Dodaj do ulubionych

Spectrum - osiedle Motylkowa

IP: *.qubushotel.com 21.08.06, 18:18
Witam,

Czy ktoś jest na forum co miał z nimi do czynienia?
Wiem że jest "czas deweloperów" i generalnie popyt przewyższa podaż o kilka
razy ale czy ktoś może mi coś napisać o tej firmie - jak budują, jaki
standard (poza tym ze z porothermu itd ;-)
Jakość wykonania budynków na Niemczańskiej nie powala...

Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.devs.futuro.pl 21.08.06, 20:38
      Dzisiaj dzwoniłam do Spectrum i dowiedziałam się, że za ostatnie wolne
      mieszkania w tej inwestycji trzeba zapłacić już 5.500 - 6.000 zł. za m2. To
      chyba jakaś kpina! Powoli przegonimy z tymi cenami Warszawę.
      Życzę powodzenia bo ja odpuszczam.
      • Gość: Wiktor Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.telsat.wroc.pl 21.08.06, 21:20
        Dzwoniłem tam miesiąc temu i uslyszałem 5200... Nieźle... A wiesz coś o tym
        basenie i apartamentowcu?
        • Gość: Gość Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.devs.futuro.pl 21.08.06, 21:46
          Nie, nie znam szczegółów ale na pewno można je wyczytać na stronie Spectrum. Są
          też tam zamieszczone zdjęcia i wizualizacje. Budynki - żadna rewelacja, zwykłe
          osiedle jakie się teraz buduje a ileż można się kąpać w tym basenie? I tak się
          po jakimś czasie każdemu znudzi:-)
          • Gość: Wiktor Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.qubushotel.com 22.08.06, 08:42
            Masz racje ale planuje coś kupić na wynajem i mysle ze basen może być czymś co
            wyróżni ofertę na rynku - spodziewam sie ze z 15% kupowanych obecnie mieszkan
            jest w celu wynajmu i za 1,5 roku bedzie pełno ofert... Czymś wtedy trzeba
            będzie zabłysnąć...
            • Gość: Gornick Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:32
              Znam umowę na Motylkową. Basen pozostanie własnością dewelopera, a mieszkańcy
              będa mogli z niego korzystać (oczywiście odpłatnie) z pierwszeństwem przed
              ludźmi z zewnątrz (co oznacza, że będzie to obiekt ogólnodostępny - jak wygląda
              ruch samochodowy przed takimi obiektami - wszystkim wiadomo). Do tego jeszcze
              dopuszczalne wahanie powierzchni - 3% (co przy cenie około 6000 zł za metr
              mieszkania i powierzchni np. 50 m daje możliwość "przycięcia" nawet na 9000
              zł). Elastyczność dewelopera w kwestii umowy - mała.
              • Gość: Wiktor Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.qubushotel.com 22.08.06, 17:43
                Widziałem umowę od nich. Niewiele sie różni od umów innych deweloperów. Co do
                elastyczności to nie słyszałem aby ktokolwiek z moich znajomych miał możliwość
                wprowadzenia zmian niekorzystnych dla dewelopera - ich to nie interesuje bo jak
                nie ty kupisz to za tobą jest kolejka.
                Co do nawału ludzi - nie wiem gdzie oni będą parkowali bo deweloper nie
                przewidział miejsc parkingowych...
    • Gość: i Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: 217.11.140.* 22.08.06, 12:13
      Też chciałam tam kupić mieszkanko- przed miesiącem była jeszcze cena 4900, ale
      gdy dowiedziałam sie, że basen ma być ogólnodostepny,zrezygnowałam... wiadomo
      jak to bedzie- publiczne kąpielisko...
      • Gość: Gość Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.telsat.wroc.pl 22.08.06, 20:50
        To chyba lepiej niż mieszkańcy mieliby sie zrzucać na basen. Wiesz ile to
        kosztuje???
        • Gość: Igi Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.06, 14:09
          No tak, basen wybudują za pieniądze przyszłych mieszkańców a potem będąna nim
          zarabiać. Już wyobrażam sobie tą wodę i te tłumy przyjeżdżające się wykapać.
          Bardzo miła perspektywa!
          • Gość: aurelka10 Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.telsat.wroc.pl 23.08.06, 16:34
            oj będą tłumy walić drzwiami i oknami, by popływać w osiedlowym basenie!!
            ja tam nawet nie wiem, jak tam dojechać.
            A tłumów to się może spodziewać budowany kompleks z basenami na borowskiej, a
            nie jakiś osiedlowy basenik.
            • Gość: Leek Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 16:56
              Jak jesteś taki mądry/taka mądra, to spróbuj zarezerwować basen we Wrocławiu na
              godzinę inna niż 14.oo lub 21.00, a później się wymądrzaj.
              • ona115 Re: Spectrum - osiedle Motylkowa 29.09.06, 10:19
                A myślisz, że skoro na inne baseny ciężko się dostać to do Spectrum będzie
                łatwiej??? nie będzie tam tłoku, bo mieszkańcy z dziećmi i Ci bez ;-) na pewno
                mając pierwszeństwo wejścia zabukują na amen "swój" basen od rana do wieczora,
                także co ma być to będzie. Niestety każdy z nas jest skazany na deweloperów i
                wiem tylko tyle,że osobiście wolę zapłacić 250.000 za nowe niż 230.000 za
                prl-owskie w 10 piętrowym bloku - nawet jeśli większe i bliżej centrum. Nie
                piszę tu, żeby zachwalać któregoś z deweloperów, czy go krytykować - taka jest
                teraz sytuacja i albo się w to wchodzi, albo nie i już. Pozdrawiam wszystkich - Ewa.
                • Gość: napolitano Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:33
                  250.000 zł za 40 m2 to totalna porazka!!! W Warszawie jest taniej
      • Gość: Gość portalu Re: Spectrum - osiedle Motylkowa IP: 62.233.250.* 03.10.06, 12:23
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka