Dodaj do ulubionych

Czy cena do 4.200 brutto jest aktualnie realna?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 10:49
Chcialbym kupic 60 metrowe mieszkanie na rynku pierwotnym w wroclawiu w cenie
do 4.200 za mkw. Czy to jes jeszcze realne? Czy ktos zna takiego developera
we Wroclawiu lub w okolicach?
Z gory dziekuje za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Czy cena do 4.200 brutto jest aktualnie realna IP: 193.239.59.* 05.08.06, 11:20
      Deweloper Ekobud buduje zdecydowanie na ul. Zagony na Muchoborze Wielkim. W
      cenie brutto 4280 zł/m2. Można się dogadać na upusty np. komórka, miejsce
      parkingowe. Dużo porezerwowanych mieszkań ale coś napewno się znajdzie.
      • Gość: www Re: Czy cena do 4.200 brutto jest aktualnie realn IP: *.e-wro.net.pl 06.08.06, 18:07
        > Można się dogadać na upusty np. komórka, miejsce
        > parkingowe.

jaki upust na miejsce parkingowe udalo Ci sie wywalczyc?
        • Gość: Tomek Re: Czy cena do 4.200 brutto jest aktualnie realn IP: *.static.korbank.pl 04.09.06, 23:39
          Połowę ceny.
      • Gość: ZłotaRybka Ekobuddeweloper Zagony IP: *.nd.e-wro.pl 12.09.06, 20:11
        Podpisaliśmy umowe przedwstepna sprzedazy mieszkania na Zagonach, mieszkanie
        dwupoziomowe. Jesli slyszeliście jakies opinie na temat tego dewelopera bardzo
        prosze o kontakt. Na razie wszystko wygląda OK poza drobnym opoznienie na
        budowie:)
        • Gość: marek Re: Ekobuddeweloper Zagony IP: *.os1.kn.pl 12.09.06, 22:05
          jest gdzies ta oferta na www?
        • d4b0 Re: Ekobuddeweloper Zagony 12.09.06, 22:28
          witajcie. Ja tez kupilem mieszkanie w tej inwestycji, wlasnie dzisiaj podpisalem
          umowe kredytowa.
          O jakim opoznieniu na budowie dokladnie mowicie?
          Wedlug umowy do 15 pazdziernika maja skonczyc poziom zerowy - faktycznie troche
          malo czasu biorac pod uwage to co widac na budowie.
          • Gość: ZłotaRybka Re: Ekobuddeweloper Zagony IP: *.nd.e-wro.pl 19.09.06, 18:39
            Czesc,
            Też chcielibyśmy powiedzić że kupiliśmy mieszkanie bo na razie czekamy na
            decyzję banku. Zapłaciliśmy pierwszą transzę ale niepewność i tak pozstaje.
            Co do budowy to dowiedzieliśmy się od dewelopera, że isteniją opóżnienia i że
            już próbują coś z tym robić (wstrzymują pieniądze) ale nie wiem czy do 15
            pazdziernika zdążą i co faktycznie ma być zrobione.Wiemy też że ulica Zagony
            miała być robiona za 3 lata przez miasto, bo na razie jest tam pelno dziur i
            ziemi. Jednak ostatnio w faktach pokazwyali prostest mieszkancow ulicy zagony,
            którzy sa przeciwko naszej budowie ze względu na nieprzejzdność dróg. No i
            raczej ten prostest się przydał bo ostatnio widzieliśmy kostki brukowe
            ustawione wzdłuż tej ulicy, jakby zbierali się nad jej zbudowaniej. Niedaleko
            ma przebiegać obwodnica(za ok 2 lata), tylko że dokładnej trasy nie znamy.
            Miejmy nadzieję że ta trasa nie będzię tuz pod naszymi oknami.... Jeśli wiecie
            coś więcej na temat budowy i wykonawcy to proszę piszcie.
            Pozdrawiam
            • d4b0 Re: Ekobuddeweloper Zagony 19.09.06, 22:55
              Witam kolejnych sasiadow!

Odnosnie decyzji z banku to nie powinniscie sie martwic - ja skladalem wnioski
              do trzech bankow i wszystkie byly rozpatrzone pozytywnie.

Tez mam nadzieje, ze palety z kostka brukowa, ktore widzialem tydzien temu na
              Zagonach, oznaczaja remont tej ulicy. Tym bardziej, ze to chyba taka sama
              kostka jak na Zagonach z drugiej strony Minskiej.

Planowany przebieg obwodnicy widac na tej mapce:
              www.gddkia.gov.pl/images/user/a/afc92499e18e55379e54928428ad2cd0.jpg
              Mysle, ze bedzie ona przebiegala jakies 500 m od naszego budynku.

A budowa - niepokoi mnie ilosc robotnikow (podobno pracuje 6) i ilosc sprzetu na
              budowie. Obecny wykonawca to EXPOBUD - google znajduje wiele firm o takiej nazwie ;/

pozdrawiam
    • Gość: Kris Re: Czy cena do 4.200 brutto jest aktualnie realn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.06, 13:49
      Do września można kupić jeszcze mieszkanie w Dachbudzie na Psim Polu -
      dwupiętrowa zabudowa, zamknięte osiedle, dobra komounikacja.

www.dachbud.com.pl/CMS/kielczowska/opis_inwestycji.html
      www.dachbud.com.pl/CMS/kielczowska/wizualizacje.html
      Dzielnica być może nie najlepsza ale ceny też inne niż na Krzykach.
    • Gość: jynx1 Re: Czy cena do 4.200 brutto jest aktualnie realn IP: *.core.lanet.net.pl 12.09.06, 22:30
      W atalu na muchoborze do4 tys ale powyzej 60 m2 jeszcze powinnno sie udac
      • Gość: dakota Re: Czy cena do 4.200 brutto jest aktualnie realn IP: *.180.219.81.magma-net.pl 21.09.06, 17:58
        Jasne, ja jutro podpisuje we Wrobis Developer za 4070brutto + 17k za podwojne
        miejsce parkingowe. W sumie mam 53,5 m2 za 217 tys. To jak na aktualne warunki
        wroclawskie nie jest duzo. Blok jak blok...ale przynajmniej jest gdzie mieszkac.
        Czy ktos jeszcze jest zainteresowany?
        • Gość: popo Re: Czy cena do 4.200 brutto jest aktualnie realn IP: *.crowley.pl 21.09.06, 19:28
          czy wszystkie mieszkania w ich inwestycji maja taka cene za m2?
          czy juz maja pozwolenie na budowe?
        • Gość: 78 Re: off topic IP: *.e-wro.net.pl 21.09.06, 19:29
          Gość portalu: dakota napisał(a):

> Jasne, ja jutro podpisuje we Wrobis Developer za 4070brutto + 17k za podwojne
          > miejsce parkingowe. W sumie mam 53,5 m2 za 217 tys. To jak na aktualne warunki
          > wroclawskie nie jest duzo. Blok jak blok...ale przynajmniej jest gdzie
          mieszkac
          > .
          > Czy ktos jeszcze jest zainteresowany?

moze troche off topic, ale czy podpisujesz notarialna umowe? jakie sa jej
          koszty?
          • Gość: dakota Re: off topic IP: *.180.219.81.magma-net.pl 21.09.06, 20:22
            nie podpisuje umowy notarialnej, jedynie cywilno prawna...Umowa (akt) notarialny
            bedzie sporzadzony w momencie przekazania mieszkania. Kosszt takiego aktu to
            gdzies 4%. Licze ze nie bedzie specjalnie problemow z Developerem. Wrobis to
            porzadna firma i nie stac ja na wpadki...
            • Gość: krzysiek Re: off topic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 04:11
              to wielki błąd , że nie podpisujesz umowy notarialnej , nie ma to żadnego
              znaczenia w kosztach , bo notariusze rozbijają całość na dwie raty (50% za
              umowę przedwstępną , 50 % umowa końcowa) w sumie wychodzi ta sama kwota .
              Szczegłonie , że kupujesz tanio nie daj się zwieżć , z umowy przedwstępnej w
              formie aktu notarialnego nie będą mogli się wycofać , z z cywilno-prawnej
              owszem , oddadzą Ci pieniądze i do widzenia , a gdzie za 4000 zł/m2 kupisz
              później mieszkanie.
              • Gość: marchewa Re: off topic IP: 212.185.43.* 25.09.06, 08:57
                Mylisz się. Jeżeli w umowie cywilno-prawnej jest zapis o możliwości rozwiązania
                umowy, to taka umowa może być rozwiązana, niezależnie czy jest to oświadczenie
                woli, czy w formie aktu notarialnego. I tyle.
              • furby81 Re: off topic 18.01.07, 14:18
                Witam przyszłych sąsiadów,

Właśnie podpisałam umowe przedstępną, nie w formie aktu notarialnego, lecz
                zwykłą, ze względu na koszty. Ale mozna podpisac pozniej umowe notarialna - nie
                ma z tym problemu.
                U mnie cena za metr 5600 - pewnie dlatego ze jedno z ostatnich bylo..
                mieszkanie 53m2..

Zaskoczyla mnie ta indexacja/waloryzacja ..dlatego zaryzykuje i wplace calosc
                od razu..
                Nie wiem czy koniec konców jak cos bedzie nie tak, i developer sie wycofa czy
                akt notarialny mi cokolwiek wiecej gwarantuje jesli chodzi o prawo wlasnosci
                mieszkania... W kazdym razie zwroci kase i najwyzej sie wybuduje :)

pozdrawiam
                • Gość: Piotr Re: off topic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:42
                  A tego w przypadku zwykłej umowy nie możesz być pewien. Nie rozumiem ludzi,
                  którzy ryzykując wieloletnim spłacaniem kredytu/zadłużeniem się w inny sposób
                  podpisuja umowy z deweloperem w formie umowy cywilnej, którą tak naprawdę można
                  sobie .... podetrzeć w razie czego (np. modnego ostatnio jednostronnego
                  wypowiadania umowy, kiedy klient zgłasza zastrzeżenia, a cena metra w
                  międzyczasie podskoczyła). Więcej rozwagi!
                  • basia138 Re: off topic 21.01.07, 14:02
                    nie ma już takich cen we Wrocławiu, zwłaszcza na małe mieszkania, ceny brutto
                    oscylują wokół 5 tys. i cały czas idą w górę
                    • Gość: xxxx Re: off topic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 14:26
                      5 tyś to chyba u jakiś przekrętaczy , solidni i sprawdzeni developerzy nie
                      schodzą już poniżej 7tyś.
                      • Gość: re Re: off topic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 23:44
                        nie wiem czy to solidni deweloperzy... zdzieraja z ludzi tyle kasy, ze az
                        wstyd. zarabiaja, bo taki bum na mieszkania teraz, ale watpie czy to tacy
                        solidni i uczciwi. jesli w ciągu roku cena za metr mieszkania wzrosła o 100%,
                        to to chyba nie solidnie i ne uczciwie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka