Dodaj do ulubionych

maślice- osiedle słoneczne

03.07.06, 11:40
Witam,
Przymierzam się do kupna mieszkania na ulicy Gosławickiej (etap 3). Czy
możecie coś więcej powiedzieć na temat spółdzielni maślice? Jak przebiega
wspólpraca w trakcie budowy, a potem już po oddaniu mieszkania? Będę bardzo
wdzięczna za wszystkie opinie, bo lada dzień muszę podjąć decyzję i podpisać
umowę przedwstępną.. pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Demora Re: maślice- osiedle słoneczne IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.07.06, 18:37
      Z ta współpracą bywa różnie. Ja nie narzekam chociaż 1 etap na Gosławickiej oddali z poślizgiem i bez chodników dookoła (a kto tam był wie, że to teren gliniasty i po deszczu można było się utopić w błocku). Na tle innych deweloperów SBM Maślice nie wydaje mi się taka najgorsza ;)
      A z decyzja radzę się pospieszyć bo mieszkania rozchodzą się jak świeże bułeczki (patrz lista na www.maslice.pl).
    • Gość: brioszka Re: maślice- osiedle słoneczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:02
      według mnie zaletą jest stosunkowo atrakcyjna cena 4000 zł i cicha spokojna
      okolica z przyzwoitą komunikacją mpk. wady: budynek III będzie stał przed
      cmentarzem.
      kupiłem mieszkanie w budynku II. na razie ze spółdzielnią nie mam problemów.
      miałem niedopłatę do kredytu (róznica w kursie) o którą spółdzielnia jakoś
      wyjątkowo się nie upominała. wyrównałem ją dopiero po 4 mc i myślę, że mógłbym
      ich jeszcze przytrzymać.
      na tą chwilę polecam
      • elmumio Re: maślice- osiedle słoneczne 07.08.06, 21:20
        A czy wiecie że pod oknami bedziecie mieć autostradę?Ja bym się poważnie
        zastanowił!
        • Gość: yvette Re: maślice- osiedle słoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:38
          Ja też uważam, że to solidna firma. Kupilam od nich 3 lata temu mieszkanko i
          jestem z współpracy b. zadowolona. Choć są drobne niespodzianki np. przed
          budynkiem w podwórzu w planie zagospodarowania terenu miało być więcej zieleni,
          drzewa, a niestety zamiast drzewa stoi budynek: rozdzielnia elektryczna, a
          teraz dowalili jakiś mega słup, który szpeci nasze podwórze.
      • Gość: Demora Re: maślice- osiedle słoneczne IP: 193.109.212.* 08.08.06, 09:59
        >wady: budynek III będzie stał przed cmentarzem
        Cmentarz jest mały i nie będą już na nim chować.
        A stare drzewa, które tam rosną oddzielą budynek od obwodnicy.
        • Gość: Demora Re: maślice- osiedle słoneczne IP: 193.109.212.* 08.08.06, 10:10
          Zapraszam przyszłych mieszkańców Gosławickiej i Paniowickiej na stronę
          www.maslice.net i forum.maslice.net
        • Gość: NotBear Re: maślice- osiedle słoneczne IP: *.contium.pl 08.08.06, 11:22
          > Cmentarz jest mały i nie będą już na nim chować.
          Teren po drugiej stronie "ulicy", naprzeciw miejsca, w ktorym stanie 3. budynek
          nalezy do parafii. Spoldzielnia czyni starania, aby nie dopuscic do poszerzenia
          cmentarza, ale gwarancji dac nie moga.

> A stare drzewa, które tam rosną oddzielą budynek od obwodnicy.
          W tym miejscu akurat jest luka (niezabudowany teren, o ktorym pisalem wyzej).
          Obwodnica bedzie tam przebiegac na wysokosci okolo 6 metrow, wiec na pewno
          bedzie ja widac z okien.

Teren badalem osobiscie, a powyzsze informacje zostaly potwierdzone podczas
          rozmowy w biurze spoldzielni. Niestety nie zalapalem sie z rezerwacja na
          mieszkanie od strony wschodniej :-( Kontakt ze spoldzielnia (osobisty i
          emailowy) wspominam pozytywnie - odpowiedzi na pytania uzyskiwalem konkretne,
          bez kluczenia i owijania w bawelne. Warunki umowy rowniez wydawaly mi sie
          rozsadne. Gdyby nie sytuacja na rynku, warto byloby poczekac na 4. budynek.
          Moim zdaniem Maslice sa bardzo dobra lokalizacja - stosunkowo blisko do
          centrum, a jednoczesnie cicho i zielono.
          • neti25 Re: maślice- osiedle słoneczne 09.08.06, 11:23
            Gdzie dokładnie ma przebiegać obwodnica? Piszesz ze na wysokości ok. 6m, a
            dokładniej? Biorąc np za punkt odniesienia budynek 3?..ja chyba poczekam na
            budynek 4. Perspektywa cmentarza przed oknem nie naley do zbyt przyjemnych.
            Podobno etap 4 rozpocznie się już w styczniu.
            • Gość: Demora Re: maślice- osiedle słoneczne IP: 193.109.212.* 10.08.06, 13:05
              > Podobno etap 4 rozpocznie się już w styczniu.
              W styczniu 2007 to powinni zabrać się za budynek nr 3. A czy bedzie jeszcze 4
              budynek???
              Urząd Miasta wydał decyzję o budowie tylko 3 budynków, no chyba że były zmiany.
              • Gość: Demora Re: maślice- osiedle słoneczne IP: 193.109.212.* 10.08.06, 13:12
                No faktycznie będzie 4 budynek.
                Szkoda, bo będzie załaniał mi widok na piękne drzewa :-/
            • Gość: NotBear Re: maślice- osiedle słoneczne IP: *.nat.tvk.wroc.pl 10.08.06, 23:50
              Zaznaczyłem na zdjęciu kluczowe punkty: www.sisowcy.info/maslice.jpg

Autostrada będzie przebiegać około 350 m od osiedla. Planowane jest wybudowanie
              estakady prowadzącej do mostu nad Odrą. Pan ze spółdzielni twierdził, że na
              widocznym z 3. bloku odcinku jezdnie będą na wysokości około 6 m i na pewno
              zepsują widok z zachodnich okien. Cmentarz i otwarty teren, o którym pisałem,
              widoczne są na planie.

Zrodła:
              www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_wroclaw/budowa_autostradowej_obwodnicy_wroclawia/
              maslice.pl/index.php?menu=12&site=26
              • neti25 Re: maślice- osiedle słoneczne 16.08.06, 11:12
                Wilekie dzieki za tak dobre zdjęcia. W sumie 350m to nie az tak blisko- do
                przyjęcia jak dla mnie:) A czwarty etap w stosunku do trzeciego ma miec
                opoznienie zaledwie ok. półroczne.. Oczywiście chodzi mi o oddanie budynku:)
    • Gość: Dakota Re: maślice- osiedle słoneczne IP: *.magma-net.pl 18.08.06, 18:43
      Witajcie...
      A jak wyglada sprawa linii wysokiego napiecia, nic mnie tak tam nie przeraza jak
      te druty nad glowami:(, czy ktos sie orienbtje czy to nie jest za blisko od
      budynkow? czy to moze szkodzic?? W poniedzialek bede mail mozliwosc kupna
      mieszkania w etapie 3...Dzieki za kazda odpowiedz!
      • Gość: Demora Re: maślice- osiedle słoneczne IP: 193.109.212.* 01.09.06, 14:32
        Linia wysokiego napięcia jest w przepisowej odległości od pierwszego budynku.
        A czy szkodzi... wydaje mi się, że nie bardziej niż wszystkie telewizory,
        komputery itp., które są w odległości paru metrów w mieszkaniach sąsiadów.
        A po pewnym czasie przestaje sią ją nawet zauważać.
        • Gość: Demora Re: maślice- osiedle słoneczne IP: *.os1.kn.pl 21.09.06, 18:38
          No i skończyły się mieszkania w 3 budynku.
          • Gość: dakota Re: maślice- osiedle słoneczne IP: *.180.219.81.magma-net.pl 21.09.06, 23:29
            tez chcialem tam kupic, mialem taka mozliwosc ale sie nie zdeydowalem z racji
            tych linii wysokiego napiecia ktore przebiegaja tuz przy budynku...to za duze
            ryzyko, nie sadze zeby to bylo najzdrowsze...i zadne drzewka tu nie pomoga...
    • Gość: e Re: maślice- osiedle słoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 01:03
      fajna!
      • bajerka11 Re: maślice- osiedle słoneczne 06.10.06, 11:03
        Po ile za metr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka