koneser 24.02.03, 00:20 Witam Mam pytanie czy bilet jednodniowy upoważnia do przejazdu liniami nocnymi? Jeżeli tak to co się dzieje jeżeli godzina 24 zastanie mnie w tramwaju, albo kontrolerowi będzie śpieszył zegarek ;) ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herpi1 Re: bilet jednodniowy 24.02.03, 14:31 koneser napisał: > Witam > Mam pytanie czy bilet jednodniowy upoważnia do przejazdu liniami nocnymi? Jeżel > i tak to co się dzieje jeżeli godzina 24 zastanie mnie w tramwaju, albo kontrol > erowi będzie śpieszył zegarek ;) ? > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
herpi1 Re: bilet jednodniowy 24.02.03, 21:06 herpi1 napisał: > > Witam > > Mam pytanie czy bilet jednodniowy upoważnia do > przejazdu liniami nocnymi? Jeżel > > i tak to co się dzieje jeżeli godzina 24 zastanie mnie > w tramwaju, albo kontrol > > erowi będzie śpieszył zegarek ;) ? > > pozdrawiam Nie ma to jak genialny system błyskawicznego wylogowywania użytkownika i kasowania treści posta, którego owy user napisał. Napisałem, że najlepiej robić tak, że jeżeli tramwaj się spóźni i na dany przystanek przyjedzie po północy a zgodnie z rozkładem jazdy miał znaleźć się na nim przed północą to bilet dzienny powinien być w tym przypadku jeszcze ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: bilet jednodniowy 24.02.03, 15:00 Bilet jednodniowy jest ważny na liniach nocnych, a co do godz. 24 to bardzo dobre pytanie. Też się nad nim parę razy zastanawiałem (zresztą dotyczy ono wszystkich biletów okresowych, których ważność kończy się danego dnia o północy). Odpowiedz Link Zgłoś
_cinek_ Re: bilet jednodniowy 24.02.03, 19:36 Sądze że powinna się liczyć data (i godzina) wejścia do autobusu. Ale jak jest naprawde to nie wiem.:( Odpowiedz Link Zgłoś
koneser Re: bilet jednodniowy 04.03.03, 19:17 A czy nie lepiej by bylo jakby taki bilet byl wazny cala dobe. Przeciez i tak automat wybija na nim godzine. Mozna by bylo dojechac na impreze i z powrotem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: bilet jednodniowy 04.03.03, 21:45 Jasne, że by było lepiej i logiczniej i postulowano to już tutaj wiele razy. Automat wybija w istocie godzinę, ale już sprzedawca w kiosku - nie, więc należałoby wprowadzić nowe bilety z dziurkowaną godziną. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu4 Re: bilet jednodniowy 06.03.03, 13:45 Albo niech te bilety kupione w automacie sa wazne jedna dobe (do godziny nabitej na bilecie, ale nastepnego dnia), a te w kiosku - do polnocy. Trudno, nie da sie chyba inaczej. Ale szkoda kupowac o 19 bilet dniowy, bo to jest tak naprawde bilet pieciogodzinny Odpowiedz Link Zgłoś