Dodaj do ulubionych

Triada Dom na spiżowej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:58
W ostatnim kwartale ubiegłego roku był na naszym forum wątek dotyczący
osiedla na ul. Spiżowej. Chwaliliście developera za solidność, a osiedle za
dobrą lokalizację, rozsądną cenę itp. itd. Jak to teraz wygląda? Czy ktoś
mieszka już na Spiżowej? Developer zapowiada kontynuację inwestycji, czy
polecacie to miejsce?
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Triada Dom na spiżowej IP: 195.205.44.* 24.01.06, 17:33
      dopiero rozpoczeli budowę. zakończenie za rok. wtedy dopiero nabywcy sobie
      pomieszkają.
    • Gość: Truktor Re: Triada Dom na spiżowej IP: 194.146.219.* 24.01.06, 20:33
      Na spiżowej ludzie mieszkają, a pierwsi zamieszkali na tej ulicy juz pod koniec 19 wieku. Co do Osiedla Spiżowego, pracę trwają choc na razie pewnie z powodu mrozów nie pracują. Pierwszy budynek powoli osiga wysokosc pierwsego piętra. Ostatnio poszerzyli ogrodzenie i rozpoczeli wykopy pod drugi budynek.
    • libekat Re: Triada Dom na spiżowej 26.01.06, 12:11
      ja na pewno poelcam kredyt hiporeczny :) bardzo niskie marze 691 583 351
    • Gość: zainteresowana Re: Triada Dom na spiżowej IP: *.isp.tvkg.net 11.02.06, 07:49
      witam!

czy ktoś, kto zakupił już mieszkanie w triadzie na osiedlu spiżowym mógłby dać
      jakieś rady. czy jest zadowolony ze współpracy z deweloperem???

pozdr
      • Gość: glm Re: Triada Dom na spiżowej IP: *.os1.kn.pl 18.03.06, 18:00
        Proponuje pytac tych, ktorzy kupili w Triadzie ale na Stronskiej - oni juz
        przynajmniej mieszkaja wiec moze cos wiecej moga powiedziec.
        Ogolnie z moich obserwacji wynika ze ida z praca jak burza i robia ladnie. A co
        wiecej to juz nie wiem ;)
    • Gość: klaudia Re: Triada Dom na spiżowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 15:26
      Przeczytałam właśnie dzisiaj, że są jeszcze wolne mieszkania na spizowej
      budowane przez Triadę.Mam wielkąprośbę, czy mogłabym dowiedzieć się jak drogie
      są te mieszkanka? Jakie są warunki kupna?
      • Gość: Wiem Triada - uważajcie przyszli nabywcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 21:48
        Witam! Swego czasu miałem nabyć lokal od właścicieli Triad-y.Zrezygnowałem ze
        względu na ich niepoważne podejście -to tak w skrócie.Nie wierzcie im na słowo-
        tylko słowo na papierze. Na Strońskiej mówili ludziom, że nie powstanie obok
        nich zaden inny blok - przejedzcie się i sprawdzcie!!!Najlepiej porozmawiajcie
        z nabywcami co i jak. Budynki mają także w Trzebnicy.
        A propos Spiżowej: czy lokalizacja tam jest trafiona?Kupujecie mieszkania dla
        siebie, rodzin na lata najczęściej.Najczęściej na kredyt spłacany 30 lat.
        Zauważcie jaka "gęsta" jest tam infrastruktura kolejowa PKP i pomyślcie czy za
        ten hałas warto płacić 3400zł za metr???? Życzę pomyślności i obietnic
        popartych nie tylko w rzeczywistości ale przede wszystkim na piśmie:)))
        Pozdrawiam, doświadczony przez Triadę:)
        • Gość: gk Re: Triada - uważajcie przyszli nabywcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 10:11
          mam odmienne doświadczenia - można się było ze wszystkim dogadać, wprowadzić
          własne zapisy do umowy i wynegocjować upust. Co do strońskiej to nie wiem, jak
          developer może obiecywać coś na co nie ma żadnego wpływu - wystarczy zapoznać
          się z planem zagospodarowania, a poza tym chyba zanim wybudowali ten blok to
          już wokoło stało zatrzęsienie innych bloków. Jeżeli chodzi o PKP przy
          manganowej, to sprawdzałem osobiście i pytałem się też starych mieszkańców -
          przejeżdza kilka pociągów dziennie, które jadą wolno i przynajmniej na
          wysokości pierwszego bloku, to bardziaj słychać tramwaj na grabiszyńskiej.
    • Gość: bartekr Re: Triada Dom na spiżowej IP: *.crowley.pl 30.03.06, 15:22
      Lokalizację każdy musi ocenić sam. Mieszkam na Spiżowej od urodzenia, czyli od
      26 lat i właśnie się stąd wyprowadzam - z tego dziesięciopiętrowca naprzeciwko
      inwestycji Triady.

Okolica jest niestety nieco slumsowata, za to blisko do centrum. O hałas nie
      musicie się martwić - tramwaju od Grabiszyńskiej nie słychać, a pociągi
      przejeżdżają rzadko i wolno, choć tuż przy torach - a tak usytuowane są budynki
      Triady - może być je jednak słychać. Pamiętam, że kiedyś bardzo przeszkadzał mi
      hałas pociągów - albo moja tolerancja się zwiększyła i przyzwyczaiłem się, albo
      jest ich teraz mniej i jadą wolno, w tej chwili ich nie zauważam.

Budowa idzie pełną parą. Odkąd od kilku dni jest ciepło i sypiam przy otwartym
      balkonie, wychodzącym na plac budowy, codziennie rano słychać stukanie, pukanie
      i przekleństwa robotników. :)
      • Gość: mtr Re: Triada Dom na spiżowej IP: *.crowley.pl 21.04.06, 13:26
        Właśnie w tej chwili rowniez rozwazam zakup mieszkania na spizowej. Moze znajda
        sie osoby, ktore moga cos dodac od siebie na temat developera i ogolnie warunkow
        w tym rejonie.

Moje obawy to glownie bliskosc Grabiszynskiej no i moze jeszcze gdzie z
        dzieciakiem pojsc w tej okolicy ;)
        • Gość: bartekr Re: Triada Dom na spiżowej IP: *.crowley.pl 21.04.06, 14:10
          Wsłuchałem się w te pociągi ostatnimi dniami i jednak nie przejeżdżają zbyt
          wolno - to po prostu ja się przyzwyczaiłem. Słychać je przy otwartym balkonie.
          Grabiszyńskiej bardzo nie słychać - w końcu to trzecia/czwarta linia zabudowy.
          Choć wiadomo, nie ma totalnej ciszy - w końcu to środek miasta.

• martamendak Re: Triada Dom na spiżowej 14.05.06, 14:36
            Witam,
            Czy może ktoś z Was kupil już jakieś mieszkanie w Triadzie?? Ciekawa jestem, za
            ile kupowaliście, bo jak ostatnio bylam u dewelopera, to mieszkanie na poddaszu
            (2-poziom.) już kosztują 4.150 zl/m2.

• Gość: gema Re: Triada Dom na spiżowej IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 17.05.06, 21:19
              kupiłam mieszkanie w grudniu, w pierwszym budynku, cena 3.100 zł za m... były
              też zniżki, przy wpłacie całości za mieszkanie - 2.900 zł za m, a połowy -
              3.000.-
              miejsce niezłe, blisko centrum... wygląda, że nie powinno być opóżnień w
              realizacji... w pierwszym budynku ciągną już 2 piętro... z deweloperem przy
              ustalaniu warunków umowy nie było żadnych problemów.. miło, możliwość
              negocjacji, wprowadzliśmy kilka zmian do umowy.. mam nadzieję, że dalej też
              będzie ok..
              • Gość: zaintersowany Re: Triada Dom na spiżowej IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 26.05.06, 10:00
                na temat różnych deweloperów i ich osiedli jest mnóstwo różnych opinii, a o
                triadzie coś nie za bardzo, czy to dobrze czy wręcz przeciwnie? może za mało
                jeszcze wybudowali...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka