Dodaj do ulubionych

Poranna, Róży Wiatrów

30.09.06, 11:19
Za ile można kupić mieszkanie na osiedlu w pobliżu przychodni na Róży Wiatrów?
Znajomi kupują za 65000zł. za metr. Czy to możliwe?
Obserwuj wątek
    • Gość: kristoff Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.lanet.net.pl 30.09.06, 12:03
      za 65 tys za metr to raczej niemozliwe :) ale 6500zł/m2 to wysoka cena,ale
      jezeli to jakis apartament z luksusami to moze i prawda,jaki to deweloper?
    • bajerka11 Re: Poranna, Róży Wiatrów 30.09.06, 21:31
      Pomyliłam się o jedno zero. Oczywiście chodzi mi o 6500 za metr.
      Zaś mieszkanie które kupują znajomi znajduje się w budynku z 2000 roku, na Róży
      Wiatrów. To chyba jakieś spółdzielcze.
    • Gość: zion Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.core.lanet.net.pl 30.09.06, 21:46
      mieszkam w tym bloku, kupiłem tam 46mkw właśnie od spółdzielni w 2000 roku.Wtedy
      to było 2300zł, kto by pomyślał ż teraz jest 6500zł. Okolica jest bardzo
      przyjemna, cicho, spokojnie, wszystko jest na miejscu, lekarze, przychodnia,
      apteka, sklepy, fryzjer itd...trochę na pętlę daleko ale 10 minut pieszo to nie
      jest dużo.Szkoła pod nosem.Cóż więcej trzeba???Widziałem na szybko.pl mieszkania
      też na Róży Wiatrów też za około 6000zł.To nie lepiej kupić nowe??Jest trochę
      taniej, a wykończenie mniej czasochłonne(nie ma rozbiórek)
      • bajerka11 Re: Poranna, Róży Wiatrów 30.09.06, 21:49
        No tak, ale problem w tym, że tam się nic nie buduje.
    • Gość: Pawełka Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:50
      Buduje buduje! Janbud sprzedł własnie 2 etap na Wietrznej (bardzo blisko
      Porannej, Róży Wiatrów) i zacznie sie niedlugo 3 etap :) polecam, okolica super
      i uczciwy jak do tej pory deweloper ...
      • bajerka11 Re: Poranna, Róży Wiatrów 01.10.06, 18:58
        Właśnie sprawdziłam. Faktycznie, ale po pierwsze jeszcze nie sprzedają, a po
        drugie będzie nie taniej niż 6000 za metr. I to w stanie deweloperskim. Poza
        tym za jakieś półtora roku wybudują.
    • Gość: zion Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.core.lanet.net.pl 01.10.06, 20:38
      a tam dalej na Krzyckiej buduje BUDOTEX ale to jest przy ulicy ięc będzie
      głośno, zrestzą blok jest wyjątkowo paskudny, a co do ceny 6000zł to teraz
      powoli robi się standard.Wiem że na Gradowej Burzowej szykuje inwestycję gdzieś
      na działkach
      • mysiaapysia Re: Poranna, Róży Wiatrów 01.10.06, 21:41
        Co do Krzyckiej, to bez przesady. Ten budynek nie bedzie wzdluz ulicy, ale
        prostopadle do niej, wiec im dalej wglab tym mniejszy halas, to logiczne.
        A poza tym wieksze prawdopodobienstwo, ze ta ulica bedzie odsniezona w zimie,
        niz te boczne uliczki. Juz nie wspominajac o stanie ul. Skarbowcow od Rozy
        Wiatrow-tam nawet nie ma asfaltu, a jeszcze ladne pare lat uplynie zanim
        dokoncza ta ulice.
        Co do cen - faktycznie szalone. Jeszcze pol roku temu bylo o prawie polowe
        taniej, w kazdym razie w tym rejonie.
        • Gość: zion Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.core.lanet.net.pl 01.10.06, 22:58
          dobra dobra tylko że ten blok będzie z jednej strony od ul. Krzyckiej a z
          drugiej od ul. Skarbowcow, ktorą już za rok będziemy jeździć, ostatnio widziałem
          jak wykonywali już odwodnienie tego rowu czy tam rzeczki, ktora przecina ul.
          Skarbowcow w polu. Na pewno nie będzie ciszej...
          • bajerka11 Re: Poranna, Róży Wiatrów 02.10.06, 08:38
            Ja już kupiłam sobie mieszkanie u Janbudu, w pierwszym etapie. Teraz szukam
            czegoś dla brata z rodziną. Znam Wrocław i wiem, że akurat to miejsce na
            Krzykach należy do najlepszych prawie pod każdym względem. Dlatego też szukamy
            nawet na rynku wtórnym. I co dziwne ludzie nie sprzedają tam zbyt wielu
            mieszkań. Nawet jeśli się coś pojawi, to pośrednicy zaraz mają mnóstwo chętnych
            na to miejsce. To chyba jakiś urok tego miejsca, bo już nie wiem jak to
            tłumaczyć.
            • bajerka11 Re: Poranna, Róży Wiatrów 02.10.06, 08:43
              Wiadomość z ostatniej chwili. Znajomi kupili to mieszkanie, o którym pisałam na
              początku> 73,5 metra, dwupoziomowe, na Róży Wiatrów. Właścicielka spuściła do
              6400 za metr. Ponoć nic specjalnego, ale to miejsce. Biedny brat. Albo wybuli
              kupę forsy, albo Maślice, czy też inne zadupie.
              • Gość: Artur Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:16
                Bez przesady. To miejsce wcale nie jest jakimś cudem. Przez osiedle w dwuch
                miejscach walą linie wysokiego napięcia, nad głowami latają samoloty, kłopoty z
                parkowaniem, za chwilę Skarbowców będzie bardzo ruchliwa jak dociągną ją do
                Krzyckiej. Za te pieniądze można kupić dom "pod miastem", no ale każdy sam
                wybiera to co mu pasuje.
                • Gość: zdziwiona Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 12:35
                  Dokładnie, ja również nie rozumiem "fenomenu" tego miejsca. Takie sobie ...
                  • bajerka11 Re: Poranna, Róży Wiatrów 02.10.06, 13:36
                    No cóż. Mieszkałam pół życia w domku pod Wrocławiem. Wykańczały mnie dojazdy, a
                    moich rodziców finansowo wykańczał ów domek. Wynajmowałam mieszkanie w
                    Śródmieściu i bałam się wyjść wieczorem na ulicę. Na Ostrów Tumski ani na
                    mieszkanie w Rynku mnie nie stać. Dlatego jestem zafascynowana tym miejscem.
                    Wskażcie mi podobne, bo przecież całego Wrocławia nie znam, choć znam go dość
                    dobrze.
                    • Gość: zdziwiona Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 14:50
                      Proszę bardzo - Ołtaszyn, Zalesie, Szczepin - to również dzielnice dobrze
                      położone i skomunikowane z pozostałymi dzielnicami Wrocławia (pomijam obecne
                      trudności związane z remontami dróg), do centrum stosunkowo niedaleko,
                      bezpieczne, spokojnie, cicho. Tak więc jest w czym wybierać, chociaż pod
                      względem cen to Ołtaszyn czy Zalesie to również wysoka półka (podobnie jak
                      okolice Skarbowców).
                    • Gość: zdziwiona Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 14:51
                      Dodam, że również nie jestem zwolenniczką domków pod Wrocławiem, właśnie
                      odtsraszałyby mnie koszty utrzymania domu, ale przede wszystkim dojazdy - to
                      jednak dla mnie jeden z priorytetów. Samym lasem za oknem (jeśli on w ogóle tam
                      jest ;-)) nie zrekompensuję niedogodności z tym związanych.
                      • Gość: kristoff Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.lanet.net.pl 02.10.06, 15:22
                        za taka cene czyli 73,5x6400=470tys mozna kupic nowe mieszkanie o powierzchni
                        94m2 na partynicach co dla mnie osobiscie jest taka sama lub nawet lepsza
                        lokalizacja ( sam kupilem tam mieszkanie),ta cena obejmuje miejsce postojowe w
                        garazu podziemnym,wiadomo ,do tego dochodzi koszt wykonczenia mieszkania,ale
                        zrobisz go dokladnie tak jak chcesz, a nie jak komus pare lat temu sie podobalo.
                      • Gość: kristoff Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.lanet.net.pl 02.10.06, 15:24
                        my tez wybralismy mieszkanie w cenie domku pod wrocławiem ze wzgledu na
                        dziecko,ktore musielibysmy wozic do przedszkola,potem do szkoly itd, wszedzie
                        blizej a okolica w miare cicha i spokojna,moze na starosc wyprowadzimy sie poza
                        miasto...:)
                        • Gość: zdziwiona Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 16:11
                          Bardzo słusznie, Kristoff, gratulacje za dobry zakup :-), myślę dokładnie tak
                          samo jak Ty. Pozdrawiam.
                          • bajerka11 Re: Poranna, Róży Wiatrów 03.10.06, 08:20
                            Dla mnie Partynice to wcale nie lepsza lokalizacja. Kiepska infrastruktukra.
                            Brak porządnych przychodni. To trochę takie wygwizdowo. Co do Zacisza, to
                            zgadzam się ze Zdziwioną. Tylko spójrz jakie tam są ceny.
                            • bajerka11 Re: Poranna, Róży Wiatrów 03.10.06, 08:21
                              Myślałam Zalesie a nie Zacisze. Sorry!
                            • Gość: zdziwiona Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 09:19
                              Nie przesadzajmy z tymi przychodniami, ile razy do roku tam chodzisz? Chyba
                              rzadziej niż do sklepu czy na przystanek? A poza tym to nie zgadzam się - nie
                              tak daleko od Partynic jest piękna, nowoczesna i dobra przychodnia Akademii
                              Medycznej.
                              • Gość: zion Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 10:20
                                ale jak trzeba do przychodni to wtedy jest blisko i trzeba ryzykować wyjazdu
                                gdzieś dalej, po drugie zaraz obok jest apteka. Jak ktoś ma dzieci to na pewno
                                doceni tą wygodę
                                • Gość: zion Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 10:20
                                  " nie trzeba ryzykować" errata do poprzedniej wypowiedzi
                                • Gość: zdziwiona Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 13:16
                                  Akurat aptek to w tym kraju nie brakuje - są na każdym zakręcie. Nie mówię, że
                                  nie masz racji, ale dla mnie sugerowanie się odległością od przychodni jest
                                  trochę śmieszne, chociaż oczywiście zdaję sobie sprawę, że z dzieckiem chodzi
                                  się tam częściej i dobrze jest mieć ją w pobliżu, ale we Wrocławiu nie jest to
                                  generalnie jakiś większy problem. Poza tym nie zawsze przychodnia najbliższa
                                  naszemu miejscu zamieszkania jest tą najlepszą.
                                  Tak czy inaczej - ten rejon miasta cieszy się ogromną popularnością i to ma
                                  odbicie w cenach mieszkań, więc te 6,5k za m2 nie jest takie niezwykłe.
                                  • Gość: zion Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 13:51
                                    tu akurat jest filia Wojskowego Szpitala więc chyba jest ok.
                                    Poza tym blisko są tereny zielone gdzie można pobiegać, pospacerować, chociaż
                                    bardzo podoba mi się okolica parku szczytnickiego. Pięknie tam jest. Jednak w
                                    szczycie nie ma szans stamtąd wyjechać czy wjechać.A u Nas na autostradę jest 5
                                    minut, na Bielany podobnie, basen kryty jest 10 minut piechotą, pętla podobnie,
                                    kościół widać z okna, nie mówiąc już o pełnej obsłudze dla kobiet (sklepy,
                                    kosmetyczki, fryzjer, solarium itd)
        • Gość: gość Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: 62.233.250.* 03.10.06, 12:12
          Za ile można kupić mieszkanie na osiedlu w pobliżu przychodni na Róży Wiatrów?
          • bajerka11 Re: Poranna, Róży Wiatrów 03.10.06, 15:05
            Przecież cały wątek jest temu poświęcony. Spójrz na pierwszy post.
    • macht20 Re: Poranna, Róży Wiatrów 03.10.06, 09:58
      Faktem jest dobra lokalizacja. Sam tam kupiłem mieszkanie, od Agrometu. Tylko
      że teraz oczekujemy potomka i przydałoby się większe. Co do cen to biorą 6500
      za metr. Sąsiedzi sprzedają 80 m. i drzwi się u nich nie zamykają. Pojawili się
      jacyś Azjaci, Anglicy, no i sporo rodzin z dziećmi.
      • Gość: kristoff Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.lanet.net.pl 03.10.06, 15:26
        około półtora roku temu mój brat kupił mieszkanie na zefirowej 64m2 i zaplacil
        200tys to myslałem,że to drogo,( sam kupilem rok przed nim uzywke na krzykach
        za 2000 zł/m2- dlatego tak myslałem :) ale teraz widze,ze to byl złoty
        interes,dzisiaj juz chyba nie byłoby go stać,pytanie- kogo stac na tak wysokie
        kredyty? Przeciez teraz przecietne mieszkanie 70m2 kosztuje minimum 350tys. A
        wokól wszyscy płaczą i narzekają na zarobki, a mieszkania w tych cenach schodzą
        jak świeże bułeczki.
        • Gość: zdziwiona Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 15:58
          Dokładnie! Też się zastanawiam, skąd nagle w tym niby biednym narodzie taka
          wysoka zdolność kredytowa.
          • Gość: Janusz Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.13.11.vie.surfer.at 03.10.06, 16:09
            Myślę, że teraz miasto się zamknie dla tych, którzy tu wcześniej nie mieszkali
            i nie mają pieniędzy na kupno mieszkania. Będzie tak jak w innych krajach.
            Bogaci w lepszych dzielnicach, biedni w gorszych, na peryferiach.
            Sam wziąłem kredyt łączony z moimi rodzicami i rodzicami żony, po to by kupić
            mieszkanie po 6000 za metr. i tak bardziej mi się to opłaca niż wynajmowanie.
            Przynajmniej płacę na swoje. Ile by to nie było.
    • Gość: ANIA KREDYT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:19
      POLECAM WSZYSTKIM DORADCE FINANSOWEGO, KTÓRY POMOŻE WAM WYBRAĆ NAJTAŃSZY KREDYT
      SPOŚRÓD NAJLEPSZYCH BANKÓW W POLSCE-
      EMILIA WĘGRZYN (emFinanse Grupa BRE Banku SA)!
      0502-653-605
    • Gość: sz1 Re: Poranna, Róży Wiatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:04
      Za ile można kupić mieszkanie na osiedlu w pobliżu przychodni na Róży Wiatrów? >> Za drogo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka