Dodaj do ulubionych

AlfaAkt Siechnice

IP: *.219.146.194.generacja.pl 27.10.06, 18:27
hej zapraszm przszlych sasiadow do wspolnej wymiany wrazen i doswiadczen.
czy zagladaja ty przyszli mieszkancy? moja dziwczyna i ja zasiedlimy budynek nr 1. (trzecie pietro)
pzdr
kuba
Obserwuj wątek
    • bombelkamf Re: AlfaAkt Siechnice 08.11.06, 14:36
      A czy orientujesz się może czy w Waszym budynku, bądź w innym tego dewelopera
      są jeszcze mieszkania, które można kupić?
      • Gość: kudeł Re: AlfaAkt Siechnice IP: 62.87.244.* 08.11.06, 15:02
        w "naszym" (pierwszym z budowanych) kupowalem jedno z ostatnich mieszkan (ok konca wrzesnia) wiec podejzewam ze w taym akurat juz nie ma wolnych mieszkan.
        pierwszy budynek ma byc oddany ok marca przyszlego roku ale juz budowany jest obok nastepny (nie znam jego terminu odbioru). sprzedaz mieszkan w drugim budynku ruszala jakos na poczatku pazdziernika wiec mieszkania powinny jeszcze tam byc. poza tym cale osiedle ma liczyc 10 budynkow, nie znam szczegolow dotyczacych warunkow sprzedazy w pozostalych. moge jedynie podac nr do biura (sa tam bardzo mile panie): 071 7963676. mysle ze na pewno znajdziesz jakies mieszkanie dla siebie tylko nie wiem z jakim terminem realizacji. dla mnie wazne bylo to ze cena metra byla ponad 30% mniejsza niz we wroclawiu
        • Gość: bombelkamf Re: AlfaAkt Siechnice IP: *.magma-net.pl 08.11.06, 15:15
          Dzięki za tak szybką odpowiedź :)Mam jeszcze na względzie jednego developera w
          Siechnicach, czy Ty polecasz swojego?Czy to solidna firma? Bo gdzieś na forum
          znalazlam nie fajne opinie na jego temat. W której części Siechnic jest to
          Twoje osiedle?Ile płaciłeś za m2?
          POZDRAWIAM
          • Gość: kudeł Re: AlfaAkt Siechnice IP: 62.87.244.* 08.11.06, 15:34
            ja na niego na razie nie moge powiedziec zlego slowa, spoznilem sie z wplata (nie zdazylem zalatwic kredytu) to podpisalismy aneks do umowy - obylo sie bez karnych odsetek mimo ze umowa o nich wspominala. nie musialem wplacac zadnej zaliczki - cala oplata za mieszkanie byla po uzyskaniu kredytu (co u mnie nie bylo sprawa pewna wiec nic nie ryzykowalem dzieki temu). budowa przebiega bardzo sprawnie - budynek rosnie w oczach, poza tym w momencie podpisywania umowy duza czesc byla juz wybudowana wiec nie kupowalem przyslowiowej dziury w ziemi. dobry kontak z paniami z biura - odpisuja mi na maile w ciagu pol godziny (kiedy szukalem mieszkania praktycznie zaden z deweloperow nie odpowiadal na waile, wrrr). mialem mozliwosc calkowitego przearanzowania wnetrza mieszkania i to bardzo pozno (juz stawiali scianki dzialowe). ponadto w cene mieszkania wliczone sa: bialy montaz (umywalka toaleta itp) choc to raczej nie najwyzszych lotow sprzet, drzwi zewnetrzne i wewnetrzne wraz z futrynami. a co do ceny to w pazdzierniku wynosila ona ok 3500 pln wiec jak dla mnie byla calkiem do przelkniecia.
            osiedle budowane przez alfaakt znajduje sie w poludniowej (najdalsze wzgledem wroclawia) czesci siechnic, wlasciwie sa to ostatnie zabudowania w siechnicach ale jest calkiem niezla komunikacja miejska (jak na teryny podmiejskie)

pzdr,
            kudel
            • Gość: bombelkamf Re: AlfaAkt Siechnice IP: *.magma-net.pl 08.11.06, 17:07
              Myślę, że zadzwonię do nich i zapytam o ofertę.Dzięki za info :)Życzę
              powodzenia w urządzaniu M i miłego mieszkania :)
              POZDRAWIAM
              • Gość: kudel Re: AlfaAkt Siechnice IP: 62.87.244.* 10.11.06, 13:47
                dzieki, jak bedziesz cos wiedzial, to daj znac jak wyglada obecna oferta (tak z ciekawosci): liczba dostepnych mieszkan, cena, termin oddania itp.
                pzdr
                kudel
                • Gość: bombelkamf Re: AlfaAkt Siechnice IP: *.magma-net.pl 15.11.06, 13:44
                  Witam!
                  Jestem umówiona na 23.11 na wstępną rozmowe w sprawie zakupu mieszkanka. Mam
                  trochę wątpliwości, ale to chyba normalne w tak poważnej sprawie.Byłeś ciekawy
                  ile wynosi teraz cena za m2- 3920zł. Jak dla mnie to całkiem niezła cena jakby
                  porównać z innymi :)Dam znać jak poszło na tej rozmowie.
                  P.S. Ostatnio dowiedziałam się, że Alfaakt i Nova Locum to ta sama firma, czy
                  Ty coś wiesz na ten temat? Czyżby pseudo-konkurencja?
                  • Gość: kudel Re: AlfaAkt Siechnice IP: 62.87.244.* 15.11.06, 16:15
                    noto cena wrozsla juz o ponad cztery stowy od pazdziernika. zdaje sie ze AA i NL maja wspolne korzenie - dzisiaj bedac w biurze uslyszalem rozmowe jednej z pan z potencjalnym klientem, mowila ze "...nie,nie, to jest pierwsza nasza budowa pod nazwa Alfa Akt..." w rozmowie przewijala sie tez nazwa PolSystem (wiem ze buduja/budowali tez w siechincach, ale osobiscie nie wglebialem sie w geneze powstania spolki;)
                    pzdr,
                    kuba

ps. w ktorym bloku rozwazasz zakup mieszkania?
                    • bombelkamf Re: AlfaAkt Siechnice 23.11.06, 13:07
                      Hej!
                      Byłam dziś na rozmowie w sprawie tego mojego M, zadziwił mnie brak kompetencji
                      pani w biurze, za miła to też nie była, a chyba powinno jej zależeć na
                      potencjalnym nabywcy???No ale cóż...Czy Ty podpisywałeś umowę rezerwacyjną czy
                      od razu umowę przedwstępną. Ja chyba zacznę od rezerwacyjnej, ale zdziwiło
                      mnie, że nie ma jeszcze wzoru umowy ostatecznej a w umowie rezerwacyjnej jest o
                      niej mowa. Nie bardzo rozumiem jak mogą prosić o podpisanie umowy
                      rezerwacyjnej, w której napisano, że godzę sie na war.umowy ostatecznej, której
                      jeszcze nie ma????Poprosiłam panią o ponowną weryfikację tej umowy przez
                      prezesa, może poprawią bład, może... Czy miałeś taką sytuację?
                      POZDRAWIAM
                      • Gość: kudel Re: AlfaAkt Siechnice IP: 62.87.244.* 23.11.06, 15:18
                        hmmm, podejzewam ze wiem na ktora babke trafilas (jest jedna ktora nie bardzo lubie, chyba trudna ja lubic:/). kiedy ja podpisywalem umowe to ona nawet nie nazywala sie przedwstepna (chyba ze tak sie ona nazywa umownie), tylko jest tytulowana poprostu "umowa nr...". nie bylo absolutnie niczego takiego jak umowa rezerwacyjna, rezerwacja odbywala sie na "ladne oczy" czyli ja poprosilem o zarezerwowanie mieszkania bo chcialem miec czas na decyzje (tydzien). po tygodniu podpisalismy umowe o ktorej pisalem.
                        Pozdrawiam
                      • mblaszka Re: AlfaAkt Siechnice 01.12.06, 16:01
                        Witam, ja tez mam zamiar kupic mieszkanie z Alfaaktu. Byłam na rozmowie w tej
                        sprawie wczoraj(30.XI),żadnej umowy przedwstępnej nie kazano nam podpisywać(co
                        trochę nas dziwiło), zarezerwowaliśmy tylko to mieszkanie, które nam się
                        podobało (ale bez żadnej umowy-pani zapisała na sobie w swoim kajecie:));umowa
                        docelowa ma byc nam przedstawiona dopiero wtedy kiedy developer dostanie
                        pozwolenie na budowę(akualnie jest na etapie jego załatwiania). Podobno cena
                        mieszknia może jeszcze wzrosnąc o 5% do momentu podpisania umowy finalnej:))My
                        zdecydowaliśmy się na mieszkanie w II klatce na III piętrze, może będziemy
                        sąsiadami?pozdrawiam
                        • bombelkamf Re: AlfaAkt Siechnice 24.01.07, 21:46
                          Witam!
                          Pisałam ostatnio o mojej wizycie w biurze AlfaAktu, od tamtej pory nic się nie
                          zmieniło za wyjątkiem coraz gorszej obsługi, niestety.Nie mam żadnej wiadomości
                          (OD OK.2miesięcy) od pani z biura, która rezerwowała mi mieszkanie(miala się
                          odezwać jak tylko zaczną proces podisywania umów). Z pewnych źródeł wiem, że
                          prawie wszystkie mieszkania zostały juz sprzedane,trochę to dziwne...
                          Postanowiłam zrezygnować z usług tego dewelopera bo uważam, że nie jest
                          kompetentny, z lojalnością wobec swoich klientów też ma problem, a co do
                          podejścia do klientów to uważam, że jest fatalne bez szans na jakąkolwiek
                          poprawę.
                          Mam nadzieję, że Wam wszystkim, przyszłym klientom AlfaAktu, uda się wszystko
                          załatwić i pokonać wszelkie trudności i już niedługo zamieszkacie w swoim
                          wymarzonym M.Być może spotkamy się kiedyś, nieświadomi tego,na uliczkach
                          Siechnic, gdyż właśnie niedawno podpisałam umowę rez.na moje wymarzone M także
                          w Siechnicach, ale u innego developera.
                          Życzę wytrwałości.
                          POZDRAWIAM
    • monika-laura Re: AlfaAkt Siechnice 10.11.06, 21:50
      siechnice.pl/forum/viewforum.php?f=1
      tam znajdziesz przyszłych sąsiadó
      • monika-laura Re: AlfaAkt Siechnice 10.11.06, 21:53
        Polsystem ma jeszcze mieszkania
        www.polsystem.net/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka