Dodaj do ulubionych

Milart - Mińska

IP: 156.17.67.* 05.06.06, 12:19
Jest ktos kto przymierza sie do zakupu mieszkanka od Milartu na ul.
Minskiej?? Jeżeli tak to prosilbym o kontakt... Pytanie do innych osob ktore
wykupily od nich mieszkanie, otoz probowal ktos z Was uzgadniac/zmieniac
troche projekt budynku (okno dostawic, przesunac balkon ciut w jedna strone,
etc.??)
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: Milart - Mińska IP: 80.50.177.* 05.06.06, 13:01
      obawiam się że balkonu to nie uda ci się przesunąć;-), ale scianki działowe
      wewnątrz jak najbardziej.
      • Gość: Mike Re: Milart - Mińska IP: 156.17.67.* 06.06.06, 15:49
        Moze to sie wyda smieszne, ale poszedlbym ciut dalej i myslalem zeby powiekszyc
        odrobine (1,5 - 2m2) powierzchnie mieszkalna (pokoj bylby bardziej ustawny),
        ale to by sie wiazalo troche z powiekszeniem budynku - natomiast bylby wowczas
        po prostej :P, ale o tym to nawet nie mam co marzyc... :( Poza tym sasiedzi z
        dolu tez musieliby wyrazic taka chec. Zaraz pewnie ktos napisze ze jak chcesz
        wszystko zmieniac to wybuduj sobie dom, ale przy cenach takich za jakie kupuje
        sie obecnie mieszkania w porownaniu do zarobkow, to chcialbym tez miec jakies
        zdanie. :( Wiem ze scianki dzialowe mozna zmieniac wedlug wlasnego uznania. :)
        • Gość: Marek Re: Milart - Mińska IP: *.magma-net.pl 10.06.06, 21:21
          Pod rozwagę - planowany przebieg AOW w pobliżu osiedla Muchobór Wielki:

www.gddkia.gov.pl/images/user/a/afc92499e18e55379e54928428ad2cd0.jpg
          • Gość: Mike Re: Milart - Mińska IP: 156.17.67.* 12.06.06, 13:46
            Tak, ale to bedzie gdzies z 150 metrow (tez juz o tym myslalem, ale co
            zrobic... :( )
            • Gość: Pepik Re: Milart - Mińska IP: *.crowley.pl 13.06.06, 11:37
              Ja tam wolę mieszkać obok osłoniętej ekranami i pasami zieleni autostrady (która
              w dodatku ma znajdować się w takim jakby półtunelu), niż np. przy Legnickiej czy
              Powstańcow Śl. Poza tym akurat od Mińskiej to AOW będzie 'nieco' dalej niż 150 m!
              • Gość: Mike Re: Milart - Mińska IP: 156.17.67.* 16.06.06, 14:45
                Pepik - tez tam kupujesz ??
                • Gość: Pepik Re: Milart - Mińska IP: *.crowley.pl 19.06.06, 08:28
                  > Pepik - tez tam kupujesz ??

Nie, ja mieszkam obok, na Tyrmanda.
              • Gość: Marek Re: Milart - Mińska IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 16.06.06, 15:57
                W każdym bądź razie - ostrzegałem.
            • Gość: gość Re: Milart - Mińska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.06.06, 11:19
              150m? Chlopie ty tej drogi nawet widzial nie bedziesz tak bedzie daleko hehe
              • Gość: y Re: Milart - Mińska IP: 213.25.141.* 17.06.06, 00:13
                Możecie przesłać wzór umowy intencyjnej podpisywanej z Milartem??
              • Gość: y Re: Milart - Mińska IP: 213.25.141.* 17.06.06, 09:58
                mój mail: mendax1982@tlen.pl
                • Gość: Mike Re: Milart - Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:11
                  Jeszcze nie ma i narazie nie wiedza kiedy bedzie... :(((
                  • Gość: malgo Re: Milart - Mińska IP: *.tcd.ie / *.tcd.ie 28.06.06, 22:14
                    umowy intencyjne prawdopodobnie beda za dwa tygodnie, ale neikoniecznie
                    • Gość: malgo Re: Milart - Mińska IP: *.tcd.ie / *.tcd.ie 28.06.06, 22:16
                      czy ktos wie cos o cenach mieszkan ? czy ceny umieszczone na stronie sa
                      obowiazujace ? czy to masie zmienic, w koncu umowy mialy byc podpisane tydzien
                      temu, wiec tak naprawde im poznij tym drozsze moga byc mieszkania ...
                      • Gość: ania Re: Milart - Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:52
                        Czy ktos wie kiedy bedzie mozna podpisac umowę intencyjną? Bo ja juz dlugo
                        czekam i za kazdym razem jak dzwonie to mi mowia ze za 2 tygodnie.......:(?????
                        • Gość: ania Re: Milart - Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:54
                          Co do cen to tez sie zastanawiam czy beda te same. Ale mam nadzieje ze to
                          porzadna firma i nie zrobi nas w balona...
                          • Gość: slavo Re: Milart - Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:12
                            Otóż zrobi w balona, to pewniejsze niż wynik meczu Polska - Niemcy. Dlatego
                            zwlekają z podpisywaniem umów, żeby uzyskać wyższą cenę. W przeciwnym razie
                            spieszyłoby się im, bo dostaliby wcześniej pieniądze. Teraz wielu deweloperów
                            tak robi, np. dużo mówi się na ten temat o praktykach Rafina.
                          • Gość: anula Re: Milart - Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:10
                            czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego tak dlugo czekam na podpisanie pierwszej
                            umowy??
                            • Gość: zeb Re: Milart - Mińska IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 06.07.06, 07:25
                              czekasz tak dlugo bo pewnie jeszcze nie maja ani pozwolenia na budowe ani
                              wylonionego wykonawcy. A umowy intencyjnej raczej nie oplaca im sie teraz
                              podpisywac bo za kilka miesiecy pewnie beda mogli nieco podniesc ceny.
    • Gość: Marek Mieszkancy przy Minskiej IP: *.dint.wroc.pl 10.07.06, 14:00
      Tworze posta aby bylo przejzyscie... Wpisujcie ewetualnie jakies namiary kto
      juz podpisal umowe i bedzie na 100% wlascicielem jednego z mieszkan przy ulicy
      Minskiej. Tak po sasiedzku jakby chcial sie ktos czegos dowiedziec...
      • Gość: Ania Re: Mieszkancy przy Minskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:11
        Czesc
        podpisales juz umowe moze??
        • Gość: mm Re: Mieszkancy przy Minskiej IP: *.wroclaw.mm.pl 13.07.06, 19:49
          Byłam wczoraj w Milart i powiedzieli że cen nie podniosą.Czekaja na pozwolenie
          na budowe.Umowy bedzie mozna podpisac pod koniec lipca....Obok Milart buduje
          Ekobud juz zaczeli cos kopac,niska zabudowa...
          • Gość: magness Re: Mieszkancy przy Minskiej IP: *.iios.pwr.wroc.pl 18.07.06, 15:11
            oto nasi sasiedzi
            www.ekobuddeweloper.pl/
            • Gość: Mike Re: Mieszkancy przy Minskiej IP: 156.17.67.* 07.08.06, 14:29
              Kto ma jakie mieszkanie w ktorym budynku przyrezerwowane??
    • Gość: Ania Re: Milart - Mińska IP: 217.97.139.* 20.07.06, 11:43
      Mamy zarezerwowane mieszkanie Przy ul. Mińskiej. Chcemy wprowadzić dużo zmian.
      Ciągle nie mamy ostatecznego planu od nich - mamy czekać. Dopiero na tym planie
      będziemy wprowadzać wszystkie zmiany.
      • Gość: Mike Re: Milart - Mińska IP: *.dint.wroc.pl 20.07.06, 12:05
        Zmiany wewnątrz mieszkania rozumiem... A z jakiego metrazu?? Tak z
        ciekawosci :) Jak tak bedzie szlo jak w tym tepie, to jeszcze
        pooooczzzeeeekamy... :(
        • Gość: Mike Re: Milart - Mińska IP: *.dint.wroc.pl 20.07.06, 12:19
          A znacie dokladne metraze mieszkan, bo co przychodze to podaja mi ine
          wymiary?? :(
          A i takie pytanie z innej beczki, ma ktos z Was przyrezerowane mieszkanie
          skraje z ktoregos z budynkow?? Nie myslal ktos zeby o ciut powiekszyc (wedlug
          wizualizcji) pokoj dzienny - zeby sciana byla tak jak w przylegajacym
          mieszkaniu??
          • Gość: mm Re: Milart - Mińska IP: *.wroclaw.mm.pl 20.07.06, 18:10
            Nam tez co wizyta to podają inny metraż,powierzchnia to ciagle wielka
            niewiadoma. Należy zwrócic uwage na to że w mieszkaniach dwupoziomowych są
            skosy a powierzchnia uzytkowa liczona jest od wysokosci powyzej 1,9m i niema
            szczegółowych wyliczen.Kto rezerwował jeszcze dwupoziomowe 3-pokojowe-
            obawiacie się moze gorąca w lecie????
            • Gość: ana Re: Milart - Mińska IP: 217.97.139.* 25.07.06, 14:38
              Mam zarezerwowane mieszkanie dwupoziomowe, skrajne. Bardzo sie boję gorąca na
              antresoli. Wszyscy mnie ostrzegają przed tym. Konieczne są rolety do okien
              połaciowych. Zacieniają całkowicie. Oczywiście to nie rozwiazuje problemu
              nagrzanego dachu!!! Jednak chyba zaryzykuję. Klimatyzatory też są rozwiązaniem.
              Lato w Polsce się ostatnio wydłużyło!!!, ale to jest problem góra 1,5 miesiąca.
              • Gość: mm Re: Milart - Mińska IP: *.wroclaw.mm.pl 31.07.06, 22:56
                cisza......pod koniec sierpnia prawdopodobnie będzie pozwolenie na
                budowe..hmmmm..ciekawe jaka będzie cena za metr...
                • Gość: anula Re: Milart - Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:21
                  taka sama, nic sie nie zmiania:)
                  • Gość: Jacek Re: Milart - Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:27
                    czy ktos podpisal juz umowe moze na Minska???Czemu to tak dlugo trwa??
                    • Gość: mm Re: Milart - Mińska IP: *.wroclaw.mm.pl 08.08.06, 21:09
                      BO NIEMAJĄ JESZCZE POZWOLENIA NA BUDOWE!
                      • Gość: Jacek Re: Milart - Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:14
                        Podobno maja tylko czekaja na uprawomocnienie. Powiini to zalatwic w 2 tyg, a
                        tu dalej nic nie rusza:(
                        • Gość: gosc Re: Milart - Mińska IP: *.os1.kn.pl 24.08.06, 19:24
                          Czy ktoś z was wpłacał kaske na rezerwacje mieszkania?
                          • Gość: mm Re: Milart - Mińska IP: *.wroclaw.mm.pl 24.08.06, 22:57
                            Nie wpłacalismy bo tego niewymagano.Czekamy az pozwolenie na budowe uprawomocni
                            się i czekamy na umowy :)
                            • Gość: Marek Re: Milart - Mińska IP: 156.17.67.* 28.08.06, 11:00
                              Pozwolenie na budowe juz podobno jest uprawomocnione, ale wciaz nie moga sie
                              zajac umowami...
                              • Gość: mm Re: Milart - Mińska IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.06, 19:29
                                MAREK? Umowe przedwstępną będziesz podpisywał w formie aktu notarialnego?
                                • Gość: Mike Re: Milart - Mińska IP: *.dint.wroc.pl 31.08.06, 14:10
                                  MM --> umowy maja byc dopiero w polowie wrzesnia albo i pozniej... :(
                                  • Gość: Marek Re: Milart - Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:24
                                    Ile płacicie za garaż? Ja się dowiadywałem z miesiąc temu to powiedzieli że
                                    25tyś. netto, a teraz już jest brutto!!!
                                    • Gość: mm Re: Milart - Mińska IP: *.wroclaw.mm.pl 18.09.06, 15:12
                                      Do Marka--> na poczatku cena garazu była w naszym przypadku 25tys.BRUTTO a
                                      teraz jest 25tys.netto +22% tak ze cene troszke zmienili....dobrze ze tylko za
                                      garaż...
                                • Gość: magness Re: Milart - Mińska IP: *.iios.pwr.wroc.pl 18.09.06, 15:30
                                  Macie jakies uwagi do umowy ???
                                  • Gość: mm Re: Milart - Mińska IP: *.wroclaw.mm.pl 18.09.06, 17:26
                                    Niby ceny niepodnoszą ale dla nas zmiana ceny garazu z brutto na netto to nic
                                    innego jak podwyżka o 22%.Druga sprawa to harmonogram płatności i brak
                                    możliwości negocjacji terminu wpłat.Biorąc pod uwage fakt ze obecnie
                                    załatwianie kredytu hipotecznego trwa ok.6tyg.to wpłata 20%wartosci do 30.09 (w
                                    naszym przypadku to 0k.63tys.)staje sie wielkim problemem.Odnosze wrazenie że
                                    mała podaz mieszkań na rynku spowodowała że deweloperom przewraca się w głowie!
      • Gość: Mike Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:08
        Szukam osoby, która ma zarezerwowne mieszkanie w bloku 6, klatka 1, mieszkanie
        5 - Inna nazwa tego bloku to chyba K2?
    • Gość: gosc Rezerwacja IP: *.os1.kn.pl 26.09.06, 22:10
      Mam rezerwacje mieszkania 3 pok ok 56 m2.
      Moge odstapic. Chetnych prosze o info na k_k11(at)wp(dot)pl
    • Gość: jarek Re: Milart - Mińska IP: *.e-wro.net.pl 02.02.07, 19:09
      Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Milarcie przy Mińskiej. Jak oceniacie
      tego developera? Nie boicie się hałasu od Mińskiej? - myślę że Mińska jest
      bardziej hałaśliwa niż będzie planowana AOW. Co myślicie o jakości mieszkań
      budowanych przez tego developera?
      Pozdrawiam,
      Jarek
      • Gość: Mike Re: Milart - Mińska IP: 156.17.67.* 06.04.07, 11:23
        Poki co wszystko jest wporzadku. Jezeli chodzi o osiedle Milartu to od strony
        AOW bedzie przysloniete inwestycja innego developera, a od strony Minskiej az
        takiego halasu nie ma. Wiec jezeli chodzi o mnie to uwazam ze nie ma sie czego
        obawiac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka