Dodaj do ulubionych

Belvedere Park na Krzykach

IP: *.wroclaw.mm.pl 24.07.06, 21:40
Czy może ktoś już podpisał umowę z tym developerem albo ma chociaż
rezerwację ? Może juz ktoś ma jakieś doświadczenia w zakresie komunikacji z
tą firmą ?
Obserwuj wątek
    • Gość: P{iotr Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:12
      kłopoty z wyszukiwarką?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=43806155&a=43806155
      • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 24.07.06, 22:27
        pytałam o konkrety a w tym linku który od Ciebie dostałam jest dyskusja na
        temat zarobków pracowników LG i czy to oni na tym osiedlu zamieszkają - nie o
        to mi chodziło - więc może nie przeczytałeś całego wątku który mi podesłałeś
    • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 25.07.06, 12:20
      Ja sie przymierzam do mieszkania w bud. A. O developrze wiem niewiele, co juz
      wybudowal i gdzie?
      • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 25.07.06, 13:22
        z tego co wiem, to nie mają jeszcze wybudowanych żadnych mieszkań we Wrocławiu
        a firma Belvedere Marki jest wydzielona z dużej firmy Pol-Mot z Warszawy.Z
        braku informacji o firmie Belvedere Marki chciałabym wiedzieć,czy juz są osoby
        które podpisały umowę z tym developerem, a może już ktoś coś słyszał o ich
        innych budowach ?
        • Gość: wuzetka Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.06, 21:07
          Witam, ja także przymierzam się do zakupu mieszkania u tego developera. I
          rzeczywiście trochę się obawiam, bo formalności ze strony developera załatwiane
          są conajmniej ślimaczo. Tak, jakby wogóle im nie zależało na sprzedaży. Nie
          wiem co o tym myśleć? Jeśli masz jakieś wątpliwości to chętnie ich wysłucham
          bądź podzielę się swoimi na privie.
          • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 25.07.06, 22:28
            Obaw przed zakupem mieszkania mam wiele,ale troche mnie niepokoi brak wiedzy na
            temat tego developera(pojawił się niedawno na rynku nieruchomości,brak
            wybudowanych mieszkań do obejrzenia).Jestem na etapie analizy umowy z
            Belvederem która,jak pewnie większość takich umów, jest korzystna tylko dla
            strony sprzedającego;dopiszę kilka swoich uwag - zobaczymy na co się
            zgodzą;Zamierzam w przyszłym tygodniu podpisać z nimi umowę przedwstępną,ale w
            formie aktu notarialnego bo wydaje mi się ze to bezpieczniejsza forma
            zawierania umowy niż podpisanie jej poprostu u nich w biurze.
            A co do ich opieszałości w załatwianiu formalności - może to poczęsci wina
            okresu urlopowego;tym tłumaczył mi sie pracownik biura,który do tej pory nie
            odpowiedział na mojego maila (mineło od wysłania 7 dni).
            • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 25.07.06, 23:05
              A co nie podoba sie Wam w tej umowie? Studiuje ja doglebnie, nie widze nic
              szczegolnego.
              Pan Mariusz z biura jest rzeczywiscie niezbyt mily, ale z nim nie bede tam
              mieszkac:)
              • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 25.07.06, 23:21
                W umowie nie podoba mi się m.in.:
                1.okreslenie terminu oddania nieruchomości jako "wstępny"-nie moze tak być-musi
                być konkretnie podany termin-jak pisza ze 30,06,07 to to ma być ostateczny
                termin
                2.Termin umowy notarialnej powinien być podanny konkretnie,albo chociaz w
                przybliżeniu np.30 dni od dnia wydania decyzji admin. o użytkowaniu lokalii
                3.spóźnienie płatności o 14 dni skutkuje wypowiedzeniem tej umowy - a jak sie
                okaze ze to Twój bank nie wyrazi zgody na zapłate kolejnej transzy (bo roboty
                na budowie nie beda szły zgodnie z harmonogramem robót) to tobie wypowiedzą
                umowe-czy to w porządku ???
                4.za długie terminy zwrotu kasy nabywcy - 90 dni - co oni te pieniądze chca na
                lokate dac czy co ?
                5.nie ma mowy o odsetkach karnych które wypłacałby developer w razie uchybień z
                jego strony
                6.nie piszą o tym że jak ostateczny pomiar mieszkania bedzie mniejszy niz ten
                za który zapłaciłam, to ze oddadzą mi kase (ale o tym że mam im dopłacić to
                piszą)
                7.nie zgadzam sie z okresleniem kiedy następuje faktyczny termin wykonania
                mieszkania - nie wtedy kiedy ja to mieszkanie odbiore jakościowo tylko powinno
                być kiedy spółka zgłosi mieszkanie do odbioru
                8.paragraf 19 ust 5 jest dla mnie do wykreślenia
                to narazie tyle co mi sie w tej umowie nie podoba
                Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co do umowy ?
                • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 26.07.06, 09:01
                  Masz racje, niektore paragrafy sa kosmicznie niedorzeczne, po dokladnym
                  przeczytaniu zgadzam sie z Toba. Nie wiem czy istnieje mozliwosc negocjacji
                  warunkow tej umowy.
                  Moze poszukamy info o nich na forum warszawskim?
            • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 26.07.06, 22:45
              Mozesz krotko powiedziec cos na temat umowy w formie aktu notarialnego? Jak to
              wyglada i ile to kosztuje?
    • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 26.07.06, 09:12
      Nie znalazlam nawet strony Belvedere Marki Sp. z o.o. Dziwne. Na forum
      developerzy warszawa tez cisza.
      • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.06, 13:28
        Już próbowałam czegoś szukać ale jakoś z marnym skutkiem-nawet byłam na forum
        miasta Marki skąd ta firma pochodzi i podobno ma tam jakies zakupione grunty-
        ale nic nie piszą.Spółka ma jeszcze jedna iwestycje - zakup gruntu czy
        nieruchomości ale nie znalazłam żadnych informacji - cisza.
        Czy warunki umowy mozna renegocjować to sie przekonam niebawem-wysyłam do nich
        dzisiaj maila z moimi poprawkami-zobaczymy co odpowiedzą.
        • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 26.07.06, 22:40
          Ja wlasnie co dostalem decyzje kredytowa, wiec poprosilem ich o przygotowanie
          umowy. Czytalem jedynie wzor, oczywiscie zastrzezenia wasze jak najbardziej sa
          sluszne.

Jesli chodzi o tego Pana ze sprzedazy to faktycznie strasznie nie mily. Ja
          zawsze rozmawiam z Pania Agnieszka, bardziej przystepna i chetna do wspolpracy.
          Jesli chodzi o czytanie maili, to czasami robia to z opoznienie, bo maja net
          dodzwaniany wiec czasami naja niezle lagi :). Lepiej zadzwonic i powiedziec ze
          sie maila wyslalo.

Tez bede probowal z nimi negocjowac zapisy w umowie za jakis czas, ale obawiam
          sie ze z marnym skutkiem. Chetnych na mieszkania jest tyle ze jesli nie ja to
          ktos inNy kupi. no ale zobaczymy.
      • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 26.07.06, 23:14
        Nie dziwie sie ze trudno cos znalesc na temat firmy bo jak dotad wszystko co
        posiada to grunty (warto to sprawdzic w ksiegach wieczystych) przy
        Karkonowskiej/Przyjazni. Jak dla mnie spolka chwyta sie tego co jest aktualnie
        na topie i na czym mozna zarobic :) Znalazlem jakies szczatkowe info ze sciagali
        auta z Rosji, ale Pol-mot sie z teg wycofal :) Pozatym wystawiali sie na targach
        motoryzacyjnych :)
        • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 27.07.06, 09:07
          bymyself,
          zgadzm sie z Toba, jak nie ja to ktos inny po tej cenie to kupi, a wybor coraz
          mniejszy, a ceny ida w gore dzien za dniem. Ja wkrotce podpisuje umowe
          przedwstepna i zaczynam starania o kredyt. W jakim banku wziales, jesli moge
          wiedziec?
          Bedziemy sasiadami? W ktorym budynku kupiles?
          Pozdr.
          • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 27.07.06, 09:32
            Proponuje najpierw zdobyc decyzje kredytowa, a pozniej podpisac umowe, bo mozna
            sie wpakowac :) Ja wzialem w mBanku, bo wszystko tam mam wiec nie bede
            kombinowal. Nawet nie szukalem innych ofert.
            Jeszcze nie kupilem, ale mam w planach kupic w budynku A 54 m2. Na razie jeszcze
            proboje wprowadzic zmiany w planach. Wyslalem moje zmiany do Belvedere i czekam
            co na to ich architekci. Na razie czekam az przygotuja mi umowe.
            Pozdrawiam
            • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 27.07.06, 10:16
              Czyli nie podpisywales nawet umowy przedwstepnej? A co z wplata 5% wartosc
              mieszkania i garazu?
              Ja tez mam w bud. A, 52 m2. Dzis wlasnie zamierzam skontaktowac sie z mbankiem,
              bo tez mam od kilku lat tam konto. Wszystko z mbankiem zalatwieles
              telefonicznie i nie bylo problemow?
              • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 27.07.06, 10:52
                Mam rezerwacje w Belvedere. Wystawili mi wszelkie zaswiadczenia potrzebne do
                banku. Podpisze umowe przedwstepna i aneksem o wplate zaliczki w terminie np 30
                dni od podpisania umowy. Po podpisaniu ide do banku (wiem ze dostane kredyt bo
                mam juz decyzje kredytowa) z umowa przedwstepna. Podpisuje umowe z bankiem, a
                bank przelewa zaliczke do developera. Wszystko gra.
                Z mBankiem kontaktowalem sie osobiscie w centrum kredytowym na Kuzniczej ?? (ul
                ktora odchodzi od rynku w strone Universytetu). Na decyzje trzeba czekac ok 2-3
                tygodni. Proponuje abys sie pospieszyla :)
                Powodzenia
                • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 27.07.06, 12:59
                  Dzieki wielkie! Ide dzis do banku:)

Pozdrawiam:)
                  • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.06, 10:20
                    mam pytanie dotyczące kredytu - bierzecie kredyt w PLN czy CHF ? Jeśli w CHF to
                    jakie mbank oferuje wam procenty ? Ja również mam tam konto ale bank Millennium
                    oferuje 2,77 % w CHF;czy mbank ma mniej ?
                    Moja propozycja umowy została już wysłana do prawnika w W-wie;podobno jest nie
                    do przyjęcia;powiedziałam im że podobnie jak ich propozycja jest nie
                    doprzyjęcia dla nas jako klientów-w przyszłym tygodniu mamy negocjować warunki-
                    ciekawe co z tego wyniknie.
                    • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 10:34
                      mBank do niedawna oferowaml mi 2,45 w CHF, ale niestety (chyba jak wszyscy)
                      ostatnio podwyzszyli do 2,75.

Bardzo bede wdzieczny za wszelkie newsy z negocjacji. Moze warto tez wejsc na
                      strony recznika praw konsumentow, znajduja sie tam listy z artykulami z umow
                      ktore zostaly uznane za niedozwolone. Czytalem kiedys na ten temat artykul na
                      gazeta.pl
    • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 10:42
      Wczoraj przez tel. Pani z CF mBanku "zasymulowala" mi kredyt o oprocentowaniu w
      CHF 3.25%, ale to jest akurat nie do przyjecia!:)
      Dzis ide na rozmowy. Dzieki za zbawienne 2.75%:)
      • Gość: www Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.08.06, 22:44
        3.25 nie do przyjecia a 2.75 tak?

chyba nie wiesz w co sie pakujesz,
        bo z dnia na dzien kazdy bank przysyła notke ze podnoszą oprocentowanie
        wiec 3.25 moze byc juz pare dni po tym jak ci pozyczą
    • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 10:42
      No i prosze bardzo artykup ktory warto poczytac
      dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2720180.html
    • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 10:45
      Co wy na to aby zalozyc forum przyszlych mieszkancow Belvedera Park? Zlota
      Podkowa juz cos takiego ma i jest tam sporo ciekawych porad www.zlotapodkowa.prv.pl
      • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 10:53
        Choc jest nas garstka, to popieram.
        • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.06, 12:12
          co do forum mieszkańców to jestem bardzo za w końcu zaczełam temat na tym forum
          żeby nie być sama w walce z developerem o ukochane mieszkanie...Jestem po
          rozmowie z Prezesem Belvederu - poprosiłam aby negocjacje dot.umowy przebiegały
          bez pośrednictwa naszych handlowców we Wrocławiu bo to tylko wydłuza czas i
          radca prawny Belvederu ma do nie zadzwonic w przyszłym tyodniu.Z
          moich "tajnych" źródeł wynika,że nie ma co się obawiać o tą inwestycje i
          wszystko powinno być ok. Póki co jestem uspokojona ,ale szcześliwa i pewna
          swego będę jak podpiszę umowę przyżeczoną z developerem.
          Jeżeli wolicie możemy gadać na prv'ach-podajcie adresy.
          • bymyself <a href="http://www.belvederepark.mojeforum.net/" target="_blank"& 28.07.06, 21:57
            Zalozylem forum na www.belvederepark.mojeforum.net/ na razie zaluzcie
            sobie konta, ale nie piszcie postow. Trzaeba jeszcze pododawac kategorie, zeby
            nie bylo balaganu. Propozycje kategori do mnie na maila.
          • Gość: Viviena Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:26
            Roksano, ja tez zamierzam kupic mieszkanie u Belvedere. Widze, ze masz sporo
            wiedzy na ten temat. Czy moge Ci zadac kilka pytan? Moj adres: ngoc@wp.pl
            Dziekuje i pozdrawiam.
    • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.06, 12:18
      a tak apropo Złotej Podkowy i Rafinu -też chciałam tam kupić mieszkanie ale z
      kilku powodów się wycofałam i wybrałam Belveder jako pewniejszą
      inwestycję;narazie jest nas trójka może ktoś jeszcze dołączy - w końcu mają
      bardzo dużo rezerwacji a nawet sprzedanch mieszkań,tak przynajmniej wynika z
      ich strony w necie.Wiem,że interesujecie sie budynkiem A;ja mam rezerwacje w
      budynku C.
      • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 12:20
        Roksana,
        poki co proponuje tu pisac bo jak widac sporo ciekawych informacji juz
        wymienilismy. A jak powstanie forum tam sie przeniesiemy.
        • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 13:13
          Na razie rowniez proponuje zostac na tym forum, tak aby kazdy wiedzial co sie
          dzieje na biezaco. W nastepnym tygodniu postaram sie zorganizowac jakas grupe
          dyskusyjna, forum czy cos podobnego.

A jeszcze apropo duzej ilosci sprzedanych mieszkan w Belvedere. To podobno ktos
          wykupil hurtem chyba z 15 mieszkan 2 pokojowych :|
      • belvederka apropos Rafina... 28.07.06, 12:21
        to ja mam beznadziejne zdanie nt. wlascicieli stad skreslilam ich w
        przedbiegach, nawet jakby zlote gory obiecali za pol darmo.
    • bymyself ksiegi wieczyste inwestycji 28.07.06, 13:15
      ... sprawdzal moze ktos z was ich ksiegi. Proponuje to zrobic przed podpisaniem
      umowy. Jak znajde czas to podjade do wydzialu ksiag wieczystych.
    • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 13:45
      Prosze o kontakt na maila to pogadamy o szczegolach forum. Nie ma co takich
      spraw poruszac tutaj. Poki co sprawy konkretne dotyczace negocjacji i
      doswiadczen z Belvedere poruszamy tutaj. waldemar.rymarkiewicz(at)gmail.com
      • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.06, 15:44
        byłam już w wydziale ksiąg wieczystych,ale nie zobaczyłam tam niczego czego bym
        sie nie spodziewała;hipoteka ustanowiona dla 2 banków - PKO i BRE (albo BGŻ-
        mylą mi sie te 2 banki).Bardzo szybko dostaniesz wgląd do hipoteki na drugi
        dzień po zamówieniu-jest ona w wersji elektronicznej tak więc idz odrazu na 1
        piętro i tam są 3 kompy na których sie przeglada księgi.
        Jak będę miała odpowiedz od radcy prawnego z Belvederu to napisze do Ciebie
        maila bo to też nie są do końca sprawy które na forum ogólnym się omawia.
        Też jestem zdania ze póki co dobrze nam sie pisze tutaj i niech nas przybywa.
    • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 20:31
      bynyself,
      bylam w mbanku, dostalam 2.75%:) i mozliwosc wziecia ubezpieczenia na zycie lub
      od utraty pracy zamiast wplaty prowizji. To ubezpieczenie to niezly chwyt
      marketingowy, bo jesli dobrze wyczytalam to jest tylko od smierci. Musze
      doczytac. A Ty ktora opcje wziales?
      • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 21:51
        jak dobrze pamietam mam tylko ubezpieczenie niskiego wkladu no i oczywiscie nie
        place prowizji :)
        • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 22:23
          A coz to jest ubezpieczenie niskiego wkladu? To cos innego niz ubezpieczenie
          kredytu?
          A jakim to cudem nie placisz wogole prowizji?
    • belvederka Re: Belvedere Park na Krzykach 28.07.06, 22:24
      bymyself, to pierwszy moj kredyt, ale zielona jestem, ło matko:)
    • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 31.07.06, 11:41
      Czy z kazdym developerem jest taki problem hhrr...? Prosze od tygodnia o
      przygotowanie umowy tak abym mogl sie z nia zapoznac wczesniej i nadla nie mam
      odzewu. Jelsi bym nie dzwonil do nich to wcale nie odezwaliby sie do mnie.
      Zaczyna mnie to ostro wkurzac. Jakies rady aby przyspieszyc sprawy ????

Obawiam sie, ze przez ich opieszalosc nie bede mogl wprowadzic zmian w projekcie.
      @Roksana: jakies postepy w rozmowach ??
      • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 31.07.06, 21:57
        jeszcze sie do mnie nie odezwał Radca Prawny ale mamy dopiero poniedziałek i
        dzisiaj sie tego nawet nie spodziewałam :-)
        Jeżeli nie masz do tej pory wzoru umowy moge Ci ja przesłać mailem bo mam ja w
        wersji elektronicznej.Daj znać czy jej potrzebujesz-moge również dac już wersje
        z moimi poprawkami.
        • bymyself Re: Belvedere Park na Krzykach 31.07.06, 22:06
          Umowe wkoncu dostalm :) Jutro zabiore sie do analizowania. Bardzo chetnie
          zobacze twoje poprawki i wtedy dorzuce jeszcze cos od siebie, bo juz widze
          bezsensowne artykuly :)

P.S. Proponuje zaczac pisac juz na forum www.BelvederePark.mojeforum.net

• Gość: Paweł Belvedere Park na Krzykach - zimna kalkulacja. IP: 195.205.27.* 04.08.06, 10:31
            Cześć,
            tak się złożyło, że zainteresowałem się mieszkaniami Belvedere Park. Byłem tam
            wczoraj i przeżyłem SZOK!!! Dlatego każdego kto zdecydował się lub decyduje się
            na kupno mieszkania u tego developera PRZESTRZEGAM!!!
            Fakty na NIE:
            1. Brak oddanej i zakończonej inwestycji.
            2. Developer - to spółka utworzona z Pol-Motu. To jakieś żarty. Jak można ufać
            firmie, która nie radzi sobie na rynku motoryzacyjnym i nagle wpadła na pomysł
            uruchomienia developerki. NIE MAJĄ DOŚWIADCZENIA, NIE MAJĄ KADR, NIE SĄ
            WIARYGODNI, ZRESZTĄ ICH BIURO SPRZEDAŻY TO JAKAŚ KPINA!!!
            3. Pan, który zajmuje się sprzedażą to jakiś frustrat! Brak słów.
            4. Jak można powiesić na ścianach biura nagrody i certyfikaty budowlane
            wystawione na nie związaną z firmą osobą. (Pan Polewczyk). SKANDAL!!!
            5. Biuro sprzedaży - każdy z nas może takie wynająć i zrobić. Kartonowa makieta
            zresztą - nieaktualna, rzuty mieszkań nieaktualne, tablice z wyrysowaną mapką
            geodezyjną - nieaktualne. Stoi tam jakieś okienko z roletą i przekrój ściany
            czy stropu - darmowa ekspozycja od producentów. Żadnego fachowego doradcy
            budowlanego. Żenujące.
            6. Umiejscowienie samych budynków - kilkadziesiąt metrów od ul. Karkonowskiej -
            ulicy o największym natężeniu ruchu we Wrocławiu!!! Wieczne szumy! Ponadto to
            miejsce znajduje się nad korytażem powietrznym przeznaczonym do lądowania
            samolotów na lotnisku. Może nie schodzą one bardzo nisko, tym nie mniej poziom
            hałasu jest już znaczący. Budynki znajdują się na dawnym terenie przemysłowym.
            Zanim to uporządkują minie 10 lat.

Przed zakupem - poważnie się zastanówcie!!! Wydanie 250 000 - 300 000 to nie
            bilet do kina!!! Ponieważ mam już pewne doświadczenie na rynku mieszkań (kupuję
            kolejne mieszkanie) to ZDECYDOWANIE ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZAKUPU TAM
            MIESZKANIA!!!!!!!!

pozdrawiam.

Paweł
            • Gość: Bone Re: Belvedere Park na Krzykach - zimna kalkulacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.06, 11:51
              Dlugo zaglądaem na ten post i nie mogem uwierzyć, że wiele osób chce kupić
              mieszkanie w Belveder Park. Mieszkam niedaleko tej inwestycji, na osiedlu
              wybudowanym przez WPB przy ul. Partynickiej, więc znam doskonale tę okolicę.
              I przyznam się, iż nie potrafię zrozumieć że ktoś może chcieć mieszkać przy tak
              ruchliwym ciągu komunikacyjnym !!!
              Przemyślcie dobrze swoją decyzję żebyście później nie żalowali.
              Pozdrawiam
              • roxa30 Re: Belvedere Park na Krzykach - zimna kalkulacja 04.08.06, 21:04
                Gość portalu: Bone napisał(a):

> Dlugo zaglądaem na ten post i nie mogem uwierzyć, że wiele osób chce kupić
                > mieszkanie w Belveder Park. Mieszkam niedaleko tej inwestycji, na osiedlu
                > wybudowanym przez WPB przy ul. Partynickiej, więc znam doskonale tę okolicę.
                > I przyznam się, iż nie potrafię zrozumieć że ktoś może chcieć mieszkać przy
                tak
                >
                > ruchliwym ciągu komunikacyjnym !!!
                > Przemyślcie dobrze swoją decyzję żebyście później nie żalowali.
                > Pozdrawiam

Jeżeli ktoś chciałby mieszkać w spokoju i ciszy to powinien zainwestować w
                domek pod lasem z dala od zgiełku miasta;prawda jest taka,że obecnie we
                Wrocławiu prawie niemożliwy jest zakup mieszkania zdala od głównych ulic (przy
                założeniu że chce się mieszkać w miarę w centrum).Obecnie mieszkam na osiedlu
                spory kawałek od jednej z bardziej ruchliwych ulic;pod oknami mam osiedlową
                uliczkę z wystającymi studzienkami i uwierz mi - samochody jeżdzące po niej są
                o wiele gorsze niż jednostajny szum pojazdów na ruchliwej ulicy.Inną sprawą są
                spaliny,ale to akurat dla ludzi mieszkających w mieście jest praktycznie taki
                sam problem czy mieszkasz 1 czy 5 km od ruchliwej ulicy.
                Oprócz tego jest jeszcze kwestia wyboru budynku w którym chce się mieszkać a ja
                akurat wybrałam ten usytuowany najdalej Karkonowskiej.
            • roxa30 Re: Belvedere Park na Krzykach - zimna kalkulacja 04.08.06, 20:48
              Pawle,
              Twoje informacje odnośnie tego developera można by odnieś do 80%developerów
              sprzedających obecnie na rynku (niemiła obsługa,byle jakie biuro,sporo
              nieaktualnych danych itp.)
              To,że kupuje się przysłowiową "dziurę w ziemi" a nie gotową nieruchomość w
              obecnym stanie popytu na mieszkania nie powinno Cię dziwić.
              Jednk zastanawia mnie cały czas osoba Pana Polewczyka - czy może wiesz coś na
              temat tego Pana ?Ostatnio słyszałam,że podobno jest prezesem spółki Belvedere
              Marki (z info zamieszczonych na stronach internetowych Pol-Motu wynika,że jest
              nim Włodzimierz Cieślak).No i jeszcze ta sprawa z nieradzeniem sobie w
              segmencie samochodowym - skąd masz takie informacje ? Faktem jest,że są nowym i
              nie sprawdzonym developerem na tym rynku,ale też pieniądze nie wpłaca sie
              bezpośrednio do tej firmy tylko na rachunek powierniczy ich banku a to zawsze
              daje jakieś bezpieczeństwo (wiem,wiem do póki nie ma aktu notarialnego nic nie
              jest pewne).Firma jest właścicielem gruntu a to też moim zdaniem świadczy na
              ich korzyść.Jeżeli chodzi o samoloty to wieksza część południa Wrocławia
              to "korytaż powietrzny" - obecnie mieszkam na Muchoborze 4 km od lotniska i
              samoloty wogóle mi nie przeszkadzaja bo głównie je widzę a nie słyszę.
              Skoro skreśliłeś tego developera i tą lokalizację pod mieszkanie to może masz
              coś lepszego dla porównania ? Będę wdzięczna za informację
            • Gość: max Re: Belvedere Park na Krzykach - zimna kalkulacja IP: *.wro.vectranet.pl / 88.156.80.* 04.08.06, 20:52
              Podobno Pan Polewczyk jest przedstawicielem Belvedere Marki we Wrocławiu.
              Ciekawe czy wśród nagród i certyfikatów o których piszesz znalazło się też
              postanowienie sądu o upadłości Korporacji Budownictwa Przemysłowego "Janusz
              Polewczyk"?
              • roxa30 Re: Belvedere Park na Krzykach - zimna kalkulacja 04.08.06, 21:10
                sprawa Pana Polewczyka trochę mnie zaniepokoiła,szczególnie że słyszałam,że
                jest we władzach spółki.Jednak dowiedziałam się,że zajmuje się stroną budowlana
                tej inwestycji i nie jest we władzach spółki.
                Ponadto to pierwsza inwestycja tej spółki na naszym terenie (za sobą mają domy
                w Jabłonnej k/W-wy,cos zaczeli w samej W-wie na ul.Reymonta) więc brak
                informacji na ich temat też zastanawia.Jednak z drugiej strony o takim
                developerze jak np. Rafin słyszy się mnóstwo niepochlebnych opinii (zarówno o
                władzach spółki,handlowcach jak i samej inwestycji)a jednak mieszkania
                wyprzedają w szybkim tempie.
                • Gość: tolek dran IP: *.play-internet.pl 30.04.14, 12:10
                  CIEKAWE KIEDY ODDA LUDZIOM KASE ZA ROBOTY BUDOWLANE OSZUST CHOLERNY , PRZEKRET
        • Gość: Agata i Maciek Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.06, 11:40
          Witam,
          Też jesteśmy zainteresowani zakupem mieszkania w inwestycji Belvedere Park,
          chociaż po przeczytaniu tych wszystkich uwag zaczynam się zastanawiać...
          Rozważamy zakup 70 metrowago mieszkania w budynku C. Nie zaczęliśmy jednak
          jeszcze negocjacji w sprawie umowy - na razie się w nią wczytujemy, rozglądając
          się równocześnie czy na rynku nie pojawiają się jakieś nowe oferty mieszkaniowe.
          Czy mogłabyś przesłać nam proszę umowę w formie elektronicznej? Bo chodzenie do
          biura z każdym szczegółem chyba mija się z celem.. Z góry wielkie dzięki:) Mój
          aderes e-mail:agata158@poczta.onet.pl
          • roxa30 Re: Belvedere Park na Krzykach 05.08.06, 18:20
            Już przesłałam Wam umowę na podanego maila;ja mam rezerwację również w budynku
            C - jaką podano Wam cenę za m2 w tym budynku ?
          • Gość: bymyself <a href="http://www.belvederepark.mojeforum.net/" target="_blank"& IP: *.e-wro.net.pl 05.08.06, 21:17
            Proponuje przerzucic sie na forum www.belvederepark.mojeforum.net/ i tam
            podyskutowac. Jest juz tam kilka ciekawych informacji dotyczacych zapisow w
            umowie przedwstepnej.

Rozumie ,ze wiele watpliwosci moze budzic firmma i jej inwestycja dlatego goraco
            polecam negocjowanie ze spolka warunkow umowy. W taki sposob mozecie sie
            zabezpieczyc na wypadek ew. problemow, a im wiecej osob bedzie zadalo zmiany
            klauzul tym wieksza szansa ze developer sie ugnie.
        • Gość: Jaco Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.bulldogdsl.com 12.08.06, 02:42
          Roksana- moglabys mi wyslac wersje umowy jaka dostalas od developera, i jesli
          mozna, wersje z poprawkami mcjaca@poczta.com.pl Sam sie mocno zastanawiam nad
          Belvedere, znam tylko troche Wroclaw, ale przyjezdzam do wroclawia na 2 dni zeby
          cos znalezc. Jaka ceny moge sie spodziewac za metr w 56m mieszkaniu?
          Czy komus udalo sie juz przeforsowac jakies zmieny w umowach z tym developerem (
          a moze z jakims innym - dla infrmacji)? z gory dzieki
        • Gość: Konrad Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.europe.hp.net 12.09.06, 16:30
          Hej Roksana,

Wielka prosba :-) Prosze podeslij mi umowe z poprawkami ktore zrobials w tej
          umowie. Bede bardzo wdzieczny. Wielkie dzieki. Moj email to konczews@hotmail.com

Konrad
    • Gość: Faktor8 A mury rosną, rosną, rosną, ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.06, 22:04
      Przypuszczam, że podobnie jak mnie, wielu (-e) spośród Was będzie interesować
      zaawansowanie prac na budowie osiedla Belvedere Park. Od tego jak szybko będą
      rosły mury zależeć będzie to, czy podpisanie umowy z Belvedere Marki było dobrą
      decyzję. Myślę, że śledzenie zmian ułatwi regularne rejestrowanie ich historii
      i jej utrwalanie w postaci wspólnej galerii.
      Postanowiłem wykonać pierwszy krok. Oto pierwsze dwie galerie ze zdjęciami z
      lipca i sierpnia. Kolejne będę umieszczał w najbliższych tygodniach.

belvederepark.w.interia.pl/

Jeśli ktoś z Was posiada już jakieś zdjęcia budowy, proszę o ich przekazanie
      wraz datą wykonania. Szybko udostępnię je wszystkim zainteresowanym na WWW.
      Mail kontaktowy to:

belvederepark@interia.pl

Zapraszam!!!
      Pozdrawiam!!!
    • Gość: Faktor8 Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.06, 20:52
      Witam Wszystkich!
      Od końca czerwca męczę się z BP aby wreszcie podpisać umowę i kupić wybrane
      mieszkanie. Wciąż coś jest nie tak i to zawsze po stronie Dewelopera. A to
      Prezez jest na wakacjach, a to brak aktualnych dokumentów, a to Pan Mariusz
      (mój ulubieniec) ma zły humor i nie ma ochoty na odpowiadanie na pytania. Mimo,
      że wybrałem jedno z największych mieszkań traktowany jestem jak klient sklepu
      mięsnego w PRLu. Póki co nie poddaje się i nie ustępuję.
      Teraz czekam na uwzględnienie moich uwag do umowy przedwstępnej (w większości
      znalezione na tym Forum). Ostatnio dowiedziałem się, że w związku z dużą
      ilością uwag Klientów ma powstać nowa umowa, uwzględniająca zgłaszane
      zastrzeżenia. Forum górą!!! Umowa ta miała być gotowa w ten weekend.
      Niestety wciąż jej nie ma. Może powstanie do końca tygodnia.
      Jestem już troche zniecierpliwiony i zastanawiam się czy w ogóle coś z tego
      wyjdzie. Dlatego chciałbym prosić Was o pomoc w określeniu bezpośredniego
      kontaktu do Spółki Belvedere Marki i ich radcy prawnego. Będę również wdzięczny
      za podesłanie Waszych uwag do umowy. Ja swoje chętnie prześlę zainteresowanym
      na maila.
      Moj mail to belvederepark@interia.pl
    • Gość: Sanchez Re: Belvedere Park na Krzykach IP: 195.117.149.* 23.08.06, 10:30
      Czy możecie umieścić wzór umowy na stronie www.belvederepark.mojeforum.net i tam też zaproponować zmiany, które w umowach wprowadziliście? Jeśli umowa będzie miała formę notarialną to jaka wtedy jest jej treść?

Dzięki
      • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 23.08.06, 14:44
        Prawdopodobnie pod koniec tego tygodnia lub początek przyszłego mamy dostać
        poprawione przez nas-klientów i w jakiejś części zaakceptowane przez developera
        zmiany w umowach.
        Jeżeli chcesz moje poprawki do umowy to podaj adres mailowy to Ci prześlę;
        jak tylko pojawią się te umowy od developera na pewno będą dostępne na naszym
        forum
        • Gość: Sanchez Re: Belvedere Park na Krzykach IP: 195.117.149.* 23.08.06, 14:51
          Ok, podaję maila maly_w(tutaj ma być małpa)tlen.pl
          Dzięki!
        • Gość: gszostak Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.08.06, 11:06
          witam, ja rowniez prosze o te umowy. moj adres to: gszostak@o2.pl
          z gory dziekuje
          • Gość: Adam Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:52
            Witam wszystkich,

Jestem nowy na tym forum. Zamierzam kupić mieszkanie w BP, ale zastanawiają
            mnie pewne wątpliwości, które chciałbym z Wami konsultować:

1. Zrobiłem rozpoznanie i zauważyłem, że ceny BP są bardziej atrakcyjne niż
            innych developerów, choć lokalizacja BP jest bardzo dobra, dlaczego?

2. Pomimo atrakcyjnych cen i lokalizacji, na stronie WWW BP można zauważyć, że
            sprzedanych mieszkań jest bardzo mało (około 20%), podczas gdy u innych
            deweloperów idą jak świeże bułki.

3. Dlaczego w umowie przedstępnej nie ma mowy o decyzji o pozwoleniu na budowę?

Proszę Was, jesteście pewnie o wiele lepiej zorientowani niż ja, o pomoc w
            rozwijaniu tych wątpliwości.

Pozdrawiam,
            Adam
            • Gość: Boo Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.08.06, 18:00
              Hej,

odp na 1 i 2 - są mało wiarygodni, to ich pierwsza inwestycja, umowa mało atrakcyjna, kiepski kontakt (raczej mają w d.. klienta)
              • Gość: zosia Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.08.06, 12:54
                Roksana mam do ciebie pare pytań proszę napisz mój mail m.wojciech.w@wp.pl
                • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 30.08.06, 14:26
                  wszystkim zainteresowanym tą inwestycją polecam forum:
                  www.belvederepark.mojeforum.net
                  jest tam juz sporo tematów poruszonych a kilka niejasności wyjasnionych;udało
                  nam się dokonać pewnych zmian w umowie developera a kilka osób jest na etapie
                  podpisywania umów przedwstępnych w formie aktu notarialnego
              • Gość: JA Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.um.wroc.pl 01.09.06, 09:28
                Ja przeczytałam dokładnie umowe, skonsultowałam ją z prawnikiem i dałam sobie
                spokój. A poza tym przy pierwszej wizycie dają do zrozumienia, ze jak nie ja to
                inny chętny się znajdzie.
                • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 01.09.06, 19:11
                  a z iloma developerami miałeś do czynienia w obecnym czasie ? Prawie wszyscy
                  tak sie zachowują co ich oczywiście nie usprawiedliwia,ale teraz to niestety
                  norma.Umowa kilka dni temu była zmieniana-kiedy czytałeś tą umowę: do 24.08 czy
                  po tej dacie ???
                  • Gość: basia Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.core.lanet.net.pl 25.09.06, 00:17
                    zatem nalezy rozumiec, ze od 24.08 developer wszystkim klientom przedstawia
                    zmieniona tresc umowy?
                    dziekuje za info
                    • Gość: Roksana Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 25.09.06, 22:13
                      dokładnie tak-jest nowa umowa która nie zawiera klauzul uznanych za
                      niedozwolone i ma kilka zmian m.in.jest podany dokładny termin oddania mieszkań
                      oraz przybliżony termin podpisania aktu notarialnego oraz kilka innych mniej
                      znaczących poprawek.
    • Gość: bolos Re: Belvedere Park na Krzykach IP: 62.233.250.* 03.10.06, 19:20
      Po lekturze tych wszystkich wypowiedzi o pułapkach w umowach z deweloperami
      kupie chyba jakies stare gotowe mieszkanie. Przynjmniej "widzą gały co
      brały"....
      • Gość: magda Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:21
        czy ktoś jeszcze tam kupuje???
        ja mam zarezerwowane mieszkanie na parterze, na 99.9% kupuje :) lokalizacja
        jest swietna, bhałas z ul. Karkonoskiej jest do przeżycia,mieszkanie bedzie od
        strony podwórka, więc luzik.
        a od poniedziałku ceny skaczą o 600zł ;/;/;/
        • Gość: Lukas Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.ite.pl 04.12.06, 17:11
          hej, w jakim budynku zarezerowalas?? Ja ma w C, tez na parterze i tez od
          podwórka;/ właśnie dzisiaj odpalili mój kredyt ;]]

Pozdrowienia Lukas
          • Gość: leo Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.lanet.net.pl 06.12.06, 11:31
            ile za m2?
            • Gość: magda Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.magma-net.pl 08.12.06, 20:45
              teraz za metr chyba 5900 (parter) wyżej już po 6100!
              ja już kupiłam to na parterze ale jeszcze po starej cenie 5300 bo było wcześniej
              zarezerwowane :))
              • Gość: goldie Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 20:40
                w drugim etapie ceny wynoszą już 7350 zł/m2
                • Gość: gosc Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.lanet.net.pl 16.01.07, 21:31
                  zapraszam na forum poswiecone inwestycji: forum.belvederepark.wroclaw.pl
                  • Gość: Barto Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.profitdevelopment.com 17.01.07, 08:14
                    już jest takie forum: www.belvederepark.mojeforum.net/index.php
                    • Gość: omen Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.lanet.net.pl 17.01.07, 10:54
                      Pozdrawiam wszystkich wdychaczy smogu z ulicy Karkonoskiej, jak podaje gazeta,
                      prosze linka miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3854627.html w szczycie
                      przejezdza tamtedy 70.000 samochodów na dobę!!!! Trzecia arteria w Polsce pod
                      względem obciazenia ruchem kołowym,zycze szczelnych okien.
                      • Gość: Rafał Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.generacja.pl 22.01.07, 23:36
                        Ojej to straszne - co teraz bedzie!!!
                        Jak boisz sie smogu i chchesz spokoju to w Siechnicach stawiają domki w
                        porównywalnej cenie - uwazaj tylko, żeby CIe nie podmyło przy kolejnej powodzi
    • Gość: szczepan Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.atol.com.pl 16.03.07, 23:32
      zwracam się do osób. które nabyły mieszkanie od firmy Belwedere Marki. Pojawiło
      się ostatnio kilka niepokojących faktów, o których nie byliśmy informowani przy
      zakupie. Polegają one w większości na szukaniu oszczędności przez dewelopera:
      - ściany działowe w garażu będą wykonane z... siatki
      - instalacje sanitarne będą rozprowadzone na tynkach
      - wątpliwa jest kwestia monitoringu
      i kilka innych drobniejszych. Jeśli ktoś jest zainteresowany wspólnym
      występowaniem przed deweloperem to proszę zabrać głos w tym wątku lub na forum
      Belvedere Park www.forum.belvederepark.wroclaw.pl
      • Gość: aris Re: Belvedere Park na Krzykach IP: *.atol.com.pl 17.03.07, 18:33
        dodam jeszcze ytong zamiast silki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka