Gość: Gibson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:01 Witam, szukam sąsiadów :) inwestycja Dom-Styl na Rumiankowej - mały 13-sto mieszkaniowy bloczek. Może ktoś wie coś więcej o tej inwestycji... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.ukonline.co.uk 04.10.06, 17:14 Wlasnie tam dzownilam, moze bede 2 mieszkania na sprzedaz, ale cene juz wyzsza 5 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.13.11.vie.surfer.at 04.10.06, 17:45 A gdzie jest ta Rumiankowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmumio Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.os1.kn.pl 04.10.06, 21:46 Zachód Wrocławia,osiedle Zerniki.Mieszkałem tam 30 lat,piekna okolica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: 62.233.250.* 05.10.06, 20:56 a gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 22:11 ŻERNIKI. Rumiankowa - boczna Żernickiej. Zresztą szukam ludzi którzy już w to zainwestowali więc pewnie kojarzą gdzie to jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: 193.0.242.* 06.10.06, 10:41 Witam sąsiada! Już za kilka miesięcy spotkamy się na Rumiankowej. Kupiliśmy mieszkanie na 2. pętrze i z niecierpliwościa czekamy na zakończenie budowy, która niestety opóźnia się o 2-3 tygodnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:51 No to pierwszy sąsiad ujawniony :) mam nadzieję że prace pójdą szybciej a i więcej osób się odezwie :) - poki co bylem tam wczoraj i mają skończone pierwsze piętro więc jeszcze musimy na drugie poczekac. ps. będziecie mnie (Nas) widzieć z góry - kupilem mieszkanie na parterze :) a tak wogole wygląda na to, że mimo opóźnienia zrobią to solidnie - z tego co rozmawialem z wlascicielem mieli klopoty z bodajże architektem (o ile dobrze pamiętam) musieli go zmienić i stąd to opóźnienie. Pozostaje wierzyć i czekać :)... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:21 ktoś jeszcze? z tego co wiem to tam jest 13 mieszkan :) tak więc jeszcze 11 sasiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Wi Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 00:13 Hej zgłaszam sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:18 Witam sąsiada :) nie wiesz przypadkiem co oni planują z Internetem? tzn jaki dostawca? ps. które mieszkanko kupiles? :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 14:48 Ktoś wie jaki stan budowy teraz???? czekam na info dzięki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 15:56 Dołączam sie z pyatniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 18:18 stoją wszystkie pietra - teraz mają czas do 30-11 żeby zrobić stolarkę okienną, tynki wewnetrzne i wszystkie przyłącza. Zobaczymy....ps które mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:27 pdo adresem www.dom-styl.pl/NOWE1.htm jest info o etapach budowy - może nie za aktualne, ale dla kogoś kto jest spoza wrocławia - zawsze coś :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:28 aha musicie kliknąć na zakładkę "budynki na sprzedaż" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remigiusz Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.devs.futuro.pl 02.11.06, 18:10 UWAGA wytaczam proces psedo deweloperowi wiec w uwazajcie na swoje pieniadze bo na 90% bedzie wpis w ksiedze a sprawa wyglada tak zalatwilem kredyt i facet nie chcial podpisac standardowego druku nie chcial w sensie - nie odbieral telefonow, poczty, nawet bylem osobiscie w krakowie (szkoda ze nie widzieliscie jego biura w krakowie :) ) i niby z mojej winy nie wplacilem kasy i rozwiazal umowe sprawa z punktu prawnego jest prosto i oczywista na szczescie mam podpisana umowe NOTARIALNIE uwazajcie na tego oszusta pozdrawiam remigiusz remigiusz@kukuryku.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 18:55 troche to zagmatwane co napisales...tak naprawde nic z tego nie wynika, a daje do myslenia wiec proszę o rozwinięcie tematu...dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 19:01 i czego dotyczył wpis w księdze o którym piszesz???? itd. można narobić szumu taką informacją a nie wiem z czego ona wynikła i kto zawinił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remigiusz Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.wroclaw.mm.pl 02.11.06, 23:56 no coz, opiszę wszystko od poczatku 25 lipca podpisalem umowe notarialnie niestety okazalem sie frajerem myslac ze kredyt zalatwie w ciagu miesiaca no i termin 1 wplaty ustawilem na 30 sierpnia, pewnie gdybym kupowal mieszkania co 3 miesiace wzialbym sobie bardziej odpowiedni termin dokumenty od dewelopera otrzymalem dopiero 8 sierpnia czyli juz na wstepie mozna powiedziec ze nie mialem najmniejszych szans na dotrzymanie terminu okolo 11 sierpnia wyslalem do agendy mejla ze moge sie spoznic z wplata po 10 minutach dostalem telefon z agendy ze niestety w takiej sytuacji rozwiaza umowe lub 700 zl za m2 wiecej ale na moje szczescie w umowie jest zapis ze deweloper moze rozwiazac umowe z mojej winy gdy spoznie sie z plata 30 dni (wtedy nalicza odsetki) potem musi mi wyslac wezwani do zaplatay dajac dodatkowe 3 dni z bankiem mialem rzeczywiscie problem bo mozna powiedziec za mam wlasna dzialanosc a firma jest calkiem spora i struktura firmy (5 spolek) jest skomplikowana no i z tego powodu w bankach potrzebowali roznych dodatkowych dokumentow w pewnym momencie postanowilem zlozyc wnioski na wszelki wypadek w 2 inncyh bankach, potrzebowalem do tego dodatkowych dokumentow od dewelopera, oczywiscie juz wiadomo bylo o co chodzi jasinskiemu wiec nie bylo kontaktu i zadnych dodatkowych dokumentow nie podpisal udalo mi sie podpisac umowe kredytowa jednak zeby kredyt uruchomic deweloper musial podpisac "Oświadczenie dewelopera/spółdzielni mieszkaniowej - dłużnika przelanej wierzytelności" standardowe pismo wymagane przez prawie kazdy bank pismo wyslalem poczta, do tego codziennie wydzwanialem do biura, wysylalem mejle i zero odzewu nawet bylem osobiscie w krakowie najgorsze w tym wszystkim bylo to ze moja zona byla tuz przed porodem i pomimo tego ze tlumaczylem jej by olala smiesznego gorala to jednak stres bardzo dal sie jej we znaki, od polowy wrzesnia do polowy pazdziernika prawie co 2 dni bylismy u lekarza a porod okazal sie bardzo ciezki i ryzykowny (zona stracila prawi 1,5 litra krwi) na szczescie wszystko sie skonczylo ok od momentu gdy bylo jasne o co chodzi jasinskiemu wszystkie dokumenty wysylalem z potwierdzeniem konsultowalem sie z 3 prawnikami sprawa jest bardzo prosta jasinski gdy podpisujac ze mna umowe zoobowiazal sie do wspolpracy ze mna w celu uzyskania kredytu, i to ze nie odbiera przez 2 tygodnie poczty to nie oznacza ze jest to moja wina sprawa zostanie zlozona jutro maks w poniedzialek w sadzie sprawe wpierw wygram dodam ze takie praktyki jakie stosowal jasinksi sa zabronione i karane bardzo wysokimy grzywnami biuro gorala miesci sie w zwyklym mieszkaniu kawalerka w ktorym sa 2 biurka i stol zamiast lamp druty z zarowkami w srodku urzedowala pani jasinska i nikt wiecej to jest obraz osoby ktora chce prowadzic powazny biznes osoby ktora stosuje szczeniackie sztuczki, byc moze liczy ze ktos odpusci, chyba sie tym razem pomylil:) na ksiedze beda 2 lub 3 wpisy (poza przyzeczeniem sprzedarzy mi nieruchomosci) jedno to ifnormacja o toczacej sie sprawie drugie zarządzenia tymczasowego w sprawie zakazu zbywania nierchomosci trzeciego nie pamietam (prosze mi wybaczyc nie jestem prawnikiem) postaram sie w ciagu tygodnia wszystkie dokumenty potwierdzajace moja wersje umiescic na mojej stronie (tylko wpierw odbiore je od prawnika) jak bedzie gotowa dam na forum znac mam nadzieje ze maci podpisane umowy notarialnie Odpowiedz Link Zgłoś
agino1 Re: Dom - Styl - Rumiankowa 03.11.06, 11:38 Witam, My nie mieliśmy zadnych problemów z P Jasińskim. Gdy tylko znależliśmy to mieszkanie udalismy sie do banku i wypytaliśmy o wszystko dokładnie, dlatego tez wiedzieliśmy ile zajma na formalności związane z załatwieniem kredytu. Zakładaliśmy odrazu możliwośc złożenia wniosków w innym banku (tak na wszelki wypadek) i wszystkie potrzebne dokumenty mieliśmy 2 egzemplażach. Gdy mieliśmy jakiś problem lub wątpliwości P Jasiński udzielał nam wszystkich odpowiedzi na masze pytania. Do dnia dzisiejszego odbiera nasze telefony i rozmawia z nami. NIE MOGĘ NIC ZAŻUCIĆ TEMU PANU!!!!! Współczuje Wam stersów i ciężkiego porodu, ale ja przyjajmniej na razie nie widze zadnych powodów do niepokoju. Jedyne co narazie widze to opóżnienia z zapłaa z waszej strony. Wytłumaczenie, ze nie wiedzieliście ile zajmą formalności nie jest usprawiedliwieniem... Przykro mi. Może sie myle, ale takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remigiusz Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.devs.futuro.pl 03.11.06, 12:08 witam oczywisce ze na 30 sierpnia nie zdarzylem i jest to moja wina jednak zgodnie z umowa jasinski mogl rozwiazac umowe w momencie gdy spoznie sie z wplata 30 dni, czyli do 29 wrzesnia (do tego jeszcze dochodzi pismo z wezwaniem do zaplaty, czyli dodatkowe pare dni) no i ja w tym terminie zalatwilem kredyt (umowe podpisalem 25 wrzesnia) jednak bez wspolpracy jasinskiego pieniedzy bank nie mogl przelac jasniski wzial mnie na przeczekanie po to by wymowic mi umowe i ponownie sprzedac mieszkanie po wyzszej cenie i jeszcze raz powtorze bylem osobiscie w krakowie zostawilem te dokumenty w jego biurze wiec nie ma mowy ze on ich nie dostal przed terminem z drugiej strony to dobrze, ze masz dobre odczucia co do jasinskiego - zawsze to mniej siwych wlosow :), ale jesli jednak nie masz podpisanej umow notarialnej to zapytaj sie czy moglby jednak teraz umowe notarialnie podpisac dla Ciebie to jest tak czy siak ten sam koszt pozdrawiam remigiusz Odpowiedz Link Zgłoś
agino1 Re: Dom - Styl - Rumiankowa 03.11.06, 12:38 Witam, Fakt jest faktem. Zaufaliśmy Jasińskiemu i podpisaliśmy umowe bez notariusza. Ostateczna umowa podpisywana jest notarialnie ,wiec nie wiem czy teraz jest sens coś zmienia, ale dzieki :-) Mam nadzieje,ze wszystko Wam sie wyjaśni i ze bedziemy mogli poznać sie osobiście na rumiankowej. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: 193.0.242.* 03.11.06, 15:14 Trochę przerażające są opinie na temat Jasińskiego, które dziś przeczytałam. Ja współpracę przy uzyskiwaniu dokumentów do kredytu oceniam dobrze, Jasiński przygotował nam całą dokumentację na czas i bez problemów. Również nie podpisaliśmy umowy w formie notarialnej, podpiszemy ostateczną. Jedynie co mnie obecnie martwi, to opóźnienia w budowie, ale to już chyba standard na rynku deweloperskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:56 dokładnie tak - myślę że tutaj to jednostkowy przypadek i nie ma co siać paniki - a co do górali...hmmm to na pewno porządniejsi ludzie niż np. ci ze 'stolycy' ;-) u mnie Dom-Styl ma kredyt zaufania i jestem pewien ze wszystko będzie ok - wystarczy spojrzec na referencje i zrealizowane iwestycje - mówią same za siebie. Co więcej - to wlasciwie nie developer a wykonawca tak więc mamy tą pewnosc ze skonczy to ta sama firma co zaczela. Niech robia chlopaki robote a koncem marca trzeba będzie wyłożyć na notariusza :))) pozdrawiam cierpliwych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:21 wygląda to zajefajnie :) bylem dzisiaj i powiem wam - budynek robi wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: 193.0.242.* 09.11.06, 13:53 Ja wybieram się w poniedziałek! Wiem że mam już podłogę, czekam na sufit :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.e-wro.net.pl 09.11.06, 14:25 jak masz mieszkanie na 2-gim pietrze to masz i sufit :-). Jak byłem wczoraj to chodzili na samej górze także musiał być i sufit bo raczej na cud to nie wyglądało tylko na zrobiony sufit na 2-gim. No ale polecam pojechać bo budynek robi wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.wroclaw.mm.pl 24.11.06, 15:36 Wrażenie faktycznie już robi! Własnie szykują się do stawiania ścianek działowych - projektujemy własne. Miłe uczucie biegać po własnej podłodze i balkonie - widok z 2-go pięterka też niczego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remigiusz Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.devs.futuro.pl 17.04.07, 16:17 witam czy ktos sie orientuje jak wyglada sytuacja na budowie? kiedy odbior mieszkan? (bo chyba termin juz minal) pozdrawiam remigiusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.wroclaw.mm.pl 02.07.07, 18:45 Trochę się budowa ociąga. Wg. umowy odbiór powinniśmy mieć 31/05/2007. Jest początek lipca, a końca robót jeszcze nie widać. Rozmawiał ktoś z Jasińskim, na kiedy widzi koniec prac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remigiusz Re: Dom - Styl - Rumiankowa IP: *.devs.futuro.pl 05.07.07, 17:20 witam zapraszam sasiadow na nowy watek ktory otworzylem miesiac temu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=63847728 pozdrawiam remigiusz Odpowiedz Link Zgłoś