Dodaj do ulubionych

Manipulacja developerów !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:02
Czy to prawda, że Partynice to przereklamowana dzielnica na siłę wypromowana
przez developerów, dlaczego właśnie tam warto kupić mieszkanie a nie w innej
okolicy ??? Ceny chyba są najwyzsze właśnie tam. Bardzo proszę o obiektywne
wypowiedzi za i przeciw. Szczególnie cenne będą teuwagi ludzi, którzytam już
mieszkają bo wiedzą jak jest naprawdę.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Manipulacja developerów !!! IP: *.devs.futuro.pl 21.08.06, 20:29
      Na Partynicach po prostu buduje się najwięcej w ostatnim czasie i stąd te
      reklamy i zachwalania developerów. Poza tym to słynne południe Wrocławia.
      Bliskość centrum handlowego na Bielanach, autostrady A4, parku południowego i
      dobry dojazd do centrum (na razie bo jak tam wszystko wybudują to będzie już
      gorzej)sprawia, że jest to taka atrakcyjna lokalizacja, choć tereny same w
      sobie nie wyglądają inaczej niż w pozostałych częściach miasta. A ceny
      powalają, teraz za metr2 trzeba już zapłacić 5.000-6.000. Lepiej sobie odpuścić
      i poszukać czegoś w innej dzielnicy albo wstrzymać się w ogóle i przeczekać ten
      boom.
      • Gość: rendy.s Re: Manipulacja developerów !!! IP: *.os1.kn.pl 21.08.06, 21:54
        Partynice to po prostu dobrze zrobiony marketing. W reklamach poszczególnych
        inwestycji ciągle trąbią o "zaletach" tego rejonu miasta - 5 min. do C.H.
        Bielany, 7 min. do Rynku, zielona okolica, świetne drogi i wspaniała, niezawodna
        komunikacja miejska. Ludzie to kupują, bo deweloperzy sprzedają marzenia, jakie
        ma w zasadzie każdy z nas - mieszkać w ładnej, spokojnej, zielonej okolicy, a
        jednocześnie mieć blisko do centrum, sklepów itp. Szkoda tylko, że nikt w tych
        reklamach nie pisze o dziurach na Grota-Roweckiego, zapchanej Zwycięskiej,
        słabej infrastrukturze, beznadziejnej komunikacji. I nie łudźmy się, że sytuacja
        prędko się poprawi. Będzie jeszcze gorzej, bo oddawane są kolejne osiedla, a
        jakoś nie słychać o planowanych modernizacjach dróg w tej dzielnicy.
        • Gość: nice_party Re: Manipulacja developerów !!! IP: *.madcomputers.pl 22.08.06, 08:41
          > Ludzie to kupują, bo deweloperzy sprzedają marzenia, jakie
          > ma w zasadzie każdy z nas - mieszkać w ładnej, spokojnej, zielonej okolicy, a
          > jednocześnie mieć blisko do centrum, sklepów itp.

mieszkam na Partynicach. ładność to rzecz gustu, ale jak już skończą się te
          wszystkie budowy i zostanie zagospodarowany teren pokoszarowy wraz z
          przyleglościami - czyli gdzieś tak do końca 2008 - nie powinno to wszystko
          wyglądać najgorzej.

co do spokoju, to nie jest źle. przy otwartych oknach słuchać trochę Karkonoską
          i w nocy ciężarówki jadące autostradą, ale jest to minimalne buczenie.

co do zieleni, to są miejsca lepsze i gorsze. akurat jak podejdę do swoich okien
          w dużym pokoju to - po odjęciu błękitu nieba - zieleń wypełnia mi jakieś 70%,
          więc (na razie?) jest OK.

> Szkoda tylko, że nikt w tych
          > reklamach nie pisze o dziurach na Grota-Roweckiego,

przez Grota jeżdżę tylko wtedy, gdy muszę... a już zimą jest tam katastrofa.

> zapchanej Zwycięskiej,

na dziś to jest największa bolączka tej lokalizacji. przy oddaniu kolejnych
          kilkuset mieszkań może dojść do paraliżu komunikacyjnego. jakby tego było mało,
          to jako pierwsza poszła do remontu Ołtaszyńska (od Zwycięskiej do Wysokiej).
          Zwycięska została zatwierdzona do modernizacji w 2003 roku, ale kiedy rozpocznie
          się remontowanie, tego chyba jeszcze nie wie nikt.

> słabej infrastrukturze, beznadziejnej komunikacji. I nie łudźmy się, że
          > sytuacja prędko się poprawi.

nie wiem, jaka perspektywa oznacza dla ciebie szybka poprawę, ale ja się łudzę,
          że jednak infrastruktura poprawi się stosunkowo szybko (punkty usługowe/sklepy w
          budynkach Agrometu i Stalmontu oraz Galeria Partynicka, którą prędzej czy
          później Awbud wymęczy).

rozpoczęła się też modernizacja sieci kanalizacyjnej oraz dróg osiedlowych na
          całych Partynicach (po jednej i drugiej stronie Karkonoskiej).
    • Gość: Partynice Re: Manipulacja developerów !!! IP: 217.11.140.* 22.08.06, 08:53
      cóż , ja kupiłam na Partynicach bo było taniej niż na nowym Gaju -gdzie
      chciałam kupić mieszkanie. Zapłaciłam 4870m2, natomiast na Gaju było po
      5500m2.Sądzę , że właśnie tam- w okolicach Akademii Medycznej jest najdrożej
      obecnie. Mieszkanie na rynku wtórnym(roczne) kosztuje 7200m2, a budynki stoją w
      pobliżu przejazdu kolejowego.
      Na Partynicach rośnie ogromne osiedle, sadzę że to wymusi poprawę
      infrastruktury, komunikacji itp. np. za 2 -3 lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka