Dodaj do ulubionych

jaki sprzęt AGD?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.06, 09:19
Witam, jestem przed remontem mieszkania, tz odbieram mieszkanko w stanie
developerskim. Interesuje mnie jaki sprzęt polecacie AGD, chodzi o lodówke,
zmywarke, kuchenke elektryczną wraz z piekarnikiem. Chodziłem po sklepach i
widze ze za dobrą kodówke trzeba wydac ok 2 tys zł i odpowiednio tyle samo na
inne sprzęty, ale moze się myle?
Czekam na opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: P Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:57
      Nie, nie mylisz się. jedyne co moge poradzić to oglądać w sklepach
      tradycyjnych, a kupować w sklepach internetowych.
      • incognit Re: jaki sprzęt AGD? 12.05.06, 12:54
        www.centrum2000.pl POLECAM
      • Gość: Artie Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.swidnica.mm.pl 14.05.06, 02:24
        A ja zrobilem dokladnie odwrotnie, ogladalem w sklepach internetowych, a
        kupilem w tradycyjnym. Spisalem sobie ceny z internetu i poszedlem z nimi do
        sklepu ze sprzetem. Pan troche zbladl jak mu pokazalem po jakich cenach chce
        kupic u nich sprzet, ale w koncu sie zgodzil jak zobaczyl, ze tak czy owak
        zostawie u niego prawie 10 tysiecy. Jezeli kupujesz cale wyposazenie hurtowo to
        mozna sporo wynegocjowac.
    • mefistofeles5 Re: jaki sprzęt AGD? 12.05.06, 14:15
      a ja mam jak najlepsze skojarzenia z "DARIA" na Zakrzowie www.daria.com.pl
      Można się znimi zawsze dogadać, ale przede wszystkim zawsze dobrze poradzą
      • antyzlom Re: jaki sprzęt AGD? 13.05.06, 22:37
        zmywarkę mam Boscha,lodówkę do zabudowy Bosch,pralka Bosch...ewentualnie bym polecał Siemensa (zresztą to ten sam sprzęt tylko z inną nazwą ) czy też Electrolux,dziś sprzęt AGD robi się jednorazowy jak coś się sypnie to się nie opłaci naprawiać tylko kupuje nowe....nietety mam z tym doświadczenie po pralce Candy czy lodówce Zanussi.
        • Gość: bullet Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 14.05.06, 01:37
          i tutaj powstaje odwieczny problem. Wymienione przez Ciebie firmy slyna z tego
          ze sa drogie i ze sa niezawodne.
          Kiedys steffen moller powiedzial ze oszczedni niemcy kupuja drogie porzadne
          rzeczy bo sluza im latami a nie kilka badziewi....
          tez bym szedl w tym kierunku i zaufal wymienionym przez ciebie firmom.
        • Gość: jacek Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.magma-net.pl 17.05.06, 21:57
          Nie mam dobrych doswiadczeń z pralkami Bosch,
          kupiłem nowa (w połowie lat 90) wyprodukowana w Niemczech - podobno super.
          Po skończeniu gwarancji zaczęło sie sypac wszystko po kolei.
          Jak w siódmym roku padł silnik - wyrzuciłem badziewie na smietnik.
          Nigdy więcej nie kupie pralki Boscha - stary Polar był lepszy.

Z drugiej strony lodówka Boscha, którą mam rewelacja - 10 lat zero kłopotów.

Nie ma juz dobrych firm. Można tylko trafic na dobre egzemplarze.

pozdrawiam

jacek.
    • Gość: asica Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.ikatel.pl 14.05.06, 08:22
      Lodówka i płyta ceramiczna Gorenje
      piekarnik Amica
      okap Ardo
      pralka Siemens
      zmywarka Indesit

Mi najbardziej zależało na dobrej pralce i lodówce, zmywarka została zakupiona
      za resztę pieniedzy, która została po tym wszystkim, stąd Indesit. Bardzo
      zadowolona jestem z lodówki Gorenje ( rozważałam też pralkę tej firmy) mają
      super rzeczy.
      • Gość: sulexxx Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 11:16
        dzieki za odpowiedzi, poszedłem do sklepu i dzisiaj mam mieć ofertę na sprzęt
        agd, zobacze co mi zaproponuja i po jakich cenach, wtedy poszukam po internecie
        czy znajde coś taniej jesli tak to bede miał argument do negociacji cenowej
        • Gość: Carat Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 11:03
          Ja też miałem z tym problem, ale w końcu wybrałem:
          płyta ceramiczna i piekarnik FAGOR,
          lodówka pod zabudowę BOSCH,
          pralka Wirlpool (głębokość 33cm,
          zmywarka ZANUSSI,
          odkurzacz PHILLIPS (1800 W).
          Pozdrawiam
          Carat
          • Gość: sulexxx Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 12:17
            Wiem już napewno ze kupie sprzęt przez internet, ceny do tego co mi zaoferował
            sklep za cały sprzęt znalazłem o 1000 zł taniej, więc po co przepłacać?
      • Gość: MIsha Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.crowley.pl 17.05.06, 13:10
        Witam,

pytanie czy do zabudowy czy nie.

Lodowka do zabudowy
        - polecam Liebherr, mam, dziala jest fajna, cicha i ekonomiczna

Pralka Siemensa, najlepiej wez model z opoznieniem czasowym lub funkcja
        ustawiania startu o godzinie ...

Okap, raczej patrz na to aby fajnie wygladal, bo raczej sie o nim zapomina w
        praniu ;-)

Zmywarka do zabudowy BOSCH, wazne aby miala aqua stopa (choc mozna dokupic
        osobno gadzet), no i roznorodnosc programow raczej nie daje wiele. Mozna
        pokusic sie o system 3 w 1.

Piekarnik - nie mam zdania, bo nie mam. ;-)

Pozdrawiam
        Misha
        • Gość: sulexxx Re: jaki sprzęt AGD? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 12:29
          jakbyś zgadł, libherr podoba mi sie wizualnie głównie uzyta stal a nie
          malowanie na srebro, choc w środku ma stylk jak z niemieckich samochodów czyli
          bez wyrafinowania, zmywarka to bosch, kuchenke elektryczna z płyta wezme chyba
          amike (tak jak zmywarka mają chowane pokrętła więc będą równiez wizualnie
          pasować) okap też chyba amci choc jesze nie wiem do końca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka