ochrony przed wanadalami to jest
        wybór mieszkańców trudny do przeskoczenia. Zawsze znajdą się osoby które nie
        będzie stać na dodatkowe opłaty albo będą mieć w głębokim poważaniu jak jest na
        ich osiedlu. Wychowanie dzieci (dorosłych również) swoją drogą jest ważne. Co
        wymagać od dzieci jak dorośli wychodzą do piaskownicy albo na świerzy trawnik z
        pieskiem i przyglądają się jak wspaniale kupkę robi.
        • Gość: iw Re: obornicka 77 getto IP: *.core.lanet.net.pl 08.07.05, 14:47
          ale to nie jest sposób na usyrzeżenie się przed wandalami i tp. czasem własnie
          takie izolowanie prowokuje do zachować chuliganskich -sadzę że najlepsze są kamery .
          Ja obserwuje pewien dom gdzie mieszka parę rodzin i jest ogrodzony i ich dzieci
          cały czas chca być poza ogrodzeniem -tam je ciągnie a za płotem tylko mamuski z
          wózkami i maluchy w piaskownicy .
          Na noc jak najbardziej powinno byc wszystko zamknięte bo są telefony i teraz
          raczej nikt nie odwiedza bez uprzedzenia.
          Ale pamietam jak na Czajkowskiego zepsuła się brama i nie mogła wjechac chyba
          karetka albo wyjechac (nie pamiętam dokładnie)
    • turez Re: obornicka 77 getto 09.07.05, 01:02
      witam. Tu sasiad z szarego nieocieplonego bloku z naprzeciwka;) chciałem sie
      zapytac jak to jest z wizytami niezapowiedzianymi?? nie wejde jesli chce
      odiwedzic od tak kumpla, wziasc piwo i wpasc ogladac mecz wspolnie?:) Powaznie
      pytam:)
      • Gość: tom Re: obornicka 77 getto IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 00:51
        jak Cię ktoś zaprosi to na pewno będziesz mógł wejść
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka