Dodaj do ulubionych

Szczepin - Tschepine

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.06, 15:38
Szczepin,niegdyś kwitnący zakątęk dawnego Wrocławia,teraz choć mniej
majestatyczny nadal jest niepowtarzalny.Kto dziś pamięta ,że przed wojną
ul.Legnicka(FreidrichWilhelmstr.)albo zachodnia(Weststr.)uchodziły za jedne z
najpiękniejzych w mieście.
Obserwuj wątek
    • Gość: leppah Re: Szczepin - Tschepine IP: *.crowley.pl 30.05.06, 16:26
      A coz majestatycznego zostalo dzisiaj na Szczepinie? Blokowiska rodem z PRLu?
    • Gość: KiziaMizia Re: Szczepin - Tschepine IP: *.wroclaw.mm.pl 31.05.06, 18:03
      Mieszkam na Rybackiej od urodzenia(81) i powiem szczerze że jestem dumna ze
      swojego osiedla.Nic dodać nic ująć. Bloki a nie blokowiska !!! Blokowiska sa na
      Gaju, Nowym Dworze i Psim Polu !!! Nasze przynajmniej maja wyglad ( zasługa
      spóldzielni "Cichy Kącik" :))) Ładnie odmalowane no i to co potrzebne jest
      dzieciakom ...... duze tereny do zabawy w tym rekreacyjne, bardzo duze
      zazielenienie a nie jak na Sródmieściu !!! Spokój i cisza.No i sam fakt że to
      dzielnica Stare Miasto !!! Nigdy bym sie nie wyprowadziła z naszego osiedla.
      Nawet kiedys mam w planie zamiane mieszkania , ale tylko na Szczepinie !!!
      Pozdrawiam cieplutko wszystkich ze Szczepina .......
      • Gość: prześmiewca Re: Szczepin - Tschepine IP: *.wroclaw.mm.pl 31.05.06, 18:07
        > Mieszkam na Rybackiej od urodzenia(81) i powiem szczerze że jestem dumna ze
        > swojego osiedla.Nic dodać nic ująć. Bloki a nie blokowiska !!! Blokowiska sa na
        > Gaju, Nowym Dworze i Psim Polu !!! Nasze przynajmniej maja wyglad ( zasługa
        > spóldzielni "Cichy Kącik" :)))

Tak, spółdzielnia "Cichy Kącik", pardon, "Cichy Kancik" ma niewątpliwie wielkie
        zasługi ;] Szkoda tylko, że za swoją pracę u podstaw panowie prezesi czardżują
        na lokatorach tak horrendalne czynsze.
        • Gość: pośrednik Re: Szczepin - Tschepine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:38
          no cóż Szczepin jest niewątpliwie, jedną z najlepszych dzielnic Wrocławia,
          wyburzyć tylko prlowskie bloki i zbudować osiedle z prawdziwego zdarzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka