Gość: ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 21:51 czyj ktoś slyszal co nowego w realizacji II etapu osiedla Chabrowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: snoop Re: integer IP: *.wroclaw.mm.pl 05.10.05, 22:21 dużo mieszkań ostatnio sprzedali. bardzo dużo. co ciekawe najwięcej w budynku I. koło planowanej obowdnicy. najnowyszy termin realizacji to V.05.budowa się przeciąga, ponieważ było cofnięte pozwolenie na budowę. tak twierdzą. tyle info człowieka z boku:) ciekawe jak sąsiedzi z chabrowego I (już zakopany topór wojenny)- sąsiedzi mieszkańców chabrowego II -widzą to ze swoich okien? czy rzeczywiści integer znów buduje, a nie rozbiera budynki? jak się mieszka w tym mieszkaniach: www.integer.com.pl/upload_module/oferty/bsm/rzuty/f_2_3.jpgpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikamik Re: integer 10.10.05, 15:33 Dlaczego sądzisz, że topór wojenny został zakopany? Teraz, gdy wyczerpałam wszystkie możliwości negocjacyjne z integerem, przygotowuję się do skierowania pozwu do sądu przeciw integerowi. Integer nie wywiązał się z zawartej umowy, a mianowicie nie wykończył osiedla w standardzie, do którego się zobowiązał. Nie wykonał istalacji umożliwiającej montaż videodomofonu, brakuje paneli domofonowych przy furtce wejściowej, schody w budynku D wciąż wyglądają tak: www.chabrowe6.xt.pl/ a powinny być wykończone płytkami gresowymi, prawdopodobnie brakuje również instalacji dla telewizji satelitarnej-piszę prawdopodobnie, gdyż do dzisiaj, pomimo wielokrotnych monitów, integer nie przekazał Zarządcy osiedla kompletnej dokumentacji technicznej, i tak naprawdę nie można stwierdzić, czy taka instalacja została wykonana. Zaczęły się problemy z usuwaniem usterek (gwarancja , rękojmia). Usterki przeciekających stropów balkonów na II piętrze budynku D zdjęcia z sierpnia'2005: www.chabrowe5.xt.pl/ pomimo zgłoszenia usterek w czerwcu, naprawy zostały dopiero podjęte we wrześniu. Czy skutecznie? Zobaczymy. No i kwestia służebności-sprawa wciąż w sądzie, 02.08.21005r. Sąd wieczystoksięgowy odmówił wpisania służebności przechodu i przejazdu przez nasze osiedle dla budowanego osiedla Ch-2. Poczytaj sobie www.chabrowe.pl , szczególnie forum dyskusyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snoop Re: integer IP: 195.205.44.* 10.10.05, 16:26 topór woj. pomiędzy mieszkańcami chabr I i chabr II, właśnie ze względu na "Sąd wieczystoksięgowy odmówił > wpisania służebności przechodu i przejazdu przez nasze osiedle dla budowanego > osiedla Ch-2." to miałem na myśli nevermind pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mikamik Re: integer 10.10.05, 16:43 ale między mieszkańcami osiedla chabrowego a przyszłymi mieszkańcami chabrowego II nigdy żadnej wojny nie było (to propaganda uprawiana przez pracowników integera!). Spór był i trwa tylko z integerem. Sama wieloktornie rozmawiałam z przyszłymi mieszkańcami Ch-2, gościłam ich u siebie na kawie itd. Jeśli integer skończy budowę i szczęśliwie wprowadzicie się do swoich mieszkań, to liczę na przyjazne sąsiedztwo, bo mieszka się naprawdę fajnie. A na razie to najgorsze jeszcze przed Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snoop Re: integer IP: 195.205.44.* 10.10.05, 17:05 jasne. ja tez tak napisałem trochę z przymrużeniem oka. przy okazji. co myślisz o planowanej obwodnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
mikamik Re: integer 10.10.05, 17:25 W 2003r. gdy decydowałam się za zakup mieszkania, wiedziałam, że obwodnica będzie przebiegać ok 120m od mojego budynku i nie będzie wkoło pustych pól, tylko zaczną rosnąć kolejne osiedla (oczywiście bez przejazdu przez nasze). Nie sądzę, żeby obwodnica była bardzo uciążliwa a zawsze to lepszy dojazd do innych części miasta. Oczywiście, że zaburzy sielskość okolicznych pól, ale wiedziałam na co się decyduję: najpierw rozległe pola wokół, teraz budowa za oknem, a za 5 lat obwodnica. Jak obwodnica okaże się zbyt uciążliwa, to przecież zawsze można sprzedać mieszkanie i przeprowadzić się do leśniczówki lub innego odległego miejsca. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Re: integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.05, 22:56 Trzy budynki wymurowane prawie do końca (piszę oczywiście o ścianach nośnych), a na jednym widać już zarysy dachu. Na czwartym (I) po długiej przerwie też zaczęli Ytongi do stawiać. Stukają, pukają, piłują. Jakoś się kręci. A mieszka się fajnie - jak to na wsi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysoki Re: integer IP: 62.111.172.* 07.10.05, 09:42 budowa jakos idzie ale jak zaczna kladzenie tynkow w zimie to nie bedzie wesolo .. tak robili na chabrowym I ... jak na moj gust obsuwa w budowie bedzie znaczna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: integer IP: *.cn.wroclaw.net.pl / 62.244.144.* 07.10.05, 09:50 obsuwa znaczna już chyba jest. Mam poradnik mieszkaniowy GW z zeszłego roku, z reklamą Chabrowego II: termin oddania - wrzesień 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysoki Re: integer IP: 62.111.172.* 07.10.05, 12:13 powiem tak: jak bylo lato to na budowie bylo pusto i roboty sie slimaczyly teraz jak idzie zima to dostali ruchow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snoop Re: integer IP: 195.205.44.* 07.10.05, 09:54 no niestety. niestety Integer jest dziadowski, jak żadko. bo budynki i rozkłady od Arch-e mi najbardziej się podobają. Z innej beczki: wszyscy psioczą na obwodnicę i narzekają. ale dla mnie ten kij ma 2 końce. póki co dojazd do wysokiej jest słabiutki. po wybudowaniu drogi będzie wiejski klimat z bardzo dobrym dojazdem. chyba bardziej plus niż minus. bynajmniej dla budynków najbliżej chabrowej (najdalej od obowidnicy). bo w inne bym się nie pchał (budynek I Integer ma w całości sprzedany!!). Odpowiedz Link Zgłoś