Dodaj do ulubionych

Brochów czy Leśnica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:19
Gdzie lepiej zamieszkać w Leśnicy czy na Brochowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: smart Re: Brochów czy Leśnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:08
      a lepiej we wroclawiu czy w poznaniu?

nie wiem, gdzie bedzie Ci lepiej ;)
      • Gość: Marek Re: Brochów czy Leśnica IP: *.magma-net.pl 04.09.06, 18:30
        Szanowni Obywatele, proszę, nie zadawajcie pytań w takim stylu, bo czy jest odpowiedzi - jedna słuszna - na pytanie: "co jest lepsze mercedes czy bmw", "lepiej jechać na wakacje do Hiszpanii, a może do Holandii", "kupić mieszkanie 2-pokojowe, czy 3-pokojowe".
        Zrozumńcie, nie ma dobrych odpowiedzi.
        Każdy z nas, ma swoje potrzeby i oczekiwania - w odniesieniu do każdej rzeczy, w szczególności tak niezmniennej w swoich charakterze i przeznaczeniu jakim jest mieszkanie i wszystko co jest z tym związane.

A tak na temat "Brochów, Leśnica" - pojedź na miejsce kilka razy, w różnych porach dniach, porozmawiaj z ludźmi , kórzy tak (w konkretnym miejscu) mieszkają. Sądzę, że będziesz bliżęj odpowiedzi (a właściwie analizy uzyskanych informacji i wyciągnięcia wniosków).
        • Gość: max Re: Brochów czy Leśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:06
          Niestety nie znam nikogo ani z Brochowa ani z Leśnicy nie jestem z Wrocławia i
          z tond moje pytanie, skoro to taki męczący temat to nie czytaj po prostu a
          pytać mogę o co chcę chyba po to jest forum, skoro nie to sory że uraziłem
          kogoś moim pytaniem. Chyba się pofatyguję i przejadę 300km żeby popytać ludzi
          na ulicach skoro to drażliwy temat.Dzięki Marek za wyczerpującą odpowiedz.
          a propos słyszałem że Wrocławianie bywają zarozumiali i nie uprzejmi.
          Mam nadzieję że jak już dojadę do Wrocławia i zapytam o drogę nie natknę się na
          Ciebie bo informacji nie udzielisz hahaha
          • Gość: Marcel Marek ma rację IP: 194.146.120.* 05.09.06, 10:27
            Jak Ci odpowiedzieć na to pytanie? To zależy co chcesz we Wrocławiu robić.
            Będziesz studiował czy pracował? Gdzie będziesz studiował lub pracował? W grę
            wchodzi kwestia np dojazdów. Brochów jest mniej przyjemny (dużo meneli) ale
            bliżej centrum, Leśnica przypomina osobne miasteczka, ale czas dojazdu np do
            Rynku jest znacznie większy. Wszystko zależy co zamierzasz robić. Kolejna
            kwestia to cena mieszkania/domu, najbliższe otoczenie, itd... Nie da się
            jednoznacznie odpowiedzieć na tak zadane pytanie. I nie ma to nic wspólnego z
            brakiem uprzejmości.
            • Gość: max Re: a ty co adwokat diabła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:10
              :}
              • Gość: azja Re: a ty co adwokat diabła IP: 212.185.43.* 05.09.06, 12:36
                Witam, chodzi pewnie o mieszkania TBS. ; ) Jestem mieszkanką Brochowa, który
                cieszy się, czasami, niesłusznie złą sławą. Jest blisko centrum (15 min. do
                Dominikańskiego autobusem), bliżej niż z Leśnicy. Jest miło, spokojnie, można
                wypocząć. Byłe osiedle kolejarzy zostało zaniedbane przez PKP, dotychczasowego
                właściciela budynków, stąd widok może razić, tym bardziej, że mieszkania TBS
                powstaną równolegle do tych domów. Ale z czasem coś się stanie. A mity o
                niespokojnej okolicy można włożyć między bajki. Byłam parę razy na imprezie na
                zameczku w Leśnicy i właśnie tam pełno podejrzanych elementów się pałętało.
                Jest jeden większy sklep Biedronka, ale blisko do sklepów na Gaju.
                Niestety trochę dzielnica jest zaniedbana pod względem estetycznym, ale nie
                chodzi o wandalizm itd., jak tego pełno gdzie indziej, ale o zaniedbanie
                budynków, ich stanu. Były ratusz stoi i nieszczeje, częsciwo zagospodarowany.
                Jednak ze względu na to, że ma powstać osiedle TBS, na pewno coś się zmieni. W
                razie pytań służę pomocą.
                • Gość: max Re: a ty co adwokat diabła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:58
                  Dziękuje bardzo właśnie o tbs mi chodzi i wyboru za bardzo nie ma bo można
                  zapisać się tylko na jedną z dwóch inwestycji a wiadomo lepiej zdobyć jakieś
                  informacje zanim dokona się wyboru
                  dziękuję i pozdrawiam.
                  • Gość: marzena Re: a ty co adwokat diabła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:46
                    Ja natomiast wybrałabym Leśnicę. Faktycznie do centrum dalej niż z Brochowa, ale
                    o niebo ładniejsza okolica. Dużo zieleni, piękne rozległe parki, dobrze
                    rozwinięta komunikacja, dużo sklepów. O Brochowie mogę natomiast powiedzieć, że
                    jest mocno zaniedbany, jest ponadto sporym siedliskiem Romów.
                    Żeby nie zostać posądzoną o stronniczość dodam, że nie mieszkam w Leśnicy. Jest
                    to natomiast częste miejsce moich spacerów i wypadów rowerowych, właśnie ze
                    względu na ową urokliwość tej części miasta.
                    Koleżanka pisze o nieciekawych typach w pobliżu dyskoteki. Hmm, ja dodam, że
                    takowi kręcą się koło każdego marniejszego klubu. Brochów natomiast jest sporym
                    siedliskiem Romów.
              • Gość: Marcel Re: a ty co adwokat diabła IP: 194.146.120.* 05.09.06, 14:54
                Maila pisałem we własnym imieniu. Zadałeś takie pytanie, na które się nie
                udzieli jednoznacznej odpowiedzi i chciałem ci to wytłumaczyć. To było pytanie
                z kategorii, które auto jest najlepsze lub który bank jest najlepszy. To
                zależy, Panie, do czego. Albo jak dojadę na plac X? To zależy, Panie, skąd.
                Zresztą masz poniżej 2 odpowiedzi, jedna za Brochowem, druga za Leśnicą.
                Proponuję, żebyś urządził plebiscyt. Więc nie ma się sensu czepiać o
                uprzejmości ludzi, tylko trzeba precyzyjniej formułować pytania.
                • Gość: azja Re: a ty co adwokat diabła IP: 212.185.43.* 05.09.06, 15:51
                  Moja opinia o Brochowie jest oczywiście subiektywna, ponieważ tam mieszkam.
                  Wierzę Marzenie, że jej się podoba w Leśnicy. Także radzę Tobie Max przejechać
                  się w 2 rejony i posłuchać "głosu serca" ; ). co do Romów na Brochowie - nie ma
                  co przesadzać. Mieszkają na górnym Brochowie. Na Tarnogaju, w okolicach
                  Jedności też są skupiska, nawet większe. Na dodatek uważam, że wszelkie
                  steoretyp dot. Romów, nie sprawdzają się jeśli chodzi o zamieszkujących Brochów
                  Romów.
                  Ponadto w pobliżu przyszłych TBS-ów nie mieszkają. Będą one zaraz przy wjeździe
                  do Brochowa między Da Vinci a Leonarda.
                • Gość: max Re: do marcela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:30
                  Wyluzuj koleś
                  • Gość: Martix Re: do marcela IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.06, 21:03
                    Na Brochowie jest masa Cyganów,a Leśnica przez niektórych uważana jest za
                    prowincję-zadupie.Wybór należy do ciebie.
                    • Gość: bullet Re: do marcela IP: *.wroclaw.mm.pl 06.09.06, 00:22
                      ja bym nie bral ani tego ani tego
                      i tu zle i tu niedobrze.

-----------------------
                      www.zlotapodkowa.prv.pl
                  • Gość: Marcel jestem wyluzowany IP: 194.146.120.* 06.09.06, 13:31
                    alez ja jestem wyluzowany, to jest tylko twój problem, gdzie będziesz mieszkał,
                    mnie totalnie nie obchodzi, czy przeprowadzisz się do Wrocławia, czy zostaniesz
                    u siebie.
          • Gość: Burek Szarek Re: Brochów czy Leśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 00:49
            Byłem pare razy na Brochowie..hmmzaniedbana dzielnica, ale było to 3 lata temu.
            NIe wiem jak jest teraz.Ale myśle że akurat te obie dzielnice są pod wieloma
            względami bardzo podobne.Bez rewelacji jak dla mnie. Pozdrawiam życze dobrego
            wyboru
    • Gość: Kazus Re: Tylko Oporów... IP: *.core.lanet.net.pl 01.10.06, 07:59
      Brochów nie bo wszystkie smrody i bródy z Wrocławia spadaja , Leśnica nie bo
      daleko od centrum Wrocławia.

Oporów to jest np: to ul. Pieńska.
    • joanna0411 Re: Brochów czy Leśnica 01.10.06, 23:30
      Osobiście polecam Leśnicę. Na Brochowie mieszka dużo Cyganów, ja osobiście boję
      się tej dzielnicy i jeśli musze tam jechać to najpóźniej do 16. POza tym dużo
      dziwnych rzeczy tam się wydarzyło. Nie polecam. A Leśnica chyba jednak jest
      spokojniejsza, chociaż do centrum dalej.
      • Gość: Tootsie Re: Brochów czy Leśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 16:43
        Ja też polecam Leśnicę, co tu dużo mówić dalej od centrum, ale dobry
        dojazd /tramwaje, autobusy/ i do tego klimat małego miasteczka i zdecydowanie
        więcej zadbanych terenów zielonych. Ja zdecydowanie wybrałabym Leśnicę.Tootsie
        z Popowic.
    • Gość: gość Re: Brochów czy Leśnica IP: 62.233.250.* 03.10.06, 12:13
      Leśnica
    • Gość: kim Re: Brochów czy Leśnica IP: 62.233.250.* 03.10.06, 17:00
      W Leśnicy bo na Brochowie są ogromne tereny węzła kolejowego i nie wierze, że
      nie rozwiną sie tam jakieś inwestycje przemysłowe. Leśnica jest bardziej cicha
      i spokojna a dojazd praktycznie zajmuje tyle samo czaso.
    • Gość: anabelka Re: Brochów czy Leśnica IP: 82.160.92.* 04.10.06, 11:35
      Mieszkalam ponad 2 lata na Brochowie, bardzo milo wspominam ten czas.Romowie,
      ktorych poznalam okazali sie milymi ludzmi.Pod blokiem byly sznurki do suszenia
      bielizny, nawet jak pranie zostalo na noc nigdy nic nie zginelo.Juz nie wspomne
      ile razy samochod zostal pod blokiem otwarty. W poblizu jest piekny park ze
      stawm i labiryntem. Pelnowymiarowe boisko do gry.

Jak mialam wprowadzic sie na Brochow, tak samo balam sie tej dzielnicy.
      Czesto jak spacerowalam z psem, to rdzenni mieszkancy Brochowa zaczepiiali
      mnie i opowiadali o starych dziejach okolicy.Szybko musialam sie nauczyc, mowic
      Dzien dobry calej mojej ulicy , bo kazdy tam sie pozdrawial.
      • Gość: marek Re: Brochów czy Leśnica IP: 62.233.250.* 05.10.06, 20:26
        jestem za Brochowem
        • Gość: Agnieszka Re: Brochów czy Leśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:57
          To super. Ja bym wolała grabiszynek z tych 2-óch
    • Gość: Brochowianin z wyb Re: Brochów czy Leśnica IP: *.brochow.net 23.11.06, 22:51
      Mieszkam przy L. da Vinci. TBS-y będą się budować obok. Jestem z tego
      zadowolny, może ta i inne imwestycje mieszkaniowe wniosą coś świeżego i nowego
      w krajobraz Brochowa. Samo miejsce może nie jest zbyt urokliwe /dużo zaniedbań/
      ale zabudowa jest luźna, jest dużo zieleni, dobry dojazd /3 linie autobusowe/.
      Romowie i menele są wszędzie, nasi swoim krzywdy nie robią, bo tu się wszyscy
      znają, przynajmnień z widzenia. Brochów ma dziś około 4,5 tys. mieszkańców,
      więc jest jak w małym miasteczku. Mamy po za ładnym parkiem też basen Mosir.
      Ruch uliczny w porównaniu z innymi rejonami miasta jest żaden. Więcej
      mieszkańców w Brochowie spowoduje, że rajcy miejscy zauważą że jest tu dużo do
      zrobienia. Do Leśnicy dojazd jest czasochłonny, ruch uliczny makabryczny, a
      zaniedbania podobne jak na Brochowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka