Dodaj do ulubionych

Spectrum Development

01.02.06, 20:02
witam!

przeglądnęłam spory kawałek tego forum i o Spectrum prawie nikt się tu nie
wypowiadał od miesięcy.

Temat tabu?

Podobno większość mieszkań z II etapu Niemczanskiej została sprzedana....

Może jednak ktoś podzieli się na forum swoimi uwagami nt tego developera...

I czy jest jakaś szansa że zaczną oddawać mieszkania w połowie marca jak
obiecywali?
Obserwuj wątek
    • Gość: gilm Re: Spectrum Development IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.02.06, 20:08
      Na temat developera bylo kilka uwag na ich wlasnej stronie - nic milego.
    • aurelka10 Re: Spectrum Development 05.02.06, 09:14
      nie bardzo rozumiem, dlaczego spectrum miało by pisać na swojej stronie coś na
      siebie.....
      • Gość: gilm Re: Spectrum Development IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.02.06, 12:54
        Nie spectrum tylko klienci. Spectrum ma/mialo na stronie forum czy inny system komenatrzy...
    • Gość: Nikto Re: Spectrum Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:57
      Sa nierzetelni... omijać ich z daleka... Robia w konia jak dziecko- caly czas!
    • aurelka10 Re: Spectrum Development 05.02.06, 16:27
      no wiesz, nie bardzo mam jak uciekać, bo już czekam niecierpliwie na odbiór.

• Gość: gilm Re: Spectrum Development IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.02.06, 18:07
        powodzenia w takim razie, moze akurat jakos bezbolesnie Ci sie uda
        • Gość: Robert Re: Spectrum Development IP: *.vodafone-net.de 07.02.06, 20:59
          ...w takim razie wpółczuje... i łącze się w smutku ;)
          • Gość: laura Re: Spectrum Development IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.06, 11:13
            Ja też wspólczuję, jeśli masz możliwość jak najszybciej sprzedaj to mieszkanie
            i kup gdzie indziej, spectrum jest miły na początku potem nie doprosisz sie
            niczego czynsz wysoki, w mieszkaniach na Niemczańskiej i Pawiej-grzyb itd-
            fuszerka totalna- dobre firmy/ lepsze wykonanie/ to min. dachbud, milart,
            osiedle Jagodno- nie pamietam nazwy wykonawcy
            • aurelka10 Re: Spectrum Development 17.02.06, 14:19
              Czytając posty z całego forum można wyciągnąć wnioski że każdy developer
              sprzedaje mieszkania, które się sypią.
              Wiele tu niepochlebnych opinii o dachbudzie czy innych takich.

Nie napisałam tego postu żeby przyjmować wyrazy współczucia.

Miałam raczej nadzieję że poznam tu moich przyszłych sąsiadów.

I raczej nie mam zamiaru sprzedawać mojego mieszkania, bo gdy je kupowałam było
              najlepsze jakie znalazłam na rynku pierwotnym.

• czerwonynos Re: Spectrum Development 27.03.06, 14:32
                Witam,
                jestem w podobnej sytuacji. Czekam na moje mieszkanie i szukam opinii mieszkańców pierwszego etapu na Niemczańskiej. Czy mam się nastwaiwać na "wojne" z Spectrum w czasie odbioru? Im więcej opini tym lepiej.
                • aurelka10 Re: Spectrum Development 28.03.06, 09:16
                  No witam!

Jestem już dużo bardziej spokojna, bo ostatnio byłąm w mieszkaniu i jest ok.
                  Tylko na jednej ścianie i to w łazience ucieka pion, ale nie będę sie domagać
                  poprawek, bo mi tynku nawalą. Pan od kafli troszku skuje i będzie super.
                  A poza tym w mieszkaniu było ponad 30 stopni, więc na grzyb raczej bym nie
                  liczyła. Rura odpływowa jest jakoś niżej i głębiej niż była ostatnio - tak że
                  sami wpadli żeby poprawić..
                  Okna fajniutkie, za to parapety do natychmiastowej wymiany.

Myślę, że wojny nie bdzie. Będzie dobrze, mam nadzieję :)

www.ear.pl/niemczanska - forum mieszk. I etapu
              • Gość: bez_beretu Re: Spectrum Development IP: 212.160.143.* 26.04.06, 14:57
                Napisałaś wczesniej:
                "Może jednak ktoś podzieli się na forum swoimi uwagami nt tego developera"
                A teraz, gdy ludzie opisują swoje doświadczenia, piszesz:
                "Nie napisałam tego postu żeby przyjmować wyrazy współczucia.
                Miałam raczej nadzieję że poznam tu moich przyszłych sąsiadów."
                Więc o co ci chodzi??????? Zdecyduj się.
            • Gość: marc Re: Spectrum Development IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.06, 16:24
              no rzeczywiście, szczególnie dachbud to wiruozi sztuki budowlanej. i
              zaawansowanych technologii (taniej_się_nie_da)
              - bez jaj, wątków o tym wykonawcy nawet na tym forum juz sporo było, raczej
              bez entuzjastycznych opinii,łagodnie mówiąc
    • Gość: Piotr Re: Spectrum Development IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.06, 22:28
      O Spectrum Development nic nie wiem, ale niestety co do Milarta, to chciałbym
      ostrzec. Też rozważałem zakup tam mieszkania, ale się wycofałem. Znajomy kupił
      tam mieszkanie, i bardzo narzeka na współpracę -> nie wywiązują się ze
      zobowiązań i odwalili wielką fuszerkę. Np. "zapomnieli" ocieplić wiele elementów
      dachu i nie chcieli tego poprawić. Byłem u niego na budowie i widziałem jak
      lodowate powietrze leciało spod płyty GK do wnętrza mieszkania, przy mrozie na
      zewnątrz -20C. Dochodziło do przemarzywania ściany po wewnętrznej stronei
      mieszkania, pomimo że piec grzał na 100% (tzn. gdy temperatura w mieszkaniu była
      +20%), a Milart stwierdził, że poprawią dopiero, jak pojawią wikwity wodne lub
      grzyb po wewnętrzej stronie mieszkania. Znajomy już poważnie przygotowywał się
      do sądu, zainwestował w rzeczoznawcę budowlanego(który nie miał wątpliwości, że
      sprawa jest bardzo poważna i nie do przyjęcia) i dopiero po kilku pismach
      zmiękli i z łaską zrobili. Człowiek się wiele nerwów najadł i nawet przeprosin
      nie dostał. Długo też nie chcieli mu też wymienić obitego okna.
      Inne wątki o Milarcie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=38085130&a=38089257
    • Gość: klik Re: Spectrum Development IP: *.ptf.pl 26.04.06, 10:05
      Spectrum-omijajcie z daleka!!! kupiliśmy tam mieszkanie w pierwszym etapie. Czy
      nastawiać się na wojnę? zdecydowanie tak, nie pilnują terminów usuwania
      usterek, o wszystko trzeba się prosić i jak nie zadzwonisz do prezesa i nie
      pokrzyczysz sobie to możesz czekać i czekać...czynsze wysokie, notorycznie coś
      obiecują, że będzie, a potem zdziwienie, że coś takiego w ogóle mówili. Jeśli
      chodzi o współpracę to porażka na całego, dla tych którzy się zastanawiają -
      lepiej dopłacić trochę więcej, a kupić coś od solidnej firmy. Tutaj tekst "a
      czego się Pan/Pani spodziewał za taką cenę?" jest na porządku dziennym. Ogólnie
      totalna olewka klienta, jak już odbierze mieszkanie...
      • Gość: chrypa1 Re: Spectrum Development IP: 81.219.235.* 29.04.06, 23:15
        z kazdym deweloeperem sa problemy, ale czasem sa po prostu mniejsze. Trzeba
        kupowac mieszkanie w duzej, dobrze prosperujacej firmie, ktora ma rozwiniety
        dzial obslugi klienta. Znam takie firmy w ktorych dla ksiegowej obojetne kto
        podpisal umowe i fakture wystawia wedle uznania na kogos innego:), albo takie w
        ktorych prezes po podpisaniu aktu przestaje poznawac klientow na osiedlu:). W
        spectrum prezes przynajmniej przystojny wiec moze wyslac zone na zalatwianie
        tego typu spraw:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka